Het weblogboek

van Dick Offringa


   
1-1-2011 Gisteren heb ik drie volle pannen oliebollen gebakken.Vanaf half drie zijn hier minstens 12 personen op bezoek geweest om gezellig het oude jaar uit te luiden. Zelfs via de webcam werd er (op afstand) mee genoten. Zoals gewoonlijk zaten we weer op een kluitje in de keuken aan de diverse versnaperingen (ondermeer oliebollen en Amstel) en kwamen er de meest diverse verhalen voorbij.

   
2-1-2011 Een leven zonder feesten is als een weg zonder pleisterplaatsen. Dus dat (genieten) is mijn goede voornemen voor 2011.

   
2-1-2011 Zojuist via MS Access en MS Frontpage weer een nieuwe database, een nieuwe .asp pagina plus een gewijzigde .asp pagina voor mijn weblog aangemaakt. Nu kan elk jaar volledig worden gelezen; vanaf 2004 tot en met 2011. Nog geen idee wat ik dit jaar allemaal aan de virtuele wereld zal toevoegen.

   
3-1-2011 Vanavond ben ik naar de Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis geweest. Wegens onnaspeurlijke reden begon het al om vijf uur in de middag; in tegenstelling tot voorafgaande jaren toen het pas om half acht in de avond begon. Het gevolg was dan ook dat het minder druk was dan andere jaren en er veel minder “gewone” burgers waren. Terwijl het daar toch voor opgezet is. Of is netwerken belangrijker? Zien en gezien worden? Ons kent ons? De nieuwe burgemeester (Aucke van der Werff) sprak over de Noordoostpolder als (komend) Werelderfgoed, het (komende) Windmolenpark en de promotieprijs voor de Golfbaan. En natuurlijk de bekende PKN zin: “Omzien naar elkaar”. We kregen bordjes en hapjes, met daarop boerenkool en of zuurkool; met worst. Gelukkig waren er ook diverse “normale” drankjes aanwezig. Ik stootte een, gelukkig bijna leeg, glas rode wijn om. Om half acht hadden we weer diverse mensen gesproken waarbij ondermeer mijn Tweets onder de loep werden genomen. Ik zei dat ik Twitter gebruik voor wat er in me op komt. Dat mijn volgers wel eens vreemd opkijken; het zij zo.

   
4-1-2011 Vanavond ben ik (als CU lid) naar de nieuwjaarsbijeenkomst van de ChristenUnie geweest; in “De Ontmoeting”. Ik heb hun vergaderingen niet meer bijgewoond sinds 15 november 2007. De avond waarop bekend werd dat Leo Voorberg wethouder zou worden en de plannen voor Emmeloord Centrum in portefeuille kreeg. Daar had ik grote moeite mee. Daarom nam ik toen afscheid van de ChristenUnie. Maar vorig jaar ben ik weer lid geworden van de CU; als burgerraadslid van de PvvP. Ik vond het vanavond een goede avond; met veel bekenden; en veel goede gesprekken. Op 8 februari een avond in de Moria kerk over de vraag: moet Noordoostpolder bij de Randstad provincie gaan horen?

   
6-1-2011 Als de Raad van State de bezwaren niet overneemt verrijst er binnen een paar jaar een groot windmolenpark aan de dijk bij Urk. Door Urkers consequent een “IJzeren Gordijn” genoemd. Deze 86, 200 meter hoge, windmolens moeten voor stroom van 400.000 huishoudens gaan zorgen. Maar die stroom is niet continu. Er moet een backup zijn als het niet waait. Dus een extra centrale moet altijd standby staan. Men had beter het plan Lievense kunnen uitvoeren. Een groot waterbekken waar het water wordt opgepompt door stroom van windmolens als het waait. Het water zelf kan dan door een waterkrachtcentrale CONTINU dezelfde hoeveelheid stroom afleveren. Beter voor de hoogspanningsleidingen en ook eerlijker voor de (juiste) berekeningen.

   
7-1-2011 In diverse kerken wordt negatief tegen het homo huwelijk aangekeken. Men zegt dat het in strijd is met de uitgangspunten van de Bijbel aangaande het huwelijk. Tegen velen, die zo tegen mij gereageerd hebben, heb ik gezegd: “Het komt jullie eigenlijk wel goed uit dat jullie hetero zijn”. En “Wat sjoemelen met de belastingaangifte is trouwens ook zonde”. Daarom vind ik het een goede zaak dat een lesbisch stel hun kind heeft kunnen laten dopen in de Ned. Geref. Kerk De Rank in Emmeloord. Afgezien verder van mijn mening over de kinderdoop. Wie zonder zonde is….

   
7-1-2011 Gisteravond heb ik lang gelezen in het via internet (tweedehands) bestelde boek: “Israël- Daniëls laatste wereldrijk” van C.F.Ph.D. van der Vecht. Dit in 1939 geschreven, en in 1946 uitgegeven, boek vertelt ondermeer over de nakomelingen van Efraïm (Groot-Brittanië) en Manasse (Ver. Staten van Amerika). In oud Nederlands legt deze schrijver (van onder andere “De Steenen Spreken”) uit hoe deze lijnen in het Oude Testament worden uitgezet. Israël en de Joden zijn twee verschillende volken. Het gaat om het eerste geboorterecht en om het koningschap.

   
9-1-2011 Gisteravond zijn Annelies en ik weer naar het Nieuwjaarsfestival in het Voorhuys geweest. Zoals gewoonlijk zaten we voorin; in de serre; waar een (jazz) bandje speelde. Later op de avond werd het behoorlijk druk; en het werd bomvol in de hal en in de beurszaal. Ik liep zo nu en dan te kijken wat er allemaal gebeurde. Er werd behoorlijk veel gedronken; overal draaiden de taps overuren. Maar ja; alcohol is maatschappelijk geaccepteerd. Maar o wee als je een jointje draait. En o wee als er een wietwinkel komt. Dan zijn de rapen gaar! Met deze dubbele moraal blijf ik de grootst mogelijke moeite houden. Rond enen verlieten Annelies en ik het pand; mede omdat we weinig bekenden zagen en het wel erg druk en vol was geworden.

   
10-1-2011 Het is werkelijk van de ratten besnuffeld dat de Amerikaanse Justitie alle gegevens gaat opvragen van Rop Gonggrijp; oprichter van XS4ALL. Al mijn voorspellingen over de controlemacht van Amerika komen uit.

   
12-1-2011 Gisteravond presenteerde BonoTraffics bv in de commissie Woon Omgeving de verkeersaspecten “De Deel”. Zoals ook al uit de opgestuurde stukken bleek wordt de verkeerssituatie Kon. Julianastraat (twee nieuwe rotondes) , Onder de Toren en de Lange Dreef drastisch aangepakt. Op zich zou daar niets mis mee zijn maar in dit geval is het uitsluitend ten behoeve van de massale bebouwing op de Deel. En de kosten zijn geheel voor de gemeente. Ondanks de indrukwekkende rapporten over een akoestisch onderzoek en een luchtkwaliteits onderzoek valt niet te verhullen dat de verkeersintensiteit drastisch zal toenemen. Men heeft dan wel wat fietspaden gepland maar voor de fietsers zal het uiteindelijk een stuk moeilijker worden om het centrum goed te bereiken. Voor voetgangers worden, nota bene, druk gebruikte voetgangersoversteekplaatsen gewoon opgeheven. Ik voorspel net zulke dramatische gevolgen als jaren geleden met het (mislukte) verkeerscirculatieplan. Toen had men ook prachtige animaties (door de gehele raad gesteund) waar in de praktijk helemaal niets van terecht kwam.

   
13-1-2011 Er zijn maar een paar comedies waarvan ik graag herhalingen zie. Dat zijn Soap, Fawlty Towers, Cheers, Absolutely Fabulous en Mr. Bean. Zou het toch het absurde zijn dat me er in aantrekt?

   
17-1-2011 De laatste weken heb ik me ondermeer bezig gehouden met IPv6. Daar snapte ik nog niet zoveel van. Maar omdat ik al een tijdje native IPv6 van XS4all had besloot ik de desbetreffende firmware op de Fritz.Box 7390 te zetten. Dat lukte; met enige moeilijkheden. Hierna kon ik instelling in de Fritz.Box op native IPv6 zetten en kreeg zo het IPv6 nummer via XS4all. Hierna zette ik nieuwe firmware op de QNap TS219P. Vervolgens was deze server ook geschikt voor IPv6. Maar dit gaf nog wat problemen, mede omdat ik nog steeds niet goed weet hoe IPv6 precies werkt. Maar ook dat is gelukt. Tenslotte zette ik mijn netwerkprinter op IPv6. Dat ging uiteindelijk ook goed. Een IPv6 nummer bestaat uit drie toegewezen blokken, een blok voor het subnet en vier blokken die gevormd worden door het Mac adres. Als alles goed werkt is er geen NAT van de router meer nodig en heeft alle apparatuur een eigen,wereldwijd, uniek nummer.

   
18-1-2011 Altijd weer leuk om oude opnamen van zeezenders uit de jaren zestig te horen. Wat was het toen eigenlijk een leuke tijd! Beluister nu oude opnamen van gesprekken van meer dan veertig jaar geleden. Al die oude, bijna doorzichtige, bruine tapes en stoffige cassettes zijn nu gedigitaliseerd. Het verleden terug met de modernste technieken. Luister nu naar geluidsopnamen toen ik in een woonark in Lemmer woonde; zo’n 45 jaar geleden.

   
20-1-2011 Het is wel grappig te zien wat er gebeurt wanneer je IPv4 uitschakelt en alleen op IPv6 draait. Uiteraard is XS4all bereikbaar, maar ook Google, YouTube, Facebook en GeenStijl. Twitter niet trouwens; net als vele andere sites. Mijn site ook niet. Dus tijd hem weer naar XS4all terug te verhuizen om alsnog ook via IPv6 bereikbaar te zijn.

   
21-1-2011 Mijn Radio Luxembourg pagina heeft de afgelopen 13 jaar 211.350 bezoekers gehad.

   
22-1-2011 Vandaag (01.00 uur) ben ik 64 jaar geworden. Daar ben ik erg dankbaar voor.

   
23-1-2011 Verjaardag gevierd met Aad, Aline, Annelies, Esther, Frank, Gerard, Gerwin, Helga, Jan, Jan Albert, Leen, Paul, Sieberen, Walther en Willeke.

   
24-1-2011 In het kader van “Je moet alles een keer uitgeprobeerd hebben” heb ik sinds 5 oktober vorig jaar internet via de (Ziggo) kabel. De eerste maanden was het prima (22 Mbit/s down / 3 Mbit/s up) maar vanaf december begon het te haperen. De snelheid liep sterk terug en werd instabiel. Er was soms amper nog mee te werken. Vandaar dat ik nu weer een Lite ADSL abonnement (16 Mbit /s down / 1 Mbit/s up) bij XS4all heb. Per 5 februari a.s. heb ik mijn Ziggo internet abonnement opgezegd. Ik zal het Ubee kabel modem (Euro DOCSIS 2.0) weer retourneren. Inmiddels heb ik alle overige (coax) kabels en apparatuur voor dit gedoe weer verwijderd. En dan moet ik met mijn ADSL+ aansluiting maar geduldig wachten totdat ook hier de glasvezelkabel in de straat verschijnt.

   
25-1-2011 En zo ligt de OV Chipkaart wederom onder vuur. Alle kaarten zijn eenvoudig met een programmaatje op de laptop op te laden. En die mijnheer van TLS maar beweren dat zoiets niet mag. Je mag ook niet tegen de kerk pissen. Bij de NS wordt er amper met de OV Chipkaart gereisd. En NS zet ook helemaal geen poortjes meer neer; uitsluitend nog in- en uitcheck palen. Hoezo veiligheid vergroten? Waarschijnlijk gaan de bestaande poortjes ook nog weg. Dit hele gedoe heeft inmiddels al een miljard euro gekost en nog is het eind niet in zicht.

   
25-1-2011 Dochter Esther afgestudeerd Communicationsystems @ Hanzehogeschool Groningen.

   
26-1-2011 Ik heb XS4all opdracht gegeven (via een SIDN TOKEN verhuiscode) mijn domeinnaam offringa.nl (en website) van Argeweb terug te verhuizen naar XS4all.

   
27-1-2011 Het Nieuwe Vergaderen heeft in de Raad niet gezorgd voor levendigheid en snelheid. Met aparte microfoons duurde de spreektijd zelfs langer.

   
27-1-2011 Er zijn nog steeds veel kerken die uit het Woord preken. Toch spreekt het buitenstaanders niet aan. Dat komt niet alleen doordat er woorden worden gebruikt die voor anderen totaal niets betekenen. Het komt ook doordat veel kerken zich eigenlijk veel meer met regeltjes en kleinburgerlijkheid bezig houden dan met waar het werkelijk om gaat. De traditie staat hoger. Men heeft trouwens nog amper in de gaten dat het traditie en gewoonte is. Men denkt dat men daardoor serieus bezig is. Tradities, gewoontes, kerkregels, kleinburgerlijkheid en werken voor de Heer. Dan moet het goed komen. Eigenlijk een soort levensverzekering. We betalen onze premies (goede werken, goed gedrag, nette burgers, nette buurt) en dat zal zich later goed laten uit betalen. Wat dat betreft hoeven er eigenlijk ook geen andere mensen meer bij. We hebben genoeg aan ons eigen clubje. En daar houden we telkens weer een goed gevoel aan over.

   
27-1-2011 Het rommelt in het Midden-Oosten. Hoe laat is het op de wereldklok? Zag net op Al Jazeera International uitgebreide beelden van de onlusten in Caïro. Gaat daar, in het land van de Piramides, een machtswisseling plaatsvinden? En wat zijn daarvan de consequenties voor Israël? Het lijkt er sterk op dat de laatste stukken op hun plaats worden gezet.

   
29-1-2011 Gisteravond om 22.15 uur heeft XS4ALL schijfruimte voor een website van totaal 1.000 MB voor me aangemaakt op een Windows Server 2003 (Service Pack 2) met Internet Information Service (IIS) 6.0 en Frontpage 2000 extensies plus scripts. Ik mag maximaal 100 GB dataverkeer per maand genereren. En kan Active Server Pages/ASP.Net en ActiveX mogelijkheden toepassen. Daarbij kan ik zowel MS SQL Server database 2005 als een MS Access database gebruiken.

   
31-1-2011 De situatie in Egypte lijkt veel op de Staat van beleg die ik dertig jaar geleden in Polen meemaakte. Ook toen waren alle verbindingen verbroken. Geen post, geen telefoon, geen telex, geen vervoer, avondklok, militairen op straat, tanks op straat.

   
1-2-2011 Vanmiddag in anderhalf uur mijn website weer bij XS4all neer gezet.

   
1-2-2011 Vandaag ben ik precies vijftien jaar op het internet aangesloten. Op 1 februari 1996 nam ik voor dertig gulden per maand een abonnement bij Planet Internet; voor zes uur inbellen per maand (exclusief telefoontikken). Omdat een achterneef van mij, psychiater Greg Offringa in Boston (USA), al eerder internet had (sinds 1982; FTP) stuurde ik hem een e-mail via een bekende in Emmeloord. En dat werkte! Dus wilde ik het zelf ook hebben. In het begin snapte ik er niet veel van. E-mail verzenden ging nog wel (met een simpel e-mail programma); maar sites bezoeken was maar vreemd met de browser Mosaic. En erg snel ging het ook niet met een 14K4 modem. Gelukkig kwam niet veel later het betere Netscape. En nam ik een ISDN aansluiting. Na enkele maanden begon ik met mijn eigen website. Sinds 21 april 2001 “altijd aangesloten” via ADSL. Vanaf 6 maart 2008 bij XS4all als provider. Inmiddels is internet niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven.

   
2-2-2011 Ik probeer me altijd voor te stellen hoe Nederlanders zouden reageren als ze, net als nu in Egypte, afgesloten zouden zijn van internet, mobiel netwerk, pinautomaten en daarnaast praktisch lege supermarkten zouden aantreffen. Zouden die nuchtere Nederlanders dan nog net zo nuchter zijn?

   
2-2-2011 Vanaf vandaag staan mijn domeinnaam (offringa.nl) plus mijn website weer geheel bij XS4ALL.

   
3-2-2011 De laatste dagen zit ik constant te switchen tussen CNN, BBC World en Al Jazeera om het nieuws uit Egypte te volgen. Het is lang geleden dat ik zo aan de beeldbuis gekluisterd zat. Dat was met de aanval op Irak in 2003, de aanval op de Twin Towers in 2001, de aanval op Irak in 1991 en de val van de Muur in 1989. En natuurlijk de maanlanding in 1969.

   
4-2-2011 Ik heb diep respect voor de medewerkers van Al Jazeera die in zeer moeilijke omstandigheden nog steeds live beeld en geluid naar de buitenwereld verzorgen. Gistermiddag is veel apparatuur in beslag genomen en zijn medewerkers aangevallen. Maar gisteravond hadden ze al weer live beeld via satelliet internet. Ook nu zag je dat de camera’s werden ontdekt en “uit de lucht” gingen. Maar telkens verschenen er nieuwe live beelden. De normale verslaggeving kan nog heel wat leren van deze professionals. Die telkens middenin de mensenmassa hun verhaal doen.

   
6-2-2011 Ook burgerraadslid voor de PvvP Dick Offringa is verontwaardigd: “Het is verbijsterend dat meneer Verbeek al bezig is brieven te schrijven, terwijl nog niemand is begonnen met het zoeken van een goede basis voor alle nog te voeren discussies. Het provinciehuis in Lelystad laat Noordoostpolder weer eens links liggen. Maar we liggen niet links, wij liggen in het Noordoosten. We grenzen aan Urk en aan het oude land van Friesland en Overijssel. De enige band die de polders in Flevoland hebben is dat de mensen allemaal drie meter beneden AP wonen. Als Verbeek zo doorgaat zeggen wij als Vrije Poldermensen: ophalen die Ketelbrug!”

   
6-2-2011 Vanaf vandaag heb ik geen internet (alles-in-1 plus) meer van Ziggo. Ik ben (vanaf middernacht?) teruggekeerd naar het standaardpakket (radio en TV) met zo’n 25 analoge kanalen en 60 digitale kanalen; waarvan 4 in HD. Binnenkort verdwijnen er in het standaardpakket nog een paar analoge kanalen om plaats te maken voor 7 extra HD kanalen. Deze week zal ik het DOCSIS 3.0 Ubee modem retourneren.

   
8-2-2011 Vanavond naar CU/SGP avond in Moriakerk geweest. Goede, inhoudelijke discussie gevoerd (met drie groepen) over voor- en nadelen van mogelijke Randstadprovincie. Het schijnt dat RTL afgelopen vrijdagavond de brief van de Commissarissen der Koningin van Flevoland, Utrecht en Noord-Holland in de openbaarheid heeft gebracht. Hierdoor is de zaak (extra) aan het rollen gebracht.

   
8-2-2011 Zojuist DOCSIS 3.0 Ubee modem terug gestuurd naar Ziggo.

   
9-2-2011 Jaren geleden werd het kwartje van Kok ingevoerd. Dat was om het autorijden te ontmoedigen. Maar waarom werden deze extra inkomsten dan toch bij de rijksbegroting opgevoerd? Nu is een pakje sigaretten 50 eurocent duurder geworden. Dat is om het roken te ontmoedigen. Maar waarom zijn deze extra inkomsten dan toch bij de rijksbegroting opgevoerd? Waarom kan gewoon niet eerlijk worden gezegd dat prijsverhogingen uitsluitend zijn om meer belasting binnen te krijgen? Waarom moet er altijd een zwamverhaal over worden gehouden? En dan heb ik het nog niet eens over alle kolderverhalen betreffende duurzaamheid en opwarming van de aarde.

   
10-2-2011 Kreeg zojuist de geboorteakte van mijn Friese grootvader Jelle Offringa toegestuurd. Geboren op 27 april 1883. Hoe vergankelijk is het leven.

   
10-2-2011 Ik hou mij verre van elke partij die anti-Israël is.Want ik ben mijn hele leven al pro-Israël en zal dat tot mijn dood toe blijven.

   
11-2-2011 Bij zien van beelden op Al Jazeera krijg ik dezelfde sterke emotie die ik kreeg bij beelden van ARD/ZDF toen de Muur viel. Einde Dictatuur.

   
12-2-2011 Vroeger vond ik een bepaalde tekst uit de Heidelbergse Cathechismus altijd integrerend: “De mens is geneigd tot alle kwaad”. Dat zint heel veel mensen niet. Dat zint mij eigenlijk ook niet. Veel beter klinkt het Humanisme: “De mens is goed”. Daar hou je toch een veel beter gevoel aan over? Maar het is niet de waarheid. De mens is echt geneigd tot alle kwaad. Als we werkelijk onbevooroordeeld in ons innerlijk duiken dan zien we heel wat duistere zaken. Zaken die beter niet aan het licht kunnen komen. En ook gedachten die beter niet door anderen gelezen kunnen worden. Maar het is wel de bittere waarheid. En pas als we die waarheid over onszelf willen accepteren worden we wat bescheidener en kunnen we ook beter de ander accepteren zoals hij of zij is.

   
13-2-2011 Ik kan me de autoloze zondagen van 1956 en van 1973 nog als de dag van gisteren herinneren. Gebeurt dat nu weer met het Suez kanaal? Alles is mogelijk. Veel mensen denken daar niet aan; willen daar niet aan denken. Want hun eigen kleine wereldje is veel belangrijker. En ze willen willens en wetens niets met de wereldpolitiek te maken hebben. Totdat de consequenties van de wereldpolitiek hen beginnen te raken. Dat was al door de door mij ruim van te voren voorspelde economische crisis. Dat zal ook door de komende crisis in het Midden-Oosten gaan gebeuren. Onze levensstijl zal drastisch aangepast moeten gaan worden.

   
14-2-2011 Gistermiddag en –avond was er een storing bij het Windows platform van XS4ALL in Amsterdam. Vandaar dat mijn site “uit de lucht “ was. Inmiddels de nieuwste versie van Explorer 9.0 (release candidate IE9) binnen gehaald. Bijna de definitieve versie. Deze versie is al weer beter en sneller dan de vorige versie. Teveel toeters en bellen zijn standaard weg gelaten maar kunnen (eventueel) wel weer ingeschakeld worden. Een goede verbetering ten opzichte van Explorer 8.0 en ook Explorer 9.0 bèta.

   
15-2-2011 Gisteravond naar informatie avond in motel van der Valk Emmeloord geweest. Er was informatie over de verkenning aangaande het opwaarderen van het traject Ens - Emmeloord (N50) van 2x1 rijstrook naar 2X2 rijstroken. Het Rijk legt € 10 miljoen op tafel, De provincie Flevoland € 4 miljoen, de gemeente Noordoostpolder € 2 miljoen en de gemeente Urk € 0,5 miljoen. Totaal € 16,5 miljoen. Daarvan worden de vluchtstroken een meter breder (nieuwe rijstrook) en komt er (waarschijnlijk) een viaduct bij de bomenweg. Op de druk bezochte avond werden er veel goede suggesties gedaan.

   
16-2-2011 Het wordt steeds spannender met de beveiliging van de OV Chipkaart. Was de normale kaart al te kraken met “OV Station.exe”; nu kunnen ook de studenten OV Chipkaarten gekraakt worden. De uitvoerder van de kaarten, Trans Link Systems, en de Nederlandse Spoorwegen zijn er niet blij mee. Verschillende sites hebben daarom al waarschuwingen ontvangen zoals Webwereld, OV Chipkaart.org en anderen. Het is het oude liedje. De boodschapper van slecht nieuws moet onthoofd worden. Maar de werkelijk schuldige, Trans Link System, moet nu eindelijk eens erkennen dat de OV Chipkaart een waardeloze kaart is; en dat het systeem een waardeloos systeem is.

   
17-2-2011 IBM computer Watson doet me al aardig aan Openbaring 13 denken. Het beeld dat een geest krijgt en gaat spreken.

   
17-2-2011 Gisteren is mijn site door bezoekers in de volgende landen bezocht: Rusland, Verenigde Staten, Italië, België, Noorwegen, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Letland, Polen, Slowakije, Ierland, Filippijnen, Nederland, Hongarije, Zweden, Denemarken, Canada, Brazilië, Roemenië en Israël.

   
18-2-2011 Als de zware overschrijdingen van de kosten van de Betuwelijn en de HSL niet hadden plaatsgevonden hadden wij nu waarschijnlijk een Zuiderzeelijn gehad; met station Emmeloord.

   
19-2-2011 Tientallen jaren heb ik gedacht dat de voorspelde antichrist aan het hoofd van het herstelde Romeinse Rijk (de EU) zou staan. Maar ik heb mijn mening gewijzigd. Ik denk nu dat hij aan het hoofd van vele islamitische landen zal staan. De aanwijzingen zijn te veel en te groot om die te negeren.

   
20-2-2011 Via internet oude opnamen van Radio Caroline uit begin 1968 binnen gehaald (27 februari; 12.00-18.00 uur;Andy Archer; Roger Day). Schitterend! Muziek vanaf de Noordzee. Veel naar geluisterd toen.

   
21-2-2011 Volgens mij is XS4ALL (lees KPN) mijn ADSL lijn aan het testen. Ik heb namelijk opgegeven dat ik een VDSL2 lijn wil ondanks het feit dat ik 1730 meter van de KPN centrale af zit. Het gaat me ondermeer om de upload van 1 naar 2 Mbit/s. De download zal wel niet te verhogen zijn; laat staan tot 40 Mbit/s; Waarschijnlijk zullen de metingen uitwijzen dat het (net) niet gaat. We wachten het maar rustig af.

   
21-2-2011 Als ik al die Radio Caroline opnamen (met veel plugplaten van Major Minor Records) op de verjaardag van mijn vader (op die 27 ste februari 1968 58 jaar geworden) terug luister moet ik denken aan een paar dagen later. Op zondag 3 maart 1968 hoorde ik Radio Caroline niet meer. Want mijn transistor radio stond constant op de 259 m. afgestemd. Pas enige dagen later hoorde ik dat het bevoorradingsbedrijf (van de tenders) Wijsmuller beide schepen had weggesleept omdat ze rekeningen niet hadden betaald. Beide schepen zouden lang in Amsterdam blijven liggen. Blijkbaar was het geld echt op. Pas in september 1972 zou Radio Caroline weer vanaf de Mi Amigo gaan uitzenden als L.P. station.

   
22-2-2011 Het cassettedeck maar weer eens van zolder gehaald. Want ik wilde een oude cassette van 25 jaar geleden beluisteren. Als ik me door die hele stapel spullen van vroeger worstel vraag ik me wel af waarom ik die honderden singles en langspeelplaten, die tientallen tapes en honderden cassettes, en die tientallen filmspoelen en videobanden nog bewaard heb. Veel heb ik inmiddels gedigitaliseerd. Maar er komt geen eind aan. Probeer ik zo mijn jeugd nog een beetje terug te halen? Geen idee. Maar het blijft nog steeds leuk om vrienden van vroeger via een bandje uit 1965 opnieuw te kunnen beluisteren.

