Het weblogboek

van Dick Offringa


   
1-1-2012 Vandaag is het precies tien jaar geleden dat in Nederland de Euro werd ingevoerd. Dat vond ik een prima idee; zij het dat ik de Nederlandse bankbiljetten wel mooier vond. Alle bedragen in guldens zijn in het begin van 2002 exact omgezet naar bedragen in Euro’s. Toch blijven hele volkstammen maar beweren dat door de Euro het leven veel duurder is geworden. Daar ben ik het niet mee eens. Wel is waar dat bepaalde ondernemers na 2002 misbruik hebben gemaakt van de introductie van de Euro door hun prijzen (al dan niet sluipenderwijs) toch drastisch te verhogen. Daarbij in de veronderstelling verkerend dat de niet calculerende klant dit niet in de gaten zou hebben. Dit nu is een vergissing. Toch zou de kritische consument meer zijn invloed kunnen laten gelden door de (duurder gemaakte) producten van deze zakenlieden niet meer aan te schaffen. Dat zal ze leren! (Tekst van 1 januari 2007).

   
1-1-2012 Gistermiddag weer drie pannen vol met oliebollen gebakken. Na twee uur kwamen Leen, Gerard, Sieberen, Edwin, Jan, Sjoerd, Jan Albert en Hennie langs. Het werd weer een gezellige middag aan de keukentafel. Gisteravond bezoek van Ronald gehad. Na middernacht met Annelies op straat naar het vele vuurwerk gekeken. Wat ons opviel was dat wij de enigen waren uit dit woonblok die buiten stonden.

   
2-1-2012 Vanaf 2005 heb ik intensief de gemeentepolitiek gevolgd. Mijn belangstelling werd gewekt door de bouwplannen voor De Deel. In die tijd heb ik drie verschillende Colleges meegemaakt en vier wethouders aangaande Emmeloord Centrum. Met stijgende verbazing heb ik steeds weer mogen aanschouwen welk konijn nu weer uit de hoge hoed werd getoverd. De ene belofte na de andere werd gedaan om maar een meerderheid voor het plan te krijgen. En ook na de grote wijziging van Provast werden er wederom indrukwekkende zaken toegezegd. Ik heb dat vaak als een rookgordijn ervaren. De meeste inwoners van de polder ook. Ze hoopten eigenlijk stilletjes dat de plannen uiteindelijk toch niet door zouden gaan. Een grote vergissing. Die vier opeenvolgende wethouders zijn allen voortvarend aan de slag gegaan om de plannen van Provast te verwezenlijken; ongeacht hun verkiezingsbeloftes. Dat heeft bij mij een nare politieke smaak achter gelaten. Ik wist dat politiek allereerst om macht en prestige gaat maar ik had nooit verwacht dat men ook hier het eerstgeboorterecht voor een bord linzensoep zou inleveren. Diep en diep triest!

   
4-1-2012 Er zijn in Nederland landelijke omroepen op verschillende grondslag: liberaal, socialistisch, christelijk. Bij regionale en lokale omroepen is dat niet zo. Die horen neutraal te zijn met oog voor verschillende doelgroepen waaronder ook een christelijke achterban (geestelijke en godsdienstige stromingen). De uitzendingen moeten een redelijke afspiegeling van de maatschappelijke stromingen en ontwikkelingen zijn. Programma’s over sociaal, culturele, maatschappelijke en levensbeschouwelijke c.q. godsdienstige onderwerpen. Het kan dus niet zo zijn dat een lokale omroep christelijk is; dat is per definitie niet zo. Een lokale omroep is niet theocratisch. Een lokale omroep is democratisch.

   
4-1-2012 Sinds deze week is de programmering van Radio Noordoostpolder aangepast. Op werkdagen, van 7 tot 7, worden de nieuwsuren van Omroep Flevoland doorgegeven, afgewisseld door muziekprogramma Coffeebreak in de ochtend en muziekprogramma Matinee in de middag.

   
5-1-2012 Een lokale omroep, die ook gedeeltelijk de regionale omroep doorgeeft, is gebonden aan bepaalde voorwaarden: tussen 23.00 en 07.00 uur mag er uitgezonden worden wat men wil (56 uur), daarnaast is er tussen 07.00 en 23.00 uur ook 56 uur vrij; van de laatste 56 uur is 28 uur bestemd voor de regionale omroep (nieuwsuren) en 28 uur voor de lokale omroep (11 uur cultuur, 17 uur informatie). Onder cultuur vallen optredens, verzoekplaten en een kerkdienst. Onder informatie vallen de uren waarin elk uur minimaal 31 minuten info bevat.

   
9-1-2012 Het zijn weer barre tijden. Ik wist wel dat we in het “Ik Tijdperk” leven maar ik wist niet dat het zo erg was. Veel mensen missen het vermogen eens kritisch naar zichzelf te kijken. Nee, het ligt altijd aan de ander. En dan maakt het absoluut niet uit of je christen of humanist bent. We hebben het vermogen verloren om in te zien dat de mens slecht is en dat het dus ook wel aan onszelf kan liggen. Nee, meteen wordt er met de vinger naar de ander gewezen. Die is het ultieme kwaad. En de nuancering is daarbij ver te zoeken. Wat mankeert de mensheid toch?

   
10-1-2012 Jan Mulder is met onmiddelijke ingang opgestapt als voorzitter van de Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder (Radio Noordoostpolder).

   
12-1-2012 Soms krijg ik de indruk dat ik in een film van Kafka ben beland. Ondanks de zeer verbeterde communicatie mogelijkheden wordt er in werkelijkheid steeds minder gecommuniceerd. Iedereen vindt zichzelf zeer belangrijk, daar gaat het over, en luisteren naar een ander, laat staan er zich in verdiepen, is blijkbaar niet meer van deze tijd. Dat gebeurt niet alleen vaak in een huwelijk; dat gebeurt overal. En dan maar direct de (onzinnige) mening spuien. Hoor en wederhoor, feiten, het doet er niet meer toe. Het kijken naar de commerciële pulp, en luisteren naar de stompzinnige housemuziek, heeft blijkbaar het hersengestel al zo aangetast dat men al helemaal niet meer door heeft hoe onzinnig men bezig is. Naar zichzelf kijken is al helemaal naar de achtergrond verdwenen. Hoezo zelfkritiek? Dat kan nog wat worden met deze mensen als de economische crisis ook hen gaat treffen!

   
14-1-2012 Thans zit ik in de studio van Radio Noordoostpolder en doe de redactie voor Nieuws Net actualiteiten dat wordt gepresenteerd door Martijn. Vaak is het hectisch vanwege de vele telefoontjes. Van 10 tot 12 dus.

   
17-1-2012 Op weg naar mijn 65 ste verjaardag zit ik vaak een potje te filosoferen. Het credo van veel mensen is; vooral jezelf zijn. Maar wat is dan jezelf zijn? Uitsluitend jezelf zijn? Of bedoelen ze dat je de gedragregels van de groep moet aanleren en dat je daarin dan jezelf bent? Maar dat is toch de hele kluit, inclusief jezelf, belazeren? Volgens mij is jezelf zijn je gedragen zoals jij denkt dat je bent, vanuit je gevoel en je intuïtie, ongeacht wat dat voor consequenties mag hebben. Ongeacht wat men van je mag denken. Waarom doet men dat dan niet? Is men zo bang voor de ander, voor de reactie, bang om voor gek versleten te worden? Liever tien jaar gek dan honderd jaar aangepast. Want dan heb je tenminste nog tien jaar geleefd. Wat een toneelspel toch allemaal!

   
18-1-2012 Hoezo dommer worden van Twitteren? Mijn uitslag van de IQ test was 138. Dus daarom ben ik zo'n grote mafkees!

   
20-1-2012 Met Annelies alweer alles klaargezet voor mijn verjaardagsfeest morgenavond; de stoelen en de drank. En mooie muziek van de jaren zestig en zeventig uitgezocht. Er zijn ongeveer 25 personen uitgenodigd. Benieuwd of ze allemaal verschijnen. In ieder geval ga ik zelf weer aan de Kontiki. Als de fles leeg is ga ik naar bed. Inmiddels ben ik dan 65 jaar geworden. Toen mijn vader 65 jaar werd had hij deze muziek niet op staan. Smaken verschillen nu eenmaal.

   
21-1-2012 Op 21 januari 1998 begon een NedStat teller de bezoekers van mijn Radio Luxembourg pagina op internet bij te houden. Nu, precies 14 jaar later, staat deze teller op 244.800 bezoekers. Op naar het kwart miljoen!

   
22-1-2012 Vandaag ben ik 65 jaar geworden. Daar ben ik erg dankbaar voor. Gisteravond mijn verjaardag gevierd met Willeke, George, Leen, Gerard, Gerard, Jan, Edwin, Marion, Esther, Aline, Peter, Martha, Sieberen, vriend.wecc.

   
24-1-2012 Veel mensen in Israël zijn erg gespannen. Wanneer barst het los? In feite is de oorlog al begonnen. Raketten uit Gaza (Hamas, een voorpost van Iran) en in mindere mate ook uit Zuid-Libanon (Hezbollah, ook een knechtje van Iran) komen bijna dagelijks op Israël neer. Overal in de moslimlanden rond Israël krijgt de Moslimbroederschap de overhand. Deze organisatie is in 1924 opgericht en wil het oude Ottomaanse kalifaat herstellen. Als eerste stap zien zij de vernietiging van Israël en de verovering van Jeruzalem. De atoombom van Iran is zo goed als klaar. De wereld aarzelt en kijkt naar Israël. Bron: Het Zoeklicht.

   
25-1-2012 Het bestuur van Radio Noordoostpolder heeft per heden de voorzitter van het Programmabeleid Bepalend Orgaan (Offringa) op non-actief gezet.

   
26-1-2012 EMMELOORD – Het blijft onrustig bij Radio Noordoostpolder. Nadat recentelijk voorzitter Jan Mulder en secretaris Annie den Uijl besloten op te stappen, heeft het overgebleven bestuur woensdag Dick Offringa op non-actief gezet. Offringa, 25 jaar geleden één van de oprichters van de lokale omroep, was voorzitter van het Programmabeleid Bepalend Orgaan. Bron: De Noordoostpolder.

   
27-1-2012 Zojuist bij XS4ALL VDSL2 besteld; 40 Mbit/s download; 3 Mbit/s upload. Wordt binnen enkele weken geleverd.

   
28-1-2012 Dit bericht schrijf ik op mijn Samsung Netbook. Deze gaat mee naar Spanje. Via Bluetooth, de Blackberry en een Spaanse simkaart moet goedkoop internetten mogelijk zijn.

lemmer  
30-1-2012 We zijn hier bij McDonalds aan het experimenteren om te zien of de iPad van Neef BV zo ook contact met internet wil maken,

   
31-1-2012 Het gaat goed in Europa: Er is nu de grootste werkloosheid ooit; Naast Griekenland dreigt nu ook Portugal failliet te gaan; De consumentenbestedingen in Duitsland lopen hard terug; Verzekeringsreus Achmea draait met verlies. En wat er verder nog rondom ons in Europa gebeurt.

   
2-2-2012 Vanaf hedenmiddag staat alle data van mijn offringa.nl site ook bij webhosting Argeweb. Binnenkort wordt de domeinnaam verhuisd.

Eindhoven Airport  
4-2-2012 En zo zitten we dan op het vliegveld in afwachting van het toestel dat ons naar Gran Canaria gaat vliegen. Wat een toestand! Van mijn 19 graden naar plus 19 graden. Rare wereld!

Playa des Ingles Spanje
5-2-2012 Gistermiddag tussen 13.00 en 17.00 met Ryanair naar Gran Canaria gevolgen. Daar opgehaald door de zoon van Annelies. We zitten hier nu in een appartement. In NL was het laatst min 22 graden; hier is het nu plus 24 graden. Het is hier heel gezelig in Playa des Ingles met heel veel Nederlandse bars en een Nederlandstalig radiostion. Gisteravond ondermeer aan de caramel wodka gezeten. Was erg lekker!

Playa del Ingles Spanje
6-2-2012 Vandaag is het heerlijk weer. De mensen lopen hier. in zomerkleren. Veel supermarkten met heel veel drank. Volgens mij nemen ze het er van hier zolang het nog kan. Want ook Spanje staat economisch gezien op instorten. Nu eens zien of ik de TV op BVN kan krijen. Wereldomroep ontvangst is prima. Dit bericht gaat via BlackBerry via WiFi verbinding.

Playa del Ingles Spanje
7-2-2012 Ik heb er lang op gewacht maar vanmorgen 08.35 uur was het eindelijk zo ver: XS4ALL heeft mijn ADSL2+ verbinding omgezet naar een VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line 2) verbinding; de zogeheten Fiber to the curb. De Fritz!Box 7390 staat thans ingesteld op 36 Mbit/s download en 3,1 Mbit/s upload. toch wel maf dat ik dat op afstand kan waarnemen en dat de Fritz!Box volkomen automatisch goed is omgeschakeld.

Playa del Ingles Spanje
8-2-2012 Zittende in een appartement in het zonnetje met op de achtergrond muziek van Radio 5 Nostalgia (daarvoor Radio 1). Wat kan een mens nog meer wensen? De Telegraaf. Internet. Hollandse supermarkten. Caramel wodka. Douwe Egberts koffie. Annelies en ik zitten er serieus over te denken om hier altijd maar een paar maand te gaan overwinteren. Want kou; daar hebben we beiden een gruwelijke hekel aan. Nu eens kijken of we zaterdag (of zondag) op BVN de Elfstedentocht kunnen volgen. Eigenlijk erg surrealistisch in deze zomerse toijden hier.

Playa del Ingles Spanje
8-2-2012 Gistermiddag zijn Annelies en ik naar de boulevard aan de Atlantische Oceaan gewandeld. Het was minstens 23 graden. Aan de lange boulevard waren honderden cafés en bars en winkels. En overal zaten mensen en traden artiesten op. Velen zaten aan het bier en de cocktails. Dit alles overziende, en het drankgebruik waarnemende, vroeg ik me af hoe het komt dat meer dan 52 % van de bevolking hier minder dan € 1.000 per maand verdient. Zo'n 80 % van de inkomsten komt hier van de toeristen. Daarom zijn er honderden bars en uitgaansgelegenheden. En zijn de huizenprijzen hier nog hoog. Maar over een jaar kan het er totaal anders uit gaan zien Toch heb ik sterk de indruk dat niemand zich daar druk over maakt..

Playa del Ingles Spanje
9-2-2012 Annelies en ik laten op een zonnig terras met 24 graden ons de grote pullen bier goed smaken.

Playa del Ingles Spanje
9-2-2012 Na diverse telecom winkels bezocht te hebben heb ik gistermiddag een Spaanse prepaid data simkaart gekocht. Nadat ik die in mijn BlackBerry had gedaan duurde het nog aardig lang vordat de verkoper in de winkel de kaart van saldo had voorzien. Het surfen werkte. Maar Twitter en WhatsApp niet. Daar werd ik pissig over. Vannacht werkte het nog steeds niet. Maar vandaag, ineens, werkten Twitter en WhatsApp feilloos. Nu kan ik overal in Spanje (belangrijke) berichten de wereld insturen. Want als de elektronische snelweg er ligt moet je er ook gebruik van maken.

Playa del Inglés Spanje
10-2-2012 Annelies en ik zijn vandaag duidelijk aan het overdenken of we hier een bungalow willen huren om te overwinteren. Die bungalow willen we dan in het hele jaar huren; om er in ieder geval zo'n vier maand in de winter te verblijven. ADSL (internet) en Nederlandse TV ontvangst is hier mogelijk; Overal is de Telegraaf te koop en Skype werkt ook. Via de Friz!Box kan ik gewoon op mijn Nederlandse telefoonnummer worden gebeld. En internetbankieren lukt hier ook wel. We gaan ons er nu over buigen of het een goed idee is. Want waarom niet?

Playa del Inglés. Spanje
12-2-2012 Het is altijd weer vreemd om te zien dat de huizen hier geen verwarming hebben. Geen kachels; geen CV ketels. Wat je hier uitspaart aan verwarming kun je mooi gebruiken voor uitgaven op het terras. Nou ja; terras. Volgens mij is deze gehele plaats één groot terras. Met diverse winkelcentra. Ik vraag me al tijden af hoe dit allemaal uit kan. Maar toch; toen we gisteravond hier in de buurt waren zaten alle bars en terrasjes weer vol. We waren eerst in een sjiek hotel Boabob waar een zoon van Annelies werkt. Daar zagen we een optreden. Daarna waren we bij Macho Macho; een bar voor de herenliefde. Midden in de nacht gingen we naar Amigos; ook voor de herenliefde en wat er verder nog rond loopt. Ook daar was het erg gezellig. Het was reeds na vijven dat Annelies en ik huiswaarts keerden. De oudjes doen het nog best!

Playa del Inglés Spanje.
13-2-2012 Met een temperatuur van boven de twintig graden in een stralend zonnetje naar de Jukebox week op Radio 5 Nostalgia luisteren.Volgens mij kunnen ze hier in het appartement aan de Avenida de Tirajana in Playa del Inglés allemaal meeluisteren met Radio 5

Playa del Inglés Spanje
14-2-2012 Als we hier willen overwinteren moet er wel goede radio en TV ontvangst zijn en snel internet. Satellietontvangst is hier prima met een schotel van 80 cm. Als daar vier LNB's in komen te zetten met elk een horizontale en verticale aansluiting dan kunnen daar d.m. een multi-switch tenminste vier satellietontvangers op; waarvan eentje is bedoeld als radio tuner. En Vodafone levert hier snel internet. Dus dat is ook geen probleem. Nu schalt Telstar van de tornados door dit appartement via de Jukebox van Radio 5 Nostalgia. En breekt de zon weer door.

