Het weblogboek

van Dick Offringa


Emmeloord  
2-1-2006 Voor kerst 2005 zouden er in Europa DRM ontvangers beschikbaar zijn. Maar het blijft angstvallig stil. Dus het Engelstalige Radio Luxembourg is voor mij tot nog toe uitsluitend via internet te beluisteren.

Emmeloord  
3-1-2006 Gisteravond zijn Annelies en ik naar de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Noordoostpolder in het gemeentehuis geweest. Het was rustiger dan vorig jaar maar er was voldoende drank; ook hapjes. Burgemeester van Rappard hield nu een betoog over de verantwoordelijkheden van zowel de overheid als de burgers. Omroep Flevoland was ook aanwezig. Dat bleek vanavond in hun uitzending. Zowel Annelies als ik waren duidelijk te zien.

Emmeloord  
5-1-2006 Vandaag bestaat het Acht uur journaal vijftig jaar. Daarom werd (vanaf negen uur) elk uur het Journaal door oude presentatoren gebracht: Eugenie Herlaar, Wibo van de Linde, Rien Huizinga, Eef Brouwers, Lous Haasdijk, Harmen Siezen, Noortje van Oostveen, Elleke van Doorn en Joop van Zijl. De resterende tijd werd gevuld met oude journaalbeelden en gesprekken. Een mooie uitzending!

Emmeloord  
6-1-2006 Vandaag precies veertig jaar geleden kreeg ik mijn eerste telefoonaansluiting. Dat eerste (bakelieten) telefoontoestel had ik in de woonark in de woonschepenhaven van Lemmer. Omdat ik toen pas achttien jaar was moesten mijn ouders nog tekenen bij de aanvraag. Er werden diverse telefoonpalen geslagen vanaf het begin van de weg. Daar kwam de telefoonkabel aan te hangen. Ik kreeg nummer 05146-776. In het begin wist ik amper wie ik zou bellen. De afgelopen veertig jaar ben ik de PTT trouw gebleven. Ook nu het al jaren KPN heet gebruik ik nog steeds de aloude koperen draad; thans grotendeels voor ADSL. De afgelopen veertig jaar heb ik amper klachten over KPN gehad. Dus ik blijf er lekker bij!

Emmeloord  
7-1-2006 Vanmiddag weer de computerclub bezocht. Ik dacht dat we de overzichten van de wijken van de afvalkalender moesten gaan maken maar het was al door Jack Vermue gedaan. Daarom konden we de middag besteden aan het maken van een persbericht betreffende de komende cursus over netwerken en andere zaken. Daarbij smaakte de koffie en de Amstel erg lekker. Na vieren konden inwoners van Noordoostpolder de nieuwe afvalkalender komen ophalen. Er is vijf man geweest….

Emmeloord  
8-1-2006 Gisteravond zijn Annelies weer naar het Gibo Nieuwsjaarsfestival in ’t Voorhuys geweest. Er speelde zowel een band in ‘t Voorhuys zelf alsook in de Beurszaal. In het begin was het nog rustig; later werd het ontzettend druk. We zaten eerst in het Grand Café en luisterden/keken naar een band bestaande uit vier personen; niet het aangekondigde akoestisch duo Muppetstuff. Later waren we in de overvolle Beurszaal en luisterden naar de band Springen. We vonden er niets aan; mede omdat de bassen veel te hard stonden. Daarom zaten we lang in het Grand Café en bekeken (licht geamuseerd) het langslopende poldervolk. Ook in de polder is nu sprake van uitdijen. Rond twee uur wandelden we terug naar huis.

Emmeloord  
14-1-2006 Vandaag heb ik precies een jaar de Sitecom LN-400 netwerkcamera. Hiermee kunnen via internet, onafhankelijk van een PC, videobeelden naar anderen worden gezonden. Dat komt omdat deze camera een eigen IP nummer heeft. Het afgelopen jaar hebben heel wat kijkers de beelden vanuit de kamer/keuken kunnen bewonderen. De camera is zo opgehangen dat er zicht is op de PC beneden en de keukentafel. Naast bewegende beelden wordt er elke minuut ook nog een plaatje opgestuurd.

Emmeloord  
15-1-2006 Het is altijd leuk als Annelies achter de PC zit en ik een meter verderop achter de laptop. Dan kunnen we niet alleen via MSN chatten met anderen; maar ook met elkaar. En vragen of de koffie al klaar is….

Emmeloord  
16-1-2006 Vanmiddag succesvol de nieuwe Firmware version V2.3R63 op de Linksys NSLU2 gezet. Vanaf dit moment is de externe harde schijf niet meer via FTP bereikbaar. Maar het voordeel is nu wel dat de twee externe harde schijven via FAT32 of via NFTS bereikbaar zijn. Omdat de externe harde schijven niet meer onder Linux geformatteerd hoeven te zijn is het nu ook mogelijk ze elders te gebruiken; en ze dan gewoon op een PC aan te sluiten.

Emmeloord  
16-1-2006 Gisteravond heeft het Duitse internetstation RMNradio tussen acht en tien een mooie documentaire over het verleden van de Engelse Service van Radio Luxembourg uitgezonden. Aan het eind van de uitzending werd ik bedankt voor het gebruik van mijn site.

Emmeloord  
17-1-2006 Vanmiddag ontdekt dat de nieuwe Firmware version V2.3R63 voor de NSLU2 het toch mogelijk maakt dat de externe harde schijf zowel intern als extern via FTP bereikbaar is. De FTP poort is standaard 21; en die gebruik ik ook voor mijn andere server. Dus daar moet ik nu nog even over puzzelen.

Emmeloord  
18-1-2006 Omdat ik al een FTP server heb draaien is deze (standaard) onder poort 21 bereikbaar. Daardoor had ik een probleem met de nieuwe software van de NSLU2 want zijn FTP server is ook (uitsluitend) via poort 21 bereikbaar. Na gepuzzel en overleg bleek het mogelijk een uitgaande (FTP) poort van het Speed Touch modem (510) op 24 te zetten en door te routeren naar de interne FTP poort 21 van de NSLU2. Zodat ook dit probleem weer is opgelost.

Emmeloord  
21-1-2006 Veel ondernemers in Emmeloord zijn tegen de centrumplannen van ProVast Vastgoed uit Den Haag betreffende het volbouwen van de Deel. Vanaf deze week liggen er bij veel winkeliers handtekeningenlijsten klaar. Gisteravond hebben Annelies en ik ook getekend.

Emmeloord  
22-1-2006 Vrijdag heb ik de heer J. J. Atsma, Tweede Kamerlid van het CDA (en woordvoerder betreffende mediazaken), een mail gestuurd betreffende het reclamevrij maken van de Publieke Omroep. Ik wees hem daarin op het feit dat bij het verdwijnen van de STER blokken tussen 18.00 en 24.00 er totaal drie uur zendtijd vrij komt. Dat daarin dus ruimte zit voor de suggestie van de VVD om een Publiek Net te laten vervallen. Met wat schuiven zou er uit te komen moeten zijn. De heer Atsma stuurde me vandaag een mail met de volgende inhoud: “Geachte heer Offringa, Zeer veel dank voor uw reactie. De rekensom met betrekking tot de totale reclametijd had ik nog niet gemaakt. Een interessante aanvulling en suggestie. Groet, Joop Atsma".

Emmeloord  
22-1-2006 Gisteravond en vannacht heb ik mijn 59 ste verjaardag gevierd. De volgende personen waren aanwezig: Annelies, Paul, Frank, Michelle, Esther, Ricardo, Sieberen, Atze, Gre, Aline, Leen, Larisa met vriendin, Willeke, Ben, Paul, Ronald, Ruud, Marjo, Michel (met vrienden en vriendin), Renske met vriend, Peter, Martha, Jan Albert en Edwin. Totaal 30 personen. Het was weer erg gezellig en de laatste gasten hebben half zes het pand verlaten. Foto’s zijn te zien op de verjaardag pagina.

Emmeloord  
25-1-2006 De Radio Luxembourg pagina op mijn website heeft de afgelopen acht jaar zo’n 80.000 bezoekers getrokken. Dat is ongeveer 10.000 per jaar.

Emmeloord  
27-1-2006 Gistermiddag zijn Annelies en ik naar de Open Dag van het Deltion College in Zwolle geweest. Daar zit Esther op het Grafisch Lyceum. Het Deltion College beschikt over minstens acht schoolgebouwen. We troffen Esther in een zaal vol met nieuwe (flat-screen) iMacs. Die zagen er zeer gelikt uit. In de ontwerpwereld schijnt uitsluitend met Apples te worden gewerkt. Ik vind het erg fijn dat Esther op een school zit met fantastische apparatuur. Later op de middag gingen we naar het hoofdgebouw van het Deltion College. Vroeger zat daar het Kadaster in. En voor die tijd zat Wehkamp er in. Dus ging ik op de plek zitten waar ik in 1971 begon als (leerling) computer programmeur. Tot juli 1974 heb ik in dit gebouw aan de Zwartewaterallee me gebogen over het maken van honderden schema’s betreffende te schrijven (COBOL) computer programma’s voor de twee mainframes. Daarna vertrok Wehkamp naar een eigen gebouw aan de Meeuwenlaan.

Emmeloord  
28-1-2006 Vanmiddag weer naar de computerclub geweest. Sjoerd en Martijn gaven een goede presentatie over netwerken; vanmiddag was internet aan de beurt.

Emmeloord  
29-1-2006 Vandaag staat het huis naast ons al acht maand te koop. In 1984 heeft het tussen 16 juni en 10 november te koop gestaan; ongeveer vijf maand. Het lijkt wel of de huizen in Emmeloord nu steeds langer te koop staan.

Emmeloord  
1-2-2006 Op de dag dat ik tien jaar een internetaansluiting heb introduceert KPN Telecom InternetPlusBellen.

Emmeloord  
1-2-2006 Vandaag ben ik precies tien jaar op het internet aangesloten. Op 1 februari 1996 nam ik voor dertig gulden per maand een abonnement bij Planet Internet; voor zes uur inbellen per maand (exclusief telefoontikken). Omdat een achterneef van mij, psychiater Greg Offringa in Boston (USA), al eerder internet had (sinds 1982; FTP) stuurde ik hem een e-mail via een bekende in Emmeloord. En dat werkte! Dus wilde ik het zelf ook hebben. In het begin snapte ik er niet veel van. E-mail verzenden ging nog wel (met een simpel e-mail programma); maar sites bezoeken was maar vreemd met de browser Mosaic. En erg snel ging het ook niet met een 14K4 modem. Gelukkig kwam niet veel later het betere Netscape. En nam ik een ISDN aansluiting. Na enkele maanden begon ik met mijn eigen website. Inmiddels is internet niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Na tien jaar ben ik nog steeds op mijn eerste e-mail adres te bereiken: offringa@pi.net.

Emmeloord  
3-2-2006 Afgelopen nacht heb ik via Skype een kwartier gesproken met Michael Offringa in Perth, West Australië. Perfecte kwaliteit!

Emmeloord  
3-2-2006 Zojuist deze ingezonden brief verstuurd: DE DEEL VERDEELD Centraal in het stedebouwkundig ontwerp van Emmeloord is steeds geweest het in het hart gelegen rechthoekige plein de Deel, bedoeld als ruimte waar de gemeenschap om allerlei redenen kan samenkomen en waar dus ook het Raadhuis – het huis der gemeente – behoort te staan. Dat was de oorspronkelijke bedoeling. Het is anders gegaan zoals men weet. Het Raadhuis is elders gebouwd. De Deel wordt nu gebruikt als parkeerruimte, als ruimte voor evenementen en voor de weekmarkt. Het was een goed idee om er dagwinkeltjes te bouwen; de zogeheten Deeltjes. Maar tijden veranderen. Het moet anders; dat is Vooruitgang. Dus kwamen er allerlei nieuwe plannen voor de Deel; met als dieptepunt het alvast verdwijnen van de Deeltjes. Tsja; en toen hield het even (?) op. Er kwam uiteindelijk wel een Masterplan Emmeloord Centrum; voor minder doen we het niet. Mooie plannen; maar de financiers zagen het niet zitten. Daarom een list verzonnen: Vastgoed ProVast uit Den Haag. Nou; die gingen voortvarend aan de slag. Wat ze hebben bedacht; daar kwam het College van Burgemeester en Wethouders deze week mee naar buiten. De oplossing: de hele Deel grotendeels volbouwen; met winkels en woningen. Hiermee het oorspronkelijke doel van de Deel totaal overboord gooiend. “Upgrading” noemt men dat. Op 2 maart moet de raad over het voorgestelde collegeplan een besluit nemen. Dat is vijf dagen voor de gemeenteraadsverkiezing. “Over het graf heen regeren” noem ik dat. Het lijkt me zinvoller dat alle partijen voor de verkiezing via de media en openbare bijeenkomsten hun mening over dit plan geven. En dat er pas na de verkiezing een besluit wordt genomen. Dat lijkt me democratie. Volgens mij zijn de tijden van de Directie al sinds 1962 voorbij! Dick Offringa - Emmeloord (Sinds 1950 woonachtig in Noordoostpolder).

Emmeloord  
5-2-2006 Annelies en ik wonen vandaag een half jaar samen.

Emmeloord  
6-2-2006 Vandaag is mijn dochter Esther aan een stage periode van een half jaar begonnen bij Reflexxion Reclamebureau BV te Emmeloord.

Emmeloord  
7-2-2006 Onder de kop “De Deel” heeft “De Noordoostpolder” mijn ingezonden brief integraal afgedrukt.

Emmeloord  
10-2-2006 Gisteravond ben ik naar een lijsttrekkersdebat in ’t Voorhuys geweest; georganiseerd door het gezamenlijke bedrijfsleven van Noordoostpolder. Er waren zo’n driehonderd man aanwezig. Zowel de lijsttrekker van de VVD (Andries van Dalen) als VVD kandidaat Raadslid (Bert Bulk) vonden mijn ingezonden brief goed. Tijdens de discussie, geleid door Pieter Jan Hagens, (in de bioscoopzaal) kwamen ook de centrumplannen aan bod. De VVD en de Christenunie/SGP willen pas na de verkiezingen beslissen; het CDA aarzelt nog. Het schijnt dat er verdeeldheid over is in de Politieke Unie. Dus het wordt nog spannend op 2 maart.

Emmeloord  
11-2-2006 Gisteravond hebben Annelies en ik het (tijdelijk) informatiekantoor in het voormalige VVV kantoor aan de Deel bezocht. Hierin zijn thans maquettes te zien hoe de komende indeling van het centrum (en de Deel) er uit komt te zien. Zowel wethouder Jan Mulder (PvdA) als wethouder Tineke Bij de Vaate (CDA) plus een ambtenares waren aanwezig om uitleg te gegeven over dit (omstreden) plan. Jan Mulder was uitvoerig aan het woord om zowel Annelies als mij de zegeningen van dit nieuwe plan voor te schotelen. Uitgebreid liet hij alle getallen van de diverse oppervlakten zien. Ik zag dat er boven de winkels op de Deel twee tot drie woonlagen komen; oftewel: de zaak wordt compleet volgebouwd. Jan Mulder wist nog dat ik in 1990 vijf dorpen wilde weg bulldozeren. En volgens Tineke Bij de Vaate staan drie autobussen met hun voorkant de andere kant om vanwege het wegrijden. “Dat is minutenwerk”. Net voordat we het pand verlieten vroeg Jan Mulder me of ik nog een ingezonden brief wil schrijven; nu met de voordelen van het nieuwe plan…

Emmeloord  
14-2-2006 Sinds anderhalf jaar heb ik een Nokia 119 C kabel decoder. Omdat ik veel via de satellietontvanger keek heb ik deze decoder amper gebruikt. Totdat ik hem enige weken geleden weer eens aansloot. De bijgeleverde smartcard bleek niet meer goed te werken; wat de medewerkers van TV Home (op afstand in het Zwolse Essent Kabelcom kantoor) ook probeerden. Na onderzoek bleek de smartcard inderdaad defect. Daarom heb ik hedenochtend bij Aleko een nieuwe smartcard gekocht. En deze gaf direct alle kanalen door. Inmiddels weer met TV Home gebeld en het nieuwe nummer door gegeven. Voor hetzelfde (analoge) abonnementsgeld heb ik nu 45 digitale TV kanalen; waaronder Omroep Brabant; voor Annelies.

Emmeloord  
15-2-2006 Vannacht heb ik weer meer dan een uur via Skype gechat met Michael Offringa in Perth, Australië. Ik stuurde hem nu het stamboomprogramma van de familie Offringa op. In dit programma staan 3.000 Offringa’s; vanaf 1570. Zowel mijn broer Jelle als mijn neef Jelle hebben jarenlang aan (de informatie voor) dit programma gewerkt. De gegevens zijn in het Nederlands en in het Engels te zien. Het programma draait eigenlijk uitsluitend onder Windows 95. Maar Michael vond een manier om het onder XP in een soort Dos box te draaien. En zo konden we (tegelijkertijd) de gegevens bekijken; aan beide kanten van de wereld. Zowel Michael als ik staan in dit stamboomprogramma vermeld.

Emmeloord  
16-2-2006 Vanavond heeft Peter me geholpen om de instellingen van de server van de computerclub zo in te stellen dat ik daar nu als secretaris van de computerclub via Access ook toegang tot heb. Nu kan ik leden toevoegen, muteren of afvoeren. Op deze server staan ook de financiën en andere zaken. Peter zal binnenkort ook een tabel voor de notulen gaan maken.

Emmeloord  
19-2-2006 Vanwege het zonnige weer zijn Annelies en ik hedenmiddag met de Eend naar Lemmer gereden. In de zomer mag het dan wel aardig druk zijn; nu was er geen kip (met of zonder vogelpest) op straat te zien. Is iedereen nu al opgehokt? We wandelden het aloude Dok rond en vertoefden ook enige tijd bij de sluizen. In ieder geval gaat het met het weer wel weer de goede kant op!

Emmeloord  
22-2-2006 Deze tekst heb ik vandaag als reactie op onderstaand artikel in Webwereld gezet: Het gaat er niet om wat de huidige Regering met deze gegevens gaat doen; dat zal nog wel meevallen. Nee; het gaat er om wat toekomstige kwaadwillende Regeringen hiermee kunnen gaan doen. Het scenario "1984" van "Big Brother" George Orwell komt steeds dichterbij.

Emmeloord  
23-2-2006 Vandaag is mijn dochter Anna voor drie jaar naar Zimbabwe vertrokken.

Emmeloord  
24-2-2006 Of we het nu willen geloven of niet; het komt steeds dichter en dichterbij: "En het Beest maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken van het Beest, of het getal van zijn naam heeft.Wie verstand heeft, berekene het getal van het Beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is 666".

Emmeloord  
25-2-2006 Zojuist de volgende ingezonden brief aan “De Noordoostpolder” gestuurd: TWEE PROCENT? Landelijk is de norm gesteld voor de verhoging van de onroerend zaak belasting: twee procent. De gemeente Noordoostpolder houdt zich daar prima aan; gezien de net ontvangen aanslag. Toch moet er iets vreemds aan de hand zijn; zo’n laag percentage lijkt haast onmogelijk. En dan komt de aap uit de mouw; de aanslagen worden elk jaar een maand eerder verstuurd. In 2004 was het in april, in 2005 in maart en nu in februari. Door elk jaar de betalingsdatum een maand te vervroegen is er sprake van een extra verhoging; ruim acht procent. Totaal maakt dat een verhoging van maar liefst tien procent. Minister Zalm blijkt uiteindelijk toch nog gelijk te hebben!

Emmeloord  
28-2-2006 Ons lijfblad "De Noordoostpolder" heeft mijn nieuwe ingezonden brief (over de OZB) ook weer integraal geplaatst.

Emmeloord  
28-2-2006 De scart-stekker waarmee dvd- en videospeler aan de tv zijn gekoppeld, kan naar het museum. De hdmi-plug stuurt beeld én geluid digitaal door. Scart (afkorting van Syndicat des Constructeurs d’Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs) is een Franse vinding uit de jaren zeventig. Voor het eerst was er een standaard om randapparatuur aan de televisie te koppelen. Wie nu de voorjaarsshows van producenten van audio-visuele apparatuur bezoekt, komt steeds vaker de hdmi-stekker tegen. De High Definition Multimedia Interface (hdmi) wordt zo langzamerhand voor de tv wat de usb-stekker voor de computer is. Je koppelt er alles mee aan elkaar. Met slechts één stekker zijn straks digitale hoge-definitiebeelden én digitaal geluid door een kabeltje van krap vier millimeter dik te pompen. Satelliet- en kabeltuners, dvd- en videorecorders zullen, voor zover ze nog worden gemaakt, ook allemaal zo’n in- en uitgang voor hdmi krijgen. Voor de koppeling aan elkaar, aan de av-versterker of direct aan de platte lcd- of plasma-tv. Zo bouw je een compleet digitale thuisbioscoop op. Waar digitale tv-decoders nu nog met analoge scart-kabels aan de tv hangen, krijgen ook die straks een hdmi-plug. Bron: AD.

Emmeloord  
28-2-2006 Gisteravond werd weer de jaarlijkse ledenvergadering van computerclub WECC te Emmeloord gehouden. In deze vergadering ben ik officieel tot secretaris gekozen. In september ben ik tien jaar lid van deze club.

Emmeloord  
1-3-2006 Gisteravond ben ik bij een verkiezingsavond van ChristenUnie/SGP in ’t Voorhuys geweest. Er was aardig wat belangstelling. Wethouder Ernst Kramer uit Zeewolde hield een inleiding over christelijke gemeentepolitiek. Lijsttrekker Robert Wassink gaf een toelichting op het verkiezingsprogramma. Na de pauze was er een forum. Daarin kwam ondermeer tot uiting dat men tegen de voorschoolse en naschoolse opvang is; dat is een taak van de ouders. Toen ik na afloop tegen Robert Wassink zei dat raadsleden niet per partij maar per persoon worden gekozen antwoordde hij dat hij daarom komende donderdag in de Raadsvergadering bij de beslissing over centrumplan Emmeloord een klemmend beroep zal doen op de persoonlijke verantwoordelijkheid van elk raadslid individueel.

Emmeloord  
2-3-2006 Vanavond is er vanaf half acht een gemeenteraadsvergadering in het Stadskantoor. Waarschijnlijk is er een grote publieke belangstelling omdat vanavond de beslissing valt over het al dan niet akkoord gaan met de centrumplannen van Emmeloord door project ontwikkelaar ProVast uit Den Haag. Deze beslissing valt vijf dagen voor de verkiezingen van een nieuwe gemeenteraad. Daarom komt “De Noordoostpolder” volgende week maandag al uit met een uitgebreid overzicht van de stemmingen van vanavond. Dan kunnen de kiezers nog uitgebreid kennis nemen van de standpunten van de partijen voordat ze komende dinsdag hun electronische stem gaan uitbrengen.

Emmeloord  
3-3-2006 Hedenavond heeft de gemeenteraad van Noordoostpolder (19 voor; 8 tegen) het centrumplan Emmeloord van projectontwikkelaar ProVast (inclusief het volbouwen van de Deel) aangenomen. Tegen stemden ChristenUnie/SGP (3), D66 (1) en enkele leden van PU (2), VVD (1) en CDA (1).

Emmeloord  
5-3-2006 Gistermiddag zijn Annelies en ik naar het Kettingplein geweest. Daar stonden allemaal stands van diverse (lokale) politieke partijen. We spraken met VVD, CDA, ChristenUnie en PvdA. Toen wethouder Mulder langsliep gaf ik hem een hand met de woorden: “Hartelijk gefeliciteerd met het Jan Mulder plein!”. Gisteravond zijn Annelies en ik naar de revival van muziekcafé De Florijn (in Paspartoe) geweest. Als er geen sponsor komt was dit de laatste avond. Het werd stampvol en heel gezellig. Er traden vier polderbands op: André Laffort, Mouldy Tea, RoCo en Booty! Annelies en ik aanschouwden het geheel weer vanaf onze vaste hoekje aan de bar. En troffen veel bekenden. Rond half drie wandelden wij huiswaarts.

Emmeloord  
7-3-2006 Zojuist met Jan terug gekeerd van een bezoek aan de Fotobeurs in Nieuwegein.

Emmeloord  
7-3-2006 Het was gezellig in stembureau Wittestein. Edwin zat met Robbert Wassink (SGP) en nog iemand achter de tafel. Omdat er tien minuten lang geen nieuwe kiezers binnenkwamen konden we lekker de laatste roddels over de plaatselijke politici doornemen.

Emmeloord  
7-3-2006 Zojuist heb ik op Leo Voorberg (nummer 2) van de ChristenUnie (Lijst 4) gestemd.

Emmeloord  
8-3-2006 Vanavond ben ik om negen uur naar het gemeentehuis der Noordoostelijke Polder gegaan. Binnen werd het steeds drukker. Met rode wijn in de hand zag ik de diverse uitslagen op een groot computerscherm binnen komen. Ik verbleef vaak bij mensen van de ChristenUnie; maar ook bij ONS en andere partijen. Kwart over tien was de uitslag bekend: CDA 8 (gelijk), PvdA 6 (+1), PU 3 (-4), VVD 4 (+1), D66 0 (-1), ONS 3 (+3), ChristenUnie 5 (+2). Regelmatig dwaalde ik met Edwin door de volle kantinezaal. Ook sprak ik met diverse mensen zoals lijsttrekker Wassink, de voorzitster van de ChristenUnie en en de ex-voorzitter van het GPV Sikkema. De (waarschijnlijk) toekomstige wethouder van de ChristenUnie, Jan Simonse, was zeer geïnteresseerd in mijn visie over de Deel: met juristen kijken welke juridische gaten in het contract met ProVast zitten; en daar politiek op inspringen. De nieuwe Raad is in meerderheid nog steeds voor het centrumplan. Ik heb een dubbel gevoel bij de ChristenUnie; ik ben er lid van maar voel me soms mijlenver verwijderd van bepaalde gedachtengangen.

Emmeloord  
9-3-2006 Van 1978 tot ongeveer 1994, bijna twintig jaar, ben ik lid geweest van de VVD. Dat kwam omdat ze toen een links-liberale koers hadden. En daar ben ik voor. Toen de VVD een ruk naar rechts maakte heb ik opgezegd als lid. Inmiddels is er hoop op een nieuwe fractievoorzitter en/of lijsttrekker Mark Rutte; die schijnt ook links-liberaal te zijn. Misschien gaat het dan toch weer de goede kant op. Hans Wiegel heeft zichzelf al (vliegensvlug) afgeserveerd; nu Ayaan Hirsi Ali nog af via de zijdeur.

Emmeloord  
10-3-2006 Na ruim negen maand Te Koop te hebben gestaan blijkt volgens de site van makelaardij Klappe te Emmeloord dat het huis naast ons nu verkocht is.

Emmeloord  
12-3-2006 Hedenmiddag heeft Ronald me zeer goed geholpen met het repareren van mijn webserver. Hoewel we eerst dachten dat er een kapotte harde schijf zou zijn bleek uiteindelijk een stuk geheugen niet meer in orde te zijn. Waarschijnlijk is de laatste stroomstoring fataal geweest. Inmiddels draait de webserver weer als een tierelier.

Emmeloord  
13-3-2006 Zaterdagmiddag heb ik het boek “En God beschikte een worm” van Cees Dekker gekocht.

Emmeloord  
14-3-2006 Mijn 2 CV 6 Special S6 (Lelijke Eend) is weer tot 29 maart 2007 APK goedgekeurd.

Emmeloord  
15-3-2006 Zojuist een indrukwekkende reportage op Discovery Channel gezien. Het ging over de geboorte van Jezus. De wijzen uit het Oosten zagen Jupiter in het teken van de ram (Judea). Ook wel de ster van Bethlehem genoemd. Dat betekende dat er een koning in Judea was geboren. En dat betekent vervolgens dat Jezus op 17 april 6 v. Chr. is geboren. Nadat ze maanden lang op weg waren geweest zagen ze Jupiter in het teken van de ram (Judea) stil staan boven Bethlehem. De wijzen uit het Oosten bezochten Jozef, Maria en Jezus op 19 december 6 v. Chr. In een gewoon huis. Dit klopt precies met het verhaal in de Bijbel. En bewijst maar eens temeer dat 25 december de datum is van een heidens midwinterfeest.

Emmeloord  
15-3-2006 Hedenmiddag ben ik naar het afscheid van de oude Raad geweest. Gedurende twee en een half uur vielen er in een bomvolle raadszaal lange toespraken te beluisteren over de 14 vertrekkende leden van de Raad; zowel door burgemeester van Rappard als door de nestor van de Raad Leo Voorberg. Inmiddels in de wandelgangen vernomen dat Bertus Ritsema (Politieke Unie) zich terugtrekt uit de politiek. En de ChristenUnie/SGP wordt buiten het College gehouden vanwege hun standpunten over het Centrumplan.

Emmeloord  
16-3-2006 Hedenavond ben ik naar het gemeentehuis der Noordoostelijke Polder in Emmeloord geweest. Nadat burgemeester van Rappard in een uitpuilende raadszaal uitgebreid had geciteerd uit de gemeentewet werden alle raadsleden beëdigd; via de belofte of via de eed. Hierna kwamen alle partijen aan het woord. Er kwam weinig origineels uit. Men vindt allemaal dat de Raad meer naar de burgers moet luisteren. Journalist Jelle Edelenbosch van “De Noordoostpolder” vindt de politieke vergaderingen niet zo erg boeiend meer; hij vermoedt de lezers ook niet. De ChristenUnie/SGP schijnt inderdaad juristen ingeschakeld te hebben om naar het contract van projectontwikkelaar ProVast te kijken. Toen ik vertrok zag ik een eenzame Bertus Ritsema (PU) rokend in de gang staan. Ik zei: ”Het gaat zoals het gaat”. Hierna wandelde ik naar ’t Voorhuys. Daar werd weer een jazzavond gehouden. Met de jazzformatie “Alles op een rijtje”. Annelies zat al aan de stamtafel. De muziek was goed en we vonden het erg gezellig.