   
23-2-2011 Omdat Radio Caroline na 14 augustus 1967 geen inkomsten uit reclames meer had (adverteerders werden strafbaar) gebruikten ze de zender voor plug platen. Eigenlijk zoals Radio Luxembourg altijd al deed. De consequentie was wel dat ze de vreemdste platen moesten draaien. The Dubliners en David Mc Williams gingen nog wel. Maar er zaten ook nummers tussen van Raymond Levevre en Duitse zangers. Een vreemde mengelmoes. En het bracht niet op wat eigenaar Ronan O ‘Reilly er van verwacht had. Vandaar dat het geld snel op was. Na aanneming van de anti zeezenders wetten in Engeland hebben ze het dus nog amper een half jaar uitgehouden. Maar de opnames blijven schitterend!

   
23-2-2011 Tussen oude, bijna versleten, cassettes door, heb ik het Service Pack 1 voor Windows 7 (64-bits) probleemloos geïnstalleerd. Het is altijd fascinerend zowel in het heden als in het verleden te verkeren.

   
24-2-2011 “I’m dreaming of a white Christmas”. Dat kon ik vanmorgen wel zingen toen ik de besneeuwde markt in het centrum van Emmeloord (op De Deel) betrad. Er stonden diverse stands van politieke partijen zoals de SP, de PvdA en het CDA. Ik stelde voor de volgende verkiezingen maar in de lente te houden. Benieuwd hoe hoog volgende week woensdag de opkomst zal zijn. Gerard, Theo en ik gaan dan ’s avonds naar het provinciehuis in Lelystad. In de besneeuwde Lange Nering voelde ik de behoefte aan een overdekt winkelcentrum.

   
25-2-2011 Nu een cassette gevonden waarop ik praat met Ad Visser (Top Pop). We hebben het over de zegeningen van de Compact Disc. En dat de Hilversum 3 studio geschikt wordt gemaakt voor het draaien van CD’s. Verder spreken we over digitale radio; en radio via de satelliet (speciale satellietradio’s). Ad Visser ziet al wel de komende concurrentie vanuit Luxemburg.

   
25-2-2011 Zojuist via een oude cassette een interview van mij met Felix Meurders beluisterd; nu zo’n 25 jaar geleden. Ik vroeg hem ondermeer of de publieke omroep niet bang is voor de (toen nog komende) Astra satelliet (en) vanuit Luxemburg. Felix antwoordde dat de meeste mensen naar Nederlandstalige uitzendingen willen kijken; dus dat hij er geen concurrentie in zag. Amper vijf jaar later werd Astra 1A gelanceerd; die begon met uitzendingen van Veronique; later RTL4; gericht op Nederland. Op dit moment hebben de Astra uitzendingen de meeste kijkers in Nederland. Dus voorspellen blijft moeilijk; vooral als het de toekomst betreft.

   
26-2-2011 Sta ik gisteravond in het halfdonker bij de Rabobank gelduitgifte automaat (alhier om de hoek), gebeurt er niets na het intikken van de vier-cijferige PIN code. Na enkele mislukte pogingen keerde ik, ietwat troosteloos, huiswaarts. Hedenmorgen vervoegde ik mij opnieuw bij het desbetreffende apparaat. En nu zag ik bij het volle daglicht dat ik na de vier-cijferige PIN code “OK” moet indrukken. Eigenlijk zoals in het buitenland al gebruikelijk is. Dit betekent dat vanaf nu de magneetstrip niet meer wordt gelezen maar de chip op de kaart. Het betekent tevens dat de functie van chipknip totaal uit het zicht is verdwenen. Weer zo’n miljoenen kostend, mislukt project.

   
27-2-2011 Gistermiddag naar winkelstraat De Lange Nering gefietst om aldaar de stands van de diverse politieke partijen te aanschouwen. De PvdA stond er met een busje, het CDA stond er met een kraam; met een versterker, GroenLinks stond er en verderop stonden Theo en Gerard met een kraam van de SP. Het was miezerig weer. Geheel anders dan de vorige verkiezingen (voor de Tweede Kamer) op een zonnige, stralende zaterdagmiddag afgelopen jaar. Ik denk dat de opkomst woensdag hetzelfde beeld te zien zal geven. Na enige gesprekken gevoerd te hebben vervoegde ik me weer bij de computerclub.

   
28-2-2011 Mijn Lelijke Eend is weer APK goedgekeurd; tot 29 maart 2012.

   
1-3-2011 Democratie is een goed systeem voor elk land. Ongeacht wat de uitslag is en ongeacht of wij dat (zakelijk/christelijk) leuk vinden of niet. Als wij geen vluchtelingen uit het Midden-Oosten willen opnemen moeten wij ook geen olie uit het Midden-Oosten meer willen hebben.Dat mensen tientallen jaren in een dictatuur moesten leven is niet erg. Dat de benzine een paar cent per liter duurder wordt; dat is pas erg.

   
2-3-2011 Zojuist heb ik op Henriëtte van Keulen (12) van de CU (lijst 5) gestemd. Niet omdat ze een vrouw is; wel omdat ze bij het RPF vandaan komt.

   
3-3-2011 Vanmiddag met Annelies naar uitreiking HBO diploma Communicatiesystemen aan dochter Esther in de Hanzehogeschool in Groningen geweest.

   
3-3-2011 Gisteravond met Gerard, Sieberen en Theo naar het Provinciehuis in Lelystad geweest. Van half acht tot half twee. In het begin was het nog rustig. Omroep Flevoland was druk bezig met radio- en TV uitzendingen. Rond negenen (na de sluiting van de stembureaus) begon het vol te lopen. Iedereen verzamelde zich voor de vele opgestelde TV schermen of rond de tafels met de hapjes en de drankjes. Ik sprak met mensen van de SP, de ChristenUnie, het CDA, en andere partijen. De commissaris der Koningin, Leen Verbeek, was ook de hele avond aanwezig. Ik heb het maar niet over de Randstadprovincie gehad. Gedurende de gehele avond hadden we gesprekken met vele aanwezigen. De stemming van de mensen van de ChristenUnie was wat bedrukt; van vijf naar drie statenzetels. Ik zei dat ze beter Arie Slob naar voren hadden kunnen schuiven. Want André Rouvoet wordt volgens mij nog steeds gezien als coalitiepartner (vice-premier) van het vorige kabinet. Ik waarschuwde de lijstaanvoerder van de SGP niet teveel tegen de PVV “aan te schurken”. Uiteraard maakte de PVV winst; vanuit het niets. Maar ik hoorde in de wandelgangen dat ze toch op meer stemmen hadden gerekend. Want er zijn minder kiezers geweest dan vorig jaar. Al met al een gezellige, spannende en enerverende avond in het Provinciehuis. Over vier jaar weer in Zwolle?

   
4-3-2011 Twee grote gebouwen in twee dagen. Woensdagavond was ik in het grote gebouw van het provinciehuis in Lelystad. Daar kun je tijden dwalen. En allerlei politieke figuren tegen komen. Maar donderdagmiddag was ik in nog grotere gebouwen: de Hanzehogeschool in Groningen. Dat zijn met al die gebouwen (waar ook RUG in zit) complete leerfabrieken. Ongelooflijk dat er zulke grote scholen zijn. Maar tegelijkertijd ook fantastisch dat je daar zo’n beetje alle leerrichtingen kunt volgen die je maar wilt. Maar grote gebouwen of niet; ik ben hartstikke trots op mijn dochter Esther dat ze deze HBO opleiding heeft voltooid.

   
5-3-2011 Gisteravond met Peter bij Leen op visite geweest. Tijdens het nuttigen van “enige” Hertog Jans hebben we de wereld in het algemeen, en het Midden-Oosten in het bijzonder, bediscussieerd. We hadden het ondermeer over democratie in het Midden-Oosten en of bij de Islam wel een werkelijke democratie mogelijk is. Inmiddels is de benzineprijs, door de onlusten, tot ongekende hoogte gestegen. Terwijl er nog niet eens zoveel aan de hand is. Volgens mij staan we nog maar aan het begin van bloedstollende ontwikkelingen in het Midden-Oosten. De nieuwszenders voorlopig maar aan laten staan.

   
6-3-2011 De Nederlanders zitten nu al te piepen dat de benzine zo duur geworden is. Maar dit is nog maar peanuts. De vlam is gewoon in de pan geslagen in het Midden-Oosten. Tunesië, Egypte, Libië. Maar de volgende landen komen er aan: Jemen, Bahrein en Saoedi Arabië. Wij kunnen hier in het Westen wel denken dat zoiets niet gaat gebeuren maar dan hebben we wel oogkleppen op. Ook Saoedi Arabië zal zijn protesten krijgen. En het Westen doet er goed aan daarop geestelijk al voorbereid te zijn. De vanzelfsprekendheden zijn weg. En ook de olie. Reken er maar op dat de benzineprijs verdubbeld gaat worden; naar € 3,40 per liter. Nog afgezien van alle andere drastische prijsverhogingen. Zal nu wel weer een doemdenker genoemd gaan worden. Maar we zullen zien wie er gelijk krijgt!

   
7-3-2011 Vanmiddag de Technisat Multytenne aangeschaft. Met deze 45 cm doorsnee schotel antenne moet het mogelijk zijn zowel de [A] Astra 1 (19,2 graden), de [B] Eutelsat (13 graden), de [C] Astra 3 (23,5 graden) als wel de [D] Eurobird-Astra (28,5 graden) te ontvangen.

   
9-3-2011 Niet alleen de benzine wordt duurder maar nu ook de tickets voor vliegen. Dat hoeft al met al natuurlijk niet echt veel meer geld te gaan kosten als we maar wat minder gaan autorijden en wat minder gaan vliegen. Dat is natuurlijk absoluut geen probleem want vanzelfsprekend zijn we allemaal voor duurzaamheid en zijn we uiteraard ook bereid daarvan de consequenties te accepteren. Dat allemaal onder de noemer: als een principe niets mag kosten is het eigenlijk geen principe.

   
10-3-2011 Morgen is “De dag van de woede” in Saoedi Arabië. Geen idee waartoe dat zal leiden. Maar als het resulteert in dezelfde gevolgen als nu in Libië zijn we hier in het Westen de sigaar. Vier weken geleden schreef ik al over de oliecrisis van 1956 en 1973. Afgelopen avond werd er geruststellend in het Journaal gezegd dat we voldoende olievoorraden hebben. Natuurlijk. Stel dat er gezegd werd dat binnenkort de olie op zou zijn. Dan begint onmiddellijk het hamsteren en de onrust. Dus gewoon zeggen: Er is niets aan de hand. Maar als het in Saoedi Arabië uit de hand gaat lopen is er wel degelijk wat aan de hand. Allereerst exploderende olieprijzen. En daarna rantsoenen; benzine op de bon; misschien wel sommige uren geen stroom. Want die anderhalve windmolen gaat ons daar toch echt niet doorheen slepen. We staan aan de vooravond van dramatische ontwikkelingen; een voorproefje hebben we al gehad. Het Midden-Oosten staat binnenkort in brand. En die dreun zal hier keihard aankomen.

   
11-3-2011 Hedenmiddag hebben Annelies en ik door de Lange Nering “geflaneerd”. Ik zag de speciale Bijzondere Opsporings Ambtenaren. Want daar is lang over gepraat in het gemeentehuis. Twee dames in kleding waarin ze volgens mij ook geslapen hebben, al pratend, kauwgom kauwend, ongeïnteresseerd kijkend. Dat zal de plegers van kleine ergernissen leren! Gelukkig worden het Cultuurplein en het Kettingplein binnenkort opgefleurd met bijzondere kunstwerken. En misschien ook nog een stadspark als het busstation in de aarde is verzonken.

   
12-3-2011 Terugluisterende naar het interview op Radio Noordoostpolder heb ik gemengde gevoelens. Want eigenlijk ben ik het wel met D66 eens dat dit (uitgebreide) busstation niet past op De Deel. Ik heb wel eens gezegd: vreemd; zes busbanen voor vijf bussen. Dus de plek achter het politiebureau is zo gek nog niet. Nog beter is het in de buurt van de Golfslag; in de buurt van de (komende) Zuiderzeelijn. Maar om nu zo maar een nieuw busstation plus nieuwe busrestauratie te verplaatsen gaat me echter veel te ver. Te meer dat ik er niet van hou dat busreizigers (onnodig) moeten overstappen; in the middle of nowhere; bijvoorbeeld langs de A6. Alle plannen voor het OV moeten bekeken worden vanuit het gezichtspunt van de reiziger; niet vanuit het gezichtspunt van politieke partijen. Tenslotte vind ik het vermeldenswaard dat ik eindelijk weer op Radio Noordoostpolder te horen ben geweest. Omdat velen daar denken dat ik iets tegen deze omroep zou hebben terwijl ik Nota Bene één van de oprichters ben geweest.

   
12-3-2011 Na meer dan twintig jaar mezelf terug gehoord op Radio Noordoostpolder. Ooit stond ik aan de wieg van dit radiostation. Waar blijft de tijd?

   
13-3-2011 Als je regelmatig naar de satelliet nieuwszenders CNN, BBC World, Sky News, Al Jazeera, France 24 en Russia Today kijkt valt steeds meer op dat ze nu veel meer nieuws hebben dan ze kunnen uitzenden. Dat is wel eens anders geweest. Het viel in het verleden niet altijd mee de 24 uur per dag goed te vullen. Maar nu zijn de volkeren en de aarde in beweging. Na diverse omwentelingen in het Midden-Oosten (trouwens nog steeds gaande) komt daar nu de aardbeving met de tsunami in Japan bij. Het lijkt wel of de gebeurtenissen zich nu in een stroomversnelling bevinden. Alsof de ene ramp na de andere op ons afkomt. Volgens mij staat ons nog veel meer te wachten. De economische val van Amerika? Uitval van alle elektronische apparatuur?

   
14-3-2011 Als ik via de diverse nieuwszenders de gevolgen van de aardbeving en de tsunami in Japan zie valt het me op hoe beheerst de mensen daar reageren. Ik vraag me echt af of Nederlanders net zo rustig zouden reageren als hun huizen ingestort zouden zijn, ze geen geld meer kunnen pinnen, hun auto’s vernield zijn, de supermarkt leeg is, geen stroom en water meer aanwezig is, familieleden omgekomen zijn. Denk niet dat het hier niet zou kunnen gebeuren. Wie dat denkt leeft buiten de werkelijkheid.

   
15-3-2011 Vanmiddag met Leen de Technisat Multytenne aan de achterkant van mijn huis aan de muur gezet. Met deze 45 cm doorsnee schotel antenne is het nu mogelijk zowel de Astra 1 (19,2 graden), de Eutelsat (13 graden), de Astra 3 (23,5 graden) als wel de Eurobird-Astra (28,5 graden) uitstekend te ontvangen.

   
16-3-2011 Sinds 16 maart 2004 heb ik deze weblog. Hoewel er soms veel in staat over (plaatselijke) politiek is het beslist geen politieke weblog. Het is meer een platform waar ik al mijn gedachtekronkels neer zet. Dat kan over allerlei zaken gaan zoals: politiek, zeezenders, internet, de lelijke eend, het geloof, mijn kijk op het leven in het algemeen en op mijn eigen leven in het bijzonder. Mijn weblog pretendeert niet iets bijzonders te zijn want dat is het niet. Hij ziet er ook anders uit dan bij anderen want ik heb hem zelf gemaakt in Frontpage. De gegevens staan in een MS Access Database bij XS4ALL. De reden hiervoor is dat ik niet afhankelijk wil zijn van een externe weblog waarbij je gegevens “zomaar” weg kunnen zijn en waarbij je er verder ook weinig grip op hebt. De soberheid van mijn eigen weblog neem ik daarbij voor lief. Ik krijg regelmatig commentaar op uitspraken in mijn weblog. Van “Wel erg scherp” tot “Kun je dat niet beter weghalen?”. Dat doe ik dus nooit. Mochten er consequenties zijn verbonden aan het doen van bepaalde uitspraken dan aanvaard ik die ten volle. Mijn recht op vrije meningsuiting staat bij mij bovenaan; ongeacht wat dat (eventueel) voor gevolgen heeft.

   
16-3-2011 Sinds maandag 16 maart 1998 14:09 uur (nu dertien jaar geleden) ben ik de trotse bezitter van een Citroën 2 CV 6 (afgifte 5 september 1986). In de afgelopen dertien jaar heb ik er, met veel genoegen, 30.090 km. in gereden.

   
16-3-2011 Precies tien jaar geleden kocht ik mijn eerste digitale foto camera Sony DSC-F55E. Ik was er zelf wat verbaasd over want ik had al tientallen jaren de uitstekende spiegel reflex Asahi Pentax ME camera waar ik duizenden foto’s mee heb gemaakt. Daarom stond ik in het begin wat onwennig tegen het nieuwe speeltje aan te kijken. Ondanks dat hij overjarig was geworden was de prijs nog steeds niet gering. Inmiddels heb ik ook met dit toestel duizenden (nu digitale) foto’s gemaakt. Mede vanwege zijn kleine formaat draag ik het toestel praktisch altijd bij me. Zeven jaar geleden ben ik definitief gestopt met het maken van “normale” foto’s. Tegenwoordig zijn digitale foto camera’s niet meer weg te denken. Tien jaar geleden bestonden ze nog maar mondjesmaat.

   
17-3-2011 Vanmorgen bij Dixons de Canon SX 210 IS fotocamera gekocht.

   
18-3-2011 In voorspelde 10-statenbond komen de landen waar nu protesten zijn: Tunesië, Egypte, Libië, Jemen, Bahrein, Saoedi Arabië, Iran, Syrië, enz.

   
18-3-2011 Gisteravond is onder enorme belangstelling (uitsluitend de wethouder, een paar ambtenaren, Helga en ik) door wethouder Wouter Ruifrok het lichtende kunstwerk op het zogeheten Cultuurplein geopend. Op vijf stangen is een soort 90 graden gedraaide CV radiator gemonteerd met diverse wisselende lichtkleuren. Het schijnt allemaal in lijn van de ingang van de bioscoop te staan en is overal zichtbaar. Dat wel natuurlijk. Dat er tegen dit kunststuk diverse fietsen stonden geparkeerd was voor mij veelzeggend. Net als ik het Cultuurplein van weinig cultuur vind getuigen, vind ik dit kunstwerk ook weinig van kunst getuigen. Maar goed; ik zal aan veldwerk gaan doen. De komende dagen zal ik de bezoekers van de Lange Nering vragen wat ze er van vinden en dat hier publiceren.

   
19-3-2011 Acht jaar geleden vond de Tweede Golfoorlog (Irak) plaats. Vandaag vindt de aanval op Libië plaats. Vanmiddag was de ledenvergadering van Workstation Emmeloordse Computer Club (WECC) in buurthuis de Erven aan het Amstelland. Ongeveer de helft van het aantal leden was aanwezig. Ik had nog even een discussie met Henk en Hennie. Volgens Henk heb ik de (oude) computerclub schade berokkend door zelf met een (concurrerende) computerclub te beginnen. Ik zei daarop dat het praktisch allemaal nieuwe leden waren; geen bestaande leden van de oude club. Met het nuttigen van de zoveelste Hertog Jan kon ik me er verder ook niet druk om maken. Met mijn nieuwe Canon fotocamera heb ik afgelopen middag tientallen foto’s gemaakt. Ik zal ze van de afgelopen vijftien jaar allemaal bij elkaar zoeken om ze zo via de site van de WECC te kunnen bekijken; als historie.

   
20-3-2011 Op deze stralende zondagsrustdag ben ik met Annelies in lelijke eend naar Lemmer getogen waar we in het centrum rond het Dok hebben gewandeld, waar we een terrasje hebben gepikt (weer volle terrasjes) en waar we op de leugenbankjes naar oude Lemsters hebben geluisterd.

   
20-3-2011 Tussen de aanvallen door op Libië (door Amerika, Engeland, Frankrijk) heb ik digitale foto’s van de computerclub uitgezocht. De afgelopen tien jaar heb ik er zo’n 280 foto’s van gemaakt. Ik zal te op een geheugenstick zetten en dan moet de WECC webmaster maar kijken of het iets is om op hun site te zetten. Het is in ieder geval een mooi historisch overzicht.

   
21-3-2011 Vanavond fractie vergadering gehad van Partij van vrije Poldermensen. De agenda voor de komende raadsvergadering werd besproken. Oud-wethouder Jan Mulder was ook aanwezig om Nominatie Noordoostpolder Werelderfgoed toe te lichten. Komende donderdag wordt hier een besluit over genomen. De PvvP is voor. Maar als de voortekenen niet bedriegen zal het 14 stemmen vóór en 15 stemmen tegen worden. Dat zou ontzettend jammer zijn voor het unieke concept van de Noordoostpolder. Maar het zal er wel weer op neer komen dat de boeren (die nog geen 5 % van de inwoners vertegenwoordigen) weer het laatste woord zullen hebben. Zoals altijd in deze polder.

   
22-3-2011 Eindelijk is het dan lente geworden; na een lange, vieze, koude winter. Wat dat betreft kun je beter overwinteren in Spanje. Vandaag ook weer verder gelezen in “Kanttekeningen bij de Holocaust” door Jean Thomassen (1949), zoon van een voormalig concentratiekampgevangen. Het boek behandelt de oorsprong van het antisemitisme en de positie van de joden in Nederland, vragen omtrent waarheid en misvattingen rond de Holocaust in relatie tot de daders en hun misdrijven

   
23-3-2011 Als ik in mijn achtertuin zit kijk ik tegen de zijkant van flat Nijenbeek aan; al 36 jaar. Op de begane grond zat vroeger de woningbouwvereniging Noordoostpolder. Later zaten er andere bedrijven in. Thans is Radio Noordoostpolder daar gevestigd. In 1986 zaten ondermeer Cor Scholten, Paul Vermeulen en ik in het allereerste bestuur. De kans is groot dat ik binnenkort weer werkzaamheden voor Radio Noordoostpolder ga verrichten. Want “Radio was my first love; and it will be my last love” (vrij naar “Music was my first love; and it will be my last love” – John Miles).

   
24-3-2011 Het loopt nu overal uit de hand. Na Tunesië, Egypte, Libië is nu Syrië aan de beurt. Overal honderden doden en gewonden. En financieel is het ook niet best. Na Griekenland en Ierland zijn nu Portugal en Spanje aan de beurt. Weer tientallen miljoenen Euro’s uit het Europese garantiefonds. De euro wankelt. In Japan wordt het steeds erger met de gevolgen van de radioactiviteit van de getroffen kerncentrales. En daar zijn nu al bijna tienduizend doden als gevolg van de aardbeving en de tsunami. Ik werd weleens doemdenker genoemd. Maar volgens mij gebeurt dit nu toch echt in de werkelijke wereld.

   
25-3-2011 Gisteravond naar vergadering gemeenteraad geweest. In verband met renovatie raadzaal werd de vergadering nu in de Golfslag gehouden. Het was wel passen en meten in de grote zaal. Tijdens het agendapunt nominatie Noordoostpolder Werelderfgoed liepen de emoties hoog op. Helga Wiedijk van de Partij van vrije Poldermensen deed een felle aanval op wethouder Willy Memo Schutte. Dat werd niet door iedereen erg gewaardeerd want de CDA fractie sprak er schande van. Tijdelijk voorzitter Leo Voorberg probeerde de PvvP te onderbreken maar Helga sprak gewoon haar tekst uit. Willem Keur deed ook een duit in het zakje met een opmerking over de tekst waarna de CDA fractie applaudisseerde. Willy Schutte liep tijdens het uitspreken van de driftig heen en weer. Later kwam een motie van CU/SGP in stemming om het besluit tot december uit te stellen. Daarbij staakten de stemmen met 14-14. De volgende vergadering komen dit amendement en het voorstel weer in stemming.

   
26-3-2011 In mijn “kantoortje” ziet het er “indrukwekkend” uit. Aan de ene kant staan een oud kastje, een oud bureau en een minder oud bureau tegen elkaar aan naast elkaar. Aan de andere kant staan links twee volgepakte boekenkasten met boeken, gebruiksaanwijzingen, stapels andere papieren, tientallen ordners, enzovoort. Rechts daarvan staan op een lange plank twee printers, twee monitoren en een PC. Op een plank daarboven staan bakken met CD’s, geluidsboxjes, server, FritzBox, Gigaswitch, een internet radio en ook nog ordners. Verder staat er een bureaustoel waarin ik me nog net kan bewegen. Alles overziend vraag ik me vaak in gemoede af waar het allemaal op slaat.

   
27-3-2011 Dus de paus heeft opgeroepen tot onmiddellijke wapenstilstand in Libië? Heeft de paus tijdens de Duitse bezetting ook opgeroepen tot onmiddellijke stopzetting van het vermoorden van de Joden?

   
27-3-2011 Op deze zonnige zondagmiddag, de eerste zondag van de zomertijd 2011, zijn Annelies en ik in de lang niet gepoetste lelijke eend naar Lemmer gereden. Na rondom het Dok te zijn gewandeld zagen we dat de terrasjes alweer aardig bezet beginnen te raken. Bij de sluis keken we lang naar de diverse bootjes en de scheepswerf. Binnenkort zal het wel weer wemelen van de (Duitse) toeristen. De Laatste Stuiver staat te koop. Vroeger was het een koffiebar. Ik zat er complete zondagen; des middags en des avonds.

   
28-3-2011 De kernramp in Japan heeft nu bijna het zelfde niveau bereikt als de ramp in Tsjernobyl in Rusland in 1986. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het altijd anders is dan in eerste instantie gezegd wordt. Telkens weer wordt beweerd dat de zaak onder controle is. En telkens weer blijkt de zaak er juist slechter voor te staan. Hoe ver gaat de zone waarbinnen het niet meer betrouwbaar is? 250 km? Heel Japan? Gaat heel Japan dan evacueren? En kunnen we nu nog wel producten uit Japan kopen? Wat gaat dit betekenen voor de wereldeconomie? Volgens mij beginnen nu overal in de wereld zaken drastisch uit de hand te lopen.

   
29-3-2011 Op vrijdag 22 april ben ik precies één jaar burgerraadslid. Burgerraadsleden worden door een fractie aangewezen en komen vanaf de kandidatenlijst van de partij. Zij krijgen een kleine vergoeding voor hun werkzaamheden en hebben recht van spreken in commissievergaderingen. Nu er bijna een jaar voorbij is, is voor mij de tijd aangebroken om me hier over te bezinnen. Heb ik nog wel zin aan het bestuderen van de stapels documenten die maandelijks per post arriveren en de eveneens enorme stapel documenten; toegestuurd per e mail? En heb ik nog wel zin aan de vele fractievergaderingen, commissievergaderingen, thema avonden en wat niet al? En heb ik eveneens nog wel zin aan het aanhoren van al die fracties die elkaar telkens vliegen trachten af te vangen? Zijn ze wel werkelijk met het algemeen belang bezig? Ik geef mezelf nog ruim drie weken de tijd om me een oordeel te vormen. Zoals ik er nu over denk stop ik per 22 april a.s.