Playa del Inglés Spanje
15-2-2012 Het gaat goed in de Nederland. We zijn in een recessie beland en Iran heeft de olietoevoer naar Nederland afgesneden. Komen mijn doemdenken voorspellingen dan toch nog uit? Vanmorgen wat bungalows alhier bekeken om eventueel te huren; telkens voor een heel jaar. Dat ziet er perfect uit; met buiten ook genoeg ruimte. Want veel speelt zich hier buiten af. Binnen goede ontvangst van Nederlandse TV. Nu gaan Annelies en ik ons eens buigen over de (financiële) consequenties. Wat mij betreft: ik vind: Doen!

Playa del Inglés Spanje
15-2-2012 Na een dag wat inventariseren hier: ADSL is mogelijk via Vodafone. 8 Mbit/s download maximaal voor € 35 per maand, Alleen ontvangst Astra 1 (F,G,H) . (Nederland 1,2,3 SD / Radio 1,2,3,4,5,6).. Dus niet Astra 3 (A,B) geen Nederland 1,2,3 HD. En geen Astra2 (BBC) Gewoon één schotel dus..

Playa del Inglés Spanje
16-2-2012 Het is vandaag weer stralend zonnig weer op dit tropische eiland. Vandaag lekker op en terras aan het strand van de Atlantische Oceaan gezeten. Nu luisteren we nar de Jukebox week op Radio 5 Nostalgia. Tussen de bedrijven door hebben we ook nog een bungalowpark bezocht. Want binnenkort zullen we toch een beslising nemen over het permanent huren van zo'n onderkomen in dit tropische paradijs met vandaag volgens mij weer minstens 22 graden.

Playa del Inglés. Spanje
17-2-2012 Met 22 graden is het hier in Playa del Inglés, Gran Canaria, best uit te houden. Dus we gaan hier beslist elk jaar minstens vier maand overwinteren. Binnenkort gaan we een huurcontract voor een bungalow tekenen. Maar eerst gaan we morgen met Ryanair weer huiswaarts (€ 115 per persoon retour). Dat zal wel weer even wennen zijn in het grijze, koude Nederland. Je hebt hier namelijk echt het idee dat je in hartje zomer zit. Dus in het vliegtuig de winterjas maar weer aan. Gelukkig is de sneeuw in Nederland weg. Dus we kunnen snel van Eindhoven naar Emmeloord rijden. Morgenmiddag weer naar de computerclub.

   
18-2-2012 Vanmorgen om drie uur opgestaan. Vanaf half vier reden we naar het vliegveld in Las Palmas. Daar moesten we inchecken. Even na zessen plaatselijke tijd ( in Nederland na zevenen) vertrok het Ryanair toestel richting Eindhoven. Daar kwamen we rond half twaalf aan. Nadat we de koffers hadden ingeladen reden we naar Emmeloord. Om drie uur fietste ik naar de computerclub. Het was een enerverende zaterdag waardoor we nu allebei aardig duf zijn.

   
19-2-2012 Na 24 uur in Nederland zijn we weer geacclimatiseerd. Dat komt ook omdat de zon nu schijnt. Want door regen begroet te worden is ineens wel erg Nederlands. Na alle post en mails weg gewerkt te hebben is het nu weer tijd voor de iPad. Was al bijna vergeten hoe dat ook al weer werkt. Nu kan ik echt gaan genieten van de verhoogde snelheden via VDSL2; 36 MBit/s down en 3 Mbit/s up.

   
20-2-2012 Je bent amper terug in Nederland of de partijleiders treden af. Het is niet alleen koud maar ook verhit; in Den Haag. Het wordt de komende maanden nog spannend. Niet alleen de kortingen bij de uitkeringen van meer dan honderd pensioenfondsen maar ook de nieuwe bezuinigingen die in het vat zitten. En dan hebben we het nog niet eens over het gedeelte van de 130 miljard euro dat Nederland voor Griekenland (weer) moet ophoesten. Plaatselijk gaat het ook niet goed. In de meeste dorpen wordt niet meer gebouwd. En er vervallen honderden woningen in Emmelhage. Als klap op de vuurpijl zijn de huizenprijzen de afgelopen vier jaar gemiddeld ook nog eens met twintig procent gedaald.

   
21-2-2012 Radio Nederland Wereldomroep staakt naar verwachting voor de zomer voortijdig alle eigen Nederlandstalige uitzendingen. Peter Veenendaal zei in het eigen RNW-programma Nieuwslijn dat de organisatie in de transitie niet kan doorgaan met de uitzendingen. Ondanks de sportzomer en vele evenementen stopt RNW voortijdig en ‘gaat het deze zomer niet meer lukken’, zo luidde het. “De luisteraar zal eraan moeten wennen dat het stil blijft”, aldus Veenendaal.

   
22-2-2012 Het is erg boeiend (maar ook vermoeiend!) om je in belastingzaken te verdiepen. Zo bestudeerde ik vanavond de termen loonheffing, heffingskorting, toeslag, gedeeltelijke toeslag, ouderenkorting, alleenstaande ouderenkorting, 65 plus belastingtarieven, 65 min en 65 plus belastingschijven, en ga zo maar door. Ooit probeerde ik in Polen ons belastingstelsel uit te leggen. Wat het verschil was tussen netto en bruto. Dat kwam niet goed over. Want netto was daar bruto. Toen alles nog van de staat was waren er geen belastingtabellen, belastingtarieven of aftrekposten. De staat betaalde iets uit in de maand en dat was het dan. Soms toch wel een voordeel dat een geleide economie geen belastingaangiftes kent.

   
24-2-2012 Op dit moment luister ik via internet naar Holland FM. Dat is een Nederlandse radiozender in Playa del Ingles op Gran Canaria. Daar zenden ze met 1 kilowatt uit op de FM 90,7 MHz. Er zitten Nederlandstalige nummers tussen met reclames voor de plaatselijke middenstand. Elk uur wordt het Nederlandse Novum nieuws gebracht. Mijn ervaring is dat er goed naar geluisterd wordt, zowel bij mensen thuis als in bars en in taxi’s.

   
25-2-2012 Zojuist een nieuwe App voor de iPad2 binnen gehaald. Met de App Office Plus kan ik documenten maken met de extensie .doc. Vervolgens kan ik deze documenten nu ook in Word op de gewone PC’s lezen.

   
26-2-2012 Vier jaar geleden: Volgens de toonaangevende Europese denktank LEAP (/Europa 2020) zal de Amerikaanse economie in het derde kwartaal van 2008, zeer waarschijnlijk in september, totaal in elkaar storten. In die maand zullen een aantal gecombineerde factoren die de Amerikaanse economie al lange tijd gevaarlijk onder druk zetten, hun gezamenlijke hoogtepunt bereiken. De gehele economie zal uiterlijk in september bezwijken onder de huizenmarktcrisis, de kredietcrisis, de val van de dollar, de gigantische staatsschuld en het enorme begrotingstekort. Het resultaat zal zijn dat de economie in de VS feitelijk tot stilstand zal komen. Duizenden bedrijven en banken zullen failliet gaan, met miljoenen ontslagen als gevolg. Door het instorten van de huizenmarkt zullen eveneens miljoenen gezinnen gedwongen moeten verhuizen omdat zij de hypotheek niet meer kunnen betalen. Tevens zal er geen geld meer zijn voor allerlei publieke voorzieningen. Het voortdurend sterk verlagen van de rente door de FED zijn de laatste stuiptrekkingen om de economie nog overeind te houden. Het 'point of no return' lijkt echter gepasseerd, waardoor een enorme wereldwijde economische crisis in het derde kwartaal van dit jaar onafwendbaar is.:

   
27-2-2012 Precies een jaar geleden stuurde ik een mail naar Jan Mulder; voorzitter van Radio Noordoostpolder. Daarin vroeg ik of ik medewerker kon worden bij de lokale omroep. En dacht daarbij speciaal aan de zaterdagochtend omdat daar net de OZO was verdwenen. Drie maand geleden was het (eindelijk) zo ver. In het afgelopen jaar is er wel van alles gebeurd. Ik ben namens de wijken van Emmeloord afgevaardigd in het representatieve orgaan de PBO (Programmabeleid Bepalend Orgaan) en het PBO heeft me tot voorzitter gekozen. Ik ben regelmatig in de studio te vinden. Zo nu en dan laat ik iets blijken van mijn radio inzicht; na 50 jaar een intensieve radio luisteraar te zijn geweest. Het belang wat me daarbij altijd voor ogen staat is de luisteraar. Daar moet alles op afgestemd zijn. En niets anders!

   
28-2-2012 Als ik al die foto’s bekijk die ik heb gemaakt van “Fiber to the curb” (nieuwe KPN straatkast, gleuven met glasvezel omhulsels er in, glasvezel kabels doorheen geblazen, glasvezelkabels aangesloten aan bestaande glasvezelkabels, glasvezelkabels verbonden met koperen netwerk, verwarming resp. koeling in straatkast) vraag ik me serieus af of VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line 2) wel uit kan voor de KPN.

   
29-2-2012 Vandaag (op deze schrikkeldag) is het , net als veertig jaar geleden op dinsdag 29 februari 1972 op Radio Veronica, B-Day; 24 uur non stop Beatles muziek. Te beluisteren via www.extragold.nl en via www.192radio.nl.

   
1-3-2012 Dus naast de reeds eerder ingeboekte € 18 miljard moet het Kabinet nu opnieuw € 16 miljard bezuinigen. Dat wordt spannend. Want iedereen vindt juist dat er meer bij moet komen. We kunnen nu wel mooi praten over milieu en wat niet al; als het geld kost gaan de principes ineens door de portemonnee. Opletten wie er komende maanden wel voor bezuinigingen is. Meestal is dat iemand die het zelf goed kan missen maar toch op een vlak wil bezuinigen die de persoon zelf niet treft. Voor de rest denk ik dat ook dit nog maar een begin is. Als het Midden-Oosten ontploft zullen al deze bezuinigingen slechts rimpeltjes blijken te zijn.

   
2-3-2012 De 90 graden gedraaide, zelfs verlichte, CV radiator voor Eindeloos,en de Poldertoren, hebben een bak met geld gekost en stellen niets voor.

   
4-3-2012 Het is wel een puzzel om in Spanje de satellietontvangst te regelen. Want we willen in drie vertrekken satelliet TV. Daartoe moet er minimaal één satellietschotel worden geplaatst met een quatro lnb; gericht op de Astra1 19,2 graden positie. De opstelling van de schotel is in Spanje anders dan in Nederland. Vervolgens moeten er twee coax kabels worden getrokken (Horizontaal en Verticaal - Hoge Band) naar een Multi-switch. Want daarin zit dan de switch; niet meer in de quatro lnb. En van daaruit lopen er dan drie kabels naar de desbetreffende drie ontvangers. En misschien ook nog een vierde voor een kleine satellietontvanger; uitsluitend bestemd als tuner voor de radiokanalen. Vervolgens moeten er ook drie Canal Digitaal kaarten in de ontvangers; om zo de Nederlandstalige zenders te kunnen ontvangen. Het is nu mogelijk met één hoofd kaart (oranje) twee extra kaarten (licht blauw) te krijgen waarmee hetzelfde pakket te zien is (minimaal Basis); voor € 1,50 per maand per kaart. En dan heb ik het nog niet eens over een tweede, grotere, schotel voor ontvangst van de Astra3 satellieten voor de HD kanalen; op 23,5 graden. Maar dat is van latere zorg.

   
8-3-2012 Mijn rode lelijke eend 2CV6 is weer voor een jaar APK goedgekeurd.

   
8-3-2012 Gisteravond is het huurcontract getekend voor een huis in bungalowpark Los Porches aan Calle de Inglaterra in Playa del Inglés op Gran Canaria. Nu gaan we via grote koffers daar allerlei apparatuur heenbrengen zoals satellietontvangers (plus LNB’s), laptops, PC, Fritz!Box modem met (ISDN) telefoons, (internet) radio, versterker, DVD speler, mediaplayer, enzovoort. Want naast de zon en de warmte willen we natuurlijk ook van media genieten en op de hoogte blijven van het (wereld) nieuws.

   
11-3-2012 Bij Salland in Raalte een 9/4 multi-switch besteld. Daarop kan één satellietschotel met een quatro LNB (laag/hoog/horizontaal/verticaal) (plus aardse zenders) worden aangesloten; met aan de uitgang vier satellietontvangers. Dit moet zo goed gaan werken op Gran Canaria.

   
12-3-2012 Mijn Radio Luxembourg pagina heeft nu 250.000 bezoekers gehad.

   
12-3-2012 Nou; het is me nogal wat dat richting Gran Canaria moet gaan: 3 satellietontvangers plus LNB, een laptop, 2 transistorradio’s, externe HD, mediaplayer, Fritz!Box 7170, ISDN telefoons Vox Alpha en Ericsson, printerserver, gigaswitch, NSLU2, audiokabels, coax kabels, UTP kabels, en dat is nog lang niet alles. Waarschijnlijk gaat er ook nog een printer en een PC heen. Inmiddels zijn de nieuwe Canal Digitaal smartcards geactiveerd. Dus het moet zo allemaal goed komen! Het komt zo het komt.

   
15-3-2012 Vanmiddag een SAB Titan I HD satellietontvanger gekocht voor de Spaanse woonkamer in Los Porches.

   
15-3-2012 Inmiddels is Annelies in "onze" bungalow in Playa del Ingles op Gran Canaria aangekomen. En heeft de bungalow uitgebreid bestudeerd. Er moet nog wel wat schoongemaakt worden. Ze heeft een laptop en twee satellietontvangers meegenomen. Vrijdag wordt er internet aangevraagd. Over 12 dagen ga ik ook die kant op.

   
16-3-2012 Vodafone sluit binnen 15 dagen ons huisje in Playa del Inglés op Gran Canaria aan op internet. Inmiddels ook een satellietboer gevonden die onze schotel op de Astra 1 (19,2 graden) gaat richten. Later dit jaar moet dan de extra schotel (1.20 m.) voor de Astra 3 geplaatst worden.

   
18-3-2012 Morgen gaan we de ultieme test doen. We plaatsen een quatro LNB in een satellietschotel en verbinden die met vier coaxkabels aan een 5/4 multi-switch. Laag verticaal, laag horizontaal, hoog verticaal en hoog horizontaal. Op de uitgang sluiten we een TV aan. Als dat allemaal goed werkt kan de set mee naar Spanje alwaar een satellietboer uit San Fernando de schotel zal uitrichten. Volgens de onderzochte gegevens moet de elevatiehoek 45 graden zijn, de Azimut 130 graden en de kruispolarisatie 36 graden (LNB).

   
20-3-2012 Vanavond tussen politiek debat door studie gemaakt van schakelingen tussen 13V en 18V; 0 en 22 kHz en het verschil tussen diverse DiSEqC's.

   
21-3-2012 Ik ben regelmatig de foto’s, die Annelies van ons huisje in Playa del Inglés heeft genomen, aan het bestuderen. Wat me opvalt is dat er maar weinig stopcontacten zijn; en dan ook nog (verschillende) van de typen C, E en L. Dat betekent dat er verlengsnoeren heen moeten die dan wel op die verschillende typen stopcontacten moeten passen. Naast deze verlengkabels moeten er ook coax kabels heen (voor satellietontvangst), UTP kabels (voor laptops en modems) en audio kabeltjes (voor geluid). Dus de koffers puilen nu al uit met de meest uiteenlopende zaken. Het meeste werk zal wel in de ochtend en de avond worden gedaan want overdag begint de temperatuur daar al weer aardig op te lopen.

   
22-3-2012 Op deze warmste 22 ste maart ooit ben ik voor de laatste keer naar de markt op De Deel geweest. Sinds mensenheugenis zit de markt daar: donderdagmorgen: de boeren naar de beurs in ’t Voorhuys; de boerinnen naar de markt. Maar de tijden veranderen. Vanaf 5 april verhuist de markt naar het Kettingplein; tot drie uur in de middag. Met daarnaast een stuk op de parkeerplaats naast de Jumbo; tot half één. En de markt blijft daar ook. Hoewel is toegezegd dat, na de bouw van het nieuwe winkelcentrum op De Deel, de markt naar het nieuwe evenementenplein zou gaan, blijkt ook daar niets van terecht te komen. Hoewel de naam anders zou doen vermoeden komen er echt geen evenementen op het evenemententerrein. Dat is alleen maar gezegd om zo een meerderheid voor de centrumplannen te krijgen. Volgende week ben ik niet op de markt omdat ik dan weer in Playa del Inglés ben.

   
23-3-2012 Vandaag is in “ons” huis in Playa del Inglés door Vodafone een internet verbinding aangesloten. Dat is prettig want dan is er volgende week in ieder geval Skype mogelijk. En kan de weblog bijgewerkt worden.

