Het weblogboek

van Dick Offringa


   
4-1-2005 Gisteravond ben ik naar de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Noordoostpolder geweest; gehouden in de kantine van het gemeentehuis. Het zou aardig druk worden. Burgemeester van Rappard hield een heel verhaal over het imago van de polder. Over de positieve en de negatieve kanten. Hij onthulde tevens een nieuw logo. Tijdens diverse glazen rode wijn

   
10-1-2005 Afgelopen zaterdagavond zijn Annelies en ik naar het zogeheten Nieuwjaarsfestival in 't Voorhuis geweest. We zaten eerst lang aan een tafeltje aan de voorkant. Daar speelde een leuk bandje; gitaar en contrabas. Toen we later in de overvolle zaal kwamen speelde daar een vreemde band. We stonden er een tijdje naar te kijken en gingen daarna weer snel naar de voorkant. Daarbij vroeg ik me af waarom er nu ineens zo'n rare band in de zaal speelt. Jarenlang hadden ze er wel goede bands. We bleven tot sluitingstijd naar het leuke bandje luisteren, keken naar de vele aanwezigen (bekenden en onbekenden) en lieten ons daarbij de diverse pilsjes goed smaken.

   
11-1-2005 Vandaag precies zeven jaar geleden begon ik met een gastenboek op mijn Radio Luxembourg internet pagina. Inmiddels hebben zo'n 460 mensen daarin geschreven. Het zijn prachtige verhalen over het, in hun jeugd, luisteren naar deze fantastische radiozender. Zelfs met een transistor radio onder de dekens. De pagina zelf is bijna 60.000 keer opgevraagd.

   
13-1-2005 Vanwege het mooie, zachte weer besloot ik vanmiddag (voor het eerst dit jaar) met het Rode Gevaar naar Lemmer te tuffen. Daar wandelde ik over de donderdagse Lemster markt en rond het Dok. Met een patatje in de hand bekeek ik de Te Koop staande huizen. Vroeger fietsten Leen en ik op zondagmiddag vaak naar Lemmer. Maar om vier uur weer terug. Want dan begon "Pick of the Pops" van Alan Freeman; op BBC Light

   
16-1-2005 Vanmiddag zijn Leen en ik een tijd bezig geweest om uit te zoeken waarom de beelden van mijn netwerk camera bij de meeste mensen niet via internet zijn te zien. We denken dat het aan het ADSL modem of aan de router ligt. (Nog) niet gelukt. Vanavond heeft Peter me geholpen om een query te maken voor mijn weblogboek. Via Access en Frontpage.

   
17-1-2005 Esther zit nu beneden te chatten. En ik kan haar boven met een andere PC via de IP camera met streaming video zien. Wat is het toch een maffe wereld!

   
17-1-2005 Vrijdagmiddag heb ik bij Dixons de Sitecom netwerk IP camera LN-400 gekocht. Deze camera heeft een eigen server en een eigen IP adres. Daarom kan hij op een UTP hub worden aangesloten. Er zijn zowel stilstaande beelden als video streaming te zien. Inmiddels heb ik de camera in de kamer boven aan een balk gehangen. En stuurt hij elke 30 seconden een beeld op.

   
18-1-2005 Vanmiddag hebben buurman Gunnink en ik mijn FM buiten antenne verwijderd. Die hing sinds 23 september 1995 aan de achterkant van mijn huis. Omdat de kabel alleen maar radiosignalen zonder RDS doorgaf moest ik wel zo'n antenne plaatsen; wilde ik die info toch op het (radio) scherm krijgen. Inmiddels geeft Essent Kabelcom, sinds 30 november jl., de radiokanalen nu wel met RDS info door (en met betere geluidskwaliteit); zodat een eigen FM antenne thans niet meer nodig is.

   
18-1-2005 Omdat er vanaf 's middags twee uur allerlei polderbands belangeloos optraden t.b.v. Azie ben ik zaterdagavond een paar uur in het Muzisch Centrum geweest. Zowel in de hal als in de grote zaal speelden nog diverse bands. Ik wandelde wat rond en trof vele bekenden. Ook zat ik aan de hoek van de bar achter een pilsje het gebeuren wat te observeren.

   
20-1-2005 Vandaag heb ik precies één jaar twee draadloze deurbellen. Omdat ze beiden op dezelfde frequentie werken zijn ze ook beiden tegelijkertijd hoorbaar. Daarom kan ik nu zowel boven als beneden de bel horen. Omdat er in de drukbel zelf de mogelijkheid zit van twee signalen hoor ik nu ding dong, ding dong als er iemand bij de voordeur staat; en ding ding, ding

   
21-1-2005 Sinds 21 januari 1998 staat er een (zogeheten) NedStat teller op mijn Radio Luxembourg bladzijde. Nu is de stand: 59.630 bezoekers. Het is leuk een site op internet te plaatsen. Maar het is nog leuker als vervolgens die site goed wordt bezocht.

   
22-1-2005 Zojuist heb ik mijn 58 ste jaar volgemaakt; dat zijn maar liefst 21.185 dagen. Ik ben geboren in de koudste winter van de vorige eeuw; en mijn eerste zomer was de warmste van de vorige eeuw.

   
23-1-2005 Gisteravond heb ik mijn 58 ste verjaardag gevierd. Men vond het erg gezellig. De laatsten gingen rond vijf uur 's nachts weg. Er waren 24 bezoekers: Aline, Annelies. Ben, Esther, Frank, Frans, Gerard, Hanna, Inge, Jan, Jan Albert, Jelle, Jola, Leen, Marjo, Martha, Michael, Paul, Peter, Ricardo, Rudi, Ruud, Willeke en Willem.

Eindhoven  
24-1-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik naar een dienst in de Rank geweest. Voor het eerst sinds zijn vertrek uit Emmeloord (naar Enschede) stond mijn favoriete dominee Biewenga weer op de kansel. "Het is hier veranderd. Niets is blijvend". Zijn preek ging over psalm 88 en psalm 150.

Eindhoven  
26-1-2005 Vanmiddag ben ik bij Simon (in Eindhoven) op bezoek geweest. Hij is nu herstellende van twee operaties. Tijdens de koffie, en een fles wijn, spraken we over onze vroegere belevenissen; zoals 't Haasje en La Bella. Ook probeerde ik de PC te "versnellen". Ondermeer met Ad Aware.

Eindhoven  
27-1-2005 Het is vandaag precies zestig jaar geleden dat het Russische Rode Leger de vernietigingskampen Auschwitz/Birkenau (in Polen) binnentrokken en de overgebleven gevangenen bevrijdden. De naam Auschwitz kwam door de nabijgelegen plaats Oswiciem. Omdat er bekenden van mij in die plaats woonden heb ik deze kampen zo'n acht keer bezocht. Altijd om steeds weer te beseffen wat de ene mens de andere mens kan aandoen.

Eindhoven  
28-1-2005 Hedenmiddag met Annelies bij de Primafoon in het nabijgelegen winkelcentrum een Alcatel (ISDN) ADSL modem/router/switch (510 <i> 4p) gekocht. Dat wordt nog wel een gepuzzel want ik weet nog niet of het vaste IP adres (10.0.0.138) aangepast kan worden aan mijn netwerk; met de nummers 192.168.1.x .En daarna de ultieme test; komen hier de streaming video beelden van mijn IP netwerk camera wel doorheen?

Eindhoven  
29-1-2005 Omdat men mij gisteren in de Primafoon winkel, in het nabij gelegen winkelcentrum, 20 Euro te veel had berekend voor mijn aangeschafte Alcatel ADSL (ISDN) modem/router (4p) heb ik dit vandaag terug ontvangen. Daartoe moest men eerst de prijzen op internet raadplegen; en moest ik de (KPN) doos van gisteren weer inleveren.

Eindhoven  
30-1-2005 Hedenochtend zijn Annelies en ik naar een dienst van de gemeente "De Achtsebarrier" geweest. De voorganger was een pastorale medewerker van de Baptisten gemeente. Hij besprak Romeinen 8 vanaf vers 18.

   
31-1-2005 Vanmiddag, na vanuit Eindhoven met trein en bus weer in Emmeloord gearriveerd te zijn, heb ik de nieuwe Alcatel ADSL modem/router/switch aangesloten. Het werkte direct! Hierna heb ik alle PC's, laptop, acccesspoint, printerserver en IP camera nummers uit de 10.0.0.x range gegeven. Dat ging ook goed. Nu is het voor iedereen mogelijk om via www.offringa.nl beelden via mijn streaming webcam te zien. Inmiddels ook de instellingen van de printerserver aangepast. Dus de drie printers werken ook weer; zowel vanaf de PC's boven als vanaf de PC beneden.

   
1-2-2005 Vanmiddag heb ik twintig (verkleinde) foto's van mijn verjaardagsfeest op mijn site gezet. Ze zijn te zien bij de link familie foto's; onderaan. Totaal heb ik op mijn verjaardag zo'n zeventig foto's gemaakt. En niemand kijkt er meer verbaasd van op!

   
2-2-2005 Zojuist heeft KPN Telecom mijn internet snelheid opgewaardeerd van 1120 tot 1600 Kbps (down) en van 352 tot 512 Kbps (up). Het vliegt er nu over!

   
2-2-2005 Vandaag heeft Esther haar tweede rijles. Ze is er vorige week mee begonnen. Ik moest denken aan 1965. Toen kreeg ik rijles; van Beljon in Lemmer. Het rij examen was in Kampen. Ook de hellingproef. Theorie (nog steeds) in dat restaurant aan de IJssel. Ik zakte de eerste keer; de tweede keer ging het wel goed. Daarna kocht ik een tweedehands Opel Record.

   
4-2-2005 Vanavond vanwege de koopavond naar de Lange Nering geweest. Ik was in diverse winkels; zoals RAF, Dixons, Primafoon, Kyhan, Kijkshop en Blokker. Bij Dixons zag ik dat de een paar weken geleden door mij gekochte Sitecom IP netwerk camera 13 Euro goedkoper was worden. Toen ik een verkoper daar op wees zei hij dat ik maar met de kassabon moest komen.

   
5-2-2005 Zelfs vanaf de computerclub is de slapende, en de zich ook wassende, poes Kitty (op de vensterbank) te zien. Alleen al daarom zou je zo'n IP camera aanschaffen! En dan nu op zoek naar wat Amstel!

   
6-2-2005 Vanwege het fraaie winterweer ben ik vanmiddag in de rode 2CV6 naar Ben gereden. Tijdens de koffie bekeek ik zijn huis (aan de Hopweg); waaronder de (wijn) kelder. Ben heeft heel veel wijn gemaakt. Zijn huis is precies hetzelfde als het huis (aan de Lemsterweg) waar ik ben opgegroeid. Ben heeft inmiddels een nieuwe satellietontvanger gekocht want zijn oude dreigde op zwart te gaan door de nieuwe codering (en nieuwe smartcards) van Canal Digitaal. Ik ben benieuwd of mijn ontvanger daar ook last van zal krijgen. Volgens het menu loopt mijn abonnement in ieder geval nog door tot 31 maart 2005.

   
7-2-2005 Omdat ik een door Canal Digitaal goedgekeurde Seca 2 satellietontvanger heb, plus een legale Canal Digitaal kaart, hoef ik (voorlopig) niet bang te zijn dat mijn TV beeld op zwart gaat.

   
11-2-2005 Vanaf vandaag is mijn ISDN-2 aansluiting omgezet naar een ISDN-1 aansluiting. Op 1 september 1997 kreeg ik een ISDN-2 aansluiting; dat wil zeggen twee buitenlijnen met vier nummers. Dit was erg handig omdat er toen nog voor internet ingebeld moest worden; en zo bleef er een lijn vrij voor binnenkomend telefoonverkeer. Nu is dat niet meer nodig omdat internet thans via ADSL gaat. Daarom is ISDN-1 nu voldoende; met één buitenlijn en twee nummers. En het is ook nog goedkoper. Met zowel wisselgesprek en nummerweergave is het per maand slechts één Euro duurder in vergelijking met een analoge aansluiting. En alle ISDN apparatuur kan nog steeds worden gebruikt; zowel de ISDN telefoons als wel de ISDN centrale en het ADSL (ISDN) modem.

   
13-2-2005 Zojuist zijn Annelies en ik terug gekeerd van een (bomvolle) De Klos. Met bier en wijn aan de bar zagen wij optredens van de band Lampshade en de band Johan. Wij vonden het harde muziek maar wel erg gezellig. Het was een openhartig publiek. Ondanks het (grote) leeftijdsverschil voelden we ons er toch thuis. Wedergekeerd op de Revelsant is Annelies,

   
14-2-2005 Zojuist, tussen 23.00 en 24.00 uur, hebben Annelies en ik een oude Top Twenty (van augustus 1965) van Radio Luxembourg beluisterd. Die werd altijd op zondagavond om elf uur uitgezonden; op de 208. m. middengolf. Naar nu blijkt hebben zowel Annelies als ik er in die tijd regelmatig naar geluisterd. Annelies luisterde er naar onder de dekens.

   
15-2-2005 Vandaag heb ik van de, een jaar geleden gekochte, Pentium 4 PC (2,8 GHz.) het besturingssysteem Windows 2000 weer verwijderd. Eerst wilde ik er Windows XP als update overheen zetten maar dat was geen succes. Omdat het formatteren niet goed lukte deed ik het daarom eerst met een Windows 98 CD; als FAT32. Hierna formatteerde ik via de Windows

   
16-2-2005 Vandaag ben ik verder gegaan met de installatie van diverse programma's. Bij de omschakeling van Windows 2000 naar Windows XP had ik nogal wat nieuwe drivers nodig. Ondermeer voor twee printers. Die drivers waren snel te vinden op internet. Het was nog even een gepuzzel met mijn foto printer.

   
18-2-2005 Afgelopen nacht heb ik het boek “Alle mensen zijn sterfelijk” uit 1946 van Simone de Beauvoir uitgelezen. (Fosca, vorst van een veertiende-eeuwse Italiaanse stadstaat, wordt verteerd door het verlangen de wereld naar zijn hand te zetten en hij drinkt een onsterfelijkheidselixer.

   
20-2-2005 Vanavond ben ik weer in de Florijn geweest (Paspartoe). Achter aan de bar, op mijn vertrouwde plekje, zag ik bekenden (en onbekenden) binnen komen. Naast mij kwamen mensen zitten die ik goed ken vanuit mijn verleden; en waarmee ik interessante gesprekken voerde. Verder zat ik regelmatig te luisteren naar het mooie optreden van de polderband Miracle

Eindhoven  
21-2-2005 Zojuist zijn Annelies en ik in Eindhoven aangekomen. Onderweg luisterden we naar Radio 2 (Frits Spits/Hans Schiffers) met muziek van de jaren zestig. Op dit moment is Joost den Draayer (Willem van Kooten) aanwezig in de radiostudio van Radio 2. Hans en Willem spreken nu over de tijd van vroeger. En laten oude geluidsfragementen horen. En over enkele minuten een (rechtstreekse) Joost den Draayer show op Radio 2. Zowel Annelies als ik vinden dat zijn stem wel wat lager is geworden.

Eindhoven  
22-2-2005 Gistermiddag zag ik hier in Eindhoven reclameborden van Versatel betreffende het komende eredivisievoetbal via ADSL. Op hun site las ik dat men binnenkort begint met de uitgifte van snelle (ADSL) modems. Tevens wordt er een decoder bijgeleverd waarop de TV, de versterker en de telefoon kan worden aangesloten. Ik ben heel benieuwd of ze dat op tijd voor elkaar krijgen. En ook of het KPN Telecom gaat lukken op tijd al hun centrales aan te passen. Verder vraag ik me af of mensen inderdaad bereid zullen zijn TV via hun ADSL aansluiting te gaan kijken. En eerlijk gezegd zie ik ook nog niet goed hoe men deze decoder als (FM) tuner kan gebruiken. Mocht het Versatel wel gaan lukken dan zullen uiteraard de overige internet providers ook met snelle modems moeten komen.

Eindhoven  
23-2-2005 Vanmiddag heeft Annelies me bij Sieberen en Henny afgeleverd. Sieberen gaf me enige grote glazen Hertog Jan. We spraken over onze belevenissen in het verleden en het heden. En hoe onze houding moet zijn tegenover anderen. Later zaten we boven achter de PC te kijken of we die iets konden versnellen. Weer beneden dronk Annelies een rode wijn mee toen ze me weer kwam ophalen. Terwijl ze met het avondeten bezig is luisteren we gezamenlijk naar Radio 2 met de week van de jaren zestig; nu met Ruud Hermans

Eindhoven  
24-2-2005 Zojuist geplaatst in het gastenboek van Radio 2; betreffende de week van de jaren zestig: Wonderbaarlijk! Dat onze hersenen al deze nummers zo precies hebben opgeslagen. En we het zelfs horen als het een nieuwere opname is. Waarom zijn deze nummers uit de jaren zestig zo mooi? Is het omdat we toen jong waren? Of was de toenmalige muziek echt veel mooier dan de huidige muziek?

Eindhoven  
25-2-2005 Met de klanken van Radio 2 (de week van de jaren zestig) op de achtergrond heb ik "Walging" (La Nausée, 1938) van Jean-Paul Sartre uitgelezen. Een (dag) boek dat me erg aanspreekt. "Over de verpletterende absurditeit van het bestaan". Het is erg herkenbaar voor me omdat ik de "werkelijkheid" vaak net zo bezie. Is alles niet slechts illusie? Of is er toch een andere werkelijkheid? Ziende niet blind en horende niet doof zijn?

Eindhoven  
26-2-2005 Gistermiddag heb ik met veel genoegen naar de Top 60 van de jaren zestig geluisterd. Daarbij hoorden herinneringen aan mijn jeugd; waaronder mijn eerste pickup, mijn eerste singles, Radio Veronica en Radio Luxembourg. Gisteravond zijn Annelies en ik naar het nabijgelegen winkelcentrum Woensel geweest. Na al die verbouwingen is het nu één grote eenheidsworst geworden. Niet erg gezellig meer. We zagen acht verdiepingen op een flat staan; daar moeten er nog vierentwintig boven op. T for Telecom kon ons niets zinnigs zeggen over digitale UPC. Met een (op mijn verjaardag) gekregen DVD bon kocht ik een box met drie DVD's waarop twaalf afleveringen van Stiefbeen en Zoon staan.

Eindhoven  
27-2-2005 Gistermiddag merkte ik dat mijn voicemail thuis wel via mobiele telefoons bereikbaar is; maar niet via vaste telefoons. Toen ik daarover met KPN Telecom belde vertelde men mij dat het misschien komt door een storing in de centrale van Blokzijl. Ik vind het maar een vreemde verklaring. Annelies en ik wandelden geruime tijd door het centrum (erg volle parkeerplaatsen) en waren in diverse winkels. Gisteravond kwamen Henny en Sieberen op bezoek. We hebben de hele avond gezellig over van alles en nog wat gekletst.

   
28-2-2005 Vanmiddag ben ik vanuit Eindhoven met de trein naar Utrecht gegaan. Op het centraal station was alles in de war door een stroomstoring. Ik ben overgestapt op de tram naar Nieuwegein. Vervolgens heb ik daar een tijdje gewacht totdat Jan arriveerde. We bezochten lange tijd een foto vakbeurs. Veel interessante en nieuwe apparatuur.

   
1-3-2005 De afgelopen drie uur heb ik bezoek gehad van VPRO radio verslaggever/historicus Gerard Leenders. We hebben uitgebreid gesproken over Radio Luxembourg in de jaren zestig. Tevens heeft hij hierover een interview met me gehouden. Op zondag 13 en zondag 20 maart a.s. worden hiervan delen uitgezonden in het programma OVT (Onvoltooid Verleden Tijd)

   
2-3-2005 Op dit moment sneeuwt het nog steeds. Dat is gisteravond begonnen. Inmiddels ligt er al een dik pak sneeuw. En dat op 2 maart! Het hele openbaar vervoer in de Noordelijke provincies (ook in Flevoland en Noordoostpolder) ligt plat. In Emmeloord zijn bijna alle scholen gesloten. Gisteren heb ik voor de allereerste keer mijn belastingaangifte (2004) elektronisch ingevuld en opgestuurd.

   
3-3-2005 Versatel heeft gisteren bekend gemaakt dat men voor het eind van dit jaar bij 100.000 huishoudens snelle Samsung ADSL2+ modems geplaatst wil hebben; plus de bijbehorende settop-boxen. Op dit ADSL2+ modem wordt dan de settop-box (voor de TV) aangesloten plus de PC (voor internet); en later ook de telefoon. Ik ben zeer benieuwd of ze dat gaat lukken!

   
4-3-2005 Het is nu in Emmeloord - 15,2 graden. Vannacht was het in Marknesse - 20,7 graden. Brrrrr..... Het was de koudste nacht; ooit gemeten op 4 maart (bijna lente!). Vandaag hebben de spoorwegen, de vliegtuigen en de auto's veel last van gladheid en bevriezing. En het is nog steeds niet voorbij!

   
5-3-2005 Zojuist twee uur zeer geboeid naar de film “All or nothing” van de NPS zitten kijken. Het had net zo goed (andersom) de VPRO kunnen wezen. Deze absurdistische film (was het trouwens wel absurd? Was het niet de werkelijkheid?) ging dus helemaal nergens over. Of misschien wel over alles tegelijk. Je weet het maar nooit. Net de Overpeinzingen van Catweazle. In ieder geval een leuke taxi chauffeur. Vanwege de kou gooide ik nog wat eierkolen op het vuur; plus wat antraciet (nummer drie dacht ik). Het is dat ik mijn witte Eend nog zie staan; want de witte poes Kleine Kitty verdwijnt qua kleurstelling volledig in de witte sneeuw.