Emmeloord  
16-3-2006 Precies vijf jaar geleden kocht ik mijn eerste digitale foto camera Sony DSC-F55E. Ik was er zelf wat verbaasd over want ik had al tientallen jaren de uitstekende spiegel reflex Asahi Pentax ME camera waar ik duizenden foto’s mee heb gemaakt. Daarom stond ik in het begin wat onwennig tegen het nieuwe speeltje aan te kijken. Ondanks dat hij overjarig was geworden was de prijs nog steeds niet gering. Inmiddels heb ik ook met dit toestel duizenden (nu digitale) foto’s gemaakt. Mede vanwege zijn kleine formaat draag ik het toestel praktisch altijd bij me. Twee jaar geleden ben ik definitief gestopt met het maken van “normale” foto’s. Tegenwoordig zijn digitale foto camera’s niet meer weg te denken. Vijf jaar geleden bestonden ze nog maar mondjesmaat.

Emmeloord  
17-3-2006 Net deze ingezonden brief naar “De Noordoostpolder”gestuurd: Op 2 maart jl. heeft de (vorige) gemeenteraad het fel omstreden centrumplan met een ruime meerderheid aangenomen. Projectontwikkelaar ProVast kan dus zijn gang gaan met het volplempen van de Deel. Eigenlijk is het heel vreemd. Voor de verkiezingen vertelde een CDA raadslid me dat dit centrumplan er moet komen vanwege verschillende redenen: 1. De mensen winkelen nu te vaak in omliggende plaatsen zoals Lemmer (?). 2. Er moeten meer kledingzaken (nu al 25!) en drogisterijen bijkomen. 3. Er zijn al zoveel projectontwikkelaars weggelopen; als ProVast ons nu ook nog verlaat staan we met lege handen. Dat zijn nog eens argumenten! Totaal onzinnige redeneringen als motief om voor te stemmen. Het lijken wel axioma’s uit de wiskunde; die zijn ook niet consistent. Maar het zijn geen argumenten; het is een dogma; een geloof. Nu komt alles goed; dat is gewoon zo! Want het onderzoeksbureau zegt het. En de fractievoorzitters bij de beëdiging van de nieuw aangetreden Raad maar beweren dat ze midden tussen de burgers staan. Hoe blind kun je zijn! Wat zijn nu nog de mogelijkheden? Beslissing is beslissing; contract is contract. Het lijkt me een goede zaak om een blik juristen open te trekken die elke letter, punt en komma van dit contract gaan doorspitten. En bij alle losse eindjes en onduidelijkheden moeten de politieke tegenstemmers daar direct op inspringen. Misschien valt er dan nog iets te redden. Verder moeten burgers steeds maar weer duidelijk gaan maken dat dit niet hun keuze is. Dat kan door telkens bezwaarschriften in te dienen; bij elke komende vergunning. Zo kan de zaak behoorlijk vertraagd worden. En uiteraard moeten de voorstemmers in de raad hun achterban nog maar eens goed proberen uit te leggen waarom dit plan er zonodig moest komen. Leg het nog maar eens uit; “midden tussen de burgers staande”. En vertel er dan meteen even bij waarom een partij uit het College wordt geweerd die tegen dit plan heeft gestemd.

Emmeloord  
18-3-2006 Thans zit ik met Martijn Moerel op de computerclub WECC de berichten in deze weblog te bestuderen.

Emmeloord  
19-3-2006 Gistermiddag een zogeheten kabel tester gekocht. Daarmee kun je kabels testen zoals UTP, USB, telefoon en coax. Annelies vroeg waarom ik dat nodig heb omdat alle kabels er al liggen. Maar ja; misschien moet er nog wel eens een kabeltje bijkomen. Klaar voor de toekomst….

Emmeloord  
20-3-2006 De volgende ingezonden brief naar De Telegraaf gestuurd: “De politie in Nijkerkerveen heeft een man doodgeschoten die een agent bedreigd zou hebben met een neppistool. Wat is dat toch tegenwoordig? Hoe komt het dat bij bedreiging meteen maar raak wordt geschoten? Wordt er teveel naar Amerikaanse politieseries gekeken? Of worden er te weinig schietinstructies gevolgd? Volgens mij moet men dan zijn wapen inleveren. Of staat de politie tegenwoordig zelf boven de wet? Ik begin me af te vragen of de politie het woord dienstbaarheid nog wel kent”.

Emmeloord  
21-3-2006 Wat me bij alle reacties naar aanleiding van mijn ingezonden brief in de Telegraaf opvalt dat niemand het heeft over de dood van het slachtoffer: de 49-jarige gescheiden Tonnie van Rijn; een (zonderlinge) man die niemand kwaad deed. Of past zo’n man niet in het “beschaafde” denkwereldje? Was deze man niet uniek genoeg? Ach…het was maar een gescheiden zonderling…

Emmeloord  
21-3-2006 Vanwege het begin van de lente heeft hedenochtend barbier Postma mijn baard weer afgeschoren.

Emmeloord  
21-3-2006 De Telegraaf heeft mijn ingezonden brief (iets ingekort) geplaatst onder de kop `Neppistool`.

Emmeloord  
22-3-2006 Ik ben op bezoek geweest in kamp Auschwitz/Birkenau in Polen (6 keer), in kamp Teresiënstad (Terezin) in Tsjechië, en in het Yad Vashem museum in Israël. Ook heb ik met een paar overlevenden van Auschwitz gesproken. En met mensen die vroeger in Ned. Indië hebben gevochten. Tevens heb ik in Polen de Russische bezetting en de noodtoestand in 1981 meegemaakt. Ik chat regelmatig met een (Amerikaanse) achterneef die verplicht moest vechten in Viet Nam. En dan maar glashard blijven beweren dat ik wakker moet worden….

Emmeloord  
22-3-2006 Deze week heb ik het boek “En God beschikte een worm”, samen gesteld door Cees Dekker, uitgelezen. In dit boek komen natuurwetenschappers van naam en faam hun meningen vertellen over de evolutie theorie; en de achtergronden die geleid hebben tot deze theorie. Het is wonderbaarlijk te ontdekken dat in de begintijd van publicatie door Darwin de meeste theologen het met hem eens waren; en de meeste wetenschappers niet. Verder wordt het duidelijk dat Darwin jaren lang heeft gewacht op de publicatie. Darwin verklaart dat uitstel door erop te wijzen dat de theorie niet 'af' is. Dat hij ze tenslotte toch publiceert is het gevolg van het feit dat zijn collega Alfred Russel Wallace tot dezelfde bevindingen is gekomen. Darwin leidde uit zijn onderzoeken af dat soorten veranderlijk zijn. Hij vormde de hypothese dat alle levende organismen zich hebben ontwikkeld uit één oervorm. De natuurwetenschappers die in het boek van Cees Dekker aan het woord komen zetten grote vraagtekens bij deze theorie. Volgens hen hebben de laatste onderzoekingen op hun gebied inmiddels aangetoond dat veel zaken van de evolutie theorie gewoon niet kloppen. En dat is toch de taak van de wetenschap; het blijven zoeken naar de waarheid.

Emmeloord  
23-3-2006 Albatrosstudio: Juul Geleick: “Ja, ik las de brief van Dick in de Telegraaf ook. Ik vind 'em wel erg snel door de bocht!!! Je zal d'r maar staan in het donker en dan niet wetend of het "wapen" echt is of niet. En ook nadat de politieman in kwestie had gesommeerd dat het wapen weg moest. Nee, Dick , "veel te snel door de bocht". Maar ja, Emmeloord is Nijkerkerveen niet, gelukkig maar”.

Emmeloord  
23-3-2006 Het is altijd weer fascinerend te ontdekken dat de meeste mensen niet goed kunnen lezen. Nergens op mijn weblog maak ik vergelijkingen met wat dan ook. Het enige wat ik doe is door het noemen van wat feiten duidelijk aangeven dat ik geen dromer ben; maar me wel degelijk bewust ben van allerlei zaken en gebeurtenissen om me heen.

Emmeloord  
24-3-2006 Sinds 1977 staat hier een boek in de kast van Francis A. Schaeffer “Hoe zouden wij dan leven?”. Het gaat over de opkomst en verval van de westerse cultuur. Wat me opviel in dat boek is de stelling dat veel mensen uitsluitend op zoek zijn naar de verarmde waarden van de “persoonlijke vrede en welvaart”. Dus: en laat me verder met rust! Hier moest ik aan denken toen ik deze week de vele reacties las op mijn ingezonden brief in de Telegraaf. Ik vond het heel erg zoveel kleinburgerlijke commentaren te lezen. Ik ben daar werkelijk van geschrokken!

Emmeloord  
26-3-2006 Hedenmiddag met Annelies op de eerste zomertijd zondag van 2006 met de Eend naar zonnig Lemmer gereden. Er was aardig wat volk op de been; en ook op de terrasjes. Bij het strand zagen we dat even verderop een groot appartement wordt gebouwd; met zicht op het strand en IJsselmeer. Lemmer Vooruit zullen we maar denken. Ook op het strand waren al veel mensen aanwezig. Zou het dan (eindelijk) toch nog zomer worden?

Emmeloord  
27-3-2006 Het is altijd weer wonderbaarlijk te lezen hoe mensen kunnen reageren op de scheppingsdagen. Die zouden in Genesis staan. Maar dat staat er helemaal niet! En ik geloof uitsluitend wat er werkelijk staat. Er staat “In den beginne schiep God de hemelen en de aarde". Punt. Daarna wordt er niets meer geschapen. Vervolgens: "En de aarde werd woestheid en ledigheid; en duisternis wegens het verschijnen van de afgrond/wateren". Dit lijkt op een vernietiging van de bestaande aarde; (waarna uitsluitend fossiele resten overbleven ). Op de zes veel genoemde dagen (het was avond geweest; het was morgen geweest; dus duidelijk 24 uur per dag) werden alle dingen GEMAAKT ("herschepping"). Zelfs Adam werd gemaakt / geformeerd ; uit het stof der aarde. Die zes dagen kunnen trouwens miljoenen jaren na de ("eerste") schepping van de aarde liggen. Dus al degenen die de scheppingsdagen aanvallen hebben gelijk; er zijn GEEN scheppingsdagen!

Emmeloord  
28-3-2006 Het huis naast ons staat nu al precies tien maand Te Koop. Ondanks het bordje Verkocht….

Emmeloord  
29-3-2006 De Flevopost heeft mijn ingezonden brief (De Deel Verdeeld) luid en duidelijk integraal geplaatst.

Emmeloord  
29-3-2006 De verkiezingen in Israël zijn weer achter de rug. De nieuwe partij Voorwaarts heeft 28 zetels behaald. Eigenlijk is het heel vreemd. In de staat Israël wonen uitsluitend Joden die afstammelingen van Juda en Benjamin zijn. Maar dat was vroeger nu juist geen Israël. Dat was de staat met de afstammelingen van de overige tien zonen van Jacob. En dat zijn nu juist geen Joden. Later werden ze de verloren stammen van Israël genoemd. En ze zouden vertrekken naar de verre kustlanden. Hierbij kunnen we ondermeer denken aan Denemarken (Dan) en Nederland (Zebulon). Deze lijn doortrekkende kunnen we tot de conclusie komen dat de nakomelingen van Juda (Jood) in het Midden Oosten wonen; en de afstammelingen van het oorspronkelijke Israël in de kustlanden van Europa.

Emmeloord  
30-3-2006 Al tijden vraag ik me af of de aloude tuner zijn langste tijd heeft gehad. Bij alle digitale pakketten wordt TV, telefoon en internet (triple play) aangeboden. Waar is de radio gebleven? Uiteraard zitten er meestal ook digitale radiokanalen op die decoder maar die kunnen uitsluitend worden beluisterd als men de decoder aansluit op de versterker. De normale tuner kan niet meer worden gebruikt. En met één decoder kan men door het hele huis ook maar één zender tegelijkertijd beluisteren. Waarschijnlijk gebruikt de moderne mens in huis geen radio meer. En ben ik niet modern genoeg; want ik heb nog steeds tien radio’s in huis.

Emmeloord  
30-3-2006 Het digitale kabelaanbod van TV Home is sinds gisteren uitgebreid met vier extra regionale TV zenders: 29 TV Noord-Holland, 30 AT5, 31 TV Utrecht en 32 TV Rijnmond. Dat houdt in dat ik nu 12 regionale TV zenders kan ontvangen.

Emmeloord  
31-3-2006 Vandaag heb ik het boek “Schitterend Ongeluk of Sporen van Ontwerp?” van Cees Dekker gekocht.

Emmeloord  
2-4-2006 En weer heeft een diskjockey van het voormalige Engelstalige Radio Luxembourg positief op mijn Radio Luxembourg site gereageerd. Nu was het Mark Wesley. Reactie nr. 574.

Emmeloord  
2-4-2006 Vanmiddag hebben Annelies en ik weer eens een dienst bijgewoond in de Geref. Vrijgemaakte kerk (Pro Rege). Voorganger was ds. Paul Voorberg. “Rechtvaardiging door geloof alleen”.

Emmeloord  
4-4-2006 Vanmiddag heeft garage Ron van den Berg een nieuw linnen dak op mijn "lelijke" eend gezet.

Emmeloord  
4-4-2006 Annelies heeft, als dochter van een schilder, gisteren de badkamer voortreffelijk gewit.

Emmeloord  
5-4-2006 Gisteravond ontving ik een mail van Alan Baily uit Nottingham, Engeland. Hij was vroeger een technicus in de studio van Radio Luxembourg in Londen. Reeds eerder reageerde hij op mijn site. Nu schreef hij dat hij, dankzij mijn “excellent” website, contact had kunnen leggen met vele mensen; niet in de laatste plaats Colin Nichol en Carol Deene Hij stuurde me daarbij verschillende foto’s die hij ook in zijn komende boek over 208 gaat plaatsen; en tevens drie geluidsfragmenten van Jack Jackson, Jimmy Savile en Horace Batchelor. Al met al is mijn Radio Luxembourg bladzijde waarlijk een interactief gebeuren!

Emmeloord  
6-4-2006 De strijd is losgebarsten binnen de VVD. Hoewel er drie kandidaat lijsttrekkers zijn zal de strijd zich gaan toespitsen tussen Mark Rutte en Rita Verdonk. Gisteravond in het Acht uur Lovely Rita gehoord. Nou; dat was dus veel geschreeuw en weinig wol. Hoewel ik geen lid van de VVD meer ben heb ik nog steeds het volste vertrouwen in de leden. En die zullen de juiste beslissing nemen; de zeer genuanceerde sociaal liberaal Mark Rutte.

Emmeloord  
7-4-2006 Helaas...pindakaas...domeinnaam offringa.eu is vanmorgen om 11.28 uur op een andere naam geregistreerd. Je kunt niet alles hebben......

Emmeloord  
7-4-2006 Nu heeft men zijn zin. Vele (Noordelijke) bestuurders hebben jarenlang grote verhalen gehouden over een magneetzweeftrein tussen Amsterdam en Groningen. Daarbij werden allerlei argumenten uit de kast gehaald. Goed voor de ontwikkeling van het Noorden, enz. En Sjanghai heeft het ook. Tsja; daar wonen vijf miljoen mensen. Hier wat minder….Ik heb jarenlang gezegd dat men ze ziet vliegen. En heb er op gehamerd om eenvoudig de lijn van Lelystad naar Groningen door te trekken. Maar nee; de miljarden bleven over tafel vliegen. En nu is daar de uitkomst: De Zuiderzeespoorlijn gaat definitief niet door.

Emmeloord  
7-4-2006 Gisteravond ben ik bij de ledenvergadering van de ChristenUnie geweest. Het was een wat feestelijke bijeenkomst omdat er twee zetels zijn bijgekomen in de gemeenteraad. Desondanks is het toch niet gelukt in het College te komen. Dat komt omdat men tegen het centrumplan heeft gestemd.

Emmeloord  
7-4-2006 De laatste twee uur heb ik een uitreksel van de tekst van het binnenkort te verschijnen boek van Alan Bailey “208, it was great” op mijn site gezet. Alan was technicus en producer in de Londense studio’s van Radio Luxembourg. De tekst is te lezen via de link onderaan mijn Radio Luxembourg bladzijde “208, it was great”.

Emmeloord  
8-4-2006 Nederland telt momenteel bijna 5,8 miljoen actieve MSN-gebruikers. Van alle jongeren onder de twintig, gebruikt maar liefst 90 procent MSN. Per dag vinden er in Nederland zo'n vijftig miljoen chatsessies via MSN plaats. Microsoft zegt hiermee in Nederland een marktaandeel van zo'n 80 procent te hebben. Bron: Webwereld.

Emmeloord  
9-4-2006 Hedenmiddag wederom samen met Annelies in de Eend (inclusief nieuw dakje) naar zonnig Lemmer gereden. Nadat we twee maal rond het Dok en de sluis waren geflaneerd dronken we koffie bij Willeke en Patrick.

Emmeloord  
10-4-2006 Zojuist op National Geographic Channel naar een twee uur durende documentaire over “Het evangelie van Judas” gekeken. Naast dat er vele, volgens mij niet ter zake doende, onderwerpen werden genoemd kwam ook de leer der gnostiek ter sprake. Deze leer verwerp ik uitdrukkelijk; de mens is niet goddelijk; nog niet voor 1 procent! Al zouden we dat blijkbaar wel graag willen. Wat ik wel boeiend vond was de rol van Judas. Al tientallen jaren denk ik na over de leer der predestinatie (de goddelijke voorbeschikking van de mens). Staat alles al vast? Moest Judas doen wat hij moest doen? Moest hij Jezus verraden met een kus? En zo ja; mag men hem dat dan kwalijk nemen? Als alles van te voren al vaststond; dan moest het gebeuren! En dat brengt me bij de vragen: Hoeveel ruimte heeft de mens eigenlijk? Hoeveel vrije wil heeft hij? Als alles van te voren al vaststaat, inclusief zijn dood, wat kan een mens er zelf dan nog aan doen? Welke keuzes heeft hij dan nog in het leven?

Emmeloord  
11-4-2006 Het is nu 40 jaar geleden dat het zendsschip `Laissez Faire` in de Noordzee voor de kust van Engeland, vier en een halve mijl vanaf Frinton Essex Coast, met haar radio uitzendingen begon onder de namen Swinging Radio England en Britain Radio. Vanaf dat moment luisterde ik bijna uitsluitend naar Swinging Radio England op de 227 m. middengolf. Het was ongelooflijk wat voor presentatie ze hadden. En wat voor een jingles! Die worden nu ook nog vaak gebruikt. Toch liep het slecht met de inkomsten. Daarom zouden er Nederlandstalige uitzendingen komen genaamd Radio Holland. Ook ik deed eind oktober 1966 in een huis aan de Amstel in Amsterdam mee aan een diskjockey auditie. Ik trof toen mensen die later een grote naam zouden krijgen zoals Lex Harding en Jos van Vliet. Zelf kwam ik op de reservebank te zitten. Radio Holland werd uiteindelijk Radio Dolfijn. En weer later Radio 227. In juli 1967 was het geld op. En stopten de uitzendingen. De `Laissez Faire` voer terug naar Miami.

Emmeloord  
11-4-2006 Sinds vandaag 11.17 uur bezit ik de Europese domeinnaam DICKOFFRINGA.EU.

Emmeloord  
12-4-2006 Vandaag is het de veertiende Nisan; het Joodse Pascha. Al eeuwenlang wordt door de kerk geleerd dat Jezus op vrijdagmiddag werd gekruisigd en op zondagmorgen opstond. Maar dat is in strijd met de tekst: “Want gelijk Jonas drie dagen en drie nachten was in de buik van het zeemonster, alzo zal de Zoon des mensen drie dagen en drie nachten wezen in het hart der aarde”. (Matth. 12: 39-40). Nergens staat echter dat Jezus op zondagmorgen opstond. Wat klopt er niet? De Joden hielden in sommige weken twee maal de sabbat. In de Griekse tekst staat dan ook duidelijk: “Na de sabatten” (Mattheus 28:1). De veertiende Nisan was dat jaar waarschijnlijk op een woensdag (net zoals nu). Des avonds begon de (grote) sabbat; de (wekelijkse) sabbat begon op vrijdagavond. Jezus is volgens mij op woensdagmiddag (het negende uur) gestorven; tegen zonsondergang in het graf gelegd; en op zaterdagavond tegen zonsondergang opgestaan. Dat zijn drie dagen en drie nachten. Het was een opstanding op de sabbat! Zondagmorgen was het graf al leeg.

Emmeloord  
13-4-2006 Zojuist is Annelies begonnen aan haar nieuwe (komende) baan bij de afdeling Personeelszaken en Organisatie van het RIAGG in Zwolle.

   
14-4-2006 Zojuist heb ik het enige boek van Gerard Reve dat ik bezat (“Lieve jongens”) in de afvalbak gedeponeerd. Opgeruimd staat netjes!

Deventer  
14-4-2006 Hedenmiddag zijn Annelies en ik, met Jelle, naar de Goede Vrijdag markt in het centrum van Deventer geweest. Zoals gewoonlijk was het weer gezellig druk; met zo’n 350 kraampjes en de reguliere markt op de Brink. We wandelden regelmatig de hele markt over en bekeken overal zowel de aangeboden waren als de mensen. Tevens waren we in de oude winkelstraten. En namen enige consumpties in de serre van Passe partout.

Emmeloord  
15-4-2006 Vanuit de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld kwam Jezus (gedurende ruim dertig aardse jaren) in de tijdelijke kortstondige driedimensionale zondige wereld met de kluistering en beperking van een aardmens (vanuit het stof der aarde) om na zijn overwinning op de dood weer terug te keren naar de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld. Zelfs de Davidsster getuigt hier van; van meer punten naar één punt en van één punt weer naar meer punten.

Emmeloord  
16-4-2006 Gisteren heb ik van Leen een tweedehands Asus laptop gekocht. Details: systeempagina.

Emmeloord  
17-4-2006 Gisteravond hebben Annelies en ik naar een opgenomen film “The passion of the Christ” gekeken. Na ongeveer een derde gezien te hebben zijn we daarmee gestopt. Deze film zit vol met fantasie en onwaarheden. Hij is in strijd met het toen heersende Romeinse recht en de Bijbel vertelt ook een ander verhaal.

Emmeloord  
18-4-2006 Sinds ongeveer een week zijn de nieuwe buren bezig met het opknappen en aanpassen van hun net gekochte huis. In 1974 deed ik dat anders; na een dag trok ik er al in. En daarna heb ik amper nog wat veranderd. Ik vond het allemaal wel best….

Emmeloord  
19-4-2006 Men is vorige week in de Lange Nering begonnen met de fundering van de nieuwe voorgevels voor de winkels. Voorlopig zit die fundering weer onder de straatstenen. Maar zodra de gehele fundering klaar is wordt de zaak weer opengemaakt. Vervolgens wordt daar dan de nieuwe voorpui opgezet. Enkelvoud; want het wordt een hele lange voorpui waar aan beide kanten alle winkels achter komen. Dat is de Vooruitgang; alle winkels dezelfde voorpui. En ook dezelfde doorzichtige luifels. Dan heb je een strakke winkelstraat; zonder fantasie; net de polderbewoners. Het is nu al te zien in winkelcentrum Woensel in Eindhoven. Als de nieuwe Lange Nering klaar is kunnen we eens echt goed voelen hoe het kan waaien in de polder!

Emmeloord  
20-4-2006 Wederom een boek van Cees Dekker cs uitgelezen: “Schitterend ongeluk of sporen van ontwerp”. Ik vond het een pittig en indrukwekkend boek waarbij ik vaak elk hoofdstuk goed op me in moest laten werken. En kan me daarom volledig vinden in de omschrijving door Wim Kayzer, programmamaker van de VPRO: “Elke rechtgeaarde Darwinist zou dit boek moeten lezen. Hij zal bij de ene bijdrage geërgerd vloeken om zich, bij een volgende bijdrage, drie maal achter zijn oren krabben. Dit boek nodigt voortdurend uit tot tegenspraak. Het irriteert en fascineert. De fascinatie wint het intussen gemakkelijk van de irritatie. En de vragen winnen het van de antwoorden. Wie zijn (voor) oordelen wil testen, over de mens zowel als het heelal, over God zowel als het toeval, hij leze dit boek”. Hier heb ik niets aan toe te voegen.

Emmeloord  
20-4-2006 Afgelopen vrijdagmiddag hebben Annelies en ik voor de eerste maal, bij It’s in Deventer, HDTV aanschouwd. Het was een flatscreen Philips 32 PF 9966 . Met een HDMI ingang; de nieuwe digitale aansluiting. We waren beiden erg enthousiast over de beeldkwaliteit. Binnenkort gaat TV Home dit formaat via de kabel doorgeven. Voorlopig zijn het uitsluitend de komende voetbalwedstrijden en Discovery Channel. En er is een aparte decoder van zo’n 299 Euro bij nodig. Die komt trouwens pas over een maand op de markt. Maar het begin is er…

Emmeloord  
21-4-2006 En zo zit ik dan voor de eerste keer dit jaar met de (Asus) laptop in de zon in de tuin.

Emmeloord  
21-4-2006 Gisteravond zijn Annelies en ik naar de laatste “Jazz aan de A6” (jamsessie) avond van dit seizoen in ’t Voorhuys geweest.. Er speelde een basistrio bestaande uit Jelte de Jong, Gerco Aerts en Maarten Kruyswijk. Later zongen enige amateur zangeressen mee; Annelies vond Marijke erg goed.

Emmeloord  
21-4-2006 Vandaag heb ik precies vijf jaar een ADSL aansluiting. In het jaar 2000 werd me duidelijk dat de KPN Telecom centrale hier, in de Goudenregenstraat, voor MxStream aangepast zou worden. Vandaar dat ik elke avond de postcode check deed. En op 21 december 2000 was het zover; de postcode gaf een positief bericht. Ik gaf me meteen op voor een Comfort abonnement bij Planet Internet (waar ik al vijf jaar zat) via een MxStream aansluiting. Precies vier maand later stond er iemand van TPG Post voor de deur met een groene platte doos; het zogeheten doe-het-zelf MxStream pakket. Die middag en avond werd de zaak geïnstalleerd: via een grote zwarte splitter; een ADSL (ISDN) Alcatel modem en een server die de verbinding in stand hield. (Want routers waren toen nog niet zo bekend). En voor het eerst had ik continu verbinding met het internet; met een download snelheid van 512 kb/sec. Mijn NT1 kastje bleek niet meer goed te werken.. Daarom bracht een KPN monteur twee dagen later een nieuw NT1 kastje. Hij vertelde daarbij dat ik als eerste ADSL abonnee ben aangesloten in de telefooncentrale. Dat deed me deugd.

Emmeloord  
23-4-2006 Het blijft een genot via DAB nonstop naar Radio Top 2000 zonder reclame te kunnen luisteren.

Emmeloord  
23-4-2006 Een paar weken geleden vroeg Hennie me of ik zin had mee te gaan naar opnames van Lotto Weekend Miljonairs van RTL4. Ik zei toen dat ik niet naar commerciële zenders kijk en er dus ook niet heen ga. Maar toen vanmorgen Hennie me nogmaals belde voelde ik dat ik toch weer eens contact met de basis moest leggen en zei dus ja. Daarop togen afgelopen middag Martijn, Sebastiaan, Hennie en ik naar de studio’s van Endemol in Aalsmeer. En zo zaten wij maar liefst drie opname sessies tussen het kijkersvolk van RTL4. Toen de floormanager vroeg wie het programma nog nooit had gezien stak ik mijn hand op. Blijkbaar was dat een hele bijzonderheid. Toen later Robert ten Brink iets over reclames zei vertelde ik hem dat ik tegen reclames ben; en dus voor Nederland 1, 2 en 3. Op de vraag waar dan Lotto Weekend Miljonairs naar toe moest sprak ik: “Geen idee”. Deze opnames worden op zaterdag 20 en 27 mei en 3 juni uitgezonden.

Emmeloord  
24-4-2006 Zojuist heeft garage Ron van den Berg een nieuwe voorbumper op mijn "lelijke" eend gezet.

Emmeloord  
24-4-2006 Zondagavond hebben Annelies en ik zeer geboeid gekeken naar een thema avond van de VPRO TV over straf en misdaad. Wat is het een verademing twee en een half uur naar een zeer leerzaam programma te kijken zonder onderbrekingen door irritante reclames. Wederom een pleidooi voor een reclamevrije publieke omroep!

Emmeloord  
27-4-2006 Hedenavond ben ik naar een vergadering van de gemeenteraad der Noordoostelijke Polder in een bomvol gemeentehuis te Emmeloord geweest. Thans werd het nieuwe College gekozen. Door een rekenkundige truc bestaat het nieuwe College nu uit 415 procent aan wethouders; te weten 5 stuks. Het verliezende CDA bleef 2 wethouders houden, de tussen de burgers staande PvdA kreeg ook 2 wethouders; en het tegen de centrumplannen stemmende VVD kreeg 1 wethouder. De twee zetels winnende ChristenUnie/SGP hield een felle, terechte, en goed onderbouwde aanval op de, van te voren bekokstoofde, vorming van dit nieuwe college.

Emmeloord  
28-4-2006 Mijn broer Jelle heeft vandaag namens de Koningin van de burgemeester van Deventer een lintje in de orde van Oranje Nassau gekregen.

Emmeloord  
28-4-2006 Zojuist heb ik deze ingezonden brief naar “De Noordoostpolder gestuurd: “Het stemmen verliezende CDA, de contact met de burgers houdende PvdA en de tegen de centrumplannen stemmende VVD hebben een nieuw college gevormd. In tegenstelling tot de holle retoriek (wij beperken ons tot de hoofdlijnen) blijken de taken van de wethouders met uiterste precisie te zijn gekozen. Net geen fulltime; eigenlijk allemaal parttime. Geheel berekend volgens de van te voren ingenomen stellingen. Een zuiver wiskundige verdeling. Maar wiskunde is uitsluitend een aanname; geen bewijs in zich. Het heeft geen visie. Mij doet het sterk denken aan kinderen op een schoolplein: “Jij hebt meer knikkers dan ik!”. Waar komt dat uit voort? Uit jaloezie! En uit wantrouwen. Mensen die zo reageren zullen nooit werkelijk kritiek kunnen verdragen. Daarom wens ik de nieuwe Raad veel sterkte met dit op drijfzand gebouwde nieuwe college.”.