   
24-3-2012 Volgens mij heeft Vodafone in Spanje het ADSL modem Huawei HG 556a geleverd. Daarmee zijn 4 LAN ethernet aansluitingen mogelijk plus WiFi. Via LAN1 wil ik daarop de Fritz!Box 7170 aansluiten. En daar vervolgens een telefoon mee verbinden. De kans is groot dat ik daarmee dan mijn Nederlandse (Emmeloordse) nummer kan gebruiken; zowel voor inkomend als voor uitgaand (bel) verkeer. En dat zou dan weer betekenen dat ik in Spanje gratis naar Nederland kan telefoneren. Ik ben benieuwd!

   
25-3-2012 Eeuwigheid is het ontbreken van tijd....

   
26-3-2012 Zojuist 9/4 multi-switch met 2 quattro LNB's getest voor ontvangst Astra1 (19,2) en Astra3 (23,5). Voor 3 satellietontvangers in Spanje.

   
27-3-2012 Morgen vliegen we weer naar Gran Canaria. Spannend! Want ik heb het gehuurde huis zelf nog niet eens gezien. Ook spannend betreffende de internetaansluiting en het monteren van twee (?) satellietschotels. En wat er verder allemaal nog meer op ons af komt.

Playa del Inglés. Spanje
28-3-2012 Eindelijk op internet. Toch lange tijd aan het kloten geweest met het Spaanse ADSL modem. Maar nu alles is ingevuld, en na 10 seconden de stroom er af, werkt het eindelijk naar behoren. Vanavond het huisje bewonderd. Het valt me niet tegen. En de VOIP telefoonnummers worden nu ook geregistreerd. Morgen verder met internet experimenten en de satellietboer op bezoek.

Eindhoven Airport  
28-3-2012 En zo zijn we dan alweer op het vliegveld in Eindhoven beland. Onze stampvolle koffers voldeden precies aan het gewicht en de afmetingen. Om twaalf uur vliegen we met Ryanair naar Las Palmos op Gran Canaria. Vervolgens gaan we daar met de bus naar Playa del Inglés. En dan zal ik voor het eerst de bungalow in Los Porches aanschouwen. Het worden nog drukke dagen! Vanavond internet? Morgen satellietontvangst?

Playa del Inglés Spanje
29-3-2012 Bellen en gebeld worden met mijn vaste nummer is nu mogelijk vanaf Gran Canaria. had ik wel gedacht maar het blijkt nu inderdaad werkelijk zo te zijn. Vandaag een 32 inch HD TV gekocht. Morgen wordt een satellietschotel van één meter aan de schoorsteen geplaatst met mijn twee quatro LNB's voor Astra1 en Astra3. internet werkt nu ook perfect.

Playa del Inglés Spanje
31-3-2012 Gisteren heeft een satelliet installateur hier een schotel van één meter doorsnee op het dak geplaatst. Daarbij gebruikte hij de twee door mij naar Spanje meegenomen quattro LNB’s plus een multi-switch. Hij had een kastje meegenomen dat hij onderaan bij de mast monteerde. Daar kwam de multiswitch in met alle acht coax kabels van de LNB’s plus de drie coax kabels van de ontvangers. De LNB voor de Astra3 had hij precies in het brandpunt staan omdat die satelliet hier minder goed is te ontvangen. Toen hij ging testen had hij alleen signaal van de Astra3. Bij verwisseling LNB hielp dat niets. Ook verplaatsing van de kabels van A naar B (en omgekeerd) hielp niets. Alleen nu de Astra1. Toen we de TV aan deden hadden we beeld via Astra1. Nadat hij de diseqc 1.0 op resp. 1/2 en 2/2 had gezet, en diseqc 1.1 op disabled, was er ook beeld via Astra3. Blijkbaar gaf zijn dure apparaat dat niet goed door. Het waren plaatjes. Dus dit is ook weer geregeld hier.

Playa del Inglés Spanje
2-4-2012 Tweede en derde TV, plus bijbehorende satellietontvangers, uitgeprobeerd. Het werkt allemaal goed; onafhankelijk van elkaar. Dus de multi-swtch werkt goed. Verder een draadloze deurbel gemonteerd. En, waar nodig, verschillende verlengsnoeren aangelegd. Thans luisteren we naar Radio 1 via de MusicPal internetradio met de afgelopen zaterdag aangeschafte PC boxjes.

Playa del Inglés Spanje
3-4-2012 Vandaag is mijn Spaanse domeinnaam offringa.es geactiveerd. Daarop komen al mijn Spaanse belevenissen.

Playa del Inglés Spanje
4-4-2012 Gisteren met enige moeite het dak opgeklommen en de Spaanse TV antenne aangesloten op de terrestische ingang van de multiswitch. Het dak afkomen was wat problematischer. Annelies wordt niet altijd even vrolijk van mijn acrobatische toeren. In de woonkamer heb ik de binnenkomende coax kabel weer gesplitst in een signaal voor de satellietontvanger en eentje voor de TV. Bij het scannen vond de TV tientallen Spaanse (en buitenlandse!) DVB-T zenders; ongecodeerd. Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren!

Playa del Inglés Spanje
6-4-2012 En zo loopt het verblijf in Spanje weer ten einde. Morgenvroeg zullen Annelies en ik ons om vier uur vervoegen op het vliegveld van Las Palmas. Onze overwintering in Spanje zal in oktober een aanvang gaan nemen.

   
7-4-2012 Vannacht zijn Annelies en ik om drie uur opgestaan. Om half vier werden we naar het vliegveld van Las Palmas gebracht. Na het inchecken vertrokken we om zes uur (plaatselijke tijd) via Ryanair naar Eindhoven. Daar kwamen we rond kwart over elf aan. Het is hier een stuk kouder dan in Spanje. Rond twee uur waren we terug in Emmeloord. Half drie zat ik op de computerclub aan de Hertog Jan.

   
11-4-2012 Vanmorgen de DM 500 HD Dreambox satellietontvanger bestudeerd. De satellietkanalen kunnen allemaal via de iPad2 bekeken worden. Ook cardsharing werkt goed. Het bekijken van TV kanalen op een iPad via een Dreambox gaat een stuk beter dan via EyeTV Netstream DTT DVB-T Elgato.

   
15-4-2012 In mijn ijver om PC spullen uit te zoeken om mee naar Gran Canaria te nemen stuit ik altijd weer op apparatuur waarvan ik me afvraag hoe het ook alweer werkt. En pas dan besef je hoe snel apparatuur aan het verouderen is. Neem bijvoorbeeld een webcam. Die moest eerder nog met een (staande) microfoon erbij aangesloten worden op de PC. Tegenwoordig zit de microfoon ingebouwd in de webcam; of alles zit al in het deksel van de laptop. En dan heb ik het nog niet eens over de benodigde (Vista/Windows7) drivers die daarvoor amper te vinden zijn op internet. Soms denk ik er wel eens over al die dozen vol met spullen maar gewoon bij Het goed af te leveren. Beter voor mijn gemoedsrust.

   
15-4-2012 Zo, mijn website werkt weer. Geen idee waarom hij er een lange dag uit lag.

   
16-4-2012 Vanmiddag aan XS4ALL opdracht gegeven mijn Basic internet abonnement op te waarderen naar een Fast internet abonnement. Nu maar eens afwachten of dat goed gaat. Want bij een Fast internet abonnement hoort een gratis Advanced website (onder Windows server) te worden geleverd.

   
16-4-2012 Nu op Radio 5 de week van de jaren zestig. Toen we nog jong waren…

   
17-4-2012 Het valt allemaal niet mee. Wil je via een (upgrading) Fast internet abonnement bij XS4ALL de hosting van je website bij Argeweb terug verhuizen naar een gratis hosting bij XS4ALL, wordt XS4ALL geteisterd door een extreme DDoS aanval waardoor mailservers en websites onbereikbaar zijn. Uiteindelijk heb ik mijn mail bij XS4ALL weer aan de gang gekregen. Maar de website is nog steeds onbereikbaar. Het is dus spannend te zien wanneer bovenstaande tekst in de openbaarheid zal verschijnen.

   
18-4-2012 Nu, na toch nog wel even puzzelen met instellingen van Frontpage, de koppelingen (invoer) van mijn gastenboek en weblog hersteld zijn kan ik me verder gaan verdiepen in de huidige gemeentelijke plannen aangaande het drama van de Poldertoren. Niet alleen ProVast is een drama; de Poldertoren is dat ook. Tomeloze ambitie en prestige objecten doen deze (toch wel mooie) polder nog eens financieel compleet de das om!

   
18-4-2012 Gistermiddag een goedkope Logitec webcam gekocht. Prima plaatje onder Windows Vista en ingebouwde microfoon. Dus ik kan de oude, bewaarde PC troep op zolder zonder probleem in de grijze container storten.

   
18-4-2012 Nu mijn website weer bij XS4ALL staat moet ik opnieuw de koppelingen met de databases maken zodat nieuwe gegevens in weblog en gastenboek ingevoerd kunnen worden. Dat lukt nog niet altijd. Frontpage met asp. zoals global.asa, iistart.asp en localstart.asp. Met daarnaast nog de Frontpage extensies.

   
18-4-2012 Dus er gaat nog een miljoen extra gemeenschapsgeld in de Poldertoren. Pas in 2014 wordt gekeken of de Poldertoren verkocht gaat worden. Dat zal dan wel na de gemeenteraadsverkiezing van 2014 zijn…

   
19-4-2012 Vanmorgen met Annelies naar de officiële opening van de (nieuwe) markt op het Kettingplein geweest. Na opening door wethouder Wouter Ruifrok speelde RoCo (Rob Bredewout en Coen Dassen) enkele, speciaal gecomponeerde, nummers. Ondanks het feit dat de markt niet op het eerder aangewezen “evenementenplein” op De Nieuwe Deel komt vind ik deze plek op het Kettingplein uitstekend. Hier zou eigenlijk ook het nieuwe horecaplein moeten komen!

   
20-4-2012 Eerst wilde ik niet geloven dat de PVV uit Tokkies families bestaat. Maar de realiteit gebiedt me om mijn mening te veranderen. De PVV; weg ermee!

   
20-4-2012 Terwijl Radio 5 de “Top Twee Honderd” van de Jaren Zestig uitzendt hou ik me bezig met een gratis blog van XS4ALL. Die wil ik helemaal aan Playa del Inglés gaan wijden. Inmiddels heb ik er al wat teksten uit deze weblog opgezet en wat foto’s geplaatst. Het is de bedoeling dat de Spaanse domeinnaam “offringa.es” aan deze blog wordt gekoppeld.

Eindhoven  
22-4-2012 Afgelopen vrijdagavond op Twitter gezet: Het wordt een steeds grotere soap met die rancuneuze Tokkies van de PVV. Kap toch met gestoorde gedoogpartner! Zal dit weekend wel gebeuren

   
23-4-2012 Dus het Kabinet Rutte is gevallen. Mark Rutte gaat het ontslag van zijn Kabinet aanbieden aan de Koningin. Het was een vreemd Kabinet; een minderheidskabinet. Het had voordelen; ik ben al lang voor wisselende meerderheden; want een meerderheid is een meerderheid; al dan niet van de coalitie zelf. Dan is het wat minder dicht getimmerd. Maar met een partij als de PVV had men kunnen weten dat het een keer fout zou gaan. Wilders beweert allerlei zaken waar hij nog geen tien jaar geleden compleet anders over dacht: hij heeft voor het Verdrag van Maastricht gestemd, hij heeft voor de Euro gestemd, hij heeft voor toelating Griekenland tot de Eurozone gestemd, hij vond een dag na de verkiezingen al dat de AOW leeftijd naar 66 jaar kon, en zo kan ik wel door gaan. Daarbij bevreemdt het me sterk dat ik over deze zaken amper met aanhangers van de PVV in discussie kan gaan. Het is zoals zij zeggen; een nuancering van standpunten is niet mogelijk. Dan kun je er op wachten dat er ongelukken gaan gebeuren.

   
25-4-2012 Dus demissionair premier Mark Rutte heeft officieel het ontslag van zijn Kabinet aan de Koningin aangeboden. Des te opmerkelijker is het dan dat gistermiddag tijdens een extra Kamerdebat het net leek of het Kabinet van VVD en CDA nog gewoon door wil regeren en de bezuinigingsplannen van de afgelopen zeven weken ook gewoon wil uitvoeren. Wat dat betreft deed Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, het uitstekend. Hij vroeg de premier goed te beseffen dat er nu een compleet nieuwe situatie is ontstaan. De Kamer (de meerderheid dus) is nu aan zet. Want het Kabinet krijgt geen steun meer van de PVV. Het is trouwens een goede zaak dat de meeste (onzinnige) plannen van de PVV in de prullenmand verdwijnen. Het beste zou zijn dat die partij zelf ook in diezelfde prullenmand zou verdwijnen maar dat is aan de kiezer. In ieder geval heb ik zelf geen enkel idee wat die partij de afgelopen anderhalf jaar nu eigenlijk bereikt heeft.

   
26-4-2012 Kan er nu een voortgezet Kabinet Rutte van VVD, CDA met GL, D66 en CU komen?

   
26-4-2012 Het valt voor alle partijen nog niet mee zonder meer akkoord te gaan met drastische bezuinigingen terwijl ze op 12 september weer de steun van de kiezer vragen. Die kiezer zal zich dan allereerst gaan afvragen wat de bezuiniging van die partij voor hem persoonlijk betekent of nog gaat betekenen. Hoogste BTW naar 20 procent? Afroming hypotheekrente aftrek? Ophoging eigen risico gezondheidzorg? Geen verhoging van salarissen en uitkeringen? Verhoging van accijns op benzine, tabak en alcohol?

   
27-4-2012 Wonderbaarlijk! Het akkoord tussen VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. De vraag is natuurlijk wat al deze besluiten voor de bevolking gaan betekenen. Want veel is nog niet ingevuld. Ik hoop in ieder geval dat verschillende partijen nu eindelijk door hebben dat de PVV een onbetrouwbare partij is. Ze kramen onzin (zelfs leugens) uit. Maar goed; de kiezer heeft altijd het laatste woord. Dus ook op woensdag 12 september.

   
29-4-2012 Bij aflossingsvrije hypotheek betaal je 3x aankoopbedrag aan rente. Bij annuiteiten hypotheek maar 2x dat bedrag.Vandaar 5 miljard besparing. Bij € 640 miljard aan openstaande hypotheken wordt € 32 miljard rente betaald. Kost Rijk € 16 miljard. Derde minder scheelt € 5,3 miljard.

   
1-5-2012 Eindelijk gelukt de nieuwe fastscan zenderlijst Canal Digitaal in de satelliet ontvanger HomeCast te laden. Minstens tien nieuwe Duitse HD kanalen, nieuw commercieel kanaal RTL Nitro en een nieuw Belgisch kanaal Ketnet (VRT3). Want per 14 mei zenden Canvas (VRT2) en Ketnet (VRT3) op aparte kanalen uit. Ketnet nog niet te vinden bij Ziggo.

   
2-5-2012 De partijen met de meeste boter op het hoofd (zie stemgedrag 2007) (VVD, ONS en PU) willen niets meer investeren en de Poldertoren verkopen. Nu de inwoners van de polder zoveel betaald hebben voor de Poldertoren is het vanzelfsprekend dat er uitsluitend publieksfuncties in komen. De Poldertoren is van ons allemaal. Dus commerciële zaken er uit en nog meer culturele zaken er in. Een uitgebreider museum over de polder .

   
3-5-2012 Ketnet, de nieuwe (derde VRT3) Belgische kinderzender, is vanaf heden nu overdag en 's avonds op nieuw digitaal kanaal 27 van Ziggo te zien.

   
4-5-2012 Wat is dat Spotify toch een prachtig programma; ook op de iPad. Inmiddels al veel nummers beluisterd die ik zo’n vijftig jaar niet meer gehoord heb. Internet: wat moet je er eigenlijk mee? Nou, dit dus.

   
5-5-2012 Zolang ik dictaturen aan het bestuderen ben vraag ik me af hoe ze in stand worden gehouden. En dat gebeurt met het streven naar macht. Niet alleen door de top maar vooral ook door de uitvoerders. Mensen die graag andere mensen willen kleineren. “Nu is het onze beurt!”. Rancuneuze mensen die vinden dat het leven en de wereld tegen hen is en dat de rollen nu eindelijk zijn omgedraaid. En dan blijkt dat de mens inderdaad slecht is. Ondanks het zeer dunne laagje vernis dat we beschaving noemen. Wat beschaving? Wat mooie praatjes? De mens is per definitie slecht. Dat hoeft geen bijbel ons te vertellen. Daar voelen we ons niet slechter door. Daar wordt ons geen schuldcomplex aangepraat. Nee; het zit per definitie in ons. De bijbel houdt ons hoogstens een spiegel voor. Maar de moderne mens heeft geen zelfkennis meer. De moderne mens is hooghartig en trots. Het komt niet in hem op dat hij zomaar van een brave burgerman in een beest kan veranderen; als de omstandigheden wijzigen. Maar dat zit er dus al in. Dat komt niet van buiten. Waarom geven we niet toe dat de duistere krachten uit ons eigen innerlijk komen? Of is dat te confronterend?

   
7-5-2012 Het wordt spannend in Europa. Politieke aardverschuivingen in Frankrijk en vooral in Griekenland. En dan hebben we het nog niet eens over 12 september. Hoe de bezuinigingen ook nodig zijn, hoeveel welvaart we ook hebben in tegenstelling tot de rest van de wereld, men pikt het niet langer. En de nieuwe bezuinigingen zijn nog niet eens in gegaan. Ook de gemeentes zitten op zwart zaad en zullen de gemeentelijke belastingen sterk doen stijgen. De vraag is wat er gaat gebeuren. Ik acht Griekse toestanden in Nederland niet onmogelijk. En toch staan we nog maar aan het begin van wat ons verder allemaal boven het hoofd hangt.