   
6-3-2005 Vanmorgen zijn Annelies en ik naar een dienst van de Vrij Evangelische gemeente in de Rank geweest. Ds. Kiers preekte over over Openbaring 9. Vanmiddag hebben we een dienst van de Vrijgemaakte kerk in Pro Rege bezocht. Ds. Voorberg preekte over Lucas 22. Thans luisteren we naar Joost den Draayer (Willem van Kooten) die te gast is bij Radio 10 Gold; met het programma 40 jaar Top 40. De Radio 10 presentator weet maar weinig van het radioverleden.

   
7-3-2005 Vanmiddag is Jan Albert op visite geweest. Met koffie en Heineken onder handbereik hebben we aan de keukentafel een lang gesprek gevoerd. We spraken over de "uitkleding" van ons ziekenhuis. Ook hadden we het over de lage prijzen in de akkerbouw. Hoe zal dit voor bepaalde bedrijven in de Noordoostpolder aflopen?

   
8-3-2005 Vanwege te hoge bloeddruk ben ik precies een maand geleden gestopt met roken. Dat viel nog niet mee. Want sinds mijn 24 ste heb ik heel wat Wilde Havanna sigaren (La Paz) weg gepaft. Op dit moment is mijn bloeddruk 165/100; die is alweer wat gezakt. Maar nog steeds niet zoals het zijn moet.

   
9-3-2005 Sinds een jaar maak ik nu gebruik van de zogeheten Planet Windows 2000 Server Hosting. Hiermee kan ik Frontpage 2000 server extensies draaien zoals ASP (Active Server Pages), CGI (Cascading Gateway Interface) en PHP scripts. Ook staat mijn domeinnaam bij Planet geregistreerd. Verder heb ik 100 MB voor de site tot mijn beschikking .

   
10-3-2005 Vanavond weer eens naar een jazz avond in Grandcafé ’t Voorhuys geweest. Het was niet zo druk dan gewoonlijk; maar wel heel gezellig. Er was een optreden van de Blue Gate Jazzband uit Bolsward. Ook zong later de zangeres Marieke Cannegieter mee. En Jacco Schilder speelde op de mondharmonica. Later op de avond was er een zogeheten jam sessie.

   
11-3-2005 Mijn broer Jelle is gisteravond in het Deventer ziekenhuis opgenomen wegens een te hoge suikerspiegel. Vandaag het boek “Leven door de Geest” van Francis Schaeffer weer (uit) gelezen. Dit boek uit 1972 maakte opnieuw een diepe indruk op me. Deze schrijver is ook de auteur van het boek (en de TV serie) “Hou zouden wij dan leven?” (1977). Over opkomst en verval van de westerse cultuur.

   
13-3-2005 Vandaag is mijn broer Jelle 63 jaar geworden. Gisteravond heb ik café Schillers bezocht (voormalig café “helderziend” Tholen). Er speelde een leuke band met muziek uit eind jaren vijftig; begin jaren zestig; The Rollators (waar ken ik die naam toch van?). Het was een leuke sfeer en ik zat tussen de pilsjes door wat lekker te kletsen met de aanwezigen. Ik ga hier zeker nog eens met Annelies heen! Inmiddels is de witte kat Kitty ontsnapt; op zoek naar enige minnaars.

Deventer  
13-3-2005 Op dit moment zitten Willem, Anneke, Esther en ik bij Ruud, Marjo en Michel in Colmschate de 63 ste verjaardag van Jelle te vieren. Wij hebben hem eerst met zijn allen bezocht in het Geertruiden ziekenhuis. Op dit moment gaat het gelukkig weer de goede kant op met hem. Want hij was al weer aardig veel aan het woord. Esther speelt nu een spel dat we via de beamer op de muur kunnen volgen. Vanmorgen was ik op Radio 1 te horen in het VPRO programma OVT (Onvoltooid Verleden Tijd); over de geschiedenis van Radio Luxembourg.

   
14-3-2005 Gisteravond stuurde Ruud me een twee minuten durend filmpje dat hij gistermiddag met zijn mobiele telefoon in het ziekenhuis op de kamer van Jelle had gemaakt. Wat een wondere wereld! Heel wat anders dan mijn eerste Russische opwindbare dubbel acht film camera uit 1965. Inmiddels via de CSE HTML validator heel wat structuur fouten uit diverse bladzijden

   
16-3-2005 Vandaag heb ik precies zeven jaar de 2CV6 (PY-36-JD). Vanmorgen ben ik met deze Eend naar de Eenden garage van Ron van de Berg in Marknesse gereden. Hij kijkt alles altijd na, pleegt het nodige onderhoud en brengt hem dan naar een nabij gelegen garage ter keuring. Zo gaat het al zeven achtereenvolgende jaren. Met een zogeheten leeneend ging ik naar huis.

   
16-3-2005 Vandaag heb ik precies één jaar dit weblogboek. Verschillende mensen houden al tijden een weblog (blog) bij via bestaande weblogs; zoals www.web-log.nl. Ik besloot vorig jaar dat ik de gegevens op mijn eigen server hosting bij Planet wilde zetten; niet alleen voor de indeling maar ook vanwege het gegeven dat externe gastenboeken en weblogs wel eens zomaar verdwenen kunnen zijn.

   
18-3-2005 Het is sinds 1989 een jaarlijks terug kerend ritueel voor me: als de lente begint laat ik door kapper Postma aan de Europalaan mijn baard afscheren. Sinds 1969 droeg ik een baard. Twintig jaar later was ik er zat van. Maar omdat ik het in de winter toch wel wat koud vind laat ik hem in de herfst altijd weer staan. Vanmorgen is mijn baard dus weer afgeschoren

   
19-3-2005 Vanmiddag zijn Annelies en ik naar de Open Dag van het IJsselmeer ziekenhuis (voorheen Dr. Jansen ziekenhuis) in Emmeloord geweest. We bekeken diverse afdelingen zoals de PAAZ, de cardiologie, de röntgenafdeling, enz. Onze bloeddruk was resp. 158/87 (Dick) en 134/92 (Annelies). Ook hadden we een gesprek met broeders van de ambulance. Deze is binnen twintig minuten in Lelystad. En een (eventuele) open Ketelbrug gaat direct dicht bij bericht van komst van een ambulance. Dus waar gaat al die commmotie eigenlijk over?

   
20-3-2005 Hedenmiddag om 13.33 uur (het begin van de astronomische lente) zijn Annelies en ik in de rode Eend naar Lemmer gereden. In prachtig zonnig weer wandelden we langs het Dok en over de dijk bij het strand. Daarbij keken we naar de caravans en de huisjes op de camping. De parkeerplaats van het strand en de camping zijn aardig opgeknapt; mede danzij Europese subsidie.

   
20-3-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik weer naar de Florijn (Paspartoe) geweest. Achter aan de bar (ons vertrouwde plekje) zaten we samen aan de rode wijn. Er speelde nu een Emmeloordse band “The Endorphins”. We vonden de muziek wat lijken op Camel; daarvan draai ik nu de CD “The Snow Goose”. Gekocht op 18 maart 1983; maar dat terzijde. (Op dat moment had ik zelfs nog geen CD speler…). Terwijl Annelies redelijk uitgeteld op de bank ligt ben ik bezig enige bitterballen in de frituurpan tot overhitting te brengen.

   
21-3-2005 Het “TELEFUNKEN zendersysteem in Berlin AG” gaat voor het BCE zendercentrum in Marnach van Radio Luxembourg (RTL) een nieuwe DRM-zender van het type TRAM/P 600 bouwen en installeren. Daarbij gaat het om twee 300 Kilowatt zenders, die parallel worden geschakeld, waardoor er een grotere betrouwbaarheid wordt bereikt.

   
22-3-2005 Toen rond 1919 in Nederland de eerste radio uitzendingen plaats vonden was dat via de middengolf (AM). De geluidskwaliteit was en bleef echter matig. Dat veranderde toen er midden jaren zestig via de FM werd uitgezonden. Niet alleen de geluidskwaliteit verbeterde; ook was er nu stereo mogelijk. Het probleem bij FM was echter wel dat de ontvangst per zender beperkt was.

   
23-3-2005 Tussen december 1964 en augustus 1967 luisterde ik vaak naar Radio London; Big L. Via het zendschip Galaxy op de Noordzee; op 266 meter. Thans beluister ik Radio London opnieuw: deze week gestart via de (Sky) satelliet en doorgeschakeld op internet via een audiostream. "BIG L Radio London will be starting test transmissions on 21st March 2005.

   
23-3-2005 Vanmiddag ben ik in de Rode Eend naar Luttelgeest gereden. Jan liet me tijdens de koffie via zijn beamer (op een elektrisch uitschuifbaar scherm) beelden zien van videoclips van Queen. Daarbij genoot ik van de fantastische geluidsweergave via zijn zeer goede surround sound boxen. Meestal vind ik het van een belabberde kwaliteit; men moet zo nodig.

Deventer  
24-3-2005 Vanmorgen ben ik in een stralend zonnetje in de Rode Eend naar Deventer gereden. Nadat ik bij Jelle koffie had gedronken gingen we boodschappen doen bij C1000 in Colmschate en liepen daarna naar het centrum van Deventer. We wandelden over de Brink, waren in boekhandel Praamstra en zaten (met Bernard) op het terras van “De Heks”. Vanavond ben ik met de paraplu op naar het centrum gelopen. Daar was weer een koopavond. Het was gezellig druk. Op de terugweg zag ik dat men de kraampjes voor de Goede Vrijdagmarkt alweer aan het op zetten is.

Deventer  
25-3-2005 Vandaag zijn Jelle en ik tussen tien en vier uur in een stralende zon op de zeer drukke Goede Vrijdagmarkt geweest. Er stonden vele kramen, zowel in de Keizerstraat als op de Brink en rondom de Waag. Waarschijnlijk vanwege het mooie weer bleef het druk op straat; tot in de namiddag aan toe. Jelle en ik wandelden vaak langs de vele kraampjes, dronken een koffie op een terras, aten een broodje in de Hema en zaten later lang op het terras van Passe Partout. Daarbij bekeken we continu de vele voorbijgangers. Het was een heel gezellige dag; en veel drukker dan vorig jaar. Aan het eind van de middag reden we naar Colmschate. Esther en Inge logeren nu bij Marjo en Ruud. Ze waren druk met een game bezig.

Deventer  
26-3-2005 Vanmorgen heb ik eerst bij Jelle in ’t Rielerhuus gekeken. Daarna ben ik naar het centrum gegaan. Ik wandelde over de gezellige zaterdagmarkt op de Brink. En was in diverse winkels. Zowel bij Dynabyte als Dixons en Paradigit gaf men mij telkens een andere uitleg over het verschil tussen een DVI-I en een DVI-D kabel. Later dronk ik met Jelle een Amsterdammertje op het terras van Passe Partout. We bekeken weer diverse voorbijgangers. Marjo kwam met Esther en Inge een tijdje bij ons zitten. Ze gaan vanavond naar een discotheek in Duitsland.

   
28-3-2005 Vanmorgen ben ik in een goed uur in de Rode Eend van Deventer naar Emmeloord gereden. Het was rustig onderweg. Vanmiddag ben ik met de Rode Eend in Lemmer geweest. Ik wandelde met de paraplu op over de (verregende) kermis. Geen kip te zien. Dat kan ook niet uit! Brugwachter Bennie zei: “Alleen op de rondweg is het druk.

Deventer  
28-3-2005 Vanmiddag ben ik met Jelle een paar uur naar ’t Rielerhuus geweest. Vanavond zijn Jelle, Ruud, Marjo en ik naar de oma (mevr. Jacobs) van Ruud en Marjo in Winterswijk gereden. Vanwege afzettingen moesten we een flink stuk omrijden.

   
29-3-2005 Vanavond ben ik naar een ledenvergadering van de ChristenUnie (in de Rank) geweest. Eerst werd de kandidatenlijst getoond voor de Gemeenteraadsverkiezing van volgend jaar. Vervolgens was er lange tijd een discussie over samenwerking met de SGP. Na de pauze hield Flevolands statenlid Geersing een verhaal over Openbaar Vervoer en de Superbus.

   
29-3-2005 Vanmiddag heb ik bij mijn nieuwste PC de XFX nVIDIA GeForce (128 MB) videokaart (met VGA/TV coax in) vervangen door een XFX nVIDIA GeForce (128 MB) videokaart (nu met VGA/DVI/S-Video). Hier kan een TFT monitor met digitale ingang op worden aangesloten.

   
30-3-2005 Vanmiddag heb ik, voor het eerst dit jaar, met de laptop in de tuin in de zon gezeten.

   
31-3-2005 Vanmorgen over een zonnige markt op de Deel gewandeld. Jaren geleden was dit de beste markt van Nederland; dat is nu een stuk minder. Inmiddels heeft het nieuwe busstation een flink stuk van de Deel afgesnoept. Wanneer komen de bussen trouwens eens allemaal met hun voorkant dezelfde kant uit staan? Er zijn leuke plannen met dat Masterplan

Eindhoven  
31-3-2005 Hedenmiddag ben ik met de bus en de trein naar Eindhoven gereisd. Onderweg luisterde ik continu naar (Top 2000) muziek vanaf mijn iPod. Daarbij zat ik medereizigers te observeren. Ook nu werd er vrij veel mobiel gebeld. Maar omdat ik oordopjes in had kon ik niet goed horen of het erg belangrijk was….

Eindhoven  
1-4-2005 Vanmiddag ben ik in een uur tijd naar het huis van Henny en Sieberen gewandeld. Normaal kan dat binnen een kwartier maar ik was verdwaald in deze grote stad. In een zonnige tuin hebben we bijgepraat. Later op de middag ben ik met Annelies naar het centrum geweest. Vanwege het mooie weer zaten de terrassen overal weer vol. Vanavond hebben we bij het nabijgelegen winkelcentrum Woensel de hoog te bouwen flat aanschouwd (nu tien verdiepingen) en bekeken de voortgang van het (strak) gerenoveerde winkelcentrum.

Eindhoven  
2-4-2005 De om 21.37 uur overleden Poolse paus Paulus Johannes de tweede heeft volgens mijn bescheiden mening een grote rol gespeeld bij de val van het communisme in het voormalige Oostblok. Ik heb hem nooit gezien als de opvolger van Petrus; maar wel als een politicus. Jaren geleden zag ik hem in Krakow, enige meters van mij verwijderd, rondrijden in de pausmobiel. Hij zwaaide nog naar me...

Eindhoven  
2-4-2005 Vanmiddag is Annelies met mij naar zonnig Niftrik (Gelderland) gereden. In deze plaats is ze geboren en getogen (tot haar achttiende jaar). We wandelden langs haar oude lagere school en de kerk. Nadat we haar geboortehuis van buiten en binnen hadden bezichtigd dronken we koffie bij de buurman; de voormalige fietsenmaker. Daarbij spraken we over de tijd van vroeger. Later dronken we koffie bij het restaurant op de dijk; met zicht op het water.

Eindhoven  
3-4-2005 Wat ik me de afgelopen dagen meerdere malen heb afgevraagd is waarom niemand het heeft gehad over alle mensen die door diverse pausen als ketters naar de brandstapels zijn gebracht. Verder hoorde ik ook niets over de mysteriën godsdiensten uit het oude Babylon van duizenden jaren geleden; waaruit de Katholieke kerk is ontstaan; grotendeels opgelegd door Constantijn de Grote.

Eindhoven  
3-4-2005 Vanwege de koopzondag zijn Annelies en ik vanmiddag naar het centrum van Eindhoven gereden. We wandelden door diverse winkelstraten. Vanwege het stralende zonnetje was het ontzettend druk. Het Katholieke Zuiden bleek niet erg te rouwen om het heengaan van de paus. Op de volle Markt aten we een lekker soft ijsje. En bekeken de vogels van divers pluimage om ons heen.

   
4-4-2005 Hedenmiddag ben ik binnen drie uur met één auto, vier treinen en één bus van Eindhoven naar Emmeloord gereisd. Overal had ik vijf minuten overstaptijd; dat ging net. Maar er hoeft nog niet zo’n kleine vertraging te zijn of het loopt mis. Inmiddels alweer geacclimatiseerd hier.

Eindhoven  
4-4-2005 At the top of the Roman Catholic hierarchy is the Pope, said to be the successor of the Apostle Peter. The entire framework of Roman Catholicism is based on the claim that Peter was Rome’s first bishop. Scriptures show an equality among members of the Church. Christ, not the Pope, “is the head of the Church,” Ephesians 5:23. Religious hierarchies are not godly, and condemned by Christ, Mark 10:35-43. We are not to use the flattering title “father” (the word Pope means father), Rabbi, or Master, because we are all brethren, Matthew 23:4-10. The scripture says that Christ, not Peter, is the Rock upon which the Church is to be built, Matthew 16:18. Peter himself declared that Christ was the foundation rock, I Peter 2:4-8. The Church was built on Christ, Acts 4:11-12; I Corinthians 3:11. Not until the time of Calixtus, who was Bishop of Rome from A.D. 218-223, was Matthew 16:18 used in an attempt to prove the Church was built upon Peter. Peter was not a Pope! He was married, Matthew 8:14; I Corinthians 9:5.

   
5-4-2005 Zojuist heb ik bij ITC Computers in Emmeloord de (vorige week bestelde) TFT Belinea monitor 10 17 50 opgehaald. Nadat ik hem (via de DVI-D) kabel had aangesloten zag ik perfect beeld. Dit is mijn tweede TFT monitor. De eerste, een Belinea 10 17 51, bevalt ook nog uitstekend. Inmiddels is het me gelukt twee monitoren op één PC aan te sluiten.

   
5-4-2005 oor de nieuwszender CNN, die het nodig vindt continu 24 uur per dag over de overleden paus te berichten, heb ik het volgende nieuws: De mis komt uit Babel. Rechtvaardiging uit werken komt uit Babel. Kastijding, de feesten, het heilig oliesel, het vagevuur, de aflaat, kleding, leer en discipline, processies met beelden, reliek-aanbidding, kronen, stralenkrans,

   
7-4-2005 Het doet me deugd dat de Nederlands Hervormde Koningin Beatrix morgen niet bij de begrafenis van de Rooms Katholieke paus Johannes Paulus de tweede aanwezig is.

   
7-4-2005 Gisteren heeft mijn huisarts (dokter Bostlap) me een bloeddrukmeter meegegeven. Gedurende een week moet ik tweemaal daags mijn bloeddruk opmeten. Vanmorgen was het 163/107.

   
9-4-2005 KPN Telecom komt volgende week zaterdag (16 april) met pagina grote advertenties om hun nieuwe belsysteem VoIP aan te prijzen. Via nieuw op de markt te brengen (ADSL) modems met 6 plus 6 aansluitingen kan men dan (gratis) telefoneren via internet. Voorlopig zal dit uitsluitend voor analoge aansluitingen gaan gelden.

   
9-4-2005 Gisteravond zijn Leen en ik bezig geweest om de harde schijf van mijn Pentium 4 PC via Partition Magic in meerdere partities te verdelen. Niet gelukt. Daarna is Leen lange tijd bezig geweest om het (door bier aangetaste) toetsenbord van mijn Compaq laptop te reactiveren. Helaas ook niet gelukt. Vanmorgen heeft Leen mijn netwerk schema aangepast.

   
10-4-2005 Hedenmiddag zijn Leen en ik naar (de) Lemmer gereden. We wandelden rondom het Dok. Vanwege het niet al te mooie weer waren er weinig botenbezitters (of huurders) te bezichtigen. Ook was het rustig bij de (aloude) sluizen. Op het strand constateerden we dat de ruimte voor het nieuw te bouwen paviljoen inmiddels met paaltjes is uitgezet. We bestudeerden later iets voor het gemeentehuis; waarvan men zegt dat het een fontein is.

   
11-4-2005 Gisteravond hebben Annelies en ik weer erg genoten van een aflevering van het absurde Jiskefet ("Bedankt voor de bloemen"). Vanwege het prachtige weer hebben we vandaag een lange wandeling door Emmeloord gemaakt. We bekeken daarbij diverse mooie (ook vrijstaande) huizen. En wandelden door het Emmeloordse park.

   
12-4-2005 Vanmiddag is Esther om drie uur op bezoek gekomen. We kletsten eerst gezellig over haar school; het Deltion College in Zwolle; grafische opleiding. Begin volgend jaar gaat ze stage lopen bij een reclamebureau; alhier. Nu zit ze nog steeds achter de PC een (vreemd?) spelletje te spelen. Uiteraard heb ik weer de nodige digitale foto's gemaakt.

   
12-4-2005 Zojuist in de Primafoon vernomen dat de nieuwe KPN ADSL modems komende vrijdag in de winkels liggen. Deze modems hebben een radio/TV en een VoIP aansluiting. Men kan dan gratis bellen mits men een hoger maandelijks bedrag betaalt. Gratis bellen binnen Nederland na 20.00 uur, en in het weekend, kost 2,50 Euro per maand extra; 24 uur per dag

   
13-4-2005 Reactie op Webwereld: Primafoon-medewerker: "Das nu grappig. Ik, en mijn collega's, zijn al op de hoogte gebracht van deze nieuwe modems. Dacht dat het geheim was, maar blijkbaar lekt KPN het nu al naar buiten. Maakt niet uit, het is mooi spul".