   
30-3-2011 Eigenlijk is het vreemd dat zoveel christenen bang zijn voor de Islam en daarom op Wilders hebben gestemd. Denken deze christenen dat het geloof een vrijblijvende zaak is? Dat je gewoon altijd maar je geloof kunt belijden, naar de kerk kunt gaan en christelijke politieke partijen kunt oprichten? Denken ze dat dit normaal is? Nee, dit is helemaal niet normaal! Denk maar eens aan alle landen waar christenen vervolgd worden vanwege hun geloof; bijvoorbeeld in China en de Arabische landen. Hebben de zelfgenoegzame christenen daar wel oog voor? Volgens mij moet je de Islam niet bestrijden door op Wilders te stemmen maar moet je de volgers van de Islam over het Evangelie gaan vertellen. Of hebben de christenen er tegenwoordig allemaal een exclusieve zaak voor henzelf van gemaakt? Dan zijn ze wel heel ver van de oorsprong van het Evangelie afgedwaald!

   
31-3-2011 In 2004 begon Versatel met een grote campagne om voetbal via internet aan te bieden. Dat werd een grote (door mij voorspelde) sof omdat die koperdraadjes daar helemaal niet geschikt voor zijn. Jaren later introduceerde KPN ook IPTV. Heel voorzichtig. Maar nu wordt de beuk er in gezet; evenals bij XS4ALL. Nu moeten er veel IPTV abonnementen worden verkocht. Maar nog steeds kunnen die koperdraadjes dat niet aan. Het gevolg is nu dat de DSL lijnen voor andere abonnees instabiel zijn geworden. En dat geldt ook voor mij. DSL onderbrekingen van dertig maal per dag zijn geen uitzonderingen meer. Ik heb inmiddels mijn gal gespuwd bij XS4ALL en om onmiddellijke, gratis, downgrading gevraagd (naar 8 MBit/s) in de hoop dat de lijn dan nog wel stabiel blijft. Maar het is natuurlijk volslagen absurd dat mijn DSL jarenlang super stabiel was en nu afgelopen maand er zeer regelmatig uit ligt. Toch maar weer op zoek naar een andere oplossing.

   
1-4-2011 Hedenmiddag, onder het genot van diverse, lekker gezette bakjes koffie, heb ik thuis bij Jan Mulder over Radio Noordoostpolder gesproken. Het was voor mij een ietwat vreemde ervaring omdat ik oud-wethouder Jan (mede) schuldig vond, en vind, voor het contract met projectontwikkelaar ProVast over (massale) bebouwing op de Deel. Maar nu hadden we het over mijn grote hobby; de radio. En in dit geval de lokale radio. De komende maanden ga ik me verder verdiepen in het reilen en zeilen van de programmering van de Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder.

   
1-4-2011 Gisteravond ben ik bij Radio Noordoostpolder op bezoek geweest. De studio bevindt zich hier achter; in flat Nijenbeek. Ik had me aangemeld als nieuwe medewerker. Daarom had ik bijna twee uur lang een boeiend gesprek met de hoofdredacteur Gert Foekens. We spraken uitgebreid over het verleden en het heden. En over de verschillende radio uitzendingen; zowel vanuit de studio als vanaf locatie. Het is lang geleden dat ik als medewerker was verbonden met Radio Noordoostpolder. Dus spannende tijden!

   
2-4-2011 Vanmiddag weer bardienst gehad bij de computerclub. Voordat de club begon buiten een gesprek gehad met mensen van Tora-Yeshua. Zij houden de sabbat. Net hun website bekeken. Het lijkt wel een site van de PVV. Moet daar nog eens goed over nadenken.

   
3-4-2011 Vanmiddag met Annelies naar verjaardag van Dirk (nu Dick) geweest. Het was heel gezellig met veel gasten en goede gesprekken. Ook het weer werkte mee om in de tuin de gesprekken voort te zetten.

   
4-4-2011 Vandaag heeft onze onvolprezen Wubbo Ockels eindelijk de zogeheten Superbus gepresenteerd. Op zich een fantastische uitvinding. Maar het is wel wat absurd om uitgerekend deze bus te willen inzetten als verbinding Lelystad Groningen. Allereerst heeft het vorige Kabinet ons de Zuiderzeelijn door de neus geboord. En dan komt men nu met deze onzinnige Superbus aanzetten. De kosten hiervan (superbussen, aparte rijstroken) zullen minstens net zo hoog zijn als de kosten van de aanleg van de Zuiderzeelijn. Verder heeft niemand om zo’n bus gevraagd; de Q Liner voldoet uitstekend. En dan rijden als in een limousine voor de prijs van een tweedeklas treinkaartje? Met maar 23 passagiers “aan boord”? Hoe dom moet je zijn om zoiets te kunnen (en willen) geloven?

   
5-4-2011 Vanmiddag Friesland in geweest. Ondermeer het dorpje Arum bezocht waar mijn Pake en Beppe hebben gewoond. Na een bezoek aan hun voormalig huis naar de begraafplaats gegaan. Daar liggen diverse familieleden. Omdat café “De Gekroonde Leeuw” dicht was maar weer verder gereden. In Harlingen het zendschip Radio Waddenzee bewonderd.

   
6-4-2011 Adrianus Johannes (Ad) Scheepbouwer vertrekt vandaag na tien jaar topman van KPN. Hij wordt opgevolgd door Eelco Blok. Scheepbouwer heeft de KPN uit het financiële slop getrokken; dat is waar. Maar tegelijkertijd is er van de vele (glasvezel) beloften niet veel terecht gekomen. De kabel rukt op met veel hogere internet snelheden; ondermeer noodzakelijk voor HDTV. Het aantal ADSL abonnees is echter afgelopen jaar met 50.000 terug gelopen. Dus ADSL is op zijn retour; dat is ook met VDSL niet meer te keren. KPN moet nu als de wiedeweerga glasvezelnetten gaan aanleggen (samen met Reggefiber); anders bestaat er over tien jaar geen KPN meer. Want de oude koperdraadjes zijn nu echt afgeschreven!

   
7-4-2011 Vanmiddag hebben Leen en ik mijn oudste satellietschotel van de muur gehaald. Die heeft daar zo’n twaalf jaar gehangen. Deze schotel had sinds najaar 2007 een DUO LNB voor de Astra 19,2 en Astra 23,5 graden. Een maand geleden, bij de plaatsing van de Multytenne schotel, hebben we de onderste satellietschotel al verwijderd die gericht stond op Astra 28,2 graden.

   
7-4-2011 Zojuist heeft TNT bij mij de bij Dixons bestelde mini laptop Samsung N210-JP01 bezorgd.

Achtertuin  
8-4-2011 Mini laptopje is ook heel aardig in plaats van een smartphone. En ik zie nog steeds een duidelijk beeldschermpje; ondanks de zonnestralen.

   
8-4-2011 Soms moet ik de werkelijkheid achter de werkelijkheid zien te vinden. Soms zit ik ergens en dan vraag ik me af of er wel werkelijk bedoeld wordt wat er gezegd wordt. Is het leven slechts een toneelspel en wil ik daar eigenlijk wel aan mee doen? Jarenlang wordt verkondigd dat je toch vooral jezelf moet zijn maar als je dat werkelijk bent is het ook weer niet goed. Is het leven één grote farce? Blijken we DIT te zeggen maar eigenlijk DAT te bedoelen? Ach, ik denk maar zo: het komt zo het komt. Ik heb gewoon een grote plaat voor mijn kop.

   
9-4-2011 Emmeloord lijkt in veel opzichten op Peyton Place. Iedereen kent elkaar en let op elkaar. En je moet er vooral niet te gek doen. Als je je hoofd hier boven het maaiveld uitsteekt wordt hij afgehakt. We zijn hier een keurig nette gemeenschap en willen beslist geen last hebben van andersdenkenden. Want dat is vreemd, eng en misschien ook wel gevaarlijk. Stel dat we zo maar in onze veilige (denk) wereld worden aangetast. Er zijn tijden dat ik denk dat het voorafgaande iets te sterk is gesteld. Maar er zijn ook tijden dat ik denk dat het voorafgaande juist nog te zwak is uitgedrukt. Ik blijf me verbazen.

   
10-4-2011 En hier dan weer een ziele (n) roersel op wat eens “een waanzinnige site” was: Hedenmiddag heb ik de, lang niet gepoetste, lelijke eend aangeslingerd waarmee ik met Annelies naar Lemmer ben getogen. Daar was de Duitse invasie inmiddels in volle gang. Het boten gebeuren ansich was weer zeer nadrukkelijk aanwezig. Van schrik namen wij maar fluks een Italiaans ijsje waarna wij langs de sluis flaneerden. Op een zonnig terras nuttigden wij vervolgens een cappuccino en bestudeerden de “vlotte” bediening. Nadat we op de leugenbankjes de laatste Lemster roddels in het Fries hadden vernomen troffen we onze onvolprezen presentator van NieuwsNet Politiek die een Canadees familielid het zonnige Lemmer liet aanschouwen.

   
10-4-2011 Vanmorgen heb ik het boek “Profetenmond” uitgelezen; in 1951 uitgebracht als “The Tongue of the Prophets” door Robert St. John; in 2010 in het Nederlands vertaald door Mijndert VandenBerg. Dit fascinerende boek gaat over Eliëzer ben Jehoeda die na tweeduizend jaar de Hebreeuwse taal weer tot leven bracht in Israël (Juda). Deze taal is het die alle Joden op aarde met elkaar verbindt. Waar ze ook vandaan komen of waar ze zich ook mogen bevinden. En wat er verder in deze woelige tijden ook met Israël mag gebeuren.

   
12-4-2011 Vanavond naar commissie voor Woonomgeving geweest. Vanwege renovatie van de raadzaal werd de vergadering in het Mozaïek in Espel gehouden. De bedoeling van de vergadering in de diverse dorpen is dat er dan ook dorpsbewoners langs kunnen komen. Vanavond bleef dat echter beperkt tot zo’n vijf personen waaronder chauffeur Gerard en een inspreker. Op de agenda stonden ondermeer de punten vaststelling bestemmingsplan Emmeloord Centrum (herziening 2010) en presentatie afspraken tussen gemeente en Mercatus (2010).

   
13-4-2011 Tijdens het chatten via de mini laptop is het wel handig dat de webcam in het deksel zit en de mini laptop gemakkelijk is mee te nemen. Zo kan ik dus alles van het huis laten zien. Zal binnenkort ook wel eens met de mini laptop tijdens het chatten rondom het huis gaan. Inmiddels de Fritz!Box standaard vast op VPI op 8, VCI op 48 en Encapsulation op PPP0A/VC-Mux gezet. Hopelijk heb ik zo minder ADSL2+ onderbrekingen.

   
14-4-2011 Vanmiddag met Leen naar Zwolle geweest. Bij Ens zagen we de vele (zand) werkzaamheden betreffende de komst van de nieuwe Ramspolbrug. Bij Kampen zagen we dat de bovenleidingen voor de Hanzelijn nu ook al zijn aangebracht. In Zwolle kocht ik bij MyCom geheugen van 2 GB (SO-DIMM DDRII-800; PC2-6400) voor mijn Samsung mini laptop. Bij Mediamarkt zagen we ondermeer de Samsung B 2230 HD TV. Ik heb besloten deze aan te schaffen voor naast het bed.

   
15-4-2011 Vanmorgen bij Scheer en Foppen de LED TV LG 22 LE3300 gekocht. Dankzij de CI+ module (met smartcard) kan ik nu direct op deze TV alle digitale TV kanalen van Ziggo ontvangen; zonder dat er nog een externe kabeldecoder nodig is. Gemakkelijk bij bijvoorbeeld Politiek24.

   
16-4-2011 Hedenochtend heb ik me bij de vlakbij gelegen Prins Willem Alexander (WA) sporthal begeven alwaar een zestig plus fit test werd gehouden. Ik werd onderworpen aan bloeddruk (160), lengte (1,73), gewicht (79), BMI (26,42), vetpercentage (27,9), oog- hand coördinatie (46,59), reactietijd (221), knijpkracht (0,53), lenigheid been/rug (13), lenigheid schouders (-13), uithoudingsvermogen (47) en wendbaarheid en coördinatie (4,8). Dat weten we dan nu ook al weer. Geen idee wat het allemaal betekent. Hiertoe heb ik een Fittest boekje Sportservice Flevoland ontvangen.

   
17-4-2011 Vanmorgen troffen Annelies en ik in ’t Voorhuys familieleden uit Canada, namelijk mijn nichtjes Maaike en Tjitske; en mijn neefje Jelle met Christine. Ze waren vanmorgen eerst naar een dienst in de Nieuw Jeruzalemkerk geweest waar hun ouders vroeger ook kwamen. Maaike, Tjitske en Jelle Wolters zijn in Emmeloord geboren voordat de hele familie in 1959 naar Canada vertrok. We hebben uitgebreid gefotografeerd bij hun geboortehuis: Lijsterbesstraat 55. Daar hebben mijn oom Tjalling en mijn tante Tjitske met tien kinderen gewoond. Sinds een jaar staat er een oerlelijk gebouw tegenover; een school en een sporthal. De buurtbewoners, die we spraken, zijn er niet blij mee. Later keken we bij de Espelervaart waar mijn oom en tante in een woonboot hebben gewoond. Vervolgens bekeken we andere zaken van Emmeloord zoals de Poldertoren. Hierna zijn we door rustig Urk gewandeld. Op weg naar Lemmer maakte we veel foto’s van de mooie bloembollenvelden. Met lekkere ijsjes wandelden we in Lemmer rond het Dok. En keken bij de sluis. De zonnige terrasjes zaten weer vol. Ook hebben we zelf op een terrasje nog leuk zitten kletsen. Na zessen vertrokken ze weer naar een gehuurd zomerhuisje. Annelies en ik vonden het heel gezellig. Dit was de eerste keer voor Annelies dat ze mijn familie uit Canada ontmoette.

   
18-4-2011 Vanavond naar thema avond over “Definitief ontwerp Bosbadhal” en “Digitaal uitzenden gemeenteraad” geweest. De live uitzendingen van de gemeenteraad kunnen volgens de presentatoren ook gelijktijdig via de lokale omroep worden uitgezonden; via een “T splitsing”. Het beeld zal daarbij een stuk beter zijn dan het gecomprimeerde beeld via internet. Per raadsonderwerp kunnen later de desbetreffende stukjes video worden opgevraagd via een soort “uitzending gemist” systeem.

   
19-4-2011 Mijn mini laptop is dan wel niet zo snel als de gewone laptop maar ik kan de teksten in de zon in de tuin blijven lezen en ook op deze manier in het zonnetje mijn weblog bijwerken. Daar is geen kostbare i-Pad voor nodig!

   
19-4-2011 In de nacht van zondag op maandag is de auto van mijn dochter Esther gestolen terwijl die voor haar huis in Wolvega stond: een zwarte Fiat Cinquecento uit 1994 (HT-JF-19). Ze gaat nu met trein en carpoolen naar haar werk bij Nuon in Leeuwarden. De vraag is of de auto ooit nog terug gevonden wordt; en in welke staat.

   
20-4-2011 Vanmiddag om drie uur zijn de deuren van de 43 appartementen aan de Saturnusstraat / Urkerweg officieel geopend door Beurmanjer (Mercatus). Palma (Triade) en Ruifrok (gemeente Noordoostpolder). Het was vrij druk en vrij warm op de nog te verhuren bovenste kantoor verdieping. Het zijn twee markante, duidelijk aanwezige, panden.

   
20-4-2011 Gisteren heb ik een brief van Ziggo ontvangen. Daarin staat dat per half juni de volgende zenders uit het analoge kabelnet gaan verdwijnen: ZDF, NDR, CNN en het Ziggo kanaal. Nu kijk ik al jarenlang digitaal (via satelliet en kabel) maar toch valt het me op dat deze zenders (analoog) verdwijnen. Blijkbaar heeft de goegemeente meer behoefte aan commerciële zenders zoals RTL, SBS en nu het nieuwe Comedy Channel. Zenders zoals BBC World en CNN International maken de kijkers blijkbaar alleen maar onrustig. Een doekje voor het bloeden (hoewel?) is dat er vanaf half juni 11 HD zenders in het standaardpakket zitten. Naast Nederland 1, 2 en 3 zijn dat de RTL en SBS zenders plus Eurosport. Verder las ik vandaag dat de gemiddelde kijker van Nederland 1 57 jaar is, van Nederland 2 60 jaar en van Nederland 3 48 jaar. Dit houdt dus in dat praktisch alle jongeren naar commerciële zenders kijken. Dat moet invloed hebben. Vandaar dat ik hun (bij mij tegenwoordig warrig overkomende) betogen vaak niet meer kan volgen.

   
21-4-2011 Vandaag tien jaar “internet altijd aan”. Vandaag geeft dezelfde KPN ook een winstwaarschuwing en maakt bekend dat ze een kwart van het personeel gaat ontslaan. Het zou komen doordat er minder belminuten zijn verkocht. Dat lijkt me logisch. Maar tegelijkertijd denk ik tevens dat KPN de concurrentie met de internet verbindingen aan het verliezen is. Ziggo en UPC bieden nu veel hogere internet snelheden dan KPN met het achterhaalde ADSL. Ik denk dat ze nog verder zullen gaan met het nadrukkelijk promoten van het merk KPN. Het zou me niets verbazen als over een jaar ook XS4ALL en Telfort van de markt verdwenen zullen zijn.

   
21-4-2011 Vandaag heb ik precies tien jaar een ADSL aansluiting. In het jaar 2000 werd me duidelijk dat de KPN Telecom centrale hier, in de Goudenregenstraat, voor MxStream aangepast zou worden. Vandaar dat ik elke avond de postcode check deed. En op 21 december 2000 was het zover; de postcode gaf een positief bericht. Ik gaf me meteen op voor een Comfort abonnement bij Planet Internet (waar ik al vijf jaar zat) via een MxStream aansluiting. Precies vier maand later stond er iemand van TPG Post voor de deur met een groene platte doos; het zogeheten doe-het-zelf MxStream pakket. Die middag en avond werd de zaak geïnstalleerd: via een grote zwarte splitter; een ADSL (ISDN) Alcatel modem en een server die de verbinding in stand hield. (Want routers waren toen nog niet zo bekend). En voor het eerst had ik continu verbinding met het internet; met een download snelheid van 512 kb/sec. Mijn NT1 kastje bleek niet meer goed te werken.. Daarom bracht een KPN monteur twee dagen later een nieuw NT1 kastje. Hij vertelde daarbij dat ik als eerste ADSL abonnee ben aangesloten in de telefooncentrale. Dat deed me deugd.

   
22-4-2011 Vandaag ben ik precies één jaar burgerraadslid en hoop dat nog vele jaren te kunnen blijven. Ik had voor mezelf deze datum genomen om te beslissen of ik er mee zou stoppen of niet. Dit mede in verband met mijn werkzaamheden in een ander bestuur. Uiteindelijk heb ik besloten burgerraadslid te blijven omdat (plaatselijke) politiek me toch wel blijft boeien.

   
23-4-2011 Na 21 jaar achtervolgt me nog steeds dat ik in de krant heb gezegd dat ik vijf dorpen wil verplaatsen. Maar het gaat erom waarom ik dat toen zei. Pas in 1946 is het besluit gevallen om naast Emmeloord tien dorpen (op fietsafstand) te bouwen. Voor die tijd was er sprake van slechts vijf (grotere) dorpen met zo’n acht km. afstand. Daar had ik dat idee vandaan. Verder was er in 1990 sprake van minstens zes “bevroren” dorpen. Er mocht absoluut niets meer gebouwd worden. En dan moet je soms de knuppel in het dorpenhok gooien. Het gevolg is wel geweest dat alle dorpen afgelopen jaren behoorlijk zijn uitgebreid. Laat ik dan maar die rare kwast zijn die dat in gang heeft gezet.

   
23-4-2011 Vanmorgen over zonnige en redelijk drukke zaterdagmarkt in centrum van Emmeloord (op de Deel) gewandeld. Goed idee! Eigenlijk zou er elke zaterdag markt moeten zijn. Omdat de boeren vroeger op donderdagmorgen naar de beurs moesten (en hun vrouwen meenamen) is de donderdagmorgenmarkt ontstaan. Die kan nu rustig verdwijnen. Gewoon elke zaterdag markt op het Kettingplein.

   
24-4-2011 Vanuit de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld kwam Jezus (gedurende ruim dertig aardse jaren) in de tijdelijke kortstondige driedimensionale zondige wereld met de kluistering en beperking van een aardmens (vanuit het stof der aarde) om na zijn overwinning op de dood weer terug te keren naar de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld.

   
25-4-2011 De Paashaas, Paaseieren, Paasvuur, Paasliederen, elke week weer een kaars aansteken in de kerk, een kruis met honderd lampjes in een evangelische gemeente, Matthäus-Passion; eigenlijk word ik er niet goed van. Waar komt al deze poppenkast toch vandaan? Niet uit de Bijbel! Uit het oude Babylon? Komt het kruis bij de oude Rozenkruisers vandaan? Hoe kan het dat er zo’n vloekhout in de kerken wordt gehangen? De enige betekenis van Pasen (opstanding) is dat de dood is overwonnen. “Dood, waar is uw prikkel?“. “Een natuurlijk lichaam wordt er gezaaid, een geestelijk lichaam wordt er opgewekt”. Laten de kerken nu eens alle show achterwege laten en dit meer gaan verkondigen.

   
25-4-2011 Gistermiddag zijn Annelies en ik naar een evangelische dienst (De Pijler) in Lelystad geweest. Vervolgens zijn we met de rode eend naar Lemmer gereden. Het was aardig druk in het zonnige voormalige vissersplaatsje. Na een wandeling rondom het Dok zaten we op een terrasje de voorbijgangers te observeren. Tussen vier en vijf luisterde ik via een meegenomen transistorradiootje naar Radio Noordoostpolder met “In gesprek met”. Daarin zat iemand die ik bijzonder goed ken… Terug in Emmeloord zaten we lekker te eten in Plaza6.

   
26-4-2011 Vanavond fractieberaad gehad van de Vrije Poldermensen met Helga en Theo. In de leeszaal van het stadskantoor de agenda van de raadsvergadering doorgenomen. En dit allemaal in het tweede jaar van mijn burgerraadslidmaatschap. Inmiddels is mijn nevenfunctie (Lid PBO bestuur Radio Noordoostpolder) ook op de site van de gemeente Noordoostpolder vermeld.

   
27-4-2011 Uit de nieuwsgroep xs4all.adsl: “U ervaart een symptoom welke een van de mogelijke gevolgen zijn van een probleem welke ons bekend is. XS4ALL levert internet via het netwerk van Bitstream, onderdeel van KPN telecom. Om iTV te leveren moeten klanten op een type centrale aangesloten zijn, de ISAM centrale. Men gebruikt in deze centrales verschillende kaarten waaronder de NVLT-C met een chipset van Ikanos. Deze chipset bevat een fout. Wanneer deze tracht te communiceren middels de ADSL2+ standaard op de ADSL (1) frequentie is de impedantie niet optimaal. Zodoende valt de lijn uit. Dit interpreteert DLM als een instabiele lijn waardoor deze niet een hoger profiel aanneemt. DLM kan helaas niet manueel aangepast worden. Men weet hier al enige tijd een oplossing voor maar deze is voordat wij iTV gingen leveren niet gecommuniceerd. Om deze reden zijn wij nu met hoge spoed een aanpassing aan het maken in de Firmware van onze modems die ervoor moet zorgen dat het modem rekening houdt met deze tekortkoming. Zoals gezegd weten we de oorzaak en werken wij aan een oplossing maar dit lost uw directe probleem niet op. Wij verwachten binnen twee maanden met de nodige update te komen. In de tussentijd kunnen wij u wel gedeeltelijk tegemoetkomen. Ik wil u om deze reden verzoeken telefonisch contact met ons op te nemen tijdens kantooruren en aan te geven dat deze situatie speelt. Eventueel kunt u refereren aan ons contact, men kan deze erbij zoeken. U zult doorverbonden worden naar een andere afdeling om het een en ander kort te sluiten”.

   
27-4-2011 Op 17 september vorig jaar heb ik de AVM Fritz!Box 7390 gekocht. Daarop zit 300 Mbit/s draadloze verbinding, 4 Giga LAN poorten, ISDN aansluiting, DECT mogelijkheid, VDSL2 aansluiting. Het eerste half jaar werkte het prima. Maar sinds meer dan een maand valt de verbinding regelmatig weg; ook onder het telefoneren. XS4ALL plus KPN (na lijnmeting) konden niets vinden. Daarom AVM in Duitsland gebeld. Daar zei men dat KPN in de wijkcentrales bezig is de DSLAMs aan te passen voor IPTV. En de nieuwste Fritz Boxen kunnen dat nog niet aan. Ik moet wachten op nieuwe firmware; nieuwer dan versie 84.04.88. Ten einde raad heb ik (voorlopig) de oude Fritz!Box 7170 maar weer aangesloten. Maar die is niet geschikt voor DECT telefoons. Al met al heb ik voorlopig mijn buik vol van de problemen met de Fritz!Box 7390 dat ook nog eens geen goedkoop modem is.

   
28-4-2011 Nu het probleem met de wegvallende ADSL verbindingen bij de Fritz!Box 7340 opgelost schijnt te zijn met nieuwe firmware (99.04.90) heb ik deze ook binnengehaald via de site van AVM en geïnstalleerd. Vervolgens heb ik verbinding gemaakt met internet. Na een paar uur was deze verbinding nog steeds in takt. Geen onderbrekingen meer. Vervolgens heb ik de Fritz!Box 7390 aangesloten op de Fritz!Box 7340 om uitsluitend als router te dienen. Zolang daar nog geen nieuwe firmware voor is doe ik het maar op deze manier. Nu kan ik weer gebruik maken van mijn DECT toestellen, 300 Mbit/s WLAN, 4 Giga LAN poorten en ISDN toestellen.

   
28-4-2011 Nog maar drie maand geleden in mijn weblog: “Het rommelt in het Midden-Oosten. Hoe laat is het op de wereldklok? Zag net op Al Jazeera International uitgebreide beelden van de onlusten in Caïro. Gaat daar, in het land van de Piramides, een machtswisseling plaatsvinden? En wat zijn daarvan de consequenties voor Israël? Het lijkt er sterk op dat de laatste stukken op hun plaats worden gezet”.

   
29-4-2011 André Rouvoet verlaat de Tweede Kamer; na 17 jaar. Arie Slob wordt de nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie. Een zeer goede keus!

