Het weblogboek

van Dick Offringa


Playa del Inglés Gran Canaria
1-1-2013 Vanmiddag zijn Annelies en ik (met anderen) naar de voorzitter van de Nederlandse Vereniging op Gran Canaria geweest voor een nieuwjaarsborrel. Het was erg gezellig.

Playa del Inglés Gran Canaria
2-1-2013 Vanmorgen om vijf uur is Annelies naar vliegveld Las Palmas vertrokken. Ze gaat weer ruim een maand naar Nederland. Ik moet me nu dus in m'n eentje zien te vermaken.

Playa del Inglés Gran Canaria
3-1-2013 Ronduit verbijsterend zijn echter de onthullingen van de Jezuïtische priester Guy Consolmagno, een topastronoom die werkzaam was bij de NASA en les heeft gegeven aan de Harvard Universiteit en het prestigieuze MIT. Consolmagno is de helft van de tijd op het VATT complex in Arizona en de andere helft op de Specola Vaticana, het Vaticaanse Observatorium en Laboratorium dat zich bevindt op het zomerverblijf van de paus in Castel Gandolfo, Italië. De afgelopen jaren heeft Consolmagno veel tijd gestoken in pogingen om wetenschap en religie met elkaar te verzoenen, met name in het kader van het mogelijke bestaan van buitenaardse wezens. In privé contact met de Amerikaanse christenresearchers Tom Horn en Chris Putnam ging de Vaticaanse wetenschapper nog veel verder en voorspelde hij dat de wereld binnenkort te maken zal krijgen met 'aliens' die 'als de Redders van de Mensheid' zullen worden gezien. Bron: Xander Nieuws.

Playa del Inglés Gran Canaria
3-1-2013 Vanmiddag ruim twee uur met 42 leden van de Nederlandse Vereniging op Gran Canaria in Arguineguin een zogeheten vlakwandeling gehouden. Daarna lekker gegeten in een Spaans restaurant.

Playa del Inglés Gran Canaria
4-1-2013 Brede Maatschappelijke Discussie over Randstad Provincie? Forget it! Net als 28 jaar geleden komt er een debat avond en daarna gaat de Randstad Provincie gewoon door. "Het idee dat kopen een mooie manier is om vermogen op te bouwen is helemaal weg". Maar je koopt toch alleen maar een huis om gewoon in te wonen?

Playa del Inglés Gran Canaria
5-1-2013 Nu ruim twee maand op Gran Canaria. De kerstdagen en de jaarwisseling hier meegemaakt. Mis nu wel de nieuwjaarsrecepties van gemeente, buurthuis en Voorhuys. Daar tegenover staat dat het hier niet druilerig en koud is maar dat de hele dag de zon lekker schijnt. Alles heeft zijn voordelen en nadelen. Eind februari gaan we besluiten of we het volgende winterseizoen hier ook weer gaan overwinteren. Eerst nog de komende twee maand gaan meemaken.

Playa del Ingles Gran Canaria
6-1-2013 Annelies heeft inmiddels de retourvlucht geboekt bij Ryanair. Op woensdag 27 februari vliegen we terug naar Nederland. Ik ben hier dan vier maand geweest. Annelies is nu in Nederland maar komt voor die tijd hier nog een tijd bivakkeren.

Playa del Inglés Gran Canaria
7-1-2013 Volgende week komt het boek “Landarbeiders met een droom” van de Emmeloordse historica Eva Vriend uit. Daarin wordt uitgebreid gesproken over de selectiemethoden die de Dienst IJsselmeerpolders hanteerde bij de toewijzing van boerderijen in de Noordoostelijke Polder. Ook ik kom in dat boek aan het woord. Omdat ik me bij het interview niet ingehouden heb is het “Van dik hout zaagt men planken”. En zo hoort het ook! Maar eerst zondagavond om 21.15 uur Andere Tijden op Nederland 2, dat er ook over gaat.

Playa del Inglés Gran Canaria
8-1-2013 Komend weekend schijnt het koud te worden in Nederland. Hier niet. Hoewel het ’s avonds iets kouder is, is het overdag nog ruim boven de twintig graden. Na tienen (na Nieuwsuur – uur vroeger) ga ik altijd een paar uurtjes wandelen in dit swingende centrum. Waar je ook komt; overal mensen; en kroegen. Lekker op een terrasje met een pilsje alle (vreemde) passanten bekijken; uren lang.

Playa del Inglés Gran Canaria
9-1-2013 Vanmorgen een Spaans NIE (BSN) nummer gekregen plus een Spaanse bankrekening geopend. Een verblijfsvergunning is niet nodig volgens de Spaanse politie.

Playa del Inglés Gran Canaria
10-1-2013 Vanmorgen weer naar een (overvol) Spaans politiebureau geweest. Toen ik documenten overlegde om een (voorlopige) verblijfsvergunning aan te vragen zei de Engels sprekende politie beambte dat ik geen verblijfsvergunning nodig heb als ik gepensioneerd ben en jaarlijks niet langer dan zes maand in Spanje verblijf. Bij een te verstrekken (permanente) verblijfsvergunning moeten de inkomsten op een Spaanse bankrekening worden gestort en moet er in Spanje belasting worden betaald.

Playa del Inglés Gran Canaria
11-1-2013 Vanmiddag in stralend mooi weer (in korte broek, zonnebril op, pet op) naar San Fernando gewandeld om bij supermarkt Mercadonna lekker vlees te halen. De enige supermarkt (van de ruim honderd) waar het wel druk is. Geen idee hoe de overigen uit kunnen.

Playa del Inglés Gran Canaria
12-1-2013 De Floriade in Almere zal ook wel een groot “succes” worden. En de inwoners van Flevoland moeten dat straks allemaal gaan betalen. De eerzucht en het prestige kennen nog steeds geen grenzen. Weer een perfecte column van de Joodse schrijver Leon de Winter in de papieren Telegraaf: "Nog steeds niet geleerde lessen". Dit hoor je nooit in het Journaal en Nieuwsuur.

Playa del Ingles Gran Canaria
13-1-2013 "Niet wat de mond binnenkomt maakt de mens onrein maar wat uit de mond komt, dat maakt de mens onrein". Preek vandaag in Protestante dienst Kasbah

Playa del Inglés Gran Canaria
14-1-2013 Annelies heeft het boek "Landarbeiders met een droom" van Eva Vriend gelezen. En me teksten via skype voorgelezen. Ik kom er drie en een halve bladzijde lang in aan het woord. Het is echt “Van dik hout zaagt men planken”. De goegemeente zal er wel weer commentaar op gaan leveren. Dat moet dan maar. Want het is gewoon de waarheid!

Playa del Inglés Gran Canaria
15-1-2013 Lekker op de boulevard (20 graden) van Playa del Inglés (Gran Canaria) gewandeld met in mijn hoofd de sneeuw file van 1.000 km. in Nederland

Playa del Inglés Gran Canaria
16-1-2013 "De overheid" moet nu SNS Reaal gaan redden. Maar "de overheid" moet worden gelezen als "de belastingbetaler". Dat komt bovenop de bezuiniging € 46 miljard

Playa del Inglés Gran Canaria
17-1-2013 Toen ik in 2007 de ingezonden brief over de huisnummers (van arbeiderswoningen) in de Flevopost had geplaatst kwam er totaal geen commentaar. Alleen onze voormalige postbode Lemstra (inmiddels overleden) zei me op de markt: “Zo was het precies!”. Toen ik dezelfde ingezonden brief twee jaar later op de website van De Noordoostpolder plaatste kwamen er wel reacties. Niet alleen negatief maar ook erg beledigend zodat ik het artikel weer verwijderde. De Noordoostpolder vond het daarna nodig er een artikel aan te wijden. Er was duidelijk te merken dat de desbetreffende verslaggeefster de dochter van een boer was. Het artikel met redactioneel commentaar is toen uitsluitend in de papieren De Noordoostpolder geplaatst om mij te kijk te zetten.

Playa del Inglés Gran Canaria
17-1-2013 Vanaf 1942 (de drooglegging) was mijn vader in dienst van de Directie Dienst IJsselmeerpolders. De pioniers van de Noordoostelijke Polder moesten twaalf uur per dag greppels graven. Dat deden ze omdat hen beloofd was dat ze later een boerderij konden pachten. Des avonds gingen ze naar hun kampen; barakken waar ze om het weekend ook de zaterdag en zondag waren. In november 1944 werd er rondom de pont van Ramspol door de Duitse bezetters een razzia gehouden. Mijn vader werd ook opgepakt en op transport naar Duitsland gesteld. Daar heeft hij een half jaar als dwangarbeider moeten werken. In die tijd heeft hij veel mensen dood zien gaan en veel bombardementen meegemaakt. In mei 1945 kon hij naar Nederland terug reizen. Een boerderij heeft hij echter nooit gekregen. Was hij daarvoor niet diplomatiek genoeg? Sprak hij de mensen niet naar de mond? Een rechtlijnige Fries? En heb ik dat van hem overgenomen? Uit mijn weblog van 25 april 2007.

Playa del Inglés Gran Canaria
17-1-2013 De Gemeente Noordoostpolder heeft grootse plannen met een aan te leggen Sportboulevard, een Seniorendorp en een groot Randmeer. Ik vind echter dat men eerst de vergissingen uit het verleden maar eens moet corrigeren. En dan heb ik het over het verschil tussen de boerderijen en de arbeiderswoningen. Welke eigengereide regenten hebben het in de begintijd van de polder in hun hoofd gehaald om de boerderijen wel een volledig huisnummer te geven en de arbeiderswoningen niet? Waarom hebben alle huisnummers van arbeiderswoningen een toevoegsel? Bijvoorbeeld: de boerderij heeft nummer 48; de naastgelegen arbeiderswoning 48 A, 48 B en 48 C. Deze schandvlek moet uitgewist worden door de hele nummering van de buitenwegen opnieuw te doen; met nu wel een normaal huisnummer voor de voormalige arbeiderswoningen. Het is dat je huizen niet gemakkelijk kunt verplaatsen anders zou ik ook nog pleiten voor het naar voren brengen van de arbeiderswoningen; op dezelfde lijn als de boerderijen. “De keus is niet op u gevallen” is nog tot daar aan toe; maar dat feit er ook nog eens nadrukkelijk inpeperen gaat me (nog steeds) te ver. Uit mijn weblog van 28 mei 2007.

Playa del Inglés Gran Canaria
18-1-2013 Hebben politici dat van sporters geleerd? Of hebben sporters dat van politici geleerd? Dat keiharde liegen. Wat vindt Minister (fatsoen) Plasterk hier nou van? Technische mensen van energiemaatschappijen hebben me jaren geleden alle storingen al voorspeld vanwege uitgesteld onderhoud. #privatisering.

