Het weblogboek

van Dick Offringa


   
16-3-2004 Dit is het begin van mijn weblog.

Deventer  
8-4-2004 Hedenmiddag heb ik met broer Jelle naar het schilderen in 't Rielerhuus gekeken. Hij is voorzitter van dit buurthuis. Hierna zijn we in zijn Ford Focus naar Duiven gereden; waar we uitgebreid hebben ingekocht bij de Makro. Hedenavond ben ik door het centrum van Deventer gewandeld alwaar een koopavond werd gehouden. Ik vond het niet druk.

Colmschate  
9-4-2004 Gezien de enorme drukte bij supermarkt C1000, en de vele stampvolle boodschappen karretjes, begin ik serieus te twijfelen aan het werkelijk bestaan van een economische crisis.

Deventer  
9-4-2004 Vandaag urenlang rondgezworven op de zogeheten Goede Vrijdag markt. Ondanks dat het redelijk fris was waren er toch duizenden mensen op af gekomen. Het was erg gezellig. Hierna met Jelle en Bernard in De Waagschaal (aan het bier) gezeten.

Deventer  
10-4-2004 Vanmiddag hebben Annelies en ik lang over de gezellige zaterdagmarkt gewandeld. Daarbij aten we kibbeling; en zaten zo nu en dan aan de koffie. Ook zwierven we door diverse winkelstraten. We keken ook bij 't Rielerhuus en Metzelaarplein. Tenslotte aten we boven in een restaurantje op de hoek van de Brink kipnuggets met patat en iets wat op sla leek.

Colmschate  
11-4-2004 Thans zit ik hier in Colmschate achter de PC van neef Ruud. Aan deze PC zit een groot stuur. En ik zit aan de Heineken.

   
16-4-2004 Ik sta nu in de Primafoon van Emmeloord; en wat zie ik daar? Een Vialto Beamer 80; dat is een beeldtelefoon! Dit apparaat is op een gewoon analoog telefoontoestel aan te sluiten. Prijs? Slechts 498 Euro…. Moet ik me wel elke keer goed scheren.

   
16-4-2004 Gisteravond heb ik het boek "In Europa" van Geert Mak uitgelezen. Dat waren 1223 bladzijden. De afgelopen maand heb ik ademloos in dat boek zitten lezen. Het is bijna niet te geloven hoeveel miljoenen doden er de afgelopen eeuw in Europa zijn gevallen. Als je zo bladzijde na bladzijde leest merk je dat wij hier in Nederland absoluut niets gewend zijn.

   
17-4-2004 Vanmiddag zijn Annelies en ik op de 16 mtr. lange boot van Jan wezen zeilen op het IJsselmeer. Ik zat met Kaapse Pracht in de hand toe te kijken hoe Jan en Annelies de benodigde (zeil) werkzaamheden aan het verrichten waren. Op dit moment is mijn poes Kitty (redelijk miauwend) aan het bevallen van haar derde kindje. Het zijn weer hectische toestanden hier.

   
19-4-2004 Vanmorgen is mijn schotelantenne (sinds 8 november 1999) wat lager komen te hangen; nu (achter) direct aan de muur. En niet meer aan de antennepaal. Vanmiddag ben ik met André (een vriend sinds onze gezamenlijke illegale radio uitzendingen in november 1973) naar 't Voorhuis geweest. Kijkend op de auto's op de Deel vroegen we ons af waarom ze daar nu niet een mooi terras van maken. Vanavond kwam mijn dochter Esther (bijna 18 jaar) met haar moeder langs om formulieren voor de studiefinanciering in te vullen. We bekeken een paar oude foto albums.

   
20-4-2004 Omdat mijn kabel abonnement (op eigen verzoek) per 1 mei a.s. stopt heb ik nu een basis abonnement op Canal Digitaal genomen; voor 6,50 Euro per maand; zodat ik ondermeer toch naar Discovery Channel en National Geographic Channel kan blijven kijken.

   
21-4-2004 Het is vandaag precies drie jaar geleden dat ik een zogeheten MxStream internet aansluiting kreeg; een ADSL Comfort abonnement van Planet Internet. Ik had de eerste ADSL aansluiting in de KPN telefooncentrale van Emmeloord.

   
22-4-2004 Het lijkt er op dat Rebecca Radio stopt per 1 juli a.s. Het voltallige personeel (twintig werknemers) is ontslag aangezegd. Verder is gisteren en vandaag Radio 192 van de kabelnetten van Casema en UPC gehaald wegens wanbetaling. Hiermee is het bewijs weer eens geleverd dat er een teveel aan radiostations is. Ze maken elkaar nu af blijkbaar.

   
27-4-2004 Hedenmorgen heb ik bij Dixons een HP Photosmart 145 foto printer gekocht. Deze kan foto's van 10 X 15 afdrukken. Inmiddels is het gelukt enige afdrukken te maken. Maar nog niet zoals ik bedoel. Het lukte me ook niet deze printer aan de printerserver te hangen. Sterker nog; door mijn "experimenten" draait mijn printerserver ook niet meer.

   
28-4-2004 Via de Sony memorystick is het me inmiddels gelukt enige digitale foto's met de HP Photosmart printer af te drukken. Er zit een wit randje aan om zo de verhouding van 3 X 4 om te zetten naar 2 X 3. Dus gelukkig wordt deze verhouding niet aangetast. De printerserver werkt ook weer. Soms denk ik dat ik te oud ben voor deze toestanden…

   
30-4-2004 Gisteravond ben ik met Annelies naar de Nacht van Oranje geweest; in het centrum van Emmeloord. De avond werd geopend door burgemeester van Rappard (een neef van dé Ridder van Rappard uit Gorkum). Hierna had Ad Plaizier een gesprek met majoor Bosschardt. We keken naar diverse bands; ondermeer op de Deel en bij the Bottom. En wandelden diverse malen door een drukke en gezellige Lange Nering; koopavond tot tien uur. Later dronken we wat pilsjes bij the Bottom, in 't Voorhuis en in de Cocobar

   
4-5-2004 Vandaag is mijn ADSL Comfort abonnement (2048/320 kbps) bij Planet Internet (sinds 21 april 2001) omgezet naar een ADSL Standard abonnement (1024/320 kbps). Ik vind "altijd aan" belangrijker dan een hoge snelheid. En de "bespaarde" 20 Euro per maand gaat nu op aan mijn nieuwe ADSL Windows 2000 Hosting bij Planet Internet.