   
8-5-2012 En weer werd er in een commissievergadering ruime aandacht aan de Poldertoren besteed. Wethouder Wouter Ruifrok kan nu wel willen dat er nogmaals een miljoen in deze bodemloze put wordt gestoken maar veel partijen willen eerst een duidelijk onderzoek naar de gang van zaken van begin tot nu toe. Hopelijk wordt dan duidelijk welke rol ProVast, Jan Mulder, Willem Keur en Leo Voorberg met de uitvoerders hebben gespeeld. Wat mij betreft gaan alle commerciële huurders er uit en komen er publiekszaken in zoals VVV en een echt museum met de geschiedenis over de polder. Vijf jaar geleden schreef ik al uitgebreid over de Poldertoren. Mijn voorspellingen van toen zijn grotendeels uitgekomen.

   
9-5-2012 De Kunduz coalitie wil het tekort van de staatsfinanciën terug brengen naar de Europese “opgelegde” 3 procent. Maar er zijn nog behoorlijk wat open einden. Nog steeds is niet bekend hoe de besparing op de zorgkosten wordt ingevuld. Verder is het de vraag hoe de BTW stijging van 19 naar 21 procent gaat uitwerken op de omzet. En de toekomstige wijziging van de hypotheekrenteaftrek (alleen bij aflossing blijft rente aftrekbaar) zal de woningmarkt ook niet direct “lostrekken”. Tenslotte moet ook nog de eerdere bezuiniging van € 18 miljard worden gehaald. Zelfs daar zijn al vraagtekens bij te zetten. En na de verkiezingen in Griekenland en Frankrijk is het nog maar de vraag hoe de verkiezingen in andere landen gaan lopen. Dit heeft temeer invloed omdat de heilige 3 procent bijna niet meer heilig wordt verklaard. Gaan we met zijn allen het (financiële) ravijn in of komt er toch nog een (onverwachte) oplossing?

   
10-5-2012 Vandaag is mijn dochter Esther 26 jaar geworden.

   
11-5-2012 Als Griekenland failliet gaat moeten ECB, IMF en andere overheden (lees: de belastingbetalers) zo'n € 250 miljard afschrijven.

   
11-5-2012 Tussen 22.00 uur gisteravond en 22.00 uur vandaag vindt er een marathon uitzending van Radio Nederland Wereldomroep plaats. Daarna is het over en uit met de Nederlandstalige uitzendingen. Ik vind het een grof schandaal dat de politiek hiermee akkoord is gegaan; al dan niet onder druk van een bepaalde partij. Heb ik meer dan 40 jaar naar geluisterd als ik in het buitenland was. De uitzending is te volgen op 1296 kHz (middengolf), satelliet kanaal 735 (Canal Digitaal), kortegolf en internet.

   
12-5-2012 Gisteravond om tien uur heeft Radio Nederland Wereldomroep voorgoed haar uitzendingen gestaakt. Mijn beste vriend in het buitenland is heen gegaan. De Politiek wordt bedankt!

   
13-5-2012 Met Annelies in Volendam gearriveerd.

   
14-5-2012 Gistermiddag hebben we in Volendam Chinees, Frans, Duits, Engels, Zwitsers,Spaans,Portugees, Oostenrijks, Japans, Indonesisch, Pools en Volendams gehoord. We logeerden in hotel Spaanders.

   
15-5-2012 Dus nieuwe verkiezingen in Griekenland? Alsof dat wat oplost. Laat Brussel eindelijk eens erkennen: Griekenland moet snel uit de eurozone.

   
15-5-2012 In Argentinië sliepen in 2001 de mensen naast geldautomaten om er als eerste bij te zijn als ze werden gevuld. #grieks scenario? Er wordt gedacht over een technocraten regering in Griekenland. Is niet zo ver af meer van een militaire regering. #hebben-ze-ervaring-mee.

   
16-5-2012 € 12 miljard bezuinigen is € 750 per persoon. Dat is per gezin € 3.000. Omgerekend € 250 per maand. Wordt nog een hete zomer!

   
17-5-2012 AEX 1,6 % lager gesloten. Wat zal komende maand brengen? Staan we (al) aan de rand van (financiéle) afgrond? Kunduz Akkoord nog maar begin?

   
18-5-2012 Voor het eerst dit jaar is de AEX gesloten tot onder de 290 punten. En dat op de dag dat Facebook $ 104 miljard waard bleek...

   
19-5-2012 Het is weer ontzettend druk bij de visserijdagen op Urk. Een lekker zonnetje en een lekker scholletje er bij. We blijven hier de hele dag.

   
20-5-2012 Gezellig druk bij de sluis van Blokzijl. Ik: Waar is de eurocrisis? Eigenaresse groot jacht: Maar de waarde is wel 10 procent verminderd.

   
21-5-2012 Dus vrijdagmiddag is de uitgiftekoers van Facebook amper op $ 38 te handhaven geweest doordat diverse banken steunaankopen hebben gedaan. Was het anders net zo gelopen als met WorldOnline in 2000? Ook toen was het gebakken lucht. Hypes gaan voorbij. Zie MSN. Zie SMS. Zie Hyves. Het zal niet lang meer duren voordat ook de hype Facebook in elkaar ploft.

   
22-5-2012 Ingezonden brief 'De Noordoostpolder". Poldertoren. Er ligt een raadsvoorstel om nogmaals een miljoen euro in de Poldertoren te investeren. Dat komt bovenop de 4 miljoen die er de afgelopen vijf jaar al ingestoken is. Deze extra miljoen is nodig om bouwkundige gebreken (waaronder lekkage) te verhelpen. In 2005 heeft de gemeente de Poldertoren voor twee ton gekocht van Vitens. Een goed idee. Er had nog twee ton extra aan verspijkerd kunnen worden voor een goede ppknapbeurt. Maar nee; de ambitie en het prestige van de diverse wethouders kende geen grenzen. Omdat er bovenin een sterrenrestaurant zou komen moest ook de rest van de toren op dat “niveau” worden gebracht. Als de Poldertoren vanaf het begin was ingericht voor publiekszaken en culturele zaken was al dat geld nog te verantwoorden geweest. Nu is dat geld grotendeels in een bodemloze put voor de upper ten verdwenen. Omdat de gemeente de komende jaren drastisch moet bezuinigen op allerlei publiekszaken lijkt het me compleet onverantwoord nu nog eens een miljoen gemeenschapsgeld in deze toren te steken.

   
22-5-2012 Vandaag ben ik net zo oud als mijn vijf jaar geleden overleden broer Jelle is geworden. Een vreemd gevoel.

   
23-5-2012 Vanavond het gratis abonnement van Spotify Premium via XS4ALL geactiveerd.

   
24-5-2012 Was Wilders (PVV) vandaag nu bezig met het parlementair werk (ESM) en controle van het verantwoordingsdebat of was hij reeds bezig met een ordinaire verkiezingscampagne?

   
28-5-2012 Onder grote paraplu in achtertuin aan nadenken over beslommeringen des levens. Welke recessie, of zelfs depressie, staat ons nu te wachten?

   
30-5-2012 Zoals gewoonlijk ben ik weer aan het doemdenken op deze weblog. Want van al mijn sombere voorspellingen is er nog niet eentje uitgekomen. Toch? Dus als ik nu beweer dat Spanje een tweede Griekenland wordt, en dus een bailout van Spanje voor de deur staat, zal dat ook wel niet waar zijn. Het gaat toch nog steeds uitstekend in Europa en in Nederland?

   
2-6-2012 Gistermiddag in Almere bij Electro Sat de DreamBox DM 500 HD gekocht. Inmiddels er nieuwe firmware (Linux) opgezet. En zo'n 4.800 zenders ingelezen. Via de PC kunnen er, met een speciaal programma, favorietenlijsten worden aangemaakt die via het FTP protocol naar de ontvanger kunnen worden gestuurd. Daarnaast zijn alle programma's ook via de iPad te bekijken. Het is een zeer interessant apparaat; ook geschikt voor cardsharing.

   
3-6-2012 Koningin Elisabeth 60 jaar koningin. Stamt ze af van het Huis van David? Er zal altijd een nakomeling van David op troon van Israel zitten.

   
4-6-2012 Omdat satellietontvanger DreamBox op mijn netwerk is aangesloten kan ik nu ook de honderden satellietzenders op iPad, PC en laptop bekijken.

   
8-6-2012 De komende negen weken staat de nieuwszender Radio 1 totaal in het teken van sport. Ook nieuws TV programma's (zoals EénVandaag) moeten wijken. Men zei het al in het oude Rome: "Geef de mens brood en spelen!". Waardoor ging het Romeinse Rijk ook alweer ten onder?

   
8-6-2012 KPN en de Publieke Omroep (NPO) hebben overeenstemming bereikt over de bouw van een netwerk voor digitale radio. Daarbij zal het huidige T-DAB netwerk worden vervangen door DAB+. Die standaard biedt meer mogelijkheden. Het nieuwe T-DAB(+) netwerk zal in drie fasen worden gebouwd. De eerste fase is per 1 december 2012 operationeel en vervangt het huidige zendernetwerk om de ontvangst verder te verbeteren. Afhankelijk van het succes van T-DAB zal NPO besluiten om per 1 september 2015 het netwerk met veertien zendlocaties uit te breiden. Hierdoor wordt een volledige landelijke dekking mogelijk.

   
11-6-2012 De eergisteren overeengekomen bailout van Spanje is echter de volgende nagel aan de doodskist van de faliekant mislukte Europese valuta unie. In plaats van dit in te zien en te redden wat er te redden valt, hebben onze politici echter besloten om gezamenlijk op het steeds sneller zinkende euroschip te blijven zitten, totdat uiteindelijk de totale ondergang van alle opvarenden een feit is.

   
12-6-2012 Vanmiddag Elsevier gelezen in de bibliotheek. Ik zag dat alle jaargangen van “De Noordoostpolder” (sinds zijn bestaan vanaf 1945) verhuisd zijn van het redactiekantoor naar de bibliotheek. Ik kon niet nalaten de edities van september 1974 te bestuderen. In die maand ben ik lid van de gemeenteraad geworden voor de partij Gemeentebelangen. Ik was met mijn 27 jaar toen het jongste raadslid. Naast mijn werk als computer programmeur (met veel overwerk) was ik in die tijd ook druk met alle raads- en commissievergaderingen.

   
15-6-2012 Wat voor doemdenken moet ik nog meer beschrijven? Vijf Nederlandse banken afgewaardeerd door Moody’s. ING zelfs met een waarschuwing. De Grieken halen per dag nu € 3,5 miljard uit de geldautomaten. Duitsland zegt dat de bodem van de schatkist in zicht is. In Amerika gaan geruchten dat de euro al ingestort zou zijn. Anderen waarschuwen dat binnenkort in heel Europa de geldautomaten dicht gaan en mensen dus cash geld in huis moeten hebben. Zondag gaan de Griekenland naar de stembus. Maandag is de chaos compleet. Dat zal een nieuwe Black Monday worden. De militairen staan weer klaar in Griekenland. Ach, dit zal ook wel weer doemdenken worden genoemd. Je moet niet zo overdrijven Dick!

   
18-6-2012 In Griekenland hebben anti-europa partijen samen een meerderheid gehaald. Maar door de bonus van 50 zetels krijgen de pro-europa partijen de meerderheid

   
20-6-2012 Het is prettig om bij twee monitoren naast elkaar op de tweede monitor naar Politiek 24 (via internet) of naar satelliet TV (via de DreamBox) te kunnen kijken. Zo kan ik al het wereldnieuws blijven volgen. Daarnaast kan ik ook naar de diverse satellietradiostations luisteren; waaronder Radio 1. Nu staat op de tweede monitor Politiek24 aan met het Kamerdebat over het weer afschaffen van de huishoudtoets.

   
21-6-2012 Als ik de diverse (satelliet) nieuwszenders bekijk dan staan ons onzekere tijden te wachten. Naast een economische (euro) crisis wacht ons ook oorlogsdreiging in het Midden-Oosten. Het valt me telkens weer op dat TV zenders zoals BBC World, CNN en Euronews veel uitgebreider over de crisis berichten dan ons “eigen” journaal. Het lijkt wel struisvogel gedrag. En als er al berichten over komen daalt direct het consumentenvertrouwen. Terwijl er eigenlijk nog niets aan de hand is hier. Dat komt nog. Maar ja, de huizenprijzen dalen. Dat is volkomen terecht. Die prijzen waren al jarenlang behoorlijk opgeblazen. De huizen bubble staat op knappen. Het is de hoogste tijd dat we weer met beide benen op de grond komen te staan en gaan beseffen dat de bomen niet tot in de hemel groeien. De slechte omstandigheden in andere landen kunnen over een jaar ook zomaar voor ons gaan gelden. Al de gedachten over maakbaarheid van de samenleving (links) en het vooruitgangsgeloof (rechts) ten spijt.

   
22-6-2012 Twee adviesbureau’s hebben geconstateerd dat de Spaanse banken minstens € 60 miljard nodig hebben van de EU. Ook verwachten ze dat de huizenprijzen in Spanje tot 56 procent kunnen gaan dalen. Verder heeft ratingbureau Moody’s 15 grote wereldbanken afgewaardeerd. Dat betekent dat de rente gaat stijgen. Het IMF vindt dat het ESM geld moet kunnen uitlenen zonder toestemming van de desbetreffende regeringen. Dat betekent dat “onze” € 40 miljard garantstelling zonder toestemming van Den Haag aan noodlijdende landen “uitgeleend” kan worden.

   
24-6-2012 Het eindspel is begonnen. In Egypte is een moslim president gekozen. Vriend van Israel is verdwenen. Duitsland wil steeds meer bevoegdheden voor Europa. De berichten daarover vliegen je om de oren. Het eindspel is ingezet. Alles staat klaar voor de eindtijd.

   
25-6-2012 KPN kan de download snelheid via VDSL2 verdubbelen van 40 naar 80 Mbit/s door het tweede aderpaar ook te gaan gebruiken. Het zogeheten pair bonding.

   
25-6-2012 Een politiek van extreem ruime geldverschaffing die nog langer duurt, heeft neveneffecten die de terugkeer naar een normale economische groei vertragen en zorgen voor nieuwe risico’s voor het financiële systeem.

   
27-6-2012 De zitting van de Raad van State over de bezwaren betreffende de bouw op de Deel is pas op 21 augustus. Vier weken later volgt de uitspraak over die ingediende bezwaren. Voor die tijd gaat Sinke niet bouwen op de hoek van de Kon. Julianastraat en gaat zijn oude pand op de Deel ook niet slopen. Door deze ontwikkelingen kan dit jaar (nog steeds) het Pieperfestival gewoon op de Deel worden gehouden. Zoals het hoort!

   
27-6-2012 Brussel werkt aan een Super Ministerie van Financien met verregaande bevoegdheden voor de EU landen.

   
4-7-2012 Het komt allemaal tegelijk. De economische crisis in Amerika. De eurocrisis in Europa. De oorlogsdreiging (oliecrisis) in het Midden-Oosten. De ontdekking van het Higgs-deeltje. Onderzoek naar de dood van Arafat. De Engelse bankschandalen. Miljarden en miljarden niet bestaand geld als staatssteun. . De ene eurotop na de andere. De wereld nadert met rasse schreden de totale ondergang. Al is de meerderheid van de bevolking nog steeds ziende blind en horende doof. Je moet toch wel erg naïef zijn als je nog steeds niet opmerkt dat er iets groots gaande is.

   
5-7-2012 Vanmiddag om vijf uur ben ik met Annelies naar het gemeentehuis gewandeld. In het kader van 70 jaar Noordoostpolder droog en 50 jaar gemeente werd er een buitengewone bijeenkomst gehouden van alle oud-leden poldercommissie, oud-raadsleden, oud-college leden, oud-burgemeesters en huidige Raad plus College. Gedurende een uur kwamen er velen binnen. Ik moest soms goed nadenken voordat ik sommige herkende maar er waren veel uit mijn raadsperiode 1974-1978. Later werd er lekker gegeten; ik nam andijvie stamppot met vlees. Annelies ging tegen half acht naar huis. Ik ging de bomvolle raadzaal binnen waar een bijzondere raadsvergadering werd gehouden. De agenda behelsde ondermeer twee optredens van de cabaretgroep “Twee boeren en een dominee”. Ook werden de commentaren herhaald uit 1962 bij de aanbieding van het gemeentewapen. Na tienen waren er in de kantine en de hal vele drankjes en hapjes te nuttigen. Ik had diverse gesprekken en vond het erg gezellige avond.

   
7-7-2012 Het is weer een heel gezellige muziek dag op het warme OORD in Park West In Emmeloord. Inmiddels aardig druk geworden. Veel bekenden gezien.

   
8-7-2012 Vanmiddag een leuke middag gehad met Deventer Op Stelten. Tussen regenbuien door waren er hele leuke optredens. Het was weer ontzettend druk

   
9-7-2012 Door mij in dec. ingevoerde programmering bij Radio NOP (waardoor ik moest opstappen) nog steeds van kracht. Blijkbaar toch niet zo slecht.