Playa del Inglés Gran Canaria
19-1-2013 Vooroordelen over de Bijbel. De aarde is niet in zes dagen geschapen, De aarde is niet zesduizend jaar oud maar veel ouder, Er werd niet één hemel maar er werden meerdere hemelen geschapen, Engelen zijn geen vrouwen met vleugels maar hele mooie mannen (zonder vleugels), De mens is niet geschapen maar gemaakt (uit het stof der aarde), Eva gaf Adam geen appel te eten maar een vrucht, Men stierf niet door van de boom der kennis van goed en kwaad te eten maar doordat men niet meer van de boom des levens mocht eten, Er kwamen niet alleen maar twee paren in de Ark van Noach maar ook zeven dezelfde paren, Niet alle afstammelingen van Jacob waren Joden (alleen afstammelingen van Juda), Rijkdom wordt niet veroordeeld (wel als dat alles is), Er kwamen geen drie koningen in de stal maar vele wijzen, Jezus had geen lang haar, Jezus had wel (half) broers (4) en (half) zussen, Petrus was niet ongehuwd (dus fout Katholieke kerk!), Jezus is niet op zondag opgestaan (alleen is toen geconstateerd dat het graf leeg was), De zondag is nooit tot rustdag benoemd, Er wordt niet veel over het zogeheten “hiernamaals” gesproken; wel veel over het afschuwelijke van de dood, De duivel woont niet in de hel (die is wel speciaal voor hem gemaakt en hij siddert er voor) maar op de aarde, “Goede werken” zijn geen betaalde premies voor de “uitbetaling” van de verzekering na de dood, en zo kan ik wel door gaan.

Playa del Inglés Gran Canaria
20-1-2013 Slechte leningen Spaanse banken gestegen naar nieuw record. En dan te bedenken dat ik ruim een week geleden een Spaanse rekening bij "La Caixa" heb geopend. Met bijbehorend bankpasje.

Playa del Inglés Gran Canaria
21-1-2013 Tussen 21 januari 1998 en 21 januari 2013 heeft mijn Radio Luxembourg pagina 272.881 bezoekers gehad.

Playa del Inglés Gran Canaria
22-1-2013 Vandaag ben ik 66 jaar geworden. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Playa del Inglés Gran Canaria
23-1-2013 Als afsluiting van mijn verjaardag met Kris wezen stappen in bar Aachener Kaschemme. Doet me deugd dat aanwezigen verder heen zijn dan ik. In Deventer is op straat parkeren van je auto 50 procent duurder geworden. Van € 2 naar € 3 per uur. Soms vraag ik me af waar we mee bezig zijn.

Playa del Inglés Gran Canaria
26-1-2013 De afgelopen vijf jaar heb ik regelmatig in deze weblog beschreven wel financieel onheil ons allemaal te wachten staat. Onderaan deze weblog zijn de voorafgaande jaren te vinden. Meerdere malen werd ik door diverse personen als Doemdenker Dick weg gezet. Het zou allemaal best wel mee vallen. Nou, afgelopen weken heeft iedereen kunnen horen, zien en voelen hoe het mee valt. Nu roept iedereen ach en wee. Terwijl ze het al lang van te voren hadden kunnen zien aankomen. Maar ellende is blijkbaar een ver van ons bed show. Het treft de buurman maar mij toch niet? En dit is nog maar het begin. We zijn nog lang niet op de helft van de ellende ondanks alle mooie woorden van politici. En de vakantiegangers hier? Die hebben er totaal geen boodschap aan dat meer dan de helft van de Canarische bevolking onder de armoedegrens leeft.

Playa del Inglés Gran Canaria
27-1-2013 De op 21 januari afgetreden voorzitter van de belangrijke Eurogroep, de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker, hield op 7 januari zijn eigenlijke afscheidstoespraak die vrijwel werd doodgezwegen door de Europese media. De voormalige voorzitter beukte hard op de aanwezigen in door 2013 rechtstreeks te vergelijken met 1913, het jaar voordat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. In 1913 'meenden de mensen dat de vrede voor eeuwig zou duren,' wat een duidelijke verwijzing was naar de kersttoespraak van Europees president Herman Van Rompuy, die een 'honderdjarige vrede' in Europa aankondigde. Ook in 1913 'heerste er een onbegrensd geloof in vrede. Er was niets te merken van de storm die al in 1914 over Europa losbarstte - eerst in de Eerste en daarna in de Tweede Wereldoorlog.'

Playa del Inglés Gran Canaria
28-1-2013 Dus als Overheid geen geld in SNS steekt kan consequentie zijn dat SNS genationaliseeerd moet worden. Dat kost Overheid dan nog veel meer.

Playa del Inglés Gran Canaria
29-1-2013 Nadat ik "Om erger te voorkomen" van Nanda van der Zee had gelezen definitief republikein geworden. Het begon met "De commissie van Drie",

Playa del Ingles Gran Canaria
29-1-2013 Net zoals koning David 33 jaar over Jeruzalem regeerde heeft koningin Beatrix 33 jaar over Nederland geregeerd. 33 is een zeer belangrijk getal!

Playa del Inglés Gran Canaria
30-1-2013 Vandaag 80 jaar geleden (30 januari 1933) kwam Adolf Hitler (democratisch) aan de macht in Duitsland. Hij kreeg miljoenen stemmen door de grote werkloosheid en de armoede.

Playa del Inglés Gran Canaria
31-1-2013 Vandaag ben ik precies drie maand op Gran Canaria. Nu nog een maand te gaan. Heb geen idee of ik hier daarna nog terug kom.

Playa del Inglés Gran Canaria
1-2-2013 Er staan hier in Spanje nog al wat winkelcentra en bungalow parken leeg. Gelukkig staat de Nederlandse belasting betaler hier garant voor. Belastingbetaler mag minstens € 3,7 miljard extra ophoesten om door piramidespel, uitsluitend door prestige, omvallende SNS Reaal te redden. Piramidespel rond Deel en Poldertoren gaat, ook hier dankzij prestige bestuurders, belastingbetalers in Noordoostpolder ook heel wat kosten. De klanten van SNS Reaal in Emmeloord staan altijd met hun auto op het fietspad. Dus wat mij betreft had die bank failliet mogen gaan.....

Playa del Inglés Gran Canaria
2-2-2013 Alle verhalen over SNS Reaal in papieren Telegraaf lezende vraag ik me verbijsterd af hoe topbestuurders volkomen hun eigen gang kunnen gaan.

Playa del Inglés Gran Canaria
3-2-2013 Vanmiddag ben ik naar een PKN (Protestante) kerkdienst geweest in de oecumenische San Salvador kerk bij winkelcentrum Cita. Bij een gezang stond dat Christus de bruidegom is. Wie is dan de bruid? De gemeente? Dat kan niet want Christus is het Hoofd en de gemeente is het Lichaam. Dat is samen de bruidegom. Wie is dan de bruid? Dat is Israël. Maar dat zal wel niet passen in de Gereformeerde (Dolerenden en Afgescheidenen) vervangingstheologie.

Playa del Inglés Gran Canaria
4-2-2013 Loop ik uiterst rechts op het trottoir. Botsen er nog altijd Duitsers tegen me aan die het hele tegelpad blijkbaar nodig hebben. Heb ze gevraagd of ze nog steeds geen voldoende Lebensraum hebben.

Playa del Inglés Gran Canaria
5-2-2013 Op aanraden van Annelies via Uitzending Gemist naar "Andries" (zondagnacht) met als gast de indrukwekkende Aad Kamsteeg gekeken. Geïnspireerd door Watchman Nee. Door mij bewonderde Aad Kamsteeg sprak over zelfzucht in ieder mens. Blij dat dit eens gezegd wordt. Past niet goed meer in moderne denken.

Playa del Inglés Gran Canaria
7-2-2013 Sport, politiek, banken, spoorwegen, bouwwereld, zorgsector, kerken; alles lijkt wel van leugens aan elkaar te hangen. Elke dag is er wel iets.

Playa del Inglés Gran Canaria
9-2-2013 Als ik in de Aachener Kaschemme zit valt me op dat veel vrouwen, vanwege het vele zonnen, het vele roken en het vele drinken, een perkamenten gezicht hebben gekregen.

Playa del Inglés Gran Canaria
11-2-2013 Dat de huidige paus Benedictus vrijwillig het ambt neer legt lijkt me ongeloofwaardig. Het hele pausdom is een machtsstrijd. De volgende paus is waarschijnlijk iemand die alle religies in de wereld zal proberen te verenigen. En het grootste gedeelte van de wereld zal daar achteraan gaan lopen. Maar de paus is helemaal geen plaatsbekleder van Christus. En de paus is ook helemaal niet de opvolger van Petrus. De apostel Petrus was trouwens getrouwd. Het hele Vaticaan is één grote poppenkast en zou opgeheven moeten worden. Niet de paus (met zijn machtsstructuren) is belangrijk maar Christus zelf. Ik hoop dat de ogen van vele Katholieken nog eens open zullen gaan.

Playa del Ingles Gran Canaria
12-2-2013 @offringa: Mag ik uit vanavond gehouden "hoorzittingen" voorzichtig al concluderen dat meerderheid van inwoners Noordoostpolder voor landsdeel Oost is?

Playa del Inglés Gran Canaria
13-2-2013 Zie niet goed in dat nieuwe maatregelen woningmarkt weer vlot zullen trekken. Alleen extra financiele druk is iets verminderd. Dat is alles.

Playa del Inglés Gran Canaria
14-2-2013 Annelies heeft inmiddels aardig wat Hertog Jans (in de reclame) ingeslagen voor mijn (uitgestelde) verjaardag op 23 maart. Je moet toch wat.

Playa del Inglés Gran Canaria
15-2-2013 Vanavond barst hier, in Maspalomas, carnaval los. Ik zal me er als 66-PLUSSER in gaan storten. Nou, waarschijnlijk bij bierpomp gaan staan.

Playa del Inglés Gran Canaria
16-2-2013 De nieuwe hypotheekregels zijn bijna net zo moeilijk te doorgronden als de werking van de OV ChipKaart. Hoe ingewikkelder; hoe beter.

Playa del Ingles Gran Canaria
17-2-2013 @offringa: Als ik hier vanuit de kroeg winkels zie met Sonderangebote moet ik altijd denken aan Sonderkommando's. De Duitsers konden het niet waarderen.

Playa del Ingles Gran Canaria
18-2-2013 Werkelijkheid is absurder dan fantasie. Onwaarschijnlijkheden zullen steeds vaker voorkomen. Economische modellen werken steeds minder goed.