   
30-4-2011 Het Huis van Oranje is nu in de Koninklijke bus (zonder OV chipkaart) op weg vanuit Thorn naar Weert. Gisteravond wandelden Annelies en ik door de Lange Nering en dronken cappuccino op het terras van de Kroon. Later zagen we voor ’t Voorhuys hoe onze burgervader Aucke van der Werff de Nacht van Oranje opende. Helaas zat er een knoop in de grootste vlag van Nederland zodat deze nogmaals gehesen moest worden. De burgemeester: “Moet ik nog wat zeggen?”. Later op de avond zaten we lang in de serre van ’t Voorhuys en konden zo alle gebeurtenissen buiten volgen. Na middernacht ging Annelies naar huis en ik ging naar een stampvolle Cocobar. Daar dronk ik diverse Hertog Jans en zat met genoegen de mierenhoop te bekijken. Buiten stonden ook veel mensen die om drie uur nog steeds de Bottom of de Cocobar binnen konden. Ik vond het weer een waar genoegen al die pratende en drinkende mensen te zien en soms wat te kletsen. Al werden ze wel steeds onverstaanbaarder. Toen ik na vieren door de Lange Nering wandelde zag ik dat velen hun spullen voor de rommelmarkt van vandaag alweer aan het uitstallen waren.

   
1-5-2011 Met de gisteren gekochte dubbel CD van de zangeres zonder Naam op de achtergrond: Gistermiddag hebben Annelies en ik op de Dag van Oranje geconstateerd dat vele mensen in de Lange Nering hun zolder hadden opgeruimd. Desalniettemin was het erg druk en zonnig. Vandaar dat we op een heel druk bezet terras van ’t Voorhuys enige gerstenatten tot ons namen terwijl we het geheel aanschouwden. Later op de dag vertrok Annelies naar huis terwijl ik mij vervoegde bij buurthuis De Brulboei in de Zuidert alwaar Sieberen de voorzittershamer hanteert. Er werd een buurt barbecue gehouden. Ik heb me eerst maar op diverse cola Berenburgs geworpen. De tapster bleek me telkens goedgezind want ik had het sterke vermoeden dat er maar een heel klein beetje cola in zat. De barbecue was heel gezellig en goed bezocht. Ik had nog een pittig gesprek met een medewerkster van het IGW. Want ik had daar duidelijk een andere mening over. Luister nu naar “Jongens van 18 jaar”. Wat is het mooi!!!

   
2-5-2011 Toen Annelies en ik gistermiddag door Lemmer liepen bekeek ik het oerlelijke gemeentehuis in het centrum dat in de jaren zeventig op de plaats van mooie oude huisjes is gebouwd. Ik ben nog geen Lemster tegen gekomen die dat mooi vindt. Maar er is hoop. Zeer waarschijnlijk gaan begin 2013 de gemeenten Lemsterland, Skarsterlân en Gaasterlân-Sleat samen in de nieuwe gemeente “De Friese Meren”. In dat geval verdwijnt het gemeentehuis in Lemmer. Op die plek worden dan nieuwe appartementen gebouwd. Laten we hopen dat die dan weer in de oude Lemster stijl gebouwd gaan worden.

   
3-5-2011 De afgelopen Nacht van Oranje en Koninginnedag (in Emmeloord) overdenkende kom ik tot de (verbijsterende) conclusie dat het volgend jaar allemaal anders zal zijn. Ik vraag me af of de inwoners van Noordoostpolder wel beseffen dat er eind dit jaar met de bouwwerkzaamheden op de Deel wordt begonnen. Dat betekent dat er dan geen ruimte meer zal zijn voor zaken zoals Nacht van Oranje, kermis, Pieperfestival. Er wordt dan wel een zogeheten evenementenplein aangelegd maar nu is al duidelijk dat het hoofdzakelijk een parkeerplaats voor de toekomstige supermarkt zal zijn; evenementen zullen er nog amper plaats gaan vinden. Waarschijnlijk gaat de markt definitief naar het Kettingplein en het Pieperfestival naar de nieuw te bouwen Bosbadhal. De vraag is waar de overige evenementen naar toe gaan. Als die al nog plaats zullen vinden. Gedurende twee jaar zal het één grote bouwput in het centrum van Emmeloord zijn. Een voorproefje daarvan zullen we al krijgen bij de aanleg van de twee grote rotondes die aan beide uiteinden van de Koningin Julianastraat worden aangelegd. Men moet zich er maar reeds op voorbereiden dat het jarenlang een grote puinhoop in het centrum gaat worden met vele, vele verkeersopstoppingen.

   
4-5-2011 Vanmiddag hebben de Palestijnse partijen Fatah en Hamas in Kairo een verzoeningsovereenkomst gesloten. Volgens de premier van Israël, Netanyahu, is dat een “enorme klap voor het vredesproces en een grote overwinning voor terrorisme”. Kijkend naar alle gebeurtenissen in het Midden-Oosten denk ik dat de profetische klok langzaam, maar wel zeker, doortikt. We staan aan de vooravond van vele ingrijpende gebeurtenissen. Alles volgt elkaar nu al in een razendsnel tempo op. Het zal niet lang meer durend voordat de wereld in een totaal catastrofale situatie zit; beginnend in het Midden-Oosten.

   
4-5-2011 Bij elke boerderij hoorde een zgn. arbeiderswoning. Een arbeider moest, voor hij de arbeiderswoning kon betrekken eerst een vergunning van de directie hebben. En de directie gaf de vergunning niet eerder af dan dat de boer verklaarde dat hij de arbeider voor een jaar in dienst had genomen. Werd het contract met de boer na een jaar niet verlengd, dan moest de arbeider niet alleen naar een nieuwe betrekking op zoek, maar ook naar een andere woning! Natuurlijk was het voor zowel de boer als ook voor de knecht heel handig om dicht bij het werk te wonen, echter dit was niet de reden dat er door de directie arbeiderswoningen aan de buitenwegen gepland waren. De belangrijkste reden was dat de directie niet te veel arbeiders bij elkaar in de dorpen wilde hebben wonen, om potentiële broeinesten van onvrede en opstand tegen te gaan. Men hoopte dat een arbeider die genoeg grond had om voedsel te verbouwen voor zijn gezin, ruimte had voor kippen of ander kleinvee en weinig mogelijkheid om de kroeg in te duiken met collega’s, geen reden zou hebben om oproer te stoken!

   
5-5-2011 Vanmiddag zijn mijn Amerikaanse achterneef Greg Offringa en zijn vrouw Barbara (met neef Jelle) op bezoek geweest. Ze wonen zo’n 80 km. van Boston af. Daar had Greg zijn praktijk als psychiater. We zaten lang in de zonnige tuin te kletsen; met soep en broodjes. Ik had Greg 17 jaar lang niet gesproken. Maar wel contact met hem gehad via internet; met de webcam. Later op de middag wandelden we naar de Lange Nering, bekeken diverse winkels en zaten op een terras. Aan het eind van de middag reden we naar Lemmer om daar een lekkere pizza te eten. Na koffie in Emmeloord vertrokken ze weer naar Spijkenisse; waar ze logeren. We zijn uitgenodigd eens op bezoek te komen in Amerika.

   
6-5-2011 “Samenwerking AVRO – TROS legt basis voor grootste omroep”. Toen ik in 1965 op mezelf ging wonen nam ik een abonnement op Televizier; omdat dat blad, naast de TV programma’s, ook de radioprogramma’s (van de zeezenders) publiceerde. Maar de politiek (of omroep?) stak er een stokje voor. Alleen omroepbladen mochten programma’s publiceren. Televizier was toen al begonnen met RTN (Radio Televisie Nederland). Op 26 januari 1967 gingen RTN en AVRO samen en ging de Avrobode op in de Televizier. Dat is tot op heden zo. Nu dus een nieuwe komende fusie; een verregaande samenwerking maar beide “merknamen” TROS en AVRO blijven bestaan. Ik ben benieuwd wie de strijd gaat winnen; de publieke omroep of de commerciële omroep. Mocht de publieke omroep gaan verdwijnen dan smijt ik mijn TV subiet het raam uit.

   
7-5-2011 De gemeente Noordoostpolder heeft afgelopen maandag een simulatie laten uitvoeren betreffende het achteruit kunnen parkeren naar de komende supermarkt op de Deel vanuit de Kon. Julianastraat. Volgens een persbericht van de gemeente heeft deze simulatie aangetoond dat het haalbaar is, er geen problemen zijn te verwachten en dat de gekozen verkeersstructuur voldoet. Gisteren is er echter een gezamenlijk persbericht verschenen van transportbedrijf van Wieren (waar de test is gehouden), Helmink, technisch advies van het theater en het bestuur van het Voorhuys waarin een heel ander verhaal staat. Daarin wordt beweerd dat het geheel veel te krap is, dat er geen enkele andere auto of object in de buurt mag staan, dat het moeilijk zal zijn om de draai te maken en dat er een onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie zal ontstaan. Ik vind het schandelijk hoe de gemeente (met in het kielzog Provast) de uitslagen op haar eigen wijze interpreteert Dit muisje krijgt gegarandeerd nog een staartje!

   
8-5-2011 Vele gemeenten willen de papieren stukken voor gemeenteraadsleden afschaffen en alleen maar elektronisch gaan aanleveren via aan de gehele raad te verstrekken iPads. Daarmee kunnen dan alle stukken worden gelezen. Dat bevreemdt mij zeer. De iPad is gemaakt voor consumenten; voor films, foto’s, het lezen van boeken, spelen van spelletjes en internetten. Niet om grote lappen teksten mee te lezen. Dat inmiddels veel gemeenteraden akkoord zijn gegaan met de aanschaf (€ 800 per stuk) komt meestal niet voort vanwege de drang naar efficiency maar meer vanwege de hebzucht naar een nieuwe (gratis) gadget. Een simpele E-reader kan ook voldoen.

   
9-5-2011 Vanmorgen zijn Annelies en ik met de auto naar Lelystad gereden. Voor de allereerste keer gebruikte ik mijn (persoonlijke) OV Chipkaart voor de trein. Daar had ik € 40 op staan. Bij het inchecken (via een OV poortje) ging er € 20 euro af; dat zag ik niet; ik zag alleen duidelijke letters verschijnen met de tekst “vol tarief”. In de trein naar Amsterdam gezeten kwam de conducteur langs. Ik vroeg of hij ook een gaatje in mijn OV Chipkaart gaat knippen. Vervolgens vroeg ik hem of hij via zijn chip apparaat mijn mutaties wilde laten zien. Nee dus. “Ik heb alleen maar gezien of er ingecheckt is. Daar ben ik te druk voor. Het kost toch al extra tijd”. Dus deze conducteur was er niet zo blij mee. Uiteraard; dit systeem gaat hem zijn baan kosten. In Amsterdam ging ik uitchecken (via een OV check paal). Ik zag in grote letters en cijfers Reis € 8,90. Saldo € 31, 10. Dat ging dus goed. Annelies en ik hebben in Amsterdam een snufje cultuur opgesnoven; waaronder Red Light District, Coffeeshops, Mc Donald. Maar ook Bijenkorf plus V & D. Met een iPad heb ik (ook voor het eerst) een berichtje in mijn weblog geschreven. De hele dag hebben we door Amsterdam gezworven; regen in de ochtend, zon in de middag. Zo nu en dan een koffie of een pilsje. We zaten lang op de Dam; met de kransen. Ook op de terugweg ging het goed bij de NS. In Lelystad uitchecken Reis € 8,90. Saldo € 22,20. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het problematischer had verwacht. Binnenkort nog maar eens proberen!

Amsterdam  
9-5-2011 Dit bericht gaat via een iPad in de Bijenkorf in Amsterdam.

   
10-5-2011 Vandaag is mijn dochter Esther 25 jaar geworden.

   
11-5-2011 Er hangen twee (Sitecom) netwerkcamera’s in dit huis; boven en beneden. Via de website is, of de één, of de ander te zien. Nu is het de bedoeling dat via een relais, of de ene camera aan staat, of de ander. En als zo’n relaiskast niet voorhanden is, dan moet er eentje worden gemaakt; met diverse hulpstukken.

   
12-5-2011 Gisteravond ondermeer de OV-Chipkaart verder bestudeerd. Als je een zogeheten voordeelurenabonnement OV-Chipkaart hebt kan er ook iemand anders met 40 % korting meereizen. Maar die persoon moet dan wel een papieren kaartje met korting kopen. Want als hij of zij ook een OV-Chipkaart heeft kan die korting niet berekend worden. Als ik zo’n voordeelurenabonnement OV-Chipkaart zou willen hebben moet ik wel een nieuwe OV-Chipkaart aanschaffen. Want op mijn bestaande persoonlijke OV-Chipkaart kan het product voordeelurenabonnement niet opgeladen worden. Wat is dat toch voor een raar systeem? Het hangt van de inconsequenties aan elkaar.

   
13-5-2011 Communicatie; dat is het toverwoord. Tegenwoordig hebben we vele mogelijkheden om met elkaar te communiceren; e mail, telefoon, gsm, Twitter, Facebook, Hyves, Linkedin, smartphones, iPhone, iPad, MSN, enzovoort. Het vreemde is echter dat, hoe meer communicatiemogelijkheden er komen, hoe minder er werkelijk nog gecommuniceerd wordt. Niet alleen worden de berichtjes steeds korter en inhoudslozer. Ook wordt de werkelijke communicatie, face to face, steeds vaker onderbroken door berichtjes die via een smartphone binnen komen. Berichtjes die uiteraard direct gelezen en beantwoord moeten worden; waar het gesprek face to face ook over ging. Volgens mij is de infantilisering van de maatschappij nu echt begonnen. Nietszeggende zinnetjes, nietszeggende kreten, inhoudsloze gesprekjes, het gaat tegenwoordig totaal nergens meer over. Volgens mij leidt miscommunicatie uiteindelijk naar de totale ondergang.

   
13-5-2011 De gemeente heeft een duurzaamheidsplan het licht laten zien. Daarin wordt gesteld hoeveel de gemeente kan besparen door duurzaam te zijn. Bijvoorbeeld meer LED straatverlichting en Het Nieuwe Rijden. Daar kan heel wat mee worden bespaard. Maar als dat zo is, dan moeten die besparingen toch ook geld opleveren? Dan kan het toch niet zo zijn dat al deze besparingen extra geld kosten? Wat is dan precies de besparing? Als ik zulke rapporten lees wordt het mij altijd bang te moede. Prachtige volzinnen; prachtige besparingen. Maar het kost allemaal bakken vol met geld; de subsidiestromen lopen optimaal. Ik vind dat duurzaamheidszaken tenminste zichzelf financieel moeten bedruipen. Anders lijkt het me op den duur een volkomen heilloze weg te worden.

   
14-5-2011 Als overtuigd lid van de ChristenUnie ben ik blij dat Arie Slob de nieuwe fractievoorzitter van de CU in de Tweede Kamer is geworden.

   
15-5-2011 Vandaag precies veertig jaar geleden vond de bomaanslag op de Mebo II, het zendschip van Radio Noordzee, plaats. De reden was een schuld van de heren Meister en Bollier aan Radio Veronica. Door een list hadden Meister en Bollier de door Veronica op hun zendschip geplaatste kapitein van boord gekregen en het schip weer in eigendom genomen. De tape (op FM kwaliteit) kreeg ik enkele weken later toegestuurd door Hans Koopman. Een verbijsterende uitzending; nog steeds via mijn pagina over Radio Noordzee te beluisteren.

   
15-5-2011 Mijn Fritz!Box 7340 heeft nu gedurende een volle week geen ADSL+ onderbrekingen meer gehad.

   
16-5-2011 Gaat de economische crisis ook Europa, en Nederland, treffen? Zo ja, wat kunnen we daar dan aan doen? Het lijkt me dat er meer contant geld in huis gehaald moet worden, levensmiddelen voor tenminste drie maand, een aggregaat voor als de stroom uit valt, een schoorsteen voor een houtkachel, een kelder om zonder stroom voedsel te kunnen koelen, water, batterijen, voldoende medicijnen. Want wat gebeurt er als de stroom voor minstens een week uitvalt? Ik denk dat men zich zaken moet proberen voor te stellen die in de huidige tijd amper voor te stellen zijn. Een voorbeeld vind ik Sarajevo;, een grote zeer moderne stad die jarenlang praktisch terug naar de Middeleeuwen werd geworpen.

   
17-5-2011 Politiek is relatief. Het laatste kabinet Balkenende bestond uit Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en André Rouvoet (alle drie van de VU). Inmiddels zijn Balkenende en Bos vertrokken. Hedenmiddag was het vertrek van Rouvoet. Hij was Tweede Kamerlid sinds 1994 en zat ondermeer in de IRT enquête commissie. Jammer dat hij vorig jaar lijsttrekker van de ChristenUnie is geworden terwijl hij nog (demissionair) Minister was. Hij had het lijsttrekkerschap aan Arie Slob moeten overlaten; die was al fractieleider. André won dan wel drie Kamerzetels in 2006 (van drie naar zes) maar had kunnen weten dat deelname aan een coalitie altijd zetels kost. Rouvoet stond bekend om zijn groot politiek inzicht en zijn strijd tegen de EU grondwet. Maar hij had kunnen bedenken dat tijdens deelname in een coalitie de eigen principes wat op de achtergrond verdwijnen. Dus die ene zetel verlies in 2010 is nou niet iets om je als partij erg druk om te maken!

   
18-5-2011 Soms moet ik de werkelijkheid achter de werkelijkheid zien te vinden. Soms zit ik ergens en dan vraag ik me af of er wel werkelijk bedoeld wordt wat er gezegd wordt. Is het leven slechts een toneelspel en wil ik daar eigenlijk wel aan mee doen? Jarenlang wordt verkondigd dat je toch vooral jezelf moet zijn maar als je dat werkelijk bent is het ook weer niet goed. Is het leven één grote farce? Blijken we DIT te zeggen maar eigenlijk DAT te bedoelen? Ach, ik denk maar zo: het komt zo het komt. Ik heb gewoon een grote plaat voor mijn kop.

   
18-5-2011 Er zijn grote wereldproblemen. Het Midden-Oosten staat in brand. De dollar en de euro staan op instorten. Maar in ons polderland houdt men zich bezig met iets wat tien jaar geleden plaats vond. Dat is het allerbelangrijkste. Ik verbaas me er telkens weer over dat sommige mensen in zo’n eng begrensde wereld kunnen leven; het draait allemaal om hun kleine (denk) wereldje. Hun blik reikt niet verder dan de poldergrenzen. Ik noem dat benauwend; ik noem dat kleinburgerlijk; ik wil daar eigenlijk helemaal niets meer mee te maken hebben.

   
19-5-2011 Geloven doe je in de kerk. Je moet geloof niet gebruiken in het dagelijks leven. Val me niet lastig met je geloof; dat is iets persoonlijks. Klinkt allemaal indrukwekkend. Heb me vaak afgevraagd waarom de mensen zo praten. Denk dat het komt omdat ze het geloof eigenlijk als een last zien. Het schept maar verplichtingen. Moeten we maar beperken tot de zondag. En dan ook nog uitsluitend tot de kerkgang. Als een soort ritueel dat toch ook nog voldoening geeft. Dat ons toch wat uittilt boven de niet-gelovigen. Wat een raar geloof is dat toch. Wat moet je er mee? Is geloven niet van elke dag? Bepaalt geloven niet je houding ten opzichte van je medemens? Bepaalt geloven dan niet hoe je tegen het leven aan kijkt? Of mag je maar ongestraft je gram over een ander uitstorten of kwaad spreken over een ander? Heeft dat niets met geloven te maken? Is dat heel normaal? Ik hou me maar vast aan de tekst van Paulus: “"Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf: het is een gave van God; niet uit werken, opdat niemand roeme".

   
21-5-2011 Vergaat de wereld? Vergaat de euro? VVD was voor Griekenland in euro; CDA was tegen .Is het een dominospel dat heel Europa gaat beheersen? Hoe meer miljarden over tafel vliegen; hoe meer ik indruk krijg dat het over (virtueel) Monopoly geld gaat. Is het nog in de hand te houden?

   
23-5-2011 Afgelopen jaar heb ik heel wat voorspellingen gedaan aangaande de bouw op de Deel. Daarbij heb ik het ook over het evenementenplein gehad. Ik heb namelijk nooit geloofd dat daar echt evenementen zouden gaan plaatsvinden. En nu is het zover. Uit berichten op Twitter blijkt dat het evenementenplein wordt verplaatst naar de rand van Emmeloord. Dat betekent dus dat bijna alle activiteiten en evenementen niet meer in het hart van Emmeloord zullen plaatsvinden. Altijd is er beloofd dat de gezelligheid en de activiteiten in het nieuwe winkelcentrum van Emmeloord zouden toenemen. Het zou echt een upgrade van het centrum zijn. In werkelijkheid verdwijnt alle gezelligheid en is er ’s avonds na zessen niets meer te doen. Weg kermis, weg Pieperfestival, weg aankomst Avondvierdaagse, weg auto rally, weg Nacht van Oranje, weg Koninginnedag; verdwenen. En de weekmarkt voelt er ook al niets voor op het evenementenplein te gaan staan; uit het zicht. Bebouwing op de Deel; van de regen in de drup.

   
24-5-2011 “Ik zou het geen echte bekering willen noemen, maar ik geloof wel dat ik door het lezen van die boeken ben aangeraakt door de Heilige Geest. Ik weet ook niet hoe ik het moet uitleggen; er sloeg een vonk over. Het was een enorme geloofsverdieping en –verrijking, waardoor ik in de Schrift dingen ging ontdekken die ik nooit zo had gezien en die in onze kringen wat ondergesneeuwd zijn geraakt. Maar als je vol bent van Gods geest, dan moet dat toch te merken zijn, ook aan je gesprekken? Het moet toch te merken zijn als mensen vervuld zijn van Gods liefde?”. Ad Kamsteeg in Nederlands Dagblad (1996).

   
25-5-2011 Ook “De Noordoostpolder” heeft nu op hun site een verhaal staan over een nieuw evenemententerrein. Inmiddels wordt er ook al druk over getwitterd. En worden er donderdagavond tijdens de raadsvergadering in het vragenhalfuur vragen over gesteld. De raad is in begin 2006 op het verkeerde been gezet met dubieuze beloftes. Alle evenementen zouden in het centrum kunnen blijven. “Bruisend” en “reuring” waren de trefwoorden. Nou; er blijft steeds minder van over. Ik voorspel dat de meeste evenementen zullen verhuizen naar de rand van Emmeloord. Op de ren- en drafsportbaan? Net zoals in Lemmer waar de kermis moest verhuizen naar de ijsbaan? Waar vervolgens geen kip meer kwam. Dus de kermis is nu weer in het centrum van Lemmer. Dit noemen we geen “Stadshart” meer; dit noemen we “Geen Kloppend Hart”.

   
26-5-2011 Dus Oprah Winfrey houdt er mee op? Eindelijk! Ik heb me altijd geërgerd aan deze talkshow op RTL4 of welke commerciële TV zender dan ook. Het Amerikaanse USA Today noemt Oprah 'de profetes' van het post joods-christelijke Amerika en haalt auteurs aan die schrijven dat haar boodschap van zelfliefde en zelfverlossing echter 'volkomen tegenstrijdig is aan de ware leringen van de Bijbel en het historische christendom.' Volgens Ophra (New Age) kan iedereen zijn eigen god zijn, wat precies de leugen is die satan voorhield aan de eerste mensen (zie Bijbelboek Genesis).

   
27-5-2011 Vandaag ben ik met een SP bus vol SP ‘ers naar Den Haag geweest. Gedurende drie uur hadden we een rondleiding door het Tweede Kamer gebouw. Voordat we binnenkwamen kregen we net zo’n strenge controle als op Schiphol. Ik was er niet erg gecharmeerd van. We zagen de commissie vergaderzalen, de oude vergaderzaal en de nieuwe Tweede Kamer vergaderzaal (sinds 1992). Hij is kleiner dan hij op TV lijkt. We keken waar alle Kamerleden zitten. Ik zag ook de vier camera’s rondom waarmee de registratie tot ons komt via politiek24 en andere media. Ook hadden we nog een vraaggesprek met twee SP Kamerleden. Het was een boeiende middag. En ik ben de SP dankbaar dat ik als CU ér mee mocht.

   
28-5-2011 Vandaag zijn Annelies en ik naar Zwolle geweest. Onderweg zagen we hoe ver de nieuwe brug bij Ens en de Hanzelijn bij Kampen gevorderd zijn.Het was weer gezellig in de binnenstad. Bij Dixons (in V & D) kocht ik de Blackberry Curve 9300 prepaid. Met de simkaart van mijn oude Nokia kon ik telefoneren en tweets versturen. Ik zat er regelmatig mee te puzzelen op de terrasjes. Vanavond ben ik verder gegaan met het proberen te doorgronden van alle mogelijkheden. Bellen, foto, video, muziek (al dan niet via oortelefoontjes), twitter, internet, radio, Wi-Fi. Dat is allemaal gelukt. GPS is nog niet gelukt. Daar moet ik nog een toepassing voor downloaden. Al met al een heel gepuzzel! Maar wel een bijzonder mooi toestel.

   
29-5-2011 Toen tien jaar geleden iemand tegen me zei dat er ook internet via de telefoon zou komen wilde ik dat niet geloven. Hoe kon je nu zo’n grote html pagina op zo’n klein schermpje te voorschijn toveren? Maar ik heb me vergist; de smartphones zijn niet meer aan te slepen. Ik ben zelf nu ook overstag gegaan. Wat ik toch niet voorzien heb is de grote opkomst van sociale media zoals Facebook en Twitter. En ook andere technieken zoals Ping. En dat de internetpagina’s geschikt zijn gemaakt voor de telefoon. Wat uiteraard meegeholpen heeft zijn de extra mogelijkheden zoals muziek, video’s en foto’s. En GPS. Je kunt nu ook niet meer spreken van internet op de smartphone maar van dataverkeer. Vandaag heb ik Facebook uitgeprobeerd op de BlackBerry; GPS is nog niet gelukt. Verder de diverse tarieven bestudeerd. Zodra het toestel binnen WiFi bereik komt (zoals hier binnen) schakelt hij voor data automatisch over naar WiFi; zodat de mobiele datakosten zoveel mogelijk beperkt blijven. Luister nu met oortelefoontjes naar muziek vanaf de BlackBerry.

   
30-5-2011 En zo puzzel ik steeds verder met mijn BlackBerry. Inmiddels kan ik via Bluetooth draadloos contact leggen met de mini laptop (binnenkort een bluetooth koptelefoon aanschaffen), werkt de GPS (zowel via de satelliet of, naar keuze, het netwerk), kan ik e mail verzenden en ontvangen, werkt Messenger Live (aan en uit te zetten). BlackBerry Internet Service is sinds vanmiddag half vijf ingeschakeld. Door het saldo van mijn prepaid kaart met € 20 te verhogen heb ik 1 GB extra dataverkeer gekregen.

Tuin  
1-6-2011 Dit is de eerste posting in deze weblog via de BlackBerry. Inzoomen werkt prima. Nu aan het uitzoeken hoe de podcasts werken. Met MP3 op de oordopjes. Wat een maf apparaat is dit toch!