   
10-7-2012 De gemeente van De Rank heeft een beroep uitgebracht op ds. T.A. Viezee uit Krommenie, die dit beroep heeft aanvaard. Dat stemt tot grote dankbaarheid. Inmiddels heeft ds. Viezee op verschillende manieren een indruk opgedaan van het gemeentelijk leven. Op 2 september hoopt hij intrede te doen in Emmeloord. Bron: De Rank.

   
12-7-2012 Vijf jaar geleden overleed mijn broer Jelle (65). Deze droevige gebeurtenis liet me weer eens duidelijk de vergankelijkheid van het leven zien; zoals uitstekend is verwoord door koning David in Psalm 39 (vers 6 en 7) : “Laat mij, Here, mijn einde kennen, en welke de maat van mijn dagen is; laat mij weten, hoe vergankelijk ik ben. Zie, Gij hebt mijn dagen als enige handbreedten gesteld, mijn levensduur is als niets voor U; ja, ieder mens staat daar, enkel een ademtocht. Ja, de mens gaat daarheen als een schaduw, ja, als een ademtocht suizen zij weg, zij garen bijeen en weten niet, wie het tot zich nemen zal”.

   
17-7-2012 Vandaag bij de KPN winkel in Emmeloord een afgeprijsde Logitec HD Webcam gekocht. Via Skype blijkt dat de beelden nu een stuk scherper zijn. In 1999 had ik de eerste, zwart-wit, webcam. Daar was ik heel enthousiast over. Zomaar bewegende beelden versturen, en ontvangen, via internet. Dat ging toen nog via het programma iPhone; later gevolgd door ICQ en Netmeeting.

   
18-7-2012 Vandaag vijf jaar geleden hebben we mijn broer Jelle begraven. Naast vijf zeer persoonlijke toespraken konden de meer dan 130 aanwezigen ook luisteren naar muziek; waaronder het door mij uitgekozen “Erbarme Dich” uit de Mattheüs Passion. De grafrede werd besloten met: “ Want nu zien wij nog door een spiegel, in raadselen, doch straks van aangezicht tot aangezicht. Nu ken ik onvolkomen, maar dan zal ik ten volle kennen, zoals ik ook zelf gekend ben".

   
18-7-2012 Tijdens het luisteren via een internet radio naar de stream van Radio Caroline (met een programma uit 1967) heb ik hier weer een cassettedeck plus een draaitafel neer gezet. Terwijl de digitalisering ook hier genadeloos toeslaat luister ik zo nu en dan toch naar oude langspeelplaten en naar oude cassettes. Vanmiddag de visite zelfs (zwart/wit en kleur) dubbel acht film beelden getoond van 1965 tot 1971. Herinneringen. Toen we nog jong waren…

   
19-7-2012 De steeds hoger oplopende spanning in de wereld zal waarschijnlijk al over enkele weken tot een dramatische uitbarsting komen in onder andere een oorlog met Iran en mogelijk zelfs met Rusland en China. Het is duidelijk dat de gebeurtenissen van historische omvang zullen zijn en cataclysmische gevolgen van Bijbelse omvang zullen hebben. De enorme vloot die Amerika bij Iran bijeen brengt zal deze keer daadwerkelijk in actie komen. In de nauwe straat van Hormuz zullen de Amerikaanse vliegdekschepen echter kwetsbaar zijn voor de (kruis)raketten en bommenwerpers van de Iraanse strijdkrachten, waardoor een nederlaag niet ondenkbaar is. Er zijn een aanzienlijk aantal Russische, Chinese en Noord Koreaanse marineschepen en onderzeeërs op weg naar het cruciale Amerikaanse steunpunt Diego Garcia in de Indische Oceaan.

   
20-7-2012 Dus de SGP mag geen vrouwen meer weigeren op de kandidatenlijst? Maar er komen toch uitsluitend SGP’ers op die lijst? En er is toch geen enkele SGP vrouw die op die lijst wil staan? Wat is het probleem dan? Waarom bemoeien buitenstaanders zich eigenlijk met deze partij? Mag deze partij zelf, met haar eigen leden, bepalen hoe de kandidatenlijst er uit komt te zien? Dat doen andere partijen toch ook? En dan te bedenken dat feministen dit proces hebben aangespannen. Ik vind daarom: het enige recht van deze feministen is het aanrecht! Dat zal ze leren!

   
20-7-2012 Omdat de voorbank van mijn lelijke eend doorzakte ben ik gistermiddag naar de eendengarage van Ron van de Berg in Kraggenburg gereden. Hij verwijderde het oude “matje” plus de oude “elastiekjes”. Daarna zette hij er een nieuw “matje” in met behulp van nieuwe “elastiekjes”. En nu zit het weer lekker en kan ik opnieuw plezierig gaan rondtoeren in de eend. Hopelijk komt er nog een mooie zomer. Kan het dak open!

   
21-7-2012 Vandaag zijn Annelies en ik weer eens in Zwolle geweest. Rond twaalf uur wandelden we vanaf het Deltion College (het oude Wehkamp gebouw) naar het centrum. Daar was het, zoals gewoonlijk, weer erg druk. We waren eerst in de winkel van Vroom & Dreesman. Tussendoor bekeek ik allerlei zaken in de Handyshop. Later liepen we door de Diezerpromenade en aten lekkere patat. Terwijl Annelies in kledingzaken was keek ik elders naar elektronische apparatuur. Na koffie en sorbet op de Melkmarkt ging Annelies naar kledingzaken en ik naar een drukke Mediamarkt. Daar zat ik ruim een kwartier allerlei kabeltjes te bekijken. Het lijkt wel of er elke dag een nieuw soort kabel bij komt. Daarna bekeek ik docking stations voor de iPod. En een Samsung TV met ingebouwde satelliet ontvanger. Tenslotte wandelden we over de zaterdagmarkt. Op de terugweg zagen we weer het nieuwe “station” van de Hanzelijn bij Kampen. De mensen in Kampen zijn er absoluut niet blij mee dat het Kamper treintje naar Zwolle per december wordt opgeheven.

   
22-7-2012 Het geduld van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) met Griekenland is op en het fonds wil geen hulp meer verstrekken. Intussen lijken in Brussel en andere Europese hoofdsteden de geesten steeds rijper te worden voor een exit van Griekenland uit de eurozone.

   
22-7-2012 Bij het herdenken van de sterfdag van mijn moeder (op zaterdag 22 juli 1978) zag ik op de grafsteen weer de door mij uitgezochte tekst van Johannes op Patmos staan: “En Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geklaag, noch moeite zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbij gegaan”. Openb. 21: 4.

   
22-7-2012 Het is vandaag precies tien jaar geleden dat ik een botsing met de auto had. Komende vanaf Leeuwarden, richting Herenveen, botste er iemand achterop; hij had me niet gezien. Mijn auto begon te tollen; ik hield het stuur vast en zag alles om me heen voorbij flitsen. Tot mijn geluk is er niemand anders tegenaan gereden. Toen de auto stilstond, en ik uitstapte, zag ik dat niet alleen de achterkant maar ook de voorkant helemaal in elkaar zat. Die was tegen de vangrail aangekomen. Dit is goed afgelopen. Een paar dagen later liep het met iemand anders in Nederland veel slechter af. Dus ik heb behoorlijk veel geluk gehad!

   
24-7-2012 Vandaag is mijn zus Stijnie 68 jaar geworden

   
25-7-2012 Vanmiddag met Leen naar de midweek braderie in Steenwijk geweest. Het was druk en gezellig. Maar waarschijnlijk vanwege het erg warme weer was het wat minder druk dan afgelopen jaren. We zaten ondermeer op het marktplein (De Deel) van Steenwijk. Daar zong men Nederlandstalige nummers bij Radio Continu. Hier begrijpt men wel dat een marktplein uitstekend geschikt is voor allerlei evenementen. Dat is men in Emmeloord vergeten. Daar wordt De Deel verkwanseld aan een project ontwikkelaar die er kantoren en winkels gaat bouwen. Waarvan ik helemaal niet geloof dat er veel belangstelling voor zal zijn laat staan dat ik geloof dat die gaan renderen. De kantorenmarkt is namelijk ingestort. Staat ons straks een leeg en sinister centrum te wachten?

   
26-7-2012 Vanmiddag met Gerard naar de Kamper UI dag geweest. Zoals gewoonlijk stond de hele Oudestraat weer vol met kramen. En hing de koe weer aan de toren. Gedurende twee en een half uur wandelden we de hele Oudestraat door en maakten zo nu en dan een praatje. Halverwege dronken we een pilsje op een druk terras op het ‘horeca’ plein. Daar speelde een bandje. Rondom dit plein zijn nu allemaal horeca gelegenheden. Wat zou het mooi geweest zijn als ze dit zo ook met De Deel hadden gedaan! Een plaats hoort een open plein te hebben. Maar in Emmeloord heeft men er duidelijk anders over gedacht.

   
27-7-2012 De eerste zomermarkt van dit seizoen in Emmeloord is een drukke en zonnige dag geworden. De 85 kramen worden goed bezocht en de terrasjes zitten vol. Leen en ik vroegen bij de Harense Smid naar TV’s met ingebouwde satellietontvanger. Tot onze verrassing blijkt Samsung daar al diverse types van te hebben. Dat werkt toch een stuk gemakkelijker; zonder een aparte ontvanger.

   
28-7-2012 Spanje wil nog eens € 300 miljard lenen; bovenop de reeds toegezegde € 100 mljard. Griekenland wil dat men € 70 miljard extra kwijt scheldt. Dus MBO scholen zijn bankier aan het spelen. En de RABO sjoemelt met Libor rentes. De wereld lijkt zo langzamerhand compleet gek geworden. Ben druk boeken aan het lezen over De Grote Depressie zodat ik er geestelijk op voorbereid ben als deze depressie herhaald gaat worden

   
29-7-2012 In het Witte Huis, het Pentagon en de top echelons van het Amerikaanse leger wordt oktober gezien als de meest waarschijnlijke maand waarin Israël Iran zal aanvallen. Ook in Saudi Arabië en de andere Perzische Golfstaten wordt gerekend op oktober, alhoewel deze landen liever zien dat Amerika het alleen doet en Israël zich afzijdig houdt. Vooral de Saudi's hebben regelmatig geprobeerd Washington over te halen te voorkomen dat Israël als eerste aanvalt. Het Witte Huis zou hebben gereageerd dat het doet wat het kan, maar dat het niet zeker is of Israël van militaire actie kan worden afgehouden.

   
30-7-2012 De Hanzelijn gaat nog voor heel veel ellende zorgen. Omdat het oude Kamper treintje verdwijnt moeten alle treinreizigers uit Kampen en IJsselmuiden naar het nieuwe Hanzestation in “The middle of nowhere”; een treinstation midden in een weiland. Verder is het zo dat het nieuwe busstation bij Ens verplaatst moet worden tot op de hoogte van de Schokkeringweg omdat de bus vanuit Emmeloord dan niet meer naar het aloude Kamper station maar naar het nieuwe Hanze station zal rijden. En reizigers uit Dronten die dagelijks met de bus naar Kampen reizen moeten dan ook met de Hanzelijn omdat die buslijn wordt opgeheven. Veel reizigers moeten vervolgens zelf maar oplossen hoe ze naar en van dat “station” naar de plek van bestemming komen.

   
31-7-2012 Op zolder vond ik een koffer met stapels oude tapes. Bij het afdraaien van die tapes op een oude Akai taperecorder bleek dat het allemaal opnames zijn van tussen 1964 en 1980. In die tijd nam ik veel gesprekken en programmaatjes op. Wonderbaarlijk om al die oude stemmen nog eens terug te horen! Nu moet ik nodig dit allemaal gaan digitaliseren. Een monnikenwerk.

   
1-8-2012 Vanmiddag met Leen op station Zwolle aanschouwd hoe de vier “overkappingen” over de passagierstunnel zijn gelegd. Daar gaan straks de treinen in 4 x 2 sporen overheen rijden. Nu zijn deze rails tijdelijk onderbroken. Vanaf half december gaan er tussen Amsterdam en Zwolle, via de Hanzelijn, treinstellen rijden die eerder voor de HSL lijn zijn afgekeurd. Omdat dit treinen zijn die 200 km. per uur kunnen mogen ze alleen maar op de Hanzelijn rijden. Dat betekent dat deze treinen in Zwolle niet doorgaan naar Groningen of Leeuwarden.

   
2-8-2012 Vandaag heb ik mijn Giga network voltooid. Nu heb ik alle Unshielded Twisted Pair (UTP) kabel vervangen door Shielded Twisted Pair (SSTP) kabels. Dat betekent dat alle netwerkkabels nu folie rond elk van de vier paren heeft. Dat verhoogt de snelheid en zorgt voor minder storingen van buitenaf. Met twee Giga switchen (16-poorts en 5-poorts) ben ik nu klaar voor de toekomst.

   
4-8-2012 Vanmiddag in de rode eend naar Lemmer gereden. Daar hielden ze nu de zomermarkt; voor het eerst op een zaterdag. Het gehele Dok stond rondom vol met kraampjes. Het was er druk en gezellig. Veel toeristen aan het begin van de Lemster week. Later liep ik naar het strand. Het nieuwe strandpaviljoen heeft gisteravond haar deuren geopend. Het zag er zowel binnen als buiten (een terras achter glas) perfect uit. Ik maakte wat foto’s en ben zeer zeker van plan daar vaker te komen; met zicht op het strand en het IJsselmeer.

   
5-8-2012 Vandaag wonen Annelies en ik precies zeven jaar samen waarvan bijna vijf jaar getrouwd..

   
6-8-2012 Gisteren zijn Annelies en ik naar de 44 ste Boekenmarkt in Deventer geweest. Gedurende vele uren wandelden we langs de 878 kramen van de grootste Boekenmarkt van Europa op de Brink, langs de IJssel en op diverse pleinen en straten. Het was zonnig en het was druk. Toen het minder zonnig was scholen we in De Grote Kerk op het Grote Kerkhof. In deze PKN gemeente werden op de zondag vele zaken gedaan. Tenslotte nuttigden we bij pizzeria Bella Roma een lekkere pizza. Na er meer dan vijf jaar niet geweest te zijn gingen we het huis binnen waar Jelle jarenlang heeft gewoond en Marjo nu woont.

   
7-8-2012 Vandaag precies een half jaar op VDSL2 aangesloten. De volgende fase is Pair Bonding.

   
8-8-2012 Gisteravond met Annelies naar de “vlootschouw” in Lemmer geweest. Het was weer bijzonder druk in Lemmer; de eerste dag van de zogeheten Lemster week. Vooral rondom Het Dok. Daarna tot diep in de nacht doorgezakt in Café Populair in Lemmer. Ook daar was weer lekker druk. Velen dansten en zongen mee met het “live” muziekbandje. Zittende op het biljart aanschouwde ik de steeds aangeschotener wordende aanwezigen. Nu voel ik me wat "afwezig".

   
10-8-2012 Gisteravond ben ik, in het kader van de Lemster week, met de lelijke eend naar Lemmer getogen. Na eerst bij bekenden koffie te hebben gedronken wandelde ik Lemmer binnen. Er waren veel mensen op de been; in het centrum, op de terrasjes, op het plein en bij de kermis. Maar toen ik later op de avond diverse kroegen bezocht viel me op dat het overal binnen betrekkelijk rustig was. Jaren geleden kon je na negenen nergens meer naar binnen. Maar nu waren de meeste kroegen na elven amper gevuld met mensen. Is het de crisis? Of is het elk jaar hetzelfde in Lemmer? Denkt men dat de mensen automatisch wel komen? Ik stond lang buiten bij café Populair te praten en nam binnen een cola. Na middernacht liep ik nog eenmaal het Dok rond en ging weer naar mijn bekenden toe. Na enen reed ik rustig slapend Emmeloord weer binnen.

   
11-8-2012 Gisteren werd de derde zomermarkt van dit seizoen in het centrum van Emmeloord gehouden. Ook nu stonden er zo’n honderd kramen. Gistermiddag met Annelies op terras van de ketting aan Dommels bier gezeten. Nadat ik gisteravond ook de zomermarkt had bezocht ging ik naar de Coco bar. Aan de bar dronk ik een Amsterdammertje. Omdat de TV op de Olympische Spelen stond, en het aanwezige publiek bijzonder luidruchtig was, besloot ik snel huiswaarts te gaan.

   
12-8-2012 Gistermiddag in de rode lelijke eend naar Lemmer getogen. De laatste dag van de Lemster week. Toen ik over de her en der geplaatste kramen van de kermis wandelde vond ik dat het oude tramstation er toch een betere plaats voor was. Vanwege het zonnige weer zaten alle terrasjes weer vol. Maar bij de drive-inn van Radio Lemsterland was geen kip te bekennen. Overal klonk weer Duits. En waren de jachteigenaren (veelal huurders trouwens), al dan niet met veel moeite, bezig hun bootjes aan de kade te “parkeren”. Ook nu stuurde ik foto’s op naar Twitter en Facebook. Voor zolang het nog duurt. Want ook deze hype zal eens weer voorbij gaan. Met een lekker Italiaans ijsje in de hand observeerde ik alle passanten.

   
14-8-2012 Vandaag precies 45 jaar geleden stopte Radio London met haar uitzendingen op 266 m. vanaf de Galaxy in de Noordzee. Naast Radio Caroline luisterde ik hier ook vaak naar. Ze waren de eerste in Europa met jingles vanaf cardridges, drie volle uren voor de presentator die ook de techniek deed, bijna non stop Top 40 muziek met geplugde nummers, enz. Het station had zo’n 12 miljoen luisteraars. En dat op middengolf, mono en krakerig. Twee weken aan boord; een week er af. Met de tender naar de vaste wal. Daar kunnen de hedendaagse radio freaks nog wat van leren!