Playa del Inglés Gran Canaria
19-2-2013 Beste CU: Ik wil een verbod tegen zelfingenomenheid, tegen welvaartsverslaving, tegen veinzen, tegen jaloezie, tegen eigendunk en tegen schijnheiligheid.

Playa del Inglés Gran Canaria
19-2-2013 "Voorwaar, ik zeg U, de tollenaars en de hoeren zullen U voorgaan in het Koninkrijk Gods". Mattheüs 21:31B.

Playa del Ingles Gran Canaria
20-2-2013 Over een week vertrekken we weer naar Emmeloord. Ik ben hier dan continu 4 maand geweest. In Nederland was het bijzonder koud; hier was het bijzonder warm. Maar al die honderden bars en restaurants gaan op den duur wel vervelen. Want om nu te zeggen dat je hier diepzinnige gesprekken kunt voeren... Het gaat alleen maar over vakanties, bungalows, appartementen, goedkope vliegreizen, uitgebreid eten, uitgaan, veel drank, zonnebaden en zichzelf erg belangrijk vinden. Daarom is het goed terug te keren naar het oude en vertrouwde Emmeloord. Weer lekker door de Lange Nering wandelen en slap ouwehoeren met bekenden.

Playa del Ingles Gran Canaria
21-2-2013 Op dit tropische eiland komen via de nieuwe media allerlei doemdenk berichten binnen. Er zijn nu 600.000 werklozen in Nederland, de huizenprijzen zijn afgelopen jaar met 10 % gedaald (gecorrigeerd voor inflatie 28 % de afgelopen vier jaar), het consumentenvertrouwen heeft een historisch dieptepunt bereikt, het aantal gedwongen huisuitzettingen is enorm gestegen, aantal faillissementen in transportsector vorig jaar met 30 % gestegen, bijna 100 pensioenfondsen gaan per april uitkering verlagen, Cap Gemini wil salaris oudere werknemers met 30 % verlagen. Dus mijn doemdenken bleek niet helemaal ongegrond!

Playa del Inglés Gran Canaria
22-2-2013 Hoe meer dit Kabinet (al dan niet met gedogers) triomfantelijk beweert dat er eindelijk duidelijkheid is, hoe meer de hele zaak in elkaar dondert.

Playa del Inglés Gran Canaria
24-2-2013 Vraag me af of al die duizenden straalbezopen, kotsende, wildplassende mensen leuk zijn met carnaval. Tel daarbij ook nog de volle straten met honderden gebroken drankflessen en alle andere rotzooi. En de ambulances die regelmatig mensen naar het ziekenhuis brachten. Een echt hoogstaand cultureel feest!

Playa del Ingles Gran Canaria
26-2-2013 Vannacht zijn Annelies en ik doorgezakt in Aachener Kaschemme met Duitse disco en lekker Duits bier. Woensdagmorgen terug naar koud Nederland

   
27-2-2013 Vanmorgen met Annelies om 04.30 vanaf Playa del Inglés in Gran Canaria vertrokken. Vanmiddag om 15.00 uur in Emmeloord gearriveerd.

   
28-2-2013 Houdt het nu eindelijk eens een keer op met die poppenkast rond het Vaticaan? Al die kledij komt rechtstreeks uit het oude Babel. Heeft helemaal niets te maken met christelijk geloof maar heeft alles te maken met macht. Ik vrees dat de nieuwe paus veel wereldlijke en politieke macht naar zich toe zal trekken. Het zal waarschijnlijk de laatste paus zijn.

   
1-3-2013 Ik beweer al tijden, en dat blijf ik beweren, alle economische berichten volgend, dat we nog maar aan het begin van de (euro) crisis staan. Er staat nog heel wat te gebeuren.

   
1-3-2013 “Eer dat het zilveren koord ontketend wordt, en de gulden schaal in stukken gestoten wordt, en de kruik aan de springader gebroken wordt, en het rad aan den bornput in stukken gestoten wordt; En dat het stof wederom tot aarde keert, als het geweest is; en de geest weder tot God keert, Die hem gegeven heeft. IJdelheid der ijdelheden, zegt de prediker; het is al ijdelheid!” Prediker 12: 6 – 8.

   
3-3-2013 Het was weer een waar genoegen na vier maand afwezigheid zaterdagmiddag bij de computerclub te vertoeven. Naast PC nieuws waren er ook voldoende Hertog Jans.

   
5-3-2013 Barack Obama zal van Israël eisen zich uiterlijk 2014 geheel uit Judea en Samaria terug te trekken, zodat 'Palestina' kan worden opgericht. Als Republikein hoop ik natuurlijk van ganser harte dat Kabinet valt voor troonswisseling op 30 april. Daar is m.i. nog weinig voor nodig. Polen gaat spoedig de euro invoeren. Voor de Muur viel, en daarna, daar drie soorten Zlotych meegemaakt. Eenmaal alles door 10.000 gedeeld.

   
5-3-2013 AVM presenteert op de CeBIT op 5 maart nieuwe modems en bijbehorende apps. De Duitse fabrikant heeft de Fritz!Box DSL-modems geschikt gemaakt voor downloadsnelheden tot 200 Mbps, voor aanbieders die pair bonding toepassen in combinatie met vectoring. Ook nieuw is het toepassen van de WLAN-standaard 801.11ac, voor het draadloze netwerk met snelheden tot 1,3 Gbps. AVM sales manager Eric van Uden vertelt dat AVM een model (de Fritz!Box 7369) voor pair bonding produceert en de firmware voor alle modems geschikt maakt voor full-vectoring. De combinatie pair bonding en vectoring wordt echter nog niet actief door Europese ISP's ingezet. AVM laat tijdens het evenement ook toepassingen zien voor thuis en onderweg in de vorm van nieuwe smartphone-apps voor WLAN's en huisautomatisering. Bron: Telecompaper.

   
6-3-2013 In Rome zijn kardinalen begonnen met te bepalen wie aangesteld zal worden als de laatste paus Petrus Romanus. Wie het ook wordt, hij zou heel goed de kerkleider kunnen worden die de door Vaticaanse topastronomen en theologen reeds omhelsde astro-theologie die het Bijbelse evangelie radicaal zal veranderen als een nieuw, verplicht en zelfs afgedwongen dogma over de wereld zal verspreiden. De Bijbelse eindtijdprofetieën over de komende 'zoon des verderfs', het zaad van Satan, zullen dan al spoedig vervuld worden met de komst van door het Vaticaan gesanctioneerde buitenaardse (slangen)'redders uit de ruimte'.

   
7-3-2013 Vandaag, met Annelies, mijn lelijke eend weer ter APK keuring aangeboden bij de eendengarage in Kraggenburg.

   
8-3-2013 Mijn lelijke eend is weer voor een jaar goed APK goedgekeurd.

   
8-3-2013 Miljoenen en miljoenen verprutst aan Poldertoren en nu moeten alle inwoners boeten omdat er geld te kort is. Moet ik dat nog serieus nemen?

   
9-3-2013 Top drukte bij C1000 Greijdanus Wittestein Emmeloord. Nog nooit waren de rijen voor de kassa zo lang. Alles gaat weg voor de helft van de prijs. Volgende week donderdag wordt het COOP.

   
10-3-2013 In buurthuis Revelsant zongen beschonken aanwezigen: Ik hou van jou. Blijf je trouw. Terwijl 60 % van huizen te koop staat wegens scheiding.

   
11-3-2013 Dertig jaar geleden (op 11 maart 1983) kocht ik de eerste Compact Discs: Abba (The Visitors), Dire Straits, (Love Over Gold), Roxy Music (Avalon) en Steve Miller (Abacadabra). Made in Germany (Hannover).

   
12-3-2013 Hoe minder mensen geloven, hoe meer nieuws over nieuwe paus. Moet ik deze poppenkast nog lang zien in journaals en actualiteitenrubrieken? Als gemeenten vrijwilligers en werklozen inzet om huishoudelijke taken te verrichten accepteert slechts 25 % van de thuiszorgklanten dit. Emile Roemer maakte tijdens het Vragenuur weer volkomen duidelijk waarom ik me nooit bij de SP zal aansluiten. Betreft het Israël standpunt.

   
13-3-2013 Petrus, discipel van Jezus, is nooit bisschop van Rome geweest. Laat staan dat paus plaatsbekleder van Jezus is. Babylonische vissenkoppen. Turkse premier Erdogan deed nieuw antisemitische duit in zakje door Zionisme - erkenning bestaansrecht Joodse staat Israël - misdaad tegen mensheid te noemen.

   
14-3-2013 Vanmorgen met Annelies naar opening Greidanus COOP Wittesteijn geweest. Prachtige winkel geworden! Op 10 april 1974 opening Hafkamp Centra. Eén van rondlopende COOP managers vertelde me dat supermarkten amper inflatie met omzet kunnen bijhouden. Men vreest nu ook omzetverlaging. Het verkoopvolume van nieuwe koop- en huurwoningen zal in 2014 gedaald zijn tot 20 procent van de omzet van voor de crisis.

   
15-3-2013 Vanavond naar een SP avond in de Fontein (Vrije Baptisten kerk) geweest. Er waren zo’n 120 aanwezigen; veel voor een politieke avond. De eerste helft van de avond was er een forum; met Emile Roemer, de directeur woningbouwvereniging en een zorgmakelaar; de tweede helft van de avond beantwoordde Emile Roemer vragen vanuit het publiek. Hij is voor een 2-staten oplossing in het Midden-Oosten (Israël-Palestina) met de grenzen van 1967; ik ben voor een 2-staten oplossing met de grenzen van 26 november 1947; zoals toen door de Verenigde Naties is besloten.

   
16-3-2013 Vandaag heb ik precies 15 jaar mijn 2 CV 6 SPECIAL S6.

   
17-3-2013 In Cyprus wordt 6,5 procent van een ton spaargeld door de Cypriotische banken afgeboekt; boven een ton maar liefst 9,9 procent. Afgelopen vrijdag zijn de banken gesloten; dinsdag staat er 10 procent minder op de rekening. Maar Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de eurogroep, heeft gezegd dat dit op dit moment nog niet in andere eurolanden aan de orde is. Er is licht aan het eind van de tunnel maar niemand heeft gezegd hoe lang die tunnel is.