   
5-5-2004 Omdat het bijna 25 jaar is geleden (op 5 juni 1979) dat ik mijn eerste videorecorder (Betamax) kocht heb ik vandaag bij Mediamarkt in Zwolle een Philips DVD recorder (DVDR 75) aangeschaft. Hiermee kun je TV programma's opnemen met een DVD+RW; en niet meer met een videoband.

   
7-5-2004 Het is me thans, voor de eerste keer, gelukt van een videoband (met een half uur oude super acht films) een kopie naar een DVD te branden; met behulp van de nieuwe DVD recorder. Ik ga nu alle overige 12 videobanden met oude films (dubbel acht/super acht) ook overzetten.

   
8-5-2004 Op dit moment zit ik met Leen op de computerclub aan de Amstel. Hij heeft me de afgelopen dagen geassisteerd met de installatie van de software voor de foto printer, met het bestuderen van de gebruiksaanwijzing voor de dvd-recorder, met het repareren van de frituurpan en met het wegbrengen van overbodig geworden zaken naar de stortplaats.

   
10-5-2004 Vandaag is mijn dochter Esther (Perzische naam) 18 jaar geworden. Een hele mooie leeftijd! Zojuist succesvol anderhalf uur dubbel 8 zwart/wit- en kleurenfilms (van 1965 tot 1971 met een Russische opwindcamera gemaakt) overgezet naar DVD. In 1965 was ik 18 jaar.

   
11-5-2004 Vanavond naar een openbare commissievergadering in het gemeentehuis geweest. Daar werd uitgebreid de opening van Sportloket getoond. Hiermee kunnen de sportverenigingen in Noordoostpolder zich op internet presenteren. Er was ook enige aandacht voor Noploket; de door de computerclub WECC in elkaar gezette sportsite. Ze willen sportverenigingen de helpende hand bieden met het opzetten van een eigen site. Hét voorbeeld: www.wecc.nl.

   
15-5-2004 Vanmiddag en vanavond naar een reünie van de lagere school "Sjaloom" in Rutten geweest. Men had een grote tent op het sportveld neergezet. Ik trof vele bekenden van mijn jaren op deze school; tussen 1954 en 1959. Daarbij sprak ik ondermeer met meester Veen; het toenmalige hoofd der school. Ik heb veel gekletst met allerlei mensen; onder het genot van rode wijn. Het was er prachtig weer bij. Ook was ik in de school zelf; en bekeek de klassen. Wat me opviel was dat men zich meer van mij wist te herinneren dan omgekeerd. Het eten was lekker; en er zijn veel foto's gemaakt. 's Avonds nog een leuk optreden van oud-leerlingen. Al met al zeer geslaagd!

   
17-5-2004 Vandaag voor mijn dochter Esther een zogeheten FlashPlayer (128 MB) gekocht. Daarmee kan ze heel simpel en gemakkelijk mobiel MP3 nummers beluisteren. Toen ik 18 was hadden ze nog niet van die mooie apparatuur....Laat staan dat ik toen zoiets kon bevroeden….

   
23-5-2004 Gisteravond ben ik met Annelies naar een optreden van de band The Mighty Jackals geweest. Dat werd georganiseerd door de stichting Muziek Promotie Noordoostpolder. Er was zo'n 150 man aanwezig. De hapjes en drankjes waren gratis; dankzij het donateurschap. Het was wel gezellig maar ik vond de band niet zo denderend. Toch heb ik uitgebreid met veel mensen gesproken.

Eindhoven  
29-5-2004 Vandaag met Annelies naar Maastricht geweest. Het was druk; zowel onderweg als in deze mooie oude stad. We wandelden door verschillende straten, waren op het Vrijthof en zaten op diverse terrasjes in de zon.

Eindhoven  
31-5-2004 Het is altijd aardig op een dag als Tweede Pinksterdag naar Ikea te gaan. Dan zie je een grote mensenmassa zich vergapen aan allerlei zaken die men denkt nodig te hebben om gelukkig te worden. Ik sprak daar diverse malen de woorden van de wijze Socrates: "Wat zijn er toch een boel dingen die ik niet nodig heb!".

   
4-6-2004 Zojuist (12.20 uur) is de download snelheid van mijn ADSL Standard abonnement bij Planet Internet verhoogd van 1024 naar 1120 kbps. De upload snelheid is verhoogd tot 352 kbps.

   
5-6-2004 Het is vandaag vijf en twintig jaar geleden dat ik mijn eerste videorecorder kocht. Dat was een grote, zware Sony Betamax met acht voorkeurzenders. Hoewel Betamax een goed systeem was heeft uiteindelijk toch VHS de strijd gewonnen.

   
9-6-2004 KPN Telecom wil ruimte huren op de netten van de kabelmaatschappijen. Daar wil men dan digitale radio- en TV signalen aanbieden. Volgens mij is dit een opstapje naar de toekomstige glasvezelaansluiting tot in de meterkast. Dan kan men direct een totaal pakket aanbieden.

   
10-6-2004 Het is vandaag vijf en twintig jaar geleden dat we voor het eerst konden stemmen voor het Europese parlement. Ook vandaag heb ik mijn stem weer uitgebracht. Ik ben een groot voorstander van de EU. Niet alleen wat betreft de Euro en de open (Schengen) grenzen. Maar ook de standaardisatie van verschillende produkten en processen waardoor het allemaal sneller en goedkoper wordt.

   
13-6-2004 Het hele weekend vinden er op diverse websites en nieuwsgroepen verhitte discussies plaats over de komende openbare verkoping van de studio inventaris van Radio 192 op 24 juni a.s. Volgens deurwaarders kantoor Van de Werf & Partners in Bussum berust dit verhaal op waarheid. Het kan voorkomen worden als men nog net op tijd betaalt. En anders kan men de uitzending via andere (studio) apparatuur gaan voortzetten. Niet van dat benauwde!

   
16-6-2004 Eerst had ik nog hoop dat het waarschijnlijk wel goed zou komen met Radio192. Maar nu men negentien (!) uur nonstop muziek achter elkaar uitzendt heb ik die hoop opgegeven.

   
17-6-2004 Dollartekens...dat hadden de 90.000 mensen in hun ogen toen ze zo maar in zee gingen met aandelenlease van Dexia. Men is toch altijd zo zelfstandig en onafhankelijk? Hou dan op met zeuren en neem je verlies!