Emmeloord  
29-4-2006 Hedenmorgen zagen Annelies en ik via de TV de Koningin in Zeewolde en Almere. In Almere liep er iets naast; een ex minister of zo. Hedenmiddag zijn we naar het centrum van Emmeloord getogen. Zoals gewoonlijk hadden de polderbewoners hun zolders weer opgeruimd en konden wij aanschouwen wat voor smaak ze hebben (gehad). Niet alleen dat het amper wat voorstelde; er moesten ook naamkaartjes bij om te vertellen wat het precies voorstelde. Toch was het wel gezellig druk; evenals in het volle Voorhuys waar we ook nog een zanggroep mochten aanschouwen. Dus als republikein zijnde heb ik toch wel weer genoten van deze koninginnedag op 29 april (een dag te vroeg) ; terwijl Juliana allang overleden is; maar dat terzijde

Emmeloord  
29-4-2006 Vanaf 30 oktober 2006 zijn Nederland 1, 2, en 3 en de regionale omroepen niet meer analoog te ontvangen met een harkantenne. Vanaf dat moment zijn Nederland 1, 2 en 3 en de regionale omroepen in heel Nederland gratis digitaal te ontvangen. Televisiekijkers hoeven alleen een decoder en een smartcard aan te schaffen.

Emmeloord  
29-4-2006 Hedenavond zijn Annelies en ik weer naar een zogeheten Nacht van Oranje in het centrum van Emmeloord geweest. Het was erg druk; zowel op de Deel als bij de skeelerronde en bij de kraampjes in de Lange Nering. We wandelden langs diverse winkels; die tot tien uur open waren. Overal was men apparatuur aan het inregelen van bandjes die later zouden spelen. Na een tijdje zaten we enige tijd in de Coco bar. Ook waren we in een bomvol Voorhuys. Nadat we overal bandjes hadden beluisterd keerden we terug in ‘t Voorhuys. We zaten in de serre de vele bezoekers te observeren en zagen de massa op de Deel; en bij de kermis. Rond enen verlieten we het feestgedruis.

Emmeloord  
30-4-2006 Hedenmiddag zijn Annelies en ik in de rode Eend naar Bakhuizen gereden. Voorbij Lemmer kwamen we daarbij door Sondel, Nijemirdum, Oudemirdum en Rijs (Gaasterland). Na de koffie hebben Willem, Anneke, Annelies en ik zo’n anderhalf uur door de omgeving gefietst.

Emmeloord  
1-5-2006 De radiozenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM verhuizen in december samen met eigenaar PCM naar het Init-gebouw in Amsterdam. De stations zitten dan in hetzelfde pand als de kranten Trouw, de Volkskrant en Het Parool. Ook PCM Media en de Raad van Bestuur van PCM komen in het gebouw. Momenteel zitten de radiostations nog in Den Haag. Bron: Radiowereld.

Emmeloord  
1-5-2006 Na de herschepping van de aarde (genesis 1: 2: “En de aarde werd woestheid en ledigheid”) bleef de aarde zondig. Adam is geformeerd (gemaakt) uit het stof der aarde en was dus vanaf zijn eerste dag al zondig; en dus ook sterfelijk. Eva is gemaakt uit Adam; en was dus ook sterfelijk. Zij konden onsterfelijk worden door te blijven eten van de boom des levens. Nadat ze hadden gegeten van de boom des kennis van goed en kwaad werd hen de toegang tot de boom des levens ontzegd. Daardoor werden ze weer sterfelijk. En ook daardoor moesten ze nakomelingen krijgen; anders zou het mensenras uitsterven. De zonde (de dood) gaat via Adam naar alle mensen. Deze stof (de dood) zit in het bloed en het lichaam van de man. Daarom zijn ook alle pasgeboren baby’s zondig (sterfelijk). Jezus was niet zondig (en dus niet sterfelijk) omdat God zijn Vader was. En hij was tegelijkertijd honderd procent Joods vanwege zijn Joodse moeder.

Emmeloord  
2-5-2006 “De Noordoostpolder” heeft mijn ingezonden brief integraal en prominent geplaatst.

Emmeloord  
3-5-2006 Opvallend genoeg kijkt de overgrote meerderheid van de kabeltelevisieklanten naar een analoog signaal, terwijl wel een digitaal pakket voorhanden is met de benodigde settopbox. Hoe zou dat nou toch komen?

Emmeloord  
4-5-2006 Vanmorgen zijn Annelies en ik in een stralend zonnetje naar de markt in het centrum van Emmeloord gefietst. Daar was het gezellig druk. Ik vraag me af hoe het marktgebeuren zich zal ontwikkelen zodra de plannen over de Deel tot werkelijkheid zijn gekomen. In de Lange Nering is men inmiddels druk bezig de oude (25 jaar oude) Luifels te verwijderen. Het is de bedoeling dat veel (niet alle) winkelpanden een stuk naar voren komen; waarna er glazen luifels boven komen. De zogeheten dagwinkeltjes gaan (na 16 jaar) weer verdwijnen. Het moet allemaal strak worden; blijkbaar wil de huidige consument dat.

Emmeloord  
5-5-2006 Vandaag zijn Annelies en ik naar Tecklenburg, Bad Bentheim en Kampen geweest.

Emmeloord  
6-5-2006 Dat ik mij op mijn leeftijd nog moet verdiepen in kabels zoals Composite, S-video, Scart, RF Coaxiaal, DVI, Component, Digitaal optisch, Digitaal coaxiaal, RCA Audio en HDMI…..

Emmeloord  
7-5-2006 Hedenmiddag met Annelies en Esther in de rode Eend naar zonnig Lemmer getogen. Het was gezellig druk op straat. Later zaten we bij Willeke en Patrick in de tuin. Weer terug in Emmeloord aten we in de tuin een lekkere salade.

Emmeloord  
8-5-2006 Vandaag maar eens diverse 5.1 versterkers bestudeerd. Er is wat op de markt! Ik wil eigenlijk eentje met 6 analoge ingangen, 2 digitale coaxiale ingangen en 2 digitale optische ingangen. Er is van alles te vinden maar blijkbaar (nog) niet wat ik zoek. Of ik zoek niet goed genoeg….

Emmeloord  
9-5-2006 Ík krijg steeds vaker reacties op mijn site. Vanmorgen deze: “Bent u soms de Dick Offringa die destijds een geheime zender had en zgn uitzond vanaf de Poldertoren???”. Nou; ik ben het niet SOMS, ik ben het ALTIJD…..

Emmeloord  
10-5-2006 Vanmiddag een digitale optische kabel van 1 meter gekocht en die aangesloten op de optische uitgang van de Harman Kardon DAB tuner. Het begin is er….

Emmeloord  
10-5-2006 Inmiddels in drie verschillende winkels HDTV (HD1-NL) gezien via de kabel (@Home) en in één winkel HDTV (HD1) rechtstreeks vanaf de satelliet. Ook nu had de satelliet een nog beter plaatje. Niemand kon me echter vertellen wanneer de Samsung HDTV decoder DCB H360R (de zogeheten HD-settopbox) te koop zal zijn (verwachte prijs 299 Euro).

Emmeloord  
10-5-2006 “Want Gij hebt mijn nieren gevormd, mij in de schoot van mijn moeder geweven. Ik loof U, omdat ik gans wonderbaar ben toebereid” Ps. 139: 13,14 a. Blij en dankbaar zijn wij met de geboorte van onze dochter Esther Marrigje. Jolanta en Dick Offringa. Emmeloord, 10 mei 1986.

Emmeloord  
10-5-2006 Vandaag is mijn dochter Esther Marrigje 20 jaar geworden.

Emmeloord  
11-5-2006 Hedenmiddag in Lemmer bij Expert (v/h Bijlhout) via de satelliet Astra 2 (28 graden oost) HD5 (HDTV) aanschouwd. Wat is wijsheid? HDTV via @ Home of HDTV via de satelliet? “Het WK voetbal, dat op 9 juni in Duitsland van start gaat, zal niet alleen via de Nederlandse kabel in HDTV te ontvangen zijn, maar zal ook ongecodeerd via de BBC te zien zijn. Schotelbezitters met een HDTV satellietontvanger kunnen op Astra 2, 28 graden oost, de WK uitzendingen gratis ontvangen. Daarnaast zal tevens Wimbledon in HDTV doorgegeven gaan worden.”.

Emmeloord  
12-5-2006 “President George W. Bush ontkent dat de Amerikaanse overheid op grote schaal de privacy van burgers schendt. De Amerikaanse president reageert daarmee op een bericht dat donderdag in USA Today verscheen. Volgens de krant heeft de veiligheidsdienst National Security Agency (NSA) de afgelopen jaren gegevens over het belgedrag van tientallen miljoenen Amerikanen verzameld. Deze informatie is bedoeld om terroristische activiteiten te kunnen opsporen”. Bron: Webwereld. En zo komt het steeds dichterbij…..

Emmeloord  
13-5-2006 Zojuist bracht TPG (TNT) me het bij uitgeverij Medema bestelde boek “De boeken die de kerk afwees” van Michael Green. Dit boek gaat grotendeels over “Fictie of waarheid in de Da Vinci Code (Dan Brown)”.

Emmeloord  
14-5-2006 Gisteravond zijn Annelies en ik naar het Muzisch Centrum geweest. Daar traden tijdens de vierentwintigste popnight allerlei amateur polderbands op zoals The Cuban Gang, Workshop American Songbook, Cream on Pop, Dubbeljammer en Soulshop. We vonden sommige bands goed; andere niet. Tussendoor zaten we gezellig aan de bar. Weinig bekenden getroffen.

Emmeloord  
16-5-2006 Vier jaar geleden verbaasde ik me al over het feit dat de VVD Ayaan Hirsi Ali in haar armen sloot. Bijna doodknuffelde...Ik had toen al een gevoel: hier klopt iets niet. Toen ik twee jaar geleden naar Zomergasten keek werd dat alleen maar bevestigd. Temeer daar ze toen Submission liet zien; niet een oud TV fragment; nee, iets nieuws. Ik stond perplex! Dat doe je niet! Wat er nu gebeurt is niet de schuld van de media (de boodschapper hoeft niet onthoofd te worden) ook niet de schuld van Hilbrand Nawijn (al mag ik hem niet) nee, de schuld van de huidige situatie ligt hoofdzakelijk bij Ayaan. En bij de top van de VVD. En maar blijven beweren dat er geen problemen zijn! Jongens, jongens toch.., Thorbecke zou zich omdraaien in zijn graf... Geplaatst op GeenStijl.nl.

Emmeloord  
17-5-2006 Wonderbaarlijk toch; die Tweede Kamer vannacht. Normaal wordt er nooit over personen gesproken; maar nu ineens wel; over Ayaan Hirsi Magan. Wat ik absoluut niet begrijp van Lovely Rita is dat ze eerst uren lang vasthoudt aan het feit dat er geen ruimte meer zit tussen haar constatering dat Ayaan geen Nederlandse is (geweest), dat ze daarna met de eerste Kamerbrede motie iets opschuift; en pas na de tweede (hardere) Kamerbrede motie om kwart voor drie zegt: “Ik zal de motie uitvoeren”. Mensen die besloten hebben vanwege Lovely Rita op de VVD te gaan stemmen moeten zich nog maar eens goed achter hun oren krabben. “Ik zeg wat ik doe”. Of zoiets. Ja ja; en dat noemen we dan daadkracht……

Emmeloord  
17-5-2006 Deze tekst zette ik op 6 april jl. in mijn weblog: “De strijd is losgebarsten binnen de VVD. Hoewel er drie kandidaat lijsttrekkers zijn zal de strijd zich gaan toespitsen tussen Mark Rutte en Rita Verdonk. Gisteravond in het Acht uur Lovely Rita gehoord. Nou; dat was dus veel geschreeuw en weinig wol. Hoewel ik geen lid van de VVD meer ben heb ik nog steeds het volste vertrouwen in de leden. En die zullen de juiste beslissing nemen; de zeer genuanceerde sociaal liberaal Mark Rutte”.

Emmeloord  
20-5-2006 Onlangs vond ik op internet een foto uit 1963 van Tony Vos en Tineke (staat nu bij reactie nr. 326 op mijn Veronica pagina). Nadat ik deze foto naar hun dochter had opgestuurd ontving ik van haar de volgende reactie: “Hee, wat leuk! Hoe kom je daar nou weer aan?! Zo'n romantisch plaatje van die twee heb ik nog nooit mogen aanschouwen, tegen de tijd dat ik lopen kon waren ze al niet meer on speaking terms, dus erg schattig om deze foto te zien van ze, toen ze elkaar nog leuk vonden. Dank je wel! groet, SaraLee Vos”.

Emmeloord  
21-5-2006 Gepost in nieuwsgroep media.tv.nl: “Hedenavond zag ik op RTL 7 de herhaling van gisteren van het programma Lotto Weekend Miljonairs. Niet dat ik daar nu zo gek op ben....maar ik zat enige weken geleden 's middags bij de opname op de publieke tribune. Na deze opname maakte ik de volgende opname mee; en des avonds de derde. De volgende twee afleveringen worden volgende week en de week daarop uitgezonden. Die afleveringen zijn dus al opgenomen. Daarom bevreemdt het mij ten zeerste dat Robert ten Brink een telefoonnummer liet zien met de opmerking dat je je nog kunt opgeven voor de komende twee afleveringen; en dat voor 55 eurocent per minuut. Is dat de manier waarop Fons van Westerloo "zijn" RTL zenders naar ongekende hoogten wil stuwen? Zeker geleerd bij de AVRO en SBS6! Principes gaan zoals altijd door de portemonnaie”.

Emmeloord  
21-5-2006 “Wanneer mensen het geloof aan God opgeven, gaan ze niet niets geloven – ze geloven alles”.

Emmeloord  
22-5-2006 Zojuist het boek “De boeken die de kerk afwees” van Michael Green uitgelezen. Hierin laat hij zien (zeer uitvoerig en met gedegen bewijsmateriaal) hoe onbetrouwbaar de gnostische fundamenten zijn waarop de thematiek van het boek “De Da Vinci Code” van Dan Brown berust; en hoe bedrieglijk het wereldbeeld is dat erin naar voren gebracht wordt. Hij besluit zijn boek met een uitspraak van Charles Haddon Spurgeon: “Tegenwoordig roepen ze “Eureka! Eureka!” alsof ze een nieuwe waarheid gevonden hebben; toch is wat ze ontdekt hebben geen diamant, maar een stuk gebroken glas!”.

Emmeloord  
23-5-2006 Volgens een zegsman van Radio Nederland Wereld Omroep komt RTL Luxembourg binnen een paar maand met een betaalbare DRM ontvanger op de markt.

Emmeloord  
24-5-2006 Uit mijn weblog van 9 maart jl.: “Hans Wiegel heeft zichzelf al (vliegensvlug) afgeserveerd; nu Ayaan Hirsi Ali nog af via de zijdeur”. Soms gaan de dingen sneller dan je gehoopt had.

Emmeloord  
25-5-2006 “En als Hij dit gezegd had, werd Hij opgenomen, daar zij het zagen, en een wolk nam Hem weg van hun ogen”.

Emmeloord  
27-5-2006 Hedenmiddag zijn Annelies en ik naar Urk getogen. Daar werd weer de twee jaarlijkse zogeheten vlaggetjesdag gehouden; ondanks het feit dat er nog geen nieuwe haring is. Het was weer aardig druk en gezellig met veel kraampjes; zowel in het centrum als in de haven. We troffen iemand die zei dat aan het eind van dit jaar de helft van de Urkervloot (gedwongen) is opgedoekt. De prijs van de dieselolie is nu zo hoog geworden dat de uitgaven de inkomsten overstijgen. Er wordt steeds meer verhypotheekt; maar dat houdt een keer op. Nadat we een abonnement van vier weken op het Ned. Dagblad hadden genomen gingen we weer huiswaarts.

Emmeloord  
28-5-2006 De Duitse paus Benedictus de zestiende heeft vandaag de vernietigingskampen Auschwitz en Birkenau (in Polen) bezocht. Het is me een raadsel wat hij daar moest. Paus Pius de twaalfde heeft, als "plaatsbekleder van Christus op aarde", niets voor de Joden gedaan. Hij had zelfs een verdrag met Hitler gesloten. En na de Tweede wereldoorlog heeft het Vaticaan altijd geweigerd de staat Israël te erkennen.

Emmeloord  
28-5-2006 Het is vandaag precies een jaar geleden dat mijn buurvrouw, mevr. v.d. Stelt, verhuisde. Ze heeft ruim twintig jaar naast me gewoond. Het heeft bijna een jaar geduurd voordat het huis werd verkocht. De nieuwe buren zijn inmiddels al weken bezig het huis op te knappen.

Emmeloord  
28-5-2006 Deze tekst heb ik afgelopen week in het gastenboek van de EO gezet: “Ooit (in 1970?) werden mijn ouders lid van de EO. Ik moest er toen niets van hebben. Maar vanaf 1978 ging ik zelf kijken en werd toen lid. Waarom? Om de goede berichtgeving (zoals Tijdsein), om de goede documentaires (Hoe zouden wij dan leven?), om de goede Bijbelstudies (Henk Binnendijk), enz. Tegenwoordig zie ik daar amper nog iets van terug. Daarom beperk ik me tot twee programma's: Nederland zingt en Het elfde uur. Maar ook bij deze programma's heb ik mijn bedenkingen. Ik zie niets in het geflirt van Andries Knevel met de Katholieke kerk; en Arie van der Veer is volgens mij teveel bezig met aanschouwelijk onderwijs”.

Emmeloord  
29-5-2006 Als men tegen mij zegt dat geloof iets heel anders is dan wetenschap, dat geloven eigenlijk niet wetenschappelijk is, moet ik altijd aan de volgende tekst denken: “Het geloof nu is een vaste grond der dingen, die men hoopt, en een bewijs der zaken, die men niet ziet”. Hebreën 11:1.

Emmeloord  
30-5-2006 Hedenmorgen bij de Harense Smid de bestelde Yamaha RX-V657T (7.1) (95 watt per kanaal) A/V versterker opgehaald. Na een uitgebreide bestudering van de dikke handleiding heb ik inmiddels de volgende zaken aangesloten: twee voor luidsprekers, twee achter luidsprekers en twee luidsprekers in de keuken. Een midden luidspreker en een woofer ontbreken nog. Via de analoge ingang heb ik aangesloten: CD speler, MP3 speler, satellietontvanger, PC en cassettedeck. Digitale coaxiale ingang: DVD speler en DVD recorder. Digitale optische ingang: DAB tuner en kabel decoder. En nu ga ik verder met studeren en afregelen…..

Emmeloord  
31-5-2006 Deze tekst zette ik 6 april op mijn weblog: “De strijd is losgebarsten binnen de VVD. Hoewel er drie kandidaat lijsttrekkers zijn zal de strijd zich gaan toespitsen tussen Mark Rutte en Rita Verdonk. Gisteravond in het Acht uur Lovely Rita gehoord. Nou; dat was dus veel geschreeuw en weinig wol. Hoewel ik geen lid van de VVD meer ben heb ik nog steeds het volste vertrouwen in de leden. En die zullen de juiste beslissing nemen; de zeer genuanceerde sociaal liberaal Mark Rutte”.

Emmeloord  
1-6-2006 Abonnees met een breedbeeldtelevisie en een abonnement op digitale televisie van @Home kunnen vanaf 9 juni zonder extra kosten gratis alle wedstrijden via een apart kanaal in echt breedbeeld 16:9 bekijken. Op zendernummer 12 komen er uitzendingen vanaf ongeveer een uur voor de aanvang van de wedstrijd, tot en met een uur na de wedstrijd, dus inclusief de palavers die aan de potjes voetballen vooraf gaan en erop volgen.

Emmeloord  
6-6-2006 06-06-06: "En het Beest maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken van het Beest, of het getal van zijn naam heeft. Wie verstand heeft, berekene het getal van het Beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is 666". (Openbaring 13: 16-17)

Emmeloord  
10-6-2006 Annelies heeft me goed geholpen met het onder de vloer door trekken van twee digitale coaxiale kabels. “Wie zal een deugdelijke huisvrouw vinden?”.

Emmeloord  
10-6-2006 Inmiddels gemerkt dat bepaalde TV programma’s van de ARD en het ZDF via de Dolby Digital optische uitgang van de kabeldecoder met 5.1 geluid te ontvangen zijn.

Emmeloord  
10-6-2006 Omdat ik een audio eiland aan de ene kant van de kamer heb, en een video eiland aan de andere kant, moest deze apparatuur via kabels onder de vloer door met elkaar verbonden worden. Nu er aan de ene kant een 5.1 A/V versterker staat moest er ook een nieuwe kabel komen vanaf de kabeldecoder. Deze heeft een optische uitgang. Maar omdat een kant en klare optische kabel niet met plug en al door een buis kan, en je een optische plug niet zo maar aan een optische kabel kunt zetten, heb ik voor de volgende oplossing gekozen: optische uitgang van kabeldecoder via een meter optische kabel met een omvormer (optisch-coaxiaal) verbonden. Hierop een coaxiale kabel aangesloten die onder de vloer door loopt en via een omvormer (coaxiaal-optisch) met een meter optische kabel is aangesloten op een optische ingang van de versterker. En het werkt! Binnenkort maar de nieuwe Samsung HDTV kabeldecoder (DCB H360R) aanschaffen. Dan kan er met 5.1 geluid naar HDTV worden gekeken.

Emmeloord  
10-6-2006 Wonderbaarlijk! Ik hoor de hele dag dat 666 het getal van de duivel is. Nou; er staat toch echt in Openbaringen dat het een getal van een mens is. En dat 6 juni 2006 iets bijzonder zou zijn (06-06-06) klopt ook niet. Want er zijn de afgelopen eeuwen zoveel fouten in de jaartelling gemaakt dat het nu evengoed 07-07-07 zou kunnen zijn.

Emmeloord  
10-6-2006 Vanmorgen zijn Annelies naar een circustent samenkomst op Urk geweest. Spreker was de Koerdische evangelist Rasak Avakhti die sinds 1990 in Nederland woont. In Irak heeft hij verschillende malen in de gevangenis gezeten is is daar ook gemarteld. Hij vindt het goed dat de Amerikanen het regime van Sadam Hoessein hebben verjaagd.

Emmeloord  
11-6-2006 Hedenmiddag hebben Annelies en ik naar het WK in Duitsland gekeken (met Oranje). We zagen SDTV breedbeeld op kanaal 12 via de digitale Nokia 119C kabeldecoder van @Home; met 5.1 geluid via de versterker. Voor mijn gevoel zaten we zo midden in het stadion; dat ik dat nog eens mocht beleven….

Emmeloord  
11-6-2006 Vandaag heb ik precies tien jaar mijn website. Toen ik in 1996, naast Planet Internet, ook Flevonet als provider had zag ik dat ze een bepaalde tekst op mijn “site” hadden staan. Ik dacht dat Leen het er had neergezet. Maar Flevonet had dat zelf gedaan; voor al zijn abonnees. Ik maakte toen mijn eerste bladzijde (over de Offringa stamboom); en Leen zette die bij hem neer. Totdat ik door had hoe ik die bij mezelf neer kon zetten. Vanaf dat moment had ik mijn eigen website; al was het nog maar één bladzijde. Inmiddels staan er vele bladzijden en heb ik tienduizenden bezoekers gehad. Mijn allereerste bladzijde staat inmiddels weer op internet en is net zo bereikbaar als in 1996: http://home.pi.net/~offringa.

Emmeloord  
13-6-2006 Hedenmorgen heb ik bij de Harense Smid een zogeheten middenluidspreker gekocht. Ik geniet nu nog meer van mijn 5.1 geluidsweergave.

   
15-6-2006 Hedenmorgen mijn middenluidspreker omgewisseld voor een KEF Cresta 20C.

Emmeloord  
17-6-2006 Vandaag is de laatste dag voor bakkerij Hakvoort. Daar heb ik tientallen jaren mijn lekkere brood gehaald. Jaren geleden kocht Sybold Greidanus ook dat pand op. Bakker Hakvoort mocht er blijven zitten omdat koop geen huur breekt. Maar het huurcontract loopt per 1 juli a.s. af. En nu wil Greidanus het zelf gaan gebruiken. Voor zijn slijterij? Ik zal het lekkere brood van de warme bakker node missen!

Emmeloord  
17-6-2006 Nu ik heb besloten om ook de PC digitaal met de 5.1 versterker te verbinden ben ik op zoek gegaan naar 5.1 geluidskaarten. Dat valt nog niet mee. Er zijn wel veel 5.1 geluidskaarten maar weinig met digitale coaxiale uitgangen. Coaxiale kabels vind ik namelijk gemakkelijker aanleggen dan optische kabels . En ik wil soundblaster hebben. Met anderen tezamen puzzel ik nu verder.

Emmeloord  
19-6-2006 Van zaterdagmorgen tot zondagavond hebben Annelies en ik op de zeilboot van Jan gevaren. Zaterdagmorgen vertrokken we uit de haven van Lemmer. Gedurende vier uur zeilden we over het IJsselmeer. Toen kwamen we aan bij Enkhuizen waar we de gemeentelijke haven opzochten. Nadat we waren afgemeerd zaten we aan boord te eten. Hierna gingen we Enkhuizen in. Verderop speelde een band met de zangeres Annie Schilder. Er waren voor haar wel eens betere tijden. Nadat we Enkhuizen waren doorgewandeld gingen we ergens op een terras zitten. We brachten de nacht door op de zeilboot en voeren gistermiddag terug naar Lemmer. Omdat er nu amper wind stond ging het zeilen niet zo hard meer. Daarom werd de diesel maar aangesproken. Als ik om me heen kijk lijkt het net of de hele wereld vol ligt met jachten. Het is niet helemaal mijn wereld…..

Emmeloord  
20-6-2006 Hedenmorgen heb ik bij ITC Computers in Emmeloord de Terratec geluidskaart Phase 22 gekocht. Deze kaart heeft analoog in en uit; benevens 5.1 digitaal in en uit (S/PDIF) (AC3 of DTS formaat). Inmiddels is de kaart in de PC gezet en met een digitale coaxiale kabel met de 5.1 Yamaha versterker verbonden. Zowel Winamp en Windows Mediaplayer alswel 5.1 films klinken perfect. Analoog en digitaal kunnen eventueel samen tegelijkertijd worden beluisterd.

Emmeloord  
23-6-2006 Na veel gepuzzel, en gesoldeer van plugjes aan kabeltjes (omdat veel apparatuur door de hele kamer staat), heb ik nu de DVD speler, de DVD recorder, de DAB tuner, de kabeldecoder en de PC digitaal op de 5.1 Yamaha versterker aangesloten. Daarnaast de CD speler, de MP3 speler en de satelliet tuner analoog aangesloten. Na deze ingewikkelde exercitie wordt het weer eens tijd voor een goed boek!

Emmeloord  
26-6-2006 Al dagen ben ik onbereikbaar op mijn mail adres: dick@offringa.nl. Vanavond om 18.50 uur verscheen deze tekst op de service pagina van Planet: “Na onderhoud aan enkele critische systemen zijn er problemen ontstaan t.b.v. e-mail van klanten van wie het domein bij Planet wordt gehost. Onze excuses voor dit ongemak. Wij stellen alles in het werk om de storing zo spoedig mogelijk op te lossen.”. Nu eens kijken wat “zo spoedig mogelijk” betekent…

Emmeloord  
27-6-2006 Deze mail naar Planet Internet gestuurd naar aanleiding van hun “service” berichten: “Worden jullie nu eens niet ziek van jezelf????? Los dit probleem op; en blijf niet zo kloten! Ik ben er langzamerhand spuugzat van!! Nog even en ik vertrek bij jullie na tien jaar. Los het op in plaats van allemaal cryptogrammen te plaatsen op jullie service pagina!”.

   
27-6-2006 27-06-2006 17:42 uur. Storing eigen gegevens klanten met domein Als gevolg van een storing is het voor klanten met een domein bij Planet Internet niet mogelijk om domein gerelateerde opties te benaderen via de "eigen gegevens" pagina op www.planet.nl. Onze excuses voor dit ongemak. Wij stellen alles in het werk om deze storing zo spoedig mogelijk op te lossen.

   
27-6-2006 27-06-2006 17:19 uur. e-mail Domeinen (update 3) Na onderhoud aan enkele kritieke systemen zijn er problemen onstaan t.b.v. e-mail van klanten van wie het domein bij Planet Internet wordt gehost. Het is noodzakelijk geworden de gebruikersnaam tbv e-mail te wijzigen. Als u inlogt op de Eigen gegevens op de Planet website, vindt u onder de optie Mailboxen uw nieuwe gebruikersnaam voor in uw mailprogramma. Het wachtwoord is ongewijzigd. Deze nieuwe gebruikersnaam zal ook via e-mail aan u verzonden worden. Onze excuses voor dit ongemak.

Emmeloord  
27-6-2006 Service afdeling Planet: “Als gevolg van een storing kunt u momenteel helaas niet uw wachtwoord laten resetten via het telefoonnummer 0800-0035. Wij adviseren u om hiervoor de helpdesk te bellen op het telefoonnummer 0900-1905. Onze excuses voor het ongemak. Wij stellen alles in het werk om de storing zo spoedig mogelijk op te lossen”.

Emmeloord  
27-6-2006 Het gaat goed met Planet. De (service?) berichten vliegen je om de oren. Weer eentje: “Als gevolg van een storing kan het voorkomen dat klanten die een domein abonnement hebben bij Planet Internet niet kunnen inloggen op onze systemen. U kunt dit in de meeste gevallen oplossen door het nogmaals te proberen. Onze excuses voor dit ongemak. Wij stellen alles in het werk om de storing zo spoedig mogelijk op te lossen.”. Wat hebben ze daar voor halfgare systeembeheerders in dienst? Het wordt steeds erger!

Emmeloord  
29-6-2006 Vanmiddag naar de servicelijn van Planet gebeld. De eerste medewerker was blijkbaar niet op mijn indringende vragen gesteld want hij gooide de hoorn op de haak. De tweede medewerker gaf toe dat er vorige week bij het verwisselen van het systeem grote fouten zijn gemaakt. Daardoor was de koppeling van het planet mailadres met het domein mailadres verbroken. Men had nog geprobeerd de zaak te herstellen maar dat was mislukt. Daarom heeft het systeem allemaal nieuwe gebruikersnamen aangemaakt. Vervolgens is deze nieuwe gebruikersnaam per mail opgestuurd maar niemand kon die mail dus nog ontvangen. Pas gisteren was men zo slim een mail per @planet.nl te versturen. Inmiddels is men druk bezig alle instellingen van de oude gebruikersnaam naar de nieuwe gebruikersnaam over te zetten maar dat wil nog niet goed lukken. Ook daar zijn problemen mee.