   
18-3-2013 De Russische gasgigant Gazprom heeft Cyprus aangeboden de banken van het eiland te redden, zodat de door de EU afgedwongen bijdrage van alle bankrekeninghouders niet nodig is. In ruil daarvoor willen de Russen het recht om de aanzienlijke gasvoorraden van Cyprus te exploiteren. Ondertussen melden de Cypriotische media dat er vandaag diverse vliegtuigen uit Rusland en Oekraïne op de luchthaven van Larnaka zijn geland. Hun passagiers: steenrijke Russische olie- en maffiamagnaten, die alsnog hun miljarden willen veiligstellen. President Nicos Anastasiades zou gisteren al van Gazprom het aanbod hebben gekregen om het bankensysteem van het land met miljarden overeind te houden. De grootste gasexploitant van de wereld hoopt daarmee te voorkomen dat de Russische oligarchen die hun rijkdom naar Cyprus hebben weggesluisd tot 10% van hun vermogen aan de EU moeten afstaan. Hoogstwaarschijnlijk niet toevallig heeft de Russische admiraal Chirkov aangekondigd dat er voor het eerst een permanent oorlogseskader van 5 en 6 marineschepen in de Middellandse Zee zal worden gestationeerd, als onderdeel van de Zwarte Zeevloot.

   
19-3-2013 Nou, het lijkt er sterk op dat het Cypriotische parlement de voorgestelde deposito belasting zal afwijzen. In dat geval zullen de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank geen lening van € 10 miljard verstrekken. Cyprus dan failliet? Welnee! Grote Broer Rusland, lees Gazprom, lees Vladimir Poetin, zal dan de portemonnee trekken. Want er zit heel wat gas in de Middellandse zee rond Cyprus. De hele EU zal op zijn neus kijken want Rusland zal de lachende derde zijn; die hebben dan de meeste energiebronnen in bezit. Daarbij valt ons schaliegas uit de Noordoostpolder geheel in het niet.

   
20-3-2013 De Cypriotische Minister van Financiën heeft gezegd dat hij net zo lang in Moskou zal blijven totdat hij met een grote zak geld terug kan keren naar Cyprus. Dat zal ook wel lukken na wat belangrijke toezeggingen. Uiteraard dat Gazprom naar gas mag zoeken en gaan exploiteren bij Cyprus. Maar nog belangrijker; dat Rusland een militaire basis mag opzetten op Cyprus. Want dat is militair gezien een heel strategische plaats met Syrië en Israël in de buurt. Niet gehinderd door de NAVO vloot bij Turks Cyprus. De stukken vallen steeds meer op hun plaats.

   
21-3-2013 En het gaat maar door. Nu al 613.000 werklozen; 21.000 meer dan vorige maand. En begin 2011 stond er al een kwart van de huizen “onder water”; meer dan een miljoen. Hoeveel is dat nu? Hoe moet dat ooit terug betaald gaan worden? Cyprus moet voor maandag zicht hebben op € 5,8 miljard anders gaat de € 10 miljard van de ECB, EU en IMF niet door. En dan gaan de banken van Cyprus failliet; dan gaat Cyprus failliet. Einde eurozone en einde EU voor Cyprus? In Emmeloord verlaat het restaurant de Poldertoren. Desondanks moet de gemeente er nog een miljoen aan spenderen omdat het een rijksmonument wordt. Ik vraag me serieus af wanneer de hele boel uit elkaar spat. Dat kan volgens mij niet lang meer duren. En dan heb ik het nog helemaal niet over Israël en de Palestijnen; Syrië en Iran. En de toenemende Russische invloed.

   
22-3-2013 Het lijkt wel een soap; dat hele Cyprus. Betogers op straat. Een parlement dat nu wetten aan neemt die ze een paar dagen geleden nog verworpen hebben. Allerlei duistere constructies die € 6 miljard moeten opbrengen. Ik moet nog zien dat Cyprus niet in de afgrond stort; dat de financiële meltdown niet door gaat. En de hamvraag is: zou dit bij ons in Nederland ook kunnen gebeuren?

   
25-3-2013 Zaterdagavond mijn verjaardag gevierd (twee maand later) met de beide buren, Aalt, Stijnie, Aline, Walther, Peter, Martha, Jannes plus vrouw, Willeke, Leen, Gerard, Gerard, Esther en Sjoerd.

   
26-3-2013 Zal met de Randstadprovincie wel net zo aflopen als met het vervallen van de Zuiderzeelijn; Gemeenteraad heeft uiteindelijk het nakijken. Nu nieuwe stukken over Stadshart naar Raad van State. Erg benieuwd wat hun oordeel daarover zal zijn! Lach me dood als ze het weer afkeuren; Vanmorgen om 07.00 uur is BBC Two HD met haar uitzendingen begonnen op Astra 1N. Vervangt BBC HD. Midden dit jaar via Astra 2F. Schitterend!; Doordat Nederlanders massaal in Duitsland drank, sigaretten en benzine kopen is opbrengst van 21 % BTW lager dan 19 % BTW; en minder accijns.

   
27-3-2013 Deze week zijn de satelliet SD uitzendingen van de Vlaamse TV (Eén en Canvas op Astra1) via MPEG2 gestaakt. De SD uitzendingen zijn nu uitsluitend in MPEG4 te zien. En dit is dan weer uitsluitend via een HD satelliet ontvanger te bekijken. Was bevreesd dat MPEG4 niet op de tablet (iPad2) te zien zou zijn maar dat lukt wel; in tegenstelling tot echte HD uitzendingen; dat lukt (nog) niet op de tablet.

   
29-3-2013 Volgens mij is Jezus op woensdagavond gekruisigd en op zaterdagavond opgestaan. Drie dagen en drie nachten. Opstanding zondag niet in Bijbel. Omdat Jezus is geboren uit een Joodse moeder was hij zelf ook een Jood. "Aan de mensen gelijk is geworden".Hebben veel kerken nog moeite mee.

   
30-3-2013 Jezus is niet gekruisigd omdat hij politiek aanviel. Nee, hij is gekruisigd omdat hij heersende godsdienst aanviel. "Witgepleisterde graven"

   
31-3-2013 Vanuit de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld kwam Jezus (gedurende ruim dertig aardse jaren) in de tijdelijke kortstondige driedimensionale zondige wereld met de kluistering en beperking van een aardmens (vanuit het stof der aarde) om na zijn overwinning op de dood weer terug te keren naar de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld.

   
1-4-2013 Paasboodschap: Ik stel voor dat degenen, die alle kosten voor de Poldertoren een "leermoment" noemen, die kosten uit eigen zak gaan betalen.

   
4-4-2013 Directeur Karel Schiffer van Waarborgfonds Eigen Woningen gaat er van uit dat huizenprijzen dit jaar nog eens met 10 procent zullen dalen. Dus Rabobank vindt dat gemeenten Noordoostpolder, Urk en Lemsterland samen moeten gaan? Zorg eerst maar dat je systemen goed draaien!#kolder. Als Noordoostpolder "tijdelijk" wordt ingedeeld bij Randstadprovincie zal dat lang duren omdat er nog geen plannen zijn voor andere fusies. Niet meer roken in de horeca en nu ook nog duurder bier. Zal wel tot nog meer faillissementen in de horeca leiden dan de 300 vorig jaar.

   
5-4-2013 Internetbankieren zal in toekomst met aparte PC (Box) moeten; losgekoppeld van andere internet toepassingen. Gewoon een soort VPN verbinding

   
6-4-2013 Er is door FED, BoJ en ECB al € 4.700 miljard bijgedrukt. Japan gaat nu ook geld bij drukken voor totaal € 1.300 miljard. #geldperswedloop. Journaal heeft over ING gebeuren hoog "Gaat u nu maar rustig slapen" gehalte. Nog even; en hele boel stort in elkaar. #struisvogelpolitiek.

   
7-4-2013 Bij Moneybookers.com creditcard besteld. Is prepaidcard. Daarmee kun je op internet betalen alsof het creditcard is. Dus weinig risico

   
8-4-2013 De nieuwe wereldvaluta zal gebaseerd zijn op de Special Drawing Rights (SDR) van het IMF en op een nieuwe goud- en zilverstandaard. Want de ineenstorting van de banken (en de dollar / euro) is nabij.

   
9-4-2013 Ondanks nieuwe investering van € 900.000 in Poldertoren sluiten op 30 juni a.s. restaurant Sonoy, VVV en museum hun deuren. #weggegooidgeld

   
10-4-2013 Hedenmorgen trof ik Andries Poppe van de ChristenUnie in de Lange Nering. Uiteraard hadden we het over de bouwplannen op de Deel. Ook hij vindt het vreemd dat de gemeente ProVast 335.000 Euro compensatie moet betalen voor wat betreft de aankoop door de gemeente van het pand van Sinke (omdat het zogeheten ontwikkelrecht op deze locatie is vervallen). Verder ziet hij een supermarkt op de Deel helemaal niet zitten. En de omvang van het nieuwe plein op de Deel (het zogeheten horecaplein) zal qua afmetingen ongeveer de helft zijn van het Kettingplein. Ik zei tegen hem dat ik het prima vind dat Leo Voorberg wethouder is geworden. Maar dat ik het wel absurd vind dat juist hij de fel omstreden centrumplannen gaat uitvoeren. Omdat ze zich tijdens de verkiezingen altijd tegen deze plannen hebben gekeerd. Hij moest toegeven dat het ProVast uitsluitend om geld verdienen te doen is. En dat ze best een stukje woonlaag minder willen bouwen om zo de bezwaren van de Rabobank wat “af te kopen”. Uit mijn weblog van 14 augustus 2008.

   
10-4-2013 Hocus Pocus Pilatus Pas; Ik wou dat er Geld was. En toen was het er. Waar komt het vandaan? Uit het niets! Hoe kan dit? Heel eenvoudig. Banken lenen digitaal geld uit; geld dat in een getal op een afschrift staat. Maar de banken hebben dit geld helemaal niet. Dat creëren ze ter plekke. Dat geld gaat giraal / digitaal naar de lener. Die betaalt er zijn huis mee. Hoe? Door ook giraal / digitaal geld over te maken. Naar de verkoper; die misschien (hoeft niet) bij dezelfde bank zit. Die verkoper betaalt de aannemer giraal / digitaal, enz. Het geld blijft grotendeels een getal op een afschrift. Zo worden banken erg rijk door rente te ontvangen op geld, dat helemaal niet bestaat, toch uit te lenen. De Nederlandse bank doet dit niet; maar die hebben uitsluitend munten en papiergeld; geen digitaal geld. In Amerika hebben ze deze geld truc tot in het oneindige uitgevoerd. Met nog meer trucs via het doorsluizen van leningen naar andere banken; worldwide. Ook allemaal digitaal. Het is een groot piramidespel geworden dat nu compleet aan het instorten is. Een dominospel; waarbij alles omvalt. Wat we nu zien is nog maar het begin; er gaat de komende tijd nog heel wat meer gebeuren! Uit mijn weblog van 27 juli 2008.