   
13-4-2005 Webwereld heeft vandaag mijn informatie over de nieuwe KPN ADSL (Voice over IP) modems gepubliceerd onder de kop: Details nieuwe voip-dienst KPN lekken uit.

   
14-4-2005 Hedenmiddag ben ik met neef Atze (in zijn groene Mercedes van 1972) naar de Mediamarkt in Leeuwarden geweest. Daar heb ik een Philips DVD/DivX speler (DVP3010) aangeschaft.

   
16-4-2005 Gistermiddag hebben Annelies en ik bij Blokker een nieuwe tuinbank gekocht. Vervolgens hebben we die in elkaar gezet; en voor in de tuin gezet. Net zoals de oudjes vroeger kunnen we nu leuk voor het huis zitten. Toen we gisteravond door de Lange Nering wandelden vroegen we ons af waarom deze winkelstraat zo nodig voor 6 miljoen Euro gerenoveerd moet worden. Om de nieuwe luifels te plaatsen zullen alle winkels dezelfde voorpui moeten krijgen; het wordt dan net zo’n eenheidsworst als winkelcentrum Woensel in Eindhoven. In 1990 was het vooruitstrevend middenin diverse winkeltjes te plaatsen; nu is het modern deze winkeltjes weer af te breken.

   
17-4-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik weer naar “De Florijn” (Paspartoe) geweest. Sieberen en Henny waren er al; en hadden ons hoekje achter aan de bar ingepikt. Maar we lieten ons niet “verjagen”. We hebben de hele avond gezellig zitten kletsen; en (aardig) aan de rode wijn gezeten. Rond tienen begon de polderband “Rollercoaster” te spelen. Dit vinden wij een fantastische band. Het was de hele avond een ontzettend gezellige sfeer en er werd veel gedanst. Rond half drie zijn we terug naar huis “gewandeld”. Zojuist hebben we de (opgenomen) indrukwekkende film "De pianist" van Roman Polanski bekeken.

   
18-4-2005 Vandaag is het vijf jaar geleden dat ik het P2P programma Napster via internet binnenhaalde; en installeerde. Tot mijn verbazing kon ik daarmee vele oude muziek nummers (begin jaren zestig), die ik al jaren zocht, in MP3 formaat downloaden. Na enkele maanden (en vele doorhaal nachten) had ik zo’n 3.000 nummers binnen.

   
18-4-2005 Toen Annelies en ik gistermiddag op Urk wandelden zagen we dat alle gedenkstenen bij het monument zijn verdwenen. We vroegen ons af of dit monument nu wordt gerenoveerd. Gisteravond hebben we weer erg genoten van het absurdistische Jiskefet; dat zich nu afspeelt in een verzorgingshuis ("Mijn vader was paardenslager").

   
19-4-2005 Is er nu niemand die bezwaar maakt tegen het feit dat ook de nieuwe (Duitse) paus zich de plaatsvervanger van Christus op aarde noemt? Zijn de media dan helemaal verblind? En dan die aanbidding van de overleden Maria; dat is spiritisme van het zuiverste water! En die tekst: "Zie, ik verkondig u grote vreugde"….Tsja….Zelfs de EO doet nu ook al mee met die onzin.

   
20-4-2005 Vanmorgen heb ik in de Primafoon de (personeels) informatiemap over de komende KPN voice-over-IP ADSL modems bestudeerd. Hoewel ze binnenkort in de winkels liggen kan men ze pas per 1 juni a.s. aanschaffen. Het zijn Japanse draadloze modem/routers met 12 aansluitingen. Waaronder een radio/TV aansluiting en voice-over-IP.

   
21-4-2005 Vanmorgen naar de markt in het centrum geweest. Vanwege het mooie weer was het veel drukker dan normaal. Er zijn plannen om de markt van de donderdagmorgen naar de zaterdagmorgen te verplaatsen. Dat vind ik een goed idee. Want het is een heel aardige markt. Vanmiddag in de rode Eend naar Lemmer gereden. Bij het tanken zag ik dat hij 1 op 17 rijdt. Dat is heel aardig voor een Eend uit 1986! In Lemmer was er weer markt rondom het Dok. Later op de middag kwam Esther langs. Gevolgd door Ricardo. Nadat ze op het tuinbankje van de zon zaten te genieten hebben we met zijn drieën lekker zitten eten en kletsen.

   
21-4-2005 Een half jaar geleden heb ik bij KPN Telecom de Samsung Digital Terrestrial Receiver (Twin tuner) voor ontvangst van Digitenne aangeschaft. Hiermee zijn, in digitale kwaliteit, 25 tv-zenders en 17 radiozenders te ontvangen. Daarbij volstaat een 30 cm. hoge kleine binnen antenne. Helaas voor mij zijn er hier op dit moment nog steeds geen DVB-T zenders te ontvangen.

   
22-4-2005 Vreemd. Ik had bij KPN Telecom een smartcard voor een Digitenne ontvanger besteld. Komt de postbesteller langs met een nieuwe Twintuner. De automatiseringssystemen van KPN Telecom zijn blijkbaar toch nog niet zo goed aan hun internet site gekoppeld als men wel denkt. De besteller is inmiddels noodgedwongen weer met het pakket vertrokken.

   
23-4-2005 Hij is heer en meester over zijn gedachten, gevoelens en wilskracht en eenmaal zover, behoort hij op slag onderscheid te kunnen maken tussen morele werkelijkheid en onwerkelijkheid, tussen het eeuwige en het tijdelijke. Bovenal moet hij het door God gegeven vermogen om geestelijk vrij te worden op waarde weten te schatten.

   
24-4-2005 Op dit moment luister ik via internet naar Laser radio. Oud medewerkers van Radio Veronica zijn gistermiddag met dit (golden oldies) radiostation begonnen. Het is te vinden op: laserradio.nl.

   
24-4-2005 Vanmiddag door een zonnig Lemmer gewandeld. De terrasjes zaten wederom vol. En de huurders (eigenaren) zaten weer op "hun" boten. Want als je een boot hebt; dan moet dat ook te zien zijn! Later op de middag zat ik bij Willeke in de tuin.

   
25-4-2005 RTL-DRM: BCE coordinates new LW * and MW * frequencies: LW 279 kHz in Junglinster to target Germany, MW 567 kHz in Clervaux to target the Netherlands, MW 783 kHz located in Beidweiler and the target area for this frequency will be France, and MW 1098 with location in Clervaux to target Belgium.

   
25-4-2005 Inmiddels het boek “De Lans van het Lot” van Trevor Ravenscroft (1974) weer eens gelezen. Het blijft een vreemd boek met veel over mystiek en occultisme in het Derde Rijk. Een zin die me daarin altijd aanspreekt: "Men moet een brug slaan tussen de geestelijke en de stoffelijke wereld". In een ander boek, “Signalen van de Eindtijd” van Vermaat, wordt tegen dit boek gewaarschuwd.

   
28-4-2005 Als ik zo over de Emmeloordse markt wandel merk ik dat De Deel, het centrum van Emmeloord, toch wel aardig verknald is. Eerst moesten jaren geleden de leuke dagwinkeltjes (De Deeltjes) verdwijnen. Toen kwam er een (te groot) busstation. Daarna werd het erg stil. Geld op? Waarom sluit men bij de Rabobank op de hoek niet de straat af voor verkeer?

   
29-4-2005 Voor 2010 komt de eerste vorm van kilometerheffing. Voorlopig gaat dit uitsluitend gelden voor de drukke knelpunten op de weg. Voor 2015 moet het overal zijn ingevoerd. Dan zal per gereden kilometer moeten worden betaald; de hoogte van het bedrag is afhankelijk van het tijdstip van de dag. Ik zal dus ook voor mijn race eend zo’n kastje moeten aanschaffen.

   
29-4-2005 Als ik het niet dacht….Ik krijg een dejavu gevoel bij het bericht dat het Belgische Telecombedrijf Belgacom belangstelling heeft voor Versatel. Net nu Versatel met de TV plannen naar buiten komt. Jaren geleden vond hetzelfde plaats met Sport 7. Toen verkochten Willem van Kooten en John de Mol net op tijd hun aandelen; voordat Sport 7 on air ging;

   
30-4-2005 Gisteravond weer met Annelies naar de Nacht van Oranje geweest. Allereerst waren we bij de poging het wereldrecord Wilhelmus zingen uit 1998 te verbeteren. Helaas bleef de teller op 3800 steken. Vervolgens wandelden we door een drukke en gezellige Lange Nering. Toen we bij Koops een patatje nuttigden zagen we dat hij 1 mei sluit.

   
1-5-2005 Gistermorgen zijn Annelies en ik met de auto naar Lelystad gereden. Daar zijn we op de trein naar Amsterdam gestapt. Vanwege Koninginnedag was het ontzettend druk in het centrum. We wandelden door diverse straten en aanschouwden het feestgewoel. Aan de Prinsengracht zagen we honderden boten in de gracht met tientallen Oranje uitgedoste figuren.

   
2-5-2005 Vanmiddag zijn Annelies en ik naar Sneek gereden. Daar wandelden we een uur door diverse winkelstraten. Ik zag dat mijn favoriete koffie bar “Witte Kat” inmiddels een café is geworden. Later op de middag reden we naar Arum. Daar woonden ondermeer mijn pake en beppe. We waren enige tijd op de begraafplaats. En bekeken daarna de huizen van mijn familie.

   
2-5-2005 Gistermiddag zijn Annelies en ik in de Eend naar zonnig Lemmer gereden. Met een ijsje in de hand wandelden we naar het strand. Daar zagen we dat op de plaats van het beoogde strandpaviljoen nu een parkeerplaats wordt gebouwd. Ra ra. Later op de middag dronken we koffie bij Willeke. Om drie uur zaten we in Emmeloord in het Zuiderzeecollege.

   
4-5-2005 Vanmiddag zijn Annelies en ik bij Willem en Anneke in Bakhuizen in hun nieuwe bungalow op bezoek geweest. Daarbij reden we door plaatsen als Sondel, Oudemirdum, Nijemirdum. Allemaal plaatsen in Gaasterland waar ik vroeger (op de fiets) vaak kwam.

   
5-5-2005 Op deze bevrijdingsdag/hemelvaartsdag zijn Annelies en ik vanmiddag naar een tent op het Harmen Visserplein geweest. Daar speelde eerst een Big Band; later de Roller Coaster. Vanavond zijn Annelies en ik naar het Bevrijdingsfestival OORD in het park in Emmeloord-West gefietst. Daar waren allerlei stands en optredens; van clowns tot Hongaars koken; en van dichtkunst tot piratenkoor. Er waren duizenden mensen aanwezig; dus het was een groot succes voor de organisatoren Marijke en Hans. We genoten weer van Roller Coaster (nu met een akoestisch optreden).

   
6-5-2005 Vanmiddag zijn Annelies en ik in de rode Eend naar Lemmer gereden. Daar werd rond het Dok weer een braderie gehouden. Het was gezellig maar wel koud. We spraken even met mijn eerste liefde (in 1967): Janneke. Vanavond zijn we opnieuw naar die braderie gegaan. Het was nog steeds koud. Hierna dronken we koffie bij Willeke en Patrick.

   
8-5-2005 Hedenmiddag hebben Annelies en ik in Marknesse in “De Kandelaar” een dienst van ds. Tigelaar bijgewoond.

   
8-5-2005 Gisteravond ben ik met Annelies naar Lemmer gereden. Vervolgens kwamen wij aan bij cafe “De Brekken”. Want Roller Coaster (uit Emmeloord) zou in het restaurant optreden. Dit restaurant werd echter bevolkt door zogeheten “bootjesmensen”. Blijkbaar een apart slag volk want toen Roller Coaster begon te spelen was er geen beweging in te krijgen.

   
9-5-2005 Komende zaterdag zal Radio London officieel van start gaan met gepresenteerde programma’s. Speciaal voor de opening van de studio in Frinton-on-Sea, Essex heeft de “Big L” diverse bekenden weten te strikken. Zo zal niemand minder dan Cliff Richard de officiële openingshandeling gaan verrichten.

   
10-5-2005 Vandaag is mijn dochter Esther 19 jaar geworden.

   
11-5-2005 Gistermiddag ben ik met Jan naar de Makro in Leeuwarden geweest. Ondanks de nieuwe folder stond de door hem gewenste opblaasboot niet in de winkel. Gisteravond ben ik op verjaardagsvisite geweest bij Esther. Ik gaf haar een Apple iPod Shuffle 512 MB MP3-man kado.

   
12-5-2005 Gisteravond ben ik weer lid geworden van Noplets. Dat is een Ruilkring in Noordoostpolder waar men goederen en diensten kan ruilen met behulp van zogeheten “piepers”. Dat loopt van computerhulp via ramenzemen tot belastingaangiften verzorgen. Elk uur staat voor 15 “piepers”. Via een lijst kan men zien wat wordt gevraagd en aangeboden.

Eindhoven  
13-5-2005 Hedenavond hebben Annelies en ik het nabijgelegen winkelcentrum Woensel bezocht. De hoog te bouwen flat telt inmiddels 18 verdiepingen; nog 14 te gaan. Inmiddels zijn er vele nieuwe winkels bijgekomen. En is een redelijk groot gedeelte nu met glas overdekt. Het begint eindelijk gezelliger te worden. Bij de Primafoon vertelde een verkoper ons over de nieuwe Siemens VoIP modems. Die komen op 1 juni op de markt. Hij liet ons de (personeels) instructies lezen. KPN blijkt niet zo gelukkig te zijn met de voortijdige publicatie hierover op Webwereld. Wie zou ze toch getipt hebben?

Eindhoven  
13-5-2005 Vanmiddag ben ik via Connexxion en NS naar Eindhoven gereisd. In de trein van Zwolle naar Utrecht zat ik naast Bram; die ik ken van de Emmeloordse computerclub. We haalden herinneringen op. Hij werkt in Acht; in Eindhoven. Met Annelies reed ik naar Wifiapparatuur.nl; gevestigd in een woonwijk. Ik haalde de daar bestelde Linksys 5-port Gigabit Switch (SD2005) op; plus twee Linksys Gigabit Network Adapters (EG1032).

Eindhoven  
14-5-2005 Vanmiddag zijn Annelies en ik in Antwerpen geweest. Daar was ik jaren niet geweest. Eerst wandelden we lange tijd door een grote winkelstraat. Ik verloor het dopje van de lens van mijn camera. Uiteindelijk toch weer terug gevonden. Hierna waren we op de Grote Markt waar we een oude kerk en diverse andere gebouwen bekeken. Midden tussen de toeristen zaten we aan de Vlaamse frietjes. Toen we terug naar de auto wandelden zagen we dat even verderop de zaterdag markt werd afgebroken. Die hebben we dus gemist...

Eindhoven  
14-5-2005 Vanmorgen om elf uur (tien uur Engelse tijd) is Wonderful Radio London opnieuw begonnen met haar radio uitzendingen; nu via Sky Digital en 1395 AM. Het doet me veel genoegen de desbetreffende Big L diskjockeys uit de sixtees ineens weer te kunnen beluisteren.

Eindhoven  
14-5-2005 Annelies en ik luisteren nu al een uur naar de testuitzendingen van Wonderful Radio London op 1395 kHz middengolf. Morgen is de (her) opening van deze legendarische zender. Komt dit signaal nu vanaf de zendmast op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen? Op maandag 14 augustus 1967 om drie uur in de middag verdween Big L Radio London (op 266 meter) uit de ether. Op zaterdag 14 mei 2005 de herrijzenis?

Eindhoven  
15-5-2005 Hedenmiddag zijn Annelies en ik weer naar Culinair Eindhoven in het Stadspaviljoen geweest. Volgens een ontvangen krantje is dit het festival der vrijgezellen en (semi) vrijgezellen. We zagen dan ook vele aanwezigen druk praten met leden van de andere sexe. De beste openingszin schijnt te zijn: "Vind jij het moeilijk om dicht bij jezelf te blijven?". Met een pilsje in de buurt van een bandje is het leuk al deze aanwezigen zo te observeren. Inmiddels in een nieuwsgroep gelezen dat de zender van 1395 AM is doorgebrand vanwege een niet goed werkende koeling. Soms begin ik me wel iets af te vragen....Maar gelukkig schijnt de zon....

Eindhoven  
15-5-2005 De start van Radio London is niet helemaal zonder slag of stoot gegaan. Even na 14 uur ging de zender 1395 AM uit de lucht. De exacte reden hiervan is nog niet bekend. Om 20 uur was Radio Tirana weer op de frequentie te horen. Wanneer Radio London weer terug keert op de 1395 AM is nog onbekend.

Eindhoven  
15-5-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik naar Culinair Eindhoven in het Stadspaviljoen geweest. Terwijl we de vele stands met drankjes en hapjes passeerden bekeken we de honderden aanwezigen. "Zien en gezien worden". Ook zelf zaten we aan het bier; te betalen met zogeheten "Lempkes". Jammer genoeg kregen we het wat koud; daarom stonden we ons op te warmen bij diverse "verwarmingspalen".

Eindhoven  
16-5-2005 Op een mooie Pinksterdag…..Vandaag zijn Annelies en ik naar Den Bosch gereden. Daar werd een jazz festival gehouden. Overal in de stad speelden goede jazz bandjes op straat; aangemoedigd door een enthousiaste menigte. Het was een gezellige sfeer. Daarom wandelden we constant het hele centrum door. Wij waren ook in de Sint Jan. Op onze vraag waarom er kaarsen in de kerk branden kregen we als antwoord: "Dat is vanaf het begin der mensheid zo"…. Wonderful Radio London klinkt goed via internet; vanaf de Trintelhaven nog steeds geen teken van leven.

Eindhoven  
17-5-2005 Als je een tijdje naar Wonderful Radio London op 1395 AM luistert weet je het weer: zo moet radio worden gemaakt!

Eindhoven  
17-5-2005 Sinds elf uur gisteravond is Wonderful Radio London (Big L) weer on air op 1395 AM.

   
18-5-2005 Mijn witte poes Kitty (al negen jaar in mijn midden) heeft vandaag in de rode aardappelkist onder het oude schrijfbureau drie jonge poesjes gebaard: twee rode en een lapjeskat. Alles wel.

   
18-5-2005 Gistermiddag ben ik met trein en bus van Eindhoven naar Emmeloord gereisd. In Zwolle sprak de conducteur: “Eindpunt van de trein”. Vreemd. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat een trein twee kanten uit kan rijden. Gisteravond heb ik twee Linksys Gigabit Network Adapters (EG1032) in twee PC’s gezet; en ze daarna aangesloten op een Linksys 5-ports switch.

   
19-5-2005 Mijn dochter Esther is vanmorgen geslaagd voor het theorie examen van het rijbewijs.

   
19-5-2005 Als je op een transistorradio via 1395 (215 m.) middengolf naar Wonderful Radio London luistert is het net alsof je weer achttien bent….En als Mike Read dan ook nog je verzoekje draait: Caroline van The Fortunes….dan is het verleden weer helemaal terug….

   
20-5-2005 Gisteravond weer naar muziekcafé de Florijn geweest. De laatste avond van dit seizoen. Er speelden twee bandjes: Jazzpel en Mouldy-T. Zoals gewoonlijk was het weer gezellig druk. Vanaf mijn vaste plekje (achter aan de bar) zat ik het geheel weer te aanschouwen; met diverse glazen rode wijn. Daarnaast had ik ook weer vele gesprekken.

   
20-5-2005 Hedenavond in de plaatselijke Primafoon vernomen dat de introductie van het nieuwe VoIP modem tot 4 juli a.s. is uitgesteld. Op een tekening van dit draadloze (Alcatel 716 (g) ?) modem zag ik dat er 1 lijningang is, 1 ADSL ingang, 4 LAN uitgangen en 2 telefoonuitgangen. Naast het lokale (net) nummer is het nu ook mogelijk een apart 0804 nummer te krijgen.

   
20-5-2005 Gisteravond heb ik lang zitten puzzelen over de iPod Shuffle van Esther. Er kwam geen muziek uit. Uiteindelijk bleek dat ook hierbij alle muziek eerst ingeladen moet worden in een zogeheten “bibliotheek” van iTunes. Zodra men dan de iPod aansluit op de PC wordt de desbetreffende muziek automatisch overgezet.

   
21-5-2005 De afgelopen twee uur hebben Annelies (in Eindhoven) en ik (alhier) naar Wonderful Radio London geluisterd via de 1395 middengolf. De dienstdoende diskjockey draaide de mooiste platen uit de jaren zestig; maar kwam wel wat hijgerig over (stoned?) en was soms de draad volkomen kwijt; of de spullen in de studio. Maar whatever…

   
23-5-2005 Talpa heeft de succesvolste radiozender van Nederland, Radio 538, overgenomen. Noordzee FM is verkocht aan de Belgische Persgroep, eigenaar van onder andere de Belgische commerciële TV-zenders VTM, Kanaal Twee en JIM. Ook de radiozender Q-Music, dat al enige tijd samenwerkt met Talpa's 4FM, is in handen van de Persgroep.

   
24-5-2005 Hedenmiddag hebben we in de lichtgroene Mercedes (een oldtimer) van Atze een tochtje gemaakt. We reden door diverse plaatsen zoals Vollenhove en Blokzijl. Ook waren we lang in natuurgebied de Weerribben. Daar hebben we heel wat foto’s gemaakt. Hedenavond ben ik naar het gemeentehuis der Noordoostelijke Polder te Emmeloord geweest.