Emmeloord  
29-6-2006 Naar aanleiding van onderstaand artikel op Webwereld heb ik ze de volgende reactie gestuurd: “Ik vind dat de heer Oudshoorn van KPN wel erg luchtig doet over deze materie. Het is nogal wat als tienduizenden kleine ondernemers op internet vijf dagen niet meer via mail bereikbaar zijn. Zonder dat ze weten waardoor. Verder is de service afdeling van Planet nou niet bepaald klantvriendelijk in het uiten van heldere teksten; zelf vond ik het meer lijken op cryptogrammen. Maar bovenal vind ik dat er niet van te voren is nagedacht over de consequenties. Het is nogal wat als je zomaar duizenden gebruikersnamen gaat veranderen zonder dat die gebruikers daar zelf weet van hebben. Daar is ze van te voren niets over verteld. Eigenlijk vind ik het een grote schande! Het is dat ik al tien jaar bij Planet zit; anders zou ik direct opstappen!”.

   
30-6-2006 Het laatste is nieuws is dat RTL FM het kabelkanaal hoogstwaarschijnlijk gaat geven aan het Duitse RTL Radio. RTL Radio is het kanaal uit Luxemburg in het Duits voor Duitsland met de beste hits aller tijden. RTL Radio lijkt op RTL FM en als het aan RTL ligt zal dit kanaal in ieder geval de komende periode de leemte opvullen op de kabel omdat nog een aantal lang durende bodemprocedures wordt gevolgd om alsnog te kunnen uitzenden op FM met RTL FM

Emmeloord: de tuin  
2-7-2006 Vanachter de laptop in de tuin: Gisteravond hebben Annelies, Leen en ik als afsluiting van het seizoen met de leden van de computerclub in de grote tuin van Peter en Martha aan de barbecue gezeten. Het was schitterend weer en er waren zo’n twintig personen aanwezig. Gedurende zes uur lang genoten we van Amstel bier, barbecuevlees en leuke gesprekken.

Emmeloord  
4-7-2006 Ruud Lubbers is voortvarend aan de slag gegaan als informateur. Toen ik zijn arm joviaal om de schouder van Lousewies (Losse blouse) zag dacht ik: Die Ruud is met zijn charme best in staat om D66 weer bij het Kabinet te betrekken; en wel op een zodanige wijze dat dit Kabinet het toch tot mei 2007 uithoudt.

Emmeloord  
6-7-2006 De docu “Loose Change 2 nd Edition » bekeken. Is het waar ? Is het niet waar? In ieder geval is de werkelijkheid absurder dan de fantasie. En rond 1776 werd dit al geschreven: “Te allen tijde zijn wij in de positie om zonder meer nieuwe onlusten te stichten of de oude orde te herstellen. Onverzoenlijk zullen we de relaties tussen alle landen vergiftigen. Door afgunst en haat, oorlog en strijd, zelfs door honger, gebrek en epidemieën, zullen wij zo alle volkeren op de knieën dwingen, dat hun enige uitweg volledige onderwerping aan onze heerschappij is. Wij zullen niet halt maken voor omkoperij, verraad en bedrog wanneer die moeten dienen om onze plannen te verwezenlijken.”

Emmeloord in de nacht  
6-7-2006 Terwijl Annelies slaapt zit ik in een snikheet kantoortje (29 graden) achter de PC. Waarom? Geen idee! Eigenlijk omdat ik niet kon slapen van de warmte. Dan ga ik maar internetten. Dat houdt in: weblogs en sites lezen. Het is altijd weer boeiend (of niet dus) wat men zo al te berde brengt op het world wide web. Geen idee eigenlijk of het tot iets leidt...

Emmeloord  
8-7-2006 ID&T werd Slam FM; Noordzee FM werd Q Music; Yorin FM werd Caz!; RTL FM werd 100%NL. Wie volgt? En dan heb ik het er nog niet eens over dat alle commerciële zenders de afgelopen drie jaar nieuwe eigenaars hebben gekregen. Zoals: Arrow naar PCM, Sky naar de Telegraaf, Radio 538 naar Talpa, enz.

Emmeloord  
8-7-2006 Sinds 00.02 uur is op de ether frequenties van RTL FM dit station niet meer te beluisteren. Het nieuwe radiostation 100%NL heeft de strijd gewonnen. Alhoewel RTL FM 23 miljoen euro voor acht jaar licentie betaalde heeft 100%NL het met slechts 8.000 Euro voor acht jaar licentie toch gewonnen. Dat komt omdat 100%NL 70 % Nederlandstalig draait. RTL FM gaat door via de kabel, internet, satelliet en KPN TV.

Emmeloord  
9-7-2006 Vanmiddag hebben Annelies en ik, samen zittend op de bank, tussen half vijf en zes naar een herhaling van Pick of the Pops op Radio 2 BBC geluisterd. Dit radiostation kunnen we ontvangen via de kabeldecoder. Het was fantastisch de Top Twenty van zondag 11 juli 1963 nog eens te kunnen beluisteren. We kenden alle nummers nog. Waar blijft de tijd?

Deventer  
9-7-2006 Hedemorgen zijn Annelies en ik naar Deventer gereden. Daar werd weer Deventer Op Stelten gehouden. Het was de hele middag gezellig druk; met vele steltlopers. Annelies, Jelle en ik waren zowel op de zaterdagmarkt op de Brink als in het overige centrum. Na een pizza in een superdrukke pizzeria gingen we weer naar een afgeladen Brink. Wachtende op een plaatsje op een overvol terras keken we naar de voorstelling van de avond. Dat was weer grandioos mooi en tegelijkertijd absurd. Later konden we gelukkig zitten en aan het gerstenat gaan. Na middernacht verlieten we de nog steeds vol staande Brink en namen patat tot ons; richting huis.

Emmeloord  
10-7-2006 Mijn Radio Luxembourg pagina heeft nu meer dan 90.000 bezoekers gehad.

Emmeloord  
10-7-2006 Ik ontving weer een mail van Alan Bailey; de vroegere technicus in de Londense studio’s van het Engelstalige Radio Luxembourg: “Hi Dick, My web site is under construction at the moment. The book hopefully will be printed by the weekend after next. I send you a copy. As soon as the web site looks OK to me I’ll send you a link. One favour I would ask is – When you put the link on your site, is it possible to put it on the home page somewhere near the top with words like “ Radio Luxembourg book ‘208 It was Great’? I’ve also given your web site address in the book. The old Luxy studios in Hertford Street is now a private residence and Alan Freeman was my best man when I got married in 1972. The organist played Amazing Grace since Alan had made that a big hit the world over of that record. Yes I used to record all his programmes at Luxy as we were great mates. Look forward to hearing from you. Sincerely, Alan”.

Emmeloord  
12-7-2006 TNT heeft zojuist de bij Alternate bestelde Logitec Bluetooth koptelefoon afgeleverd..

Emmeloord  
13-7-2006 Het is een waar genoegen met dit weer, onder de nieuw gekochte parasol zittende, te luisteren naar de gouden klanken van de gouden iPod.

Emmeloord  
13-7-2006 Sinds dinsdag 25 juli 2000 ben ik geen (doop) lid meer van de Ned. Geref. Kerk te Emmeloord. Naar nu blijkt terecht. Ik vind het schandalig wat men ds. Roose aan doet. “Wie zonder zonde is”.

Emmeloord  
13-7-2006 De kerkenraad van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Emmeloord heeft zijn predikant drs. J.A. Roose uit zijn ambt ontheven. De aanleiding is een vertrouwensbreuk tussen de predikant en gemeenteleden ,,door grensoverschrijdend gedrag van de predikant binnen de pastorale context'', aldus de kerkenraad in een verklaring.Het gedrag van de predikant is gebleken uit een onderzoek van een professionele organisatie voor christelijke hulpverlening en advisering, aldus de kerkenraad. Ds. Roose heeft volgens een woordvoerder van de kerkenraad bekend zich te intiem te hebben gedragen tegenover één vrouwelijk gemeentelid. De predikant zou boete hebben gedaan en vergeving hebben gevraagd, gevolgd door een verzoek om ontheffing uit zijn ambt. Een procedure voor schorsing en afzetting vond de kerkenraad niet nodig. De raad stemde in met zijn verzoek en heeft zijn ontslag per 1 september geaccepteerd. ,,Aan de gedupeerden en de gemeente zal passende hulp worden aangeboden'', aldus de kerkenraad. De raadsman van ds. Roose, mr. P.J. den Boef uit Amersfoort, stelt dat zijn cliënt ,,op geen enkele wijze'' grensoverschrijdend gedrag heeft bekend. ,,Ik stel vast dat er geen aangifte is gedaan of een klacht is ingediend bij welk instituut dan ook wegens ernstig misbruik in pastorale relaties. Maar de kerkenraad heeft deze mededeling wel gedaan in de gemeente.'' Den Boef noemt het onderzoek van de professionele organisatie niet objectief. ,,Mijn cliënt is in ieder geval niet gehoord.'' Dat ds. Roose zelf om ontheffing uit zijn ambt vroeg, heeft volgens Den Boef als reden ,,dat door de handelwijze van de kerkenraad het vertrouwen is verdwenen om verder te functioneren''. Den Boef beraadt zich op verdere juridische stappen. Roose is sinds 2003 verbonden aan de Nederlands Gereformeerde Kerk in Emmeloord. Bron: ND.

Emmeloord  
14-7-2006 In het kader van “IJdelheid Kent Geen Tijd” heb ik vanavond met plakletters mijn domeinnaam op de rode Eend gezet. De eerste W hangt er wat bij; maar dat is nieuwigheid…

Emmeloord  
14-7-2006 Matteüs 5:28: “Maar Ik zeg u: Een ieder, die een vrouw aanziet om haar te begeren, heeft in zijn hart reeds echtbreuk met haar gepleegd”.

Emmeloord  
15-7-2006 Hedenmiddag zijn Annelies en ik naar de stad van de watertoren Sneek geweest. Het was gezellig druk in de zonnige en warme binnenstad. Eigenlijk wat te warm. Desalniettemin hebben we ons daar toch enige uurtjes vermaakt met wandelen, winkelen en mensen kijken.

Emmeloord  
16-7-2006 Hedenmiddag zijn Annelies en ik naar een zeer warm Lelystad getogen. Wij wandelden door Bataviastad en zagen ook enige Batavia stadswachten. Vervolgens vertoefden wij aan het water waar verschillende oude zeilschepen plaats hadden genomen. Op diverse schepen speelden jazz bands. Terwijl we genoten van deze muziek bekeken we tegelijkertijd de vreemd zomers uitgedoste (en uitdijende) voorbijgangers.

Emmeloord  
16-7-2006 Thans luisteren we weer via BBC Radio 2 naar een oude Pick of the Pops. Nu van zaterdag 18 juli 1970. In die tijd had ik café restaurant ’t Haasje in Bant nog. En het was het eerste jaar van (het Engelstalige) Radio Noordzee.

Emmeloord  
17-7-2006 “En Sara zag den zoon van Hagar, de Egyptische, dien zij Abraham gebaard had, spottende. En zij zeide tot Abraham: Drijf deze dienstmaagd en haar zoon uit; want de zoon dezer dienstmaagd zal met mijn zoon, met Izak, niet erven. En dit woord was zeer kwaad in Abrahams ogen, ter oorzake van zijn zoon. Maar God zeide tot Abraham: Laat het niet kwaad zijn in uw ogen, over den jongen, en over uw dienstmaagd; al wat Sara tot u zal zeggen, hoor naar haar stem; want in Izak zal uw zaad genoemd worden. Doch Ik zal ook den zoon dezer dienstmaagd tot een volk stellen, omdat hij uw zaad is.Toen stond Abraham des morgens vroeg op, en nam brood, en een fles water, en gaf ze aan Hagar, die leggende op haar schouder; ook gaf hij haar het kind, en zond haar weg. En zij ging voort, en dwaalde in de woestijn Ber-seba”. Bron: Genesis. Zie hier de oorzaak van de verbittering tussen de Joden en de Arabieren. Het zijn half-broers. Ze hebben beiden Abraham als aartsvader.

Emmeloord  
18-7-2006 Zojuist de zevende aflevering bekeken van Stalin: Oorlog en terreur. Elke aflevering is verbijsterend. Een niet aflatende stroom van duizenden en duizenden doden. En Stalin liet Warschau gewoon door de Duitsers verpletteren. Na de oorlog behield Stalin de oostelijke helft van Polen. Dat werd bij Wit-Rusland gevoegd. Miljoenen Polen (waaronder mijn inmiddels overleden ex-schoonouders) werden gedwongen gedeporteerd naar een nieuw gebied aan de Westkant van Polen; een gebied (driemaal Nederland) wat van Duitsland werd afgesneden; de nieuwe Oder-Neisse grens. Ze gingen wonen in de halsoverkop door Duitsers verlaten plaats Grünberg; wat nu omgezet werd naar de Poolse naam Zielona Gora. Hun Poolse geboorteplaats is nu Russisch. De Poolse geboorteplaats van mijn ex-vrouw was voor de oorlog Duits.

Emmeloord  
18-7-2006 Een Minister uit Israël heeft zojuist in BBC’s Newsnight gezegd wat ik op 26 april al in mijn weblog schreef: “De regering Bush heeft serieuze plannen om Iran uitgebreid te gaan bombarderen. Er zijn berichten dan men zelfs de inzet van nucleaire wapens overweegt.

Emmeloord  
18-7-2006 In 1978 was ik enige weken in Israël. Daarbij sprak ik met vele inwoners. Iemand zei: “Bij jullie in Nederland zijn grote problemen; het brood is 5 cent duurder geworden. Zulke problemen hebben wij hier gelukkig niet. Wij hebben slechts problemen met alle omringende landen die ons willen vernietigen”. In alle taxi’s stond toen The Voice Of Peace van Abi Nathan aan; de vredes zeezender in de Middellandse zee.

Emmeloord  
19-7-2006 Op mijn wereldontvanger Sony ICF-SW7600G heb ik tussen 19.30 en 19.45 uur via de korte golf (13.675 KHz.) zeer duidelijk de Engelstalige uitzending van Radio Jerusalem, The voice of Israël, kunnen ontvangen.

Emmeloord  
19-7-2006 Gij nu, mensenkind! neem u een hout, en schrijf daarop: Voor Juda, en voor de kinderen Israëls, zijn metgezellen; en neem een ander hout, en schrijf daarop: Voor Jozef, het hout van Efraïm, en van het ganse huis Israëls, zijn metgezellen. Doe gij ze dan naderen, het een tot het ander tot een enig hout; en zij zullen tot een worden in uw hand. Bron: Ezechiël.

Emmeloord  
19-7-2006 In 1947 werd door de Verenigde Naties voorgesteld om Palestina te splitsen in een Joodse en een Arabische staat. Daar zou dus een Arabisch Palestina hebben kunnen ontstaan. Op het moment dat Ben Goerion, overeenkomstig het besluit van de Verenigde Naties, de Joodse staat uitriep, vielen de Arabieren Israël aan. De aanvallers waren Egypte, Jordanië, Syrië, Irak, en Libanon. Die aanval was het begin van een oorlog, die in feite tot op de huidige dag voortduurt. De bedoeling was om Israël van de kaart te vegen, maar het resultaat was geheel anders. De Israëli’s sloegen de aanval af en de Arabische legers bezetten dat deel van het Britse mandaat dat volgens de Verenigde Naties bestemd was voor de Arabisch-Palestijnse staat. Het bestond voornamelijk uit de Westoever van de Jordaan en de strook bij Gaza. Deze gebieden werden vervolgens ingepikt door Jordanië dat in 1954 de Westoever annexeerde en door Egypte dat de Gazastrook bezet hield. Het zijn dus de Arabische staten, die de Arabische Palestijnen van hun legitieme rechten, die ze in 1947 van de V.N. hadden gekregen, hebben beroofd. (Israël heeft na de oorlog van 1967 de Westoever en de Gazastrook veroverd. Inmiddels is besloten deze gebieden weer te verlaten).

Emmeloord  
19-7-2006 Een Amerikaanse senator heeft zojuist in BBC’s Newsnight verklaard dat volgens hem de Derde Wereldoorlog al is begonnen. Overal zijn terroristen nu bezig met aanslagen. Tevens verwacht hij dat Iran zal proberen zowel Amerika als Engeland met nucleaire wapens aan te vallen.

Emmeloord  
20-7-2006 “In het negende jaar van Hosea, nam de koning van Assyrië Samaria in, en voerde Israël weg in Assyrië, en deed ze wonen in Halah, en in Habor, aan de rivier Gozan, en in de steden der Meden….Alzo werd Israël weggevoerd uit zijn land naar Assyrië, tot op dezen dag…Er bleef niets over, behalve de stam van Juda alleen”. Bron: 2 Koningen 17. (721 v. Chr.).

Emmeloord  
20-7-2006 De derde wereldoorlog zal beginnen met de nucleaire verwoesting van Londen, Birmingham, Manchester, Liverpool, New York, Washington, Philadelphia, Detroit, Chicago en Pittsburg. Engelse en Amerikaanse steden; Efraïm en Manasse. Bron: De verenigde staten en groot-brittannië in de profetieën (1967). En dit is nu juist het (Iran) scenario waar men op dit moment zo bang voor is.

Emmeloord  
20-7-2006 De afgelopen dagen kijk ik veel naar het kwalitatief hoogstaande BBC World; met veel berichtgeving over de crisis in het Midden-Oosten. En uitgerekend deze zender gaat Essent Kabelcom komend jaar van de kabel halen. Gelukkig kan ik BBC World ook nog via de satelliet ontvangen.

Emmeloord  
21-7-2006 Zowel via BBC World alswel Sky News en CNN volg ik de ontwikkelingen van de crisis in het Midden Oosten. Israël heeft de bewoners van Zuid Libanon dringend verzocht onmiddellijk te vertrekken. Duizenden reservisten uit Israël zijn inmiddels opgeroepen. Het lijkt er op dat Israël spoedig met grondtroepen de grens van Libanon over zal steken. Volgens mij zal dit verstrekkende gevolgen hebben. De troepen komen eerst in de VN zone; daarna in een gebied met 140.000 inwoners. Inmiddels heeft de Israëlische luchtmacht de hoofdweg van Libanon naar Syrië gebombardeerd; om bevoorrading van Hezbollah vanuit Syrië tegen te houden? De komende uren zijn beslissend. Ik denk dat de afloop totaal onvoorspelbaar is.

Emmeloord  
21-7-2006 “In die dagen zal het huis van Juda (de twee stammen: de Joden) naar het huis van Israël (de verloren tien stammen: de Europese volkeren aan de verre kustlanden) gaan en zij zullen tesamen uit het Noorderland (Europa) komen naar het land dat Ik aan uw vaderen ten erfdeel gegeven heb”. Bron: Jeremia 3:18.

Emmeloord  
22-7-2006 Bij het herdenken van de sterfdag van mijn moeder (op zaterdag 22 juli 1978) zag ik op de grafsteen weer de door mij uitgezochte tekst van Johannes op Patmos staan: “En Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geklaag, noch moeite zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbij gegaan”. Openb. 21: 4.

Emmeloord  
22-7-2006 "Zie, Ik haal de Israëlieten weg uit de volken naar wier gebied zij gegaan zijn; Ik zal hen van alle kanten bijeenverzamelen en hen naar hun land brengen. En Ik zal hen tot één volk maken in het land op de bergen Israëls en één koning zal over hen allen koning zijn; niet langer zullen zij twee volken zijn en niet langer verdeeld in twee koninkrijken". Bron: Ezechiël 37:21.

Emmeloord  
22-7-2006 Afgelopen avond zijn Annelies en ik naar de braderie in het centrum van Emmeloord geweest. Ondanks de warmte was het toch redelijk druk; maar de ouderwetse drukte van vroeger was er niet meer. Op het na tien jaar wederom geopende terras (van de vroegere Luifel) moesten we totaal twintig minuten wachten op een pilsje; terwijl het niet druk was. De kelner was zeker moe omdat hij zo vaak de trap op- en af moest lopen. Na negenen zaten we met wat Amsterdammertjes op een bankje bij de Bottom. Op een grote truck speelde een polderband; met Jelle Edelenbosch. Dat is de journalist van “De Noordoostpolder” die altijd mijn vreemde ingezonden brieven plaatst. Ook zagen we een grote politiemacht op de been terwijl er toch geen Pieperfestival was….

Emmeloord  
23-7-2006 Vanmiddag zijn Annelies en ik in de rode Eend naar het strand van Lemmer gereden. Daar was het lekker koel. Het strand lag trouwens overvol. Ik moest er aan denken dat ik als kind met mijn moeder vaak naar dit strand ging. Dat lag toen meer naar achteren; waar nu het industrieterrein is. Een foto van dit oude Lemster strand is onderaan mijn pagina over Lemmer te zien.

Emmeloord  
23-7-2006 “Maar ook zij, indien zij in het ongeloof niet blijven, zullen ingeënt worden; want God is machtig om dezelve weder in te enten. Want indien gij afgehouwen zijt uit den olijfboom, die van nature wild was, en tegen nature in den goeden olijfboom ingeënt; hoeveel te meer zullen deze, die natuurlijke takken zijn, in hun eigen olijfboom geënt worden? Want ik wil niet, broeders, dat u deze verborgenheid onbekend zij (opdat gij niet wijs zijt, bij uzelven), dat de verharding voor een deel over Israël gekomen is, totdat de volheid der heidenen zal ingegaan zijn. En alzo zal geheel Israël zalig worden”. Bron: Brief van Paulus aan de Romeinen (11).

   
24-7-2006 Mijn zus Stijntje Mensina is vandaag 62 jaar geworden.

Emmeloord  
24-7-2006 Uit mijn weblog van 29 maart jl.: De verkiezingen in Israël zijn weer achter de rug. De nieuwe partij Voorwaarts (Ehud Olmert) heeft 28 zetels behaald. Eigenlijk is het heel vreemd. In de staat Israël wonen uitsluitend Joden die afstammelingen van Juda en Benjamin zijn. Maar dat was vroeger nu juist geen Israël. Dat was de staat met de afstammelingen van de overige tien zonen van Jacob. En dat zijn nu juist geen Joden. Later werden ze de verloren stammen van Israël genoemd. En ze zouden vertrekken naar de verre kustlanden. Hierbij kunnen we ondermeer denken aan Denemarken (Dan) en Nederland (Zebulon). Deze lijn doortrekkende kunnen we tot de conclusie komen dat de nakomelingen van Juda (Jood) in het Midden Oosten wonen; en de afstammelingen van het oorspronkelijke Israël in de kustlanden van Europa.

Geldermalsen  
25-7-2006 Hedenmorgen ben ik met Annelies meegereden naar Zwolle. Nadat ze me bij het station had afgezet nam ik de trein naar Utrecht en dan naar Geldermalsen. Daar haalde Leen me op. Vanmiddag zijn we naar een bijzonder warm Tiel geweest. Thans zitten we met onze (draadloze) laptops in de tuin.

Geldermalsen  
26-7-2006 Vandaag zijn Leen en ik naar de Maasvlakte gereden. Onderweg zagen we de Betuwelijn; die loopt praktisch parallel aan de weg die we reden. Ook waren we aan het eindpunt van de Betuwelijn. Dat is wat anders dan een conducteur die zei: “Eindpunt van de trein”. Overal was het erg warm; toch hebben we diverse grote zeeschepen langs zien komen. Er worden hier aardig wat logistieke handelingen verricht.

Geldermalsen  
26-7-2006 Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat ik mijn eerste PIN betaling deed. Dat was bij het Shell benzinestation aan de Friese weg tussen Emmeloord en Lemmer. Deze wijze van betalen zat toen nog in de beginfase. Nu zijn PIN (Personal Identification Number) betalingen niet meer weg te denken.

Geldermalsen  
27-7-2006 Hedenavond zijn Leen en ik naar Utrecht getogen. We wandelden door een drukke en gezellige binnenstad. Mede vanwege de koopavond zaten de terrasjes overal vol;. zelfs onderaan de gracht. We waren even in “Stairway To Heaven””; de kroeg van Henk Westbroek. In een grote KPN bus (bellen-internet-televisie) wist men ons te vertellen dat je bij zo’n KPN abonnement de radio uitsluitend via de TV kunt beluisteren. Rare jongens; die KPN’ers…

   
28-7-2006 Leen en ik hebben zojuist, voor het eerst in ons bestaan, in een rijdende auto naar live TV gekeken. Bij Utrecht zette Leen een DVB-T stick aan zijn laptop en een antenne op het dak van zijn auto. Bij het scannen van TV stations vonden we Nederland 2; ongecodeerd. Vanaf Utrecht tot praktisch voor mijn huis kon ik, met de laptop op schoot, naar de journaal uitzendingen van Nederland 2 kijken. En dat allemaal via Digitenne/KPN Digitale TV.

Emmeloord  
30-7-2006 Gisteravond zijn Leen en ik naar Tollebeek gereden. Daar maakten we foto’s van de gerenoveerde zogeheten pioniersbarak. In het begin van de polder huisden er de hele week 17 werklieden in zo’n barak; zoals mijn vader. Volgens mij zijn deze barakken later als gezinsbarak in kamp Tollebeek gaan dienen. Op mijn woningen pagina heb ik nu een foto geplaatst van de ingang van kamp Urkervaart; oftewel kamp Tollebeek

Emmeloord  
30-7-2006 Vrijdagavond ben ik met Leen naar de braderie in het centrum van Emmeloord geweest. Het was erg warm en aardig druk. Later op de avond voegde Paul zich bij ons. Halverwege de avond gingen we op het terras van de CoCo bar zitten. Daar hoorden we luide klanken van een band die op een truck bij the Bottom speelde. Het was erg gezellig; mede vanwege de Amsterdammertjes. Rond half drie togen we weer huiswaarts.

Emmeloord  
31-7-2006 Hedenmiddag zijn Leen, Esther en ik naar het aloude Enkhuizen getogen. Nadat we de oude en gezellige winkelstraatjes waren doorgewandeld zaten we op een terras aan drie grote sorbets. Onderweg bij de Trintelhaven zagen we de mast van 1395 KHz. Maar nog steeds geen geluid….

Emmeloord  
4-8-2006 Eind november 2005 ontving ik de volgende brief van Essent Kabelcom: “Essent gaat de facturering van uw kabelabonnement veranderen. Tot en met december 2005 betaalt u het kabelabonnement via het maandelijkse voorschot van uw energierekening. Per 1 januari 2006 betaalt u automatisch het kabelabonnement rechtstreeks aan het bedrijf van Essent: Essent Kabelcom. …Bovendien heeft u nog maar één rekening voor internet en telefonie. Dat is wel zo makkelijk……” (?). Wel zo makkelijk voor een hoge overnameprijs…

Emmeloord  
5-8-2006 Zojuist dit bericht in nieuwsgroep nl.media.tv gezet: “Het is bijna 4 september. Dan begint de goocheltruc van de publieke zenders. Eén of andere malloot heeft de Raad van Bestuur wijsgemaakt dat een shuffle van de programma's de kijkdichtheid ten goede komt; dit in de strijd tegen de commerciële zenders. Dus alle programma's worden herverdeeld; waarbij nederland 1 een zender voor het grote publiek wordt (waarom niet ned 2?) nederland 2 de info zender wordt (waarom niet ned 1 of ned 3?) en nederland 3 een jongerenzender wordt. In het kader van Nederland vergrijst; is een jongerenzender wel op zijn plaats vind ik; want zo'n zender was er nog niet. En in het kader van "ouderen hebben nu het meeste te besteden" kunnen we reclames op jongeren gericht goed gebruiken. En alle kijkers die nu eindelijk aan horizontale programmering gewend waren…jammer; maar helaas...In dit hele plan is één ding vergeten: de uitvinding van de afstandsbediening. Niemand kijkt de hele avond nog naar één TV kanaal. Dus vanaf 4 september gaat de kijkdichtheid niet omhoog; maar met sprongen naar beneden. Eén troost daarbij; de Raad van Bestuur heeft gezegd in dat geval te zullen opstappen. Het is ze van harte gegund!”.

Emmeloord  
5-8-2006 Toen Annelies en ik vanmiddag in Lemmer waren zei ik dat een water apparaat midden in het centrum net zo min een fontein is als dat het lelijke gebouw in het centrum een gemeentehuis is.

Emmeloord  
5-8-2006 Vandaag wonen Annelies en ik precies één jaar samen.

Emmeloord  
6-8-2006 Vandaag zijn Annelies, Willeke en ik (met Jelle) weer naar de boekenmarkt in Deventer geweest. Het was prachtig weer tijdens het bezoeken van de 874 boekenstalletjes; zowel in de binnenstad als langs de IJssel.Wij waren daar met zo’n honderd duizend andere bezoekers waaronder Martin Ross (“glashelder”) en Gerrit Komrij. Er werden tienduizenden boeken, strips, oude schoolplaten, enz. aangeboden. Ik kocht weer een mooie oude ansichtkaart van Lemmer (al op de pagina). Na afloop van dit (steeds weer) indrukwekkende boekengebeuren zaten we buiten op het terras een lekkere pizza te eten.

Emmeloord  
7-8-2006 Gisteren heeft Annelies op de boekenmarkt een grote poster van de Emmaüsgangers gekocht. Ik vind dat nog steeds een fascinerend verhaal: Lucas 24: 13 – 35; speciaal de verzen 16 en 31.

Emmeloord  
8-8-2006 Vanavond ben ik met Annelies naar het begin van de Lemster week geweest. Het was weer ontzettend druk in Lemmer. Langs het Dok stonden weer honderden mensen te kijken naar de voorbijvarende jachten. En de bruggen waren weer lang open. Door het hele centrum is er nu kermis. Daarnaast spelen er diverse bands. Ik trof zoals gewoonlijk weer oude bekenden. En tevens iemand die zeer enthousiast was over mijn Lemmer pagina. Hij had ook in de woonschepenhaven gewoond. Morgenavond blijven we wat langer; en wat innemender.

Emmeloord  
8-8-2006 Sinds 1998 stond de Engelse Top Twenty van 1 augustus 1965 in Real Audio formaat op mijn Radio Luxembourg pagina. Inmiddels is deze nu in MP3 formaat te beluisteren.