   
1-6-2011 Vanmorgen met BlackBerry contact gelegd met internet via de KPN Hotspot van ’t Voorhuys. Omdat ik bij XS4ALL zit heb ik gratis toegang tot alle hotspots in Nederland. Dat moet ook wel met een prepaid abonnement. Anders gaat mijn dataverkeer behoorlijk in de financiële papieren lopen. Gisteravond Whatsapp geïnstalleerd. Daarmee kan ik ook chatten met andere smartphones zoals de iPhone. Ik chatte met Rudi in Johannesburg. Dat ging goed. Maar ik vind chatten niet zo denderend op zo’n klein toestel. En Whatsapp zorgt ook nog eens voor continu dataverkeer. Dus ik heb hem maar weer verwijderd. Ik zal het gebruik van de BlackBerry beperken tot bellen, SMS-én, Twitter, E-mail en GPS. Dat vind ik voldoende. Daarnaast natuurlijk ook (zonder dataverkeer) muziek, foto’s en video’s.

Voorhuis  
2-6-2011 Via KPN Hotspot en BlackBerry: Ik zit hier op het terras aan een lekker koud biertje.

   
3-6-2011 Verdere studie van de BlackBerry Curve 9300 leerde me dat er geen Skype op mogelijk is. Wel kan ik te ontvangen E mail berichten direct laten doorsturen. En is het me, na enig gepuzzel, gelukt de agenda op de BlackBerry te synchroniseren met de agenda in Outlook. Eerlijk gezegd gaat het invullen van de agenda op de PC een stuk sneller; dus moet de BlackBerry in het vervolg de gegevens maar uit Outlook halen. In de nacht heb ik de nachtkastmodus aan staan; dan is het toestel in slaap stand. Ik puzzel verder met dit mooi speeltje.

Oosterhout  
5-6-2011 Zittende in een hotelkamer van Golden Tulip hotel achter het netbook overdenk ik de gebeurtenissen van vandaag. Annelies en ik zijn naar Oosterhout gereden en hebben daar de bus (met OV-Chipkaart) naar Breda genomen. Daar wordt vier dagen een jazz festival gehouden. Het was ontzettend druk in het centrum en de tientallen terrasjes zaten overvol. We hebben de hele dag en avond door Breda gezworven en overal gezeten; aan het lekkere bier. Het was schitterend weer. Ik overdacht de vroegere tijden toen ik nog wel eens in Breda kwam en soms doorzakte in de kroeg tot het ochtendgloren. Dat waren nog eens tijden!

   
6-6-2011 In de Noordoostpolder moet Wellerwaard ontwikkeld worden. Als nieuw toeristisch gebied. Tegelijkertijd lees ik in het duurzaamheidsplan van de gemeente dat bedrijfsterreinen bereikbaar moeten zijn per OV of de fiets. Dus het ene plan houdt rekening met meer auto’s, het andere plan met meer fietsen. Hoe tegenstrijdig! En dan die zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. Alsof de gemeente zo energiebewust is! Het heeft € 50.000 gekost en in één jaar 5.000 kWh opgeleverd; dat is amper stroom voor anderhalf huishouden. Blijkbaar worden de opstellers van gemeentelijke stukken niet gehinderd door enige kennis van zaken. Mooie sier maken; dat is het! Maar in werkelijkheid stelt het geen ene bal voor!

   
7-6-2011 Vanavond weer naar een fractievergadering van de Vrije Poldermensen in de leeszaal van het gemeentehuis geweest. We namen weer de agenda’s van die verschillende commissies door. Ook hadden we het lang over Wellerwaard. Ik schreef al eerder in deze weblog dat ik de bouw van 165 woningen van zes en een halve ton per stuk absurd vind. Uitsluitend om de rest te financieren. Als die bouw toch gaat beginnen voorspel ik een groot (financieel) drama.

   
8-6-2011 Vandaag de Marquant E-Reader Type: MME-1 gekocht. Dat is nog wel even wennen; in plaats van een boek. Maar het lukt en tot mijn grote verrassing kun je veel gratis e-books van internet af halen.

   
9-6-2011 Vandaag de e-reader weer terug naar de Kijkshop gebracht. Hij voldeed niet. Ik vond hem te langzaam en miste een touch screen. Daar wen je toch wel snel aan en je mist dat nu wanneer een nieuw apparaat dat niet heeft. Ik richt de blik thans naar een Sony e-reader mits die ook Word documenten kan lezen. Want alleen e-books vind ik eigenlijk te weinig. Eigenlijk zou een e-reader alle tekstbestanden moeten kunnen lezen.

   
10-6-2011 In het kader van de duurzaamheid heb ik tien jaar lang gedaan met mijn Nokia 3310; via Prepaid. Twee weken geleden heb ik de BlackBerry Curve 9300 gekocht; en gebruik daarvoor de aloude Prepaid kaart. Maar omdat Whatsapp, Facebook, Twitter, BlackBerry messenger, E mail, Browser, GPS, enzovoort toch wel dat data genereren denk ik nu na over een abonnement. Bij KPN kan ik een sim only abonnement krijgen voor € 8,50 per maand voor 100 belminuten en € 17,50 voor onbeperkt internet op hoge snelheid. Dat lijkt me wel iets. Volgens mij moet ik dit voor 1 juli doen want daarna verstrekt KPN uitsluitend abonnementen met datalimieten. Ik had nooit gedacht dat ik zelf ook redelijk verslaafd kon raken aan een smartphone.

   
11-6-2011 Nu kan ik ook al draadloos via bluetooth (in stereo) muziek vanaf mijn BlackBerry beluisteren. Gistermiddag de desbetreffende (MW600) Sony set gekocht. Daarbij zit een adapter voor het opladen; een bluetooth apparaatje wat je in je borstzakje kunt steken waarop je een set met twee oortelefoontjes kunt aansluiten. Klinkt goed. De verbinding met de BlackBerry gaat prima en snel. Volgens mij weet ik er nu al meer van dan de gemiddelde smartphone bezitter. Ook heb ik gisteren een PIN van een andere BlackBerry bezitter toegevoegd om op deze manier te pingen via BlackBerry Messenger. Gisteravond is Siebren met zijn vriendin op visite geweest. We hebben ondermeer over ’t Haasje gesproken.

   
12-6-2011 Vanmiddag zijn Annelies en ik naar zonnig Giethoorn gereden. Lange tijd wandelden we over de vele en lange weggetjes langs het water en bekeken de vele (fluister) bootjes. Ook zaten we zo nu en dan op een terrasje. Ik verstuurde wat tweets via de BlackBerry. Later op de middag zaten we bij restaurant Poppie’s. Daar nuttigden we een maaltijd; betaald met de bon die we met de kerst van de kinderen van Annelies hebben gekregen.

   
13-6-2011 Vanmiddag nog even in Lemmer het oerlelijke gemeentehuis “bewonderd”. Dat in de jaren zeventig op de plaats kwam van bakker Haveman en de Coöp. Binnen een paar jaar wordt de gemeente Lemsterland opgeheven en gaat het op in de grotere gemeente De Friese Meren. Burgemeester Dick Stellingwerf zal dan niet meer in Lemmer resideren. Groot pluspunt van de fusie van Lemsterland met Skarsterlân en Gaasterlân-Sleat is dat het foeilelijke gemeentehuis in Lemmer wordt afgebroken. Daar komen nieuwe appartementen te staan. Hopelijk in de oude stijl van Lemmer.

   
14-6-2011 Sinds vandaag zijn op het analoge kabelnet van Ziggo de zenders CNN, ZDF, NDR en het Ziggo info kanaal verdwenen. Als er geen lokaal TV kanaal is zijn er nu slechts 24 analoge zenders over. Voor september komen de RTL en SBS HD zenders gratis in het basispakket.

   
16-6-2011 Dus de Wereldomroep moet flink bezuinigen? En daardoor vervallen de Nederlandstalige uitzendingen via de korte golf? Wat is dat nu weer voor een kolder? Men kan nu wel beweren dat iedereen internet of een mobiel netwerk tot zijn/haar beschikking heeft tijdens de vakantie maar dat is nog maar zeer de vraag. Zelf ben ik vaak in gebieden geweest, of op campings, waar geen internet is, waar geen mobiel verkeer mogelijk is en waar regeringen ook nog eens voor propaganda nieuws op radio en TV zorgen. Dan was het een waar genoegen via mijn Sony wereldontvanger de Wereldomroep luid en duidelijk via de korte golf te kunnen ontvangen. Met daarnaast ook de ANWB oproepberichten en bijvoorbeeld Radio Tour de France. Wat is men met al deze bezuinigingen toch een heilloze weg ingeslagen!

   
16-6-2011 Er zijn nu zo’n 40 winkeliers in de Lange Nering die bezwaarschriften tegen het nieuwe bestemmingsplan aangaande de bebouwing op de Deel gaan indienen. Een prima zaak. Ik heb me er altijd al over verwonderd dat er door bestaande winkeliers zo weinig bezwaren werden ingediend. Hopelijk sluiten zich meer winkeliers bij deze bezwaarschriften aan. De bebouwing op de Deel moet koste wat het kost worden tegen gehouden. Nu kan het nog; wat de gemeente ook mag beweren. De Deel moet de Deel blijven!

   
17-6-2011 Vanmiddag naar KPN winkel geweest. Gedurende een behoorlijke tijd was een KPN medewerker bezig mijn Hi Prepaid Simkaart om te zetten naar een KPN Sim Only abonnement. Ik heb een bel abonnement genomen (€ 8,50 voor 100 belminuten) en een (BlackBerry) internet abonnement (onbeperkt voor € 17,50). Het beltegoed op mijn SIM kaart wordt automatisch met het abonnement verrekend. En ik kan de huidige prepaid Sim kaart gewoon in het toestel laten zitten. Binnen drie werkdagen wordt de kaart automatisch omgezet naar het Sim Only abonnement.

   
18-6-2011 Vanaf 09.05 uur is mijn prepaid simkaart (al zo’n tien jaar oud; uitsluitend gebruikt voor de Nokia 3310) omgezet naar het Sim Only abonnement. Dat is snel. Het is de eerste keer dat ik een mobiel telefoon abonnement heb. Eens kijken hoe dat gaat met bellen en internetten. Inmiddels roaming uitgezet zodat ik in het buitenland, met een andere telecom provider, geen dure data verbinding krijg. In het buitenland maak ik uitsluitend contact met internet via een Wi-Fi verbinding (van hotels of campings).

   
19-6-2011 Had vandaag geen BBC HD en BBC One HD meer op de satelliet ontvanger. Zag via SatelliteMagazine dat de instellingen per 6 juni jl. zijn veranderd. Het is nu 10.847 GHz V – 23000 – 8/9 – DVB-S2 –QPSK geworden. Na aanpassing van de transponder heb ik nu weer perfect beeld.

   
19-6-2011 Alles lijkt nu wel in een stroomversnelling te gaan. De nieuwszenders hebben de afgelopen maanden veel nieuws gebracht over de omwentelingen in het Midden-Oosten en nu de financiële crisis in verschillende EU landen en Griekenland. Om over Amerika nog maar te zwijgen. Ik krijg steeds meer het gevoel dat we op de rand van de afgrond staan. Maar dat de media nog blijven berichten op een manier alsof er nog steeds niet veel aan de hand is. Maar achter de schermen gebeurt er des te meer. Ik denk dat het begin van de Derde Wereldoorlog in september / oktober zal uitbreken; beginnende met een Amerikaanse aanval op Libië. Dat zal het sein zijn tot een grotere oorlog en wereldomspannende oliecrises.

   
20-6-2011 De stabiliteit van de Noordermeerdijk tussen Creil en Lemmer verslechtert als de windmolens van het Windpark Noordoostpolder eenmaal gaan draaien. Dat concludeert de adviseur van de Raad van State op basis van stabiliteitsberekeningen. Behalve de Noordermeerdijk zal dan ook de stabiliteit van de Westermeerdijk en de Zuidermeerdijk niet meer voldoen aan de gestelde normen. De Raad van State heeft om het advies gevraagd naar aanleiding van de bezwaren die tegen de voorgenomen bouw van het windpark zijn ingediend. Bron: Omroep Flevoland.

   
21-6-2011 Per 30 juni wordt de strippenkaart in (ondermeer) de provincie Flevoland afgeschaft. Vanaf dan is uitsluitend reizen per OV Chipkaart mogelijk. Op dit moment realiseren veel (bus) reizigers zich nog niet wat dit voor consequenties heeft. Velen hebben deze kaart nog niet. Of men bestelt een persoonlijke kaart; dat duurt minstens een week. Of men koopt in de winkel een anonieme kaart; daarbij is automatisch opladen niet mogelijk en ook geen kortingen. In Emmeloord bij het busstation is het onmogelijk je OV Chipkaart op te laden omdat daar geen oplaadapparaat staat. Die staan in Emmeloord uitsluitend bij Primera, Albert Hein en C1000 Greidanus. Bij C1000 Odink is het oplaadapparaat alweer verdwenen. Na zessen moet je niet proberen je kaart op te laden want dan is Primera dicht. Ook in veel dorpen is geen oplaadpunt aanwezig. Hoe mensen daar dan de bus kunnen nemen is vooralsnog een raadsel. Er wordt dan wel gezegd dat er een oplaadpunt in de bus zit; maar dat is niet altijd zeker; en dan nog is het de vraag of het wel goed werkt. Ik ben erg benieuwd hoe de goegemeente hier na 30 juni met de problemen van de OV Chipkaart om zal gaan.

   
23-6-2011 Vanavond motie Vrije Poldermensen aangaande oplaadpunten OV Chipkaart in elk dorp met 21 voor en 6 tegen aangenomen. Oorspronkelijk stond er ook in dat er zo’n oplaadpunt bij het busstation van Emmeloord moest komen maar daar is deze week (ineens) in voorzien. Nu eens kijken of de druk van de wethouder op de provincie voldoende is om de vervoersbedrijven in beweging te zetten.

   
24-6-2011 Steeds meer bekruipt me het gevoel dat we met zijn allen op de rand van de afgrond staan. Zowel de EU als Amerika zijn nu al een financiële ramp geworden. Het systeem blijft nog in stand door het geloof er in. Daarom wordt er nog steeds veel geld in gepompt. Tegen beter weten in? Valt dat geloof weg dan is de totale instorting nabij. Ook vrees ik terroristische aanslagen in het Westen. Daarbij verwacht ik dat grote delen van de infrastructuur het zullen begeven. We zijn zo kwetsbaar als de pest! Er hoeft maar weinig te gebeuren of we vallen terug in het Stenen Tijdperk.

   
26-6-2011 Zojuist “De val van het Westen” van Ian Morris bij bol.com besteld. Lijkt me een zeer interessant boek.

   
27-6-2011 Vanavond naar Thema avond Woonwensen behoefte onderzoek geweest. Daaruit blijkt dat velen niet meer in een rijtjeshuis willen wonen maar in een grotere woning; het liefst vrijstaand. Uiteraard. Dat wil men. Maar dat er nu meer dan duizend eensgezinswoningen te koop staan komt niet doordat men wil verhuizen naar een grotere woning maar grotendeels door scheidingen. En nu banken de financiële teugels verder aantrekken vraag ik me af of het wel zo verstandig is dat de gemeente overweegt maar (nog) duurdere huizen te gaan bouwen.

   
28-6-2011 Vanmiddag bij Belcompany de Huawei E 5830 MiFi gekocht. Dat is een draadloze router die aan de ene kant draadloos via 3G contact maakt met internet en aan de andere kant een draadloos netwerk WiFi heeft voor laptops, netbooks en smartphones. Ik ben lang aan het puzzelen geweest maar het is me gelukt. Het werkt! Als ik binnenkort met Annelies op vakantie naar Zell ga koop ik bij Aldi of Lidl een Duitse prepaid sim data kaart zodat we dagelijks onze beschouwingen aan het Net kunnen toevertrouwen.

   
30-6-2011 Via iPad: Hedenmiddag iPad 2 64 GB 3G wit aangeschaft. Nu druk aan het puzzelen hoe dit apparaat werkt.

   
1-7-2011 En zo blijf ik puzzelen met de iPad 2. Inmiddels een magnetische cover aangeschaft. En lang gekloot om er een prepaid sim (3G) kaartje in te krijgen. Inmiddels surfen, Twitter, Facebook, e reader, e mail, foto,'s, video,'s, muziek, Skype met beeld en geluid, het kan niet op. Wel moet ik bijzonder wennen aan het tablet idee en de eigenaardigheden van Apple.

Deventer  
2-7-2011 Nog steeds geen steen op het graf van Jelle. Te triest voor woorden.....

deventer  
2-7-2011 En zo zitten Annelies en ik in Deventer op de Brink op het terras van Passepartout aan de Hertog Jan in afwachting van de gebeurtenissen aangaande Deventer Op Stelten. Het is hier heel druk en gezellig. Foto's via Twitter en Facebook verstuurd vanaf de BlackBerry.

   
3-7-2011 Van gisteravond tien uur tot vannacht vier uur heb ik in café Chillers vertoefd. Zittende aan de bar heb ik diverse pilsjes achterover geslagen terwijl ik luisterde naar twee bands die speelden; m.m.v. Jacco en Hans Baltus. Het klonk hard en de tent was stampvol. Vele bekenden spraken me aan maar niet iedereen kon ik even goed verstaan vanwege het harde geluid. Nadat de bands waren gestopt heb ik nog een uur nagepraat met enkele personen. Daarbij hadden we het ondermeer over Israël en de Vrije Baptisten. Iemand was lig geworden van de Ned. Geref. kerk. Iemand anders had een boodschap van God gehad om volgens jaar naar Oeganda te gaan. Al met al dus een enerverende avond. Vanmiddag heeft Annelies me met soep en brood weer op de been gekregen. Want ja; moet je op je 64 ste nog wel het kroegleven induiken? ik vind van wel dus!

   
4-7-2011 Vanmiddag een zogeheten Duo Micro SIM Kaart gekocht. Dat zijn twee sim kaarten met hetzelfde mobiele nummer. Eentje gaat in de BlackBerry. De ander gaat in mijn oude Nokia of in de nieuwe iPad2. Hiermee kan ik dus met het KPN abonnement onbeperkt internetten.

   
5-7-2011 "Want God heeft de dood niet gemaakt en heeft geen vermaak aan het verderf der levenden maar door des duivels nijdigheid is de dood in de wereld gekomen". Boek der Wijsheid (Apocriefen).

   
6-7-2011 Op de iPad2 de App FileBrowser gedownload. Met deze App kan ik streaming data van mijn server QNap halen. Op deze manier kan ik MP3’s beluisteren (shuffle) en films, video’s of foto’s bekijken. Het werkt perfect. Zelfs mobiel via 3G mogelijk. Inmiddels ook tien podcasts met Radio Bergeijk binnen gehaald. Schitterend!

   
7-7-2011 Zittende met de iPad2 in een zonnige tuin merk ik dat het scherm in het volle licht toch minder leesbaar is dan ik eerst dacht. Verder is het me nog steeds niet gelukt om via Bluetooth verbinding met een draadloze headset te leggen. En lukt printen naar mijn netwerkprinter ook nog niet. Binnenkort komt “Skype voor de iPad2” uit. Daarbij doet de webcam aan de voorkant het dan ook. Al met al nog een heel gepuzzel met de (voor mij nieuwe) Apple wereld.

   
8-7-2011 Het blijft puzzelen met de overal aangeboden simlock vrije UMTS / HSDPA sticks. Er staat wel overal simlock vrij bij maar dat bewijst nog steeds niet dat het echt goed werkt met Duitse SIM-kaarten. En ik wil volgende week (redelijk goedkoop) kunnen internetten via de BlackBerry of via de iPad2. Nou ja; inmiddels ook films op het netbook en de iPad gezet; dus we vermaken ons wel bij regenachtig weer. Dan (desnoods) maar geen contact met Cyberspace.

   
9-7-2011 Hedenmiddag met Annelies naar OORD in park West geweest. Hoewel de regen dreigde werd het toch nog een zonnige middag. Overal in het bos speelden weer diverse bands en er waren weer duizenden bezoekers. Annelies en ik beluisterden overal de bands, spraken met tientallen bekenden en zaten zo nu en dan het geheel te aanschouwen. We gaan er zo weer heen. Het muziek festival duurt nog tot middernacht. Dus vanavond muziek en ook wat drankjes. Het wordt weer gezellig!

   
10-7-2011 Gisteren op OORD veel foto’s via de BlackBerry gemaakt en via Twitter op internet gezet. Ook een optreden van Mouldy T met Hans Baltus op YouTube gezet. Inmiddels kan ik op de iPad2 nu ook Shoutcast radiostations beluisteren. Heb er al tien favorieten opgezet. In huis en tuin draadloos muziek. Oude tijden van de transistorradio herleven. Op dit moment staat Radio Caroline op. Nu nog proberen Bluetooth aan de slag te krijgen. En eventueel een betere print App op de kop zien te tikken. Wat leef ik toch in een leuke tijd!

   
12-7-2011 Het blijft puzzelen met de iPad2. De camera aan de voorkant werkt nog steeds niet. Daarom een herstel procedure begonnen voor restore van de software. En daarna tevens via iTunes de reeds binnen gehaalde apps terug gezet; gevolgd door de instellingen en de data. Met Skype heb ik wel beeld via de achterkant van de iPad. En ik kan tevens direct gemaakte foto’s en video’s uploaden naar Facebook. Maar Face To Face via bijvoorbeeld FaceTime lukt nog steeds niet. Ik puzzel verder. Gistermiddag bij Belcompany een zogeheten simlockvrije UMTS stick gehaald. Maar die werkte niet op Windows7. Daarom vanmorgen maar weer terug gebracht. Zal toch iets moeten verzinnen om in Duitsland (via een Duitse simkaart) de elektronische snelweg op te kunnen gaan…

   
14-7-2011 Gisteravond heb ik met Apple gebeld. Ik kreeg een Apple Advisor aan de lijn. Ik vertelde hem het probleem van de iPad2. Dat de frontcamera het nog nooit heeft gedaan. Hij noteerde wat gegevens. En zojuist kwam UPS langs om mijn iPad2 op te halen. Zoals het nu lijkt krijg ik binnenkort een nieuwe iPad2 geleverd. Hopelijk kan ik vanaf dat moment wel videobellen via Skype, Facebook of FaceTime.

   
15-7-2011 RTV Drenthe alleen nog via satelliet te ontvangen; evenals TV 1, 2 en 3. Ook Radio 1,2,3 en 4 uit de lucht evenals Regionale zenders in het Noorden. Zendmast Hoogersmilde door brand ingestort.

   
15-7-2011 Het Russische Gazprom krijgt nu een belangrijk aandeel in RWE Duitsland; degene die Essent heeft overgenomen. Dat is dus het resultaat van de verregaande privatisering. Gemeenten en provincies hebben bakken met geld ontvangen door de verkoop van Essent en Nuon dat ze nu gaan verjubelen. Maar ze vergeten dat er nu verder niets meer binnenkomt van de winst van de energiebedrijven. Nederland privatiseert te veel. Buitenlandse staatsbedrijven kopen hier de boel op. Al dan niet binnen de EU. Dat mogen zij (nog) wel en wij niet (meer)? Vreemd!

Zell Duitsland
18-7-2011 Ik heb een satellietschotel met duo lnb plus een satellietontvanger meegenomen naar Duitsland. Woensdagmorgen gaan we de schotel aan een paal bevestigen en kijken of er beeld is ondanks de bergen hier.

zell Duitsland
18-7-2011 We zijn nu in het huis van Peter en Martha in Zell aan de Moezel.

Cochem Duitsland
19-7-2011 En zo zitten we nu weer bij de fontijn in zonnig toeristisch Cochem. Vanmorgen met de trein vertrokken. Inmiddels de T Mobile Simkaart simpel opgewaardeerd. Beter en sneller dan de Aldikaart. Dit berichtje gaat via de BlackBerry.

Zell Duitsland
20-7-2011 Hoewel een satellietschotel op de berg op Astra 1 19,2 graden staat gericht kreeg ik toch geen Nederlandse TV uitzendingen. Het raadsel was groot. Totdat ik er achter kwam, door Leen en een satellietwinkel, dat analoge LNB's geen signaal boven de frequentie 12.525 doorlaten. En daar zitten nu net de Nederlandse zenders. Inmiddels opdracht gegeven aan mensen van de satellietwinkel om morgen of vrijdag de analoge LNB te vervangen door een digitale LNB. Dan moet Rob Trip om acht uur hier toch binnen kunnen komen in Zell (Mosel). Nu online via langzame Aldi stick en snelle T Mobile SIM.

Zell (Mosel) Duitsland
20-7-2011 Thans online op de laptop via een Duitse Aldi UMTS stick en online op de BlackBerry via een Duitse T Mobile simkaart.

Trier Duitsland
21-7-2011 En zo zijn we dan weer in de grote, oude stad Trier. De geboorteplaats van Karl Marx. Samen met Engels Das Kapital gescchreven. Net gebeld door de satelliet winkel. Ze wilden vanmiddag al komen maar het wordt nu morgenochtend. Schotel staat trouwens niet op een berg maar hangt achter aan een muur van een bedrijf. Druk en gezellig in Trier. Veel Nederlanders; dat dan weer wel. Na nog een wandeling door de oude binnenstad gaan we weer naar het station voor de trein naar Bullay en dan met auto naar Zell.

Trein naar Trier Duitsland
21-7-2011 Zittende in de trein naar Trier besef ik dat dit de allereerste keer is dat ik vanuit een rijdende trein moijn weblog bijwerk. Dat ik dit allemaal nog mag meemaken....

Zell Duitsland
22-7-2011 Sinds een uur kunnen we Ned 1 2 3 en BVN ontvangen. Dat gaat via een kabel van 150 meter naar een schotel waar nog vier andere huizen op zitten. Om hiermee geen problemen te krijgen worden uitsluitend de horizontaal gepolariseerde zenders doorgegeven.

Zell (Mosel) Duitsland
23-7-2011 Alweer de laatste avond in Zell. Een weekje met zon maar ook met regen. Een weekje puzzelen over satelliet TV. Ook een weekje puzzelen over internet. Maar ook een week in een kast van een huis. En een prachtige ongeving. En lekker Duits bier. We horen net op het journaal dat het morgen koud gaat worden in Nederland. Brrr....

Zell Duitsland
23-7-2011 Zonnig Zell. Volgens de berichten op de Wereldomroep is het vandaag en morgen in Nederland herfstachtig. Straks het centrum in; wandelen en terrasjes. Maar eerst Radio 1 met Kamerbreed. En daarna op zoek naar een audiokabeltje.

   
24-7-2011 Vandaag is mijn zus Stijnie 67 jaar geworden.

   
25-7-2011 Voor mensen die in het buitenland graag uitgebreid willen internetten met hun smartphone heb ik de volgende tip: koop in het buitenland een prepaid simkaart met tegoed, stop de eigen simkaart in een oude telefoon (om bereikbaar te blijven) en stop de buitenlandse prepaid simkaart in je smartphone. In Duitsland kon ik zo voor twee euro per dag onbeperkt internetten zoals mails lezen, sites bekijken, WhatsAppen, foto’s en video’s versturen, enzovoort. En geen zorgen over een hoge telecom rekening!