   
25-5-2005 KPN Telecom brengt binnenkort ook een telefoontoestel op de markt (Houston Basis) waarbij je zowel beeld als geluid hebt. Daarmee kun je gratis bellen via de nieuwe VoIP dienst.

   
25-5-2005 Onder de naam InternetPlusBellen brengt KPN zijn voip-dienst op de markt. De dienst kan niet los worden afgenomen door bestaande adsl-gebruikers. InternetPlusBellen komt in vier varianten op de markt: Go, Lite, Basic en Extra. Deze pakketten kosten respectievelijk 34,95 euro, 39,95 euro (introductieprijs), 59,95 euro en 79,95 euro per maand.

   
26-5-2005 Met dezelfde Philips buizenradio (uit 1953) , gekregen van mijn pake Jelle Offringa, waarmee ik in 1965 via Radio Caroline naar Tony Prince luisterde, luister ik thans in 2005 (40 jaar later) opnieuw naar Tony Prince; nu via Wonderful Radio London. Waar blijft de tijd..

Lemmer  
26-5-2005 Op dit moment zit ik in de openbare bibliotheek van Lemmer. Zojuist ben ik met een lekker softijsje over een zonnige markt langs het Dok gewandeld. Daar voeren alweer heel wat boten doorheen. Brugwachter Bennie was er maar druk mee. Nog even en het is 's avonds weer erg gezellig in Lemmer. En dan speciaal de Lemster week. Dit nu was een zogeheten "Egocasting".

   
27-5-2005 Het is weer bijzonder prettig weer om met de laptop in de tuin te kunnen zitten. De witte poes Kleine Kitty wandelt (na het zogen der kleintjes) over het gemaaide gras. En op de oordopjes hoor ik Wonderful Radio London

   
28-5-2005 Hedenochtend zijn Annelies en ik naar het strand van Lemmer getogen. Nadat wij de auto op de door de EU gefinancierde parkeerplaats hadden achter gelaten wandelden wij, via de nieuw aangelegde boulevard, naar een plekje op het aloude Lemster strand. Vanonder onze meegenomen parasol aanschouwden wij de aanwezige (veelal reeds bruin gebrande) mensen.

   
29-5-2005 Gisteravond hield de stichting Muziek Promotie Noordoostpolder weer de jaarlijkse muziekavond voor haar donateurs. Annelies en ik waren, na een wandeling van ruim een half uur (dat valt echt niet mee), rond negenen aanwezig in Zaal Berndsen aan de Oud Espelerweg. Binnen was het weer gezellig ingericht. Zowel Annelies als ik nuttigden de hele avond rode wijn.

   
30-5-2005 Mijn buurvrouw, mevr. C. van der Stelt (82) , is verhuisd naar Diemenhof. Sinds 10 november 1984 heeft ze naast me gewoond. Ik vond het altijd een aardige buurvrouw. Haar huis staat vanaf vandaag te koop bij makelaar Klappe. Het is altijd weer afwachten welke buren je nu zult krijgen.

   
30-5-2005 Gisteravond hebben Annelies en ik weer erg genoten van (de laatste aflevering van) Jiskefet; met huize Sint Hubertusberg. We vonden beiden de stagiaire fantastisch spelen. Het is ongelooflijk hoe heerlijk absurd dat Jiskefet altijd weer in elkaar steekt. En dat er uitsluitend of enthousiaste liefhebbers zijn; of notoire haters.

Emmeloord  
1-6-2005 Zojuist heb ik, bij het eerste landelijke (raadgevende) referendum, VOOR gestemd; omdat ik voor het nieuwe Europese grondwettelijk verdrag ben. In dit dikke verdrag staan ook bepaalde regelingen waar ik vraagtekens bij zet; maar totaal gezien vind ik het toch de moeite waard. Daarbij komt dat ik totaal geen problemen heb met de invoering van de euro. Ooit is de florijn ook ingewisseld voor de gulden. Giraal bestond de euro trouwens al veel langer. En als de gulden bij omwisseling hoger was gewaardeerd hadden alle hypotheekbezitters nu ook een hoger hypotheekbedrag uitstaan. Verder vind ik het goed dat bij de besluitvorming minstens 55 % van de landen het er mee eens moet zijn; met minimaal 65 % van het aantal inwoners.

Emmeloord  
2-6-2005 Zojuist heeft de postbode wel de juiste smartcard voor Digitale KPN TV ontvangst afgeleverd. Voor hetzelfde abonnementsgeld (7.95 Euro) kun je drie digitale (Digitenne) ontvangers activeren. Het enige probleem is nu dat er op dit moment in deze regio nog geen ontvangst mogelijk is…..Mijn dochter Anna kan inmiddels in Amsterdam Digitenne wel ontvangen.

Emmeloord  
2-6-2005 “De kiezer heeft gegeven, de kiezer heeft genomen, de kiezer zij geprezen”. Deze woorden sprak ik tegen een journalist (en ze kwamen ook in “De Noordoostpolder”) toen ik in mei 1978 niet werd herkozen in de Gemeenteraad. Daar moest ik vanavond aan denken bij de uitslag van het landelijk referendum. Want dat zeg ik als volbloed democraat: “De kiezer heeft altijd gelijk!”.

Emmeloord  
3-6-2005 Toen ik vanavond bij de Primafoon was bleken de nieuwe folders over KPN’s nieuwe dienst Voice over IP (oftewel InternetPlusBellen) net aanwezig te zijn. Dat kan vanaf 4 juli a.s. worden geleverd. “Een box voor alles: de gratis Experia (Siemens) Box”. Na19.00 uur gratis bellen: 2,50 Euro per maand; altijd gratis bellen: 10 euro per maand. Ook videobellen is nu mogelijk. Voorbereid op digitale TV en ADSL2+.

Emmeloord  
6-6-2005 Hedenmiddag bij Jan in Luttelgeest koffie gedronken. Vervolgens zijn we vanuit deze wereldstad naar de Weerribben gereden. In dit natuurgebied (vroeger turfsteken) hebben we enige tijd rond gewandeld. Hierna terug gekeerd naar Luttelgeest centrum.

Emmeloord  
8-6-2005 Vanmiddag heeft Ronald op een PC van mij Windows 2000 Advanced Server geïnstalleerd; plus een bullet-proof ftp server. Vervolgens heeft hij een bij ITC gekochte harddisk van 80 GB er in gezet. Nadat de zaak was geconfigureerd hebben we het systeem op zolder neergezet.

Emmeloord  
8-6-2005 Nu is uitgekomen waar ik Commissarissen der Koningin van de Noordelijke provincies, Gedeputeerden, Wethouders, Raadsleden en ambtenaren altijd voor heb gewaarschuwd: Stop met het promoten van de magneetzweefbaan! Die is zo duur dat de kans groot is dat het wordt afgewezen. Opteer voor het doortrekken van het bestaande spoor van Lelystad naar Groningen. Maar ze zagen ze allemaal vliegen. En nu is dus het complete spoor naar het Noorden des lands voorgoed van de baan. Wat rest is de Hanzelijn van Lelystad naar Zwolle.

Emmeloord  
9-6-2005 Mijn dochter Esther is vanmorgen geslaagd voor het doen van de zogeheten Bijzondere Verrichtingen; aangaande het halen van het rijbewijs. Over een paar maand doet ze dan de rest van het rij examen.

Emmeloord  
10-6-2005 Hedenmiddag zijn Annelies en ik op huizenjacht geweest. We hebben via makelaar Klappe en makelaar Sinke drie hoekwoningen bezichtigd. En gaan er komend weekend eens over puzzelen of we eentje daarvan (misschien) de moeite waard vinden.

Emmeloord  
12-6-2005 Hedenmiddag zijn Annelies en ik door rustig Lemmer gewandeld. De mensen op de boten keken niet al te vrolijk. Tsja; daar zit/hang je dan. Voordat we naar Lemmer vertrokken hebben we in oud-Emmeloord naar te koop staande huizen gekeken. Terug uit Lemmer reden we door de Erven. Daar staan minder huizen te koop dan we verwacht hadden.

Emmeloord  
13-6-2005 De eigenaar van Oude Vlie 1 heeft ons bod afgewezen. Dat betekent dat de koop niet doorgaat.

Emmeloord  
13-6-2005 Hedenmorgen hebben Annelies en ik een bod gedaan op de woning Oude Vlie 1. Mocht dit bod worden afgewezen dan gaan we (voorlopig) niet verder op huizenjacht.

Emmeloord  
14-6-2005 Het is een waar genoegen voor het huis op het bankje in het lekkere zonnetje te zitten; met Top 2000 muziek vanuit de iPod op de oordopjes.

Emmeloord  
19-6-2005 Hedenmiddag zijn Leen en ik naar zonnig Lemmer gereden. Eerst zaten we met een softijsje langs het Dok. Later wandelden we over de nieuwe boulevard langs het volle strand. Aan het eind aanschouwden we de waterskiërs en de vele badgasten. We vonden beiden dat Lemmer toch wel een compliment verdient met dit thans zo mooi aangelegde strand.

Emmeloord  
19-6-2005 Gistermorgen heb ik bij Dixons een externe Hard Disk (Freecom) van 160 GB gekocht. Binnenkort wordt deze aan de router gekoppeld zodat de gegevens elders ook bereikbaar zijn. Gistermiddag zijn Leen en ik naar de computerclub WECC geweest. Vanwege het prachtige weer zaten we buiten aan een tafeltje te discussiëren. Aan het eind van de middag gingen we met z’n allen naar Hennie toe en kletsten daar verder.

Emmeloord  
20-6-2005 Hedenmiddag is de adviseur van Postbank hypotheken bij me op bezoek geweest. We hebben uitgebreid gesproken over de financiële consequenties betreffende een overbruggingskrediet en een nieuw stuk hypotheek. Dit in verband met de aankoop van een andere woning. Omdat de hypotheek rente thans 3,8 % is blijkt er nogal wat mogelijk. .

Emmeloord  
21-6-2005 Hedenmiddag zijn we tot overeenstemming gekomen wat betreft de koopprijs van Oude Vlie 1. Dat betekent dat Annelies en ik omstreeks december samen op Oude Vlie 1 te Emmeloord gaan wonen.

Emmeloord  
22-6-2005 Hedenavond is er een dikke enveloppe met de voorlopige koopakte (in drievoud) op mijn deurmat geploft.

Emmeloord  
22-6-2005 Duitsland begint een onderzoek naar de kosten en baten van het doortrekken van een magneetzweefspoorverbinding van Groningen naar Hamburg.

Emmeloord  
23-6-2005 Ik dacht (in korte broek) op het strand van Lemmer enige verkoeling aan te treffen ten einde de aankoop van het huis wat rustig te overpeinzen maar ook op het Lemster strand was het dusdanig heet dat ik maar weer naar huis ben gevlucht. Kunnen de kou en de hitte onderling niet wat beter worden verdeeld? Of komt dit allemaal doordat de kerncentrale in Borsele toch open blijft? Vandaar zeker die stralende toekomst!

Emmeloord  
24-6-2005 Vanavond bij de Primafoon voor de eerste maal KPN’s Experia Box (Siemens) in handen gehad. Vanaf 4 juli a.s. kan men daarmee via VoIP bellen. Ik bestudeerde alle uitgangen: 4 x LAN, 2 x telefoon, 1 x USB en 1 x TV.

Emmeloord  
24-6-2005 Dit is dus de eerste hittegolf in juni sinds 1976. Wat volgt?

Emmeloord  
26-6-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik naar café Chillers geweest. Daar speelde een Iers bandje. Aan de hoek van de bar luisterden we naar de mooie muziek; en bekeken de ronddolende aanwezigen.

Eindhoven  
27-6-2005 Vanmiddag zijn Annelies en ik naar Eindhoven gereden. Onderweg luisterden we naar Radio London op de 1395. Hier aangekomen haalde ik bij WiFi Apparatuur.nl de bestelde Linksys Gigabit Network Adapters plus een Linksys Network Storage Link for U.S.B. 2.0 Disk Drives op.

Emmeloord  
27-6-2005 Annelies en ik hebben besloten (nog juist binnen de bedenktermijn) de makelaar en de verkoper van het pand Oude Vlie 1, Emmeloord te verzoeken de koop te ontbinden.

Eindhoven  
28-6-2005 Zojuist met Annelies naar een herhaling van een vroegere aflevering van Andere Tijden gekeken. Dat ging over het ontstaan van het CDA in 1975. Ik vond een uitspraak van Willem Aantjes erg treffend: “Het gaat er niet om alleen maar wat te preken; het gaat er om het in praktijk te brengen!”. Ja, die mannenbroeders wisten nog hoe het moest!

Eindhoven  
29-6-2005 Hedenmiddag heb ik bij Sieberen en Henny in hun tuin aan de Bavaria gezeten. Daarbij hadden we het over de “goede” verbindingen van de Ned. Spoorwegen. Later op de middag kwam Annelies er ook bij zitten.

Eindhoven  
1-7-2005 Vanavond zijn Annelies en ik naar het vernieuwde winkelcentrum Woensel geweest. Bij de nieuw te bouwen flat zagen we dat er inmiddels 29 verdiepingen zijn. Dat moet doorgaan tot 34; totaal zo’n 140 appartementen? Bij de Primafoon zagen we de Siemens wireless Experia (VoIP) Box. De (net op de markt gebrachte) videotelefoon moet er via UTP kabel op aangesloten worden. De nieuwe 084 nummers worden in de toekomst voor zogeheten WiFi telefoons gebruikt. Deze telefoons kunnen dan ook elders (via internet hotspots) op hetzelfde nummer worden bereikt.

Eindhoven  
1-7-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik naar Tiel gereden. Het was ontzettend druk onderweg. Op de Waalkade in Tiel stond een evangelisatietent waar Annelies zou zingen. Terwijl ik wat foto’s maakte kwam Leen ook binnen. Tijdens de dienst zong Annelies in totaal vijf nummers. Heel mooi!

Emmeloord  
3-7-2005 Gistermorgen zijn Annelies en ik van Eindhoven naar Deventer gereden. Daar werd weer “Deventer op stelten” gehouden. Het was ontzettend druk en gezellig in de binnenstad; mede vanwege de zaterdagmarkt op de Brink. Later op de middag troffen we Jelle die de rest van de middag met ons meewandelde; en samen met ons op een terrasje zat. Nadat we hadden gegeten in Royal wandelden Annelies en ik langs de IJssel. Later waren we weer met Jelle op een bomvolle Brink. Vanaf een van de overvolle terrassen zagen we diverse acrobatische voorstellingen: mensen die aan touwen omhoog en omlaag klommen. Later op de avond wandelden we door diverse gezellige straatjes.

Emmeloord  
4-7-2005 Vanmiddag hebben Annelies en ik bij een paar bedrijven vloerbedekking bekeken. Na vijf en twintig jaar is het hoog tijd voor nieuwe vloerbedekking. Wel allerlei nieuwe PC apparaatjes aanschaffen; maar rondom een uitdragerij…

Emmeloord  
4-7-2005 Zowel zaterdagnacht als zondagmiddag (samen met Ronald) heb ik geprobeerd de Linksys NSLU2 te koppelen aan de externe Freecom 160 GB harddisk. Tot op heden nog niet gelukt. Wel werkte de aangesloten flash USB memorystick meteen op poort 2.

Emmeloord  
5-7-2005 Vanmorgen heeft Annelies bij het bedrijf voor de gezondheidszorg MEE in Leeuwarden de arbeidsvoorwaarden doorgenomen. MEE is een onafhankelijke organisatie die informatie, advies en ondersteuning biedt aan mensen met een beperking én hun omgeving in de regio Friesland.

Emmeloord  
6-7-2005 Op vrijdag 22 juli a.s. gaat Marco Marknesse hier nieuwe vloerbedekking in de kamer en in de keuken leggen.

Emmeloord  
7-7-2005 Hedenmiddag in Lemmer bij Willeke en Patrick in de tuin aan de koffie gezeten. Volgend jaar moeten Annelies en Patrick samen met Willeke en mij uit eten gaan omdat Willeke en ik elkaar dan precies 25 jaar kennen. Via een ingewikkeld astrologisch boek waren ze aan het bestuderen of Annelies en ik goed bij elkaar passen. Toen ik zei dat we rood/bruine vloerbedekking voor kamer en keuken hebben besteld vond Willeke dat “een afschuwelijke kleur”.

Eindhoven  
8-7-2005 Vanmiddag met bus en trein naar Eindhoven gereisd. Zowel in Zwolle als in Eindhoven zag ik achter de nieuwe info balie vrouwen met een rood hoedje (en een rood strikje) zitten. Ze keken zeer opgewekt en waren gaarne bereid iedereen van info te voorzien….; maar niet heus. Vanavond zijn Annelies en ik naar het sterk gerenoveerde winkelcentrum Woensel geweest. De nieuw gebouwde hoge flat heeft nu het hoogste punt bereikt; 34 verdiepingen?

Emmeloord  
8-7-2005 Gisteravond is gebleken dat de externe harddisk (Q-tec) van Ronald wel goed werkt op mijn Linksys NSLU2 maar dat mijn eigen externe harddisk (Freecom) daar niet goed op wil werken.

Eindhoven  
9-7-2005 Vanmiddag zijn Annelies en naar het centrum van Eindhoven geweest. Ik maakte opmerkingen over het dubbel parkeren van iemand; en de rotzooi naast de prullenbak gooien. En kreeg dus opmerkingen terug. Van schrik namen we maar gauw een softijsje. Want in Emmeloord kunnen ze er ook wat van. Op de fietsstrook naast de SNS bank parkeren bijvoorbeeld. Bezie de mens…..Dus daarom zitten we nu maar in de tuin met een Bavaria.

Eindhoven  
10-7-2005 Vanmiddag zijn Annelies en ik naar Den Bosch gereden. Nadat we bij het station een vriendin van Annelies (Dana) hadden opgehaald liepen we naar het centrum. Daar was het ontzettend druk; ook op de terrassen. Er waren optredens van zangers van het levenslied; aanéén gepraat door Albert West (Sjalala; I need you) . In een zijstraat zaten we lang op een terras lekker bij te kletsen; en aan het Brabantse gerstenat.

Emmeloord  
11-7-2005 Hedenmiddag in drie uur met trein en bus van Eindhoven naar Emmeloord gereisd. Onderweg luisterde ik naar mijn iPod; en had het erg warm in de diverse treinen. Gelukkig sloten ze precies op elkaar aan.

Emmeloord  
12-7-2005 Vanmiddag, na de koffie bij Jan, met hem naar Marknesse gereden. Bij Marco bekeken we de uitgezochte vloerbedekking. Jan vond de sterk rode (maar ook bruine tinten) kleur erg mooi. Volgens hem krijg je hierdoor een knus huis.

Emmeloord  
13-7-2005 Hedenmiddag heb ik bij Dixons de drie weken geleden daar gekochte externe Freecom Hard Disk (160 GB) omgeruild voor een externe Firelite Hard Disk (40 B). Deze werkt wel goed op de Linksys Network Storage Link for USB 2.0 Disks.

Emmeloord  
14-7-2005 Vanavond bij Ronald de hele avond op zijn balkon gezeten. Dat is wel prettig met deze warmte; en wat alcoholische versnaperingen erbij. Nu nog even puzzelen hoe ik de verticale rode streep van mijn TFT monitor verwijderd krijg.

Emmeloord  
15-7-2005 Vanmiddag heb ik mijn (in oktober 2003 aangeschafte) 17 inch Belinea TFT monitor naar Kyhan Computers gebracht. Want er was op de monitor een rode verticale streep te zien. Na telefonisch contact met Belinea bleek dat ik volgende week dinsdag of woensdag een nieuwe monitor kan ophalen. Of hetzelfde model; of een gelijkwaardig model met minimaal dezelfde specificaties.

Emmeloord  
17-7-2005 Gistermiddag zijn Annelies en ik weer eens in Zwolle geweest. Het was erg druk en gezellig; zowel in de Diezerpromenade als op de zaterdag (melk) markt. We bekeken de nieuwe huizen aan de Holtenbroekerweg. Daar heb ik gewoond van 1971 tot 1973. Gisteravond zijn Annelies en ik naar een bomvolle Klos geweest. Op de laatste avond van het seizoen speelde de band Hallo Venray. Wij zaten op een verhoogde bank (met lekker bier) er naar te luisteren. Omdat we het wel erg hard vonden (vooral de drummer) verlieten wat eerder het pand dan eigenlijk de bedoeling was.

Geldermalsen  
18-7-2005 De extensie mp3 voor muziekbestanden bestaat tien jaar. De ontwikkeling van mp3 startte al in 1987, maar pas in 1995 ontstond het bestandsformaat. Het ontwikkelingsinstituut Fraunhofer Gesellschaft is de bedenker van de mp3-standaard en promoot deze actief. De standaard staat officieel bekend als ISO-standaard IS 11172-3, en heet voluit Mpeg Audio Layer 3. In 1995 is besloten om de extensie mp3 in het leven te roepen om audiobestanden te duiden.

Geldermalsen  
18-7-2005 Thans zit ik met mijn laptop in het huis van Leen. Vanmiddag heeft Annelies me hierheen gebracht. Gisteren hebben Annelies en ik de woonkamer verder ontmanteld. Er lopen zoveel kabels dat bij een aardbeving mijn huis blijft staan. Gistermiddag een bezoek gebracht aan een druk Lemmer. Vele mooie grote boten in de sluis. Men keek echter niet al te vrolijk.