Emmeloord  
8-8-2006 Een van de oudste bladzijden van mijn site is de zogeheten Catweazle bladzijde. Ik had tien jaar geleden geen idee wat ik op een site moest neerzetten. Daarom besloot ik onder deze naam maar mijn eigen filosofische beschouwingen te plaatsen. Ik voel me erg verwant met Catweazle omdat die ook altijd verwonderd om zich heen keek; bijvoorbeeld bij “de zon in een glas”. Net mijn Catweazle bladzijden weer eens nalezende merkte ik dat er inderdaad een grote verwondering in zit. Het leven is wonderbaarlijk!

Emmeloord  
9-8-2006 Alan Bailey, tussen 1958 en 1975 de Londense technicus van Radio Luxembourg, heeft zijn boek “208, it was great” klaar. Komend weekend stuurt hij me een exemplaar op. Op mijn Radio Luxembourg site heb ik inmiddels een link geplaatst die verwijst naar zijn site.

Emmeloord  
10-8-2006 Vanmiddag ben ik weer naar de zogeheten Kamper-UI-Dag geweest. Zoals gewoonlijk hing de koe weer aan de toren. Het bijbehorende gras heb ik niet gezien. Het was gezellig druk op de braderie in de lange Oudestraat. En er speelde halverwege in de tent een leuk bandje. Ik was ook even bij mijn geboortehuis aan de Molendwarsstraat (6 B; nu 13). Dat is de dwarsstraat van de Molenstraat; vandaar…Bij RAF (v/h Fokko Dijkstra) liet ik me voorlichten over HDTV satellietontvangers.

Emmeloord  
10-8-2006 Gisteravond ben ik weer met Annelies naar Lemmer geweest. Er was nu een ander, jonger publiek. De aanwezige bands op straat zongen, vrij hard, de vreemdste nummers. En overal op straat waren tapinrichtingen. Het (voornamelijk) jonge publiek zat zich vol te hijsen. In de kroegen was het zo stampvol, en stond de muziek zo loeihard, dat het er amper te harden was. En op de terrassen was het eigenlijk te koud. Desalniettemin hebben Annelies en ik het toch tot na enen vol gehouden. Maar we denken dat we nu langzamerhand te oud zijn geworden voor dit gedoe.

Emmeloord  
11-8-2006 Ik heb me jarenlang afgevraagd welke trefwoorden de overheid, na de val van de Muur, zou gaan gebruiken om meer greep op haar onderdanen te krijgen. Wel, ze zijn er: “Terrorisme”en “Moslims”. Nu kan alles; nu mag alles. De komende jaren worden we overspoeld met controle maatregelen voor wat betreft nieuwe opzet paspoort, nieuwe opzet PIN pas, controle telefoon en e mail verkeer, OV chipkaart, rekeningrijden, uitgebreide controle maatregelen vliegvelden, enz. George Orwell krijgt ruim twintig jaar na 1984 toch nog gelijk; Big Brother Is Watching You! Alleen de grijze massa zal er mee kunnen leven. Een ieder die een afwijkende levensstijl heeft is bij voorbaat verdacht. De Radioluisteraars, de Boekenlezers, de Christenen, de Filosofen, de Voetbalhaters; de Individuen, en misschien ook wel mensen met rood haar, krijgen het erg moeilijk: 666 komt zo wel heel dichtbij!

Emmeloord  
13-8-2006 Terwijl Annelies en ik ademloos naar Leon de Winter in Zomergasten kijken; vanmiddag hebben Annelies en ik een heel leuk verjaardagsfeest van Jan Albert meegemaakt.

Emmeloord  
14-8-2006 "Big L time is three ó' clock; and Radio London is now closing down". 39 jaar min 1 uur geleden.

Emmeloord  
14-8-2006 Thans zijn de drie laatste uren van Radio London begonnen; via de stream van www.veronica192.nl. Precies 39 jaar werd dit programma live uitgezonden via de 266 meter vanaf het zendschip MV Galaxy in de Noordzee. Eigenlijk klopt het niet helemaal; want Nederland had toen nog geen zomertijd. Dus het zou tussen 13.00 en 16.00 uur moeten zijn. Soundscapes: “The offshore station Radio London, on air from 23rd December 1964 till 14th August 1967, was the most powerful of all the radio ship transmitters. As well as covering most of the British Isles, the sound of "Big L" was heard across large parts of Europe. The station became famous with its carefully packaged programmes named after its deejays like Mike Lennox, Tony Windsor, Ed Stewart, Kenny Everett, Tony Blackburn and Norman St. John”.

Emmeloord  
16-8-2006 Zojuist een cd met een studio opname van Radio Veronica van 5 september 1964 afgedraaid. Het was Radio Veronica’s Teenager Muziek Express met ondermeer Teenager Toppers. Dat werd gepresenteerd door Bob en Brenda. Bob was Krijn Torringa; die vandaag op 66-jarige leeftijd is overleden. Het was toen een andere wereld met veel reclames tussen de platen (ook veel sigarettenreclames). De publieke omroep bestond uitsluitend uit Hilversum 1, Hilversum 2 en Nederland 1. Zelfs de REM moest nog beginnen. Als commerciële radiostations waren er de zeezenders Radio Veronica en de twee Radio Carolines.

Emmeloord  
16-8-2006 Zojuist het eerste uur van Radio Caroline South (259 m.) op 15 augustus 1967 beluisterd. Toen gingen ze door met uitzenden vanaf de Noordzee ondanks de aangenomen wet tegen de zeezenders. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik Johnnie Walker en Robbie Dale zo hoor.

Cochem Duitsland
17-8-2006 En zo zitten Annelies en ik in een internetcafe in Cochem in Duitsland. We hebben vanmiddag een caravan met voortent gehuurd op een nabijgelegen camping. Dat was maar goed ook want de regen kwam hier met bakken naar beneden en dan is een tent wat bezwaarlijker. Nu gaan we op zoek naar een leuke Bierstube of weinstube. Tot later...

Cochem Duitsland
18-8-2006 Thans zijn wij werdeom in een internetcafe ten bedrage van 1 euro voor 15 minuten. Gisteravond zijn Annelies en ik Cochem doorgewandeld. Nu bleek dat het een soort tweede Valkenburg is maar dan groter. Tientallen bars en restaurants. heel gezellig. Vervolgens zijn we de ganse avond blijven hangen in de konigsstube . Daar zaten wij dus uitgebreid aan het bier. Afgelopen nacht pletterde de regen letterlijk naar beneden. Maar nu schijnt de zon. Hedenmiddag hebben we lang op een terras gezeten en daar de mensen aanschouwd. Er loopt hier wat rond! straks gaan wij op zoek naar een leuke pizzeria. Thans maakt Annelies een digitale foto van me. Gelukkig kijkt ze nergens verbaasd van1 Tot zover.

Cochem Duitsland
19-8-2006 Thans zitten Annelies en ik wederom in een internetcafe in de toeristenplaats Cochem. Gisteravond hebben we in Konigstube gezellig gekletst met wat Vlamingen. Ik zei dat hun stuk van Belgie vroeger van Nederland was...Vanmorgen hebben we een goed verstopte supermarkt gevonden. Ze denken hier zeker dat iedereen maar altijd naar een restaurant gaat! Vanmiddag was er een Nederlandse boerenkapel op klompen aan het spelen soms...En we hebben lekkere wijn geproefd in een Weinstube. Na alle lekkere zon komt de regen hier nu weer met bakken naar beneden. Desalniettemin vermaken wij ons hier wel. Met wijn in de benen gaan we nu op zoek naar de camping. Tot zover deze berichtgeving.

Cochem Duitsland
20-8-2006 Gisterochtend las ik in de op de camping gekochte zaterdag Telegraaf een uitstekend verhaal over de gevaren van de komende RIFDs. Een aanrader om te lezen! Gistermiddag zijn Annelies en ik met de stoeltjeslift naar boven op een berg gegaan. Ik vond het wel eng zo hangend tussen hemel een aarde. Het is toch nog goed gekomen....Gisteravond hebben we ons weer bezig gehouden met Konings bier in de KonigStube. We dachten dat het hier vanmiddag wel rustig zou zijn maar in tegendeel..de grijze golf is weer nasdrukkelijk aanwezig. Er wordt hier wat afgegeten en gedronken....het einde der tijden is hier nog ver weg. Annelies zit thans op een bankje bij te komen van al dit gedoe hier...Het toeristengedoe wel te verstaan. Want na een dag of drie heb je het eigenlijk ook wel weer gezien. Nu eens kijken of ik een blik op de katten in de keuken kan werpen. Wordt vervolgd...

Cochem Duitsland
21-8-2006 Hedenmiddag zijn Annelies en ik in Trier geweest. We waren ondermeer in de Dom om het kleed van Christus te bezichtigen maar dat zat achter een hek en was niet te zien; katholieke magie dus. Ook zag ik in de Mediamarkt het nieuwe Fritz!Box modem (de 7170) ; met zowel een ISDN ingang als een ISDN uitgang plus VoIp; voor 219 euro. Met de Deutsche Bündesbahn keerden we terug naar Cochem waar we nu een pizza gaan eten. Dit was Duitsland voor het laatst dit jaar..

Trier Duitsland
21-8-2006 En zo zijn wij net met de trein vanuit Cochem in Trier aangekomen. De trein ging een uur lang door bergen, langs dalen en door diverse tunnels. Het is nog niet bekend wat wij hier allemaal zullen aantreffen. Gisteravond heb ik lang met diverse campinggasten aan de bar aan het Duitse bier gezeten. Ze waren allen van mening dat deze camping erg leuk is vanwege het losse karakter ervan. Alles staat wat schots en scheef door elkaar; echt een Poolse camping. Het begint zo langzamerhand weer koud te worden, ik moet steeds vaker naar de WC. Of zou dat door het Duitse bier komen? Ook de gistermiddag door ons in het drukke centrum van Cochem gekochten half droge wijn kon ons wel bekoren en had de nodige invloed. En Annelies zegt: nu eens zien wat Trier ons te brengen heeft. Tot zover de belevenissen uit Moezelland.

Emmeloord  
22-8-2006 Vanmorgen zijn Annelies en ik half twaalf uit Cochem vertrokken. Via Koblenz, Bonn, Keulen, Venlo, Nijmegen, Arhem, Apeldoorn zijn we om kwart voor vijf in Emmeloord beland.

Emmeloord  
23-8-2006 Zojuist met legitimatie, PIN pas en de desbetreffende brief van de Postbank toch maar naar het postkantoor in een Bruna winkel geweest. Dat verzin je toch ook niet! Het mooie hoofdpostkantoor sluiten en dan deze flauwekul verzinnen. Toen ik op een wit vel binnen een groot rechthoekig vlak mijn handtekening moest zetten vroeg ik of een kruisje ook goed is. “En waar komt nu de J in mijn PIN pas te staan?”. Men was not amused. De helpdesk zegt dat het voor de veiligheid is, de baliemedewerker zei dat het tegen fraude is; ik zeg dat het dient om de overheid zoveel mogelijk over ons te laten weten zodat diezelfde overheid zo meer controle over ons zal krijgen.

Emmeloord  
23-8-2006 Zojuist een medewerkster van de Postbank gebeld met de vraag waarom ik me nu weer moet legitimeren op het postkantoor met legitimatiebewijs, code PIN pas en handtekening. “Dat is voor uw eigen veiligheid mijnheer!”. Ik: “Zeur niet; dat is zeker in het kader van de anti-terrorisme bestrijding”. Zij: “Iedereen doet het!”. Ik: “O ja, als iedereen in de sloot loopt moet ik het ook doen?”. Zij: “Anders wordt uw PIN pas geblokkeerd”. Ik: “Nou u gaat uw gang maar!”. George Orwell met 1984 is inderdaad nog dichterbij dan ik dacht. Stelletje klojo’s!

Emmeloord  
25-8-2006 Dit vandaag op reactiepagina van Webwereld geplaatst: ‘KPN Telecom schijnt het nodig te vinden met zoveel mogelijk producten tegelijk op de markt te komen. Nu blijkt dat de materie zo ingewikkeld is dat er regelmatig storingen zijn. Dat hele InternetPlusBellen en Mine zal op een grote flop uitdraaien. De systeembeheerders van KPN missen gewoon de deskundigheid om dit goed op te lossen. De hele computergestuurde wereld wordt zo ingewikkeld dat het binnenkort vanzelf in elkaar dondert. Zie achterstand Belastingdienst; zie wederom storing Postbank. We moeten terug naar de eenvoud!”.

Emmeloord  
25-8-2006 Het gaat steeds beter in Nederland. Alle grote bedrijven worden gestroomlijnd. “Dan wordt de service naar de klant toe verbeterd” wordt er dan altijd beweerd. Het tegendeel is echter waar. Grote bedrijven zoals Essent, UPC, KPN, Belastingdienst, Zorgverzekeraars, Internet providers, enz. zijn tegenwoordig nog amper te bereiken. Na een ingewikkeld voice response systeem kom je eindelijk uit bij één of andere tuthola die vervolgens van niets weet. Wie bedenkt dat toch allemaal? Afgestudeerde HBO-ers die in hun ivoren torens (met uitsluitend beeldschermen voor zich) als net aangestelde managers denken dat alles nu ineens anders moet? Omdat ze het zo hebben geleerd in hun management boeken? En de klant? Hoe groter de verhalen dat alles om de klant draait; des te slechter de klant wordt behandeld. De Belastingdienst heeft nu al vele maanden achterstand. Heeft niemand van te voren kunnen bedenken dat je niet op één dag vijf verschillende nieuwe systemen moet invoeren? Bedrijven die een monopoly hebben kunnen zich dat nu nog veroorloven; de rest zal roemloos ten onder gaan.

Amsterdam  
26-8-2006 En zo zitten Annelies en ik in een internetcafé van Easy Internet Café in Amsterdam. We zijn vanmorgen naar de Albert Cuyp geweest en hebben daarna over de Prinsengracht gelopen. We zagen het huis van mijn dochter Anna (nu in Zimbabwe) en het Anne Frank huis. Inmiddels zijn we weer op de Dam beland waar een groot orkest speelt; dit in het kader van de Amsterdam Uit Markt. Graag had ik in het grote Internet Café van Easy gezeten maar we zagen vlakbij Tuchinski dat het is gesloten. Nu gaan we in dit prachtige weer verder genieten van de Amsterdamse wereld.

Emmeloord  
26-8-2006 Vandaag is de witte kat, kleine Kitty, precies tien jaar in mijn / ons midden.

Emmeloord  
27-8-2006 Vanavond hebben Annelies en ik ruim drie uur zeer geboeid gekeken naar Zomergasten van de VPRO: de gast van vanavond was de interessante persoonlijkheid filosoof Ad Verbrugge; hoofddocent sociale en culturele filosofie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Emmeloord  
27-8-2006 De VVD heeft haar verkiezingsprogramma klaar. De Hoofd Yup Ben Verwaayen van British Telecom, amper in Nederland aanwezig, heeft op vier A4’tjes zijn programma neergezet. Precies zoals je van een telecom bedrijf verwacht: Er moeten miljarden worden bezuinigd bij de gezondheidszorg en de woning corporaties. Maar de yuppen met dubbele inkomens moeten gratis kinderopvang krijgen. Naast dat deze gezinnen al in dure huizen wonen, dure auto’s bezitten en dure vakanties houden mag de rest van de gemeenschap grotendeels voor de kosten van hun kinderopvang opdraaien. Ik kan me niet voorstellen dat er 1 partij in Nederland is die nu met hen in een coalitie wil gaan zitten.”Voor een samenleving met ambitie” kan beter heten: “Voor een samenleving met egoïsten”

Emmeloord  
27-8-2006 Gistermiddag zijn Annelies en ik door de bekende Amsterdamse straten gelopen; zoals daar zijn: De Zeedijk, de Warmoesstraat, de Nieuwezijds Voorburgwal, de Nieuwezijds Achterburgwal, en meer van deze toeristische trekpleisters….Het viel ons op dat de dames achter de ramen er steeds lelijker uit beginnen te zien…vergane glorie. Desalniettemin werden er busladingen toeristen uitgebraakt. Zouden ze zoiets niet hebben in het land van de rijzende zon? Verder zag ik dat alle straten in die wijk nu ook in het Chinees worden aangeduid. Zouden de Chinezen nu ook al Amsterdam overgenomen hebben?

Emmeloord  
28-8-2006 Het doet me deugd dat webmaster Perry Bos van de site "norderney.nl" een foto van mij heeft geplaatst onder de link: "Aan de muur". Op deze foto is het Veronicaschip Norderney te zien.

Emmeloord  
28-8-2006 Langzaam maar zeker…stapje voor stapje…gaat het de kant op van: “En het maakt, dat het aan allen, kleinen en groten, en rijken en armen, en vrijen en dienstknechten, een merkteken geve aan hun rechterhand of aan hun voorhoofden; En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft, of den naam van het beest, of het getal zijns naams.”.

Emmeloord  
29-8-2006 Vandaag de TV gids met de nieuwe programmering van Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 ontvangen. Het is me een raadsel wat men hiermee beoogt. Op het amusementsnet Nederland 1 komt Het zes uur journaal, Een Vandaag en het Acht uur journaal. Op het verdiepende net Nederland 2 komen Catherine Keyl en Rik Velderhof. En op Nederland 3 komen jeugdprogramma’s. Want zo komen de jongeren terug naar de publieke omroep…Welke Bureaucraat verzint nu weer zoiets? Of is het uiteindelijk de bedoeling dat heel Nederland 3 in 2008 wordt opgeheven? Zeg dat dan! En hou niet een heel zwamverhaal over een veel betere programmering. Nooit van de afstandsbediening gehoord? Ik vind het jammer dat op deze manier de publieke omroep totaal verkloot wordt!

Emmeloord  
29-8-2006 Vandaag bracht de postbode het boek “208; it was great” van Alan Bailey; oud-technicus van de studio’s in Londen van Radio Luxembourg. Het boek ziet er prachtig uit met leuke verhalen over en prachtige foto’s van de diskjockeys van Radio Luxembourg; tussen 1958 en 1975. In een mail vandaag schreef Alan dat zijn site over dat boek veel verwijzingen krijgt dankzij de link op mijn bladzijde over Radio Luxembourg. “I’ve got lots of referrals from your site so it was a great pleasure to send it to you. Thank you very much. Your friend, Alan”.

Emmeloord  
30-8-2006 Sir Jimmy Savile heeft ook gereageerd op mijn Radio Luxembourg bladzijde. Zijn bijdrage is te lezen bij reactie nummer 608. Jimmy Savile was vroeger de populairste diskjockey in Engeland en toen te horen via Radio Luxembourg.

Emmeloord  
31-8-2006 Vanmiddag om zes uur was het 32 jaar geleden dat Radio Veronica haar uitzending staakte. De tijd daarna is nu al meer dan het dubbele van de tijd dat Radio Veronica heeft uitgezonden. Ik luisterde ernaar van 1961 tot 1964. De tijd van de vele kwartiertjes. Daarna werd het echte radio met Radio Caroline, Radio London en Radio Noordzee.

Emmeloord  
1-9-2006 Zojuist zijn Annelies, Esther en ik naar de vanmorgen geopende C & A geweest. Het is toch wel vreemd nu deze kledingzaak in het voormalige pand van Fokko Dijkstra te zien. Het was erg druk. Ik denk dat de poldervrouwen massaal aan het inkopen zijn geslagen om er nog een beetje redelijk uit te zien….

Emmeloord  
2-9-2006 Hedenmiddag zijn Annelies en ik naar zonnig Zwolle geweest. Annelies parkeerde haar auto op het terrein van het RIAGG; haar werkgever. Het was gezellig druk in het centrum; zowel op de Melkmarkt als in de Diezerpromenade. Zo merk je dat Zwolle eigenlijk toch wel meer te bieden heeft dan Emmeloord. Daarom zaten we er over te filosoferen of het misschien een goed idee is in Zwolle te gaan wonen. Ik heb er al eerder gewoond; van 1971 tot 1973.

Emmeloord  
3-9-2006 “In een werkelijk efficiënte totalitaire staat zou het almachtig bewind van politieke kopstukken en hun uitgebreide staf een volk van slaven beheersen die niet gedwongen hoeven te worden omdat zij hun slavernij liefhebben. Dit te bewerkstelligen is de taak, in huidige totalitaire staten toebedeeld aan propagandaministeries, krantenredacteuren en onderwijzers…. .De grootste propagandatriomfen zijn behaald, niet door iets te doen, maar door iets niet te doen”. Aldous Huxley.

Emmeloord  
4-9-2006 Annelies en ik hebben wel eens discussies over de politiek en wat de Bijbel daarvan zegt. Volgens haar betekent de zinsnede “Mijn koninkrijk is niet van deze wereld” dat we ons niet met politiek moeten bezig houden. Ik ben het op dat punt niet met haar eens; ik ben dus wel voor politieke partijen. Maar tegelijkertijd bewijst het wel dat de Bijbel niet een politiek rijk leert; integendeel; we moeten ons er eerder verre van houden. Dus alle mensen die beweren dat “de politiek” garen spint bij de Bijbel hebben ongelijk.

Emmeloord  
4-9-2006 Na zo’n zeven uur naar Radio 5 geluisterd te hebben weet ik het zeker: Radio 5 wordt een succes! Ik denk dat ze overal luisteraars gaan weghalen; van Radio 2 tot Radio 10; van Sky tot Veronica. En niet alleen de 55 plussers; ik denk dat er ook veel mensen onder die leeftijd naar gaan luisteren. Dus de komende luistercijfers worden heel boeiend!

Emmeloord  
4-9-2006 Vanmorgen is Radio 5 van start gegaan. Na jaren Radio 747 geheten te hebben is nu de oude naam (sinds 1 december 1985) terug. Vanaf vandaag is er een nieuwe programmering op Radio 5. Op werkdagen tussen 07.00 en 18.00 uur is er nu een programma; gericht op 55 plussers. Daarbij wordt er 70 % muziek gedraaid; en is er 30 % gesproken woord. Na 18.00 uur wordt de aloude programmering voortgezet. Inmiddels een tijdje geluisterd; en het valt me niet tegen. Hier is inderdaad een publiek voor; hiermee zal Radio 5 de (tot nog toe bedroevende) luistercijfers behoorlijk gaan opschroeven. Radio 5 is te ontvangen via 747 kHz. Middengolf, via de kabel, via satelliet, via DAB en via internet.

Emmeloord  
5-9-2006 Volgens lijsttrekker van de VVD Mark Rutte, zojuist in Het Elfde Uur, kan een moslim best les geven op een Reformatorische school; mits hij/zij de doelstelling van die school onderschrijft. Maar beste Mark; zodra die moslim de doelstelling van die school onderschrijft houdt hij/zij op moslim te zijn.

Emmeloord  
5-9-2006 Madonna heeft zich tijdens een optreden laten kruisigen. Gelovigen hebben daar tegen geprotesteerd. Ten onrechte volgens mij. Want de kruisiging was gewoon een verschrikkelijke doodstraf in het Romeinse rijk. “Vervloekt is een ieder, die aan het hout hangt”. Vreemd dat Madonna dit over haarzelf afroept…..

Emmeloord  
6-9-2006 Vanmiddag in Elsevier een heel interessant artikel van Midas Dekker gelezen. Hij verbaast zich daar in hoge mate over de verheerlijking van het lichaam van de moderne mens. Ondermeer te zien in moderne winkelcentra met hoofdzakelijk kleding- en cosmetica zaken. Leerzaam en vermakelijk om te lezen!

Emmeloord  
6-9-2006 Je hoort overal dat de kerken leeglopen. Maar is dat ook werkelijk zo? Heeft men dat inderdaad zelf geconstateerd of praat men anderen klakkeloos na? Wat zijn de feiten? De kerken waar geheel zuiver uit de Schrift wordt gepredikt zitten elke zondag stampvol. Als Annelies en ik hier in Emmeloord naar de Geref. kerk vrijgemaakt, de Ned. Geref. kerk of de Chr. Geref. kerk gaan zit het altijd stampvol. Niets te zien van leegloop van de kerken; ook niet in goede economische tijden. Het zou goed zijn dat de kritiekloze napraters eens zelf deze diensten gaan bezoeken; dan krijgen ze vanzelf meer inzicht in zichzelf.

Emmeloord  
7-9-2006 Kerken moeten helemaal niet met hun tijd mee gaan. Kerken moeten het Woord verkondigen. Aan de vrucht herkent men de boom. “Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing”. Dit is van alle tijden. Hier is geen moderne kerk voor nodig. Hier is trouwens helemaal geen kerkgebouw voor nodig. Het gaat om zelfkennis. “Wie zichzelf kent oordeelt niemand”.

Emmeloord  
7-9-2006 Er is een nieuw element toegevoegd aan de taak van “onze jongens” in Afghanistan. Ze moeten, naast de Taliban, nu ook de papaverteelt gaan bestrijden. Gedurende meer dan vijftien jaar waren goed getrainde en geharde Russische soldaten gelegerd in Afghanistan en ze konden het niet winnen van de Afghaanse strijders. Zal het “onze jongens” dan nu wel lukken?

Emmeloord  
8-9-2006 Zojuist in de nieuwe Elsevier de vaste column van Leon de Winter gelezen. Hij betreurt het zeer dat in de nieuwe verkiezingsprogramma’s praktisch niets over de energievoorziening wordt verteld. Hij is van mening dat er voor het jaar 2010 drastische maatregelen moeten worden genomen anders leveren we ons helemaal uit aan Rusland en de Arabische landen; en zullen zij met die oliedollars hier nog veel meer bedrijven gaan opkopen.

Emmeloord  
9-9-2006 Vanmiddag ben ik tussen twaalf en drie met Annelies naar het zogeheten Pieperfestival in het centrum van Emmeloord geweest. Het was behoorlijk druk en gezellig. Overal stonden weer lange rijen wachtenden bij diverse patatkramen voor gratis patat. Ook in de Lange Nering stonden verscheidene kraampjes. Eigenlijk ongelooflijk dat de polder met zoiets simpels als gratis patat zoveel mensen op de been krijgt. Later waren we in de poldertoren waar we een goed uitzicht hadden over de nu nog bestaande Deel. Ik maakte weer diverse foto’s.

Emmeloord  
9-9-2006 Het aantal gedwongen huisverkopen neemt gestaag toe. Eigenlijk is het niet te geloven dat zoveel mensen hun hypotheeklening op dubbele inkomens hebben gebaseerd. En dat over dertig jaar. Ten eerste kan er in dertig jaar heel veel veranderen. Ten tweede houdt het in dat de vrouw des huizes moet blijven werken; ook als ze kinderen krijgt. Die moeten dan maar naar de binnenkort gratis verkrijgbare kinderopvang. Vroeger zeiden vrouwen nog dat ze de vrijheid hadden te kiezen tussen gaan werken of niet gaan werken. De hedendaagse vrouw heeft zich echter deze keuzemogelijkheid volledig uit handen laten slaan.

Emmeloord  
10-9-2006 Hedenmiddag zijn Annelies in de rode Eend naar Urk getogen. Zittende op een bank aan een strandje ging er een Urker naast ons zitten. Hij vertelde dat de gemiddelde kotter wekelijks 23.000 Euro aan vis oplevert. Maar alleen aan olie zijn ze al 19.000 Euro kwijt. Dus rest er slechts 4.000 Euro voor personeel, onderhoud en niet te vergeten de aflossing aan de bank. Dus bijna alle kleine kotters gaan nu verdwijnen. En een kotter wordt ook niet meer gefinancierd door een bank. Urk wil zich nu gaan richten op toeristen. Misschien komt er verderop een nieuw appartement langs de dijk te staan. Op weg naar Emmeloord deden we even de barak van kamp Tollebeek aan. Ik keek weer naar de foto van de ploegbaas in pak en stropdas met de handen in zijn zak; kijkend naar de harde werkers die twaalf uur per dag in barre omstandigheden greppels moesten graven.

Emmeloord  
10-9-2006 Hedenavond ben ik naar de feesttent van het Pieperfestival op de Deel geweest. Allereerst trad er een band op met Jelle Edelenbosch (journalist Noordoostpolder). Daarna kwam er de Tsjechische band Queenmania die, net als jaren geleden, een imitatie gaf van Queen, maar nu nog slechter dan de vorige keer. Tenslotte trad er een band op die ook uitsluitend covers ten gehore bracht. Door de tent heen wandelende zag ik de (jonge) polderbevolking ruimschoots aan het bier; geserveerd in niet gespoelde plastic glazen. Het milieu is natuurlijk wel belangrijk; maar nu even niet. De hele avond overziende kreeg ik sterk het gevoel van een zinkende Titanic terwijl het orkest gewoon doorspeelt. De Flevolandse polderdijken zijn nu ook niet meer goed bestand tegen de stijging van de waterspiegel. Na afloop vond ik het een genoegen in het volle licht de resultaten van een losbandige avond te aanschouwen. Bij de uitgang had ik een lang gesprek met een inkoper van Wehkamp ; tevens een VVD raadslid. We spraken er over dat zo’n happening binnenkort niet meer op de Deel kan plaatsvinden. En hij zal de groeten doen aan de algemeen directeur van Wehkamp, Gerard Marsman, mijn vroegere collega in de automatisering.

Emmeloord  
11-9-2006 Deze e-mail stuurde ik in april 2003 naar mijn Amerikaanse achterneef: “Hello Greg, at this moment at least 600 civilians (many women and children) in Bagdad are killed; thousands are wounded in the hospitals; it is a terrible situation there. Many buildings are complete destroyed. Now ten journalists are killed by American fire. When there is a press briefing they only talk about the dead American en British soldiers; never about the dead Iraq civilians. When I watch American TV (by satellite) I see only the great soldiers. When I watch Dutch, English, German, French, Arabic TV I see always terrible, terrible pictures of dead bodies and parts of dead bodies. Of course Saddam Hussein must go. But only by a full mandate of the UN. For me Bush must go too. God bless America to be the policeman of the whole world? Can you bring democratic by bombing so many civilians? This is not a so called clean war. Why does the American TV not show the real and whole truth? If they do so; maybe they lost the support of the people? They said to Al-Jazeera that that TV station may not show capted POW's. Why not? Does America not have a free press? Does America like to tell other countries what they may show at their TV stations? And not? Now they killed a journalist of that TV station”.