   
25-7-2011 UPS heeft nieuwe iPad2 gebracht. Nu werkt frontcamera wel. Voor videobellen: FaceTime, Skype en Facebook. Leuker dan raadsstukken bestuderen.

   
25-7-2011 Zojuist via internet AOW aangevraagd. Daarvoor moet je bijna Hogere Wiskunde gestudeerd hebben. Vroeger was het leven toch een stuk simpeler.

   
26-7-2011 De satelliet situatie in Zell Duitsland was erg gecompliceerd. Vijf huizen konden vanwege de bergen rondom vlakbij hun woningen geen goede satellietontvangst krijgen. Daarom waren ze met hun analoge satellietontvangers op een 150 meter verderop opgehangen schotel afhankelijk; hun vijf kabels waren halverwege op een multiswitch aangesloten; daarna liepen er twee kabels naar de LNB van de schotel. Toen ik in een huis een digitale satellietontvanger aansloot was er geen beeld van BVN. Ik dacht daardoor eerst dat de schotel op een andere satelliet gericht stond maar het bleek toch de 19,2 graden Astra 1 te zijn. Uiteindelijk kwam ik er achter dat er een ”analoge” LNB in de schotel zat die uitsluitend de onderband (van 10.7 - 11.7 Ghz) doorgaf. Terwijl de Nederlandse TV zenders in de bovenband (11.7 - 12.75 Ghz ) zitten. Er moest dus een andere (digitale) quatro output LNB komen. Maar daar was ook het switchen tussen de onderband en de bovenband bij nodig. Evenals het reeds bestaande switchen tussen horizontale en verticale polarisatie. Dus eigenlijk vier kabels nodig naar de multiswitch (LV, LH, HV, HH). Maar omdat dat een heel gedoe zou worden (twee lange extra kabels door de lucht) is (voorlopig) besloten uitsluitend de horizontaal gepolariseerde zenders door te geven. Dat zijn alle Nederlandse zenders op Astra 1 en de meeste Duitse zenders. Het is een kunstgreep maar het werkt wel. Hoewel ik er geen idee van heb of bij de overgebleven vier analoge satellietontvangers nog veel verticaal gepolariseerde “analoge” satellietzenders zitten. Eind van dit jaar worden in Duitsland deze “analoge” satellietzenders trouwens uitgeschakeld.

   
27-7-2011 De bezoekers van mijn Radio Luxemburg website komen ondermeer uit Verenigd Koninkrijk (20,4 %), Noorwegen (12,8 %), Nederland (12,6 %), Verenigde Staten (10 %) en Duitsland (5,3 %). Bijna 90 % van alle bezoekers komt dus uit het buitenland.

   
28-7-2011 Vandaag weer in mijn geboortestad Kampen geweest. Er was weer een Kamper UI dag in de Oudestraat. Daar was het gezellig, warm en druk. Verder heb ik ook mijn geboortehuis bezocht aan de Molendwarsstraat. En bracht ik een bezoek aan de Bovenkerk. Via mijn BlackBerry twitterde ik wat verhalen en foto’s. half vier reed ik in een bloedhete Eend terug naar Emmeloord.

   
30-7-2011 Gisteren was het weer zomermarkt in Emmeloord. Maar zomermarkt was iets teveel gezegd, het was meer een regenmarkt. Gisteravond na negenen in de Cocobar beland. Daar heb ik me uitstekend vermaakt tot tegen vieren. Ik vind het leuk met een pilsje in de hand alles te observeren en zelf ook zo nu en dan wat mee te kletsen

   
31-7-2011 Binnenkort komt via AVM nieuwe firmware voor de Fritz!Box 7390 beschikbaar. Zodra dat er is zal ik het inladen. Hopelijk zorgt deze nieuwe firmware er dan voor dat de verbinding met SDLAM niet telkens wordt verbroken. En misschien kan ik dan ook met mijn BlackBerry bellen via de Fritz!Box. Wordt vervolgd.

   
2-8-2011 Heb de HSL vanaf het begin hoogmoedswaanzin genoemd. Datzelfde denk ik over bebouwing op de Deel. Politici gokken met geld van de burgers.

Zwolle  
3-8-2011 Op de iPad bij de Mediamarkt in Zwolle bezig op de elektronische snelweg.

   
3-8-2011 Vannacht nieuwe firmware op de Fritz!Box 7390 gezet (Beta versie 84.05.04-20267). Vanaf drie uur vannacht is er geen onderbreking meer geweest. De vraag is of het nu wel goed gaat met de Fritz!Box 7390. De problemen zijn begonnen sinds XS4ALL begin maart van dit jaar IPTV is gaan leveren; over die (al lang afgeschreven) oude koperdraadjes.

   
4-8-2011 Vanmiddag met Gerard naar de Kamper UI Dag geweest. Het was prachtig weer en het was bijzonder druk in de Oudestraat. We bekeken de kraampjes, de oude huizen en mijn geboortehuis. Ook zaten we zo nu en dan op een vol terras. Het was een waar genoegen de lange, gezellige, zonnige braderie over te lopen. En vertrokken daarom pas tegen zessen weer naar Emmeloord.

   
6-8-2011 Het lijkt er sterk op dat de jarenlang door mij in dit weblog voorspelde Nieuwe Wereldmunt er gaat komen. Deze munt wordt volgens mij geïntroduceerd door de Arabische landen, China en Rusland. De Euro en de Dollar verdwijnen totaal uit beeld. Amerika wordt een Derde Wereld land. Maar eerst moet de totale financiële ineenstorting komen. Dat er afgelopen week $ 2.500 miljard beurswaarde is verdampt lijkt sterk op een begin van die ineenstorting.

Deventer  
7-8-2011 Met Gerard op de Boekenmarkt in Deventer. Heel druk en heel gezellig. Via iPad2 in Dynabyte winkel.

   
10-8-2011 Gisteravond met Annelies naar Lemmer gereden. Want de Lemster week is weer begonnen. Het weer was slecht en het weer was koud. Dus de zogeheten “vlootschouw” in het Dok viel letterlijk in het water. Daarom maar wat door nat Lemmer gewandeld. Overal was het weer druk. Helaas hadden ze geen koffie meer in The Irish Pub. Toen Annelies naar Emmeloord was gereden ben ik naar Café Populair gegaan. Daar speelde een bandje met een goede muziekmix maar ook veel Frans Bauer nummers. “Je denkt maar dat je alles mag van mij”. Later kwam Willeke ook binnen. Ik ken haar dertig jaar dit jaar. We zaten tot sluitingstijd aan het gerstenat. En aanschouwden de steeds zatter wordende aanwezigen. Het heeft toch wel iets. Later bij haar tot het ochtendgloren aan de Berenburg gezeten. Om elf uur met de bus naar Emmeloord vertrokken. Heb nu nog een spijker in mijn kop.

   
11-8-2011 Jarenlang heb ik in mijn weblog beweerd dat alle evenementen uit het centrum van Emmeloord gaan verdwijnen zodra ProVast daar gaat bouwen. En jarenlang is vanuit het gemeentehuis beweerd dat alle evenementen daar (vanzelfsprekend) blijven. Er zou zelfs een evenementenplein komen naast het voormalige Domeinkantoor. Maar nu is dan de kogel door de kerk. De evenementen gaan inderdaad naar een nieuw terrein; aan de kruising Marknesserweg / Kamperweg. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat we al die jaren zijn voorgelogen? Hoe is het mogelijk dat de Raad blindelings in de loze beloften van oud-wethouder Jan Mulder is getrapt? Hoe is het mogelijk dat Emmeloord Centrum een koopcentrum door de strot geduwd krijgt waar niemand om heeft gevraagd? En dat volgens de nieuwste economische berichten waarschijnlijk voor grote leegstand zal zorgen? Emmeloord Centrum wordt voorgoed verkloot door een onbetrouwbare overheid. Dat is verschrikkelijk jammer. De vraag rijst of ik me hier (na meer dan 60 jaar) nog wel thuis zal voelen zodra deze hoogmoedswaanzin werkelijkheid wordt.

   
13-8-2011 Gistermiddag bij Jan Mulder aan de Rutte jenever gezeten. Ik moet eerlijk bekennen dat het wel lekker was. Gisteravond met leen de zomermarkt over gewandeld en op het terras van ’t Voorhuys gezeten. Half elf heb ik me vervoegd in de cocobar. Ik nestelde me in een hoekje aan de bar; wachtende op de dingen die komen gingen. Het bier was lekker en de muziek goed. Zag en sprak vele bekenden; mede door een band bij de Bottom. Het was al ruim na vieren dat ik de Cocobar verliet. Het was erg gezellig en ik ben niet in slaap gevallen!

   
15-8-2011 Vanavond tijdens het Emmeloord rondfietsen bij ’t Peardenhuus geweest. Dat is een nieuwe bar met nieuwe eigenaren; bij de manege. Het zag er mooi uit; dus ik ga daar eens heen op een avond in het weekend. Daarna bij Peter koffie gedronken.

   
16-8-2011 Het Klassieke Europa. De Euroregering. Het gaat nu dus echt gebeuren wat in deze weblog ook vaak voorspeld is: Een Europese Regering; als voorloper van een Wereldregering. Ik heb altijd beweerd dat economische toestanden hiertoe zullen leiden. En nu is het zo ver. Toch is dit slechts een begin. De totale economische ineenstorting van Europa zal drastische veranderingen teweeg gaan brengen. Er zullen zaken gaan gebeuren waar we ons op dit moment nog absoluut geen voorstelling van kunnen maken!

   
16-8-2011 In het kader van: “Ik begin die onderbrekingen van XS4ALL met de Fritz!Box behoorlijk zat te worden” heb ik het internet abonnement Z2 bij Ziggo besteld.

   
17-8-2011 "Wij doen het voor onze kinderen en kleinkinderen" zo spraken windboeren tegen mij. Ik dacht dat ze het milieu bedoelden maar het ging over (veel) geld. En daarvoor is alles geoorloofd; zelfs bedreigingen.

   
18-8-2011 Nu de omzet van de winkeliers in de Lange Nering terug loopt is het de vraag of het nog wel verantwoord is meer winkels op de Deel te bouwen.

   
19-8-2011 Het lijkt wel of de hele financiële wereld in paniek is. Vreemd. Jarenlang hebben de beste financiële experts gewaarschuwd dat dit er aan zat te komen. Dat de zaak vandaag of morgen compleet zou instorten. Er is niet geluisterd. Politici praten veel en denken daarmee de zaak nog te kunnen redden. Maar het verval is begonnen en lijkt niet meer te stuiten. Het zal nu elke dag verder bergafwaarts gaan. De hele financiële luchtbel, de huizenluchtbel, de hypotheken luchtbel, het zal allemaal in elkaar ploffen. Maar men is horende doof en ziende blind geweest. Niet alleen de banken, de financiële wereld maar ook de gewone burger die dacht dat de bomen tot in de hemel groeiden.

   
20-8-2011 Vanmiddag met Annelies naar een rustige Lange Nering geweest. Het was aardig uitgestorven. Zouden ze allemaal geschrokken zijn van de economische paniekverhalen in de Telegraaf? Had niet gehoeven als ze mijn voorspellingen in mijn weblog maar eerder hadden gelezen. Iedereen had het kunnen weten. Maar het lijkt net alsof het de mensen nu ineens overvalt. Teveel met eigen belangetjes bezig geweest zeker; en geen oog gehad voor de wereld om hen heen. Het is de hoogste tijd dat een ieder eens buiten het eigen, kleine, vertrouwde kringetje treedt.

   
23-8-2011 De gemeente Noordoostpolder wil op de kruising Marknesserweg / Kamperweg een evenemententerrein aanleggen. Hoewel gesteld wordt dat dit slechts tijdelijk zal zijn, vanwege de bouw activiteiten op de Deel, is dat nog maar de vraag want er wordt maar liefst meer dan 2 miljoen euro aan besteed. Ik kan me dan ook niet aan de indruk onttrekken dat dit nieuwe evenemententerrein grotendeels het beloofde nieuwe evenemententerrein op de Deel gaat vervangen. En dat zou dan weer de zoveelste gebroken belofte zijn om het centrumplan er maar door te drukken. Dat dan bij een omzet daling in het afgelopen jaar van sommige winkeliers in de Lange Nering van 20 procent. En dan is Prinsjesdag 2011 nog niet eens geweest. Het drama van de Deel nadert met rasse schreden!

   
24-8-2011 Hedenmiddag bracht TNT mij wederom een Ziggo doos. Daarin zat, naast vele kabels, aansluitpunten en wat niet al, ook een nieuw Cisco WiFi modem EPC3925 met 4 Giga LAN poorten. Dat leek me wel wat. Na veel gepuzzel had ik eindelijk internet via de kabel; 30 MBit/s down; 3 MBit/s up. Het draadloze gedeelte werkte eerder dan de LAN poorten. Omdat mijn netwerk allemaal 10.0.0.x heeft wilde ik dat modem dus ook zo instellen. Mooi niet; moet minstens 192.168.x.x zijn. Dus ja; alles in mijn netwerk maar aanpassen. Maar ik ging al direct de fout in met het Fritz modem 7390. Die heb ik nodig voor ISDN en DEC telefoons. Ook bleek VoIP ineens niet meer te werken via Ziggo en kon ik ook geen poorten open zetten. In de loop van de middag bleek dat ook de nieuwe (lang verwachte) firmware voor de Fritz Box 7390 er was (internationale versie 84.05.04). Dus die geïnstalleerd. Werkt prima. Hopelijk zijn de DSL verbindingsproblemen nu opgelost. Uiteindelijk heb ik net een opzeggingsbrief voor Ziggo op de bus gedaan. Ik ben er na een dag al weer van genezen. En blijf mooi bij XS4ALL en mijn netwerk met de 10.0.0.x nummers. Al doende leert men…

   
25-8-2011 Vanmiddag met Gerard naar een druk bezochte en zonnige jaarmarkt in Lemmer geweest. In het centrum stonden zo’n 60 kramen en was het weekmarkt. De sfeer was gemoedelijker dan op de zomermarkten in Emmeloord. Vanavond stond er een groot stuk over het komende evenemententerrein aan de Marknesserweg / Kamperweg in “De Noordoostpolder”. Vrije Poldermensen willen beslist niet dat het daar komt. De belofte is dat alle evenementen in het centrum blijven en daar houden we B & W aan.

   
26-8-2011 Wachtende op DHL die me een bestelde D-Link 16-poorts Gigaswitch gaat leveren; besteld via TakeItNow. Vanmorgen nog bij een zonnige zomermarkt in het centrum van Emmeloord geweest. De Friesland Bank stond er ook met een kraam. Hun vorige bestuursvoorzitter was een Offringa. Dat zei ik ze dan ook. Maar nu ziet het weer er slechter uit. In Amerika wordt een zeer grote tornado (Irene) verwacht.

   
27-8-2011 De door TakeItNow geleverde 16-poorts D-Link Gigabit switch (DGS-1100-16) voldoet prima. Hij is fanless; dus geen irriterend geluid van koelende ventilatoren. Inmiddels er al 13 apparaten uit mijn netwerk op aan gesloten.

   
28-8-2011 Een jaar geleden de AVM Fritz!Box 7390 aangeschaft. Geschikt voor ADSL2+ en VDSL, DECT telefoons, vier Giga LAN poorten, WLan (300 Mbits/s). Alles ging goed vanaf het begin; prima apparaat. Totdat begin maart dit jaar XS4ALL met IPTV begon. Wat men allemaal aan het doen is in de KPN centrales weet ik niet. Wel weet ik dat de DSL lijn er daarna regelmatig uit lag. Bij een test met de Fritz!Box 7170 gebeurde dat niet en bleef de verbinding stabiel. Ik had mijn hoop gevestigd op de nieuwe firmware (internationale versie) voor de Fritz!Box 7390. Maar ook nadat ik die half augustus had geïnstalleerd bleven de problemen bestaan. Dus dacht ik; dan maar Ziggo. Toch geeft die ook problemen met VoIP, open te zetten poorten, vaste IP nummers en een dynamisch IP toegangsadres. Ook geen succes dus. Na wat downgraden van de XS4ALL snelheid bleef het probleem bestaan. Blijkbaar reageert de 7390 anders op gewijzigde omstandigheden in de KPN centrale dan de 7170. Daarom nu maar weer de 7170 aan het net gehangen; met de 7390 daar achter. Ik wacht nu maar op VDSL of de glasvezelkabel.

   
29-8-2011 Vanavond gekozen als voorzitter van het PBO (Programmabeleid Bepalend Orgaan) van Radio Noordoostpolder.

   
30-8-2011 Vanavond naar commissievergadering Woonomgeving geweest. Er waren maar liefst 5 insprekers over het toekomstige evenementenplein aan de Kamperweg / Marknesserweg. Ze waren allen verbolgen dat ze het nieuws uit de krant hadden moeten vernemen. Ook de commissie had de nodige vragen. De wethouder zei dat het nu uitsluitend over de aankoop van het terrein gaat. Maar in het raadsvoorstel wordt toch duidelijk gesproken over een evenemententerrein en kosten van meer dan 2 miljoen euro. Verder liepen er in de kantine al aardig wat mensen met iPads2 rond. Ben benieuwd hoe goed dat gaat werken!

   
31-8-2011 Vastgesteld kan worden dat zolang het burgerraadslid afziet van lidmaatschap van een van de in Hoofdstuk V van de Gemeentewet bedoelde commissies, zijn of haar lidmaatschap niet in strijd is met het bepaalde in artikel 2, vijfde lid, van het Modelreglement. Overigens merken wij op dat het Modelreglement moet worden beschouwd als een nadere aanduiding en invulling van de door de Mediawet 2008 aan het programmabeleidbepalende orgaan (pbo) opgelegde taak en gegeven bevoegdheid.

   
1-9-2011 Nu in het standaardpakket van kabelbedrijf Ziggo: Ned 1 HD, Ned 2 HD, Ned 3 HD, RTL 4 HD, RTL 5 HD, RTL 7 HD, RTL 8 HD, SBS 6 HD, NET 5 HD, Veronica HD, Eurosport HD en National Geografic Channel HD. Journaal 24 zit nu ongecodeerd in het standaard pakket. Tevens zit Uitzending Gemist nu ook kosteloos in dit pakket.

   
2-9-2011 De tent voor het Pieperfestival wordt nu voor de allerlaatste keer opgebouwd op De Deel. Een fantastisch evenement verdwijnt voorgoed uit het centrum.

   
3-9-2011 Dus DigiD is niet meer veilig? Dat zou kunnen. Maar waarom minister Donner nu zegt dat we ook weer terug moeten naar de papieren overschrijvingsformulieren verbaast me in hoge mate. Wat hebben de banken met DigiD van doen? Of is internet bankieren nu ineens ook niet veilig meer? Het zou natuurlijk kunnen. Uiteraard is alles te kraken. De consequentie is dan wel dat heel internet op slot gaat. En dat zie ik toch echt niet gebeuren!

   
4-9-2011 Gistermiddag naar de eerste clubmiddag in het nieuwe seizoen van de computerclub (in de Erven) geweest. Gisteravond heeft Annelies me naar Bant gebracht. Daar werd weer een schuurfeest gehouden. Er zou zo'n 1900 man komen. In diverse schuren speelden de meest uiteenlopende bands. Ik dronk bier en ging later naar de toiletten: verschillende dakgoten met gaas er over. De hele avond door trof ik vele ( oude) bekenden. Er was bijna niet door de mensenmassa heen te komen. Maar het was erg gezellig. Na afloop lukte het me niet een taxi te bestellen of met iemand mee te rijden. Ik besloot daarop dan maar terug naar Emmeloord te wandelen. Dat valt nog niet mee; ik vertrok kwart over drie en kwam hier na vijven aan.

   
5-9-2011 Vandaag is mijn rode lelijke eend 25 jaar geworden. Dat betekent dat ik vanaf heden geen wegenbelasting meer hoef te betalen. (€ 12 p. mnd.)

   
6-9-2011 En weer op bezoek bij Mediamarkt in Zwolle. En weer bij de Apple afdeling. En weer met de iPad2 bezig.

   
6-9-2011 Zojuist thuis een lang gesprek met Berry Brinkhorst van Omroep Flevoland gehad over mijn radio interview morgenavond over het medium radio.

   
7-9-2011 Afgelopen avond was ik (met Gerard) tussen half zeven en zeven te gast bij Omroep (Radio) Flevoland; voor het programma Op De Voorgrond. Jeroen van der Laan had in de prachtig nieuwe radiostudio een gesprek met mij over het radio verleden. Ik had vier stukjes radio opname meegenomen. Helaas kon ik alleen maar een stukje Pick of the Pops afdraaien omdat de rest geen 44,1 MHz was. Maar ik heb de tijd toch volgepraat. Hoewel ik het zelf in eerste instantie niet zo denderend vond viel het me toch nog mee toen ik het via de site van Omroep Flevoland terug beluisterde.

   
9-9-2011 Al lig je verkouden op bed dan nog kun je communiceren met de buitenwereld;in dit geval via de iPad. Terwijl Der Alte digitaal tot me komt, en de papieren zakdoekjes in grote getale aanwezig zijn, tik ik dit in. Morgen ga ik, ongeacht de lichamelijke toestand, naar het Pieperfestival; zowel in de middag als op de avond. De laatste maal op de Deel wil ik toch nog meemaken.

   
10-9-2011 Vanmiddag met Annelies naar laatste Pieperfestival op de deel geweest. Het was weer ontzettend druk; mede vanwege de gratis patat. Notabelen uit diverse plaatsen (waaronder brurgemeester Dick Stellingwerf van Lemsterland) probeerden de Aardappeleters van van Gogh uit te beelden. We hebben ons vier uur lang uitstekend vermaakt. Helaas is het nu afgelopen. Dit was het laatste Pieperfestival op de deel.

   
11-9-2011 Afgelopen avond/nacht ben ik, ondanks mijn verkoudherid, naar de tent van het Pieperfestival op de Deel geweest. In het begin was het nog niet zo druk. Bijna de gehele avond zat ik achter in de zaal op een stelling; met koorts en snotterende neus. Pas aan het eind liep ik wat door de massa heen en had wat gesprekken. Rond drie uur wandelde ik terug bnaar huis. Bedacht daarbij dat dit gebeuren dus nu voorgoed is verdwenen uit het centrum.

   
12-9-2011 Vandaag is mijn dochter Anna 31 jaar geworden.

   
13-9-2011 Frits Wester vertelde in het half acht RTL4 nieuws dat hij uit regeringskringen heeft vernomen dat men met alle mogelijkheden rekening houdt; ook met de mogelijkheid dat Griekenland failliet gaat. Frits Wester heeft dit echter met een grote zekerheid gebracht. Vele nieuwssites hebben dat over genomen. De vraag is nu of het verhaal klopt. Tekenend is dat het acht uur journaal er amper aandacht aan heeft besteed. Persoonlijk denk ik dat het verhaal klopt. Maar het mag niet zo hard gebracht worden omdat er anders paniek uitbreekt. Dus maar eens kijken wat de AEX de komende dagen gaat doen.

   
13-9-2011 Ik denk dat ik op de 50-plusbeurs maar eens aan Jan Nagel van 50Plus ga vragen hoe hij toen Politiek Cafe "In de rooie haan " heeft opgezet.

   
14-9-2011 Het gaat over miljarden en miljarden euro’s. Griekenland moet geholpen worden. Griekenland moet niet meer geholpen worden. Griekenland gaat failliet. Een land kan niet failliet gaan. Mensen denken dat ze pensioen krijgen omdat ze altijd premies hebben betaald. Maar die premies zouden twee keer zo hoog zijn geweest als het pensioenfonds zijn geld niet belegd zou hebben. Bijvoorbeeld in Griekenland. Allemaal krokodillentranen. Alles hangt met alles samen. Straks ploft de boel; als een dominospel. Wat heb ik toch veel, wat ik jarenlang in deze weblog heb beweerd, terug gezien in “De Schuldenberg” van ex Robeco Jaap van Duijn. Veel cijfers, veel statistieken, veel grafieken. Maar daardoor de feiten en de feiten. Zonder opsmuk. Noem maar twee punten: 15 % van de woningbezitters in Nederlanders heeft een hogere hypotheekschuld dan de waarde van de woning. En de Nederlanders hebben 719 miljard aan schulden. Het is niet alles goud wat er blinkt!

   
15-9-2011 Hedenmorgen zag ik, tot mijn grote genoegen, dat men naast mijn huis bezig was een nieuwe KPN straatkast te plaatsen. Deze nieuwe, grotere kast is over de oude, bestaande kast heen gezet. En er loopt inmiddels een glasvezelkabel naar toe. Binnenkort komt er een omvormer in de straatkast die de glasvezelkabel met de koperdraadjes gaat verbinden. Nadat dat is gebeurd kan XS4ALL mij VDSL gaan aanbieden waarbij download snelheden tot 40 MBit/s mogelijk zijn; upload snelheid 3 MBit/s. Mijn Fritz!Box 7390 kan gemakkelijk worden omgeschakeld van ADSL2+ naar VDSL. Nu maar eens, net als 11 jaar geleden, dagelijks de postcode check doen en zodra het mogelijk is bij XS4ALL upgraden naar VDSL. Spannend!

   
16-9-2011 Gisteravond ben ik weer naar het gemeentehuis geweest. In verband met de renovatie van de raadzaal was er een officiële opening om kwart over zeven door burgemeester Aucke van der Werff. Dit was de allereerste keer dat de beelden vanuit de raadzaal via drie camera’s aan het plafond rechtstreeks via internet te volgen waren. En ook de daarop volgende raadsvergadering. Alle sprekers kwamen goed in beeld; zowel vanaf het katheder als vanaf de interruptie microfoons. De raadsleden dienden zich daarbij aan te melden met hun pasje zodat hun naam en partijnaam onder in beeld kwam. Door allerlei omstreden onderwerpen op de agenda duurde de vergadering tot kwart over elf. Na een raadsvergadering zijn de beelden per onderwerp op te vragen via http://raad.noordoostpolder.nl.

   
17-9-2011 Vanmorgen naar de twee grote tenten op de Deel geweest: In & Outdoor Event; een soort Woonbeurs. Toen ik tegen twaalven deze tenten verliet besefte ik dat dit de laatste tenten op de Deel zijn. Hierna is het definitief afgelopen. Eerst krijgen we de aanleg van één van de nieuwe rotondes in de Kon. Julianastraat. Maandenlang zal het verkeer in het centrum daardoor vast komen te zitten. Vervolgens vindt de bouw op de Deel plaats; dat gaat twee tot twee en een half jaar duren. Dat zal tot een verschrikkelijke verkeerspuinhoop leiden. Met daarbij de bouw van een tweede nieuwe rotonde. En daarna komt het drama van de bevoorrading van de nieuwe supermarkt, het moeilijk te bereiken parkeerdek en de te verwachten leegstand van sommige nieuwe winkels. De komende jaren zullen dus redelijk dramatisch voor Emmeloord gaan verlopen.