   
10-4-2013 Het Poldertoren geheim? Geen idee! Denk dat College gewoon van die toren af wil en dus iedereen er uit knikkert. Wat ze nu ook mogen beweren. Lijdt NOP politiek aan korte termijn geheugen? Wie waren 7 jaar geleden ook al weer laaiend enthousiast om VVV in Poldertoren te krijgen? China heeft meer geïmporteerd dan geëxporteerd. Nog even en wij gaan goedkope spullen maken voor de Chinezen. De rollen worden omgedraaid. Dus Nederland vindt in meerderheid dat we Poetin zijn gang moeten laten gaan? Ach, Hitler was tot 10 mei 1940 ook een bevriend staatshoofd. Dus KPN wil voor € 3 miljard nieuwe aandelen gaan uitgeven? Betekent dat ook dat nu eindelijk geheel Nederland verglaast gaat worden? #fiber.

   
11-4-2013 Partij van vrije Poldermensen doet uiteraard mee met de gemeenteraadsverkiezing 2014. Huidig raadslid gaat naar de SP. Dus nieuwe kandidaten.

   
12-4-2013 Vandaag de Philips Smart TV 37PFL4007H/12 aangeschaft.

   
13-4-2013 De gisteren aangeschafte Philips Smart TV voldoet boven verwachting. Naast de schitterende beelden, via de ingebouwde Ziggo kabel decoder, bevallen de vier HDMI aansluitingen goed, kan ik via internet ondermeer Uitzending Gemist zien, en ook alle andere internet toepassingen (remote control te regelen via virtueel toetsenbord op de iPad) en mijn films plus series op mijn QNap server zijn te bekijken via de ingebouwde mediaserver. De digitale uitgang geeft via de 5.1 versterker perfect geluid.

   
16-4-2013 Dus ABN rapport "retaillocaties" verwacht in 2020 voor gemeente Noordoostpolder een winkelleegstand van tussen de 10 en de 17,5 procent.

   
17-4-2013 Tweet "Zwarte kleding moet benadrukken dat wij allen zondig zijn. Wat dat betreft zitten er vele zondaars in de Tweede Kamer" is voorgelezen op Radio 538.

   
18-4-2013 Werkloosheid in Nederland is naar 643.000 gestegen. 8 % van beroepsbevolking zat in maart zonder werk. Dat zijn 30.000 meer dan in februari. Lente Akkoord? Woon Akkoord? Nu is toch wel erg duidelijk dat de politiek veel minder invloed op de economie heeft dan men zelf wel denkt.

   
20-4-2013 Wie hebben het voor het zeggen hier? Is evenemententerrein aan Marknesserweg er "doorgedrukt" door manipulatie van STEP en Pieperfestival? Als voor antennes op Poldertoren (kerstboom) alleen gebruikte stroomkosten van € 11.000 worden betaald kunnen die antennes beter verdwijnen. Als bij vertrek van Sonoy uit Poldertoren gemeente € 221.828 voor inventaris moet betalen zou ik zo zeggen: Laat ze maar rustig zitten daar. Als maatschappelijke bestemming van Poldertoren € 95.000 per jaar kost is dat een redelijk bedrag omdat dan alle inwoners er iets aan hebben.

   
21-4-2013 Vanmiddag met Annelies naar Scandinavie Markt op Schokland geweest. Het moest ons Scandinavie Belevings Gevoel geven. Niet helemaal gelukt.

   
22-4-2013 Vanavond extra, besloten vergadering in gemeentehuis met alle partijen over oplossing debacle Poldertoren Huidig raadsvoorstel onhaalbaar.

Zell Duitsland
25-4-2013 Lekkere temperatuur hier in Zelll Moesel.

Zell Duitsland
26-4-2013 Ondanks het regenachtige weer hebben Leen, Peter en ik ons uitstekend vermaakt in Zell aan de Moezel. De witte half droge Moezel wijn was weer heerlijk. En daar gaat het tenslotte om.

Zell Duitsland
27-4-2013 Zell aan Moezel is leuk. Maar het is nog leuker als het niet zou regenen. Dus binnen een paar uur maar terug naar oude en vertrouwde polder

   
29-4-2013 Gistermiddag zijn Annelies, Esther en ik het centrum van Utrecht in geweest. Het was zonnig en erg druk. Lange tijd zaten we op een terras aan de Oude Gracht. Het was weer leuk door het centrum van oud Utrecht te wandelen.

   
30-4-2013 'Sell in May and go away', luidt een oude beurswijsheid. De crash zou dus al komende maand kunnen plaatsvinden. Het is echter waarschijnlijker dat de grote investeerders nog even wachten totdat de eurocrisis nóg erger wordt, bijvoorbeeld in juni of pas in de herfst, mede met het oog op de Duitse verkiezingen in september. Voor ons burgers maakt het niet veel uit, zolang we maar beseffen dat er een instorting komt die erger zal zijn en grotere gevolgen zal hebben dan in 2008.

   
1-5-2013 Vandaag een “Triple LNB Quad” aangeschaft. Daarmee kunnen drie verschillende satellieten (Astra 1; 19,2 graden, Astra 2; 28,2 graden en Astra 3; 23,5 graden) ontvangen worden. Omdat er vier uitgangen zijn heb ik er nu drie satellietontvangers op aan gesloten. Daarbij ook een Dreambox HD waarmee ik op alle PC’s, en de iPad2, ook de TV programma’s kan bekijken.

   
3-5-2013 Omdat de Triple LNB Quad schotelantenne nu een prima satellietsignaal van Asrea 1,2 en 3 aan twee satellietontvangers levert heb ik de Multitenne schotelantenne verwijderd.

   
5-5-2013 Vanmiddag met Annelies in de lelijke eend naar zonnig Lemmer gereden. Nadat we het Dok waren rondgewandeld (nieuw brugwachtershuisje) liepen we naar het strand. Gedurende meer dan twee uur zaten we op het nieuwe (en overvolle) terras bij het strand. Binnenkort gaan we er een hele middag heen; met zicht op het Lemster strand.

   
6-5-2013 Vanmiddag als volle neven zonnig Friesland doorgereden. We waren ondermeer in Rijs (Gaasterland) en in Mirns.

   
7-5-2013 De programmaleider Gert Foekens en de assistent programmaleider Ruud Soer van Radio Noordoostpolder willen een eigen omroep oprichten: RTVNOP. Halverwege dit jaar moet de zendvergunning van Radio Noordoostpolder weer voor vijf jaar verlengd worden. En uitgerekend nu komt men met dit plan. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat er weer herrie in de tent is. Want dit doe je niet; zo’n dolksteek in de rug. Of zou Radio Noordoostpolder denken zo van de bestaande schulden af te komen?

   
8-5-2013 Vandaag is een nieuwe Vodafone winkel in Emmeloord geopend. Om elf uur stond er zo’n lange rij voor de deur dat ze minstens drie uur moesten wachten. Vodafone deelde maar broodjes uit. Het gaat nog goed in Nederland als ze allemaal in de rij staan voor een smartphone en niet voor de voedselbank.

   
9-5-2013 “Het is niet wat het lijkt” en “Het gaat altijd anders dan men in eerste instantie denkt” zijn gevleugelde zinnen van me. Dat komt omdat ik achter de huidige werkelijkheid een andere werkelijkheid zie. Naast een geestelijke werkelijkheid is er ook het grote toneelspel. Hoe vaker men zegt dat je jezelf moet zijn; hoe minder men het is. En niet alleen een paar personen; nee, de hele wereld. De zaken worden altijd anders voorgespiegeld dan ze zijn. Het begon al met de slang die tegen Adam zei: “Je zult als God zijn” wat een leugen was. Maar wat niet direct als leugen werd gezien. Want 99 % waarheid lijkt waarheid maar blijft een leugen. Zo ook de hedendaagse wereld. We zijn allemaal erg spiritueel maar geen hond die weet wat het betekent. Maar het staat wel erg interessant. Zo ook de duurzaamheid. Noem het duurzaam, plak er een A label op, koop een spaarlamp, kijk er erg serieus bij en de wereld gelooft je. Net als de vele gekleurde afvalbakken; dat is nog eens goed bezig zijn! Net als de economie. Als de media schrijven dat Amerika een economische groei van 3,5 % heeft denkt de hele wereld dat de crisis nu voorbij is. Als Iran inspecteurs toelaat in zijn land denkt men dat de vrede gewaarborgd is. Als de verkoper met kooppolissen langskomt denkt de klant dat het voor zijn eigen bestwil is. Als iedereen een HD TV koopt om gelukkig te worden koopt men die. Want dan wordt men gelukkig; of niet. Als iemand vraagt: “Hoe gaat het ermee?” heeft men in werkelijkheid geen tijd om echt te vernemen hoe het met die ander gaat. Als men vindt dat andere mensen onzinnige producten kopen heeft men er geen begrip van dat men zelf ook onzinnige producten koopt. Alleen water en brood zijn echt nodig; de rest is luxe. Maar we gaan zeer zelfbewust door het leven; kijk ons eens. Dat de hele wereld bijna weer in brand staat; dat de hele economie bijna werkelijk bijna in elkaar dondert; who cares? We blijven plannen en weer plannen, we overleggen en overleggen, we bouwen en bouwen; we huwen en huwen. En willen absoluut niet geconfronteerd worden met diepere levensvragen. Doe niet zo moeilijk! Onze nieuwe dakkapel is nu even belangrijker!

   
10-5-2013 Vandaag is mijn dochter Esther 27 jaar geworden.

   
13-5-2013 'En de vierde engel blies de bazuin, en het derde deel van de zon werd getroffen... zodat het derde deel daarvan verduisterd werd, en de dag voor het derde deel geen licht had..' (Openbaring 8:12)

   
14-5-2013 Noorse waterbekkens worden 's nachts gevuld door atoomstroom uit Frankrijk. Overdag zorgen de waterbekkens voor groene stroom naar Nederland. Tegenwoordig is alles emotie en goed gevoel. Lekker goedkoop rijden in een Hybride auto en milieupraatjes houden. Nu weer "groene" stroom.

   
15-5-2013 Bericht via mijn iPhone4.

   
17-5-2013 Russische president Putin dreigt Israël met oorlog over Syrië. De Europese leiders lijken nog steeds te slapen. Spannender dan al die soaps!

   
20-5-2013 Heb in mijn leven veel diskjockeys van populaire (Engelse) radiostions ontmoet. Ze waren, ondanks miljoenen luisteraars, altijd bescheiden.

   
21-5-2013 De omroepplannen, zoals die vandaag zijn gepresenteerd door RTV Nop, worden door diverse mensen "knip- en plakwerk, gebakken lucht en luchtfietserij" genoemd.