   
17-6-2004 Vanwege een betalingsregeling is het beslag op de inboedel van Radio 192 opgeheven. Inmiddels heeft UPC zijn door te geven radio- en TV kanalen (per 1 juli) bekend gemaakt. Radio 192 zit daar niet bij. Het zal dus erg moeilijk voor ze worden op de kabel terug te keren.

   
21-6-2004 k vind het humoristisch te zien dat Radio 10 Gold met een eenvoudige middengolf zender en gewone DJ's meer luisteraars aan zich weet te binden dan Radio Veronica met een uitgebreid FM zenderpark en duurbetaalde DJ's.

   
22-6-2004 k vind het prettig dat KPN Telecom het tarief van SMS berichtjes via de mobiele telefoon heeft verlaagd naar 0,09 Euro cent. Ook aardig is dat het saldo van de Hi PrePay toestellen nu nog maar één keer per jaar opgewaardeerd hoeft te worden om dat (oude) saldo te behouden. KPN Telecom is dus zo gek nog niet!

   
22-6-2004 Zojuist weer voor drie jaar foto negatieven in zogeheten plastic insteekhoesjes gedaan. In twee mappen met stapels van deze plastic hoesjes zitten nu zo'n 2.000 negatieven (precies op volgorde) van de afgelopen twintig jaar.

   
23-6-2004 Radio 10 Gold gaat per 1 juli a.s. uitzenden via AM 1008 KHz. Talpa Radio International heeft de vergunning voor deze frequentie overgenomen van het Britse bedrijf Radlon Media Ltd.

   
24-6-2004 Zojuist foto's van de afgelopen drie jaar in een album geplakt. Dit is mijn achttiende foto album. Als ik gemiddeld 300 foto's per album reken, dan kom ik nu ruim boven de 5.000 foto's. Een heel leven in beeld. En daarbij zijn dan nog niet eens de digitale foto's van de afgelopen drie jaar meegerekend.

   
25-6-2004 Sinds gisteren is mijn site "www.studio192.nl" online. Daarop behandel ik de geschiedenis van Radio 192. Met een knipoog....

   
26-6-2004 Thans zit ik met Leen op de laatste clubmiddag van dit seizoen van de Emmeloordse Computerclub. Het is nog aardig rustig en we gaan zo aan de Amstel. En de NedStat teller van Studio192.nl loopt alweer aardig op.

   
27-6-2004 Vanmiddag met Leen naar Lemmer geweest. Op het Lemsterstrand zagen we een houten gebouw dat de komende maanden dienst gaat doen als strandtent. Ik ben zeer benieuwd of de bouw van het grote paviljoen nog door gaat.

   
30-6-2004 Radio 10 Gold nu (18.15 uur) ON AIR op 1008 KHz.

   
30-6-2004 Per 1 juli 2004 de 1008 vanuit Zeewolde (Flevoland) met 400 kW met Radio 10 Gold. (De 1395 kHz zal tot 1 augustus in een parallelle periode ten behoeve van Radio 10 Gold 'aan' blijven staan). Met de in gebruik name van de AM 1008 gaat Radio 10 Gold ook een nieuwe nieuwsdienst aanbieden. Novum Nieuws zal vanaf 1 juli elk uur en half uur de volledige nieuwsvoorziening voor haar rekening nemen.

   
1-7-2004 Er wordt op dit moment gesproken en onderhandeld over een evt doorstart onder een andere naam voor radio 192.

Eindhoven  
3-7-2004 Vanmiddag en vanavond met Annelies naar het 40 jarig huwelijksfeest van haar oom en tante in Westervoort geweest. Het was gezellig in de partytent waar een band speelde en Annelies ook een nummer zong.

Eindhoven  
5-7-2004 Gistermiddag met Annelies naar een koopzondag in het centrum van Eindhoven geweest. Het was ontzettend druk; dus van een (komende?) economische crisis was nog weinig te merken.

   
6-7-2004 Op dit moment zit ik met mijn laptop (via draadloos internet) onder de parasol in een zonnige tuin. Ik kijk naar de poes Kitty, die met haar jonkie aan het spelen is. En ik luister via de draadloze koptelefoon naar Radio 192 (hier nog steeds op de kabel).

   
7-7-2004 De rechter heeft bepaald dat de reclame van Dexia, wat betreft de aandelenlease, niet misleidend was.

   
8-7-2004 Radio 192 draait nu al 38 uur Non Stop. De radiostations, die dat (na presentatie) eerder zo deden zijn inmiddels allemaal verdwenen.

   
9-7-2004 Vandaag gaat Speurders.nl van de Telegraaf van start. Ze wilden eerst gaan samenwerken met Marktplaats.nl in Emmeloord maar dat is niet gelukt.

Deventer  
10-7-2004 Vandaag met Jelle, Marjo en een vriend naar de zogeheten vlootdagen in Den Helder geweest. We waren ondermeer op de Hr. Ms. Zuiderkruis en in een Duitse onderzeeboot. Ook zagen we diverse (reddings) demonstraties. Het was overal ontzettend druk. In het begin van de avond zaten we te eten in een café in het plaatsje Wiewert; dat bekend is van niet vergane lichamen in een kerk. Later wandelden we door Lemmer; waar een oude motorraces werd gehouden.

Geldermalsen  
19-7-2004 Vanmiddag met Annelies naar Geldermalsen gereden. Het duurde even voordat we het huis van Leen hadden gevonden; en we aan de koffie konden. Inmiddels is Annelies weer vertrokken; en is Leen met de avondmaaltijd bezig.

Geldermalsen  
20-7-2004 Het is vandaag 35 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette. Vanmiddag met Leen naar Den Bosch geweest.(Dat gaat naar Den Bosch toe...). Helaas was het weer niet al te best.

Geldermalsen  
20-7-2004 Vandaag ben ik precies 3.000 weken oud.