Geldermalsen  
19-7-2005 Vanmiddag zijn Leen en ik naar het internet postorderbedrijf Alternate in Ridderkerk gereden. In hun nieuwe, in rood opgetrokken gebouw, zocht ik een tweede Linksys Gigabit Switch uit; plus een KVM Switch (2 port) om 1 monitor op 2 PC's te kunnen aansluiten. Via een lopende band kwamen de bestellingen in bakjes "aanrollen". Hierna gingen Leen en ik naar Papendrecht. We keken ondermeer bij de Merwede. Vroeger (1964/1965) gingen we daar met de pont naar Dord (recht). Eerst een patatje bij Karel; dan naar een James Bond film.

Geldermalsen  
20-7-2005 Vanmiddag zijn Leen en ik met de trein naar Utrecht gegaan. Bij DSPS aan de Oudegracht kocht ik een nieuw toetsenbord voor de Compaq Presario 1200 laptop. Want het oude toetsenbord was begin vorig jaar stuk gegaan vanwege een omgevallen glas bier er overheen. Weer terug in Geldermalsen sloot Leen het nieuwe toetsenbord op mijn laptop aan. En het werkte! Deze tekst is geschreven via het nieuw ingebouwde toetsenbord. Fantastisch! Omdat het een Belgisch toetsenbord is moeten we nog wel wat lettertjes omzetten.

Emmeloord  
21-7-2005 Vanmiddag zijn Leen en ik naar PPA Computers in Nijkerk gereden. Daar kocht ik 30 meter CAT 6 SSTP (afgeschermde) netwerkkabel; plus een Cat 6 modular Wall Outlet. In Emmeloord bleek dat Belinea een nieuwe TFT 17 inch (10 17 51) monitor had opgestuurd; ter vervanging van degene met de verticale rode streep. We haalden hem op bij Kyhan Computers. Bij gedeeltelijke verwijdering van de oude vloerbedekking bleek dat het onderliggende zachtboard er nog erg goed uit ziet.

Emmeloord  
22-7-2005 Hedenmiddag is hier rode vloerbedekking gelegd. Na meer dan vijf en twintig jaar was de oude vloerbedekking niet helemaal meer up to date. Op dit moment moet ik nog wel even wennen aan de rode kleur; het doet in ieder geval knus en warm aan.

Emmeloord  
23-7-2005 Gistermiddag hebben Leen en Ronald de Cat6 kabel, via een opbouwdoos, aangesloten op de PC beneden. Nu vliegen de bytes er over met een snelheid van zo’n 300 Mb/sec. Gisteravond zijn we naar de braderie geweest. Het was weer gezellig. Vervolgens hebben we zowel buiten als binnen in de Coco bar gezeten; en ook in the Bottom. Net zoals ik daar vroeger vaak kwam komt Esther daar nu ook. In de nacht arriveerden we weer in het huis met de rode vloerbedekking. Ik vind het prachtig; maar moet er toch nog wel aan wennen.

Emmeloord  
24-7-2005 Gistermiddag zijn Leen en ik door een regenachtig en rustig Lemmer gewandeld. Leen sprak met Henk Harders. Vroeger woonden ze, net als ik, aan de Lemsterweg. Gisteravond zijn we bij Ronald op visite geweest. Vannacht heb ik de KVM Switch aangesloten. Nu kan ik kiezen tussen twee monitoren aan één PC; of twee monitoren aan twee PC's.

Emmeloord  
25-7-2005 Vanavond heeft Leen voor het eerst twee (afgeschermde) Cat 6 pluggen aan een (afgeschermde) Cat 6 kabel gezet. Hij heeft daarvoor vandaag een gecombineerde Cat 5 / Cat 6 tang gekocht. Thans loopt er ook een Cat 6 kabel van mijn Gigabit switch naar mijn server.

Emmeloord  
27-7-2005 Vanmorgen hebben Leen en ik de voedings- en UTP kabel van de netwerkcamera in de woonkamer verwijderd, deze kabels vanaf de camera naar boven doorgetrokken; en daar op een switch aangesloten. Nu zijn deze kabels helemaal uit het zicht verdwenen. En de netwerk camera werkt weer als vanouds.

Emmeloord  
27-7-2005 Vanmiddag zijn Leen en ik naar Bakhuizen gereden. Bij Willem en Anneke waren broer Jelle (uit Deventer) en neef Jelle Wolters (uit Canada) met familie aanwezig. Later op de middag waren we in Sloten, Arum en Tzum. We zagen op afstand de voormalige grote boerderij van onze overgrootvader. Gisteravond zaten we bij "Golden River" in Balk.

Emmeloord  
28-7-2005 Vanmorgen zijn Leen en ik over een zonnige markt gewandeld. Beiden kochten we een zogeheten stroommeter bij Lidl. Vanmiddag bekeken we de markt en de jachten in Lemmer. Inmiddels heeft Ronald (op afstand) Apache Webserver op mijn server gezet. De drie plaatjes van de webcams gaan nu (weer) via de server.

Emmeloord  
29-7-2005 Hedenavond over de braderie in de Lange Nering gewandeld. Vanwege de regen werd het wat later druk dan gewoonlijk. Halverwege de avond trof ik Paul. Al delibrerende wandelden we nogmaals over de braderie; en spraken daarbij over computerzaken. Binnen een half uurtje ben ik daar terug met Annelies; mede omdat er een bandje bij de Coco bar gaat spelen.

Emmeloord  
30-7-2005 Nadat Annelies gisteravond de rode vloerbedekking had bewonderd zijn we naar het centrum gewandeld. Bij de Cocobar stond een man, met zijn installatie, luide het Nederlandse lied ten gehore te brengen. Dat luide was zo luid dat we amper verstaanbaar waren en dus de Bottom maar invluchtten. Maar ook daar was ontsnappen aan deze “muziek” niet mogelijk. Daarom besloten we naar Chillers te gaan; want daar zou een Iers bandje optreden. Toen we binnenkwamen was het net pauze. Het was niet alleen de lange pauze, maar ook de in deze pauze gedraaide disco muziek, dat we besloten (eerder dan normaal) huiswaarts te keren.

Emmeloord  
2-8-2005 Nadat ze vanmorgen vroeg de familie Wolters naar Schiphol hadden gebracht (terug naar Canada) kwamen Willem en Anneke bij me op de koffie. Rond tienen kwam ook zus Stijnie langs. Lang niet geweest. Gedurende vele uren zaten we met elkaar te kletsen. Daarbij bekeken we ook gedigitaliseerde foto’s van het verleden van de familie Offringa. En een video over mijn (overleden) vader.

Emmeloord  
3-8-2005 Ongeveer 20.000 klanten hebben zich geabonneerd op het Eredivisie-aanbod van Versatel. Het bedrijf heeft het kwartaal met winst afgesloten. De actie waarbij klanten behalve alle Eredivisie-voetbalwedstrijden ook een internetverbinding van 20 Mbps krijgen, ging half april van start. Wie buiten het adsl2+-dekkingsgebied woont, kan de voetbalwedstrijden via de satelliet bekijken. Inmiddels telt Versatel ongeveer 19.000 abonnees die hebben gekozen voor het voetbalpakket in combinatie met adsl2+. In 62 procent van deze gevallen gaat het om nieuwe klanten. Het bedrijf streeft ernaar om eind dit jaar 100.000 adsl2+-klanten te hebben. Duizend Eredivisie-klanten hebben gekozen voor satellietontvangst.

Emmeloord  
4-8-2005 Hedenmiddag in de rode Eend naar mijn geboorteplaats Kampen gereden. Daar werd weer een zogeheten Kamper UI dag gehouden. In de Oudestraat was het ontzettend druk met vele kraampjes en duizenden bezoekers. En overal speelden country and western bands. Het was erg gezellig. Mede omdat ik overal Kampers hoorde. De “taal” die vroeger bij ons thuis werd gesproken.

Emmeloord  
5-8-2005 Gisteravond heeft Leen (op afstand) via Lunix op mijn Network Storage Link voor USB 2.0 disk drives een Webserver geïnstalleerd. Nu is mijn hele site ook bereikbaar via de NSLU2.

Emmeloord  
6-8-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik naar een fantastisch optreden van de polderband Rollercoaster in café Chillers (v/h café Tholen) geweest. Het was weer ouderwets gezellig en ze speelden de sterren van de hemel. Je merkte duidelijk dat ze er zelf ook plezier aan beleefden. Voor ons was het dus een goede start van ons samenwonen.

Deventer  
7-8-2005 Vanmiddag zijn Annelies, Willeke en ik, samen met Jelle en Marjo, naar de (deels verregende) boekenmarkt van Deventer geweest. Er stonden weer bijna duizend stands met de meest uiteenlopende boeken. We bekeken zoveel mogelijk het uitgebreide aanbod. Het was weer aardig druk. Aan het eind van de middag kocht ik twee oude ansichtkaarten van Lemmer. Op de ene staan de mooie oude huisjes aan het Burg. Krijgerplein; voordat ze werden afgebroken om plaats te maken voor het lelijke gemeentehuis. Op de andere staat één van de (blokjes) bruggen; toen de Vissersburen nog water was.

Emmeloord  
9-8-2005 Hedenavond zijn Annelies en ik in de rode Eend naar de Lemmer gereden. Daar was het ontzettend druk op straat want de zogeheten Lemster week is weer begonnen. We wandelden meerdere malen langs de grote mensenmassa rond het Dok. Ook zagen we vele boten en jachten door het Dok varen. En als grote verrassing; totaal geen straatverlichting.

Emmeloord  
9-8-2005 Gisteren hebben Ronald en ik in een gehuurde Mercedes bestelbus van autoverhuurbedrijf Bultman in Emmeloord een groot gedeelte van de inboedel van Annelies uit Eindhoven opgehaald en naar Emmeloord gebracht. Thans zijn er twee huishoudens in elkaar geschoven.

Emmeloord  
11-8-2005 Gistermiddag en gisteravond zijn Annelies en ik weer naar Lemmer geweest. Nadat we een lekkere pizza hadden genuttigd zijn we wederom vele malen rond het Dok gewandeld. Het was nu beduidend drukker. We keken naar een band op de Schulpen. En zagen bij de Laatste Stuiver hoe bandleden hun apparatuur neerzetten. Het was vermakelijk te zien hoe medewerkers van de Stuiver bezig waren een grote tent op te zetten. Uiteindelijk lukte dat en werd het hele gevaarte over de desbetreffende band heen gezet. Die speelde erg goed. Annelies en ik dronken diverse pilsjes. We liepen vele malen door allerlei gelegenheden zoals: de Laatste Stuiver, Centrum, de Wildeman, Lange Piet, de Faam, Café André, enz. Ook waren we op de kermis. Overal hossende innemende mensen; ook op straat. Het was wel gezellig maar ik had de indruk dat het vroeger leuker was. Tegen enen hadden we het wel gezien. Toen was men bezig alle rotzooi op straat op te ruimen.

Emmeloord  
13-8-2005 Gistermiddag en gisteravond zijn Annelies alweer naar de vierde (en laatste) braderiedag in Emmeloord geweest. Het lukt niet meer de drukte en gezelligheid van jaren terug te krijgen. Toch vinden we het leuk; zoveel gebeurt hier nu ook niet. Na negenen zaten we in the Bottom. In tegenstelling tot eerdere avonden bleef het nu buiten zowel bij de Cocobar als bij de Bottom erg rustig. Daarom hadden we het rond middernacht al wel weer gezien.

Emmeloord  
13-8-2005 Donderdagmiddag zijn Annelies en ik naar de Kamper UI dag geweest. Het was gezellig. En we dronken koffie in het kantoor van Peter. Donderdagavond zijn we naar Lemmer gegaan. Daar was het ontzettend druk. Na een wandeling rond het Dok troffen we broer Jelle met een oud-collega op een terrasje. We gingen er bij zitten, kletsten met elkaar en “genoten “ van de harde muziek in onze nabijheid. Na elven keken we rond bij de drinkende en hossende massa. Parijs ligt aan de Seine; en Lemmer aan het Dok. En als je op de brug staat; dan zie je Hendrik Kok.

Emmeloord  
14-8-2005 Gistermiddag hebben wij enige tijd in Zwolle vertoefd. In het gehele centrum was er kermis. Het was aardig druk in de stad; en erg gezellig. Gisteravond zijn Annelies en ik naar Lemmer gereden. Het was de laatste avond van de Lemster week. De gehele avond stonden we op het Burg. Krijgerplein naar een erg goede (Australische?) band te luisteren. Er stonden honderden mensen op het bomvolle plein die erg enthousiast waren en vaak meezongen. Na middernacht waren we nog enige tijd in de (ook bomvolle) Laatste Stuiver.

Emmeloord  
15-8-2005 Op dit moment zit Esther met een tosti achter de PC. Annelies en ik slaan het gade vanachter de laptop; waar klanken van Cliff Richard uitkomen. Bovendien worden we bespied door iemand die de video beelden van de camera aan het plafond aanschouwt.

Eindhoven  
16-8-2005 Het is deze maand veertig jaar geleden dat ik in het huis van Leen in Papendrecht op mijn Philips draagbare bandrecorder op zondagavond elf uur een Top Twenty van Radio Luxembourg opnam. Vervolgens heeft dit bandje tientallen jaren op zolder gelegen. Toen ik het in 1998 (per ongeluk) terug vond kon ik het eerst niet beluisteren omdat het met een snelheid van 4,75 cm/sec. was opgenomen. Maar dankzij Cool Edit kon Leen het op een normale snelheid digitaliseren. Vervolgens heb ik de Top Twenty lijst op mijn Radio Luxembourg pagina gezet; met een “doorklik” naar deze Top Twenty audio file van een uur. Inmiddels hebben honderden mensen in tientallen landen deze Top Twenty van veertig jaar geleden via mijn site beluisterd; en konden zich daardoor weer even jong voelen.

Eindhoven  
17-8-2005 Thans zitten Annelies en ik in het gebouw van Kenniswijk. We hebben zojuist een uitgebreide uitleg gekregen over alle mogelijkheden via de glasvezel van Kenniswijk. Zelf vond ik het Lin Lin apparaat het mooist; dat is een apparaat waar je alle apparatuur, zoals monitor, toetsenbord, muis, op aan kunt sluiten en dat via een 1 Gigabit verbinding is aangesloten op een server elders in huis. Dan geen complete PC meer nodig in de huiskamer. Ik ga dus maar gauw eens kijken op hun site (www.lin-lin.nl) ; want voor 299 Euro lijkt me dat zeer interessant!

Eindhoven  
17-8-2005 Gistermiddag zijn Annelies en ik naar Eindhoven gereden. Het is vreemd een huis te betreden waarvan verschillende zaken inmiddels in Emmeloord staan. Nu moet de rest nog verhuisd worden. Gisteravond zijn we op visite geweest bij Sieberen en Henny.

Emmeloord  
18-8-2005 Vanmiddag zijn Annelies en ik naar een zonnige markt in Lemmer geweest. Er was tevens een drukke en uitgebreide braderie. Hierdoor vond Annelies haar eerste bezoek aan de Lemstermarkt erg leuk.

Emmeloord  
19-8-2005 Hedenmiddag zijn Annelies en ik naar een zonnig strand in Lemmer geweest. Onze beide auto’s hebben nu last van een lekke uitlaat. Binnen enkele dagen zal dit euvel echter zijn verholpen.

Emmeloord  
20-8-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik naar de Lange Nering geweest. We lieten ons bij Dixon uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden van de zogeheten Shuttle PC. Weer thuis hebben we samen een slaapkamerkast van Leen Bakker in elkaar gezet. Vanmiddag hebben we het winkelcentrum in het nieuwe Urk bezocht. Dat was groter dan we hadden gedacht. De Erven steekt daar, wat voorzieningen betreft, wel heel magertjes bij af!

Emmeloord  
21-8-2005 Hedenmiddag zijn Annelies en ik naar Enkhuizen getogen. Onderweg, op de dijk, bij de Trintelhaven, zagen wij de antenne van waaruit op 1395 AM Wonderful Radio London naar Engeland wordt gestraald. Voor zover dat daar te ontvangen is. In Enkhuizen aangekomen wandelden wij door diverse oude straatjes met voorover gebogen huizen. Ook aanschouwden wij vele bootjes in de haven; en waren bij de ingang van het museum. Nadat we op een terras gerstenat hadden genuttigd reden we over de dijk terug naar Lelystad. We waren beiden voor de eerste keer in Bataviastad. Het was daar erg gezellig met veel kledingwinkels. Ook zagen we een nazaat die een blind date had.

Emmeloord  
23-8-2005 Groeten vanuit de bibliotheek van Emmeloord.

Eindhoven  
24-8-2005 Vanmorgen heeft Ron van de Berg, van de Eenden garage te Kraggenburg, een nieuwe uitlaat onder mijn rode Eend gezet. Vanmiddag zijn Annelies en ik naar Eindhoven gereden. Onderweg luisterden we naar goede muziek op Wonderful Radio London.

Emmeloord  
24-8-2005 Precies een jaar geleden begonnen er DAB (Digital Audio Broadcast) uitzendingen vanuit Lelystad. Op dit moment zijn dat nog steeds uitsluitend de publieke radiozenders Radio 1, Radio 2, Radio 3, Radio 4, Radio 5, Concertzender en Nieuws. Bij de commerciële radiozenders is nog geen enkele interesse voor DAB uitzendingen waar te nemen.

Eindhoven  
25-8-2005 Gistermiddag zijn Annelies en ik door winkelcentrum Woensel gewandeld. We zagen dat afwijkende mooie aparte winkeltjes nu ook moeten wijken voor het eenheidsworst denken. Alles strak. Dat is het! DVD’s van Poco en Woodstock gekocht. Vanmiddag zijn Annelies naar het centrum geweest. Een CD van Ray Charles gekocht; zijn laatste.

Emmeloord  
26-8-2005 Vandaag is de witte poes Kleine Kitty precies negen jaar in mijn midden.

Emmeloord  
27-8-2005 Vanmiddag waren Annelies en ik op Urk. In de haven werd een braderie gehouden. Maar omdat er hoofdzakelijk vis werd verkocht hadden we het al snel gezien. Vervolgens zijn we naar Giethoorn gereden. Vanaf vier uur speelden er in diverse restaurants verschillende bands. Wij gingen naar een optreden van Rollercoasters uit Emmeloord; dat anderhalf uur duurde. Vanaf half zeven zouden deze bands in een gondelvaart spelen maar we hebben er niets van gezien. Gedurende enkele uren stonden we met duizenden mensen langs de kant om het 75-jarig bestaan van de gondelvaart mee te maken. Ook RTV Oost was met groot materiaal uitgerukt. Maar omdat er om negen uur nog steeds geen spoor van een gondelvaart te ontdekken viel zijn we toen maar huiswaarts gegaan.

Blankenberge  
29-8-2005 Annelies zit naast mij in een internet cafe..even een foto maken..want alles moet vastgelegd worden..Nu gaan we de plaatselijke kroeg in....zijn er hier wel veel..

Blankenberge  
29-8-2005 Gistermiddag zijn Annelies en ik op camping Bonanza in Blankenberge (Belgie) gearriveerd. Thans zitten we in een internet cafe met een vreemd toetsenbord. Daarom gaan we maar gauw het centrum verder in.

Brugge  
30-8-2005 Thans zitten we (Annelies en ik) in het centrum van Brugge. Het is stralend mooi weer; en we zitten aan de koffie in een internetcafe. We zijn het hele oude centrum van Brugge doorgewandeld; en zagen bosjes toeristen. Ook zaten we met onze blote voeten in de fontein. Nu maar eens op zoek naar een goede frituur met wat lekkere Leffe....Dan kunnen we onze laatste Francs opmaken....

Eindhoven  
31-8-2005 Vanavond zijn Annelies en ik naar TV opnames van de TROS geweest. Dat gebeurde op de Grote Markt waar het stamp- en stampvol mensen stond. Al dan niet flink innemend. Er waren optredens van zeer uiteenlopende artiesten zoals: Ria Valk, Frans Bauer, Charlène, René Riva, Jan Smit, Jacques Herb, Corry Konings, BZN, Marianne Weber met Johnny Hoes, Lee Towers, Jannes, Wolter Kroes, Frank Galan en Belle Perez. Annelies vond het drie keer niks; ik voelde me gelijk thuis tussen het TROS publiek. Het voelde als een warme deken….. Al met al was het een parade van veel vergane glorie.

Eindhoven  
31-8-2005 Hoorden wij vanmorgen in Blankenberge nog luid en duidelijk Wonderful Radio London op 1395 AM; thans zitten de jongens van (het vroegere) Radio Veronica op deze frequentie. Zal wel zijn omdat ze precies 31 jaar geleden om 18.00 uur uit de ether (538 m. ) gingen.

Eindhoven  
31-8-2005 Zojuist zijn Annelies en ik vanuit Blankenberge (België) terug gekeerd in de lichtstad Eindhoven. Net voor de grote hitte begon hadden we alle tent benodigdheden alreeds in de auto gelegd. Dat valt nog niet mee; al die spullen; en dat voor drie dagen. Maar gelukkig hebben we gisteravond krachten opgedaan door het pizza eten bij de Pizza Hut. Whatever it may be…Brugge is wel een mooie stad; Blankenberge wat minder. Want daar gaan alle kroegen al om tien uur dicht….

Eindhoven  
1-9-2005 En al dit moois van de TROS is in twee afleveringen te zien: op woensdag 21 september en op woensdag 5 oktober a.s. op Nederland 2 om 20.35 uur. Als het meezit (en waarom zou dat niet zo zijn?) zijn wij ook nog tussen het hossende publiek te zien. Dat wij dit nog mochten meemaken…..