   
22-5-2013 Dat nieuwe RTV NOP lijkt als publieke omroep wel erg de commerciële toer op te gaan. En het PBO schijnt een ondergeschoven kindje te worden. RTV NOP beschrijft in haar stukken over programmering en medewerkers alsof het al zo is. In werkelijkheid hebben ze het dan over Radio NOP. Stukken van RTV NOP lijken in eerste instantie indrukwekkend. Maar goed beschouwd is het hoofdzakelijk gebakken lucht. Wie zitten er in PBO? Weer een denkfout van RTV NOP. Dat de inboedel van Radio NOP zomaar overgaat naar RTV NOP omdat het met gemeenschapsgeld betaald zou zijn.

   
23-5-2013 Vanmiddag kwam Ad Bouman op visite. Hij is een oud-technicus van Radio Veronica en heeft nu de TV zender 192 TV. Via de kabel te ontvangen.

   
29-5-2013 Zojuist een kwartier naar Radio 10 Gold geluisterd via DAB+ vanaf Hilversum op mijn Pure One Flew DAB+ Radio. Het begin is er! Hoogersmilde?

   
29-5-2013 Zaterdag het weerstation Alecto WS-5000 aangeschaft. Naast een barometer is het een thermometer (binnen en buiten), een vochtigheidsmeter (binnen en buiten), een regenmeter, een windrichtingmeter, een windkrachtmeter, een lux meter en een zonnekrachtmeter.

   
30-5-2013 Vanavond voor het eerst sinds anderhalf jaar weer naar een raadsvergadering geweest. De eerste drie uur ging het, tijdens heftige debatten, over de Poldertoren. Die wordt gesloten.

   
31-5-2013 DAB+ nu on-air. Of het Hoogersmilde is (10 KW) of vanaf andere toren: Radio10 Gold, 100%NL, BNR, 538, SlamFM, QMusic en FunX, knallen er uit

   
1-6-2013 Met DAB+ is er een compleet nieuw radiotijdperk aangebroken. Begonnen de radio uitzendingen begin jaren dertig met de middengolf; halverwege de jaren zestig werd het FM. Dezelfde radiostations zonden op een verschillende frequentie uit. Met DAB+ is dat totaal anders. Er wordt niet meer via de frequentie gezocht maar per radiostation. En elk radiostation zit in geheel Nederland op dezelfde frequentie. De hele uitzending gaat digitaal vanuit de studio naar de luisteraar toe. Betere kwaliteit, en met met meer info. Vanwege deze digitale zenderpakketten kunnen er veel meer radiostations in Nederland gaan uitzenden. Het radiolandschap komt op de kop te staan. Iedereen zal aan de DAB+ radio moeten; zowel in huis als in de auto. Inmiddels zijn er al tientallen DAB+ radio's te koop rond de vijf tientjes. Binnen een paar jaar gaan de overgebleven middengolfzenders uit. En binnen tien jaar gaan de FM zenders ook uit. Klaar voor de toekomst!

   
2-6-2013 In 2004 kocht ik de DAB tuner Harman Kardon TU 970 bij Fokko Dijkstra alhier. Daarmee kon ik de DAB uitzendingen vanaf Lelystad ontvangen zoals Radio 1 tot 6 en de non stop Top 2000. Vorig jaar heb ik de PURE One Flow gekocht voor DAB, DAB+, FM, internetradio en mediaplayer. Sinds vrijdagavond ontvang ik hiermee via DAB+ de commerciele radiozenders. Inmiddels bijConrad een DAB+ radio besteld; de Dual DAB+ 12. Nu Hoogersmilde nog naar 10 Kw.

   
3-6-2013 Het is altijd weer wonderbaarlijk te lezen hoe mensen kunnen reageren op de scheppingsdagen. Die zouden in Genesis staan. Maar dat staat er helemaal niet! En ik geloof uitsluitend wat er werkelijk staat. Er staat “In den beginne schiep God de hemelen en de aarde". Punt. Daarna wordt er niets meer geschapen. Vervolgens: "En de aarde werd woestheid en ledigheid; en duisternis wegens het verschijnen van de afgrond/wateren". Dit lijkt op een vernietiging van de bestaande aarde; (waarna uitsluitend fossiele resten overbleven ). Op de zes veel genoemde dagen (het was avond geweest; het was morgen geweest; dus duidelijk 24 uur per dag) werden alle dingen GEMAAKT ("herschepping"). Zelfs Adam werd gemaakt / geformeerd ; uit het stof der aarde. Die zes dagen kunnen trouwens miljoenen jaren na de ("eerste") schepping van de aarde liggen. Dus al degenen die de scheppingsdagen aanvallen hebben gelijk; er zijn GEEN scheppingsdagen!

   
4-6-2013 Vandaag bracht PostNL de bij Conrad bestelde DUAL DAB+ 12 Radio. Het is een draagbare stereo radio. Inmiddels in de tuin naar de Top2000 (via DAB Lelystad) en naar Radio 10 Gold (via DAB+ Hoogersmilde) geluisterd.

   
5-6-2013 De Publieke Radio gaat twee jaar eerder via DAB+ uitzenden. Vandaag is bekend geworden dat de Publieke Radio al aan het eind van dit jaar in geheel Nederland via DAB+ te ontvangen zal zijn via 24 zendmasten. Daarna zullen spoedig de middengolfzenders (1008, 747 en 675) uitgezet worden.

   
6-6-2013 RTV NOP heeft de volgende stukken naar de Raad en het Commissariaat voor de Media gestuurd: Aanvraag Lokale Omroep, Statuten, Redactiestatuut, Reglement PBO en (geheim) overzicht samenstelling Programmabeleid Bepalend Orgaan.

   
7-6-2013 De pensioenleeftijd blijft niet op 67, maar gaat de komende jaren fors omhoog. De pensioenen daarentegen, gaan juist flink naar beneden. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Weekers aan de Tweede Kamer. Volgens de brief moeten mensen die nu 25 jaar zijn, werken tot dat ze 71,5 jaar oud zijn. Tegelijkertijd wordt de hoogte van de pensioenen door nieuwe maatregelen flink aangetast. Wie straks met pensioen gaat op zijn 71-ste, moet rekening houden met een flinke daling van het inkomen.

   
8-6-2013 Het is vandaag precies 45 jaar geleden (op zaterdag 8 juni 1968) dat ik, op 21- jarige leeftijd, cafe restaurant 't Haasje in Bant overnam.

   
9-6-2013 Twijfelachtig bestuur Radio Nop: medewerkers die ineens ook bestuurslid zijn. Twijfelachtig PBO: nieuwe leden zonder werkelijke achterban. Lokale Informatie Voorziening. Wanneer gaat iemand eens werkelijk luisteren naar Radio Nop en turven hoeveel uren Lokale Informatie er is? Dus Stentor, de Noordoostpolder en wethouder Ruifrok hebben zich weer zand in de ogen laten strooien door de boys van Radio Nop. Oud-voorzitter Mangré, die het nodig vond mij met pek en veren te overladen, vertrekt nu zelf snel met staart tussen de benen bij Radio Nop. Ik ga komende week intensief naar Radio Nop luisteren en zal bevindingen naar Raad en Commissariaat vd Media sturen. Wordt ICE norm gehaald? Radio Nop zendt per week 17 uur kerkdiensten en geestelijke muziek uit; waarvan 11 uur op zondag. Hoe is dit te rijmen met een algemene omroep? Er schijnen mensen te zijn die menen dat Radio Nop informatief lokaal radiostation is. Maar alle nieuws / politieke programma's zijn gestopt. Voorlopige conclusie Radio Nop: politiek 0 uur; nieuws 0 uur; sport 0 uur; geestelijk 17 uur; jongeren 15 uur; klassiek 4 uur; Nederlandstalig 3 uur; non stop 38 uur en Omroep Flevoland 35 uur. Dit zijn de 112 uur per week binnen de ECI norm. Hele programmering Radio Nop is ratjetoe van aan elkaar geknoopte programma's waarbij elke (nieuwe) medewerker zijn eigen hobby mag uitleven.

   
11-6-2013 Vandaag de Philips Blu-ray DVD speler BD P5500 aangeschaft. Naast dat hij een perfect beeld geeft kan hij ook als mediaplayer functioneren en heeft hij via het netwerk toegang tot internet. Via de digitale uitgang klinkt subliem geluid via 5.1 Yamaha versterker.

   
12-6-2013 Afgelopen week heeft Radio Noordoostpolder het volgende uitgezonden:Kerkdiensten, geestelijke muziek, gospelmuziek 17 uur; Jongerenprogramma’s (zonder lokale info) 11 uur; Klassiek 3 uur; Nederlandstalig 3 uur;Gesprekken met een gast (waaronder herhaling) 2 uur; Non stop muziek 44 uur; Doorgifte Omroep Flevoland 32 uur;Nieuws- en actualiteitenprogramma’s 0 uur; Sportprogramma’s 0 uur; Politieke programma’s 0 uur. Dit overzicht is gestuurd naar Raad, College, Commissariaat voor de Media en de pers. Met de vraag of dit een lokale, informatieve, representatieve omroep is.

   
14-6-2013 Premier Rutte: 'De cijfers komen niet geheel onverwachts maar ik kan er gelukkig om blijven lachen. Het dieptepunt is in zicht en dat is na ons ongekende gepruts eigenlijk gewoon hilarisch, hierna wordt het beter! Koop een auto!' Fractievoorzitter van de PvdA, Didi Samsom: 'Het is sinds dit kabinet er zit allemaal al een stuk eerlijker. Gewoon een stuk eerlijker ja, ons verhaal. Zonet nog wat bubbels gedronken op die vier miljard voor de JSF, morgen even wat lastenverzwaringen erdoorheen bonken, allemaal eerlijker. Eerlijker!' MinFin Dijsselstruik: 'Ik ben geen whizkid, maar zelfs ik zag dit aankomen. Wat nu te doen weet ik eigenlijk niet. Ik ben geen whizkid.' PVV-leider Greet Wilders per SMS: 'Het hele kabinet moet naar huis. Knettergek. Terwijl heel Nederland zonder werk voor pampus ligt te apegapen laat dit kabinet zich de wetten voorschrijven door Olli 'uuh' Rehn, worden de lasten alleen maar zwaarder en staan de grenzen nog altijd wagenwijd open. IK BEN ECHT WOEDEND' Bron: GeenStijl.