Geldermalsen  
21-7-2004 Vanmiddag met Leen (met de trein) naar Utrecht geweest. We wandelden eerst door Hoog Catherijne. Later waren we bij de Mediamarkt. Ik probeerde me uitgebreid te laten voorlichten over een Digitenne ontvangst apparaat. Want ik wilde geen abonnement; omdat ik uitsluitend (Free To Air) radiozenders wilde ontvangen. Zowel bij Mediamarkt als bij Steenweg leidde dit tot grote misverstanden en irritaties. Uiteindelijk ben ik bij beide zaken kwaad weg gelopen. Volgens mij willen ze je (door middel van koppel verkoop) alsnog een maand abonnement op Digitenne aansmeren. Ik heb mijn hoop nu gevestigd op DAB apparatuur.

Geldermalsen  
22-7-2004 Vandaag heb ik precies vijf jaar een ethernet netwerk. Ik begon in 1999 met een coax kabel (10 mbps) tussen twee PC's. Na anderhalf jaar werd dat vervangen door UTP kabel (100 mbps) met router en switches. Thans heb ik vier PC's en een laptop (draadloos) aan mijn netwerk hangen.

   
25-7-2004 Vanmiddag zijn Leen en ik naar Urk gereden. Op Urk waren veel toeristen aanwezig. We keken ondermeer bij het Vissersmonument. Later waren we aan de Westermeerdijk alwaar we de windturbines van het Essent Windpark bekeken.

   
26-7-2004 Vanmiddag heb ik een (tweedehands) Sony DSC-F55E digitale camera gekocht. Drie en een half jaar geleden kocht ik (nieuw) hetzelfde toestel. Het is altijd prettig een reserve toestel te hebben.

   
27-7-2004 Vandaag met Leen over de dijk van Lelystad naar Enkhuizen gereden. Bij de Trintelhaven zagen we de 1395 KHz. middengolf zendmast waarop Radio 10 Gold tot 1 augustus is te beluisteren. We wandelden het mooie, oude stadje door. En lieten ons (duidelijk) voorlichten over Digitenne. Ik maakte diverse foto's met mijn reserve digitale foto toestel.

   
28-7-2004 Vanmorgen via Now Thats IT een nieuw toetsenbord voor mijn laptop Compaq Presario 1200 ontvangen. Nu blijkt dat de aansluiting niet goed past. Blijkbaar is het toetsenbord uitsluitend voor de 1245. Dus het toetsenbord maar weer retour via TPG. Soms kun je er wat moe van worden....Vanmiddag met Leen door Lemmer gewandeld. Voor het eerst had ik een

   
29-7-2004 Zojuist een CD met een uur Smash Hits beluisterd. Het is een gedigitaliseerde bandopname die precies veertig jaar geleden is gemaakt door Leen (S. Notneus) en mij (Mr. Johnny). Het betreft een programma met allerlei geluidseffecten; zoals dat in die tijd ook op Radio Luxembourg was te beluisteren. Erg vreemd je stem van veertig jaar geleden terug te horen.

   
29-7-2004 Vanmiddag naar Kampen gereden. Daar werd opnieuw een Kamper UI dag (een braderie) in de Oudestraat gehouden. Het was erg druk en erg warm. Ik keek in een oude kerk; en vroeg wanneer het orgel in de kerk is verschenen. Bij de stand van het Ned. Dagblad trof ik broer Jelle met vriend Bernard. Ze gaan vandaag nog naar Langweer. Hoewel ik het Ned. Dagblad een goede krant vind nam ik toch geen (proef) abonnement. Later op de middag trof ik Jan Schokker.

   
30-7-2004 Omdat de Nozema op maandag 23 augustus a.s. vanuit Lelystad in DAB gaat uitzenden heb ik vanmiddag bij RAF mijn eerste DAB tuner gekocht. Het is de Harman/Kardon TU 970 met DAB-, FM- en AM ontvangst. Inmiddels 10 FM zenders en 6 AM zenders geprogrammeerd. Voor de DAB zenders moet ik nog tot 23 augustus wachten

   
31-7-2004 Zojuist een hoorspel beluisterd wat Leen (S. Notneus) en ik (Mr. Johnny) precies veertig jaar geleden hebben opgenomen. Wonderbaarlijk om stemmen van veertig jaar geleden terug te horen. Ook veertig jaar geleden kwam de zanger Jim Reeves om het leven door een vliegtuig ongeluk.

Deventer  
2-8-2004 Gisteren zijn Annelies en ik naar de Boekenmarkt van Deventer geweest. Dat is de grootste boekenmarkt van Europa. Het was druk en gezellig; totaal zouden er zo'n 125.000 bezoekers op af komen. Jelle liep ook een tijdje met ons mee, langs de 875 boekenstalletjes. Ook zaten we op een terras aan bier en patat. Later troffen we Martin Ross. Ik kocht "De duisternis in" van Anne de Vries voor mijn nostalgische boekenplank. En een oude kaart van Lemmer; toen was de Vissersburen nog water. Op de terugweg zaten we in Olst een tijdje in het Willy Dobbeplantsoen…

Rutten  
3-8-2004 Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat mijn ouders met hun kinderen Jelle (12), Stijntje (10) en Dikkie (7) in de net gebouwde arbeiderswoning aan Lemsterweg 48 A Rutten (NOP) kwamen wonen. Deze woning is in augustus 1985 (na 31 jaar) weer door ons verlaten.

Lemmer  
5-8-2004 Gisteravond zijn Annelies en ik naar de zogeheten Lemsterweek geweest. Eerst zaten we lang op een terras aan het Dok de toeristen en de (grote) jachten te bekijken. Hierna aten we een lekkere, grote pizza. Vervolgens liepen we de hele avond over straat waar het erg druk en gezellig was; bij de diverse bands en tapgelegenheden. Tussendoor zaten we regelmatig in een stampvolle De Laatste Stuiver (ook een leuk bandje) of de Wildeman.

   
6-8-2004 Gistermiddag om twee uur heeft Radio 192 haar uitzendingen (voorgoed?) gestaakt.

Eindhoven  
7-8-2004 Gisteravond met Annelies naar de braderie in Emmeloord geweest. In de Lange Nering stonden vele kraampjes maar de Polderhof was nu leeg. Vroeger was het een stuk drukker en leuker, met overal spelende bandjes. We zaten lang aan het (slecht getapte) bier op het terras van de Coco bar. Daar hoorden we een onverstaanbare DJ met de welbekende stampmuziek. Niets aan dus. Buiten bij de Bottom was het ook minder druk dan voorafgaande jaren. Ik hoop dat de komende drie vrijdagavonden een stuk beter zullen zijn.