Emmeloord  
11-9-2006 In New York worden nu alle namen opgelezen van degenen die zijn omgekomen bij de aanval op de Twin Towers. Gaan ze hierna ook alle slachtoffers in Irak opnoemen ten gevolge van de aanval van Amerika op Irak? Of zijn Amerikanen toch net even iets belangrijker dan Irakezen?

Emmeloord  
11-9-2006 Vanavond was/is een zeer boeiende TV avond. Eerst liet de VPRO de film “Fahrenheit 9/11”zien. Vervolgens ging de VARA/NPS via Zembla in op de complottheorie over 9/11. En thans toont BNN de van internet bekende film “Loose Change 2 nd Edition”. Wat is waar? In ieder geval is waar dat de regering Bush tegen haar bondgenoten heeft gelogen over niet bestaande CIA gevangenissen; elders in de wereld. De tijd zal leren of ze nog meer leugens heeft verspreid. Uit de laatste brief van een in Irak omgekomen Amerikaanse soldaat: “Ik hoop dat die gek niet herkozen zal worden”. Is dus wel gebeurd….

Emmeloord  
12-9-2006 Vandaag is mijn dochter Anna 26 jaar geworden.

Emmeloord  
15-9-2006 Toen Annelies en ik vanavond op koopavond in de hoofdwinkelstraat van Emmeloord, de Lange Nering, waren zagen we dat in het kader van “Emmeloord Vooruit” al zo’n tien mooie bomen zijn gekapt. De Nieuwe Polderbewoner wil blijkbaar een moderne, strakke winkelstraat zonder mooie bomen. Gewoon wat bloemenbakjes met wat groen; dat is het….Als dit zo doorgaat krijg ik nog spijt dat een paar Polen in 1945 de Duitsers hebben verhinderd bij Lemmer de polderdijk op te blazen….

Emmeloord  
15-9-2006 Op de heenweg naar het centrum zag ik VVD wethouder Willem Keur in zijn auto een bocht omgaan; al bellende achter het stuur. Zeker de centrumplannen aan het bespreken….Omdat T-Mobile per 3 oktober met de dienst “T-Mobile Thuis” komt dacht ik; Laat ik eens wat informatie vragen in de diverse Telecom winkels. Nou; de snelle verkopers met hun gladde verkooppraatjes waren gauw uitgepraat; ze wisten helemaal van niets. Ik vroeg ze of ze dan geen vakliteratuur bijhouden. Blijkbaar niet dus….

Emmeloord  
15-9-2006 Sinds NedStat is overgenomen door webstats4U zijn er allerlei problemen. Ondermeer werd er op mijn hoofdpagina een vervelende popup getoond. Inmiddels heb ik een oude NedStat teller van november 1996 gevonden en die op hoofdpagina geplaatst. De popup is nu verdwenen.

Emmeloord  
17-9-2006 Zojuist hebben Annelies en ik via de VPRO op Nederland 3 (het jongeren kanaal dus) gekeken naar de documentaire “Super Size Me”. Dat gaat over iemand die een maand lang uitsluitend McDonalds voedsel tot zich neemt. Nou; die werd er dus echt niet goed van; het ging steeds slechter; zowel met hem; als met zijn lever. En hij werd dikker. Het valt ons al tijden op dat er in Noordoostpolder ook steeds dikkere mensen rondlopen; vooral vrouwen. Omdat dit bij mij zeer aan de ogen doet vind ik dat er straks voor hen een verbod moet komen om in de gerenoveerde Lange Nering te verblijven. Want volgens mij moet daar binnenkort alles strak zijn.

Emmeloord  
17-9-2006 Op deze zonnige nazomerdag zijn Annelies en ik naar Blokzijl gereden. We wandelden het drukke centrum verschillende malen door en bekeken, naast de mooie oude huisjes, zowel de allochtone bezoekers als wel de autochtone bewoners. Er is een duidelijk verschil in taal….Later op de middag luisterden we weer beiden naar Pick of the Pops; nu met de Top Twenty van zondag 18 september 1968. Toen zat ik net enige maanden in ’t Haasje.

Emmeloord  
17-9-2006 Als mijn lezers denken dat ik vaak over religie schrijf hebben zij het mis. Ik wil absoluut niets met religie te maken hebben. Religie is het stelsel van diverse kerken met vaak een hiërarchische structuur. Religie betekent zelfredding. Ik hou me daar verre van. Want ik geloof uitsluitend wat er in de Bijbel staat (zowel Hebreeuws als Grieks) en ik geloof NIET wat er NIET staat. Als mensen me dan ook aanvallen op wat kerken en kerkmensen doen dan laat ik dat langs mee heen glijden. Daar gaat het niet om. Het gaat uitsluitend om persoonlijk geloof.

Emmeloord  
19-9-2006 Sinds 23.00 uur is Big L weer “in de lucht” op 1395 KHz.

Emmeloord  
19-9-2006 Ondanks afspraken met Radio Tirana in Albanië om tussen 20.00 en 23.00 uur niet uit te zenden (dan zitten zij op de 1395) gaat Big L na 20.00 uur rustig door op de 1395 KHz.

Emmeloord  
19-9-2006 Sinds vanmiddag rond 16.50 uur is de 1395 KHz. zender in de Trintelhaven aan de dijk Lelystad-Enkhuizen weer in de lucht. Hierop wordt een testprogramma van Big L uit Frinton-on-Sea, Essex in Engeland uitgezonden. Loeihard te horen in Emmeloord.

Emmeloord  
19-9-2006 De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden bestond uit de zeven gewesten (provincies). Dat waren Holland, Zeeland, Groningen, Utrecht, Friesland, Gelderland en Overijssel. Als de Republiek werkten de gewesten wel samen, maar behielden de gewesten ook veel vrijheid om dingen op hun eigen manier te regelen. Ook hadden ze geen koning die de baas was over de gewesten. Belangrijke beslissingen namen ze samen in de Staten-Generaal. De vertegenwoordigers van de Republiek vergaderden in Den Haag. De regel was dat ieder gewest een stem had, maar het gewest Holland had wel het meest te zeggen. Holland was het rijkste gewest en betaalde daardoor ook het meeste voor de Republiek.

Emmeloord  
19-9-2006 Matteüs gaat zelfs nog verder: “ Want Ik ben gekomen om tweedracht te brengen tussen een man en zijn vader en tussen een dochter en haar moeder en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder; en iemands huisgenoten zullen zijn vijanden zijn. Wie vader of moeder liefheeft boven Mij, is Mij niet waardig; en wie zijn kruis niet opneemt en achter Mij gaat, is Mij niet waardig. Wie zijn leven vindt, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest om Mijnentwil, zal het vinden”.

Emmeloord  
20-9-2006 Wonderful! In de Trintelhaven, aan de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen, staan een grote blauwe olietank, een groene generator, een zendinstallatie in een gele container en een hoge zendmast. Via een schotel wordt het signaal van Big L uit Engeland van de satelliet ontvangen en via de middengolf doorgezonden. Op enkele transistorradio’s (en een Philips buizenradio uit 1955) klinkt hier nu luid en duidelijk Big L via 1395 KHz. (215 m.). Dat de ontvangst zo goed is komt omdat de afstand Emmeloord – Enkhuizen hemelsbreed maar 25 km. is. Het programma is een mix tussen oude en wat nieuwe nummers en wordt perfect in het Engels gepresenteerd. Vergeleken met een jaar geleden zijn de meeste Wonderful Radio London jingles nu verdwenen. Maar het sfeertje van de zeezenders uit de jaren zestig is wel weer terug.

Emmeloord  
21-9-2006 Hedenmiddag zijn Annelies en ik in de rode 2CV6 naar zonnig Lemmer gereden. Tot mijn verbijstering zag ik dat men, net als in Emmeloord trouwens, het aloude en mooie hoofdpostkantoor heeft gesloten. Daar werden vroeger door mijn ouders de postcheque- en -girodienst betalingen gedaan. En daar had ik in 1964 mijn allereerste postbusadres (postbus 18). Later was Stellingwerf directeur en woonde er met zijn gezin boven. Zijn zoon Dick kwam vaak bij ons op de koffie. Die zou later Tweede Kamerlid voor het RPF worden.

Emmeloord  
21-9-2006 Zo wordt MSN ‘en met mijn dochter Anna in Zimbabwe wel een stuk moeilijker: “Er is amper internetverkeer mogelijk in Zimbabwe, omdat de overheid geen geld blijkt te hebben voor een openstaande rekening van 700.000 dollar bij een satellietbedrijf. Intelsat weigert nog langer bandbreedte te verlenen zolang de rekening niet voldaan is, meldt Cnet. "De verbinding is momenteel zeer traag, omdat Intelsat de bandbreedte heeft teruggeschroefd zolang we niet betalen", vertelt Phill Chingwaru van staatsbedrijf Telone dat verantwoordelijk is voor de verbinding. Bron: Webwereld.

Emmeloord  
22-9-2006 Die Offringa’s; wat zijn dat toch voor vreemde snoeshanen? Er schijnt een analyse gemaakt te zijn: 1. ze kunnen moeilijk onder een baas werken; 2. ze wonen het liefst aan de rand van een dorp; 3. ze kunnen moeilijk over hun gevoelens praten. Ik knoop er nog een vierde observatie aan vast: ze hebben een minderwaardigheidscomplex…daarom zijn ze hun hele leven bezig zichzelf aan de buitenwereld te bewijzen….Ze vergeten daarbij voor het gemak dat ze niet het eeuwige leven hebben en dat je dus niets kunt meenemen……

Emmeloord  
23-9-2006 Het is erg leuk op de computerclub via de live beelden van de netwerkcamera te zien hoe Annelies nieuwe stoelen bij de keukentafel neerzet.

Emmeloord  
25-9-2006 Hedenmiddag heb ik de (afgeprijsde) HDTV kabeldecoder Samsung DCB-H360RS gekocht. Na inlezing van de diverse radio- en TV kanalen heb ik nu zowel SDTV als HDTV kanalen. Helaas is hier nog geen flatscreen HDTV met HDMI aansluiting aanwezig. Toch kunnen via de scart aansluiting de HDTV uitzendingen van HD1-NL en Geographic Channel al wel worden bekeken; met 5.1 geluid. Al is het uiteraard nog met SDTV beeldkwaliteit..

Emmeloord  
25-9-2006 Sinds begin dit jaar was ik bestuurslid van de Emmeloordse Computerclub. Omdat de webmaster van de site van deze club telkens verzuimde de site aan te passen heb ik iets hatelijks in het gastenboek gezet. Wat bleek? Deze posting kon wel ineens worden verwijderd; maar actualisering van de site was natuurlijk een stuk moeilijker. Mede vanwege deze handeling heb ik mijn bestuursfunctie neergelegd en het volgende in hun gastenboek gezet: “Kenmerkend voor een dictatuur is dat men censuur toepast. Kenmerk van een volwassen democratie is dat men vrijheid van meningsuiting heeft. Het schijnt dat sommigen van ons de hoofdregels van onze Grondwet nog niet helemaal goed doorhebben...”.

Emmeloord  
25-9-2006 Vanavond vanaf 23.00 uur via Big L (1395 AM) naar de Fab Forty geluisterd. Nou; ik heb het niet de volle veertig nummers volgehouden. Wat een teringherrie! Zouden ze nu werkelijk denken met deze middengolf geluiden via een zender van 20 KW in Nederland een groot luisterpubliek in Great Brittain te bereiken?

Emmeloord  
26-9-2006 Afgelopen avond hebben Annelies en ik zitten kijken naar de beelden vanaf de HDTV decoder. Omdat we een gewone TV hebben is HDTV kwaliteit nog niet mogelijk. Toch waren de beelden nu al van een uitzonderlijke kwaliteit; niet alleen de HDTV kanalen maar ook de bestaande SDTV kanalen. Het lijkt wel of deze decoder de kanalen opwaardeert. En het 5.1 geluid is prima. Daarnaast biedt deze decoder tal van instelmogelijkheden.

Emmeloord  
28-9-2006 Hedenmiddag zijn Annelies en ik met de rode Eend naar de Jouster Markt geweest. Deze jaarmarkt werd weer druk bezocht; mede vanwege het zeer aangename weer. We wandelden langzaam de drukke hoofdstraat door; en aan het eind wrongen we ons weer door de mensenmassa naar het begin. Op de terugweg vroeg ik me bij de beide rotondes van Joure af waarom automobilisten zich tegenwoordig niet meer normaal kunnen gedragen. Blijkbaar heeft de hele wereld enorme haast. Daar past een rode Eend natuurlijk niet meer tussen…

Emmeloord  
29-9-2006 Woensdag en donderdag weer met veel genoegen naar de Algemene Politieke Beschouwingen gekeken; zowel via Nederland 1, als via internet en via het digitale kanaal Journaal24. Ik vind het altijd schitterend te zien hoe de diverse partijen hun meningen naar voren brengen; al dan niet met een niet te doorgronden cijferbrij. Nadat ik de afgelopen dertig jaar in vele landen met een (semi) dictatuur was ben ik dankbaar dat wij hier een goed functionerende parlementaire democratie hebben. Uiteraard ben ik het met Winston Churchill eens dat democratie de minst slechte vorm is. Al was hij zelf ook een despoot. Wat vaak vergeten wordt is dat men Kamerleden altijd kan benaderen; zowel via mail als via de telefoon. Ik heb dat dus vaak gedaan. Democratie is niet uitsluitend een hokje rood maken in het stemhokje. Als ex-raadslid van de gemeente Noordoostpolder vind ik het vanzelfsprekend dat men mij regelmatig over diverse zaken aansprak.

Eindhoven  
30-9-2006 Uit de weblog van Douwe Dijkstra te Barneveld: “Daar heb je de Artikel 31 vooroordelen weer. Het wachten is op Annelies. Die moet maar uit een ander IP adres posten anders krijg ik weer mailtjes van mensen die mij adviseren niet te reageren "op die twee negatievelingen ("zwarte kousen") die uit hetzelfde IP adres posten". Goede zondag, ik ga twee keer naar www.doorbrekers.nl. "Juich voor de Heer, heel de aarde wees blij", "Wij heffen onze handen op naar de God van alle eeuwen" ipv 't orgel met hele noten” . Waarvan Akte!

Eindhoven  
30-9-2006 Thans zitten Annelies en ik in de flat van een zoon van Annelies. Vanmorgen zijn we naar Eindhoven gereden. Vanmiddag zijn we eerst door winkelcentrum Woensel gewandeld. Daar kon ik goed zien hoe strak het winkelcentrum van Emmeloord gaat worden. De vraag is of ik daar erg blij mee moet zijn. Later op de middag zijn we door het zeer zonnige centrum van Eindhoven gewandeld. Daar zaten de terrasjes overvol. Balkenende heeft dus gelijk: Het gaat goed in Nederland! Toch?

   
1-10-2006 Hedenavond zijn Annelies van Eindhoven naar Emmeloord gereden. Onderweg zagen we weer de twee rood verlichte zendmasten van de 400 KW middengolf zenders: Radio 5 (747 KHz.) en Radio 10 (1008 KHz.). Wanneer zal daarop via DRM worden uitgezonden? Op dit moment luisteren we via de kabel naar non stop muziek van RTL FM…..of is het nu Sky Radio?

Eindhoven  
1-10-2006 Sinds vandaag is RTL FM in handen van Sky Radio (Telegraaf Media Group). Dat is te merken aan het feit dat op de hele uren het nieuws van Sky Radio te horen is; gevolgd door een RTL FM jingle. Als Sky Radio slim is programmeren ze op RTL FM de oude stijl van Sky Radio; voordat die in 1995 in de ether kwam. Op kabelradio moet je gewoon softpop programmeren omdat dit soort radio uitsluitend in de huiskamer te beluisteren is.

Eindhoven  
1-10-2006 Vanmiddag zijn Annelies en ik naar de zogeheten koopzondag in het centrum van Eindhoven geweest. Het leek wel of alles gratis was; zo druk was het. Zowel op straat als in het overdekte winkelcentrum, in diverse winkels alsook bij V & D en de Mediamarkt was het net een mierenhoop. Blijkbaar worden de meeste mensen er erg gelukkig van juist op zondagmiddag de stad in te kunnen gaan. Waar zijn de tijden gebleven dat er op zondagmiddag een goed boek werd gelezen en er een goed gesprek werd gevoerd?

Eindhoven  
1-10-2006 Op mijn muziekbladzijde is nu een langere versie van A Whiter shade Of Pale van Procol Harum (in stereo) te beluisteren.(Met dank aan Juul Geleick).

   
2-10-2006 Zojuist deze mening op de weblog van Douwe Dijkstra gezet; waarin gesteld werd dat de dood van de Joden niet de wil van God was; “Helaas heeft God niet tijdig ingegrepen met Adolf Hitler die totaal gestoord was”. Mijn mening is als volgt: De meeste kerken in Duitsland, plus de gehele top van de Rooms Katholieke Kerk, stonden tussen 1933 en 1945 achter de heer Hitler. Het grootste gedeelte van de Amsterdamse politiemacht heeft meegeholpen de Joden op te pakken. Relatief gezien zijn in Nederland de meeste Joden opgepakt. De heer Hitler heeft het niet alleen kunnen doen...Daar moet ik altijd aan denken als ik weer eens in Auschwitz/Birkenau ben...

   
2-10-2006 Cyberspacecakeradio is terug! Zeven en een half jaar geleden kreeg ik het idee om een radiostation via internet te beginnen met de wonderbaarlijke naam Cyberspacecakeradio. Toen moest ik nog iemand vinden om de jingles in te spreken. En dat werd uiteraard de onvolprezen Jelle Boonstra uit Zwolle. Wie anders? Op dit moment is er nog een fragment van dit rare radiostation te horen door op mijn hoofdpagina onderaan rechts op het luidsprekertje te klikken. En hoor dan de combinatie van Cyberspace en Spacecake…

   
3-10-2006 Uit “Het domein van de slang” van Willem Ouweneel: “We kunnen rustig stellen dat alle methoden waardoor mensen in extase, d.i. in de volle zin buiten zichzelf gebracht worden, waardoor zij in deze staat geen controle meer over zichzelf kunnen uitoefenen, uit den boze zijn”.

   
3-10-2006 Toezichthouder Opta dwingt KPN om de wijkcentrales voor het bestaande vaste net tot 2011 open te houden, zodat concurrenten die er gebruik van maken uit de kosten komen. KPN wilde al in 2010 volledig overschakelen op het glasvezelnetwerk, waarvoor slechts 200 supercentrales nodig zijn, in plaats van de huidige 1300 wijkcentrales. Concurrenten van KPN, zoals Tele2/Versatel en Orange, hebben echter apparatuur staan in 400 van die wijkcentrales, om hun klanten te verbinden met het KPN-netwerk. Bron: Financieel Dagblad.

   
3-10-2006 Sinds vele jaren ben ik een bewonderaar van de schrijver C.S. Lewis. Ik kende zijn vroegere werk “Brieven uit de hel” maar heb daarna ook de boeken “Verdriet, dood en geloof”, “Met reden geloven”, “Het probleem van het lijden” en “C.S. Lewis is honderd jaar” gekocht. Ik bewonder deze man net zoals ik ds. Richard Wurmbrand zeer bewonder. Deze, reeds overleden, personen hebben me beiden erg geboeid en me sterk aan het denken gezet over wat geloven nu werkelijk inhoudt..

   
4-10-2006 Annelies en ik hebben net weer erg genoten van het absurdistische Jiskefet (voor de niet Friezen: Vuilnisvat).

   
4-10-2006 Ik werd net door de EO gebeld. Of ik een proefabonnement van tien weken op hun blad Visie wilde; voor 5 Euro. Dat wilde ik wel; mits het abonnement daarna automatisch wordt beëindigd; of dat ik word gebeld voor een eventuele voortzetting. Dat was dus niet de bedoeling. Als ik zelf na tien weken niet afbel blijf ik automatisch lid. Nee EO! Zo werkt dus dat niet! Dat is zo niet de bedoeling van een proefabonnement!

   
5-10-2006 Na wat gepuzzel in Frontpage is het nu mogelijk dat de berichten in mijn gastenboek wat langer kunnen worden. Iets langere berichten werden vaak afgekapt; dit tot ergernis van de posters. Verder een groter lettertype. Inmiddels heb ik ook een Engelse versie van mijn gastenboek. Die is niet alleen via mijn Engelse hoofdpagina maar nu ook via diverse subpagina’s te bereiken. Want ik heb de gastenboeken per aparte pagina afgeschaft.

   
5-10-2006 Vanmorgen zijn Annelies en ik naar een zonnige markt geweest. Ik vroeg me daarbij af hoelang de kermis nog op de Deel kan staan. Over een paar jaar is dit mooie plein voorgoed verleden tijd. Inmiddels worden in de Lange Nering alle fietsenstallingen afgebroken. De fietsen staan nu her en der verspreid. Ook de bijbehorende bankjes zijn nu verdwenen. De mensen moeten niet zitten, maar lopen; en kopen. Het is de Vooruitgang zullen we maar denken.

   
6-10-2006 De laatste negen bezoekers van mijn Radio Luxembourg pagina komen uit Nederland, Vietnam, Luxemburg, België, Amerika, Engeland, Spanje, Italië en China. Zo behoort het World Wide Web te werken!

   
6-10-2006 Het is een waar genoegen in het programma Toppers van Toen op Radio 5 (gepresenteerd door Jan Steenman) regelmatig nummers voorbij te horen komen die ik vroeger als single heb gekocht. Op mijn 15 de verjaardag kreeg ik van mijn ouders een Philips pick-up. Die sloot ik, via de bananenstekkers, aan op de phone ingang van mijn Grundig buizenradio. Regelmatig kocht ik nieuwe singles; Philips kostte toen ƒ 3,40; de rest was ƒ 3,60. Deze platenspeler, met de bijbehorende originele singles, heb ik nog steeds. Het doet me deugd dat men nu zelfs in Spanje met veel plezier naar Radio 5 luistert.

   
7-10-2006 Deze tekst heb ik op Webwereld geplaatst: “Computers zijn fantastisch. Maar computers zijn ook manipuleerbaar. Onze democratie is een groot goed. Daarmee mag niet gemanipuleerd en gesjoemeld worden. Zolang stemmachines niet voor de volle honderd procent betrouwbaar zijn moeten we die dus niet gebruiken. Gewoon weer met formulieren en het rode potlood gaan stemmen. Ik heb meerdere malen na sluiting van het stembureau urenlang met anderen zitten tellen. Klopte het niet; dan een hertelling. Totdat het eindelijk wel klopte. Maar dat had ik er graag voor over”.

   
7-10-2006 Zo'n vijf en twintig jaar geleden heb ik, op de zondagavonden, alle afleveringen van “Berlin Alexanderplatz” (van de regisseur Reiner Werner Fassbinder) via de VPRO TV gevolgd.

   
7-10-2006 Op 7 oktober 1976 (nu precies 30 jaar geleden) kocht ik het boekje “De Komende Computermaatschappij”; geschreven door J.L. van Baaren (Stichting Moria). Het eerste wat ik daarna deed was een Bijbel pakken en kijken of er inderdaad in Openbaring 13:16-18 over het Beest en 666 gesproken werd. Dat was dus zo. Sinds die tijd heb ik alle ontwikkelingen betreffende deze materie gevolgd. En het heeft me verbijsterd dat het de afgelopen 30 jaar precies die kant is uitgegaan. Niet alleen dat praktisch de hele wereld nu elektronisch betaalt; ook alle handelingen van de mensen zijn nu te volgen via bankrekeningen, internetbezoek, verzonden mails, de GSM, rekeningrijden, de OV chipkaart, Digitenne, paspoort, enz. Wie er niet aan mee doet wordt uitgestoten; diens rekeningen worden geblokkeerd; men kan niet meer kopen en verkopen.

   
8-10-2006 Op zaterdag 5 maart 1988 hadden we, tijdens de start van de ether uitzendingen van Radio Noordoostpolder , in de studio in Emmeloord Joost den Draayer (Willem van Kooten) te gast. Gedurende zeven minuten had ik een leuk gesprek met hem. Dit gesprek is nu in MP3 formaat te beluisteren via mijn Veronica pagina.

   
8-10-2006 Gisteravond zijn Annelies en ik weer eens naar een zogeheten donateursavond van stichting muziek promotie noordoostpolder geweest (www.noppop.nl). Er zou zo’n 120 man komen. Zoals gewoonlijk was de drank, met de bijbehorende hapjes, weer gratis. Na een uur begon de uitgenodigde band Big Bam Boom Band te spelen; een Power Blues Rock band uit de regio Utrecht. We hoorden allerlei covers; waaronder veel nummers van de Rolling Stones, the Who, Cream, enz. Gitarist Alfred van de Linden kwam uit de Bintangs. De band was wel goed; maar het geluidsvolume was veel te hard voor de kleine ruimte. Daardoor kon er niet meer gezellig worden gekletst. En daar houden Annelies en ik erg van. Dus hebben we tijdens de optredens maar weer een andere hobby beoefend: onbeschaamd mensen observeren. Toch was de sfeer zodanig dat we tot minstens half drie zijn gebleven.

   
9-10-2006 Dat de Amish in Amerika nog met paard en wagen rijden is vreemd; het kwaad zit niet in de techniek maar in de mens zelf. Wat me wel getroffen heeft is het feit dat de Amish de moordenaar van hun kinderen hebben vergeven. Hoe conservatief christelijk ze ook zijn mogen; wie van ons zou dat kunnen opbrengen als één van onze kinderen is vermoord? En dat alleen al maakt dat ik zeer grote bewondering heb voor deze Amish.

   
9-10-2006 Tot nog toe staan er 250 reacties in mijn gastenboek; 5 bladzijden van elk 50 reacties. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet verwacht had bij het begin op 15 mei 2003. Ik lees ze nog regelmatig allemaal.

   
9-10-2006 “Maar thans zijn wij van de wet ontslagen, dood voor haar, die ons gevangen hield, zodat wij dienen in de nieuwe staat des Geestes en niet in de oude staat der letter”. (Romeinen 7:6).

   
10-10-2006 Als ik zo’n Netwerk aflevering zie, over deze gedwongen uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers, dan schaam ik mij er voor Nederlander te zijn.

   
11-10-2006 En dat was dan weer het onvolprezen, volkomen surrealistische, Jiskefet…….

   
11-10-2006 “Wij kunnen in de werkelijkheid steeds meer waarnemen, maar begrijpen er steeds minder van. Toch kunnen vakwetenschappers zo gebiologeerd zijn door hun eigen discipline dat ze veel, zo niet alles daartoe willen herleiden, geen rekening houdend met de grenzen van de eigen of een andere discipline”. Prof. Dr. Ir. J.H. van Bemmel; hoogleraar aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

   
11-10-2006 Jarenlang heb ik me afgevraagd hoe een totalitair regiem aan mensen kan komen die andere mensen martelen of opsluiten. Sinds ik het Korps Mariniers in Finland bezig heb gezien met het vechten met de plaatselijke bevolking, en de Koninklijke Marechaussee bezig heb gezien met het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers, weet ik het. Hier kan het ook….

   
12-10-2006 Marktplaats.nl kent een veiligheidslek waardoor met een simpele toevoeging aan een url mailadressen van adverteerders zijn uit te lezen. Bron: Webwereld. Hedenmorgen fietsten wij nog langs het gebouw van Marktplaats; gelegen naast Het Goed. Niets van een lek gemerkt...

   
12-10-2006 Toen wij vanmiddag in de rode Eend van Emmeloord naar Bant reden zagen we dat er langs de weg glasvezelkabels worden aangelegd van Bant naar Emmeloord. Bant heeft nu niet alleen een rotonde die groter is dan het dorp zelf; Bant wordt nu ook nog aangesloten op de Elektronische Snelweg…

   
15-10-2006 Vanavond hebben Annelies en ik bijna drie uur zeer geboeid gekeken naar de hedenmiddag gekochte, uit de verhuur gehaalde, DVD met de indrukwekkende film “De Pianist” uit 2002; met 5.1 geluid; een waar gebeurd oorlogsdrama; van de regisseur Roman Polanski.

   
15-10-2006 Annelies en ik luisteren nu met veel genoegen naar BBC Radio 2 Pick Of The Pops met de mooie Top Twenty van 12 oktober 1961.

   
16-10-2006 Zojuist hebben Annelies en ik geboeid naar een aflevering van Tegenlicht gekeken: een zeer interessant gesprek met de schrijver John Le Carré.

   
16-10-2006 Hedenmiddag heb ik via internet de FRITZ!BOX FON WLAN 7170 besteld.

   
18-10-2006 De IKON liet een indrukwekkende reportage over “André Rouvoet in Israël” zien.

   
19-10-2006 Eén op de acht Amerikanen is verslaafd aan internet en vertoont dezelfde verschijnselen als iemand die aan de drank is. Uit Amerikaans onderzoek van de Stanford University School of Medicine onder 2513 volwassenen blijkt dat één op de acht Amerikaanse burgers kampt met problematisch gebruik van internet. Deze mensen hebben een hele sterke drang om online te zijn. De internetverslaafden gaan stiekem surfen en vertonen gedrag dat sterk lijkt op dat van alcoholisten. Internetverslaafden hebben een ongezonde drang om hun e-mail te controleren, berichten op weblogs te plaatsen en websites te bezoeken. Bron: Webwereld.

   
20-10-2006 Gisteravond heb ik bij de internet provider XS4ALL een zogeheten SIP nummer aangevraagd. Dat is een apart telefoonnummer waarmee je goedkoper kunt bellen via internet. Zodra de Fritz Box 7170 is gearriveerd kan ik daar zowel mijn gewone ISDN nummer in programmeren als wel dit SIP nummer. Per ISDN toestel kan ik dan kiezen hoe ik uit bel; via de vaste lijn of via internet. Daarnaast is de Fritz Box zo te programmeren dat je van te voren al bepaalde nummer reeksen kunt invoeren. Tevens ben je met zo’n SIP nummer ook via de laptop bereikbaar; zowel thuis als elders.

   
21-10-2006 Ook op deze zaterdagmiddag zijn er op de computerclub vele Amstels aanwezig. Het is altijd leuk het nuttige met het aangename te kunnen verenigen.

   
22-10-2006 Zojuist hebben Annelies en ik naar Zembla gekeken met een reportage van de onafhankelijke oorlogsjournalist Arnold Karskens over “onze jongens” in Afghanistan. Nou; dat komt allemaal goed daar. “Onze jongens” blijven zoveel mogelijk waar ze zijn of ze bombarderen dorpen waarbij veel onschuldige slachtoffers onder de burgerbevolking vallen. “Stabiliteit en Veiligheid” noemt onze Minister van Defensie Kamp dat graag.