   
15-6-2013 Altijd grappig te lezen dat RadioNop graag met RTV Nop wil samenwerken terwijl voorzitter bevolen heeft ze van medewerkerslijst te schrappen. Omroepprogramma's moeten 14 dagen bewaard blijven.Comm.vd Media kan nagaan of programmering overeen komt met gepubliceerd programmaoverzicht. Ik vraag me af of er sprake is van valsheid in geschrifte als een lokale omroep onjuiste stukken naar het Commissariaat voor de Media stuurt. Steeds meer insiders van Radio Nop bevestigen mijn gepubliceerde waarnemingen. Hun advies: "De stekker moet er uit getrokken worden!". Dus wethouder Wouter Ruifrok vindt Radio Nop een goede informatieve lokale omroep? Zeker nog nooit echt naar geluisterd! #oogkleppen. Vandaag een PBO lid van Radio NOP gesproken die van mening is dat medewerkers nu de macht hebben overgenomen. PBO zit er voor Spek en Bonen. Eigenlijk interessant te zien dat het publieke Radio Nop verregaande samenwerking wil met het commerciele OZO. Wat vindt de Mediawet daarvan? Wonderbaarlijk dat Radio Nop nu ineens halsoverkop het PBO in orde probeert te brengen. Wordt dit soms aangestuurd vanuit het gemeentehuis? Dat wethouders en raadsleden niet in het PBO van een lokale omroep mogen zitten is om de onafhankelijkheid te waarborgen. #overheidopafstand.

   
16-6-2013 De Heidelbergse Catechismus zegt: "De mens is geneigd tot alle kwaad". Dat past niet zo goed meer in de hedendaagse tijd. Want de mens is goed. Toch?

   
17-6-2013 De publieke zender Radio 5 verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dit is twee jaar eerder dan gepland. Het geld dat hiermee bespaard gaat worden, wil de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaan inzetten om nog dit jaar het DAB-net flink uit te breiden.

   
18-6-2013 Groen moet je doen. Nou, eerst mijn eigen portemonnee. Hybride auto's rijden helemaal niet grotendeels op stroom. Lekker weinig belasting!tt

   
19-6-2013 Koning Willem en Koningin Maxima hebben vandaag Emmeloord bezocht. Zoals gewoonlijk was het weer een Pieperfestival.

   
20-6-2013 Beste RTV NOP mensen, Het is niet "Programmabepalend Beleids Orgaan" maar "Programmabeleid Bepalend Orgaan". Als dat al niet bekend is....

   
22-6-2013 In pers boel poeha over samenwerking Radio NOP en OZO. 2 jaar geleden was dezelfde samenwerking er ook. Voor de bühne vanwege druk gemeente? Aanvraag zendmachtiging RTV NOP vereist inschrijving KvK (nog niet gebeurd) en aanvraag Commissariaat van de Media (ook nog niet gebeurd). Dus OZO heeft maandelijks 3.000 luisteraars via hun website? En dan zijn buitenlandse luisteraars nog helemaal niet meegerekend! #blufpoker. Tweet 16/09/2010 Is OZO met kamikaze actie bezig? Op 11/11/11 commerciële omroep OZO? Met marktconforme huurprijs? Wie verzint er zoiets? De Partij van vrije Poldermensen (PvvP) gaat binnenkort een uitgebreide enquête houden over de luisterdichtheid van Radio Noordoostpolder. Radio NOP op zaterdag: 07.00 Omr Flevoland; 10.00 OZO; 12 00 Non Stop; 14.00 Omr. Flevoland; 19.00 Jongerenprogramma. Lokaal en informatief. Was er eindelijk een goed nieuwsprogramma op Radio Nop op de zaterdagmorgen; is dat nu weer vervangen door een nietszeggend OZO programma. Het is niet alleen zo dat bestuursleden nu presenteren bij Radio NOP; zelfs de voorzitter PBO presenteert nu een programma. Onafhankelijk? Na een uur naar het geleuter van de OZO te hebben geluisterd (nul procent lokale informatie) schakel ik nu over naar Kamerbreed op Radio 1,

   
24-6-2013 Zoals reeds voorspeld werkt Lente Akkoord niet. De verhoogde accijns op bier en sterke drank levert niet meer op maar juist een stuk minder. Het land verkeert in een crisis, de werkloosheid loopt gierend uit de hand. En Tweede Kamer debatteert over verlaging pensioenopbouw #absurd. Slechts simpelheid kan ons redden. Maar deze toestand met verlaging van pensioenopbouw is weer een spaghettiregeling voor de Belastingdienst. Verbetering koopkracht door minder pensioenpremie wordt weer teniet gedaan door automatische verlaging zorg-, huur- en kinderopvangtoeslag.

   
26-6-2013 Afgelopen maandag is mijn mobiele nummer van de BlackBerry overgezet naar de iPhone4. Omdat de iPhone veel overeenkomsten heeft met de iPad was de bediening niet al te moeilijk om te leren.

   
27-6-2013 Het einde van XS4ALL? "Bij XS4ALL gaan in totaal 60 FTE verloren. Het bedrijf krimpt met een ingrijpende reorganisatie zijn eigen personeelsbestand op het hoofdkantoor met een derde in. Bij een reorganisatie van internetprovider XS4ALL gaan 60 arbeidsplaatsen (fte) verloren. Het bedrijf verkeert in moeilijke omstandigheden en zegt met "een herinrichting" terug te willen naar een “plattere, meer wendbare organisatie.” De oorzaak daarvan is een zwaar tegenvallende internet- en televisiemarkt". Bron: Webwereld.

   
28-6-2013 XS4ALL bestaat dit jaar twintig jaar. De pioniers van internet. Als kado wordt er nu een derde van het personeel ontslagen (60 man). Over een jaar gewoon KPN? Voordat XS4ALL met internet begon had ik al (in 1980) een Viditel aansluiting van PTT Telecom; met een Viditel toestel.

   
29-6-2013 Laatste clubmiddag van dit seizoen van computerclub WECC. Ook echt de laatste zaterdagmiddag?

   
30-6-2013 Vanmiddag hebben Annelies en ik een gezellige middag gehad. Bij Eindeloos speelde Coen Dassen met zijn band Black Bird vele Beatles nummers.

   
1-7-2013 Volgens Jan Mulder,oud PvdA wethouder,is bouwen op de Deel nu niet zo'n goed idee meer. Het is er nu niet de tijd voor. #berouwkomtnadezonde

Bibliotheek  
2-7-2013 Het ziet er goed uit in de gerenoveerde bibliotheek van Emmeloord. Echt heel mooi!

Eindhoven  
3-7-2013 En zo ben ik al weer even bij Dixons in Eindhoven. Binnen in V& D.

   
4-7-2013 Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM zijn nu ook via DAB+ vanaf Hogersmilde te beluisteren. Stereo DAB+ radio's nu al voor € 50 te koop

   
5-7-2013 Conducteur: "Binnenkort naderen wij station Lelystad", Ik; "Volgens mij naderen wij Lelystad al vanaf het moment dat we Amsterdam verlieten"

   
7-7-2013 Gistermiddag en gisteravond met Annelies naar een zonnig en druk OORD geweest. Weer veel bekenden getroffen. Deze tekst gaat via de iPhone4.

   
8-7-2013 Al jaren lang vraag ik me af wat er toch veranderd is in de automatiseringswereld; ook wel ICT genoemd. En niet alleen daar; maar ook bij de bestuurslagen. Is daar, bij die toplaag, nog wel enige kennis van ICT aanwezig? Of denkt men dat het (vanzelf) wonderen kan doen? Hoe is het mogelijk dat bij veel (overheids) bedrijven zulke grote automatiseringsblunders worden gemaakt? Niet alleen bij de Belastingdienst maar nu ook bij het UWV. Miljoenen en miljoenen (honderden) Euro’s zijn verkwist. En dan heb ik het nog niet eens over kleinere zaken. Is er geen communicatie meer? Wordt alles er van boven (ook politiek) maar doorgedrukt zonder enige kennis van zaken? Wordt er niet meer geluisterd naar adviezen vanaf de werkvloer? Worden waarschuwingen stelselmatig genegeerd? Blijkbaar worden boodschappers van slechte berichten de laan uit gestuurd. Wat staat ons nog meer te wachten? Grote problemen met de OV chipkaart (kaart te kraken), opheffing Postbank (opgaan in de ING) , nieuwe Europese rekeningnummers vanaf 2009 (18 cijfers), het elektronische kinddossier (landelijke invoering niet mogelijk), enz. Ik heb wel eens voorspeld dat ooit alles met een grote klap tot stilstand zal komen. Volgens mij is die klap dichterbij dan we denken. Uit mijn weblog van 31 augustus 2008.

   
8-7-2013 Gisteren op OORD had ik discussie over mijn stelling: "We hebben geen economische crisis maar een morele -, hebzucht -, en schuldencrisis".Afgelopen jaar gingen 40.000 kinderen minder naar de kinderopvang. Zouden al die kinderen weer gewoon door de moeder thuis opgevoed worden?

   
10-7-2013 Als je zonnepanelen net zoveel stroom opleveren als je zelf gebruikt dan kan het tegen elkaar weg gestreept worden; gesaldeerd heet dat. Tot 5.000 kWh. Dus ondanks dat men aan het net hangt, en des avonds graag stroom uit het net, en de centrale, trekt hoeft men dan niets voor netwerkkosten te betalen. Wie betaalt er dan wel voor het gebruik van het net en de centrale door de zonnepanelen bezitter? De niet-zonnepanelen bezitter! Gelukkig gaat deze saldeer verrekening binnenkort op de helling. Want als iedereen zonnepanelen zou hebben komen er geen inkomsten voor het net meer binnen. Als de zonnepanelen bezitters consequent zouden zijn, zouden ze zich dus direct moeten laten loskoppelen van het net. Maar nee; laat de buurman er maar voor betalen!

   
13-7-2013 En de trein dendert door. Nee, niet de Zuiderzeelijn maar de plannen voor de Deel. Er staat nu voor de eerstvolgende commissievergadering Economische en Sociale zaken een voorstel op de agenda voor aankoop door de gemeente van het pand van Sinke De Deel 22. Sinke (en zijn huurders) moeten over een jaar verhuizen naar de plek waar nu het CWI zit (Koningin Julianastraat 2/4/6). Het CWI verhuist voor die tijd naar de Nagelerstraat. Dan gaat Sinke op die plek nieuwbouw realiseren. Voorlopig gaat Sinke hun te verkopen pand van de gemeente terug huren van eind 2008 tot eind 2009/begin 2010. Vervolgens wordt het pand dan gesloopt. De kosten van aankoop zijn 2,2 miljoen euro. Bijkomende kosten voor verhuizing e.d. zijn 2 miljoen euro. Totaal 4,2 miljoen euro. Tel uit je winst. En dat alles opdat de plannen van ProVast voor de nieuwe bebouwing op De Deel ongestoord voortgang kunnen vinden. De verkoop van het pand van Sinke aan de gemeente moet voor 1 oktober 2008 plaatsvinden. Anders vervalt de afspraak tussen de gemeente en Sinke om het pand van Sinke aan de gemeente te leveren. Zouden bezwaarschriften van omwonenden dat misschien nog op tijd kunnen verhinderen? Uit mijn weblog van 13 augustus 2008.