Eindhoven  
12-8-2004 Dinsdagmiddag zijn Annelies en ik door het park in het centrum van de stad Luxemburg gewandeld. We kwamen aan bij Villa Louvigny. Sinds de jaren dertig de zetel van de uitzendingen van Radio Luxembourg. Vanaf 2000 is het kantoorruimte voor een Ministerie. We liepen rond het gebouw en ik maakte foto's; ook van de ramen waarachter de studio van Eng. Radio Luxembourg zich bevond. Hierna liepen we naar binnen. En wandelden met drie dames twee trappen op. Daar vroegen ze ons wat we kwamen doen. Toen we vroegen of hier de studio van het Engelstalige Radio Luxembourg was gevestigd bevestigden ze dat. We liepen de lange gang door tot het eind; en zagen toen links de kamer waar vroeger de spreekcel was van de DJ's van Radio Luxembourg; met 15 miljoen luisteraars. Nu is het een kantoorruimte geworden. Dat was wel even slikken voor me. Later op de middag reden we naar Betzdorf. In de stromende regen bekeken we de dertig schotelantennes van het uplinkstation van SES- ASTRA. Zeer indrukwekkend! Helaas mochten we niet binnen kijken. Zal wel een aardig science fiction gebeuren zijn!

   
15-8-2004 Sinds woensdag is er op een Astra satelliet een radiostation te horen dat muziek en 192 jingles draait. Het is op dit moment nog volslagen onduidelijk of dit de opvolger van het anderhalf week geleden ter ziele gegane Radio 192 is.

   
16-8-2004 Sinds vanmiddag 16.00 uur zendt de stichting Norderney oude Veronica programma's uit (1960 - 1974) via 828 AM. Deze week worden oude radioprogramma's herhaald. Vanaf komende zaterdag gaan de vroegere DJ's programma's presenteren in de tijdelijke studio in Laapershoek in Hilversum; de oude Veronica studio (1969 - 1974). Dit zal duren tot 31 augustus 18.00 uur. Want dan is het precies dertig jaar geleden dat het zendschip Veronica haar uitzendingen staakte.

Hilversum  
21-8-2004 Vanmorgen zijn Leen en ik naar Hilversum gereden. In Hotel Lapershoek werden uitzendingen verzorgd door oud-medewerkers van de zeezender Radio Veronica. Dit in het kader van: "Dertig jaar geleden uit de lucht". Toen waren de studio's daar ook gevestigd. De presentatie was in handen van Bart van Leeuwen. Hij had ondermeer Tineke, Jan van Veen, Chiel Montagne, Peter Teekamp en Ruud Westbroek in zijn programma. De techniek was in handen van Ad Bouman, Juul Geleick en Niels Zack. Er waren tientallen mensen aanwezig. Ik maakte vele foto's. En sprak met talrijke zeezender liefhebbers; die mij al dan niet kenden van internet. Het was erg gezellig en we waren zo'n vier uur aanwezig. Na afloop reden we naar Bosdrift 98a. Daar was jarenlang Radio 192 gevestigd. Nu was het pand leeg en verlaten...

   
24-8-2004 Sinds vanmiddag drie uur heb ik met mijn Harman Kardon tuner DAB radio ontvangst via Lelystad. Met een DAB binnen antenne ontvang ik nu: Radio 1, Radio 2, 3 FM, Radio 4, Radio 747 en de Concertzender. Goede ontvangst en uitgebreide zender informatie. Ben er erg blij mee! Volgens mij wordt dit een groot succes en zal Nederland binnenkort massaal overgaan op DAB ontvangers.

Eindhoven  
28-8-2004 Vanmiddag hebben Annelies en ik een bezoek gebracht aan hotel Lapershoek in Hilversum. Tussen 1969 en 1974 waren daar de studio's van Radio Veronica gevestigd. In het kader van "Radio Veronica; The Never Ending Story " werden daar oude programmabanden (1960-1974)gedraaid en live programma's gepresenteerd. Vanmiddag zagen we Eddy Becker met nummer 1 hits uit de jaren zestig. Vanaf twee uur presenteerden Willem van Kooten (Joost den Draaier) en Jan van Veen gezamenlijk de Top 40 van 2 januari 1965. Het was fantastisch om te zien hoe deze oude rotten uit het vak een perfecte presentatie gaven. Heerlijk om naar te luisteren! Tussendoor sprak ik met vele aanwezigen; waaronder Ferry Maat, Eddy Becker, Bart van Leeuwen, Jelle Boonstra, Hans Knot, verschillende ex 192 diskjockeys en tientallen zeezenderfans.

Eindhoven  
30-8-2004 Vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag zijn Annelies en ik naar het centrum van Eindhoven gegaan. Daar was een jazz- en blues festival. Er speelden diverse bandjes (zowel binnen als buiten), de terrasjes zaten vol en het was erg gezellig.

   
2-9-2004 Thans zit ik in mijn tuin achter de laptop Compaq Presario 1200; draadloos met internet verbonden. .Ik luister, via de digitale satellietontvanger en een draadloze koptelefoon, naar Radio192. Vanmorgen was het gezellig op de markt in Emmeloord; vanmiddag was het gezellig op de markt in Lemmer. Het is nu nog steeds lekker weer.

   
5-9-2004 Thans luister ik, via een kopie van de originele studioband op CD, naar een Radio Veronica's Teenager Muziek Expres met Bob en Brenda (Krijn Torringa en Freda Keuker) van 5 september 1964. Vandaag precies veertig jaar geleden. Uitgezonden via zendschip de Borkum Riff. In dit uur zitten ook de originele Veronica reclames uit die tijd.

   
12-9-2004 Dit weekend is in Emmeloord weer het zogeheten Pieperfestival gehouden. Gistermiddag zijn Annelies en ik het centrum in geweest. Het was erg druk en gezellig. En we konden gratis patat eten. Later op de middag gingen we in de Watertoren via de trap naar boven. Een hele klim. Maar daarna een mooi uitzicht. Vele foto's gemaakt.

   
13-9-2004 Gistermiddag hebben Annelies en ik een bezoek gebracht aan het voormalige eiland Schokland. We waren ondermeer in het oude kerkje; en bekeken een steen van honderd miljoen jaar oud. Tsja; het schijnt mogelijk te zijn. Net zo'n sterk bewijs als axioma in de wiskunde. Hierna zagen we in museum Nagele een (zwart/wit) film over het ontwerp en de bouw van de huizen in Nagele.