   
22-10-2006 Hedenmiddag zijn Annelies, Leen en ik weer naar de voormalige Vissersplaats de Lemmer geweest. Wandelende op de dijk naar het strand zagen we dat deze dijk nu helemaal opnieuw is bestraat. Vanaf mijn jeugd lag hier het oude, door gras overwoekerde, stenen pad. Verder is er nu ook een nieuw fietspad naar het strand aangelegd. Ik denk dat de Gemeente Lemsterland weer Europese subsidie heeft ontvangen!

   
23-10-2006 Dat was weer een perfecte aflevering van Tegenlicht over “De Snuffelstaat”.

   
23-10-2006 Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat de Hongaarse opstand begon. Op 4 november 1956 viel het Warschau Pakt met duizenden tanks Hongarije binnen om de opstand bloedig neer te slaan. De wereld was verbaasd dat de Amerikanen niet ingrepen. Maar die hadden te maken met het verdrag van Jalta. Tussen 4 en 11 februari 1945 komen Roosevelt, Churchill en Stalin op Jalta bijeen om het Verdrag van Het Bevrijde Europa te tekenen. Hongarije komt daardoor onder de invloedssfeer van Rusland, evenals Polen, Tsjecho-Slowakije en vele andere Oost-Europese landen.

   
25-10-2006 Twee jaar geleden bestelde ik via de site van KPN Telecom een Samsung Digitenne ontvanger met binnen antenne en smartcard. Over enige tijd zouden de uitzendingen van KPN-TV overal te ontvangen moeten zijn. Dat is dus iets anders gelopen. Op dit moment, twee volle jaren later, heeft KPN eindelijk de benodigde Digitenne antennes op de torens in Lelystad en Hoogersmilde geplaatst. Vanwege Omroep Flevoland zal ik via Lelystad moeten gaan kijken. Ik ben zeer benieuwd of op 11 december a.s., wanneer de analoge TV uitzendingen zijn beëindigd, inderdaad het digitale DVB-T signaal van de publieke TV zenders hier in Emmeloord te ontvangen zal zijn.

   
25-10-2006 Het is altijd boeiend te vernemen dat men weer verafgelegen sterren en melkwegstelsels heeft ontdekt. Duizenden lichtjaren van ons verwijderd. Hoe zal men daar ooit kunnen komen? Nou; dat is helemaal niet moeilijk als men de factor 'tijd en afstand" uitschakelt. Wij denken met onze beperkte gedachtegang nog steeds te weinig na over de beperking van onze eigen gedachten. En kunnen blijkbaar niet over onze eigen grenzen heenkijken. Wanneer zullen we eens beseffen dat we tot nog toe amper iets weten? Of tast dat ons Verlichtingsdenken met de daarvan afgeleide Rede teveel aan?

   
26-10-2006 Hedenmorgen zagen Annelies en ik dat in het voormalige pand van The Music Store nu Hunkemöller is gevestigd. Dat doet me deugd want we hadden hier nog amper kledingwinkels….De hele winkelstraat staat op zijn kop doordat men nieuwe kabels aan het leggen is: grijs voor licht, geel voor gas, zwart voor water, groen voor TV kabel. En daar tussendoor strompelende klanten.

   
27-10-2006 De prijzen van nieuwe huizen in de VS zijn in september met 10% het scherpst gedaald sinds 1970. Dat is opnieuw een duidelijk teken dat de huizenmarkt in de Verenigde Staten afkoelt. Beleggers zijn bang dat de Amerikaanse economie geen zachte landing maakt als deze markt instort. Bron; Financiële Telegraaf.

   
29-10-2006 Gisteravond zijn Annelies en ik naar “De Florijn” geweest in cultureel centrum Paspartoe aan de Noordzijde te Emmeloord. Vroeger was dit het Parochiehuis. Toen kwam ik er al. Omdat er blijkbaar via de gemeente nieuwe subsidie is binnen gekomen kon men weer een avond met twee bands organiseren. De entreegelden zijn voor de band; de verkopen van de drank zijn voor Paspartoe; de huur is voor de organisatie. Dus per definitie kost zo’n avond geld. Er speelden twee bands uit Zwolle dusdanige harde muziek dat zowel Annelies als ik ons afvroegen wat we er eigenlijk deden. Toch hielden we het vol tot het einde; en wandelden toen in een lichte regen weer huiswaarts.

   
31-10-2006 Hedenavond is op het digitale kabelnet van @Home ook Politiek24 verschenen; op kanaal 327. Dit kanaal gaat vanaf morgen, 24 uur per dag, alle politieke gebeurtenissen verslaan. Inmiddels heb ik dit kanaal bij de eerste tien favorieten gezet.

   
31-10-2006 Vijftien jaar geleden kocht ik mijn eerste PC. Dat was een Headstart 8088.

   
1-11-2006 Zojuist heeft kabelmaatschappij @Home (nog van Essent) een tweede HDTV zender aan haar digitale pakket toegevoegd. Het is Discovery HD; op kanaal 303. Deze zender heeft dezelfde programmering als in Polen. Thans kan ik twee zenders in High Definition TV kwaliteit aanschouwen: National Geographic Channel en Discovery Channel. Wie volgt?

   
1-11-2006 Het was leuk via het nieuwe, digitale kabelkanaal Politiek24 de lijsttrekkersdebatten van 1998 en van 1994 nog eens terug te zien. Zowel de kopstukken van 1994 als van 1998 zijn geheel uit de politieke arena verdwenen. Alles is relatief….

   
1-11-2006 Ik vond op een videoband nog een leuke tekst van Wim T. Schippers die hij tien jaar geleden in de VPRO serie “We zijn weer thuis” door een acteur liet uitspreken: “Dat omslachtige gedonder met gruwelijke glasbakken, dat liefdadige gehannes met halfgare biobakken en het geklooi met gore chemokarren. Offerandes op de altaren van de milieu hoge priesters zijn het. Erediensten aan de vertoornde god Eco”.

   
2-11-2006 Omdat de (uitsluitend Duitse versie) van de Fritz! Box Fon Wlan 7170 Annex B (ISDN) op dit moment moeilijk leverbaar is heb ik de bestelling geannuleerd en de order vervangen door een order voor een (Internationale) Fritz! Box Fon Wlan 7050 Annex B (ISDN).

   
3-11-2006 Vanavond heb ik, tegen mijn principes in, even naar RTL4 gekeken. Daar was een debat te zien tussen Jan Peter Balkenende en Wouter Bos. Het zich voortkabbelende gesprek (want een echt debat was het niet) werd geleid door de man die in 1994 de campagneleider / chauffeur van Elco (Leendert Cornelis) Brinkman was; “Het speelkwartier is voorbij”. Deze kale mijnheer (Frits Wester) was toen mede verantwoordelijk voor de twintig zetels verlies van het CDA. Reden dat ik hem tot op de dag van vandaag niet meer serieus kan nemen.

   
3-11-2006 Deze tekst is bestemd voor alle zelfingenomen christenen die denken door een voorbeeldig leven God te behagen: “Want door genade zijn gij behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf; het is een gave van God; niet uit werken, opdat niemand roeme”. (Ef. 2:8-9).

   
4-11-2006 Zoals in 1994 Elco Brinkman het CDA aan de rand van de afgrond bracht; zoals in 2002 Ad Melkert de PvdA aan de rand van de afgrond bracht; zo zal in 2006 Mark Rutte de VVD aan de rand van de afgrond brengen. In 1994 verdween Brinkman van het politieke toneel; in 2002 verdween Melkert van het politieke toneel; in 2006 zal Rutte van het politieke toneel verdwijnen. De geschiedenis zal zich gaan herhalen….

   
4-11-2006 Zes jaar geleden plaatste “De Noordoostpolder” de volgende ingezonden brief van me: Als men toch met bijbelteksten gaat rondstrooien betreffende het prostitutiebeleid in Noordoostpolder dan weet ik er ook nog wel eentje: “Voorwaar, Ik zeg U, de tollenaars en de hoeren gaan U voor in het Koninkrijk Gods”. Matteüs 21: 31B.

   
5-11-2006 Hedenmiddag hebben Annelies en ik weer genoten van (en meegezongen met) een oude aflevering van Pick of the Pops via BBC’s Radio 2; nu met de Top Twenty van zondag 7 november 1965. In die tijd woonde ik in een woonark in Lemmer. En luisterde toen al jaren lang elke zondagmiddag om vier uur (des winters om vijf uur) naar Pick of the Pops via BBC Light Programme; tientallen jaren gepresenteerd door Alan Freeman.

   
5-11-2006 Zojuist heb ik het boek “Armageddon” (1964) van Leon Uris weer uitgelezen. Net als in “Exodus” en in “Mila 18” wordt in deze roman de harde werkelijkheid zeer juist omschreven; nu over het Berlijn van net na de Tweede Wereldoorlog. Het zijn gebeurtenissen waar we ons in het nu welvarende Westen nog amper een voorstelling van kunnen maken.

   
5-11-2006 Een heerlijke discussie in Buitenhof tussen Jan Peter Balkenende en Maarten van Rossum.

   
5-11-2006 Om half elf deze ochtend was zowel via CNN als BBC World live (met twintig minuten vertraging) te zien hoe de rechtbank in Bagdad de doodstraf over Saddam Hoessein uitsprak. Hij zal over dertig dagen worden opgehangen. Zo’n zesduizend jaar geleden begon tussen de Eufraat en de Tigris het huidige menselijke leven. Ook in de toekomst zal Irak weer een grote rol in de wereldgeschiedenis gaan spelen als de stad Babel herbouwd gaat worden.

   
6-11-2006 Als aanvulling op mijn posting over “Zo’n zesduizend jaar geleden begon tussen de Eufraat en de Tigris het HUIDIGE menselijke leven” het volgende: “Want willens en wetens ontgaat hen dat door het woord van God de hemelen er sedert lang geweest zijn en de aarde, die uit en door het water bestaat, waardoor de toenmalige wereld is vergaan, verzwolgen door het water”. (2 Petrus 3 vers 5 en 6. NBG 1951).

   
8-11-2006 Toen ik gisteravond op een openbare CDA-bijeenkomst in ’t Voorhuys was zei CDA wethouder Willy Schutte: “Je kunt er over verschillen of de Lange Nering mooi of heel mooi wordt”. Volgens mij zijn er echter nog meer smaken.

   
8-11-2006 Kijkende naar CNN lijkt het er sterk op dat bij de Amerikaanse verkiezingen van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat de Democraten een stuk voor liggen op de Republikeinen. Tot nog toe hebben de Democraten overal gewonnen. Dat zal de macht van president George W. Bush een flink stuk beperken en dat doet me deugd.

   
9-11-2006 Vanmorgen vervoegde ik mij bij de Primafoon uitdragerij alhier. Daar vroeg ik om een ISDN contactdoos; die hadden ze niet meer. Vervolgens vroeg ik om een ISDN kabel; die hadden ze ook niet meer. De desbetreffende verkoper zei dat ik beter InternetPlusBellen kan nemen. En toverde snel op zijn scherm de grote voordelen van het geheel. Ik vroeg wat ik dan met de bij dit verkooppunt gekochte ISDN toestellen plus dito centrale moet doen. Tevens vroeg ik of de NAT poorten nog steeds gemakkelijk te programmeren zijn zoals voor de webserver, de FTP server, de Shoutcast server en de netwerkcams. Tenslotte vroeg ik ook nog hoe het met mijn webhosting bij Planet moet gaan; of InternetPlusBellen ook een Windows 2000 Hosting met Frontpage extensies (ASP) aanbiedt. De verkoper viel stil….

   
11-11-2006 Na verschillende vruchteloze pogingen om op mijn Strong SRT 8000 satelliet ontvanger de regionale zenders te vinden (slechts 1000 kanalen) besloot ik de (vaste) programmering van Canal Digitaal maar te scannen. En nu vond hij wel alle regionale zenders (zowel radio als TV) en ook de Poolse TV zenders. Tevens Al Jazeera Internationaal (kan. 64). Ik kan nu mijn eigen voorkeuren niet meer programmeren omdat ik (voor de eerste 500 kanalen) aan de indeling van Canal Digitaal vast zit; maar zo heel erg is dat nu ook weer niet.

   
11-11-2006 Zo’n vijf jaar geleden werd professor mr. dr. Jan Peter Balkenende fractieleider en lijsttrekker voor het CDA. Samen met William Simon Petrus (Pim) Fortuyn wist hij in 2002 een klinkende verkiezingsoverwinning te behalen. Nadat J.P. premier was geworden werd hij door bijna iedereen verguisd. Ik heb dat nooit goed begrepen; ik zag in hem veel verborgen humor. En nu komt het er uit. In deze verkiezingstijd. De zogeheten steile Gereformeerde Balkenende weet hoe het gaat bij de Parade der Mannenbroeders. Elkaar de maat nemen; en niet zo zuinig ook. Maar tegelijkertijd op een ongelooflijke manier kunnen relativeren en de zelfspot niet schuwen. Jan Peter zou wat dat betreft een leerling van Pim Fortuyn kunnen zijn. Het allemaal niet zo serieus nemen; en er zelf eigenlijk wat verbaasd van staan te kijken. Dit nu zet hem mijlenver boven Wouter Bos en Mark Rutte. Daarom ook wordt hij de nieuwe premier. Ik ga niet op JP stemmen maar vind hem wel erg goed.

   
12-11-2006 Toen ik in 1974 voor het eerst in Polen kwam dacht ik dat ik op een andere planeet was beland. Dat werd nog versterkt door de Poolse TV. Daar werden Amerikaanse B-films uitgezonden zonder ondertiteling; maar wel met een Poolse stem er dwars doorheen die op dezelfde toonhoogte alle stemmen vertaalde. Ik ben erg blij dat ik nu via de satelliet (op kanaal 169) weer naar TV Polonia kan kijken; en met gelukkig ook weer dezelfde stem…...…

   
14-11-2006 Zojuist via het digitale kabel kanaal “Politiek 24” naar het lijsttrekkersdebat van 24 mei 1981 gekeken. De aanwezige personen waren Joop den Uyl (PvdA), Dries van Agt (CDA), Hans Wiegel (VVD) en Jan Terlouw (D66). Gespreksleider was Jaap van Meekren. Wat me opviel was de serene rust; iedereen liet elkaar netjes uitpraten. Dat was gisteravond wel wat anders in NederlandKiest. Geen moment liet Alexander Pechtold daar André Rouvoet uitpraten. In 1981 kreeg D66 17 zetels; in 2006 misschien 1 zetel?

   
14-11-2006 Gisteravond hebben Annelies en ik een dringend gesprek gevoerd met onze beide poezen. Uiteindelijk hebben ze ingestemd met ons dwingende verzoek. Onze twee poezen, Kitty en Poeki, hebben eenstemmig verklaard bereid te zijn na 22 november a.s. zitting te nemen in de Tweede Kamer voor de Partij van de Poezen. Aldus besloten…

   
15-11-2006 Een uur geleden (12.00 uur GMT) zag ik de opening van het Engelstalige TV station Al Jazeera International. Dit TV station moet de Arabische tegenhanger gaan worden van CNN International en BBC World. Dat bleek het afgelopen uur al. Nog nooit in zo’n korte tijd zag ik zoveel ellende voorbijkomen. Ook dit is de werkelijkheid. Tegelijkertijd heb ik sterk de indruk dat er bepaalde propagandistische trekjes aan deze nieuwe nieuwszender zitten. Uiteraard is het goed dat alle kanten van het nieuws worden belicht. Maar ook uit de selectie van bepaalde onderwerpen kan een voorkeur blijken; kunnen zaken worden gemanipuleerd. Ik denk dat we in de toekomst nog veel van deze zender zullen horen!

   
15-11-2006 Zojuist op TV Polonia een uitzending gezien over het vroegere Solidarnosc. Nu vijf en twintig jaar geleden stuurde ik een brief aan mijn toenmalige Poolse vriendin in Zielona Gora. Daarin schreef ik uitgebreid dat zeer binnenkort de regering zou ingrijpen; tegen de activiteiten van Solidarnosc. Ik voorspelde een noodtoestand met vele duizenden arrestaties, een uitgaansverbod (avondklok) , blokkades van telefoon en postverkeer, reisverboden, veel militairen op straat en een strikte censuur op radio en TV. De desbetreffende brief werd door de familie gelezen en in de kast gelegd; hoe kan hij dat weten? Vier weken later (op zondag 13 december 1981) werd door generaal Jaruzelski inderdaad de noodtoestand afgekondigd; met precies dezelfde maatregelen die ik voorspeld had. Men nam mijn brief weer ter hand; zich afvragende hoe ik dat wist. Nou; dat was niet zo moeilijk. Ik ben geen helderziende; maar ik was uitstekend op de hoogte van de in 1945 door Churchill, Roosevelt en Stalin ondertekende akkoorden van Jalta.

   
15-11-2006 Die EO toch; laat ik nou altijd gedacht hebben dat juist deze mensen de bescheidenheid zelve zouden zijn. Nou, forget it. Met een verwijzing naar Ik, Jan Cremer (uit 1964) zeg ik nu (na het debat met vijf vrouwelijke politieke kopstukken): Dit is duizend maal erger. Dit “Ik, Andries Knevel” haantjesgedrag. Het is me een raadsel waarom de EO nog steeds blij schijnt te zijn met deze pedante zelfingenomen kwast. Het valt me trouwens ook op dat de EO steeds meer op de zogeheten Amerikaanse evangelicans gaat lijken. En dat vind ik een huiveringwekkende ontwikkeling.

   
16-11-2006 Hedenmorgen op de markt met verschillende politieke kopstukken uit de polder gesproken. Volgens CDA wethouder Schutte is het bijna rond met het verdwijnen van de dagwinkels (midden) in de Lange Nering. Begin volgend jaar kan de winkelstraat opnieuw worden bestraat. Hij was het met me eens dat de zaak nu wel erg strak begint te worden. Inmiddels is men nabij het Kettingplein begonnen met het afbreken van de laatste houten Luifels. Eind november stopt men een maand met de werkzaamheden vanwege de te verwachten sinterklaas- en kerstdrukte. Ik ben benieuwd of het kopersvolk dan ook nog vreemde capriolen moet uithalen om een beetje fatsoenlijk door de Lange Nering te kunnen lopen.

   
17-11-2006 Gisteravond zijn Annelies en ik weer naar Jazz in het Grandcafé van Best Western Hotel ’t Voorhuys aan de Deel in Emmeloord geweest. Er speelde een zeskoppige band; De Blue Gate Jazzband uit Bolsward; met een goede (gast) zangeres. Er was behoorlijk wat publiek op afgekomen. Tussendoor ging ik naar een politieke bijeenkomst van de Partij van Nederland; onder leiding van ex-LPF Minister Hilbrand Nawijn; geboren en getogen in Blokzijl. Ik sprak met hem over Pim Fortuyn. Hij zei dat het een spannend jongensboek is geweest. Na afloop zei de journalist van Dagblad Flevoland tegen me: “Dat schrijft wel gemakkelijk; deze ongenuanceerde oneliners”. Ook keek ik naar buiten; naar de Deel. Hoe lang nog?

   
18-11-2006 De Radio Luxembourg pagina op mijn website heeft de afgelopen negen jaar meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Dat is ruim 10.000 hits per jaar.

   
19-11-2006 Vanwege het bezit van mijn postcheque- en -girorekening (sinds 1964) krijg ik steeds interessantere brieven van “mijn” thuisbankier. De laatste brief ging over het feit dat mij, reeds weken geleden, een nieuwe chipknip is toegezonden. Nou; dat was mezelf dus ook al opgevallen. Ik had het boeiender (en interessanter) gevonden als de Postbank mij uitgebreid had uitgelegd hoe ik het saldo van de oude chipknip op een gemakkelijke manier kan overhevelen naar de nieuwe chipknip. Of valt zoiets ingewikkelds tegenwoordig niet meer onder het hedendaagse takenpakket van de nieuwe managers van de Postbank?

   
20-11-2006 Afgelopen weken zag ik in het centrum van Emmeloord dat de promoters van de Socialistische Partij allemaal jassen dragen met de rode vijf puntige ster er op. Gezien het verleden van de partij verwijst deze ster naar Peking; naar Mao. Onder diens bewind zijn miljoenen mensen over de kling gejaagd. Dat is één van de (hoofd) redenen dat ik niets met deze Rode Jehova's van doen wil hebben! Hieronder staan er nog meer; nu totaal onbekend. Dus Jan; geen ster van Bethlehem! Ook geen ster van Heineken! Over hypocrisie gesproken!

   
20-11-2006 Ongeveer tien jaar nadat de maoïstische oppositie binnen de CPN de kop had opgestoken, werden door de SP nog dezelfde opvattingen verwoord. Zo beriep de partij zich in de strijd voor het socialisme op het marxisme-leninisme, "verrijkt met het denken van Mao", en was zij ervan overtuigd dat het socialisme niet langs vreedzame weg, via geleidelijke hervormingen kon worden verwezenlijkt. Alleen een gewelddadige revolutie, gedragen door de meerderheid van de bevolking, zou een einde kunnen maken aan het kapitalisme. Van het parlementaire stelsel had de SP dan ook beslist geen hoge dunk. Hoewel het algemeen kiesrecht als een belangrijke verworvenheid van de arbeidersklasse werd beschouwd, was de parlementaire democratie niet meer dan een façade voor de dictatuur van het kapitaal.

   
21-11-2006 Wederom heb ik het boek “Hoe God verdween uit Jorwerd” (1995) van Geert Mak gelezen. Op een voortreffelijke manier heeft hij het wel en wee van deze dorpsgemeenschap in Friesland (over de afgelopen vijftig jaar) op papier gezet. Dit is waarschijnlijk de reden geweest dat hij daarna “De eeuw van mijn vader” schreef (over Nederland) ; gevolgd door het meesterwerk “In Europa” (Over Europa). Gaat zijn volgende uitgave over de wereld?

   
22-11-2006 Een maand geleden heb ik mezelf beloofd dat ik in mijn eentje een heel kratje bier zou gaan nuttigen als de SP groter zou worden dan de VVD. Omdat ik me dat toen (nog) niet kon voorstellen. Volgens de eerste, voorlopige, prognose lijkt het er echter op dat ik nu toch de flesjes moet ontkurken…

   
22-11-2006 Omdat vandaag de dieren ook mochten stemmen heb ik de poes Poeki meegenomen naar het stembureau in verzorgingshuis Wittesteijn. Dit tot vermaak van vele aanwezigen. Helaas was er geen poezen stemkaart aanwezig. Op de terugweg zei Poeki tegen me dat hij het niet zo heel erg vond: “Of je nu door de hond of door de kat wordt gebeten”….

   
22-11-2006 Zojuist heb ik op André Rouvoet van de ChristenUnie (lijst 8) gestemd.

   
23-11-2006 Het lijkt er op dat er een coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie komt. En dat zou ik uitstekend vinden. Mede omdat dan dat rare mens Verdonk helemaal uit beeld verdwijnt.

   
24-11-2006 “Een eerlijk mens, gewapend met alle kennis die ons nu tot de beschikking staat, kan alleen maar beweren dat de oorsprong van het leven in zekere zin bijna een wonder lijkt te zijn, zó ongekend veel condities zijn er waaraan voldaan zou moeten worden om de boel aan de gang te krijgen”. Bron: Francis Crick (Nobelprijswinnaar voor de ontdekking van de moleculaire structuur van DNA).

   
24-11-2006 Wij zullen praten met de mensen, op straten en pleinen, en hen leren zo'n politiek standpunt in te nemen als we op dat ogenblik nodig hebben. Want wat de heerser tegen het volk zegt doet als een lopend vuurtje de ronde door het land, want de stem der mensen draagt het uit naar alle windstreken. Wij zullen onrust, strijd en haat in heel Europa en vandaar in andere werelddelen zaaien. Te allen tijde zijn wij in de positie om zonder meer nieuwe onlusten te stichten of de oude orde te herstellen. Onverzoenlijk zullen we de relaties tussen alle landen vergiftigen. Door afgunst en haat, oorlog en strijd, zelfs door honger, gebrek en epidemieën, zullen wij zo alle volkeren op de knieën dwingen, dat hun enige uitweg volledige onderwerping aan onze heerschappij is. Wij zullen niet halt maken voor omkoperij, verraad en bedrog wanneer die moeten dienen om onze plannen te verwezenlijken. Ons wachtwoord is: geweld en hypocrisie!

   
25-11-2006 De Top Drie van de Top Twee Duizend van dit jaar is nu bekend: op 3. Hotel California – Eagles, op 2. Avond – Boudewijn de Groot en op 1. Queen - Bohemian Rhapsody.

   
25-11-2006 Het gedachtengoed van Pim Fortuyn. Tsja…In mei 2002 kreeg de LPF 26 zetels. Vervolgens traden ze toe tot het Kabinet Balkenende 1. De daarop volgende maanden vochten ze elkaar letterlijk de tent (en het Kamergebouw) uit. Eerlijk is eerlijk; zoiets was nog nooit eerder vertoond. Dus het had wel iets. Edoch; het Kabinet viel al na enkele maanden. Bij de verkiezing daarna (op mijn verjaardag: 22 januari 2003) zakte het LPF terug naar 8 zetels. En restte hen de oppositie. En dan nu; de LPF was uiteengevallen in verschillende vleugels: Partij van Fortuyn, Partij van Nederland en Eén.NL. Niet samenwerken. Nee; dat doen egotrippers niet. Dus vandaar het eindresultaat: NUL zetels. Wat nu te doen met het gedachtengoed van Pim Fortuyn? In dit verband is het frappant te zien dat de SP nu 26 (inmiddels - 1) zetels heeft. Als ik zo deze nieuwe Tweede Kamerleden in het programma Pauw & Witteman beluister dan staan ons ook hier nog heel wat taferelen te wachten!

   
26-11-2006 Je kunt zeggen van de digitale kabelkanalen van @Home wat je wilt; maar ze geven toch maar mooi BBC’s Radio 2 door. En die zonden vanmiddag in Pick of the pops tussen 17.00 en 18.00 uur een prachtige Top Twenty van zondag 29 november 1967 uit. Op precies die dag werd Annelies 14 jaar; en ik had al enige maanden verkering met Janneke. Net als toen met Pick of the pops (in “De Tent”) stond ook nu de radio weer luide aan; en Annelies zong vaak mee. In die tijd kwam Jaap (Japie) Rodenburg regelmatig langs om mee te luisteren. Later werd hij woordvoerder van Green Peace. Bij zowel Annelies als ik komen allerlei herinneringen boven als we deze mooie muziek weer horen. Thans is op de BBC Radio 2 Johnny Walker te horen. Zeer bekend van Radio England (1966) en Radio Caroline (1967).

   
26-11-2006 Gisteren ben ik met neef Willem naar de HCC dag in het Jaarbeursgebouw in Utrecht geweest. Zoals gewoonlijk was het weer een drukte van jewelste. De hele dag schuifelden we door de diverse hallen en keken uitgebreid bij de ruim aanwezige, en hoog opgestapelde, computer apparatuur. Als je dat zo allemaal aanschouwt lijkt het inderdaad nog steeds goed te gaan in Nederland. Bij de stand van TC Shop uit Groningen vroeg ik waar mijn (al op 16 oktober jl. bij hen bestelde) Fritz!Box 7050 Annex B blijft. Het schijnt dat AVM Duitsland volgende week gaat leveren. Het lawaai van al die bezoekers, en drukke presentaties, knettert nog na in mijn oren.

   
26-11-2006 Het heeft toch wel wat; nu al 24 uur per dag Christmas Songs op RTL FM. Maar niet heus…

   
27-11-2006 Gedurende meer dan twee en een half jaar stonden mijn gastenboek en mijn weblog bij Planet Internet. Omdat men daar de Engelse versie van Windows 2000 server draait bleek de datum altijd op maand, dag en jaar uit te komen. Dat was de reden dat ik deze zaken een maand geleden op mijn eigen server ging draaien; met een Nederlandse versie van Windows 2000 server; en dus dag, maand en jaar notatie. Uiteindelijk (en ik weet echt niet meer hoe precies) is het me toch gelukt bij Planet de notatie dag, maand, jaar te krijgen. Dat is de reden dat mijn gastenboek en mijn weblog thans weer bij Planet Internet staan.

   
27-11-2006 Rein Jan Hoekstra heeft vroeger zeker bij de padvinders gezeten. Want hij is nu door de Koningin tot Hoofd Verkenner uitgeroepen. Zijn taak is uit te vinden wat de verschillende partijen willen. Nou; dat was voor de verkiezingen al onduidelijk. Waarschijnlijk probeert hij ook de SP af te tasten. Jan Marijnissen zal uiteraard zeggen dat hij graag deelneemt in een nieuw Kabinet. Dat wil hij natuurlijk niet echt. Want daar heeft hij niets mee te winnen. Dus zullen we over enkele maanden de SP horen zeggen dat ze er toch alles aan gedaan hebben om met het CDA en de PvdA tot een goed doortimmerd Kabinet te komen. Maar dat het helaas niet is gelukt. Ze zullen vervolgens de zwarte Piet doorspelen naar CDA en PvdA. Aan de SP heeft het echt niet gelegen. Dan kan de volgende informateur proberen de ChristenUnie er bij te halen. Daar zit het CDA eigenlijk niet zo op te wachten. Want ze vinden de CU bij voorbaat niet christelijker dan zij zelf zijn. Want ook dat kun je blijkbaar claimen. Misschien krijgt Gerrit Zalm wel gelijk; misschien zijn er over een half jaar inderdaad nieuwe verkiezingen; zonder dat er een nieuw Kabinet is gevormd.

   
28-11-2006 Hans Wiegel en Frits Bolkestein hebben zich voor het karretje van Rita Verdonk laten spannen. Ze is zelf te laf om tegen Mark Rutte te zeggen dat hij moet opsodemieteren dus laat ze het vuile werk door anderen opknappen. Lovely Rita lijkt wel heel flink maar ze is in werkelijkheid gewoon een hele slechte verliezer!

   
28-11-2006 Alan Freeman, in de jaren zestig en zeventig, de presentator van BBC’s Pick of the Pops (en Radio Luxembourgs Pops till midnight) is maandagavond overleden.