Emmeloord  
2-9-2005 Zojuist is Annelies met haar nieuwe baan bij het bedrijf voor de gezondheidszorg MEE in Leeuwarden begonnen. MEE is een onafhankelijke organisatie die informatie, advies en ondersteuning biedt aan mensen met een beperking én hun omgeving in de regio Friesland.

Emmeloord  
4-9-2005 Hedenmiddag zijn Annelies en ik in de rode Eend naar zonnig Lemmer getogen. We wandelden eerst met een softijsje langs het Dok; daarna flaneerden wij over de boulevard van het Lemster strand. Dat strand lag aardig vol badgasten. Nadat wij wederom vreemde bootjeslui bij de sluizen hadden bestudeerd togen wij huiswaarts. In Pro Rege woonden wij een dienst bij van ds. Tigelaar. Over 1 Joh. 4 vers 7 – 21: “Wie God lief heeft, moet ook zijn broeder liefhebben”.

Emmeloord  
4-9-2005 Gistermiddag ben ik naar de computerclub WECC geweest. Na de zomerstop zijn de clubmiddagen weer begonnen. Het was op deze eerste zaterdagmiddag nog vrij rustig.

Emmeloord  
6-9-2005 Vanavond hebben Annelies en ik op de Deel een spectaculaire lasershow van zo’n twintig minuten aanschouwd. En met ons stonden duizenden mensen mee te genieten. De lasershow was de opening van het Pieper Festival 2005. Dat duurt tot zondag. Elke avond is er iets te doen in de grote tent op de Deel. En zaterdag is er, via vele kraampjes, tussen half twaalf en vijf uur weer gratis patat te verkrijgen.

Emmeloord  
6-9-2005 Bron: www.albatrosstudio.web-log.nl van Douwe Dijkstra: Bezoekje in de polder. Gisterenmiddag ging ik op bezoek bij Dick Offringa en zijn vriendin Annelies in Emmeloord. Dick is de trotse bezitter van een enorm mooie website over Radio Luxembourg (zie in menu links) waar hij veel reacties op krijgt van oud diskjockeys en luisteraars. Ook verder is zijn website zeer interessant. Onder het genot versgemalen koffie en later een colaatje keuvelden we de hele middag over diverse zaken van wederzijdse interesse. Radio Veronica en Radio Luxembourg, Kinderdoop en Volwassendoop, Schotelantennes en Digitenne etc. De middag vloog om. Na thuiskomst installeerden we later op de avond met succes een msn-verbinding inclusief webcam.

Emmeloord  
6-9-2005 De Postbank wil af van zijn papieren administratie. Voor het papier-bankieren rekent de bank vanaf volgend jaar een 'symbolisch bedrag'. "Als je in de toekomst papier wilt, dan moet je ervoor betalen", vertelt een woordvoerster tegenover het ANP. De tweewekelijkse afschriften die de klant thuis ontvangt, kosten hem vier euro per jaar. Een set van twintig overschrijvingskaarten kost vijf euro. "Ouderen, jongeren en studenten hoeven deze bijdrage niet te betalen", aldus de woordvoerster. De bank hoopt dat eind 2005 twee miljoen klanten zijn overgestapt op internetbankieren. Op dit moment maken 5,5 miljoen klanten gebruik van papier. Naar eigen zeggen krijgt de Postbank wekelijks 30.000 aanmeldingen voor internetbankieren binnen. Klanten die online hun bankzaken regelen krijgen (kosteloos) maandelijks een afschrift in huis. Bron: Webwereld.

Emmeloord  
7-9-2005 Hedenavond zijn Annelies en ik naar het gemeentehuis der Noordoostelijke Polder geweest. Er was een voorlichtings- en inspraak avond over de nieuwe plannen met betrekking tot het opknappen van Emmeloord centrum. Projectontwikkelaar Provast Vastgoed uit Den Haag liet door middel van diverse dia’s zien hoe één en ander er in de nabije toekomst uit moet komen te zien. Op de Deel worden diverse winkels gebouwd met 90 woningen er boven. Daarnaast, naast ’t Voorhuis, komt een nieuw (evenementen) plein. Ik was het met Bert Bulk eens dat je niet veel aan de Deel hoeft te veranderen: de Deeltjes terug in nieuwe stijl, een terras er voor en de aloude leeuwen terug. Maar wethouder Jan Mulder sprak (langdradig en weer met prachtige volzinnen) ) over een visie voor de komende veertig jaar. Feit is dat er afgelopen jaar precies nul inwoners bijgekomen zijn. Wethouder Mulder citeerde een reactie: “Grootheidswaanzin”.

Emmeloord  
8-9-2005 Hedenmorgen heeft Annelies voor de eerste keer de weekmarkt van Emmeloord aanschouwd.

Emmeloord  
10-9-2005 Vanmiddag zijn Annelies en ik ruim vier uur in het centrum van Emmeloord geweest. Daar was het ontzettend druk vanwege het zogeheten Pieperfestival. Niet alleen dat er vele mensen bij de diverse kraampjes in de rij stonden voor gratis patat; ook was er veel te doen op de druk bezochte braderie. En waren er overal activiteiten. Emmeloord was weer eens gezellig! Daarbij scheen de zon ook nog uitbundig. Toen we boven in de watertoren (cq. Poldertoren) waren maakte ik diverse foto’s van de Deel; en het verkeerscirculatieplan. Want beiden gaan binnenkort op de schop.

Emmeloord  
11-9-2005 Vanavond ben ik naar het Pieperfestival in de grote tent op de Deel geweest. Want daar zouden diverse artiesten optreden. De hele tent liep vol; zo’n 3.000 personen. Het optreden begon met Hollands Verdriet. Daar tussendoor kwamen andere artiesten. Ik zag een volvette meneer die ik volgens mij ook in Lemmer heb gezien. Dario? Later kwam Arie Ribbons opdraven; “Bij Hoevelaken links af”. Ook zag ik Peter Beense. Het volk in de tent danste vrolijk met alles mee. Ik zelf zat me af te vragen of ik het eigenlijk wel zo prettig vond bier te drinken uit een plastic glas; direct vanuit de verpakking. En vertikte het eerst een muntje te geven voordat ik een half getapt “glas” in ontvangst kon nemen. Mensen zeuren over de dure benzine; dit is blijkbaar normaal. Ook “normaal” bleek te zijn dat de dames naar de heren toiletten gingen. Ik drukte ze dan altijd opzij met de vraag of ze niet konden lezen. Desalniettemin bleef ik tot het einde. Daarbij de totale vloer met duizenden plastic glazen op de grond overziende; hoe zat het ook alweer met het milieu?

Emmeloord  
12-9-2005 Na bijna veertien jaar afwezig te zijn geweest (29 december 1991 stopten de uitzendingen) is de Engelstalige Service van Radio Luxembourg weer “on air”. The legend is back. Thans is het te beluisteren via internet: http://www.radioluxembourg.co.uk. En nu maar afwachten of het ook nog via DRM en satelliet tot ons zal komen.

Emmeloord  
12-9-2005 Vandaag is mijn dochter Anna 25 jaar geworden.

Emmeloord  
13-9-2005 Omdat RadLon de rekeningen van de zenderhuur niet heeft betaald is het afgelopen met de middengolf uitzendingen van Wonderful Radio London (Big L) via de 1395 AM in de Trintelhaven aan de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. De geschiedenis herhaalt zich: "Big L time is three o clock; and Radio London is now closing down".

Emmeloord  
14-9-2005 Er zijn de laatste jaren wat radiostations gaan uitzenden die de sound van vroeger terug willen brengen. Zoals daar was: Radio 192. Vorig jaar failliet gegaan. En nog steeds ( sinds gisteren uitsluitend via internet) Radio London. Wat men echter vergeet is dat zowel Radio Veronica als Radio London vroeger bijna uitsluitend nieuwe muziek brachten; bestemd voor de koopkrachtige jeugd. Daar waren de reclames ook op afgestemd. Maar wat moeten deze radiostations nu gaan brengen? Muziek van vroeger? Voor de grijsaards? Gaan die nog steeds al die producten kopen? Of denkt men met breed programmeren luisteraars te trekken? Muziek van vijftig jaar geleden combineren met muziek van nu? Als er iets niet werkt is het dat wel. Het leidt uitsluitend tot weinig adverteerders en een oplopende stapel onbetaalde rekeningen. Op dit moment is het heel goed mogelijk via MP3 de mooiste muziek te beluisteren. Mooier dan het vroeger ooit te horen was. Misschien is dat wel de reden dat er helemaal geen markt meer is voor radiostations van vroeger. Je kunt het verleden niet meer terug halen. Wat dat betreft is het nog spannend te zien wat er met Radio Luxembourg gaat gebeuren.

Emmeloord  
15-9-2005 Meer dan vijf jaar geleden ging de Raad unaniem akkoord met een voorstel van wethouder Jos Becker wat betreft het zogeheten verkeerscirculatieplan; voor het centrum van Emmeloord. Omdat zestig procent van het verkeer in Emmeloord doorgaand verkeer is besloot men tot verregaande aanpassingen; waaronder éénrichtingsverkeer op de Espelerlaan en de Kon. Julianastraat. Want een adviesbureau had hen via een computersimulatie laten zien hoe mooi het verkeer dan doorstroomt. De praktijk bleek weerbarstiger. Ten eerste had men verzuimd op tijd de ANWB opdracht te geven de borden aan de rondwegen aan te passen. Ten tweede gingen steeds meer mensen gebruik maken van sluipwegen; mede omdat ze geen kant meer op konden. Ten einde raad heeft de Raad thans besloten dat zowel de Espelerlaan als de Kon. Julianastraat maar weer twee richtingsverkeer moeten worden. Afgelopen maandagmorgen is men met de werkzaamheden begonnen. Misschien wordt het beter; misschien ook niet. Het lijkt me dat met uitgekiende routes via de ANWB borden langs de rondwegen het verkeer veel beter rond Emmeloord kan rijden.

Emmeloord  
18-9-2005 Vrijdagmiddag ben ik met Annelies en Esther naar de braderie in de Lemmer geweest. Nou; een braderie kon je het eigenlijk niet noemen. We zagen langs het Dok wat verwaaide stands staan. En het was erg koud. Daarom togen we, na het nuttigen van enkele loempia’s bij een (Zuid) Vietnamees kraampje, maar weer snel huiswaarts. Daarbij beseffende: Summer is over.

Emmeloord  
20-9-2005 Prinsjesdag 2005 is bijna alweer voorbij. De nieuwe Zorgverzekering houdt de gemoederen aardig bezig. Aan de ene kant komt er een hogere premie per maand; aan de andere kant wordt dat (voor half Nederland) weer gecompenseerd door de zogeheten Zorgtoeslag. De Belastingdienst moet zes miljoen formulieren versturen, administreren, en daarna maandelijks uit gaan betalen. Het lijkt erg veel op het rondpompen van geld. Daarbij krijgen nu veel meer mensen een Belastingformulier. Naast de Zorgtoeslag moet men ook via de Belastingdienst Huurtoeslag en Opvangkosten kinderen regelen. De Belastingdienst heeft daarom maar achthonderd man extra aangenomen. Ik moet nog zien dat dit administratief goed gaat. Eigenlijk verwacht ik een grote chaos en behoorlijk veel klachten.

Emmeloord  
22-9-2005 Hedenmiddag is Annelies vanaf Leeuwarden naar Joure gereden; en ik vanaf Emmeloord. In Joure werd weer de jaarlijkse Jouster Markt gehouden. Mede vanwege het prachtige weer waren er duizenden mensen. We wandelden meer dan twee uur door de drukke hoofdstraat met de honderden kraampjes. Ook zagen we in de Douwe Egberts winkel hoe mensen met zakken vol bonnetjes binnen kwamen. Ik kocht weer een oude ansichtkaart van Lemmer.

Eindhoven  
23-9-2005 Vanmiddag zijn Annelies en ik in prachtig zonnig weer naar Eindhoven gereden. Het was vrij druk op de weg. Onderweg luisterden we naar Schiffers.FM. Hier aangekomen sloot ik mijn meegenomen laptop aan. Bij Wifi apparatuur.nl haalden we de bestelde 8 poorts Linksys Gigabit Switch SD2008 op. Hier moeten 5 PC’s, 1 laptop en 1 NSLU2 op aangesloten worden. De eigenaar van www.wifiapparatuur.nl legde mij de werking van zijn net verbouwde dynamische website uit. Hij verkoopt maar liefst 2700 verschillende artikelen.

Eindhoven  
24-9-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik naar winkelcentrum Woensel geweest. Omdat de vele nieuwe winkels nu ook geopend zijn deed het geheel wat gezelliger aan. Vanmiddag zijn Annelies en ik naar een stralend zonnig centrum gereden. De terrassen zaten weer overvol. En dat eind september! Om half vier troffen we Leen bij de ingang van een computersbeurs. Daar gaat hij altijd heen. We liepen met zijn drieën het centrum in. Vervolgens zaten we daar samen geruime tijd op een terras op de Grote Markt aan diverse Bavaria’s.

Eindhoven  
25-9-2005 Vanmiddag zijn Annelies naar een zogeheten "vlooienmarkt" aan de andere kant van de stad geweest. Er stonden zo'n 150 kraampjes met de meest uiteenlopende spulletjes. Sommigen hadden volgens mij hun zolder opgeruimd. Maar er zaten ook veel bijzonder mooie spullen van vroeger tussen. Hierna waren we in het nabijgelegen winkelcentrum Woensel. Daar was het koopzondag. Het was ontzettend druk en erg gezellig; mede door een Oosterse markt. Zojuist hebben Annelies en ik uitgebreid chinees gegeten; gekookt en gebracht door een (ex) collega van Annelies.

Eindhoven  
27-9-2005 Gistermiddag zijn Annelies en ik hier naar Het Goed geweest. We zochten vier mooie oude stoelen uit; met kopspijkertjes voor bevestiging van de bekleding; zoals vroeger in onze ouderlijke huizen. Het is altijd prettig op zo’n stoel naar een TFT scherm te kijken. Het oude en het nieuwe verenigd. Toen ik de over de lancering van een vierde mobiel merk van de KPN las (Simyo) moest ik denken aan mijn eerste telefoon; begin 1966. Dat was een zwaar, zwart bakelieten toestel. Met zo’n mooie draaischijf. De telefoonkabel liep via vele palen naar de weg. En de telefooncentrales maakten toen nog heel veel lawaai; met al die tellers erbij. Met deze telefoon heb ik nog met Barry Alldis gesproken; de toenmalige presentator van de Top Twenty van Radio Luxembourg.

Emmeloord  
28-9-2005 Binnenkort komen er nieuwe nummerreeksen voor de telefonie. De nieuw uit te geven "netnummers" 085 en 091 zullen niet (meer) plaatsgebonden zijn. Vanwege de opmars van bellen via Voice over IP (VoIP) is de plaatsbepaling ook niet meer noodzakelijk. Bijkomend voordeel is dat men elders ook op dit "mobiele" nummer bereikbaar zal zijn.

Emmeloord  
30-9-2005 Vandaag is het precies 17 jaar geleden dat het commerciële radiostation Sky Radio voor het eerst te horen was op de Nederlandse radio. Op 30 september 1988 startte het radiostation als eerste nonstop-muziekzender van Nederland en groeide uit tot één van de best beluisterde radiostations van Nederland. Bron: Radiowereld.

Emmeloord  
30-9-2005 Afgelopen avond zijn Annelies en ik voor het eerst samen naar Jazz in ’t Voorhuys geweest. Annelies vond het erg goed. Daarom zijn we de hele avond gebleven. Bij de jamsessie speelden ook veel gasten mee. Het klonk perfect. Annelies was verwonderd over al dat talent in de polder. We gaan er zeker vaker heen.

Emmeloord  
1-10-2005 Vanaf vandaag bezit ik domeinnaam radioluxembourg.nl. Op dit moment schakel ik hierbij door naar mijn aloude Radio Luxembourg pagina. Maar binnenkort wil ik hier aandacht gaan geven aan alle nieuwe ontwikkelingen van Radio Luxembourg betreffende de (toekomstige) DRM uitzendingen.

Emmeloord  
1-10-2005 Morgen is het precies vier maand geleden dat het huis van mijn (voormalige) buren te koop werd gezet bij makelaardij Klappe te Emmeloord. Op hun site blijkt dat op de foto ook het bankje van Annelies en mij staat; waar wij des zomers graag, zittende in de zon, vertoeven. By the way; dit bankje is dus niet te koop! Vanwege de enorme belangstelling voor de te koop staande woningen in Emmeloord (niet dus) is er vandaag een zogeheten Open Huis. Alle te koop staande woningen zijn tussen 11.00 en 15.00 uur te bezichtigen. Het zal hiernaast dus wel druk worden! Ik overweeg om mijn huis ook maar open te stellen voor eventuele kopers. In ieder geval kunnen ze van Annelies een lekker, versgemalen, kopje DE koffie krijgen. Of de te koop staande woningen door deze Open Huis contructie beter van de hand worden gedaan waag ik echter te betwijfelen. Voor de liefhebbers: het huis hiernaast kost 142.000 Euro.

Emmeloord  
2-10-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik weer eens naar jongerensoos de Klos geweest. Tussen hoofdzakelijk jongelui luisterden we met rode wijn in de hand naar een amateur bandje. Omdat het geheel nogal hard was besloten we niet zo lang te blijven. Temeer daar wij als vijftigers ons eigenlijk ook niet meer zo thuis voelden tussen de jongeren. Vroeger kwam ik vaak in de (oude) Klos. Dat was een houten barak; met veel bankstellen. Er werd toen zoveel gerookt dat je vanzelf ook stoned werd. Dat waren nog eens tijden!

Emmeloord  
3-10-2005 Sinds 1 oktober jl. is Girotel Online voor particulieren opgeheven. Begin vorig jaar kwam de Postbank met Mijn Postbank; realtime internetbankieren. Daar waren ze zo'n beetje de laatste bank mee. Terwijl ze met Girotel echt een voorloper waren. Volgens mij bestaat dat al minstens 25 jaar. Ik gebruik het vanaf november 1991 en het is me altijd goed bevallen; vooral nadat de naam/nummer controle was verdwenen. Alle boekingen zijn prima op te slaan en te bewaren. Hoewel het programma Girotel nog wel bestaat ben ik eind vorig jaar toch ook overgestapt op Mijn Postbank. En het bevalt me uitstekend. Al is de site soms wel moeilijk bereikbaar.

Emmeloord  
5-10-2005 Vanmorgen ontving ik van Simyo een nieuwe simkaart; met een (eerste) beltegoed van 5 Euro. Toen ik hem in mijn (tweede) Hi PrePay toestel deed bleek dat ik eerst het toestel simlock vrij moet maken. Mijn bij dit toestel behorende simkaart had ik echter al eerder naar KPN opgestuurd om het daarop staande saldo van 25 Euro over te boeken maar de simkaart van mijn eerste PrePay telefoon. Inmiddels heb ik een schriftelijk verzoek naar de KPN gestuurd om mijn (tweede) toestel simlock vrij te maken. Ik ben benieuwd of dat allemaal gaat lukken! Mijn bedoeling is om mobiel met Simyo te gaan bellen; altijd 0,18 cent per minuut; zowel naar vast als mobiel; zowel in dal- als in piekuren.

Emmeloord  
6-10-2005 RTL (Radio Tele Luxembourg) is uitgebreid met DRM uitzendingen bezig: 00.00 - 24.00 (UTC) 5990 kHz. Junglister - 50 kW. Frans; 00.00 - 24.00 (UTC) 6095 kHz. Junglister - 50 kW. Duits; 10.00 - 18.00 (UTC) 7145 kHz. Juelich - 40 kW. Engels; 07.00 - 16.00 (UTC) 1440 kHz. Marnach - 240 kW. Duits; 23.00 - 03.00 (UTC) 1440 kHz. Marnach - 120 kW. Duits. De Franse uitzendingen zijn dezelfde als op de lange golf (Beidweiler - 234 kHz.) en op de satelliet/kabel. De Duitse uitzendingen zijn dezelfde als op F.M. (Hösingen - 97.0 MHz.) en op de satelliet/kabel. De Engelse uitzendingen zijn (sinds 12 september 2005) uitsluitend op de kortegolf (DRM) en internet te beluisteren.

Emmeloord  
8-10-2005 Radio Luxembourg is nu weer aan het testen met DRM uitzendingen op de 208 m. (1440 kHz.). Elke nacht tussen 01.00 en 05.00 uur. Op dit moment wordt er nog steeds in het Duits uitgezonden; maar omdat deze antennes in Marnach op Engeland zijn gericht verwacht ik dat het binnenkort in het Engels is. Maar 120 kW is eigenlijk te weinig om Engeland goed te bereiken. Vooral als er aan beide kanten (1431/1449) sterke zenders zitten. Vroeger zonden ze met 1,3 MW uit. Het is erg spannend om deze ontwikkelingen op radio gebied uitgebreid te volgen.

Emmeloord  
9-10-2005 Het is me net gelukt via de nieuwste versie van iTunes een podcasting van Radio Nederland Wereldomroep binnen te halen; en te beluisteren. En daarna eentje van Radio Bergeik. Nu eens op zoek naar interessante podcasts. Of zelf eentje maken. En dat op mijn leeftijd....