   
14-9-2004 Vanmiddag ben ik met Leen naar een voorlichtingsbijeenkomst over de komende Zuiderzeelijn in het gemeentehuis van Emmeloord geweest. Daar waren allerlei berekeningen en voordelen van de verschillende treinsystemen te zien. Een Magneetzweefbaan kost 6,94 miljard Euro; een Hogesnelheidslijn kost 4,29 miljard Euro; een Zuiderzeelijn intercity kost 2,64 miljard euro.

   
22-9-2004 Hedenavond ben ik naar een meedenk avond over de Zuiderzeespoorlijn in het gemeentehuis van Emmeloord geweest. Na een inleidende toespraak in de Raadzaal werden er vijf groepen gevormd die met elkaar in discussie gingen over de voordelen en de nadelen van een magneetzweeftrein en een hogesnelheidslijn.

   
23-9-2004 Vanmiddag naar de Jouster markt geweest. In tegenstelling tot de afgelopen veertig jaar was het nu niet stralend mooi weer maar zeer regenachtig. Normaal is het ontzettend druk en gezellig. Nu waren er beduidend minder mensen op straat en ook minder kraampjes. Toch jammer voor deze voormalige paardenmarkt!

   
28-9-2004 Het is weer zeer boeiend de (verlate) Algemene Politieke Beschouwingen vanuit de Tweede Kamer te volgen. Ik vind het tot nog toe een erg goed debat; en hou van de vele interrupties. Er staat ook veel op het spel. Hoewel het me op dit moment nog niet geheel duidelijk is of het nu allemaal aan ons ligt (de komende vergrijzing) of aan de concurrentie.

   
29-9-2004 Vanaf volgend jaar wordt er een zogeheten "no-claim" ingevoerd in de ziektekostenverzekering. Dat betekent dat als je jezelf niet beschadigt, en als een ander dat ook niet doet, je aan het eind van het jaar 250 Euro terug krijgt. Leuk is dat. Dit geprivatiseerde denken. Dat betekent eigenlijk dat, als je ziek wordt en naar de dokter moet, je dit wel helemaal aan jezelf te danken hebt.

   
30-9-2004 Op de laatste dag van september ben ik in de 2CV (het rode gevaar) naar zonnig Lemmer gereden. Vanwege renovatie van de weg langs de dijk parkeerde ik in de Lemstervaart (voorheen van de Noordoostpolder). Met een softijsje wandelde ik over de markt aan het Dok. Sinds twee jaar houdt men daar de markt; en niet meer in de Schans.

Eindhoven  
4-10-2004 Zaterdagavond zijn Annelies en ik naar de Tagrijn in Zwolle geweest. Dat is een bar waar ik al kwam toen ik nog in Zwolle woonde. Jarenlang was het erg druk en gezellig op de donderdag- en zaterdagavonden. Nu bleef het erg rustig. Ook voor deze bar zijn de hoogtijdagen blijkbaar voorbij.

Eindhoven  
7-10-2004 Met veel genoegen luister ik naar Radio 2 waar thans de week van de jaren zeventig wordt uitgezonden. Dat is nu al weer meer dan dertig jaar geleden. Waar blijft de tijd? In de jaren zeventig kocht ik mijn huis. Ook bijna dertig jaar geleden.

   
11-10-2004 Gistermiddag zijn Annelies en ik naar een dienst in de Ned. Geref. kerk "De Rank" aan de Abelenlaan geweest. Na de verbouwing kan men nu vanaf de achterzijde de kerkzaal binnen komen. Ik zag voor het eerst de nieuwe dominee Roose. We vonden de preek over Romeinen 14: 13 tot Romeinen 15: 7 erg goed. "Ieder onzer trachte zijn naaste te behagen, ten goede, tot opbouw".

   
12-10-2004 De afgelopen dagen heb ik, met en zonder Annelies, vele langspeelplaten (vanaf 1965) beluisterd. Daarbij waren opnamen van Jim Reeves, Neil Diamond, Cliff Richard, Thijs van Leer, Crosby Still Nash & Young, Robert Long, James Galway, Kaz Lux / Jan Akkerman, enz. Het is in dit digitale tijdperk toch wel een verademing om al deze oude L.P.'s weer eens te horen.

   
13-10-2004 Op zolder vond ik een oud boekje van kapitein Rob; uit 1959. Daarin wordt gesproken over transmigratie; ook wel teleportatie of "Scotty, beam me up" genoemd. Daarbij wordt de uitdrukking "een ondeelbaar moment" gebruikt. Dat komt me heel bekend voor. "Een ondeelbaar ogenblik" of "In een punt des tijds".

   
14-10-2004 Vannacht heb ik tussen drie en vijf naar het derde rechtstreekse debat tussen George Bush en John Kerry gekeken. Ik vond Kerry (weer) een stuk beter dan Bush. En denk daarom dat Kerry (op 2 november) de nieuwe president gaat worden van de Verenigde Staten van Amerika (Manasse).

   
15-10-2004 Men verwacht instortingsgevaar als duizenden moslims (vanaf vandaag) de Tembelberg in Jeruzalem gaan betreden. Stel dat de zaak daar inderdaad instort. Wordt dan de (vlakbij gelegen) Tempel van David herbouwd?

Deventer  
21-10-2004 Hedenmiddag heb ik in de computerzaak Paradigit in Deventer een zogeheten VOIP Cyberphone Telefoon gekocht. Dit toestel is via een USB poort op de PC aan te sluiten. Vervolgens kan men via het programma Skype gratis bellen over de hele wereld; mits die ander ook op internet is aangesloten; en ook Skype op de PC heeft staan. De geluidskwaliteit is prima. Dit lijkt me een behoorlijke ondermijning van de Telecom bedrijven.

Deventer  
24-10-2004 Gisteren zijn Jelle en ik lange tijd bij de zaterdagmarkt op de Brink geweest. Want daar stonden kraampjes van diverse politieke partijen. Omdat Bathmen bij de gemeente Deventer is gevoegd worden er op 17 november (vervroegde) Gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Jelle staat als lijstduwer op de lijst van het CDA. Als hij (minimaal) een kwart van de kiesdeler haalt wordt hij herkozen. Ik ben benieuwd! Later op de middag zaten we met Bernard in een café aan een groot glas Belgisch bier. Gisteravond hebben Jelle, Ruud, Marjo en ik lekker gegeten bij de Griek aan de Brink. Hierna zijn Jelle en ik naar een verjaardag geweest.