   
28-11-2006 Lang gewacht en stil gezwegen; nooit gedacht en toch gekregen. Zojuist heeft TNT Post de 43 dagen geleden bij TC Shop in Groningen bestelde Fritz!Box 7050 Annex B afgeleverd.

   
28-11-2006 Geert Mak beschrijft in zijn boek “De eeuw van mijn vader” dat zijn vader, die een Gereformeerde dominee is geweest, de volgende tekst van de apostel Paulus op zijn overlijdenskaart wilde hebben: “Want nu zien wij nog door een spiegel, in raadselen (duisternis), doch straks van aangezicht tot aangezicht. Nu ken ik onvolkomen, maar dan zal ik ten volle kennen, zoals ik zelf gekend ben”. En zo is het inderdaad!

   
29-11-2006 Dat was een heel gepuzzel met de Fritz!Box 7050. Eerst moest het IP nummer worden veranderd om in mijn netwerk te passen. Daarna moest ik bijzonder veel instellingen gaan nalopen. Hoewel het mogelijk is kon ik de NAT poorten niet vinden. Dus ook niet open zetten. En ook het draadloze gedeelte gaf de nodige hoofdbrekens. Uiteindelijk heb ik de SpeedTouch 510i weer gewoon aan internet gehangen. En een LAN uitgang met LAN1 van de Fritz!Box verbonden. Op deze manier kan ik toch met alle ISDN toestellen in huis naar keuze via het vaste net van KPN of via VoIP bellen. Zo werkt het draadloze gedeelte ook.

   
29-11-2006 Vandaag is Annelies 53 jaar geworden.

   
30-11-2006 Omdat de Fritz!Box ook als (interne) telefooncentrale is te gebruiken heb ik de jarenlang gebruikte ISDN Homevox verwijderd. Via de Fritz!Box zijn aan de S0 uitgang vijf ISDN toestellen verbonden. Deze kunnen gewoon via de vaste lijn naar buiten bellen maar ook via VoIP (*12#). Tevens kunnen ze onderling worden doorverbonden. Aan de twee analoge uitgangen van de Fritz!Box hangen een analoog modem (Girotel) en een fax apparaat.

   
1-12-2006 Uit de weblog van Douwe Dijkstra op 30 november jl. : Op Dick Offringa's weblog lees ik op 27 november dat het CDA schijnt te claimen dat de Christen Unie niet christelijker is dan zijzelf. Dick schrijft over een coalitie tussen CDA, PvdA en CU (nadat een formatiepoging met de SP is mislukt): "Daar zit het CDA eigenlijk niet zo op te wachten. Want ze vinden de CU bij voorbaat niet christelijker dan zij zelf zijn. Want ook dat kun je blijkbaar claimen". Los van het feit of dit juist is of niet lijkt het mij nog altijd beter te claimen dat een ander niets christelijker is dan jezelf dan te claimen dat je zelf christelijker bent dan een ander. "Doet geen ding door twisting of ijdele eer, maar door ootmoedigheid achte de een den ander uitnemender dan zichzelven". Filippenzen 2 vers 3.

   
2-12-2006 Gisteravond heeft Ronald me goed geassisteerd met het verder configureren van de Fritz!Box 7050 Annex B. Allereerst werden de juiste NAT poorten opengezet voor netwerkcamera en servers (via Port Forwarding). Daarna merkten we dat via de Fritz!Box ook een uitstekende draadloze internetverbinding tot stand kon komen. Tenslotte bleek dat de Fritz!Box ook de data via het externe IP nummer goed weergeeft. Dat was met de SpeedTouch 510i niet mogelijk. Al met al is de Fritz!Box dus een prima aankoop geweest!

   
3-12-2006 Ik zag donderdagavond op het digitale kanaal Politiek24 dat de meerderheid van de Tweede Kamer (met 75 voor en 74 stemmen tegen) de motie van Wouter Bos (PvdA) aannam om een generaal pardon en een stop op het uitzetten van asielzoekers af te dwingen. Balkenende noemt dat een “toevallige meerderheid”. Nou mijnheer Balkenende, “Toevallige meerderheden” bestaan niet. Uitsluitend echte meerderheden. Zo werkt nu eenmaal onze democratie. En deze motie dient dus uitgevoerd te worden. Als Minister Verdonk geen gevolg geeft aan deze motie dient ze een motie van wantrouwen aan haar broek te krijgen. Wat betekent: per direct aftreden. Daarom wordt komende dinsdag een spannende dag. Het is te hopen dat het nog zittende Kabinet goed beseft dat door de laatste verkiezingen de politieke verhoudingen in de Tweede Kamer drastisch zijn veranderd.

   
6-12-2006 Na verdere bestudering van de Fritz!Box ben ik er nu achter hoe je kunt kiezen tussen de verschillende VoIP aanbieders. Als ik op mijn telefoon *121# intik bel ik via xs4all; als ik *122# intik bel ik via VoIPBuster. Inmiddels heb ik met een gewoon ISDN toestel via VoIP Buster (en de Fritz!Box) naar Michael Offringa in Australië gebeld (geheel gratis).

   
6-12-2006 Voor de allereerste keer hoor ik nu (12.00 uur middernacht) nieuws op het Engelstalige Radio Luxembourg. Ik luister nu via internet maar deze uitzendingen zijn overdag ook te beluisteren op de korte golf (DRM op 7295 KHz. van 10.00 tot 18.00 uur). Omdat er nu blijkbaar rond de klok presentatie en nieuws is denk ik dat men binnenkort op de avond en ook in de nacht weer via de beroemde middengolf 208 (1440 KHz.) zal gaan uitzenden. Het wachten is nu nog op de DRM ontvangers. En natuurlijk op de officiële herstart van de Engelstalige uitzendingen; die in de nacht van 30 december 1991 gestopt zijn.

   
7-12-2006 Hedenmiddag hebben Annelies en ik weer een kerstboom aangeschaft. Zo’n kerstboom heeft trouwens niets met kerstfeest van doen; het komt uit het oude Babylon. Jezus werd dan ook niet op 25 december in het jaar nul (heeft trouwens nooit bestaan!) geboren maar veel eerder; waarschijnlijk op 11 september 9 voor Chr. De datum van 25 december is pas in de vierde eeuw n. Chr. ingevoerd door de Rooms Katholieke kerk. De kerstboom heeft zijn wortels in de heidense aanbidding van de boom. De rood-witte kleuren van de huidige kerstman komen trouwens van een Coca Cola reclame uit de jaren dertig. Daarvoor werd hij afgebeeld in een pij. Jezus werd als gewoon mens geboren; niet als Christus; dat was Hij pas vanaf Zijn opstanding. "Dood, waar is uw prikkel? Dodenrijk, waar is uw overwinning?".

   
8-12-2006 Het opnieuw begonnen Engelstalige Radio Luxembourg heeft zijn site drastisch uitgebreid: http://www.radioluxembourg.co.uk. Het is echter jammer dat er nog steeds weinig info over DRM ontvangers op staat. En nog steeds geen (DRM) Engelstalige uitzending op de 208.

   
9-12-2006 Hedenmiddag ben ik met Annelies gedurende zo’n drie uur naar de kerstmarkt in het centrum van Emmeloord geweest. Ondanks de in volle gang zijnde renovatie van winkelstraat De lange Nering was het niet gezelliger dan vorig jaar. In tegendeel zou ik haast zeggen. Het wordt steeds rustiger. Ondanks de aanwezigheid van figuren uit de tijd van Charles Dickens (die het ook niks vonden), en ondanks het zangkoor Reflection uit Tollebeek (ook altijd dezelfde afgezaagde nummers) , was het toch een matte bedoening. Halverwege de middag werd het een beetje drukker. Maar de ouderwetse en gezellige drukte van jaren geleden is compleet verdwenen. In plaats van gratis Gluhwein kregen we nu een demonstratie van de brandweer te zien. Al met al denken we dat volgende week het Charles Dickens Festival in Deventer een stuk interessanter zal zijn.

   
9-12-2006 De ingebruikstelling van de Betuwelijn is weer met twee maand uitgesteld. Gáát er eigenlijk wel iemand rijden over de Betuwelijn? Erik Verhoef, vervoerseconoom aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, ziet het somber in, op de lange termijn. "Als de belastingbetaler niet bereid is de Betuwelijn te sponsoren, zal het mij niet verbazen als het straks een roestige, niet-gebruikte lijn wordt. Als je er wel voor blijft betalen als samenleving, wordt duidelijk dat de markt nooit heeft geloofd in de Betuwelijn."

   
9-12-2006 Nog steeds kan ik Omroep Flevoland op kanaal 26 (via de ether) op een kleine draagbare TV met een harkantenne ontvangen. In de nacht van zondag op maandag ga ik er ook naar kijken. Zodra deze analoge uitzending “uit de lucht” is schakel ik over op de Samsung DVB-T decoder. Want op ditzelfde kanaal 26 moeten dan, met een vermogen van 5,7 ERP (kW), de digitale TV uitzendingen vanaf Lelystad “in de lucht” komen. Met (ongecodeerd) Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3 en Omroep Flevoland.

   
10-12-2006 Thans (van 16.30 - 18.00 uur) is op BBC’s Radio 2 een oude Pick of the Pops te beluisteren; van december 1998. Gepresenteerd door de vorige week maandag overleden Alan Freeman. Dit was één van mijn favoriete diskjockeys in de jaren zestig; toen ik zowel elke zondagmiddag via de BBC als elke avond via Radio Luxembourg naar hem luisterde.

   
10-12-2006 Op 2 oktober 1951 ging de eerste analoge TV uitzending de ether in. Ruim 55 jaar later (nu binnen 24 uur) verdwijnen de analoge TV uitzendingen voorgoed uit de ether. De ontvangst wordt nu digitaal. Bijna vijf jaar geleden kreeg Digitenne daar al vergunning voor; maar erg voortvarend waren ze niet. Alleen de Randstad kreeg digitale zenders. Maar nu KPN de hele zaak heeft over genomen komt er eindelijk vaart in. In oktober 2004 begon KPN zelf al met digitale TV. Daarom kocht ik op 26 oktober 2004 een Samsung DVB-T ontvanger voor 39,95. Daar hoorde een abonnement van 7,95 per maand bij. Maar omdat ik nog steeds niets kon ontvangen hebben ze dat abonnement kwijt gescholden. Nu kosten dezelfde ontvangers bij KPN 49,95 plus 35 borg. Die borg ben je kwijt als je geen abonnement neemt. Dat ben ik dus niet van plan. Ik vind Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3 en Omroep Flevoland voldoende. Hoewel KPN beweert dat de ontvangers zijn aangepast denk ik dat ik met mijn ruim twee jaar oude ontvanger wel degelijk beeld zal hebben na middernacht. Dus blijf ik net zolang de digitale kanalen scannen totdat ik beeld heb. Het is net zo spannend als in 1965 toen ik mijn allereerste (tweedehands) zwart-wit TV kocht.

   
11-12-2006 Toen ik in 1965 mijn eerste TV kocht moest ik afstemmen op kanaal 6 van de TV zender in de toren van Hoogersmilde. Later dat jaar ging Nederland 2 uitzenden; op kanaal 47. Omdat mijn TV uitsluitend van kanaal 2 t/m 12 liep moest ik een omvormer kopen; in de volksmond het “Tweede Net Kastje” genoemd. Daarmee kon ik kanaal 47 omzetten naar bijv. kanaal 8. Ook de radiokanalen werden toen allemaal via Hoogersmilde ontvangen. Inmiddels zijn de tijden veranderd. De KPN toren van Lelystad is nu duidelijker in beeld. Voor digitale TV ontvangst (Digitenne) moet ik nu afstemmen op Lelystad. Voor digitale radio ontvangst (DAB) ben ik nu ook op Lelystad aangewezen.

   
11-12-2006 Pas om 09.37 uur is Omroep Flevoland weer op het kabelnet verschenen. Digitenne signaal?

   
11-12-2006 Sinds ik de binnenantenne horizontaal heb gelegd is het beeld van Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3 en Omroep Flevoland erg verbeterd. Aangesloten op een (zogeheten) harkantenne op zolder is het beeld gewoon perfect.

   
11-12-2006 Op dit moment (01.45 uur) heb ik digitale ether ontvangst (via kanaal 26 / Polarisatie Horizontaal) van Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3 en Omroep Flevoland. Het beeld is echter nog blokvormig; dus ik ga nu verder experimenteren. Maar het begin is er!

   
11-12-2006 Het is interessant te zien dat alle regionale zenders nog op de (digitale) kabel zitten behalve Omroep Flevoland. Al deze regio zenders zitten op de satelliet; vandaar. Op de kabel zit dus nu het satelliet signaal van die regio’s. Omroep Flevoland zit niet op de satelliet. Voor deze omroep zal dus het Digitenne (digitale TV zender) signaal op de kabel worden gezet. Ik ben daarom zeer benieuwd naar de kwaliteit!

   
11-12-2006 Zojuist (01.00 uur) is de analoge TV zender van Omroep Flevoland in Lelystad (op kanaal 26) definitief uitgeschakeld. En ook van het kabelnet verdwenen. Over enkele ogenblikken zal de digitale TV zender in Lelystad (op ditzelfde kanaal 26) worden ingeschakeld.

   
13-12-2006 Zojuist (00.42 uur) is een motie van afkeuring tegen demissionair Minister Verdonk (Lovely Rita) van Vreemdelingenzaken aangenomen. Voor stemden PvdA, SP, Groen Links, D66, Partij van de Dieren en ChristenUnie. En nou weg wezen!!

   
13-12-2006 Vandaag is het precies vijf en twintig jaar geleden dat in Polen generaal Jaruzelski de noodtoestand afkondigde. Vele duizenden arrestaties, een uitgaansverbod (avondklok) , blokkades van telefoon en postverkeer, reisverboden, veel militairen op straat en een strikte censuur op radio en TV. Het journaal werd door een nieuwslezer in uniform gelezen. Ik volgde het nieuws over Polen toen zoveel mogelijk via BBC Worldservice. Toen het me een maand later toch gelukt was Polen binnen te komen wilde ik dat feit mededelen aan het Vrije Westen. Maar alle communicatie was verbroken. Toch lukte het me via een Poolse dame het hoofdgebouw van de Telecom binnen te komen. Zowel buiten als binnen wemelde het van de militairen; met van die grote mitrailleurs. Hoewel alle verbindingen waren verbroken werd ik voor een telex gezet die het wel deed. En dit is het absurde: ik stuurde een telex naar een bekende in Nederland. Met als inhoud dat de Poolse wodka me de avond er voor weer voortreffelijk had gesmaakt. En dat ik, als ik om me heen kijk, het idee heb dat ik in een Muppetshow terecht ben gekomen. Ach…men kon toch geen Nederlands lezen…

   
14-12-2006 Onder druk wordt alles vloeibaar…Bijna 24 uur later (om 00.15 uur) is premier Balkenende met een verklaring gekomen. Er is besloten gedurende de Kabinetsformatie met onmiddellijke ingang geen asielzoekers van voor april 2001 meer uit te zetten. De VVD ministers zijn het daar niet mee eens maar blijven vanwege het landsbelang zitten. Inclusief VVD Minister Verdonk; wiens portefeuille Vreemdelingenzaken wordt afgenomen; dat gaat naar CDA Minister Hirsch Ballin. Je valt eigenlijk van je stoel van verbazing. Dit is volgens mij de eerste keer dat een minister, die een motie van afkeuring aan haar broek heeft gekregen, gewoon blijft zitten. Vandaag is er blijkbaar door tovenaar Harry Potter nieuw staatsrecht geschreven. Nu eens kijken wat de Tweede Kamer daar om 11.30 uur van vindt…

   
15-12-2006 Overdaad schaadt…..Thans kan ik niet alleen TV zenders ontvangen via analoge kabel, digitale kabel en digitale satelliet. Sinds deze week heb ik nu ook digitale ether ontvangst. Zowel via een zogeheten Nederland 2 antenne als wel via een speciale Funke DVB-T Digitenne buitenantenne kan ik hiermee ook Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3 en Omroep Flevoland ontvangen. En dan hebben we het nog niet eens over IPTV…..

   
16-12-2006 André Rouvoet van de ChristenUnie heeft gisteren tegen informateur Hoekstra gezegd dat hij nu duidelijkheid wil over de vraag of het CDA de CU nu niet of wel bij de formatie wil betrekken. Mocht de CU inderdaad tot het nieuwe Kabinet toetreden dan is dat een unicum in de geschiedenis van de CU (voorheen GPV en RPF). De vraag komt dan naar voren bij welke principes er water bij de wijn gedaan moet worden. Dat vind ik niet zo moeilijk. Als het Bijbelse principes zijn dan moet daar onverkort aan worden vastgehouden. Als het wereldse principes zijn dan mag daar best mee geschoven worden.

   
17-12-2006 Gisteren zijn Annelies en ik weer naar het Dickens Festival in Deventer geweest. We moesten eerst ruim een uur in de rij staan; met regen en wind; tussen duizenden parapluies. Hierna konden we de Walstraat weer in waar honderden Dickens figuren rondom ons liepen; en achter tientallen kraampjes stonden. Het was veel drukker dan afgelopen jaren zodat het moeite koste om alles goed te zien. In een kerk werd een kerstspel opgevoerd. Frits Spits (Ritmeester) dwarrelde er ook rond met grote winterjas en parapluie. Na een uur verlieten we dit verleden en gingen naar het heden op de Brink. Maar daar was, naast de gewone zaterdagmarkt, ook een kerstmarkt. En voor de Waag was een kerstuitvoering. Al met al was het weer gezellig druk in het centrum van Deventer.

   
18-12-2006 Gistermiddag zijn Annelies en ik weer eens naar Jazz in ’t Voorhuys geweest (ook wel Jazz aan de A6) geheten). Het was gezellig druk en de band speelde goed. We zaten aan de stamtafel aan bier en rode wijn. En ik nam wat kranten door aangaande de vorderingen van de Kabinets (in) formatie. Omdat Annelies vroeger ook jazz nummers heeft gezongen is ze gevraagd volgende keer (8 februari) een gastoptreden te verzorgen.

   
18-12-2006 Wonderbaarlijk! Ik ontvang steeds meer DVB-T zenders: Nu (ongecodeerd) Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Omroep Flevoland (kan. 26 - Lelystad) , Omroep Gelderland (kan. 30 - Lopik) , Omroep Brabant (kan. 30 - Lopik) en Omroep Noord Holland (kan. 39 - Wieringermeer). Gecodeerd ontvang ik CNN, Animal Planet, MTV, TMF, Tele 2 Voetbal (1) en Tele2 Voetbal (2). De gecodeerde zenders zitten in Bouquet 2 via kan. 39 - Wieringermeer.

   
18-12-2006 Via mijn Nederland 2 (analoge) buitenantenne (op zolder) ontvang ik nu perfect de DVB-T zenders Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Omroep Gelderland en Omroep Brabant die via kanaal 30 digitaal via Lopik met een vermogen van 60 kW uitgestraald worden.

   
19-12-2006 Zodra de ChristenUnie deel gaat uitmaken van het nieuwe Kabinet Balkenende zal volgens mij oud GPV er Eimert van Middelkoop Minister van Jeugd- en Gezinszaken worden.

   
20-12-2006 Weer meegedaan aan Het Groot Dictee; Annelies keek het na: 40 fouten….

   
20-12-2006 Zojuist een mijnheer van @Home aan de deur. Hij vroeg of wij nog abonnee van @Home zijn. Want er was al maanden geen abonnementsgeld afgeboekt. Toen ik het bevestigde zei hij dat @Home na de afsplitsing van Essent op een nieuw computersysteem is overgegaan. Daarbij zijn zoveel fouten gemaakt dat er nu tienduizenden klanten spoorloos uit hun administratie zijn verdwenen. Dus wilde hij opnieuw alle gegevens. Anders zouden we van het kabelnet worden afgesloten. De achterstand van de afgelopen vijf maand wordt kwijtgescholden. Dat gaat goed zo. Die durfinvesteerders moeten nu nog langer wachten voordat ze hun investering van 2,4 miljard Euro terug verdiend hebben.

   
20-12-2006 Zojuist weer een stuk in de Koran gelezen. Het is net zo warrig en ondoorzichtig als de gnosis. Evenals de Vrijmetselarij en de Rozenkruisers. Maar vooral zeer afstandelijk. En je moet altijd aan heel veel rituelen voldoen. Dit is in volstrekte tegenstelling tot de Bijbel. Daarin staat dat je zelf niets hoeft te doen; dat je zelf tot niets in staat bent. Dat het je uitsluitend gegeven wordt; dat het uitsluitend genade is. Je kunt jezelf niet verlossen.

   
21-12-2006 De nieuwe Engelse Service van Radio Luxembourg zendt (vanuit de stad Luxemburg) 24 uur per dag uit via internet; en 8 uur per dag (10.00 tot 18.00 uur) via DRM op korte golf 7295 kHz. vanuit Wertachtal (Duitsland). Het is de bedoeling dat men allemaal DRM ontvangers gaat kopen. Helaas voor Radio Luxembourg zijn er nu nog steeds amper DRM ontvangers te koop. En degenen die het nu al wel in DRM kunnen ontvangen klagen op het forum van Radio Luxembourg steen en been over de slechte ontvangst. Er zijn veel te veel drop outs. Ik citeer een posting: “40 kW for 7295kHz DRM SW is peanuts for a nationwide service and causes variability in reception across a large area. R.Lux should increase the tx power of 7295 to at least 60 or 70kW to improve reception for UK listeners;this should provide a better SNR and hopefully improve reception for those currently getting poor DRM reception service of R.Lux English in the UK. The current situation is unacceptable”.

   
21-12-2006 Uit mijn weblog van 27 november jl.: "Rein Jan Hoekstra heeft vroeger zeker bij de padvinders gezeten. Want hij is nu door de Koningin tot Hoofd Verkenner uitgeroepen. Zijn taak is uit te vinden wat de verschillende partijen willen. Nou; dat was voor de verkiezingen al onduidelijk. Waarschijnlijk probeert hij ook de SP af te tasten. Jan Marijnissen zal uiteraard zeggen dat hij graag deelneemt in een nieuw Kabinet. Dat wil hij natuurlijk niet echt. Want daar heeft hij niets mee te winnen. Dus zullen we over enkele maanden de SP horen zeggen dat ze er toch alles aan gedaan hebben om met het CDA en de PvdA tot een goed doortimmerd Kabinet te komen. Maar dat het helaas niet is gelukt. Ze zullen vervolgens de zwarte Piet doorspelen naar CDA en PvdA. Aan de SP heeft het echt niet gelegen. Dan kan de volgende informateur proberen de ChristenUnie er bij te halen. Daar zit het CDA eigenlijk niet zo op te wachten. Want ze vinden de CU bij voorbaat niet christelijker dan zij zelf zijn. Want ook dat kun je blijkbaar claimen". NB. De volgende formateur is dus Herman Wijffels geworden.

   
21-12-2006 Toen ik bij postorderbedrijf Wehkamp als programmeur / systeemanalist werkte werd van te voren door systeemontwerpers alles uitgebreid geanalyseerd. Tijdens de programmeerfase werd regelmatig teruggekoppeld; en waren er daarna vele tests. Alles, werkelijk alles, werd uitgetest. Pas als er werkelijk geen fout meer in het programma te bekennen was werd het desbetreffende programma ingezet. Er kon eventueel nog wel iets fout gaan maar dat was sporadisch. Het kostte veel tijd en inspanning maar uiteindelijk was het eindresultaat zeer gedegen werk. Tegenwoordig heb ik sterk de indruk dat er, zonder veel over de consequenties na te denken, met grote haast zaken in elkaar worden gezet. Tevens denk ik dat de testfase vaak wordt overgeslagen. Het doet sterk denken aan: Na ons de zondvloed. Anders is het onmogelijk te verklaren waarom er zoveel storingen zijn bij Internet Plus Bellen, Mijn Postbank en @Home. En dan heb ik het nog niet eens over grote achterstanden bij de Belastingdienst en andere instanties. Nog even; en de hele boel komt krakend tot stilstand. En dan is de puinhoop helemaal niet meer te overzien.

   
22-12-2006 Gisteren heb ik van een vriend een (oude) Blaupunkt autoradio met KG (korte golf ontvangst) gekregen. Dit is de eerste autoradio die ik met deze band zie. Terwijl Radio Nederland Wereldomroep toch dagelijks via het zenderpark in Zeewolde vele uren in het Nederlands uitzendt. En dat is via de korte golf in geheel Europa te ontvangen.

   
24-12-2006 Annelies en ik hebben ons hoofd weer gebroken over de Kerstpuzzel 2006 in de weekendbijlage van de Telegraaf. Deze kerstpuzzel staat geheel in het teken van de politiek. In de 24 opgaven worden namen gevraagd van Nederlandse politici of woorden die met politiek te maken hebben. Na meer dan de helft van de woorden gevonden te hebben hadden we de zin te pakken. Na 8 januari zal ik die zin hier vermelden…

   
25-12-2006 Vanuit de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld kwam Jezus (gedurende ruim dertig aardse jaren) in de tijdelijke kortstondige driedimensionale zondige wereld met de kluistering en beperking van een aardmens (vanuit het stof der aarde) om na zijn overwinning op de dood weer terug te keren naar de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld.

   
26-12-2006 Zojuist is op Radio 2 de achtste Top 2000 van start gegaan. Deze zal weer non-stop (dag en nacht) worden uitgezonden; tot en met oudejaarsavond om middernacht. In 1999 begonnen was het de bedoeling dat het maar eenmalig zou zijn. Om zo een overzicht van de muziek van het afgelopen millennium te geven. Maar het aantal luisteraars (en de e-mail respons) was zo overweldigend (vorig jaar meer dan vier miljoen!) dat men er nu een jaarlijks terugkerende happening van heeft gemaakt. De hele Top 2000 lijst hangt hier weer aan de muur zodat het per nummer te volgen is.

   
27-12-2006 “Wat is het verschil tussen de Boom des Levens en de Boom der Kennis van Goed en Kwaad? Wat is zonde, geboren uit Gods gevallen engel? Wie weet welk doel de zonde dient? Wat moeten voorgangers doen zonder zonde?”. Charles Chaplin in de film Mr.Verdoux.

   
27-12-2006 En zo is (na het Doelenconcert en Freek de Jonge) alweer de tweede nacht van de Top 2000 in gegaan. De afgelopen 24 uur zijn er al heel wat mooie nummers langs gekomen. Regelmatig hebben Annelies en ik een blik op de lijst aan de wand geworpen. Het verhaal van Annelies bij Bachelor boy van Cliff Richard (nummer 1.671) werd helaas niet voorgelezen. Dat ze op haar tiende verjaardag een pick-up kreeg; met ondermeer de single Bachelor boy. Ik had dat plaatje ook; op het groene Columbia label (45 DB 4950); met op de achterkant The next time. “Those were the days”.. …

   
28-12-2006 Na zo’n 50 uur de Top 2000 beluisterd te hebben vraag ik me af hoe het komt dat ik de meeste muziek nog ken; ook al zijn sommige nummers meer dan veertig jaar oud. Door welke indrukwekkende constructie zijn onze hersenen zo gemaakt dat ze dit allemaal zomaar kunnen onthouden?

   
28-12-2006 Ik heb me jarenlang verdiept in het zogeheten creationisme en intelligent design. Want ik vond, en vind, het zeer fascinerend. En ik kan ook wel achter hun beweegredenen staan. Maar toch heb ik grote bezwaren. Hun uitgangspunt is op wetenschappelijke wijze te verklaren dat de Bijbel eigenlijk wel klopt. Dat men er niet meer onderuit kan aan te nemen wat er staat; want het is nu immers bewezen? Dit nu is de grote denkfout achter het geheel. De Bijbel hoeft helemaal niet bewezen te worden. De Bijbel moet gewoon geloofd worden; ook al staat dit totaal haaks op het huidige wetenschappelijke onderzoek. Dit is niet een geloof dat gelijk staat aan een sprong in het duister; zoals Kierkegaard zou zeggen. Integendeel; het geloven is tevens het bewijs. Wetenschap ontwikkelt zich steeds verder; op zich al een reden om de huidige wetenschap toch met een korreltje zout te nemen; morgen is het weer anders. Dat neemt niet weg dat ik op zich de wetenschap toch erg hoog heb zitten; ik probeer alles zo goed mogelijk te volgen. Daarom is het ook zo interessant de Franse satelliet Corot te volgen die ondermeer jacht gaat maken op aard-achtige planeten bij andere sterren. Prima! “De kennis zal vermeerderen”. Creationisten en ID’ers; ga zo door. Want onderzoek kan nooit kwaad. Maar kom niet aan met het triomfantelijke: “Zie je wel! Het klopt!”. Want dat nu is meerdere bruggen te ver. Verwondert u slechts.

   
29-12-2006 De Top 2000 is nu drie dagen oud; nog drie dagen te gaan. Op dit moment draait nummer 936 “Where do you go to my lovely?” van Peter Sarstedt. Nog geen vijf en twintig jaar geleden kwam alle muziek in een radiostudio vanaf singles en langspeelplaten. Vanaf 1983 werden dat CD’s en CD singles. En thans staat alweer jarenlang alle muziek digitaal op een computer. Evenals alle stationcalls. De hele playlist, plus jingles, van de Top 2000 staat kant en klaar in de computer. Er is precies berekend hoeveel nummers in een uur passen; inclusief aankondiging, nieuws en reclame.

   
30-12-2006 Vanmorgen tussen vier en vijf heb ik via BBC World en CNN de berichten gevolgd over de ophanging van de voormalige Iraakse dictator Saddam Hussein. Later deze ochtend zag ik op de Engelse satelliet uitzending van Aljazeera via een opgenomen video hoe drie gemaskerde mannen de strop om de hals van Saddam legden. Ik heb er wat gemengde gevoelens over. En ben van mening dat Nederland terecht de doodstraf heeft afgeschaft.

   
31-12-2006 Zojuist is Oudejaarsdag 2006 begonnen. En de laatste dag van de Top 2000. Zowel Leen, Annelies als ik vragen ons af hoe sommige nummers zo hoog kunnen staan. Welke snoodaards hebben veel lijstjes ingestuurd naar radio 2? Het is dat ik bier, borrelnootjes en bitterballen (de drie B’s) op heb; anders zou ik er nog wat van gaan zeggen. Desalniettemin; vandaag gaat weer een dag van (in) de olie en (aan) de bollen worden.