Emmeloord  
9-10-2005 Vandaag precies vijf jaar geleden kocht ik mijn eerste MP3 discman; de Philips Expanium. In 2000 was het programma Napster erg bekend vanwege het downloaden van MP3 nummers. Maar afspelen kon uitsluitend via de PC (WinAmp) omdat er totaal geen aparte MP3 spelers waren. Ik was dus ontzettend blij dat ik deze MP3 discman bij Dixons kon kopen. Thuis sloot ik hem direct aan op mijn stereo installatie. Afgelopen jaren heb ik er vele CD's mee afgespeeld. De MP3 CD's bevatten zo'n 12 uur muziek.Inmiddels staan de vitrines van de diverse electronicazaken vol met MP3 spelers in de meest uiteenlopende uitvoeringen; de iPod is er een goed voorbeeld van. MP3 muziek is thans niet meer weg te denken.

Emmeloord  
11-10-2005 Vandaag is hier, in het kader van Zomer in Oktober, nieuwe vloerbedekking op de trap gelegd. Dat mocht ook wel eens want de vorige “bedekking” dateerde van 12 maart 1980. Afgelopen jaren hadden de nieuwe apparaatjes, en de gadgets, een hogere prioriteit. Nu rijst de vraag of de bedekking oranje dan wel geel is. Zou het aan de monitor liggen?

Emmeloord  
11-10-2005 Hilversum Drie bestaat vandaag 40 jaar. Op 11 oktober 1965 om 09.00 uur opende Minister Vrolijk deze zender. De uitzendingen waren van 09.00 tot 18.00 uur via de middengolf 240 m. en via de FM banden van de regionale omroepen. Hilversum Drie werd opgezet als tegenhanger van Radio Veronica. Dat lukte niet erg vanwege het feit dat alle omroepen op deze zender vertegenwoordigd moesten zijn (elke dag een andere omroep) en dat veel omroepen bestaande programma's van Hilversum Eén en Twee overhevelden naar Hilversum Drie. Het enige voordeel van Hilversum Drie was dat je het in FM kwaliteit kon beluisteren. Lange tijd waren de praatprogramma's in stereo en de muziekprogramma's (via de diskjockeytafel) in mono. Zelf heb ik van 1972 tot 1978 vaak naar Joost den Draayer geluisterd die toen dagelijks tussen 18.00 en 19.00 uur te beluisteren viel; in het begin uitsluitend via een FM zender vanuit Lopik. En ik luisterde naar de Daverende Dertig van Felix Meurders. Later werd de 240 m. (tot 18.00 uur) ingeruikd vor de 444m. (675 kHz). En werden er nieuwe FM zenders toegevoegd. Toen de zeezenders in 1974 stopten met uitzenden had Hilversum Drie praktisch het monopolie op muziekzender gebied. Ze hadden toen enorm hoge luistercijfers. Bekende DJ's waren: Joost den Draayer, Cees van Zijtveld, Eddy Becker, Krijn Torringa, Lex Harding, Tom Mulder, Ferry Maat, Peter Holland, Adam Curry, Jeroen van Inkel, enz.

Emmeloord  
12-10-2005 Een jaar geleden kocht ik via Digitale TV van KPN een zogeheten Twintuner; met twee scart uitgangen. Hiermee zou ik DVB-T (Digitenne) radio- en TV signalen kunnen ontvangen; zowel voor de TV als voor de DVD-recorder. Tot op heden echter, een jaar later, zijn er hier nog in geen velden of wegen Digitenne signalen waar te nemen. Het schijnt dat Nozema Service thans voor 30 opstelpunten diverse zenders besteld heeft. Dus hoop ik dat ze nu snel via Hoorn. Lelystad of Smilde gaan uitzenden.

Emmeloord  
13-10-2005 In het kader van "Nog Steeds Zomer In Oktober" zijn Annelies en ik hedenmiddag in de Rode Eend naar Lemmer gereden. Nadat we met lekker sofijs over de markt langs het Dok zijn geflaneerd togen we naar het Lemster strand. Daar was het heerlijk. Niet te geloven zulk lekker weer in oktober! Tenslotte zaten we met Jannes en Geke op een terrasje langs het Dok in de zon.

Emmeloord  
15-10-2005 Gisteravond heb ik een box met drie DVD's van Catweazle gekocht; dertien afleveringen. In 1971/1972 keek ik er vaak naar; ik dacht op zondagvond. Catweazle is 900 jaar geleden op de vlucht voor de Normandiërs. Hij springt in het water; en als hij er uit komt is het 900 jaar later; 1966. Als hij alle moderne technieken ziet denkt hij dat de jongen, die ze hem toont, een tovenaar is. Een lamp noemt hij dan een zon in een fles. Wat zouden wij doen als we honderd jaar verplaatst zouden worden in de tijd? Of negenhonderd jaar? Of tweeduizend jaar? Hoe zouden wij dingen omschrijven die we niet kennen? Misschien wel zo: " En de gedaanten der sprinkhanen waren den paarden gelijk, die tot den oorlog bereid zijn; en op hun hoofden waren als kronen, het goud gelijk, en hun aangezichten als aangezichten van mensen. En zij hadden haar als haar der vrouwen, en hun tanden waren als tanden van leeuwen. En zij hadden borstwapenen als ijzeren borstwapenen; en het gedruis hunner vleugelen was als een gedruis der wagens, wanneer vele paarden naar den strijd lopen. En zij hadden staarten den schorpioenen gelijk, en er waren angels in hun staarten; en hun macht was de mensen te beschadigen vijf maanden"

Emmeloord  
20-10-2005 Vanavond zijn Annelies en ik weer door en rond Emmeloord gefietst. Dat doen we al maanden zo; net na het eten. En we gaan daarmee door tot aan de wintertijd. Want daarna is het te donker om nog goed wat te zien. Het is altijd weer aardig door gedeeltes van Emmeloord te fietsen die je amper kent. En we zagen dat er in de loop van de tijd overal zeer aardige “huisjes” zijn bijgebouwd. Verder is er nog een behoorlijk stuk Emmeloorder bos. Al met al is het toch wel aardig wonen in deze omgeving; de wereld is hier is toch niet met kranten dichtgeplakt!

Emmeloord  
21-10-2005 Vandaag heb ik precies één jaar de zogeheten Cyberphone. Net als met een microfoontje en luidsprekertjes kun je hiermee met Skype (via internet) over de hele wereld gratis bellen met degenen die ook Skype op hun PC hebben geïnstalleerd. Voor een klein bedrag kan men ook via het reguliere telefoonnet bellen. De geluidskwaliteit is het afgelopen jaar sterk verbeterd. Inmiddels is VoIP nu ook tot de bestaande telecom aanbieders doorgedrongen. Zowel KPN als Versatel (en anderen) bieden nu VoIP aan. Dat gaat via ADSL2+; in combinatie met TV. Op dit moment is nog niet goed duidelijk of het erg succesvol is. Zowel Versatel als Scarlet schijnen er grote problemen mee te hebben. Skype is nu overgenomen door eBay.

Emmeloord  
23-10-2005 Gisteren ben ik, sinds vele jaren, weer naar een zogeheten Radiodag geweest; in hotel Casa 400 in de James Wattstraat 70 te Amsterdam. In een bovenzaal zat het om half twaalf al redelijk vol. Ik trof Hans Knot, betaalde bij de deur entree aan Rob Olthof en ging naast Douwe Dijkstra zitten. Op het podium was de vroegere nieuwslezer van Radio Caroline (1967) aan het woord: David Williams. Hij was in gesprek met Martin van der Ven. In de loop van de dag zouden vele bekenden uit de (vroegere) zeezenderwereld hun zegje doen. Maar ook Michael Bakker en Martin Engel van Mi Amigo-192 kwamen aan het woord; evenals Sytse Brouwer van Radio Waddenzee. Zo nu en dan was ik in een andere zaal om wat bij te kletsen. Velen kenden mijn site; over Radio Luxembourg en Radio Noordzee. In de loop van de middag werden er videobeelden van RNI uit 1970 getoond. Ik vond ze indrukwekkend omdat ik praktisch geheel 1970 naar dit radiostation heb geluisterd. Vervolgens kwamen er vijf ex DJ’s opdraven: Rob Eden, Mike Linsley, Andy Archer, Chris Cary (Spangles Muldoon) en Duncan Johnson. Dat vond ik prachtig want ik heb ze allen ontmoet toen ik in 1970 twee maal aan boord van de Mebo II ben geweest. Ze vertelden schitterende verhalen over Meister, Bollier en Larry Tremaine. Na afloop heb ik uitgebreid gesproken met Chris Cary (heeft ook voor Radio Carolie en Luxembourg gewerkt) en Duncan Johnson (heeft ook voor Radio London gewerkt). Ook heb ik na 35 jaar excuses aangeboden aan Andy Archer. Ik had me in 1970 als een journalist voor gedaan; om zo aan boord te kunnen komen. De middag werd afgesloten met verhalen over Mi Amigo. Ik vond het een schitterende dag.

Emmeloord  
24-10-2005 Op 14 augustus 1967 werd de Engelse wet van kracht die uitzenden vanaf radioschepen in de Noordzee verbood. Radio Caroline ging echter door. Omdat er vele diskjockeys waren afgehaakt moesten er nieuwe komen. Eén daarvan was Chris Cary die onder de schuilnaam Spangles Muldoon de nacht uitzendingen van Radio Caroline voor zijn rekening nam. Elke nacht, gedurende twee maand, was hij tussen middernacht en zes uur in de ochtend op Radio Caroline (259 m. ) te horen. Ik heb er in die tijd (als 20-jarige) veel naar geluisterd. En mezelf afgevraagd of het niet een hele opgave was twee maand lang op het zendschip de Mi Amigo te zitten; midden op de Noordzee; eigenlijk totaal afgesloten van de buitenwereld. Toen begin maart 1968 de twee Caroline schepen door Weismuller (wegens onbetaalde rekeningen) aan land werden gebracht hoorde ik tijden niets meer van Chris Cary. Totdat ik hem in 1970 opeens weer hoorde via het zendschip de Mebo II; Radio Northsea International. Dus luisterde ik weer regelmatig naar hem; via de 244 m, de 217 m, de 220 m. Na september 1970 was hij voor mij opnieuw uit beeld. Ik trof hem in januari 1977 opnieuw; nu in de studio van Radio Luxembourg in Luxemburg. Het was dus een waar genoegen voor me, na zo lange tijd, hem afgelopen zaterdagmiddag in Amsterdam op de Radiodag te treffen en uitgebreid over zijn radio verleden te kunnen praten. Toen ik hem vroeg hoe het 's nachts op Radio Caroline ging vertelde hij dat de generatoren soms wel eens een lager voltage afgaven. Daardoor gingen de draaitafels langzamer draaien. En daar zat je dan; midden in de nacht; in je eentje. Hij bleek zeer geïnteresseerd te zijn in het feit dat Radio Luxembourg nu weer met de Engelse Service On Air is; nu via DRM.

Emmeloord  
25-10-2005 Vandaag heb ik twintig foto's van de Radiodag 2005 (Zeezenderdag) van afgelopen zaterdag in Hotel Casa 400 in Amsterdam online gezet; op een aparte bladzijde: Radiodag. Het indrukwekkendste vond ik de RNI crew uit 1970.

Emmeloord  
26-10-2005 Precies een maand geleden begon ik met mijn weblog op web-log.nl. Ik had al anderhalf jaar een weblog bij mijn eigen Internet Provider: Planet Internet. Daar had ik zelf via Frontpage de indeling voor gemaakt. Bij web-log.nl waren in het raamwerk ook links, foto's en reacties te plaatsen. Dat leek een vooruitgang; ware het niet dat web-log.nl meestal zo traag is dat de lol voor mij er een beetje af is. Met deze huidige ADSL snelheden wil ik geen trage site meer. Daarom stop ik vandaag met deze web-log.nl; en ga weer verder met mijn aloude weblog.

Emmeloord  
27-10-2005 Omdat de postbode me vanmorgen in een brief van Klantenservice KPN Mobile de zogeheten unlock codes bracht heb ik deze heel voorzichtig en secuur in mijn tweede Nokia 3310 ingevoerd. Dat was voor mij de eerste keer. Nu kan ik bellen en gebeld worden via de Simyo simkaart. Het tarief is inmiddels gezakt tot 16 eurocent per minuut. Vier en twintig uur per dag; naar zowel vast en mobiel; naar zowel KPN als andere mobiele operators. Dat is zo erg duidelijk. Opwaarderen kan uitsluitend via internet.

Emmeloord  
28-10-2005 Hedenochtend hoorde ik om tien voor vijf de op Engeland gerichte 208 m. zender van Radio Luxembourg de DRM uitzendingen stoppen en uit de lucht gaan. De op Duitsland gerichte 208 m. zender kwam nu in de lucht. Tot vijf uur werd de stationcall gedraaid. Een melodie uit een speeldoosje; volgens mij in de jaren dertig opgenomen. Om vijf uur hoorde ik de reguliere RTL uitzending; om kwart over vijf kwam er een (betaalde) religieuze uitzending. Daar verdient Radio Luxembourg nog aardig wat mee. En nu maar eens afwachten hoe succesvol de DRM uitzendingen zullen worden! Ik ben naarstig op zoek naar zo'n ontvanger.

Emmeloord  
29-10-2005 Gedurende meer dan een half jaar (vanaf midden 2000) heb ik (via een telefoonlijn met een 14k4 Tornado modem) diverse weekendnachten (via Napster) de hele Top 2000 (van eind 1999) op MP3 formaat zitten binnen downloaden. Daardoor ontstonden er interessante telefoon rekeningen. En thans kan ik zonder problemen continu (via een DAB radiokanaal) de hele Top 2000 beluisteren. Soms…..

Emmeloord  
29-10-2005 Sinds enige dagen is Radio Top 2000 in de lucht. Hierop is constant en nonstop de Top 2000 van 2004 te horen. Het is uitsluitend te ontvangen via een DAB ontvanger. Thans luister ik naar deze mooie Top 2000 via een DAB tuner van Harman Kardon. Wat leef ik toch in een wonderbaarlijke wereld!

Emmeloord  
30-10-2005 Tot mijn genoegen merkte ik vanmorgen dat op de eerste dag van de wintertijd (de normale tijd dus) hier vier klokken, één wekkertje en één horloge automatisch van zomertijd naar wintertijd zijn over gegaan. Vanwege het schitterende weer (en dat op 30 oktober!) zijn Annelies en ik met de rode Eend naar Lemmer gereden. Die Eend mag ook wel eens gepoetst worden! In Lemmer was het druk op straat. We keken naar een grote Driemaster die amper de Lemster sluis door kon. Weer thuis luisterden we verder naar Radio Top 2000 via een digitaal radio kanaal op de DAB tuner. We hopen dat deze (non stop) Top 2000 lang wordt uitgezonden. Dan hoef ik mijn eigen (Top 2000) MP3’s niet meer af te draaien. Geen idee wie die uitzending verzorgt; zal wel van een harddisk afkomen.

Emmeloord  
1-11-2005 Mijn dochter Esther is vandaag geslaagd voor haar rijbewijs.

Emmeloord  
1-11-2005 Via mijn DAB tuner kan ik nu de volgende radiozenders ontvangen: Radio 1 ; Radio 2 ; 3 FM ; Radio 4 ; 747 AM ; Concertzender ; 24Nieuws ; Radio Top 2000 ; FunX. De meeste zenders zijn te beluisteren met 128 kbps; de klassieke zenders gebruiken 192 kbps. 24Nieuws geeft 24 per dag de nieuwsberichten door: op het volle uur het laatste nieuws; de rest van het uur de herhaling. Radio Top 2000 geeft continu de Top 2000 door. En dat klinkt erg lekker; ook in de nacht.

Eindhoven  
3-11-2005 Deze bijdrage in mijn weblog komt via mijn laptop die via een telefoonverbinding is aangesloten op internet. Lang geleden dat ik via de telefoon heb ingebeld naar Planet Internet. Nu gaan Annelies en ik dit huis in Eindhoven verder leeghalen.

Eindhoven  
4-11-2005 Hedenavond zijn Annelies en ik naar de koopavond in het nabijgelegen winkelcentrum Woensel geweest. Het was niet erg druk. We zagen dat het eerste winkeltje onder de flat van 34 verdiepingen nu geopend is. Bij de Primafoon liet ik mijn ISDN-1 abonnement uitbreiden met het zogeheten BelVrij Avond en Weekend abonnement. Nu kunnen we elke dag tussen 19.00 en 08.00 uur plus het hele weekend gratis bellen naar nummers op het vaste net van KPN.

Eindhoven  
5-11-2005 Vandaag wonen Annelies en ik drie maand bij elkaar.

Emmeloord  
7-11-2005 Gisteravond heeft Peter me geholpen met het maken (in Frontpage) van een agenda op internet. Nu kunnen Annelies en ik overal, waar een internet aansluiting is, via Explorer onze agenda raadplegen en, indien nodig, op afstand deze agenda bijwerken.

Emmeloord  
8-11-2005 Het is nu precies vijftig jaar geleden dat Radio Luxembourg vanuit Marnach ging uitzenden op de 208 m. (met 200 KW.). Overdag waren deze uitzendingen in de Duitse taal; tussen zes uur ’s avonds en middernacht was er een Engelse Service. In 1956 werd het zendvermogen opgevoerd tot 350 KW. In 1965 werd het 600 KW. In 1968 werd het 1.200 KW. In 1976 kwam er voor de avond- en nacht uitzendingen een tweede mast bij; een zogeheten passieve reflector. In 1982 werden twee nieuwe 600 KW Telefunken zenders geïnstalleerd.

Emmeloord  
8-11-2005 Mijn site op internet over Radio Luxembourg heeft inmiddels ruim 75.000 bezoekers getrokken.

Emmeloord  
9-11-2005 Op dit moment geeft mijn modem/router aan dat de lijn status nu download 3072 kbps en upload 512 kbps is. Dat betekent dat de download snelheid inmiddels is verdubbeld. Maar omdat de speedtest nog steeds de helft van 3072 aan geeft neem ik aan dat men bij mijn internet provider Planet Internet de instellingen nog niet heeft gewijzigd.

Emmeloord  
9-11-2005 Via de Mijn KPN site zag ik dat het BelVrij Avond en Weekend abonnement (met ISDN) is ingegaan. Dat betekent dat we nu tussen 19.00 en 08.00 uur (plus het hele weekend) gratis kunnen bellen naar alle vaste nummers van KPN.

Emmeloord  
10-11-2005 Omdat ik al jaren Electronic Mail had besloot ik enkele jaren geleden mijn fax apparaat uit te schakelen. Maar ik heb hem vandaag uit de mottenballen gehaald. En weer op mijn ISDN Homevox centrale aangesloten. Want bij ISDN-1 heb je nog steeds twee nummers; dus waarom zou ik dat tweede nummer dan niet gebruiken? Mijn fax staat nu dus weer op 0527 620 500.

Emmeloord  
12-11-2005 Midden in de nacht met een draadloze koptelefoon naar Radio Top 2000 (via DAB) luisteren. En dan muziek over afgelopen veertig jaar te horen. Vreemd. Vroeger zei men dat je na een paar jaar die muziek niet meer mooi zou vinden. Dan was je volwassen. Hoe onwaar. Bij al die muziek horen allerlei herinneringen. En die komen zo weer boven. “Music was my first love. And it will be my last love”. Nu "Testament" van Boudewijn de Groot.

Emmeloord  
12-11-2005 Zojuist het beltegoed van mijn tweede Nokia 3310 opgewaardeerd. Voor de allereerste keer maakte ik gebruik van betalen met iDEAL via internet. Het saldo op de Simyo kaart was binnen enkele minuten bijgewerkt. Zowel iDEAL als Simyo werken dus goed en snel.

Emmeloord  
13-11-2005 Vanmiddag heeft Ronald me geholpen met het weer op orde brengen van de driveletters van de kaartlezers op mijn PC. Het schijnt dat de combinatie kaartlezers/usb poorten niet altijd een goede combinatie is. Er kunnen soms vreemde dingen gaan gebeuren. Inmiddels heeft de Publieke Omroep de bitrate van Radio Top 2000 (via DAB) verlaagd van 128 naar 112 kbps. Veel lager moet het toch niet worden!

Emmeloord  
13-11-2005 Vrijdagmiddag heeft Annelies voor mij bij Netoord.nl (v/h Wifiapparatuur.nl) in Eindhoven een externe Maxtor harddisk van 200 GB opgehaald. Gisteravond heb ik die getest via een USB poort waar ook de kaartlezers voor de digitale camera’s opzitten. Hierna waren die driveletters verdwenen. Rara. Inmiddels de Maxtor HD aan de tweede USB 2.0 poort van de NSLU2 gehangen. Dat werkt goed. Nu nog even puzzelen hoe ik daar op een goede wijze de juiste indelingen op kan maken (zowel public data als private data).

Emmeloord  
14-11-2005 Hedenmiddag is de totale inhoud van mijn externe Fire Lite Harddisk (40 GB) succesvol over gezet naar mijn externe Maxtor Harddisk (200 GB); via de Linksys NSLU2. Het betreft hier zowel de configuratie (V2.3R29-uNSLUng-5.5-beta) als de data. Veel dank voor Leen die me van de juiste Linux codes heeft voorzien.

Emmeloord  
15-11-2005 Gisteravond viel om elf uur even de stroom uit. Enkele uren later bleek dat de voeding van mijn externe Maxtor harddisk daar zo’n optater van heeft gehad dat hij niet meer werkt. Ronald heeft vandaag een andere adapter (DC 12 V, 1,5 A) gevonden waarmee de externe harddisk weer aan de gang kwam. Daarnaast heb ik een zogeheten overspannings stopcontact gekocht om pieken in het stroomnet te kunnen opvangen. Nu ben ik nog op zoek naar een nieuwe adapter (DC 12 V, 2 A) voor de externe harddisk.