   
16-8-2012 Het is vandaag precies vijf en dertig jaar geleden dat de zanger Elvis Presley overleed. Ik kocht vanaf 1962 verschillende singles van hem zoals “Good Luck Charm”, “She’s Not You”, “Return To Sender”en “You’re The Devil In Disguise”. Volgens Muziek Expres en Muziek Parade was je of fan van Elvis of fan van Cliff. Ik vond ze beiden goed. Het is wrang dat Colonel Thomas Parker (de Bredase Andreas Cornelis van Kuijk) na de dood van Elvis meer aan hem verdiende dan tijdens diens leven. De Colonel vond ook dat Elvis steeds vaker moest optreden waardoor deze aan de peppillen ging. Het geld vergokte de Colonel in Las Vegas.

   
16-8-2012 Staan we aan de rand van een allesvernietigende oorlog in het Midden-Oosten? En wie begint de aanval? Israël of de Arabische landen? En wat heeft dat voor gevolgen? Wordt de Straat van Hormuz afgesloten? Wordt Tel Aviv vernietigd? Volgens mij krijgen we zowel een oorlog in het Midden-Oosten alsook een economische crisis in Europa met verstrekkende gevolgen. De wereld zou er over een jaar wel eens totaal anders uit kunnen zien!

   
19-8-2012 Vrijdagavond ben ik naar de CoCo bar gegaan. Zowel binnen als buiten was het druk; bij de Bottom speelde weer een band in een truck. Ik zat aan de bar met diverse Amsterdammertjes het maffe publiek van de CoCo bar te observeren. Daarna sprak ik zo nu en dan met wat aanwezigen. Ik verstond er niet veel van door de drank en het lawaai. Toch vond ik het erg gezellig. Dat was de reden dat ik er tot half vier in de nacht bleef zitten.

   
20-8-2012 De pensioenfondsen APG plus PGGM hebben miljoenen verloren door hun aankoop van aandelen Facebook. Terwijl ik Nota Bene al op 21 mei in mijn weblog het volgende schreef: “Dus vrijdagmiddag is de uitgiftekoers van Facebook amper op $ 38 te handhaven geweest doordat diverse banken steunaankopen hebben gedaan. Was het anders net zo gelopen als met WorldOnline in 2000? Ook toen was het gebakken lucht. Hypes gaan voorbij. Zie MSN. Zie SMS. Zie Hyves. Het zal niet lang meer duren voordat ook de hype Facebook in elkaar ploft”.

   
21-8-2012 Het bestemmingsplan van plein De Deel in Emmeloord moet worden vernietigd. Dat hebben direct omwonenden en ondernemers uit Noordoostpolder bepleit voor de Raad van State. De ondernemers denken dat Emmeloord 8.200 vierkante meter aan nieuwe winkels niet aan kan vanwege de recessie, opkomst van internetwinkels en stagnerende bevolkingsgroei. mwonenden zeggen dat de overlast en veiligheid van het geplande evenemententerrein niet goed is onderzocht. De gemeente erkent dat. Ook denken omwonenden dat het verkeer in het centrum vastloopt, als de wegen rond De Deel niet worden aangepast maar de maximum snelheid wel omlaag gaat tot 30 kilometer per uur. Omdat de rechtbank Zwolle/Lelystad zich 11 september ook over het verkeersbesluit buigt, doet de Raad van State waarschijnlijk pas over drie maanden uitspraak. Bron: Omroep Flevoland.

   
21-8-2012 De afgelopen jaren zijn er regelmatig berichten opgedoken dat landen zoals Noord Korea en Iran zouden werken aan EMP bommen om deze in de toekomst te gebruiken bij een verrassingsaanval op de VS en ook Europa. De elektronische systemen in het Westen zijn tot op heden niet of nauwelijks beschermd tegen een EMP, waardoor het risico bestaat dat onze van elektronica afhankelijke maatschappijen in één klap naar het Stenen Tijdperk worden gebombardeerd en daardoor zullen vervallen in totale chaos en anarchie. Experts schatten dat in dat geval na enkele maanden 90% van de burgerbevolking zal zijn omgekomen.

   
21-8-2012 Verkochte bestaande koopwoningen waren in juli 8,0% goedkoper dan in juli 2011. Dit is de grootste prijsdaling in een jaar tijd sinds de start in 1995 van de Prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster.

   
24-8-2012 Het Kamper treintje (oude treinstation) blijft in ieder geval tot 1 december 2013 naar Zwolle rijden. Daarna komt er misschien een concessie voor Arriva. De plannen voor een tram naar Zwolle zijn afgeblazen.

   
26-8-2012 Stoppen met de euro kan iedere Nederlander gemiddeld € 10.000 gaan kosten. Doorgaan met de euro kan een veelvoud daarvan gaan kosten. Door de omschakeling van kernenergie naar "duurzame" energiebronnen als wind en zon dreigt in Duitsland een onbeheersbare kostenexplosie. Vroeger vonden er veel meer reparaties plaats en werden gaten in sokken nog gestopt. Maar toen had niemand het over duurzaamheid. #aflaten.

   
30-8-2012 Gisteren zijn Annelies en ik naar Amsterdam geweest. In Lelystad kreeg ik toegang tot het perron via een poortje voor de OV Chipkaart. De trein (binnenkort, op 1 december, de Hanzelijn genaamd vanaf Zwolle) reed in veertig minuten naar Amsterdam. Daar is men nog steeds met het station bezig. Het was druk in zonnig Amsterdam. Nadat we bij de Beurs van Bellage, en Beursplein 5, hadden gekeken, waren we op de Dam. Via de Kalverstraat, en andere straten, kwamen we op het Waterloo plein terecht. Vervolgens waren we lange tijd in het Joods Historisch Museum (veel over de geschiedenis van de Joden in Nederland) en de Portugese Synagoge. Na koffie op het Waterloo plein zaten we aan een lekker pilsje op een terras aan de kop van de Zeedijk. Aan het eind van de middag bezochten we een chinees (nummer 6 50PLUS). Om zeven uur vertrokken we weer met de trein naar Lelystad.

   
31-8-2012 Alle banken in Europa komen onder leiding van Brussel te staan. En de geldpersen van FED en ECB gaan weer draaien. Beseft politiek dat wel?Soms denk ik dat FED en ECB als God zijn. Iets scheppen uit niets. Geldscheppen dus. Wat een krankzinnige wereld is het nu toch geworden!

   
2-9-2012 Het was gisteren weer ouderwets gezellig op het Schuurfeest van Bant; nu op een nieuwe locatie. Annelies had me er om kwart voor negen gebracht. Veel oude bekenden getroffen. Goede muziek door goede bands. En het bier was ook lekker. Kwart over vier naar Annelies gebeld die me weer heeft opgehaald.

   
3-9-2012 Inmiddels staan 700.000 huizen onder water (waarde woning lager dan openstaande hypotheekschuld), staan 65.000 woningbezitters te boek als wanbetaler (meer dan drie maand geen rente en aflossing betaald) en is één van de zes te koop staande woningen door de bank te koop gezet.

   
6-9-2012 Vooroordelen over de Bijbel. De aarde is niet in zes dagen geschapen, De aarde is niet zesduizend jaar oud maar veel ouder, Er werd niet één hemel maar meerdere hemelen geschapen, Engelen zijn geen vrouwen met vleugels maar mooie mannen (zonder vleugels), De mens is niet geschapen maar gemaakt, Eva gaf Adam geen appel te eten, Men stierf niet door van de boom der kennis van goed en kwaad te eten, Er kwamen niet alleen maar twee paren in de Ark van Noach, Niet alle afstammelingen van Jacob waren Joden, Er kwamen geen drie koningen in de stal, Jezus had geen lang haar, en zo kan ik wel door gaan. Mensen die bovenstaande wel beweren hebben de Bijbel niet goed gelezen of willen die niet goed lezen. De vraag blijft dan echter waarom ze er wel vaak commentaar op hebben. Afgezien nog van het feit waarom je je druk zou maken over iets dat toch niet waar is.

   
9-9-2012 Gisteren van half elf tot half zes in het centrum van Emmeloord geweest. Er was weer een zogeheten Pieperfestival zaterdag. Gedurende enige uren verbleef ik op de politieke markt. Daarbij sprak ik uitgebreid met vertegenwoordigers van de aanwezige partijen zoals SP, D66, CDA, VVD, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en SGP. Tussendoor wandelde ik de Lange Nering, Kettingplein en Polderhof door. Overal stonden kramen en waren allerlei activiteiten. En uiteraard stonden er weer frites tenten waar gratis patat te verkrijgen was. In de middag voegde Annelies zich bij me zodat we nu samen overal konden kijken. Om twee uur was ik met Leen in de Poldertoren. Eerst maakte ik weer diverse foto’s van Emmeloord. Later maakte ik ook een paar video opnamen van alle mensen op De Deel. Goed gelukt. Annelies en ik stonden later te kijken bij spelende bands op het Cultuurplein. En zaten op een terras. Gisteravond ben ik in mijn eentje naar de grote tent op De Deel geweest. Daar speelden weer diverse bands. Er zou zo’n 4.500 man komen. Het bier was lekker maar helaas in plastic. Nadat ik de hele avond met diverse bekenden had gesproken wandelde ik rond drie uur in de nacht huiswaarts.

   
11-9-2012 Heb me bij Pearl een nieuwe leesbril laten aanmeten. Daarbij eentje gratis gekregen. Als ik nu de kleine lettertjes nog niet kan lezen......

   
12-9-2012 Vandaag heb ik de DVD Recorder Panasonic DMREH63 aangeschaft.

   
12-9-2012 Zojuist heb ik, net als in 2010, op Arie Slob van de ChristenUnie gestemd. #ondanksKunduz

   
12-9-2012 Vandaag is mijn dochter Anna 32 jaar geworden.

   
13-9-2012 Het heeft zo moeten zijn. De euro kritische partijen zijn afgestraft; de pro euro partijen (VVD en PvdA) hebben gewonnen. Dit past precies in het voorspelde patroon van “De Verenigde Staten van Europa”. Langzaam maar zeker gaat het die kant op; het ESM is daar een begin van. Geen idee wat ons nog precies te wachten staat; volgens mij wisten de kiezers dat ook niet. Ze hebben op zekerheid gestemd. Maar die zekerheid is er niet. Het zal niet lang meer duren voordat Spanje en Italië de hoogst mogelijke bedragen aan het ESM en de ECB gaan vragen. En dat moet dan opgebracht worden door de Noordelijke eurolanden. Tot nog toe is er slechts tijd gewonnen. Maar de klap zal er straks des te groter door zijn.

   
13-9-2012 VVD 41; PvdA 38; SP 15; PVV 15; CDA 13; D66 12; CU 5; GL 4; SGP 3; PvdD 2; 50PLUS 2.

   
14-9-2012 Dus Bernanke, voorzitter van de FED (Federal Reserve) wil maandelijks $ 40 miljard in de Amerikaanse economie pompen. Naast de ECB, die ook ongelimiteerd geld wil bijdrukken, gaat de FED dit dus ook doen. Dit ongebreideld de geldpersen aanzetten zal tot ongekend hoge rente en hyperinflatie leiden. Nu het Duitse Constitutionele Hof in Karlsruhe heeft gezegd dat de Duitse regering ongestoord het ESM verdrag kan goedkeuren (voorlopig niet meer dan € 190 miljard) zijn de geldsluizen geopend. De Nederlandse verkiezingen kunnen dan nog wel gegaan zijn over een procentje meer of minder, hier en daar; binnenkort zal de koopkracht met tientallen procenten gaan dalen. En dan heb ik het nog niet eens over een bankrun of massale sluiting van banken waardoor het betalingsverkeer knarsend tot stilstand zal komen. Het bevreemdt me zeer dat ik daar de mensen amper over hoor. Volgens mij heeft men er nog geen idee van dat dit hun levenswijze drastisch zal gaan veranderen.

   
17-9-2012 Druk aan het bestuderen welke TV’s, die op Gran Canaria te koop zijn, een ingebouwde satelliettuner (DVB-S2) hebben. Het gaat om TV’s die niet groter dan 26 inch zijn en die een slot hebben waar een Canal Digitaal module plus CD kaart in past. Er zijn nogal wat Canal Digitaal gecertificeerde toestellen maar de vraag is of die ook allemaal in Spanje te koop zijn. Het is namelijk wel belangrijk om een CD HD zenderlijst in te kunnen lezen zodat Nederland 1, 2 en 3 (HD) ook op voorkeur zenderplaats 1,2 en 3 komen te staan.

   
18-9-2012 Vandaag heb ik precies veertig jaar dezelfde Post Cheque en Girodienst, Postbank, ING rekening.

   
20-9-2012 Volgens mij is het goed dat er een Kabinet Rutte met VVD, PvdA plus CDA komt. Dat lijkt me de enige mogelijkheid om de tegenstellingen tussen VVD en PvdA wat te verzachten. Ik denk dat Mark en Diederik eerst met wat deuren gaan slaan voordat ze Sybrand er bij halen. Zo ja, dan zou demissionair Minister de Jager wel weer eens Minister van Financiën kunnen worden. Kan die mooi voor de VVD en de PvdA de kastanjes uit het vuur halen. Want er zijn niet veel leuke dingen voor de mensen meer. En dan is de eurocrisis nog niet eens op zijn ergst; en is er ook nog geen oorlog in het Midden-Oosten.

   
22-9-2012 Gemeente Noordoostpolder gaat tekorten "wegwerken" door toekomstige betalingen op voorhand al in te boeken om begroting sluitend te krijgen.

   
23-9-2012 Volgens mij gaat Nederland dus binnenkort voor € 160 miljard garant staan voor het ESM noodfonds. Vier maal zoveel dan eerder was besloten.

   
23-9-2012 De financiele toestand van Griekenland moet wel dramatisch zijn als zelfs president Obama niet wil dat de Trojka (ECB, IMF en EU) voor de verkiezingen met feiten komt .

   
25-9-2012 In zijn binnenkort te verschijnen nieuwe boek 'Disinformation' schrijft oud generaal van de Sovjet Unie Ion Mihai Pacepa, de hoogste militaire officier van het Rode Leger die ooit overliep naar het Westen, dat het Kremlin al tientallen jaren doelbewust het antisemitisme in de Arabische moslimwereld aanwakkert en het feitelijke brein is achter de verspreiding van de vooral op het alternatieve internet populaire Zionistische complottheorieën over een zogenaamd geheim Joods plan om over de hele wereld te heersen. Volgens Pacepa heeft de recente golf gewelddadige protesten van moslims, inclusief de barbaarse moord op de Amerikaanse ambassadeur in Libië, helemaal niets te maken met de korte low-budgetfilm 'Innocence of Muslims'. Mensen die dat denken zijn 'op zijn best politiek naïef en op zijn ergst onwetend, of ze schuiven doelbewust de schuld af.' Zelfs de president van Libië, Yousef El-Magariaf, gaf immers toe dat de aanvallen 'zonder twijfel vooraf zijn gepland', waarbij heel bewust de datum 11 september (als 11e verjaardag van de aanslagen op 9/11/01) werd uitgekozen. Wat weinig mensen weten is dat 11 september nog een andere belangrijke verjaardag was, namelijk de 125e van de geboorte van Feliks Dzezhisnky, de oprichter van de KGB die sinds de jaren '90 als FSB door het leven gaat. 'Mijn ervaringen met de top van de inlichtingenkringen van het Sovjetblok geven mij de vaste overtuiging dat de moslim aanvallen op Amerikaanse ambassades, die werden uitgevoerd met Russische granaten, Kalashknikovs en Molotov cocktails, net zo 'spontaan' waren als de meiparades in Moskou en dat ze dezelfde organisatoren hebben,' schrijft Pacepa. Bron: Xander Nieuws.

   
26-9-2012 Vooroordelen over de Bijbel. De aarde is niet in zes dagen geschapen, De aarde is niet zesduizend jaar oud maar veel ouder, Er werd niet één hemel maar meerdere hemelen geschapen, Engelen zijn geen vrouwen met vleugels maar mooie mannen (zonder vleugels), De mens is niet geschapen maar gemaakt, Eva gaf Adam geen appel te eten, Men stierf niet door van de boom der kennis van goed en kwaad te eten, Er kwamen niet alleen maar twee paren in de Ark van Noach, Niet alle afstammelingen van Jacob waren Joden, Rijkdom wordt niet veroordeeld, Er kwamen geen drie koningen in de stal, Jezus had geen lang haar, Jezus had wel (half) broers (4) en (half) zussen, Petrus was niet ongehuwd, Jezus is niet op zondag opgestaan, De zondag is niet tot rustdag benoemd, Er wordt niet veel over het zogeheten “hiernamaals” gesproken; wel veel over het afschuwelijke van de dood, “Goede werken” zijn geen betaalde premies voor de “uitbetaling” van de verzekering na de dood, en zo kan ik wel door gaan. Mensen die bovenstaande wel beweren hebben of de Bijbel niet goed gelezen of willen die bewust niet goed lezen.