   
28-10-2004 Deze week ontving ik van KPN een zogeheten digitale radio- en TV ontvanger (Digitenne). Hiermee zijn, met een kleine rechtopstaande binnenantenne, 26 TV zenders en 17 radiozenders te ontvangen. Helaas voor mij...op dit moment is er in de omgeving nog geen zender in de lucht om mij een (digitaal) signaal te leveren. Nog even wachten dus...op Digitenne beeld en geluid.

Eindhoven  
2-11-2004 Vandaag worden weer Amerikaanse presidentsverkiezingen gehouden. Ik hoop dat senator John Kerry (Democraat) wordt gekozen; want op die George W. Bush (Republikein) was ik op de dag van zijn beëdiging al uitgekeken.

Eindhoven  
3-11-2004 De afgelopen nacht heb ik naar de Amerikaanse verkiezingen gekeken; op dit moment in de ochtend heeft George W. Bush 219 kiesmannen en John F. Kerry 199 kiesmannen. Volgens de kenners is het op dit moment nog absoluut niet zeker wie de winnaar wordt.

Eindhoven  
4-11-2004 China bezit alles wat nodig is om een wereldmacht te zijn of te worden. De economische groei van communistisch China is duidelijk en neemt toe. Het zal gestaag doorwerken tot het doel, dat het zich heeft gesteld, is bereikt: het verkrijgen van hetzelfde industriële peil als de andere wereldmachten....een reus, die tientallen jaren slaperig en schaapachtig heeft toegekeken hoe de rest van de wereld vorderingen maakte op het pad van de technologische vooruitgang. Blijkbaar is de reus nu wakker gemaakt. (1967-Victor Petrov).

Eindhoven  
4-11-2004 Dus het is uiteindelijk weer George W. Bush geworden. Mede dankzij de zogeheten "reborn Christians". Ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat in Irak. Wordt het oude Babylon opnieuw herbouwd?

Eindhoven  
5-11-2004 Gisteravond ben ik met Annelies naar "Der Untergang" geweest. Een zeer indrukwekkende film over de laatste tien dagen van Adolf Hitler; in de ondergrondse bunker in Berlijn.

   
7-11-2004 Vanmiddag zijn Annelies en ik op bezoek geweest bij mijn zus Stijnie en mijn zwager Aalt; in Harderwijk. Ik was er jaren niet geweest.

   
14-11-2004 Vandaag zijn Leen en ik, met de computerclub van Emmeloord, in een bus naar de Hobby Computer Club (HCC) dag in het Jaarbeursgebouw in Utrecht geweest. De chauffeur had zich verslapen. En we zaten maar met 15 personen in een grote bus. In tegenstelling tot voorafgaande jaren vond ik het nu een stuk minder druk op de beurs.

   
17-11-2004 Op dit moment luister ik met veel plezier naar muziek vanaf mijn eerste mini iPod. Het was nog wel even een gepuzzel om alles goed door te hebben; en de (MP3) muziek vanaf de PC er op te krijgen. Maar het is me gelukt. Nu kan ik 70 uur nonstop muziek via deze iPod beluisteren. Alhoewel ik wel eens denk dat ik te oud voor zoiets ben geworden....

Emmeloord  
17-11-2004 Op dit moment luister ik met veel plezier naar muziek vanaf mijn eerste mini iPod. Het was nog wel even een gepuzzel om alles goed door te hebben; en de (MP3) muziek vanaf de PC er op te krijgen. Maar het is me gelukt. Nu kan ik 70 uur nonstop muziek via deze iPod beluisteren. Alhoewel ik wel eens denk dat ik te oud voor zoiets ben geworden....

   
18-11-2004 Omdat per 1 januari a.s. Bathmen bij Deventer wordt gevoegd zijn gisteren in die regio vervroegde Gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Mijn broer Jelle zit voor het CDA in de Gemeenteraad van Deventer. Het CDA heeft gisteren een zetel verloren. Jelle stond als zogeheten lijstduwer op de kieslijst. Maar kreeg te weinig voorkeurstemmen om herkozen te worden. Dat betekent dat hij per 1 januari a.s. (na ruim vier jaar) de Raad van Deventer weer gaat verlaten.

   
21-11-2004 Gisteravond ben ik, sinds twee jaar, weer naar een ledenvergadering van de ChristenUnie geweest; in Pro Rege; hier schuin tegenover. De afscheidnemende voorzitter Jebbe Sikkema begon met 1 Petrus 4: 7 -19. Er werd uitgebreid ingegaan op de politieke gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Vervolgens stelden twee personen zich voor als kandidaat

   
27-11-2004 Vanmiddag zijn Annelies en ik naar een indrukwekkende doopdienst in de vrijgemaakte kerk "Pro Rege" te Emmeloord geweest. De voorganger van de bijna twee uur durende kerkdienst was ds. Voorberg. Hij doopte ondermeer zijn eigen kleinkind.

Eindhoven  
27-11-2004 Vanmiddag zijn Annelies en ik naar de kerstmarkt in Düsseldorf geweest. Naast een lange reistijd waren we ook lang aan het zoeken naar een plaats in een (vrije) parkeergarage. Het was ontzettend druk op de kerstmarkt; ook veel Nederlanders. Het viel ons op dat men in Duitsland nog veel meer aan het kerstgebeuren (an sich) doet dan in Nederland. We lieten alle zaken maar over ons komen; al vroegen we ons wel af of dit nu de ware kerstgedachte is.

Eindhoven  
28-11-2004 Gisteravond zijn Annelies en ik naar Henny en Sieberen (in Eindhoven) geweest om haar verjaardag te vieren. Sieberen en ik haalden tijdens diverse (alcoholische) versnaperingen herinneringen van vroeger op. Want we kennen elkaar al meer dan veertig jaar. Thans kijken Annelies en ik naar een muziekvideo van Cliff Richard.

   
1-12-2004 Sinds gisteren worden de radio- en TV kanalen van TV Home/ Essent Kabelcom via de glasvezel (tot aan de wijkcentrale) aangevoerd. Dit betekent niet alleen dat de (analoge) TV beelden nu al beter zijn geworden, maar ook dat de kwaliteit nog beter wordt via een decoder voor de digitale TV kanalen. Sinds gisteren kan men 45 digitale TV kanalen en 30 digitale radiostations ontvangen.