   
18-9-2011 Zojuist een uur vertoefd in de studio van Radio Noordoostpolder alwaar de Zondagavondradio wordt gepresenteerd; geestelijke muziek op verzoek. Ik heb ooit dit programma nog geïntroduceerd; in maart 1988; toen we ook op de zondag gingen uitzenden. Ik vond het vanavond een hele goede sfeer en iedereen was druk bezig alle verzoekjes af te handelen. De muziek kwam ditmaal niet uit de computer maar van de welbekende Compact Disc.

   
19-9-2011 Dus de garanties die Nederland aan het Europese noodfonds, en aan financiële instellingen, heeft gegeven kunnen oplopen van 80 tot 120 miljard euro. Als daar werkelijk een beroep op wordt gedaan zijn de huidige bezuinigingen over vier jaar (van 18 miljard euro) maar peanuts. Maar het lijkt net alsof men er niet over wil praten. Alsof men, net als een struisvogel, de kop in het zand steekt. Nu is het natuurlijk ook erg moeilijk voor te stellen wat de verregaande consequenties zullen zijn. Eén ding is wel zeker; we staan aan de rand van de afgrond. En er hoeft nog maar weinig te gebeuren of we storten werkelijk het ravijn in. Wat de mooipraters ook blijven beweren. En dan zijn de rapen gaar. Of word ik nu nog steeds als een doemdenker gezien?

   
20-9-2011 Vanavond bestuursvergadering Stichting Lokale Omroep (Radio) Noordoostpolder in het gemeentehuis bijgewoond. Het was weer een volle agenda.

   
21-9-2011 Terwijl ik naar de Algemene Politieke Beschouwingen kijk vraag ik me in gemoede af wat de beheerders van web-log.nl toch hebben uitgehaald. Hun site heeft maanden plat gelegen vanwege een vernieuwing van hun platform. Dus duizenden gebruikers konden niet meer bij hun site. Vandaag schijnt het weer online te zijn. Maar veel werkt nog niet goed. Nog steeds zijn vele weblogs om onverklaarbare reden onbereikbaar of zijn alle ingevoerde artikelen, plus de opmaak, verdsenen, de systeembeheerders die dit op hun geweten hebben moeten ze gewoon kielhalen! Grote prutsers zijn het!

   
22-9-2011 In Duitsland gaan er geruchten rond dat er voorbereidingen worden getroffen om al in oktober of november plotseling de eurozone te verlaten en de D-Mark weer in te voeren. De autoriteiten zouden dit echter tot op het allerlaatste moment willen ontkennen, om zo een massale run op de banken te voorkomen en de bevolking van de ene op de andere dag voor een voldongen feit te stellen. Een valuta hervorming is in Duitsland al lang geen complottheorie meer, zeker niet nu steeds meer gerenommeerde specialisten en economen hier openlijk over speculeren.

   
24-9-2011 Vanmorgen zijn ze begonnen met de buis van de glasvezelkabel naar de KPN straatkast aan te leggen. Ze zijn nu (19.00 uur) nog bezig. Maandag wordt de glasvezelkabel zelf er door geblazen en aangesloten op de omvormer in de straatkast.

   
24-9-2011 Op deze zonnige zaterdagmorgen heb ik vanwege Burendag een bezoek gebracht aan Nieuw Jeruzalem kerk en buurthuizen de Brulboei & Revelsant.

   
25-9-2011 Donderdagmiddag zijn Gerard en ik naar de Jouster Merke geweest. Het was, zoals gewoonlijk, weer erg druk en mooi weer. We wandelden door de hoofdstraat met de honderden kramen naar het eind. En keken overal rond. Later wandelden we terug, maakte foto’s bij de kroegen. Keken in diverse winkels en reden half vier terug naar Emmeloord. Net op tijd op live Geert Wilders te zien met “Doe es normaal man”.

   
26-9-2011 Afgelopen dag is er nog geen glasvezelkabel door de afgelopen zaterdag aangelegde glasvezelbuis geblazen. Ik hoop dat het morgen gebeurt; om te kijken hoe dat gaat; om er foto’s van te maken; om te weten dat snellere uploads en downloads er aan komen. Om te ervaren dat de elektronische snelweg inderdaad een snelweg is geworden.

   
27-9-2011 Vanmiddag is er weer een ploeg bezig geweest met de glasvezelstructuur. Nu zijn er vier gekleurde, kleinere buizen door de grote blauwe, reeds ingegraven, buis geblazen. En wel omhulsels in de kleuren rood, blauw, geel en groen. In de rode buis is een blauwe glasvezelkabel geblazen; althans; een blauw omhulsel waarin weer diverse glasvezelkabels zitten; minstens twee; voor lichtsignalen heen en terug. Omdat er geen sleutel van de straatkast aanwezig was heeft men de kabels open en bloot achter de kast laten liggen. Het lijkt me dat de kabels spoedig de kast ingevoerd moeten worden. Daarnaast moet er een omvormer worden geplaatst; van glas naar koper. En nog een voedingskabel; voor omvormer en koeling. Tenslotte zullen, waarschijnlijk op aanvraag, stuk voor stuk de bestaande telefoonkabeltjes worden omgezet; voor zover dat mogelijk is. Men zal toch thuis een aangepast modem moeten hebben. Oude telefoon aansluitingen thuis blijven waarschijnlijk in de straatkast ook op de oude aansluiting zitten.

   
28-9-2011 Gisteravond naar een vergadering van de commissie Woonomgeving in het gemeentehuis geweest. Voor het eerst zat ik in een zetel in de raadscircel en bestudeerde de vijf camera’s bovenaan die de beelden via internet naar de mensen thuis verstuurden. Je kon de beelden ook zelf zien via twee beamers die het beeld projecteerden. Ik zat lange tijd naar die beelden te kijken en dacht daarbij na om de beelden ook op TV uit te zenden via RTV Noordoostpolder (Radio Noordoostpolder). Volgens insiders kan dat via een tweede (tijdelijke) internetstream van 1 MBit/s. Moet voldoende zijn. De studio kan dat signaal dan oppikken en omzetten via een Ziggo decoder naar het kabelnet. Daar is het dan te zien op een analoog kanaal en een digitaal kanaal (tussen 40 en 50). Maar voor het zover is moeten er eerst nog wat (financiële) plooien gladgestreken worden. Omdat de raads- en commissievergaderingen ten allen tijde via http://raad.noordoostpolder.nl terug gezien kunnen worden zijn notulen niet meer noodzakelijk. Gisteren werden dan ook, door de commissieleden, de laatste notulen goedgekeurd.

   
29-9-2011 Vanmorgen stond er vanaf acht uur een kleine graafmachine bij de KPN straatkast hier om de hoek. Ik zag dat de glasvezelkabels weer open en bloot lagen. Dus dacht ik dat ze vandaag die kabels wel de kast in zouden voeren en daarna aan een omvormer zouden aansluiten. Maar vanmiddag om half zes was de kleine graafmachine ineens weer verdwenen terwijl de kabels er nog steeds lagen. Het is onbegrijpelijk voor me hoe KPN Telecom dit allemaal regelt met haar onderaannemers. Afgelopen zaterdag was een ploeg van zes man tot na acht uur ’s avonds nog bezig de blauwe glasvezelbuis de grond in te krijgen. “Want maandag gaat men blazen”. Nou, dat duurde al tot dinsdag. Nu is het de vraag wanneer de volgende stap wordt genomen. Ik wacht maar weer af.

   
30-9-2011 Vanmiddag is men begonnen de nieuw aangelegde glasvezelkabel vanaf de KPN straatkast bij mij in de buurt in de omgeving van Toutenburg aan een reeds bestaande glasvezelkabel te koppelen. Daartoe heeft men een groot afneembaar omhulsel genomen en dat onder de bestaande glasvezelkabel gelegd; die een paar jaar eerder van de KPN centrale naar het Antonius ziekenhuis is aangelegd. Hierna is de blauwe buis van die bestaande glasvezelkabels wat “gestript”. Vervolgens heeft men twee binnenste “buizen” met (gekleurde) glasvezels in takt gelaten. Die lopen gewoon door. Vanuit de derde buis heeft men ongeveer 24 glasvezels aan de glasvezels naar de straatkast gelast. Daarna is er een deksel op het zwarte omhulsel gezet en is de kuil dicht gegooid. Maandagmorgen half negen gaat men de glasvezelkabels de straatkast invoeren. Ik zal er weer aanwezig zijn met mijn fototoestel.

   
1-10-2011 Hedenmorgen zijn de glasvezelkabels de KPN straatkast ingevoerd. Nu nog wachten op de VDSL2 aansluiting met snelheden van 40 tot 50 MBit/s.

   
2-10-2011 Vijf jaar na de controversiële toespraak van Paus Benedictus XVI over de islam in Regensburg heeft de Rooms Katholieke Kerk een 180 graden ommezwaai gemaakt en is er een onheilig samenwerkingspact ontstaan tussen het Vaticaan en de islam, waarbij de met name door moslims vervolgde christelijke minderheden in het Midden Oosten volkomen worden genegeerd en aan hun lot worden overgelaten, en de joodse staat Israël de schuld van alle problemen in de regio krijgt.

   
3-10-2011 Vanmorgen waren, voor achten, al twee monteurs (uit Rotterdam) bezig met de KPN straatkast. Allereerst voerden ze de vier gekleurde buizen (rood, blauw, geel en groen) vanuit de grote blauwe buis via een zwarte buis de straatkast binnen. Vervolgens pakten ze een soort glas la. Hierna klikten ze stukjes glasvezelkabel met reeds gemonteerde eindaansluitingen in de glas la. Vervolgens gingen ze met een lasapparaat de verschillende glasvezels aan elkaar lassen. Vier glasvezels werden aan de twee glasvezels van de glas la gelast. De overige 20 glasvezels (uit twee van de acht kleine gekleurde buisjes uit de rode buis) werden aan andere glasvezels gelast om weer retour te gaan. Op deze manier kunnen de niet gebruikte glasvezels gebruikt gaan worden bij een volgende straatkast. De volgende monteur (s) moet (en) een systeem plaatsen waar de verschillende koperen (huis) aansluitingen op aangesloten worden. Bij het lassen en het inleggen van de verschillende glasvezels kreeg ik sterk het idee dat er langzamerhand grenzen beginnen te komen aan mijn bevattingsvermogen. Wat een boeiende wereld!

   
4-10-2011 Naar vergadering Feestcommissie 25 jaar Radio Noordoostpolder geweest. Vanaf zaterdag 8 oktober zes weken lang terugblik van 10 tot 12 uur.

   
5-10-2011 Staan we nu aan de rand van de financiële afgrond of zijn we er al ingestort? Dexia staat nu op omvallen. De domino stenen beginnen nu echt om te vallen. Wat zal het IMF deze week over Griekenland rapporteren nu de belastingambtenaren daar ook al staken? En wat gaat dat voor Nederland betekenen? Zijn er overeenkomsten met de jaren dertig? Of wordt het nog erger? Het lijkt wel of de mensen er niet aan willen denken. De soap series zijn belangrijker. Het denken is al lang geleden afgeschaft. Kop in het zand steken. Waarom bereiden we ons geestelijk niet beter op wat komen gaat? Dan kunnen we het waarschijnlijk beter aan. Of denken we werkelijk dat alles zo zal blijven zoals het nu is? “Gaat u nu maar rustig slapen”.

   
6-10-2011 Vanmiddag naar Open Huis van het Ir. D. F. Wouda-gemaal in Lemmer geweest. De afgelopen dagen was dit Werelderfgoed stoomgemaal in werking.

   
7-10-2011 7 oktober 2006: Op 7 oktober 1976 (nu precies 30 jaar geleden) kocht ik het boekje “De Komende Computermaatschappij”; geschreven door J.L. van Baaren (Stichting Moria). Het eerste wat ik daarna deed was een Bijbel pakken en kijken of er inderdaad in Openbaring 13:16-18 over het Beest en 666 gesproken werd. Dat was dus zo. Sinds die tijd heb ik alle ontwikkelingen betreffende deze materie gevolgd. En het heeft me verbijsterd dat het de afgelopen 30 jaar precies die kant is uitgegaan. Niet alleen dat praktisch de hele wereld nu elektronisch betaalt; ook alle handelingen van de mensen zijn nu te volgen via bankrekeningen, internetbezoek, verzonden mails, de GSM, rekeningrijden, de OV chipkaart, Digitenne, paspoort, enz. Wie er niet aan mee doet wordt uitgestoten; diens rekeningen worden geblokkeerd; men kan niet meer kopen en verkopen.

   
8-10-2011 Vanmorgen was ik, met Cor Scholten, tussen tien en twaalf te gast bij Radio Noordoostpolder. In het kader van jubileum uitzendingen spraken we met Kitty Hogeveen over de begintijd van de lokale omroep; nu 25 jaar geleden. Ik had vier geluidsfragmenten meegenomen; twee van de officiële (kabel) opening op zaterdag 15 november 1986 en twee van de officiële (ether) opening op zaterdag 5 maart 1988. Het werden twee gezellige uurtjes met muziek uit 1986; door mij uit de Top 2000 geplukt. Cor had een plakboek meegenomen waar ik ook vele malen in voor kwam. De komende zes zaterdagochtenden staan ook in het teken van dit 25 jarig bestaan. Op zaterdag 19 november is er een Open Huis.

   
11-10-2011 Gistermorgen is er een boekenschrijfster bij me geweest om me te interviewen over de selectie en de begindagen van de polder. Ik ben er maar eens goed voor gaan zitten en heb uitgebreid verteld over de grote verschillen tussen boeren- en arbeiders gezinnen in deze polder. Over de arbeiders in de arbeiderswoningen. Over de sub huisnummers (met voegsel) en over alle andere onheuse bejegeningen. Inmiddels een concept tekst ontvangen en die liegt er niet om. Maar inhoudelijk kan ik er helemaal achter staan en daar gaat het om!

   
12-10-2011 Toen ik vanmiddag met neef Atze in Lemmer was zagen we op het strand dat er druk gebouwd wordt aan een strandpaviljoen. Jaren geleden zou Johan Visser van The Bottom daar gaan bouwen maar nooit iets van gezien. Als dit komende zomer klaar is ga ik er zeker vaak heen op de avond om daar lekker op het terras te zitten met zicht op het strand en het water.

   
13-10-2011 LEMMINGEN - Wethouder Wouter Ruifrok (PvdA) zegt in De Noordoostpolder van dinsdag zijn conclusie te trekken als volgende maand de gemeenteraad de plannen voor de Deel weg stemt. Alsof dat zo belangrijk is. Het gaat hier echter helemaal niet om de positie van een wethouder; het gaat hier over een onzalig plan voor bebouwing op de Deel. Wethouder Willy Schutte (CDA) meende vorig jaar al te moeten twitteren dat de OZB met 15 % omhoog gaat als de plannen worden afgeblazen. Wat een gotspe! Inmiddels gaat de OZB per 1 januari met maar liefst 42 % omhoog. Er komen van gemeente zijde steeds meer opgeblazen beloften en onverholen dreigementen aangaande de plannen voor het Stadshart. Terwijl van bewonerszijde en vanuit de middenstand steeds meer bezwaren opklinken. Het draagvlak, dat er voor maart 2006 nog was, blijkt langzaam maar zeker volkomen weg te smelten. Maar de meerderheid van de Raad blijft nog steeds in de plannen voor een nieuw Stadshart geloven. Doof voor geluiden uit de samenleving, doof voor economische indicatoren, doof voor nieuwe technologische ontwikkelingen. Doof ook voor het feit dat verschillende winkeliers in de Lange Nering al een omzetdaling van 20 % voor de kiezen hebben gehad. Het lijkt er sterk op dat ProVast de rattenvanger van Hamelen is geworden.

   
14-10-2011 De gemeenten krijgen nu ook een stress test aangaande toekomstbestendigheid. Risicoprofiel is toegenomen. Grondbedrijven lopen financiele risico's. Als de gemeente zakt voor de test is de kans groot dat het een artikel 12 gemeentevwordt; onder toezicht dus.

   
16-10-2011 Gistermorgen tweede jubileum uitzending van Radio Noordoostpolder bijgewoond. Daarnaast ook nog een vergadering gehad. Omdat die erg uitliep ben ik niet naar de Open Dagen van het Antonius ziekenhuis en het Vrouwencentrum geweest. Wel de hele middag op de computerclub doorgebrcht. Gisteravond een verjaardag gevierd.

   
17-10-2011 Het gaat er in de politiek niet om je sterk te profileren of je gelijk te halen maar te beseffen dat het altijd over echte zaken voor de burger gaat.

   
18-10-2011 Web-log.nl is veranderd in weblog.nl en dat zullen ze weten ook! Al meer dan twee maand hebben de vierhonderdduizend bloggers van web-log.nl problemen met hun gemigreerde site. Bij velen zijn de honderden teksten met even zo vele foto’s nog steeds spoorloos. Op de update bladzijden zijn inmiddels tientallen woedende reacties geplaatst. Ik vraag me in gemoede af of dit nog werkelijk goed komt. Gebeuren migraties tegenwoordig zonder enige testfase? Wordt er tegenwoordig in de ICT maar wat aangekloot? Ben benieuwd hoe weblog.nl er in de komende maand uit gaat zien.

   
19-10-2011 Ik zou vandaag een nieuwe teruglever meter van Enexis krijgen. Want ik wil zonnepanelen plaatsen. Maar omdat ik dat niet voor volgend jaar ga doen heb ik het (voorlopig) afgezegd. Een tweede reden is dat het geen slimme meter is. Volgens mij moet die combinatie uitstekend kunnen. De volgend jaar aan te schaffen (drie) zonnepanelen zullen ongeveer 550 kWh per jaar gaan leveren. De terugverdien tijd zal daardoor 12 tot 15 jaar bedragen. Eerst maar voorjaar; dan begin ik met voldoende zonlicht.

   
21-10-2011 Noordoostpolder, Tiel en Zaltbommel hadden vandaag geen stroom. Problemen met transformators in de hoogspanningsstations. Ja, de geprivatiseerde energiebedrijven geven wel veel uit aan topsalarissen en glamour papers maar onderhoud plegen; dat is van een geheel andere orde. Of ligt dat nu uitsluitend aan de afgescheiden netwerkbeheerder Enexis?

   
22-10-2011 Is er een reden voor, dat sommige mensen (soms zeer ijverige, keurige en ernstige mensen) niet zalig worden en andere (soms zo buitengewoon slechte) mensen wel? De Bijbel geeft daarop een antwoord dat voor ons, hoogmoedige mensen-vol-zelfverbeelding, onaanvaardbaar is: God kiest uit wie Hij wil (Romeinen 9 vers 18). Dit houdt in, dat er geen waardigheid of verdienste van mij in rekening wordt gebracht en anderzijds, dat geen onwaardigheid van mij me buiten sluit uit de genadige verkiezing.

   
22-10-2011 Vanmorgen waren Etienne Glebbeek en Ronald Takes te gast in een jubileumprogramma van Radio Noordoostpolder. Bijzondere gasten want ze waren vanaf het eerste uur betrokken bij de uitzendingen van Radio Noordoostpolder. Die uitzendingen vonden plaats in een studio boven de voormalige Luifel in de Lange Nering. Apparatuur van medewerkers; eierrekjes door mij aan de wanden in de spreekcel geplakt. Maar de sfeer en het enthousiasme waren toen prima. Vijf en twintig jaar geleden; alsof het gisteren was! Jammer dat Etienne en Ronald nu geen medewerkers meer zijn. Maar ze hebben hun draai nu goed gevonden bij NOS en SBS6.

   
23-10-2011 In "Over Flevoland gesproken" zegt nieuwe voorzitter SP Dronten dat PvvP in 2014 wordt opgeheven. Erg vreemd; hier is dat totaal niet bekend.

   
23-10-2011 “Alles wijst erop dat het om tien Arabische landen in het Midden-Oosten gaat (Ismaël). Daar waart de geest rond die stamt uit de tijd van de torenbouw van Babel. Het nieuwe (vierde) Rijk zal zich tot een grote macht ontwikkelen die een generatie lang zal duren. Het is een verzameling van landen die als los zand aan elkaar hangen. Dit rijk verpulvert tenslotte zo, dat het stof wordt en de wind alles zal wegblazen zodat er niets van overblijft”.

   
24-10-2011 Minister Jan Cees de Jager: “Al het geleende geld aan Griekenland komt terug; met rente”. Hoogleraar Arnoud Boot: “We zullen tot 75 % moeten afschrijven op de Griekse leningen”.

   
25-10-2011 Wethouder Poppe memoreerde vanmiddag dat de "Ervaar het OV" bijeenkomst, met meer dan 100 bezoekers, mede vanwege de PvvP georganiseerd is

   
25-10-2011 Gisteravond een goede en inhoudelijke vergadering van het PBO (Radio Noordoostpolder) gehad. Ondermeer gesproken over Media Aanbod Beleid 2012.

   
26-10-2011 Vanuit Duitsland via T-Online EyeTV Netstream DTT besteld en ontvangen. Hiermee zijn de ongecodeerde Digitenne signalen (Nederland 1,2 en3 plus Omroep Flevoland) live op PC en iPad te zien. Het heeft even geduurd want de Digitenne signalen komen vanaf de KPN toren in Lelystad en er staan hier diverse flats rondom. Maar nu heb ik dan eindelijk live beelden op diverse PC’s.

   
27-10-2011 Vanavond naar Inloopavond van de wijk Revelsant in een vol buurthuis geweest. Het ging over groen in de wijk en de uitslag van de enquête.

   
30-10-2011 Het Drama van de Deel. Zo zou een kop in de krant over enige jaren kunnen luiden. Het had zo mooi kunnen zijn; een park op de Deel; een parkeergarage er onder. Maar het mocht niet zo zijn; de drie projectontwikkelaars haakten af. En dus verzon Tom Poes een list: ProVast in Den Haag; jongens van StaVast. Nou; we hebben deze week in het gemeentehuis kunnen zien wat voor onheil ons boven het hoofd hangt. Van de oorspronkelijke plannen is al weinig meer over; en het lijkt net een verrassingspakket. Dat is natuurlijk logisch; zo gaat het altijd. Gewijzigde omstandigheden, de markt is veranderd, voortschrijdend inzicht, verzin het maar. Maar waar het op neerkomt is dat de Deel toch grotendeels wordt bebouwd. En er een kleine plek voor festiviteiten overblijft. Niet alleen dat de bereikbaarheid van het centrum een stuk moeilijker gaat worden; we raken ook ons unieke plein kwijt. Dat is vorig jaar verkwanseld door een meerderheid van de Raad. Hoe is het mogelijk? Ik ben een democraat in hart en nieren, en heb dus een meerderheid te accepteren, maar het is me tot op de dag van vandaag een raadsel hoe die meerderheid kon ontstaan. Blijkbaar nieuwkomers in de Raad die een frisse, vlotte en dynamische polder willen. Tenslotte vraag ik me af hoe fietsers via de bebouwde Deel naar de Lange Nering moeten komen. En hoe lang het bouwgebeuren op de Deel, met de nodige overlast, zal gaan duren. O, wat zullen we er een spijt van krijgen!

   
31-10-2011 Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat ik mijn eerste PC kocht. Komende uit de mainframe wereld was dit toch wel een openbaring. De Headstart (Dos 5.0) had ondermeer WP 5.1, Lotus 1-2-3 en DBase 4. Vier jaar later kocht ik een Vobis PC. Onder Windows 3.1 draaiden toen ondermeer Word, Exel, Access en Internet. In de loop van de jaren werden de PC’s steeds sneller en de beeldschermen steeds dunner. Uitmondend in een tablet: de iPad2. In twintig jaar is er heel wat veranderd op het gebied van de automatisering (ICT) en de mogelijkheden van internet.

   
31-10-2011 Gisteren heeft mijn Radio Luxembourg pagina 302 bezoekers gehad.

   
1-11-2011 Nu nog maar 6 regionale omroepen op digitale kanalen van Ziggo (30-39). Omroep Flevoland: 34; TV Oost: 30; Omrop Fryslan: 32, RTV Drenthe: 33; Omroep Gelderland: 35; RTV Noord: 36. Lokale Omroepen nu op digitale kanalen 40-49.

   
1-11-2011 Vandaag kennen Annelies en ik elkaar acht jaar.

   
2-11-2011 Ik sprak in deze weblog al eerder over vallende dominostenen voor wat betreft de euro crisis in Europa. Op dit moment buitelen de gebeurtenissen over elkaar heen. Is het niet dat Griekenland een referendum wil over de gevolgen van het nieuwe noodfonds; dan wel het bericht dat de hele legertop is vervangen. Dreigt er een nieuwe militaire coup? Volgens mij is alles nu al werkelijk in de afgrond gestort maar onze houding is nog steeds dat het niet zo is. We houden nog steeds de schone schijn op. Niet alleen Griekenland gaat failliet maar waarschijnlijk de hele EU. We houden de moed er in; we houden nog steeds gloedvolle betogen in de Tweede Kamer. “Gaat u nu maar rustig slapen”. Maar ook nu staan we aan de vooravond van zeer ingrijpende gebeurtenissen die heel Europa op de grondvesten zullen doen schudden.

   
3-11-2011 Het is nu 24 uur na mijn vorige posting. De gebeurtenissen in Europa blijven over elkaar heen buitelen. De Griekse premier Papandreou treedt af. Tweede Kamer heeft een ingelast Algemeen Overleg over de Eurocrisis. Wat gaat vandaag nog meer brengen?

   
4-11-2011 Vandaag naar de HCC beurs in de Jaarbeursdag in Utrecht geweest. Waren vroeger alle hallen bezet met zo’n 100.000 bezoekers; nu was er slechts één hal bezet met een stuk minder bezoekers. Het lijkt een aflopende zaak te worden. Later de renovatie van het NS station (knooppunt treinen) bekeken. Deze renovatie gaat tot 2020 duren. De OV Chipkaart paaltjes bestuderende viel op dat nog slechts zo’n vijf procent in– en uitcheckt. Volgens mij veel abonnementhouders en studenten. Het gaat nog wat worden als eind 2012 iedere NS reiziger die kaart moet gaan gebruiken!

   
4-11-2011 Ik vraag me zo langzamerhand af of er nog iemand precies weet hoe de financiële situatie van de eurolanden is. Via banken en pensioenfondsen is alles zo aan elkaar gekoppeld dat er amper nog een zinnig woord over te zeggen is wat de gevolgen zijn als er ergens iets mis gaat. Vallen de andere dominostenen dan ook om of wordt er drukte om niets gemaakt? In ieder geval ben ik blij dat de president van de Nederlandse Bank er op gewezen heeft dat Nederlanders te veel schulden hebben; met name te hoge hypotheekschulden. Ik vind het werkelijk niet te snappen dat veel mensen de advertenties napluizen om te kijken waar de boodschappen het goedkoopst zijn maar aan de andere kant bijna blindelings hun hypotheek akte tekenen. Die akte wordt van te voren niet nageplozen. Maakt de jacht naar status en aanzien blind voor de gevolgen? Waar komt toch die tomeloze onrust vandaan van altijd maar meer en meer? En zal dit “meer” uiteindelijk niet uitmonden in “minder”? Eigenlijk is het zeer fascinerend deze hele euro crisis dag na dag te volgen. En te zien dat de zich zelfverzekerd voordoende politici het uiteindelijk ook niet weten.