   
28-9-2012 Vanmiddag heeft Leen opnieuw een tweede schotel met een enkele LNB geplaatst aan de achterkant van mijn huis. De eerste schotelantenne, een zogeheten Multytenne (voor Astra1 19,2 graden, Astra3 23,5 graden, Astra2 28,5 graden en Hotbird 13 graden), is bestemd voor de HomeCast HD satelliet ontvanger. De tweede schotelantenne (voor Astra1 19,2 graden) is bestemd voor de DreamBox HD. Hiermee bekijk ik op diverse PC’s, en de iPad, de (voornamelijk) SD satellietkanalen. Op deze manier werken de beide satellietontvangers onafhankelijk van elkaar want tot nog toe bij het “doorlussen” niet het geval was.

   
30-9-2012 De afgelopen twee maand heb ik dagelijks in deze weblog een terugblik gegeven van jaren geleden. Het waren mijn voorspellingen over de (politieke) beslissingen over De Deel, Lange Nering Oost en de Poldertoren; over Emmeloord Centrum dus. Het viel me op dat veel zaken inderdaad zo zijn uitgekomen. De bouw op De Deel moet nog beginnen; ook dat zal een groot fiasco worden. Nu stop ik met deze terugblikken. En op Twitter ga ik ook geen lange artikelen tegen de euro meer plaatsen. We moeten maar gewoon (redelijk apathisch) afwachten in wat voor doenscenario we terecht gaan komen.

   
1-10-2012 Omdat ik een (mini) PC mee naar Spanje neem (die blijft daar staan) heb ik een oudere PC van me uit 2004 wat zitten updaten. Met Windows XP er op draait deze Sky PC weer als een tierelier. Dus ondanks dat ik een vrij recente PC heb, en een iPad, kan ik ook nog steeds goed overweg met een PC van meer dan acht jaar oud. Ik heb het niet zo met al dat gepraat over duurzaamheid; maar ik pas het zelf wel toe.

   
2-10-2012 En zo gaat het maar door. Het pand van Blokker aan de Noordzijde is geheel leeg gehaald. Winkelketen Henk ten Hoor is gesloten vanwege een naderend faillissement. Aan de Zuiderkade komt nu een Poolse winkel. Is zo nog niet duidelijk dat het massale bouwen van winkels en kantoren op De Deel een groot fiasco gaat worden? Het College van Burgemeester en Wethouders heeft zo langzamerhand veel weg van een struisvogel. Het dreigende grote tekort op de komende begroting (twee miljoen euro) weg werken met vooruit ingeboekte betalingen. Zo kan ik het ook. Het is echter allemaal drijfzand. Ook hier zal de klap nog komen!

   
3-10-2012 Het is niet zo dat je hypotheekschuld tegenover pensioengeld kunt zetten omdat dit geld hoofdzakelijk in het buitenland wordt geinvesteerd. Amerikaanse pensioenfondsen hebben een tekort van $ 4.000 miljard. Men verwacht dat daar tientallen pensioenfondsen failliet zullen gaan.Net een dringende waarschuwing gelezen voor mensen die een huis erven dat "onder water" staat. Gewoon van de erfenis afzien. Niets meenemen.

   
3-10-2012 Dus "De stekker eruit trekken" met ProVast kost veel geld. Maar wat gaat het onze inwoners kosten als er enorme leegstand op De Deel komt?Soms heb ik het idee dat veel raadsleden hopen dat De Raad van State als een soort "reddende engel" gaat fungeren inzake de centrumplannen.

   
4-10-2012 'Want broeders, op dat gij niet eigenwijs zoudt zijn, wil ik u niet onkundig laten van dit geheimenis: een gedeeltelijke verharding is over Israël gekomen, totdat de volheid der heidenen binnengaat, en aldus zal gans Israël behouden worden... Zij zijn naar het evangelie vijanden om uwentwil, naar de verkiezing zijn zij geliefden om der vaderen wil...' (Romeinen 11). 'Zie, Ik maak Jeruzalem tot een schaal der bedwelming voor alle volken in het rond; ja ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jeruzalem. Te dien dage zal Ik Jeruzalem maken tot een steen, die alle natiën moeten heffen; allen die hem heffen, zullen zich deerlijk verwonden’ (Zacharia 12)

   
5-10-2012 Terwijl de bevolking van Nederland drastisch moet bezuinigen lijkt het net of Europa zich daar niets van aantrekt. Het EU parlement is namelijk akkoord gegaan met een verhoging van 6,8 procent van de uitgaven. Als ik vraag hoe dat komt krijg ik meestal als antwoord: “Het is erg gemakkelijk als het niet je eigen geld is”. Zoiets merkte ik vijf jaar geleden ook bij de gemeenteraad alhier toen men € 2,8 miljoen voteerde voor de renovatie van de Poldertoren. Ach, het zijn maar wat getalletjes in een begroting. En na ons de zondvloed. Nu dus…

   
6-10-2012 Vandaag ben ik 24.000 dagen oud.

   
7-10-2012 De Griekse miljardairs hebben zo'n € 560 miljard op buitenlandse rekeningen gestald. Die hebben geen 35 procent van hun inkomen hoeven in te leveren.

Lelystad  
8-10-2012 Bij McDonalds aan de frietjes en de hamburger. Deze tent is in het weekend tot drie uur in de nacht geopend. Crisis? What crisis?

   
9-10-2012 Dus als je nu met het Openbaar Vervoer van Emmeloord naar Zwolle wilt ga je eerst met de bus van Emmeloord naar het oude station van Kampen. Vervolgens moet je met de stadsbus naar het nieuwe Hanzelijn station bij Kampen Zuid (in the middle of nowhere). Nadat je daar lang hebt staan te blauwbekken kun je met de stoptrein (vanaf Lelystad) naar Zwolle; intercities stoppen daar niet. Heeft iemand al eens berekend hoeveel langer je er van Emmeloord naar Zwolle over doet met deze nieuwe, absurde, constructie? Hoe meer de politiek praat over verbetering van het Openbaar Vervoer; hoe meer het afgebroken wordt.

   
10-10-2012 De twee belangrijkste economische modellen werken nu dus niet meer: Bezuinigen en Stimuleren. Volgens RTL Z staan we met de rug tegen de muur. Wat is nu de Oplossing?

   
12-10-2012 76.000 huishoudens kunnen hun hypotheek lening niet meer betalen. Snelle toename aantal wanbetalers onder alle inkomensgroepen.

   
13-10-2012 Vanmorgen bij de Open Dag van Seniorenweb in de Golfslag geweest, Ik was onder de indruk van het grote elektronische scherm aan de wand. We spraken ondermeer over t Haasje, we bekeken beelden via mijn webcams en men was enthousiast over mijn website.

   
14-10-2012 Doordat huizen stuk goedkoper worden dalen hypotheeklasten. Dus kunnen tweeverdieners minder werken en meer tijd aan hun kinderen besteden.

   
15-10-2012 Bij oude Kamper station komt men lopend of fietsend. Bij Hanzestation moet men wel per auto komen vanwege "In the middle of nowhere" gehalte. De plannen voor het OV worden meestal verzonnen door mensen die amper van het OV gebruik maken. Reiziger wordt nooit iets gevraagd.

   
16-10-2012 Gemeenten hebben ruim € 4 miljard verloren op bouwgrond. Een treinreis naar Brussel wordt 25 % duurder.Waar zijn we toch allemaal mee bezig?

   
17-10-2012 Op de IBC beurs in Amsterdam ontvouwde SES de plannen voor SAT IP middels een chip die in een LNB ontvangstkop wordt verwerkt en die de DVBS of DVB-S2 'layer' van het ontvangen signaal scheidt en het signaal vervolgens in IP converteert. De bedoeling is dat deze signalen dan in huis meteen geschikt zijn voor op tweede schermen zoals een Tablet of laptop, waarbij tegelijkertijd volgens SES acht kanalen op maximaal acht schermen in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken en dat alles zónder dat er een internet verbinding vereist is, maar gewoon via het lokale ethernet in en om het huis. Bron: Satellitemagazine.

   
17-10-2012 Dertig wetenschappers, ingenieurs en economen: Vergroening van de economie levert geen economische groei op. De kosten voor de samenleving zijn gigantisch.

   
18-10-2012 Het aantal hoogopgeleiden met een baan of eigen huis dat een beroep doet op schuldsanering, of zelfs failliet gaat, neemt snel toe.

   
19-10-2012 De Mannenbroeders van de ChristenUnie/SGP hebben eindelijk plaats gemaakt voor mevr.Van Keulen die ondanks voorkeurstemmen telkens door mannen gepasseerd werd.

   
20-10-2012 Leo Voorberg:Als Raad van State plannen van de Deel afkeurt zal gekeken worden wat te veranderen. Of juridisch gezien kan bouw niet doorgaan. Mooi draaien Leo. Zeggen dat je best als wethouder centrumplannen kon uitvoeren omdat meerderheid Raad daar voor was. Weinig principieel! Voorberg zei net dat ChristenUnie zich stringenter houdt aan Bijbelse principes dan CDA. Wat een hoogmoed! Nog steeds De Ware Kerk gedachte?

   
21-10-2012 Als ik goed tot me door laat dringen wat men de (Poolse) Joden heeft kunnen aan doen vrees ik dat het de Joden nog een keer zal overkomen.

   
22-10-2012 College van B &W Noordoostpolder zegt nog steeds voor volle 100 % achter de plannen van ProVast te staan. Moet ook wel, anders krijgen ze grote financiële claim aan de broek. Begrotingstekort van gemeente Noordoostpolder zou in 2013 € 1.208.562 zijn. Maar door allerlei trucs is dat terug gebracht tot € 359. Zijn dat Griekse trucs?

   
23-10-2012 Precies vijf jaar geleden werd toenmalig VVD wethouder Willem Keur gedwongen af te treden dankzij een aangenomen motie van wantrouwen (18 voor; 11 tegen) van ChristenUnie/SGP.

   
24-10-2012 Vandaag is het 50 jaar geleden dat Cuba crisis begon. Ik weet nog dat de hele wereld in spanning zat en we thuis er uitgebreid over spraken.

   
25-10-2012 Bestaande aflossingsvrije hypotheken gewoon behandelen alsof het een annuïteitenhypotheek is. Dus elk jaar zo'n 3 procent minder aftrek.

   
26-10-2012 Gistermiddag is vanuit Duitsland “De Muzikale Toverdoos” gearriveerd, via bezorgdienst DHL: De PURE One Flow. Een mediaplayer (muziek vanaf server), FM, DAB, DAB+ en een Internet radio. Muziek vanaf de server werkt perfect (shuffle), geluid van internetradio klinkt uitstekend, en de ontvangst van FM plus DAB radiostations is ook voortreffelijk.

   
27-10-2012 Verplichte PBO (Programmabeleid Bepalend Orgaan) van Radio Noordoostpolder heeft dit jaar niet 1 keer vergaderd. Hoezo representatief voor de bevolking? Staat Radio Noordoostpolder boven de wet? Wettelijk verplichte PBO vergadert al tijden niet meer; is drastisch onderbezet. Moet Raad subsidie heroverwegen?

   
28-10-2012 In januari 2013 komt er een boek uit over de selectieprocedure aan het begin van De Noordoostelijke Polder. Daarin kom ik ook aan het woord en vertel uitgebreid over de standsverschillen tussen de boeren en de arbeiders.

   
28-10-2012 Eeuwigheid is de afwezigheid van tijd. Een onzichtbare hand heeft vannacht de tijd van al mijn klokken verzet. Door de cesiumatoomklok in Frankfurt.

   
29-10-2012 Dick Offringa uit Emmeloord, oud-raadslid van de gemeente Noordoostpolder en al sinds 1950 woonachtig in de polder, vindt het maar niets: 'Dus Noord-Holland, Utrecht en Flevoland moeten worden samengevoegd? Noordoostpolder snel terug naar Overijssel! Weg met dat Randstadgedoe! Compleet van de ratten besnuffeld'.Bron: Flevopost.

   
29-10-2012 Dus Noord Holland, Utrecht en Flevoland moeten worden samengevoegd? Noordoostpolder snel terug naar Overijssel! Weg met dat Randstad gedoe!

   
30-10-2012 Net het Regeerakkoord uitgebreid bestudeerd. Dat ik nog mag meemaken dat Noordoostpolder daar apart in wordt genoemd! #uniek gebied dus

Playa del Ingles Gran Canaria
1-11-2012 Zittende op het terras van "onze" bungalow mijmer ik over de vliegreis van gisteren. Ryanair deed er een uur langer over vanwege de tegenwind en de storm op de Atlantische oceaan. Hier aangekomen heb ik eerst alle elektronische apparatuur geïnstalleerd zoals internetradio, netbook, iPad, DreamBox, FritzBox en telefoons. Ben nu op mijn nummer in Emmeloord bereikbaar. Verder de TV in de slaapkamer geactiveerd via de meegenomen DreamBox. Ook de internetradio brengt me het laatste nieuws; evenzo de nieuwspagina's via de iPad. De temperatuur is hier nu 26 graden.

Playa del Ingles Gran Canaria
2-11-2012 Het bevalt goed op het tropische eiland Gran Canaria. Gisteravond heeft een Nederlander nog een gat door de muur geboord voor een netwerkkabel. Het is hier overdag zo;n 26 gradeb; in de middag nog iets warner. We hebben diverse supermarkten bezocht. Maar ze hebben niet alles wat we zochten zoals literbpakken yoghurt. Dus maken we maar zelf ons toetje. De skype verbingen zijn prima; ik was met twee tegelijk aan het praten; met beeld en geluid. en ook de geluidskwaliteit van de telefoon (ia internet) is uitstekend..

Playa del Ingles Gran Canaria
3-11-2012 Elektronische TV Gids op de iPad geeft gewoon de aanvangstijden aan in de Gran Canarische tijd (Engelse tijd). Gemakkelijk; evenals de euro.

Playa del Inglés Gran Canaria
5-11-2012 Gistermiddag heb ik het netwerk hier wat aangepast. Alle apparatuur heeft nu 10.0.0.x IP nummers. Vind ik wel zo gemakkelijk en duidelijk. In dit ”Spaanse” netwerk in onze bungalow hebben we nu de volgende apparatuur op dat netwerk aangesloten: 1 Fritz!Box 7170, 1 netwerk TV , 3 laptops, 1 PC, 1 iPod2, 2 DreamBoxen, 1 internetradio, 1 NSLU2, 3 smartphones en 2 telefoons.

Playa del Ingles Gran Canaria
6-11-2012 Hedenmiddag ben ik, met kruk op stoel, stoel op tafel, met een vierde coax kabel het dak van het huis alhier opgeklommen om ook deze aan de multiswitch op het dak te verbinden. Nu hangen er twee satellietontvangers aan twee kabels en twee zogeheten DreamBoxen aan twee kabels. Via de DreamBoxen (in het netwerk) kunnen we nu ook twee verschillende programma's bekijken via laptops en/of iPad.

Playa del Ingles Gran Canaria
7-11-2012 Vanmiddag in groot winkelcentrum 37 inch Samsung DVB-S TV gekocht. Eentje met ingebouwde satellietontvanger. Na wat puzzelen is het gelukt! Nu eindelijk satellietontvangst zonder externe receiver. Steeds weer een stapje verder!

Playa del Ingles Gran Canaria
9-11-2012 Vanmorgen een nieuwe DVB-T antenne voor de Spaanse TV gekocht. Nadat ik hem in elkaar had gezet ben ik het dak weer opgeklommen. Ik zette hem vast aan de bestaande paal. De coaxkabel ging de multi-switch in. Nu is in de huiskamer (en elders) ook Spaanse TV te zien. Ongeveer dertig kanalen waaronder vier in HD. We hoorde op een Spaanse nieuwszender dat er dinsdag een grote, landelijke, politieke stakingsdag is uitgeroepen.

Playa del Inglés Gran Canaria
10-11-2012 Vanwege de economische crisis zullen na de kerst op de Canarische Eilanden meer dan duizend bars en restaurants voorgoed hun deuren sluiten

Playa del Inglés Gran Canaria
11-11-2012 Vannacht met Annelies lekker doorgezakt bij Het Trefpunt; 1 van de vele Nederlandse bars hier. Enige minpuntje vond ik de vele Ned. nummers. Vanmorgen met Annelies weer een lang bezoek aan rommelmarkt van Paya del Ingles gebracht. Gekochte luidsprekerboxjes werken goed op de iPod.

Playa del Ingles Gran Canaria
13-11-2012 Nu ik al uren het Kamerdebat aangaande de Regeringsverklaring aan het volgen ben valt me op dat mijn doemdenken postings in deze weblog helaas bittere werkelijkheid zijn geworden. Wie is hier nu buiten de orde geweest? Volgens mij ben ik redelijk realistisch.

Playa del Inglés Gran Canaria
14-11-2012 Uit mijn weblog van 16 augustus 2012: “Staan we aan de rand van een allesvernietigende oorlog in het Midden-Oosten? En wie begint de aanval? Israël of de Arabische landen? En wat heeft dat voor gevolgen? Wordt de Straat van Hormuz afgesloten? Wordt Tel Aviv vernietigd? Volgens mij krijgen we zowel een oorlog in het Midden-Oosten alsook een economische crisis in Europa met verstrekkende gevolgen. De wereld zou er over een jaar wel eens totaal anders uit kunnen zien!”.