   
2-12-2004 Vanmorgen heb ik in Lemmer bij Expert/Bijlhout de kabeldecoder Nokia 119C Mediamaster gekocht. Na enig puzzelen is het me gelukt (voorlopig) zo'n 90 digitale TV zenders en zo'n 80 digitale radiozenders (via TV Home) te ontvangen via het kabelnet van Essent Kabelcom. Ik moet het allemaal nog goed bestuderen maar op dit moment lijkt de kwaliteit van de digitale kabel beelden net iets minder te zijn dan van de digitale satelliet beelden.

   
4-12-2004 Vandaag woon ik precies dertig jaar in mijn huidige (koop) woning.

   
7-12-2004 Gisteravond heb ik weer zo'n heidense kerstboom in huis gezet. Zal ook wel uit het oude Babylon komen. En nu maar hopen dat het weer "gezellige" kerstdagen worden. Met sneeuw natuurlijk…..

   
11-12-2004 Vanmiddag zijn Annelies en ik naar de kerstmarkt in Emmeloord geweest. In tegenstelling tot voorafgaande jaren stonden er nu een stuk minder kraampjes. Al was het wel gezellig druk. We hebben erg genoten van een optredend zangkoor uit Tollebeek. Helaas dit jaar geen (gratis) glühwein.

Eindhoven  
21-12-2004 Zaterdagmiddag zijn Annelies en ik naar het Dickens festival in Deventer geweest. Nadat we zo'n twintig minuten hadden gewacht mochten we de Walstraat, en vele zijstraten, in. Het was ontzettend druk. Er werden zo'n 130.000 mensen verwacht. We zagen tientallen personen lopen in kledij van de tijd van Dickens. Ook diverse kraampjes en winkels waren zo ingericht. Al met al wandelden we bijna twee uur tussen al deze "vreemde" figuren en vonden het erg gezellig. Tenslotte liepen we ook nog enige tijd over de drukke zaterdagmarkt op de Brink; en zaten enige tijd in de Waagschaal.

Eindhoven  
22-12-2004 Zaterdagavond zijn Annelies en ik weer naar een zogeheten "De Florijn" avond geweest; in Paspartoe. Het zou gezellig druk worden en we namen vele glaasjes rode wijn aan de vertrouwde hoek van de bar. Daarbij spraken we met vele bekenden. Er traden alleen amateur bandjes op; maar dat was toch erg leuk. Ook sprak ik met Rob over het optreden van Golden Earring in 't Voorhuis; afgelopen dinsdag. Dat noemde hij: "Vergane glorie".

Eindhoven  
23-12-2004 Zondagavond zijn Annelies en ik op bezoek geweest bij de familie Voorberg. Hij is voorganger van de Vrijgemaakte kerk in Emmeloord; Pro Rege. Gedurende meer dan drie uur hebben we over de Bijbel, Geloofsbelijdenis en Heidelbergse Catechismus gesproken. Het was een zeer goed en open gesprek; met respect voor elkaars standpunten. Tenslotte vernamen we dat Berea verhuist naar het Baken, die verhuizen naar de Moriakerk, die verhuizen naar Pro Rege; en die verhuizen naar de Nieuw Jeruzalem kerk.

Eindhoven  
24-12-2004 Dinsdagmiddag zijn Annelies en ik naar 's Hertogenbosch geweest. Het was aardig in kerstsfeer maar in de zomer zijn de terrrasjes toch gezelliger. Nadat we dagenlang naar de Arrow Rock Radio Top 500 hebben geluisterd zijn we nu afgestemd op Radio Veronica; met de Top 1000 Aller Tijden.

Eindhoven  
25-12-2004 Op dit moment luisteren we naar de Top 1000 Aller Tijden op Radio Veronica. Gisteren wilden we kalkoen halen maar die was al op; evenals de konijnen. Dus ja; wat moeten we nu op Eerste Kerstdag? Aha,..ik weet het...lekker puzzelen! En de TV blijft uit......is toch niets aan......

Eindhoven  
26-12-2004 Geweldig! Om samen midden in de nacht naar de Top 2000 van Radio 2 te luisteren! En ook nog beelden uit de radiostudio via Nederland 3! We nemen er nog eentje op!

   
27-12-2004 Vanmiddag met mijn dochter Esther op het gemeentehuis voor haar een Ned. Identiteitskaart aangevraagd. Want ja; hoewel ik er altijd tegen ben geweest (en nog ben) geldt per 1 januari a.s. toch een onbeperkte identificatieplicht. Thans luister ik naar de Top 2000 van Radio 2; (hard) op de draadloze koptelefoon.

   
28-12-2004 De hele dag sneeuwt het in Emmeloord. Dat is een mooi gezicht; met een witte Eend voor de deur. Nog steeds schalt de Top 2000 door het huis. Toch wonderbaarlijk dat onze hersens al die klanken van vele tientallen jaren geleden nog steeds feilloos herkennen! Dit alles staat in schril contrast met de vloedgolf Tsunamis die inmiddels al meer dan 60.000 levens heeft gekost.

   
29-12-2004 En de Top 2000.....die dendert maar door en door. Zag net enige tijd live beelden vanuit de Radio 2 studio via een beweegbare webcam. Ter vergroting van de feestvreugde staan er nu ook enige schemerlampen in de studio. "Leuke lamp overigens!"

   
30-12-2004 Hoe hoger in de lijst van de Top 2000; hoe mooier de nummers. Annelies en ik genieten er nog steeds van. Nog negen en twintig uur uur! Wat een prachtige muziek! Wat een herinneringen! Inmiddels hebben we boodschappen gedaan (ook oliebollen mix); en vier kratten bier gehaald. Voor de visite die morgenmiddag, tijdens het oliebollenbakken, weer binnendruppelt.

   
31-12-2004 Nog twee uur voor het jaar 2005. En nog twee uur Top 2000. Vanmiddag heb ik vier pannen vol met oliebollen gebakken. Later op de middag kwamen Paul, Jan Albert en Edwin langs. Met zijn vijven hebben we uren lang aan de keukentafel oliebollen gegeten, Heineken gedronken en lekker slap zitten kletsen. Wij luisteren nu naar het tikken van de aloude Avroklok; tot middernacht.