   
6-11-2011 Vanavond weer een uurtje in de studio van radio Noordoostpolder geweest. Er was nu eerst een verzoekprogramma met geestelijke kinderliedjes. Na achten begon het geestelijke verzoekprogramma voor ouderen. Ik liet me door een jonge technicus uitleggen hoe de CD spelers werkten en hoe de tijd op het digitale mengpaneel aftelde. Ook spraken we over verschillende kerken. Hij was van Pro Rege (vrijgemaakt). Ik zei dat ik ook uit een vrijgemaakt nest kom maar sinds 1968 een “Buiten Verbander” ben geworden. Volgens mij liepen er nog meer Vrijgemaakten rond. Ergens heb ik er nog steeds een zwak voor maar dat starre “wij zijn de ware kerk” getuigt toch van een zelfingenomenheid en een hoogmoed waar ik me niet mee wil vereenzelvigen. Volgens mij noopt geloof juist tot bescheidenheid.

   
8-11-2011 Dus de CU/SGP Noordoostpolder willen een lokale munt invoeren. De Florijn misschien? We hebben nu al de dollar en de Euro; de Neuro en de Zeuro. En we betalen al digitaal. Daarnaast is er NopLets; betalen met punten. Ook hebben we spaarpunten bij diverse producten. En cadeaubonnen. Wat moet een lokale munt daar nog aan toe voegen? Of moeten we hierbij denken aan Openbaring 13? “En het maakt, dat het aan allen, kleinen en groten, en rijken en armen, en vrijen en dienstknechten, een merkteken geve aan hun rechterhand of aan hun voorhoofden; En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft, of den naam van het beest, of het getal zijns naams. Hier is de wijsheid: die het verstand heeft, rekene het getal van het beest; want het is een getal eens mensen, en zijn getal is zeshonderd zes en zestig”.

   
9-11-2011 Jarenlang heb ik verhalen en boeken gelezen over de zogeheten Eindtijd. Veel evangelisten liepen lekker binnen door de verkoop van miljoenen boeken over deze tijden. Maar ik vraag me af of ze zich wel gerealiseerd hebben dat de Eindtijd werkelijk komen gaat. En dat het dan afgelopen is met hun binnenlopende gelden vanwege hun doemdenkende voorspellingen. Voorspellingen waarin ze volgens mij helemaal niet geloofden. Maar nu gaat eindelijk werkelijk gebeuren wat de diverse profeten hebben voorspeld. We staan aan de vooravond van een wereldwijde economische crisis, aan de vooravond van vele tekenen aan de hemel en aan de vooravond van De Derde Wereld Oorlog (Beginnend in het Midden-Oosten). Lees nu de diverse profeten en zie wat ze werkelijk hebben opgeschreven. Dat is geen symboliek; dat is de keiharde werkelijkheid!

   
9-11-2011 Was ik afgelopen maanden alleen maar aan het doemdenken op deze weblog? Rente Italië stijgt naar maar liefst 7,5 procent. En stijgt verder. Nu al boven het punt waarop ze steun van de Europese Centrale Bank zouden moeten aanvragen. Volgens mij verplaatst het Griekse drama zich nu naar Italië. Waar moet trouwens al dat benodigde geld voor het noodfonds vandaan komen? De garanties moeten toch een keer ophouden? Nederland staat nu al voor 100 miljard Euro garant. De dominostenen beginnen stuk voor stuk om te vallen. En het eind is nog lang niet in zicht. We gaan met zijn allen de financiële afgrond in!

   
10-11-2011 Bestemmingsplan de Deel aangenomen!

   
11-11-2011 De kogel is door de kerk! Het nieuwe Bestemmingsplan Emmeloord De Deel is gisteravond aangenomen met 16 voor en 11 tegen. Nu staat niets meer in de weg om midden volgend jaar op De Deel te gaan bouwen; tenzij de Raad van State nog roet in het eten gooit. Maar dat verwacht ik niet. Meer dan vijf jaar heb ik me hier intensief mee bezig gehouden. Alle commissie- en raadsvergaderingen gevolgd. Zelfs met een politieke partij begonnen om deze verderfelijke plannen maar tegen te kunnen houden. Met daarnaast ontelbare ingezonden brieven en allerlei bezwaarschriften. Het heeft niet mogen baten. Het gaat gewoon door. De Deel is verkwanseld en komt nooit meer terug. Nu ben ik op een punt aangekomen dat ik er een punt achter ga zetten. Ik leg me er bij neer. Ik ga er geen ingezonden brieven meer aan wijden; ik denk me ook niet meer met politiek te gaan bemoeien. Ik heb er genoeg van. Gisteravond getwitterd: “Tijd om de vlag halfstok te hangen en daarna een fles Berenburg te nuttigen.” Gewoon even bezatten. Ik sluit deze episode af. Bijna 65; het is genoeg geweest.

   
13-11-2011 Volgens het christelijke geloof is iedereen schuldig. Dat valt nog niet mee. Veel mensen vinden zich helemaal niet schuldig. Dan wordt het tijd dat men tot zelfkennis komt; tot inzicht in zichzelf. Pas als men een totaal inzicht in zichzelf heeft kan men ook de ander accepteren zoals die is.Want arglistig is het hart.....

   
14-11-2011 Wee, wee, de grote stad Babylon, de sterke stad, want uw oordeel is in een ure gekomen. En de kooplieden der aarde zullen wenen en rouw maken over haar, omdat niemand hun waren meer koopt; Waren van goud, en van zilver, en van kostelijk gesteente, en van paarlen, en van fijn lijnwaad, en van purper, en van zijde, en van scharlaken; en allerlei welriekend hout, en allerlei ivoren vaten, en allerlei vaten van het kostelijkste hout, en van koper, en van ijzer, en van marmersteen; En kaneel, en reukwerk, en welriekende zalf, en wierook, en wijn, en olie, en meelbloem, en tarwe, en lastbeesten, en schapen; en van paarden, en van koetswagens, en van lichamen, en de zielen der mensen. De kooplieden dezer dingen, die rijk geworden waren van haar, zullen van verre staan uit vreze van haar pijniging, wenende en rouw makende; En zeggende: Wee, wee, de grote stad, die bekleed was met fijn lijnwaad, en purper, en scharlaken, en versierd met goud, en met kostelijk gesteente, en met paarlen; want in een ure is zo grote rijkdom verwoest. En alle stuurlieden, en al het volk op de schepen, en bootsgezellen, en allen, die ter zee handelen, stonden van verre; En riepen, ziende den rook van haar brand, en zeggende: Wat stad was deze grote stad gelijk? En zij wierpen stof op hun hoofden, en riepen, wenende en rouw bedrijvende, zeggende: Wee, wee, de grote stad, in dewelke allen, die schepen in de zee hadden, van haar kostelijkheid rijk geworden zijn; want zij is in een ure verwoest geworden.

   
15-11-2011 De wereld is veranderd. Ik had het even niet door. Je moet uitsluitend af gaan op wat iemand zegt. Of hij dat dan ook doet is van een geheel andere orde. Uitgebreid heeft iemand over de verbeterde communicatie. Maar in werkelijkheid wordt er helemaal niet meer gecommuniceerd; laat staan dat er nog geluisterd wordt. Ondanks alle veel bejubelde sociale media wordt er maar wat aan geraaskald. En wordt alles uit zijn verband getrokken. Vele malen sta ik verwonderd om me heen te kijken wat ik nu weer schijn te hebben gezegd en wat ik nu weer schijn te hebben gedaan. Langzamerhand kan ik het helemaal niet meer volgen. En de vraag komt sterk bij me op of ik ook nog wel moeite wil blijven doen het allemaal te volgen. Je raakt er alleen maar gestoord van!

   
16-11-2011 Gistermiddag gesprek met directeur / hoofdredacteur Allard Berends van Omroep Flevoland gehad en de studio’s bezocht van Omroep Flevoland. Met de bestuursleden van Radio Noordoostpolder plus enkele PBO leden van Radio Noordoostpolder.

   
17-11-2011 Een schizofreen is nooit alleen. Vanavond als CU-lid de hele avond doorgebracht bij een bijzonder gezellige SP bijeenkomst in de Brulboei.

   
18-11-2011 Het lijkt wel of de hele financiële wereld in paniek is. Vreemd. Jarenlang hebben de beste financiële experts gewaarschuwd dat dit er aan zat te komen. Dat de zaak vandaag of morgen compleet zou instorten. Er is niet geluisterd. Politici praten veel en denken daarmee de zaak nog te kunnen redden. Maar het verval is begonnen en lijkt niet meer te stuiten. Het zal nu elke dag verder bergafwaarts gaan. De hele financiële luchtbel, de huizenluchtbel, de hypotheken luchtbel, het zal allemaal in elkaar ploffen. Maar men is horende doof en ziende blind geweest. Niet alleen de banken, de financiële wereld maar ook de gewone burger die dacht dat de bomen tot in de hemel groeiden.

   
18-11-2011 Met snelheden, sneller dan het licht, zullen wij waarschijnlijk de echte werkelijkheid achter onze (beperkte) werkelijkheid gaan treffen.

   
19-11-2011 Vanmorgen vanaf tien uur was het Open Huis bij Radio Noordoostpolder vanwege het 25-jarig jubileum. Tot drie uur vanmiddag zijn er ongeveer vijftig man geweest. Tussen twee en drie heb ik, na twintig jaar, weer een programma op Radio Noordoostpolder (met gasten) gepresenteerd. Na drie uur naar receptie Radio Noordoostpolder op gemeentehuis geweest voor (oud) bestuursleden en (oud) medewerkers. Dat had wel iets drukker gekund.

   
21-11-2011 Mijn vader is in november 1944 bij een razzia bij Ramspol opgepakt en moest als dwangarbeider in Duitsland werken. Nooit pensioen over ontvangen.

   
22-11-2011 Het is slechts weinig mensen opgevallen, maar in een recente toespraak ter ere van professor Paul de Graawe -één van de belangrijkste architecten van de Europese Unie en een groot voorstander van globalisering- deed EU president Herman van Rompuy een opmerkelijke uitspraak die veel onthulde over wie en wat er werkelijk achter het steeds openlijker wordende streven naar een Verenigde Staten van Europa zit: 'Welkom bij de club! Mario Draghi (de nieuwe president van de ECB), Mario Monti (de nieuwe premier van Italië) en ikzelf zijn alle drie oud-leerlingen van de jezuïeten. Terug naar de basis!' Aan de top van Europa staan nu drie -en binnenkort vier- leiders die vast van plan zijn paus Benedictus' visioen over één grote samengevoegde wereldgemeenschap ten uitvoer te brengen.

   
25-11-2011 Vanavond naar Radio Noordoostpolder geweest inzake voorbereidingen voor een nieuw nieuwsprogramma; start morgenochtend tussen 10 en 12 uur.

   
26-11-2011 Vanmorgen voor het eerst NieuwsNet van Radio Noordoostpolder op zaterdagmorgen on air. Was redelijk hectisch met een nieuw team maar gelukt.

   
27-11-2011 Precies negen maand geleden (in februari) stuurde ik een mail naar Jan Mulder; voorzitter van Radio Noordoostpolder. Daarin vroeg ik of ik medewerker kon worden bij de lokale omroep. En dacht daarbij speciaal aan de zaterdagochtend omdat daar net de OZO was verdwenen. Gistermorgen was het (eindelijk) zo ver. In die negen maand is er wel van alles gebeurd. Ik ben namens de wijken van Emmeloord afgevaardigd in het representatieve orgaan de PBO (Programmabeleid Bepalend Orgaan) en het PBO heeft me tot voorzitter gekozen. Ik ben regelmatig in de studio te vinden. Zo nu en dan laat ik iets blijken van mijn radio inzicht; na 50 jaar een intensieve radio luisteraar te zijn geweest. Het belang wat me daarbij altijd voor ogen staat is de luisteraar. Daar moet alles op afgestemd zijn. En niets anders!

   
28-11-2011 De in 1955 gebouwde zender / zendmast (208 m – 1439 / 1440 Khz) van Radio Luxembourg met een zendvermogen van 1.200 KWatt in de plaats Marnach (eerst in Junglister) wordt waarschijnlijk voor 2014 afgebroken. Tussen 1961 en 1968 heb ik elke avond intensief naar de Engelstalige uitzendingen geluisterd. Mijn site daarover bestaat nu al 13 jaar; langer dan ik er naar geluisterd heb. Zodra de middengolf masten voor de Duitstalige en Engelstalige uitzendingen zijn afgebroken is er een eind gekomen aan een fascinerend radio tijdperk.

   
29-11-2011 Vandaag is mijn lieve vrouw Annelies 58 jaar geworden.

   
30-11-2011 Over een maand is het alweer oudejaarsdag. Ik zal wel weer drie pannen vol met oliebollen bakken. Tot nog toe schijnt de KPN straatkast nog steeds niet geactiveerd te zijn. Dat is jammer want ik wil nu eindelijk wel eens met topsnelheid over de elektronische snelweg razen. Geen idee waarom dat zo lang duurt. Zal wel over vele schijven gaan.

   
2-12-2011 Nout Welling zei bij de parlementaire enquête commissie dat niemand de kredietcrisis van 2008 heeft voorzien. Nou kan het aan mij liggen maar ik heb er bijna een jaar van te voren al in mijn weblog voor gewaarschuwd.

   
4-12-2011 Sinterklaas zat te denken; wat hij voor zichzelf in zou schenken. En zwarte Piet; die wist het ook niet. Heb je het al gehoord? Het gaat mis in Emmeloord! Voor wie het wil horen; de kosten lopen uit de hand met de Poldertoren. En de bebouwing op de Deel? Die kost ook veel te veel! Ook wordt er veel gepraat; over onze nieuwe, strakke winkelstraat. En in de kroegen is het niet pluis; de gasten moeten veel te vroeg naar huis. En onze polderbomen; die zul je veel minder tegen komen. Albert Hein vindt het niet fijn; de supermarkt op de Deel houdt hem klein. Je kunt nu wel schreeuwen: terug met die leeuwen! Maar de geschiedenis van de polder; is volgens de gemeente maar kolder. We staan gewoon pal; voor ons inwoneraantal. Er zijn alweer honderd inwoners verdwenen; straks neemt iedereen nog de benen. Maar dat nieuwe horecaplein; dat wordt toch wel fijn? Ook dat gaat dus niet gebeuren; de nieuwe bewoners zullen teveel zeuren. En komt er eigenlijk wel loop; naar de nieuwe bioscoop? Op naar het cultuurplein; daar moet je bij zijn! Natuurlijk ook een gokje wagen; en daarna maar klagen. Maar ach; de meeste mensen blijven thuis; met hun hoge hypotheek voor het huis. Praten en kletsen maar in roddeldorp Emmeloord; heb je het van die en die al gehoord? Zelf hebben we wel goed opgepast; zeker en (Pro) Vast! Sinterklaas zat te denken; of hij nog een fles leeg zou schenken. En zwarte Piet; die had ook nog een liter in het verschiet…

   
4-12-2011 De Euro staat op instorten. Zal de vorming van de Verenigde Staten van Europa nog redding kunnen brengen? Kan dit nog wel op korte termijn? En wat betekent de zege van de Moslim Broederschap in Egypte voor het vredesverdrag met Egypte? En wat betekenen sancties tegen Iran? Gaat Israël een aanval plegen op Iran? En gaat de olieprijs dan naar 250 dollar per vat? Stort vervolgens het hele economische bolwerk in elkaar? Het lijkt er sterk op dat bepaalde voorspellingen nu toch uit beginnen te komen. Voorspellingen van duizenden jaren geleden. We leven in een bijzonder spannende tijd. De meeste mensen leven echter door op een wijze alsof er helemaal niets aan de hand is.

   
4-12-2011 Vandaag woon ik precies 37 jaar in deze starters (koop) woning aan het Revelsant in Emmeloord. Als dat niet generatiebestendig is…..

   
6-12-2011 Radio Noordoostpolder zal van woensdag 21 december 15.00 uur tot zaterdag 24 december 16.00 uur continu Het Glazen Huis gaan uitzenden.

   
9-12-2011 Doemdenken. Dat woord krijg ik nog steeds te horen als ik het in deze weblog over de economische situatie heb. Ik mag dus aannemen dat de 10 miljard euro extra bezuinigen nog steeds geen doemdenken is? Ben benieuwd wanneer dan wel. Ik schrijf al tijden dat de boel op instorten staat. En dat we reeds het ravijn in gevallen zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de gevolgen van het mislukken van de huidige euro top. Maar al die voetbal en soaps kijkende mensen denken nog steeds dat er niets aan de hand is; dat het dipje zo weer wordt opgelost.

   
10-12-2011 Vanmorgen eerst geassisteerd bij Nieuws Net (Actualiteiten) in de studio van Radio Noordoostpolder. Vanaf elf uur was ik op de kerstmarkt in de Lange Nering. Het was vrij druk, gezellig en beduidend meer kramen en activiteiten dan vorig jaar. Bij Het Glazen Huis (vlakbij de Bottom) was het ook druk. Omdat er tussen twaalf en twee op Radio Nop een herhaling en non stop zou zijn hadden we besloten tussen twaalf en twee live uit te zenden. Dat trok aardig wat mensen aan. Na enen stond ik er ook met Annelies. Er waren t-shirts te koop voor 20 euro. Dat alles voor Het Rode Kruis. Volgens mij wordt het tussen 21 en 24 december (van 15 tot 15 uur) razend druk daar. En alles, dag en nacht, live via Radio Noordoostpolder te beluisteren. (Ik heb me voor des nachts opgegeven; voor het belteam). Later wandelden Annelies en ik verder over de kerstmarkt; onderbroken door diverse glaasjes glühwein. Na een paar gezellige uurtjes vertrok ik naar de computerclub.

   
11-12-2011 Als we zo door een drukke Intratuin in kerstsfeer wandelen denk ik bij mezelf: "Als kerst niet bestond zou het uitgevonden moeten worden!'.

   
13-12-2011 Veel mensen laten de berichtgeving over de euro crisis maar aan zich voorbij gaan. Voetbal en soap zijn belangrijker. En ach; ze lossen het wel weer op. Nou; mooi niet dus. De berichten van het Centraal Plan Bureau van vandaag liegen er niet om. Nederland is in recessie. Volgend jaar een negatieve groei (krimp dus) van 0,5 procent. En de cijfers van februari 2012 zijn nog niet eens binnen. De gevolgen van de garantiestelling van Nederland van 100 miljard euro ook nog niet. En wat er verder achteraan komt. Lees de buitenlandse kranten op internet. Dan zie je wat ons werkelijk boven het hoofd hangt. Je zou van schrik het delirium willen krijgen.

   
14-12-2011 De werkelijkheid achter de werkelijkheid. Dat klinkt wel mooi maar wat betekent het precies? Oftewel; wat versta ik daar onder? Daar bedoel ik de meerdere dimensies mee. Meerdere dimensies waar tijd en ruimte zijn verdwenen. Waar oorzaak en gevolg door elkaar lopen. Het lijkt science fiction maar het komt vaak voor in de Bijbel. Jezus is bij zijn opstanding niet uit het graf gekomen nadat de steen was verplaatst maar voordat de steen was verplaatst. Maria Magdalena dacht dat het de hovenier was. Ze mocht hem niet aanraken omdat hij nog niet opgevaren was. Jezus stond zomaar in Galilea. Ook stond hij zomaar in een kamer waar zijn discipelen zich bevonden. Door de gesloten deur? Welnee; hij stond er ineens. De Emmaüsgangers herkenden hem niet. Hij had een andere gedaante. Waardoor werd Jezus dan wel herkend? Door zijn houding; door de dingen die hij deed. Hij had dus reeds een verheerlijkt lichaam. En dan tellen tijd en ruimte niet meer. Ik vind het erg vreemd dat er praktisch nooit over deze zaken wordt gepreekt. Preken gaan over stukken uit de Bijbel die voor het gros te accepteren zijn volgens hun beperkte gedachten. Terwijl dit duidelijk staat vermeld. Net zoals Jezus een verheerlijkt lichaam heeft gekregen zullen wij dat later ook krijgen. Dan zijn plaats en tijd ook voor ons niet meer belangrijk. Dan zullen we elkaar niet kennen door ons uiterlijk maar door onze karakter eigenschappen en onze handelingen.

   
16-12-2011 Mijn dochter heeft een nieuwe baan. Haar werkgever heeft nu opdracht gegeven het meeste van de bladzijde van mijn dochter weg te halen omdat ze zo op internet te vinden is. Wat is dat voor een feodaal gedoe? Ik heb het verwijderd met de volgende tekst er bij: “Onder protest rest van de pagina verwijderd. Stond er al meer dan tien jaar. Riekt naar censuur”.

   
17-12-2011 De Verenigde Staten en Het Verenigd Koninkrijk zijn Manasse en Efraïm. Sinds 1800 sterk in opkomst als wereldrijken. Vanwege het eerstgeboorterecht. Maar nu is de afbraak begonnen. Amerika staat economisch op instorten. En ik denk dat Engeland de EU verlaat. Dan kunnen op het continent de Verenigde Staten van Europa ontstaan; een hernieuwd Romeins Rijk. Jarenlang heb ik gedacht dat de EU NIET het nieuwe Romeinse Rijk zou worden. Maar nu geloof ik het wel weer. Het zal eerst echter economisch zo in elkaar moeten storten dat veel mensen daarna graag de soevereiniteit van hun land grotendeels aan Brussel zullen geven. Nu nog niet; maar als hun huis en hun baan er aan dreigt te gaan wel. Denk niet dat het de mensen dan iets zal kunnen schelen. Principes gaan slechts door de portemonnee. Dan is de politieke unie compleet. Dan worden we geregeerd vanuit Brussel. Dan zullen we niet meer kunnen kopen en verkopen zonder een bepaald europees geld merkteken.

   
18-12-2011 Velen hebben een weblog; velen gebruiken Twitter. Geen idee wat men er allemaal op zet. Ik gebruik het ook. En ik zet er altijd op wat ik vind. Op de één of andere manier zijn mijn postings van een andere orde dan bij de meesten. Mijn Weblogs, Tweets maar ook Ingezonden Brieven hebben al heel wat stof doen opwaaien. Daar wordt blijkbaar over gesproken. Daar ergert men zich aan. Dat wil men ook graag verwijderd zien. Mensen hebben me in woord, geschrift en telefonisch vaak gevraagd iets te verwijderen. Dat doe ik dus nooit. Ik accepteer de consequenties. Vrijheid van meningsuiting staat bij mij hoog in het vaandel. Dat laat ik me niet afnemen! Zonder die vrijheid kun je net zo goed dood zijn.

   
22-12-2011 Gistermiddag is om drie uur Het Glazen Huis in Emmeloord van start gegaan. De burgemeester sloot de DJ’s Mark van den Akker, Bennie Boes en Gerben Kamphorst voor drie dagen op; zonder eten. Ze willen een ton ophalen voor 3FM Serious Request. In het begin was het nog druk; om vijf uur was het rustig. Gisteravond was het vrij druk met diverse optredens. Sommige bands gingen gewoon door de, door de burgemeester, gesloten deur. Vreemd hoor. Ik kreeg van diverse mensen commentaar omdat ik negatieve tweets over Het Glazen Huis geplaatst zou hebben. Ik antwoordde dat ik alleen maar de waarheid schrijf. Dat ik er van baal dat men twittert dat de telefoon roodgloeiend staat terwijl er in werkelijkheid niemand belt. En daar zit dan dag en nacht een belteam voor klaar. Ook baal ik er van dan men twittert: “Kijk Live” terwijl de webcam al drie uur geen beeld geeft. Verder had men commentaar op mijn lage schatting van 30.000 euro terwijl men zelf een ton claimt. Nu, in werkelijkheid is er de laatste 28 uur maar 7.000 euro extra binnen gekomen. Dus die ton moet ik nog zien. Ook is de uitzending grotendeels gevuld met disco muziek terwijl Radio Noordoostpolder, die het hele gebeuren uitzendt, toch voor een breed publiek is. Maar blijkbaar mag je nergens commentaar op leveren. Nou; ik doe dat dus wel. En we zullen zaterdagmiddag nog wel eens zien wie er gelijk heeft gekregen!

   
25-12-2011 De Top 2000 staat op het punt van losbranden op Radio 2. Daarnaast is het nu visueel te volgen via digitaal TV kanaal 13 van Ziggo. Top 2000 ook visueel te volgen via Astra 3 satelliet Canal Digitaal kanaal 55. Andre Kuipers geeft het startsein vanuit de ruimte. Vorig jaar bracht Serious Request van 3FM 7 miljoen op en had de Top 2000 7 miljoen luisteraars. Nu op naar de 8,6 miljoen?

   
25-12-2011 Vanuit de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld kwam Jezus (gedurende ruim dertig aardse jaren) in de tijdelijke kortstondige driedimensionale zondige wereld met de kluistering en beperking van een aardmens (vanuit het stof der aarde) om na zijn overwinning op de dood weer terug te keren naar de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld.

   
27-12-2011 En de Top2000 schalt hier nu al weer enige dagen door het huis. Ik heb tien radio's in huis en minstens drie staan afgestemd op Radio 2. Verder zijn er 24 uur per dag live beelden van de studio vanuit het Top2000 cafe te bewonderen; zowel via de Astra 3 satelliet als wel via het Ziggo kabelnet op digitaal kanaal 13. Ik ben niet de enige die verslaafd is aan dit programma; vorig jaar waren er zeven miljoen luisteraars. Hiermee is nogmaals bewezen dat veel luisteraars de buik vol hebben van de hedendaagse muziek en het oeverloos gezwets van de breedsprakige discjockeys. Dit programma is een waar genoegen om naar te luisteren; en te kijken. Rustgevende beelden uit de studio.

   
28-12-2011 Vandaag zijn Annelies en ik 4 jaar getrouwd.

   
29-12-2011 En de Top 2000 dendert maar door. Annelies en ik zitten vaak op de bank naar de Top 2000 te luisteren en te kijken. Via de Astra 3 satelliet kijken we naar Cultura24 waar 24 uur per dag beelden te zien zijn van Beeld en Geluid uit Hilversum waar de Top 2000 wordt uitgezonden in het Top 2000 Café. Geluid uit de boxen en beelden op de TV. De diskjockeys die na elke twee nummers kort wat mailtjes voorlezen en wat nummers opnoemen. Want kort moet het zijn anders komen ze niet uit met de nummers. Het is een heel gereken om alles helemaal te draaien en toch goed uit te komen op het volle uur. Vakmanschap van de bovenste plank! Een waar genoegen om naar te kijken en te luisteren!

   
30-12-2011 Per 1 januari 2012 stop ik als burgerraadslid van de Partij van vrije Poldermensen. De bouw op de Deel hebben we helaas niet kunnen verhinderen.