Eindhoven  
17-11-2005 Hedenmiddag zijn Annelies en ik weer naar Eindhoven gereden. Daar aangekomen gingen we eerst naar Netoord.nl. Ik haalde een nieuwe adapter (12 V 3 A) voor mijn externe Maxtor harddisk. Vervolgens waren we in het net gevestigde Mediamarkt. Deze is, met naast begane grond nog drie verdiepingen, wellicht de grootste van Nederland. Komend weekend moeten we de laatste spulletjes uit het huis van Annelies halen; en de zaak een beetje opknappen.

Eindhoven  
18-11-2005 Vorige week heeft een UPC monteur in de nieuwe flat van de zoon van Annelies het CAI stopcontact van de muur verwijderd omdat daar volgens UPC een beter stopcontact op moet. Maar toen bleek dat de CAI kabel te kort was. Daarom moest er vandaag een andere UPC monteur komen om de kabel te verlengen. Maar deze monteur wist niet dat het driehoog in een flat was. Want de kabel moet langs de flat omhoog lopen; en daar is een hoogwerker voor nodig. Voordat echter deze monteur ook de benen nam stelde ik voor deze kabel dan maar tijdelijk te verlengen totdat er een nieuwe kabel komt. Dan kan internet tenminste al werken. Deze monteur heeft er dus een stuk kabel aangezet waarna vanavond (?) de vorige UPC monteur het modem plaatst. Het rare aan het hele geval is dat de TV uitgang tegenwoordig naar een splitter gaat; en die uitgangen naar de TV en het kabelmodem. Het had dus gewoon met de oude CAI aansluiting kunnen werken. Maar UPC vindt dat er een moderner CAI kastje (met zogeheten F-connectors) aan de muur moet. Met al deze gevolgen van dien.....

Emmeloord  
19-11-2005 De zoon van Annelies heeft, na al dit geharrewar van UPC, uiteindelijk besloten toch maar ADSL van KPN te nemen en UPC te laten voor wat het is. Leen heeft vandaag geholpen met het op orde brengen van het te verlaten huis van Annelies.

Emmeloord  
20-11-2005 Annelies zit achter een XP PC; ikzelf zit achter de laptop; allebei zijn we verbonden met Cyberspace. Inmiddels draait mijn externe Matrox harddisk (met 200 GB) weer goed nadat ik bij Netoord.nl in Eindhoven de juiste adapter (12 V 2 A) heb opgehaald. Het is erg prettig zowel thuis als elders bij al deze gegevens te kunnen.

Emmeloord  
21-11-2005 Hedenmiddag hebben Annelies en ik de opnieuw ingerichte openbare bibliotheek bezocht. Het ziet er heel mooi uit en heeft een ruimtelijke uitstraling. In deze gemeente zijn, relatief gezien, de meeste mensen lid van de bibliotheek.

Emmeloord  
22-11-2005 Gistermiddag heeft Annelies bij het gemeentehuis van Emmeloord een verhuisformulier ingeleverd. Vanaf 1 december a.s. woont ze officieel in de gemeente Noordoostpolder. Emmeloord heeft ongeveer tien procent van het aantal inwoners van Eindhoven.

Emmeloord  
23-11-2005 Inmiddels mijn eerste externe FireLite harddisk (40 GB) ontdaan van de Linux partitie. Want om met de NSLU2 te werken moest hij via Linux worden geformatteerd. Nu is hij via Windows geformatteerd. Omdat mijn laptop maar een harddisk van 6 GB heeft kan deze externe harddisk hierbij mooi als extra opslag medium dienen. De voeding komt nu uit de laptop.

Emmeloord  
24-11-2005 Onze winkelstraat (de Lange Nering) is thans uitgebreid met een broodjeswinkel van Bakker Bart en een telefoonwinkel van Bel Company. Binnenkort ook nog een kledingwinkel van C & A; en zelfs de bibliotheek is in een nieuw jasje gestoken. Dus wat willen we nog meer?

Emmeloord  
25-11-2005 Overal sneeuwval…overal files..overal opstoppingen…overal grote treinvertragingen..en in de polder is niets aan de hand…zou dat komen omdat de boel hier lekker met kranten is dichtgeplakt?

Utrecht station  
26-11-2005 Op dit moment sta ik op het station van Utrecht en maak gebruik van een HotSpot. Volgens mij was het gisteravond wat drukker hier. Zojuist een bezoek aan de HCC beurs afgerond. Dus nu maar een pilsje…

Emmeloord  
27-11-2005 Gisteren zijn we met de computerclub (WECC) in een bus naar de HCC (Hobby Computer Club) Dagen in het Jaarbeursgebouw in Utrecht gereden. Het was weer aardig druk al had ik de indruk dat het minder was dan voorafgaande jaren. Waarschijnlijk zijn in de reguliere winkels nu dezelfde koopjes te halen. Voor de allereerste keer zag ik Digitenne. Eerlijk gezegd vielen die beelden (via een Samsung LCD monitor) me tegen. Toen ik er wat van zei antwoordde een KPN er dat het aan de monitor lag. Waarop ik suggereerde er dan maar een andere monitor neer te zetten. De KPN er zou dat vandaag niet meer doen. Ik vroeg toen waarom hij dat gisteren al niet had gedaan. Weinig reactie. Op het station zag ik voor het eerst HotSpots. Waarschijnlijk rijden de treinen zo accuraat dat de reizigers tussendoor genoeg tijd over hebben om rustig te gaan “internetten”.

Emmeloord  
28-11-2005 Thans luisteren Annelies en ik naar de geluiden van zowel de poes van Annelies (Poekie) als de poes van mij (Kitty). Volgens mij stellen ze zich aan elkaar voor.

Emmeloord  
28-11-2005 Twee maand geleden kocht ik een 8-poorts Linksys Gigabit switch. Omdat ik de ingebouwde ventilator nogal veel lawaai vond maken gebruikte ik hem (nog) niet. Inmiddels is gebleken dat hij niet erg warm wordt. Daarom heb ik nu de ventilator uitgeschakeld en de switch alsnog in mijn netwerk geplaatst.

Emmeloord  
28-11-2005 Vrijdagavond vertelde een medewerker van de Primafoon dat voor eind maart 2006 Digitenne vanuit Emmeloord wordt uitgezonden. Dat klinkt goed maar of het waar is? De antennes zullen waarschijnlijk in de KPN toren achter het (voormalige) postkantoor komen te hangen. Al vond ik de beelden wat flets; ik vind het toch wel goed dat het hier binnenkort te ontvangen is. Dezelfde medewerker zei ook dat er voor eind maart 2006 Siemens Experia VoIP modems op de markt komen die geschikt zijn voor een ISDN aansluiting. Dat vind ik prettig want ik heb vier ISDN telefoons en die wil ik graag houden. Maar ook dit moet ik eerst nog zien.

Emmeloord  
29-11-2005 Vandaag is Annelies 52 jaar geworden.

Emmeloord  
30-11-2005 Hedenavond zijn Annelies en ik naar een extra koopavond in het centrum van Emmeloord geweest. Maar het was niet erg druk in de Lange Nering. We bekeken de voorpui van de net geopende Bakker Bart. Het is de bedoeling dat alle winkelpanden in de Lange Nering dezelfde strakke voorpui krijgen. Dus allemaal iets naar voren komen te staan; en allemaal precies hetzelfde worden. De leuke dagwinkeltjes midden in de straat moeten gaan verdwijnen. Lekker strak; dat is het! Dat noemen wij Vooruitgang. Vreemd dat ik er nog niemand over heb gehoord dat de Lange Nering zo wel eens een windtunnel zou kunnen worden.

Emmeloord  
1-12-2005 Het huis naast ons staat nu al een half jaar te koop.

Emmeloord  
5-12-2005 Het is altijd weer erg verrassend om een eerder gebruikt ADSL modem/router voor een ander te programmeren. Niet alleen dat de gebruikersnaam en het wachtwoord veranderd moeten worden; ook de communicatie instellingen moeten worden aangepast (van Versatel naar KPN) . Op de site van Het Net gevonden dat er een werkende ADSL aansluiting moet zijn. Erg frustrerend is het dan als het toch niet blijkt te werken. Navraag bij Het Net leverde op dat er toch nog geen werkende ADSL aansluiting op dat adres is. Verder zou er sprake zijn van een zogeheten Activeringscode. Maar ook dat hoeft niet ingevuld te worden. Het lijkt wel of de informatie op de site van Het Net totaal tegenstrijdig is aan hun informatie per telefoon. Je zou er wel gek van kunnen worden…..

Emmeloord  
6-12-2005 Vanavond naar de Belastingtelefoon gebeld. Want ik wilde nu wel eens precies weten hoe het zit met de Zorgtoeslag betreffende het al dan niet aanwezig zijn van een Toeslagpartner. Toen ik deze mijnheer vertelde dat mijn partner sinds 1 december jl. bij me woonachtig is zei hij dat ik dat pas over een half jaar op hoef te geven. Ik kan nu rustig opgeven dat ik alleen woon. Pas na een half jaar moet ik dan opgeven dat ik een partner heb; en er komt geen verhaal met terugwerkende kracht. Toen ik hem vroeg of hij dat zeker wist overlegde hij met een collega. Vervolgens zei hij dat het veiliger is om toch maar direct op te geven dat ik een partner heb. Ik vroeg: “Hoezo veiliger?”. “Het gaat toch niet met terugwerkende kracht?”. Ja, maar de Belastingdienst zou er toch achter kunnen komen. Ik vroeg of het normaal is dat je eerst een verkeerd advies krijgt en na lang aandringen pas het juiste advies. De belastingtelefoon hoef je voor zulke zaken dus ook al niet meer te bellen!

Emmeloord  
8-12-2005 Gisteravond maar weer eens een Germaanse heidense kerstboom gekocht. En mooi naast de oude Philips radio van mijn pake gezet. We hebben er inmiddels diverse kerstverlichting en ballen in gehangen. En ook van die witte slingers. De kerstverlichting uit de woonark tijd (1965/1966) hangt nu ook alweer aan de muur. Vroeger hadden wij als Vrijgemaakten geen kerstboom; alleen wat kersttakjes. Want de kerstboom komt uit het heidendom. Wat trouwens waar is. Desalniettemin, niettegenstaande dat, is het toch wel gezellig. Hoewel het tevens een feit is dat de herdertjes op 25 december 00 in Judea echt niet meer bij nachte in het veld lagen…

Emmeloord  
11-12-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik (in een uur) naar Barneveld (van al die kippen) gereden om bij Douwe en Wilma op bezoek te gaan. Tijdens de koffie en rode wijn hadden we het ondermeer over netwerkcams en zeezenders. Douwe heeft (en weet) heel veel op het gebied van zeezenders; en heeft tevens een complete studio in zijn woning. Vanmorgen zijn we met Douwe naar een druk bezochte (doop) dienst in “De Kandelaar” in Voorthuizen geweest. Rond twee uur zijn we weer naar Emmeloord vertrokken.

Emmeloord  
12-12-2005 Vandaag heb ik precies dertig jaar de Kef 104 geluidsboxen. Dat was in 1975 een rib uit mijn lijf; ze kostten toen nl. 600 gulden per stuk. Maar ik heb nog geen seconde spijt van deze aankoop gehad. Het geluid is nog steeds perfect!

Emmeloord  
13-12-2005 Gisteravond zijn Annelies en ik naar een repetitie van het gospelkoor Reflections in Tollebeek geweest. Annelies was zo enthousiast over de sfeer van het koor, dat uit zo’n 70 personen bestaat, dat ze er graag lid van wordt. Hoewel het voor mij de eerste keer was dat ik bij zo’n koor was ga ik er beslist nog eens heen; en wie weet word ik ook wel lid.

Emmeloord  
14-12-2005 Ondanks de stroomstoring, die mijn wijk bijna een uur lang in een buitenste duisternis zette, is mijn internet download snelheid vandaag toch door KPN / Planet Internet verhoogd van 1600 naar 3072 kbps (3 Mbps). Upload is hetzelfde gebleven: 512 kbps.

Emmeloord  
14-12-2005 Gisteren hebben Annelies en ik het bad uit onze badkamer verwijderd. Dat stond daar sinds april 1981. Nu is het geheel wat ruimer. Al is het wel de vraag of er nu inderdaad nog van een badkamer gesproken kan worden.

Emmeloord  
15-12-2005 Zojuist heb ik via de kpn.com site de veertig pagina’s tellende gebruiksaanwijzing van de Experia Box bestudeerd. Dat betreft het zogeheten InternetPlusBellen. Het komt er uiteindelijk op neer dat je ISDN nummers worden overgezet naar de Tel1 en Tel2 uitgang van de Experia Box. Daar kunnen uitsluitend analoge toestellen op worden aangesloten (tweede nummer kost extra geld). Wil je bellen via pc, laptop of videofoon dan moet je daar een extra (084) nummer voor aanvragen (kost ook geld). Omdat de Experia Box je oude nummers na drie dagen overneemt kun je niet meer normaal (ISDN) bellen. Dus je ISDN toestellen zijn dan in één klap waardeloos geworden. Tevens krijg een ander e-mail adres. Het leek een goed idee; dit bellen via de Experia Box. Maar de vraag is of je er eigenlijk (ook financieel) wel wijzer van wordt.

Emmeloord  
17-12-2005 Hedenmiddag zijn Annelies en ik naar het zogeheten Dickens Festijn in Deventer geweest. Het was weer ontzettend druk; en er liepen zo’n 600 personen rond in oude klederdracht. Het was heel leuk maar tegelijkertijd wel erg koud. Ook sneeuwde het. We hebben ruim een uur door de diverse straten gewandeld. Daarna liepen we over de Zaterdagmarkt op de Brink. Toen ik bij de Primafoon vroeg of er ook ISDN telefoons op de Experia Box kunnen worden aangesloten ontkende men dat. Die moest ik maar weg doen. Men was not amused toen ik vroeg waarom men mij deze toestellen dan aangesmeerd heeft.

Emmeloord  
18-12-2005 Hedenmiddag zijn Annelies en ik weer naar Jazz in ’t Voorhuys geweest. Vanmiddag speelde een jazz trio; aangevuld met de saxofonist Jelte. Het was gezellig druk en we hebben leuk met aanwezigen zitten kletsen. We kwamen voor half vier binnen; en verlieten het pand weer na half zeven.

Emmeloord  
19-12-2005 Vanavond zijn Annelies en ik weer naar (het Protestants centrum van) Tollebeek geweest waar opnieuw een repetitie werd gehouden van het gospelkoor Reflection. Komend weekend hebben ze diverse optredens. Annelies besluit in het nieuwe jaar of ze er lid van wordt. Ikzelf word toch maar geen lid.

Emmeloord  
20-12-2005 Zojuist hebben Annelies en ik het (opgenomen) Groot Nederlands Dictee gemaakt. De volslagen krankzinnige tekst was verzonnen door Herman Koch; medespeler van Jiskefet. Annelies had 36 fout; ik had 34 fout. Je zou er helemaal gestoord van raken….

Emmeloord  
20-12-2005 De verschillende Top Honderds vliegen je, zo aan het einde van het jaar, weer om de oren. Al dagenlang klinkt hier de Radio 10 Gold Top 4000. Inmiddels is Arrow Classic Rock ook met de Top 500 begonnen. En komt Radio Veronica met de Top 1000. Op Tweede Kerstdag begint Radio 2 (voor de zevende keer) met de Top 2000; zes dagen en zes nachten lang.

Emmeloord  
22-12-2005 Het is altijd leuk om oude films te bekijken. In het bijzonder als het mijn eerste (dubbel acht) zwart/wit films uit 1965 zijn. Toen woonde ik in een woonark in de Woonschepenhaven van Lemmer. Inmiddels zijn deze films, via video, overgezet op DVD. Dat kijkt toch een stuk gemakkelijker!

Emmeloord  
24-12-2005 Heden woon ik net zolang op Revelsant 19 (31 jaar en 20 dagen) (van 4 december 1974 tot 24 december 2005) (11.343 dagen) als mijn vader op Lemsterweg 48 A gewoond heeft (ook 31 jaar en 20 dagen) (van 3 augustus 1954 tot 23 augustus 1985) (ook 11.343 dagen).

Emmeloord  
25-12-2005 Toen Annelies en ik gistermiddag in ’t Voorhuys zaten vroegen we ons af hoe lang we buiten nog naar de parkeerplaats met auto’s moeten blijven kijken. Wanneer o wanneer komt er op de Deel nu eens een mooi terras? Of gaat ProVast Vastgoed de Deel binnenkort helemaal volbouwen met een hoog appartement? En een serie winkels? Wat hangt ons allemaal nog boven het hoofd?

Emmeloord  
26-12-2005 Na 18 uur Top 2000 klinkt het nog steeds uitstekend. Dat was in 1999 een goed idee; de laatste zes dagen (en nachten) een (eenmalige) Top 2000. Het sloeg toen zo aan dat het nu een jaarlijks terugkerende happening is geworden. Annelies en ik breken inmiddels al uren ons hoofd over de kerstrebus in de zaterdagbijlage van dagblad de Telegraaf.

Emmeloord  
26-12-2005 Zojuist is de zevende Top 2000 op Radio 2 begonnen. Het duurt weer 144 uur nonstop; tot aan het nieuwe jaar 2006.

Emmeloord  
27-12-2005 Op Nederland 3 zijn des nachts nu niet meer beelden te zien vanuit de studio van Radio 2 met de Top 2000. Gelukkig zijn deze (webcam) beelden wel te zien via de Radio 2 site; Top 2000. En..alweer Everly Brothers: “Crying in the rain”. Dat klinkt goed in de nacht!

Emmeloord  
27-12-2005 Annelies en ik vonden de nieuwe aflevering van Absolutely Fabulous Christmas White Box wel een goede afsluiting van de kerstdagen. Inmiddels dendert de Top 2000 weer verder: Everly Brothers in de nacht.

Emmeloord  
28-12-2005 Nu de nummers van de Top 2000 steeds mooier worden heb ik de hele Top 2000 lijst maar in de keuken aan de wand gehangen. Tijdens het chatten met mijn achterneef, psychiater Greg Offringa in Boston, ging ook hij naar de Top 2000 luisteren; via internet; in zijn praktijk. Net toen Lay down van Melanie werd gedraaid…

Emmeloord  
28-12-2005 En de Top 2000 dendert maar door; de helft van de lijst is bijna bereikt (1030). De presentatoren praten nu minder tussen de nummers door; wel door de intro’s. Waarschijnlijk is dit om tijd te besparen. En dat zal wel nodig zijn omdat de nieuwe nummers in de lijst langer duren dan de vroegere nummers. Al met al is het een heel werk om het allemaal precies uit te rekenen. Ook aan het einde van elk uur. Het laatste nummer precies op tijd starten zodat het nog helemaal gedraaid kan worden; en de STER reclames precies op het volle uur eindigen.

Emmeloord  
29-12-2005 Fantastisch! Zo’n Top 2000. Van Jaques Herb (Manuela) tot Pink Floyd (One of these nights), van Frans Bauer (Heb je even voor mij) tot Dire Straits (What it is), van Pussycat (Mississippi) tot Kraftwerk (Autobahn), van Rolling Stones (She’s like a rainbow) tot Yes (Yours is no disgrace). Een ongelooflijke verzameling van de meest uiteenlopende muzieksoorten. Annelies en ik hebben amper de TV aan; we zitten meestal te puzzelen aan de keukentafel. Of we kijken even via de webcam in de studio van Radio 2.

Emmeloord  
29-12-2005 Tussen de klanken van de Top 2000 door hebben we inmiddels ingrediënten gekocht om een paar pannen vol met oliebollen te kunnen bakken: zoals vier pak Koopmans oliebollenmix, drie zakjes krenten, vier fles sla olie en poedersuiker. Daarnaast zijn er voor de gasten ook salades, erwtensoep en broodjes. Wie een oliebol wil (en een borrel) is hier op Oudejaarsdag van harte welkom vanaf 14.00 uur.

Emmeloord  
30-12-2005 Terwijl de Top 2000 maar doordendert zijn Leen, Annelies en ik voorbereidingen aan het treffen om Monopoly te gaan spelen; en nu via 2 laptops en 1 PC. Het is de Vooruitgang he?

Emmeloord  
30-12-2005 En de Top 2000; die dendert maar voort. Door de opwaartse druk van Archimedes komen we steeds hoger in de lijst terecht; dit in totale tegenstelling met de Top Twenty. Bij Radio Luxembourg begonnen ze altijd met nummer 1. De vraag is of ze nu wederom zes en een half miljoen luisteraars zullen trekken. Ik vind dat nogal wat! Hebben we wel zoveel radio’s in Nederland? Ik dacht dat radio luisteren uit was. Of slaat de nostalgie toe bij het verscheiden van het jaar?

Emmeloord  
31-12-2005 De laatste twee uur van 2005 zijn ingegaan. Afgelopen middag/avond met acht man aan het bier en de oliebollen gezeten. Nu Pink Floyd in de Top 2000. Ik hoop dat er inderdaad in het eerste kwartaal van 2006 Digitenne ontvangst mogelijk is in Emmeloord.

Emmeloord  
31-12-2005 Zojuist heb ik drie volle schalen met oliebollen gebakken. Thans worden voorbereidingen getroffen voor het bakken van appelflappen. Daarbij de vrolijke klanken van de Top 2000.