Playa del Inglés Gran Canaria
14-11-2012 Vanavond op de Spaanse TV uitgebreid aandacht voor de stakingen en rellen; overal in Spanje. Er waren deze stakingsdag honderd duizenden mensen op de been. Zowel winkels als banken waren het doelwit. Dagelijks worden er vijfhonderd gezinnen uit hun huis gezet vanwege achterstallige betalingen. Verschillende mensen hebben vanwege deze reden al zelfmoord gepleegd. Spanje gaat in recordsnelheid Griekenland achterna met meer dan een kwart werklozen (waaronder 50 procent onder jongeren) en inkomensachteruitgangen van meer dan 30 procent. Nederland staat dus nog wat te wachten! En dan heb ik het nog niet eens over het escalerende conflict tussen Israël en Hamas.

Playa del Inglés Gran Canaria
15-11-2012 Nederland heeft, op Griekenland na, de grootste economische krimp in de EU. Deze krimp zal tot meer bezuinigingen leiden dan de € 46 miljard. Volgens de nieuwste ramingen zullen de huizenprijzen met nog minstens negen procent gaan dalen. Restschulden zullen drastisch gaan toenemen.

Playa del Ingles Gran Canaria
17-11-2012 Op de avond van de sabbath zijn Annelies en ik naar een Internationale Evangelische Dienst geweest met een uur indrukwekkende Gospelsongs.

Playa del Inglés Gran Canaria
18-11-2012 Vanmorgen met Annelies naar internationale Engelse evangelische kerk geweest. Waren zo'n 15 nationaliteiten aanwezig. Ging over de liefde. Vanavond fantastische zonsondergang boven Atlantische Oceaan meegemaakt. Zittend op terras met een heerlijk biertje. Temperatuur 29 graden.

Playa del Inglés Gran Canaria
19-11-2012 Vandaag met Annelies naar Las Palmas geweest. Prachtige stad met meer dan 400.000 inwoners. En de temperatuur is daar 's middags heerlijk.. In januari komt nieuw boek over polder uit; over slectiemethoden. Het Oude Werken: Greppels graven met schop: van 6 tot 6: 6 dagen p. week.

Playa del Inglés Gran Canaria
21-11-2012 Hier in Playa del Ingles barst het van de hotels met samen zo'n 70.000 kamers. Ondanks al die toeristen is het leven hier erg aangenaam #zon. Zittend in de schaduw van ons terras overdenk ik de honderden supermarkten hier met hun zeer uitgebreide drankaanbiedingen. Sterke verleiding.

Playa del Inglés Gran Canaria
23-11-2012 Gisteravond heeft “De Noordoostpolder” nogmaals deze ingezonden brief van mij geplaatst. Dezelfde ingezonden brief is eerder geplaatst op 26 augustus 2007. Volgens mij had ik toen een vooruitziende blik. “Sinds 1959 staat op de Deel de markante watertoren; in de volksmond de Poldertoren genoemd. Omdat voor de watervoorziening deze toren niet langer nodig was bood waterleidingmaatschappij Vitens hem te koop aan. De gemeente nam twee jaar geleden het enig juiste besluit; men kocht de toren, voor anderhalve ton. Daarna nam men nog een goed besluit: het VVV kantoor er in huisvesten. Maar daarna ging men met de fantasie op de loop. De gemeente besloot dat er een restaurant in kan komen. Op zich niet verkeerd maar de consequenties zijn wel verstrekkend. Allereerst moet de lift worden verbeterd en geschikt worden gemaakt voor een brancard, kosten drie en een halve ton. Maar er moet meer gebeuren. De hele toren moet onderhanden worden genomen: nieuwe trappen, enz. De kosten voor deze aanpassingen zullen ongeveer twee en een half miljoen euro zijn. Dit nu lijkt me een brug te ver. De gemeente als exploitant lijkt me niet zo'n goed idee. Want de risico's zijn ook voor de gemeente. Wat gebeurt er als de restauranthouder er na een jaar mee stopt omdat de exploitatie niet kostendekkend is? En waarom moeten er eigenlijk zulke dure renovaties plaatsvinden? Wat wordt de polderbevolking hier wijzer van? Waarom kan de functie van de watertoren niet beperkt blijven tot het bieden van ruimte aan het VVV? Met bijvoorbeeld een verdieping hoger een permanente expositieruimte over de beginjaren en de geschiedenis van de polder? Eventueel aangevuld met culturele zaken?”.

Playa del Inglés Gran Canaria
24-11-2012 De Vrije Poldermensen hebben al in hun verkiezingsprogramma van 2010 staan dat Noordoostpolder terug moet naar Overijssel. Ook in media toen. Oud-wethouderVoorberg zei tijdens een ProVast avond dat er reuring in het centrum moest komen. Nou, Rekenkamer heeft hem een handje geholpen. Oud centrum wethouders Mulder en Voorberg zijn gelukkig reeds van het politieke toneel verdwenen. Nu Keur en Ruifrok nog. Fiasco Poldertoren.

Playa del Inglés Gran Canaria
25-11-2012 Vanmorgen rommelmarkt bezocht. Vanmiddag naar ledenvergadering van Vereniging van Nederlanders op Gran Canaria geweest. Vanavond naar kerstmarkt gegaan. Meer dan de helft van de bewoners van Gran Canaria leeft onder de armoedegrens. Zou je niet verwachten als je al die kolossale hotels ziet.

Playa del Inglés Gran Canaria
26-11-2012 Gistermiddag Minister Ronald Plasterk gehoord over Randstadprovincie. Ben van mening dat Noordoostpolder in dat geval beter weer onder water kan lopen. Noordoostpolder was eerst tegen provincie Flevoland. Maar toen een paar gedeputeerden geleverd konden worden was Noordoostpolder ineens voor. Per 1 januari worden fraude gevallen veel strenger gestraft. Gaat dit dan ook gelden voor Griekenland of kunnen die rustig door frauderen?

Playa del Inglés Gran Canaria
27-11-2012 Ik moest ooit Hogere Wiskunde bestuderen. Dat komt nu mooi van pas redding van Griekenland te begrijpen. Maar is het nog wel te begrijpen? Griekenland kost ons nu opnieuw een miljard. Hoe zat dat ook alweer met beloftes van de Jager en Rutte? Zijn politici notoire leugenaars? Laatste reddingsplan voor Griekenland is totaal waanzinnig. Er worden absurde groeiprognoses gedaan. Na ons de zondvloed? Struisvogelpolitiek.

Playa del Inglés Gran Canaria
28-11-2012 Vandaag zijn Annelies en ik naar Vecindario geweest. Daar is groot overdekt (!) winkelcentrum Atlantico. Kan Lange Nering nog wat van leren! HP printer gekocht.

Playa del Inglés Gran Canaria
29-11-2012 Vandaag is mijn lieve vrouw Annelies 59 jaar geworden.

Playa del Inglés Gran Canaria
30-11-2012 Zo; de eerste maand op Gran Canaria zit er op. Om het begin van de verjaardag van Annelies te vieren zijn we naar een Irish Pub geweest. Daar was het heel gezellig. Gistermiddag met een gehuurde auto naar Agüime’s, Ignecio en Vecindaris gereden. De eerste twee plaatsjes liggen mooi op de bergen. In Vecindaris hebben we (weer) het overdekte winkelcentrum Atlantico bezocht. Ik was uiteraard geruime tijd in mediawinkel Worten.

Playa del Inglés Gran Canaria
1-12-2012 De enige overeenkomst tussen Noordoostpolder, Oostelijk en Zuidelijk Flevoland is dat alle inwoners drie meter beneden de zeespiegel wonen. Op de eerste dag van de tweede maand op dit tropische eiland heb ik met veel genoegen geluisterd naar Cor Scholten in NieuwsNet Politiek.

Playa del Inglés Gran Canaria
2-12-2012 Annelies is voor een paar weken vertrokken naar Nederland. Nu zit ik hier helemaal alleen in de zon. Straks maar even ergens een pintje pakken.

Playa del Inglés Gran Canaria
3-12-2012 De aanleg van de Hanzelijn is al een reden om van Flevoland af te scheiden. Wederom is Noordoostpolder buiten de boot gevallen. #Zuiderzeelijn

PLaya del Ingles Gran Canaria
4-12-2012 Vandaag woon ik al 38 jaar in mijn eerste (starters) koopwoning. Als dat niet duurzaam en generatiebestendig is weet ik het ook niet meer.

Playa del Inglés Gran Canaria
5-12-2012 De gemeente Noordoostpolder moet beter onderbouwen waarom zij een groot aantal nieuwe winkels op De Deel in Emmeloord wil realiseren. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald na bezwaren van omwonenden en winkeliers tegen de nieuwbouwplannen. De Raad vreest voor leegstand als het plan wordt uitgevoerd. Ook zet de Raad van State vraagtekens bij de aanwijzing van De Deel als evenemententerrein. Er moet eerst een geluidsonderzoek komen om te kijken of dat wel mogelijk is. Pas als aan deze voorwaarden wordt voldaan, kan het bestemmingsplan worden goedgekeurd. De gemeente Noordoostpolder is als sinds de jaren 90 bezig om een nieuw centrum te realiseren. Met deze uitspraak loopt de ontwikkeling weer vertraging op. Bron: Omroep Flevoland.

Playa del Inglés Gran Canaria
6-12-2012 Wie schiet er wat op met de miljard kostende Hanzelijn? Kampenaren in ieder geval niet. Die blijven mooi met het Kamper treintje rijden. En dan te bedenken dat al die hoogwaardigheidsbekleders thans op station Lelystad zelf nooit gebruik zullen maken van het openbaar vervoer.Nu er meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens zitten zou de Hanzelijn ook een derde klas moeten krijgen. Was vroeger ook zo. Toch? Poldertoren financieel drama. Centrumplannen de Deel op losse schroeven. Zuiderzeelijn door neus geboord. Tijd voor koffie op zonnig terras. Als je alleen al verschil in kwaliteit van presenteren ziet tussen Omroep Flevoland en TV Oost wil je toch snel weer terug naar Overijssel.

Playa del Inglés Gran Canaria
7-12-2012 Ze staan hier in Playa del Inglés raar te kijken dat alle Engelse zenders (BBC, ITV, Sky) afgelopen dagen verhuisd zijn van de Astra 1N satelliet (28,2 graden) naar de Astra 2F satelliet (28,2 graden). Vanwege de nu zuiver op Engeland gerichte satbeams (footprints) hebben ze hier op Gran Canaria geen ontvangst meer van de Engelstalige programma’s.

Playa del Inglés Gran Canaria
8-12-2012 Jezus was, dankzij Zijn Joodse moeder, honderd procent Joods. Een feit dat, ook (Duitse) christenen, het liefst verzwijgen. Alleen AH was goed op de hoogte.

Playa del Inglés Gran Canaria
9-12-2012 Komt net kijken als staatssecretaris van OCW of hij wil hele omroepbestel onder loep nemen. Onzalig idee omroepverenigingen af te schaffen. Maak Nederland 1 en 2 reclamevrij en Nederland 3 commercieel. Zet alle amusement vervolgens op Nederland 3. Schaf kijkcijferdruk voor Nederland 1 en 2 af. Hoe meer Nederland 1, 2 en 3 op de commerciële TV van RTL en SBS gaat lijken, hoe meer ik de neiging krijg de TV het raam uit te kieperen.

Playa del Inglés Gran Canaria
10-12-2012 Eigenlijk zijn alle TV programma's van "levensbeschouwelijke" aard. Een ieder doet en laat en zegt iets vanuit zijn of haar levensvisie. Staatssecretaris Dekker wil dat omroep terug moet naar kerntaken. Prima! Maar minder inkomsten STER worden niet gecompenseerd. Niet prima! Mijn media voorstel. Zet op Nederland 2 (nieuws zender) tussen 18.00 en 19.00 uur regionale omroep; uit regio. Kan best via aparte Digitenne zenders.

Playa del Inglés Gran Canaria
11-12-2012 Volgens onderzoek kijk ik als 65+ meer TV dan jongeren. Nou, dat weet ik nog zo net niet. Want ik ben hier omringd door de sociale media. En de zonneschijn. Ik schat zo’n 24 graden nu.

Playa del Inglés Gran Canaria
12-12-2012 Tijdens de siësta kijk ik naar DVD met absurdistische Fred Haché Show uit 1972. Want onze grootste zonde is dat we onszelf té serieus nemen.

Playa del Inglés Gran Canaria
13-12-2012 Merk het al weer. Aantal huurders voor Poldertoren wordt zeker niet gehaald. En het gaat elke polder inwoner €100 kosten. Ik ben realist.

Playa del Inglés Gran Canaria
14-12-2012 Volgens mij gaat gemeente Noordoostpolder achter feiten aanlopen betreffende vorming Randstad Provincie. Al denken we dat we heel wat zijn.

Playa del Inglés Gran Canaria
15-12-2012 Film van opening Hanzelijn bekijkend heb ik medelijden met reizigers die in middle of nowhere "station" Kampen staan te vernikkelen van kou.

Playa del Inglés Gran Canaria
16-12-2012 Spanje heeft 450.000 politici, 22 vliegvelden (gemiddeld 300 passagiers per maand), 8200 gemeentehuizen en 23 universiteiten (met weinig studenten). Madrid heeft 1500 adviseurs en180 dienstauto's. In Spanje maximaal 2 jaar € 420 per maand bij ontslag. Ook gezinnen. Na 2 jaar veel huizen door bank gevorderd en gezinnen op straat. 500 keer per dag.

Playa del Inglés Gran Canaria
17-12-2012 Vanavond is onze poes Poekie overleden. De liefste poes die we ooit gehad hebben.

Playa del Inglés Gran Canaria
18-12-2012 Als je Urk opzadelt met vele Mega windmolens in zicht kan ik me voorstellen dat ze niet samen met NOP tegen Randstadprovincie willen vechten.

Playa del Ingles Gran Canaria
19-12-2012 Annelies is hier de zaak met kerstversierselen wat aan het updaten. Of heet dat pimpen? Gezellig. Kerst met twintig graden boven nul.

Playa del Inglés Gran Canaria
20-12-2012 Gaat er door de proeven van de Deeltjesversneller morgen een nieuwe Dimensie open? En wat komt er dan te voorschijn? De Onzichtbare Wereld? Als de consumentenbestedingen met 2,4 procent zijn gedaald levert de BTW verhoging naar 21 procent minder op dan de oude BTW van 19 procent.

Playa del Inglés Gran Canaria
21-12-2012 Vanmorgen op politiebureau een NIE nummer aangevraagd. Dat is een Spaans BSN (SoFi) nummer. Nodig om een verblijfsvergunning aan te vragen.

Playa del Inglés Gran Canaria
23-12-2012 Gistermiddag met Annelies met de bus naar Las Palmas geweest. Mooie stad met een heel gezellige en lange strandboulevard. Daar zouden we ook wel willen wonen.

Playa del Inglés Gran Canaria
24-12-2012 Gisteravond samen naar een Engelstalige Kerstdienst geweest. Tijdens de dienst werd in Kasbah vuurwerk aan gestoken. De knallen klonken luide in de kerk. Daarom werd de kerkdienst voortijdig beëindigd.

Playa del Inglés Gran Canaria
25-12-2012 De Top 2000 is weer begonnen. Hier al om elf uur. Bij een temperatuur van 26 graden luisteren we er naar via satellietontvangst. Of via Radio 2 of via TV Cultura24. Met uiteraard aparte geluidsboxen. De Top 2000 lijst uit de Telegraaf ook hier aan de muur gehangen.

Playa del Inglés Gran Canaria
25-12-2012 Vanuit de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld kwam Jezus (gedurende ruim dertig aardse jaren) in de tijdelijke kortstondige driedimensionale zondige wereld met de kluistering en beperking van een aardmens (vanuit het stof der aarde) om na zijn overwinning op de dood weer terug te keren naar de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld.

Playa del Inglés Gran Canaria
27-12-2012 Voor het eerst in Spanje naar de kapper geweest. Het was een Duitse kapster die hier vlakbij woont; ook in Los Porches. Weer lekker kort met deze warme zon.

Playa deln Inglés Gran Canaria
28-12-2012 Vandaag zijn Annelies en ik vijf jaar getrouwd.

Playa del Inglés Gran Canaria
29-12-2012 En de Top 2000 dendert maar door. Annelies en ik zitten vaak op de bank naar de Top 2000 te luisteren en te kijken. Via de Astra 3 satelliet kijken we naar Cultura24 waar 24 uur per dag beelden te zien zijn van Beeld en Geluid uit Hilversum waar de Top 2000 wordt uitgezonden in het Top 2000 Café. Geluid uit de boxen en beelden op de TV. De diskjockeys die na elke twee nummers kort wat mailtjes voorlezen en wat nummers opnoemen. Want kort moet het zijn anders komen ze niet uit met de nummers. Het is een heel gereken om alles helemaal te draaien en toch goed uit te komen op het volle uur. Vakmanschap van de bovenste plank! Een waar genoegen om naar te kijken en te luisteren!

Playa del Inglés Gran Canaria
30-12-2012 Uiteraard luisteren we op Gran Canaria ook naar de Top2000. Of via Radio2 of via Cultura24 (beide via satelliet). Wel raar; de Top2000 met buiten nu zo'n 28 graden. Tussendoor de trieste berichten van overleden radiomensen.

Playa del Inglés Gran Canaria
31-12-2012 Ik ben op deze oudejaarsdag alweer 2 maand op Gran Canaria. Op naar de volgende 2 maand! Straks oliebollen bakken zonder de bekende vrienden er bij.