   
14-7-2013 Vanmorgen met Annelies naar Vrije Baptisten in De Fontein geweest. Het was een goede en stevige preek over De Rijke Man en De Arme Lazerus. Het moet echt niet gekker worden! De politiek gaat nu ook al bepalen wat predikanten tegen hun gemeenteleden moeten zeggen. Met Rutte voorop.

   
15-7-2013 Vanmiddag een zeer constructief gesprek gevoerd met een van de initiatiefnemers van RTV NOP. Deze omroep verdient de lokale zendmachtiging.r

   
16-7-2013 Vannacht, via satelliet en internetradio, een paar uur naar RTL Radio geluisterd. Dit radiostation draait 's nachts uitstekend goede muziek. In juni van dit jaar zijn er 54 procent minder auto's verkocht dan in juni vorig jaar. Ons land doet het schrikbarend slecht. Dat de Belgen nu ons plan Lievense gaan bouwen.... Twee eilanden voor energie opslag van 300 Megawatt per stuk. Voor ochtend- en avondpiek. In winkelcentrum Wittesteijn verdwijnt van alles. Eerst apotheek; nu ook geld automaat. Wanneer verdwijnt drogisterij DA & COOP Greijdanis?

   
20-7-2013 Vanzelfsprekendheden zijn nu niet meer vanzelfsprekend. Als je altijd met oogkleppen op hebt gelopen zal huidige situatie verbijsterend zijn. Als groot (lyrisch) bewonderaar van M. C. Escher zal ik Tropenmuseum in Amsterdam en Museum Escher in Paleis in Den Haag gaan bezoeken. Vannacht zat ik in CoCoBar. Al stort alles economisch in afgrond, CoCoBar blijft altijd bestaan. Later leuke band gehoord bij Eindeloos.

   
21-7-2013 De naaste is niet het slachtoffer maar de barmhartige Samaritaan. De naaste is "Hij die hem barmhartigheid heeft bewezen ". Lucas 10:37.

   
23-7-2013 1. Er komt een moment dat alle computer- en telecom systemen zo ingewikkeld zijn geworden dat storingen steeds moeilijker op te lossen zijn. Gaat gemeente NOP nu ook OZB met 10 % verlagen nu huizenprijzen met 10 % zijn gedaald? Of komt men weer met smoesje: bedrag is niet verhoogd. Denk nog vaak aan Polen achter IJzeren Gordijn. Een maand totaal geen contact met thuisfront. Wereldontvanger was beste vriend #Wereldomroep. Als je een snikhete trein onderweg uit moet, hoe kun je dan uitchecken met je OV Chipkaart? Of hebben de bureaucraten daar niet aan gedacht?

   
25-7-2013 Dus provincies en gemeentes hebben € 10 miljard ontvangen bij verkoop van Nuon. Zouden ze het nu terug kunnen kopen voor zo'n € 6 miljard? Dus Duitsland gaat nu eindelijk gewenste aansluiting maken op vele miljarden kostende Betuwelijn. Levert de lijn in 2020 eindelijk winst op? Als Nederland zo graag groene energie wil opwekken moeten we kolen- en gascentrales gaan sluiten. Dan maar in het donker zonder wind en zon. Klopt het dat gemeente zo in paniek is over bouwplannen de Deel dat ze nu ondernemers aanbieden daar eerste twee jaar geen huur te betalen? Volgens rechtbank is elektra geen fossiele brandstof. Nou, schiet mij maar lek. Hier wordt meeste elektra opgewekt door fossiele brandstof. Te hoge verwachtingen. Inderdaad. Niet alleen in het huwelijk maar ook tijdens de vechtscheidingen. De mensheid is gestoord aan het worden!

   
26-7-2013 Als Provast nu eens een deal met de gemeente maakt om te bouwen tegenover. de Polderhof (winkels en appartementen) in plaats van op de Deel.

   
30-7-2013 Als ik lees over duurzaamheid (duurzaam met eten en fruit omgaan) denk ik dat het nieuwe religie is geworden. O wee, als je commentaar hebt! Wat is het nut van een BOA als vrijdagnacht om drie uur de deuren van Bottom en CoCo Bar nog wagenwijd open stonden? Papieren werkelijkheden! Als iedereen, die graag groene stroom afneemt, nu eens de werkelijke prijs zou moeten betalen, zou duidelijk worden hoe principieel men is.

   
1-8-2013 Test ontvangst voor nieuwe station op autoradio of transistor? Stem af op 87,7 of 103,8 en luister naar Hot Chocolate "Everyone is a winner"

   
2-8-2013 Radio 10 (binnenkort) nu ON AIR! Vanaf 10.00 uur is nieuw Nederlands radiostation te beluisteren.In Noordoostpolder op 87,7 kHz of 103,8 kHz.

Deventer  
3-8-2013 Het is weer gezellig druk op de Deventer zaterdagmarkt op de De Brink. Kraampjes en veel terrasjes rondom. Zo hoort het! Ook in Emmeloord!

   
4-8-2013 Zo'n negen jaar geleden kocht ik de Harman Kardon tuner TU 970.Hiermee kon ik FM en publieke DAB uitzendingen (vanuit Lelystad) ontvangen. Maar omdat publieke DAB in september vervangen wordt door DAB+ kan ik dan de DAB programma's niet meer ontvangen. (Inmiddels ook DAB+ radio's). Omdat mijn Yamaha tuner / versterker aan het kabelnet van Ziggo hangt kan ik Radio 10 daarmee niet via de ether ontvangen. Dus een binnen FM antenne aan de Harman Kardon tuner bevestigd. En nu dendert Radio 10 hier binnen via de 114 kW FM zender (88,7 kHz) vanuit Lelystad. En ik moet eerlijk zeggen; het klinkt nu perfect.

Monschau Duitsland
7-8-2013 Annelies en ik zitten in de hal van ons hotel in Monschau omdat in onze hotelkamer Wi-Fi het maar slecht doet. Aan de balie is men nu bezig dat probleem op te lossen. We zijn hier nu twee dagen. Het was schitterend weer maar nu regent het en is het maar 14 graden. Misschien gaan we naar Luxemburg de zendmasten van 208 bezoeken.

   
8-8-2013 Als Nederlanders € 328 miljard spaargeld hebben , en € 656 hypotheekschulden, is vraag, met dalende huizenprijzen, of balans in evenwicht is.

   
10-8-2013 In deze weblog heb ik meerdere malen voorspeld dat alle systemen binnenkort in elkaar zullen donderen. Nou, economisch is dat al lang gebeurd. Maar nu zijn de telecom- en computersystemen aan de beurt. Langdurige storingen bij KPN, T-Mobile en andere providers; grotendeels door gebrek aan investeringen en onderhoud. Werk.nl dat er al weken uit ligt, internetbankieren dat vaak niet werkt. Daarnaast de storingen met de treinen en ander vervoer. Deze complexe wereld loopt op zijn eind. En de positivo’s, die telkens maar weer beweren dat er licht aan het eind van de tunnel is, krijgen ongelijk. De Europese Centrale Bank heeft al € 2.000 miljard is Europa gepompt en nog steeds is er niets opgelost. Alleen de inflatie loopt op. We staan niet meer aan de rand van de afgrond; we zijn er al ingestort. Maar het duurt nog even voordat we dat met zijn allen goed (willen) beseffen.

   
12-8-2013 Al bij de plannen voor de OV Chipkaart heb ik al deze ellende in mijn weblog voorspeld. Principieel onjuist om meer te betalen dan rit kost.

   
12-8-2013 Sommige ontvangers van bijstand frauderen. Maar hoe zit het met de fraude bij verzekeringen, banken, woningbouwverenigingen, belastingaangiftes? Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

   
14-8-2013 Het valt me steeds weer op dat uitverkorenen in NOP liever geen andersoortige mensen in buurt willen hebben. Ben blij met mijn Poolse buren. Generaal Dempsey is in Israël en Jordanië om laatste voorbereidingen te treffen voor gelimiteerde Amerikaanse militaire interventie in Syrië.Economie ten opzichte van een jaar eerder 1,8% gekrompen. Consumptie -2,4%. Investeringen -9,4%. Krimp in 2e kwartaal 2013 0,2%. CBS: In 2e kwartaal 2013 waren er 147 duizend banen minder dan een jaar eerder; daling 1,9%. Vooral in bouw, handel, vervoer, horeca.

   
16-8-2013 Weer een storing bij DigiD. Mijn voorspellingen over het instorten van onze te complexe maatschappij zouden wel eens bewaarheid kunnen worden.

   
18-8-2013 Als de voorzitter van de Emmeloordse computerclub een greep in de kas doet (€ 2.000) en je zegt er wat van, word je gelijk geroyeerd.. Voorzitter en secretaris van computerclub WECC zijn met onmiddelijke ingang opgestapt.

   
19-8-2013 Vanavond heb ik diverse raadsleden gevraagd wanneer ze voor het laatst naar veredelde piratenzender Radio Noordoostpolder hebben geluisterd. Vanavond in gem. huis bij diverse fracties gepleit om Comm. v.d. Media te adviseren de zendmachtiging komende 5 jaar aan RTV NOP te gunnen.

   
20-8-2013 Het Commissariaat voor de Media te Hilversum neemt alle aanvragen van lokale omroepen voor de gemeente Noordoostpolder, die voor september binnen zijn, in behandeling. De gemeenteraad van Noordoostpolder zal dus moeten kiezen over de representativiteit van Radio Noordoostpolder en RTV NOP. Die keuze moet gemaakt worden. Wat mij betreft verliest de piratenzender Radio Noordoostpolder (zendmachtiging al op 12 augustus verlopen) definitief de zendmachtiging (al maanden totaal geen lokaal nieuws meer) en gaat die over naar RTV NOP waar alle nieuws-, sport-, politieke- en achtergrond presentatoren zitten. Wat ik verder ook van ze mag denken...

   
21-8-2013 Gisteravond op uitnodiging van RTV NOP in voormalige brandweerkazerne een uitstekend betoog gehoord van RTV Almere over hoe een lokale omroep er thans uit hoort te zien. Zoals het nu lijkt wordt het raadsvoorstel over de advisering voor een nieuwe zendmachtiging voor een lokale omroep een maand later ingediend. En RTV NOP moet nog ontbrekende stukken naar het Commissariaat voor de Media sturen.

   
22-8-2013 Voorstel Advies Lokale Omroep wordt definitief van raadsagenda september verwijderd. Komt pas in november terug. Dan met zowel Radio NOP als RTV NOP.

   
27-8-2013 Die Loek Hermans, die blunderde bij Meavita, schreef die niet ooit een heel positief rapport over Betuwelijn waardoor VVD ineens voor was? ICT-wereld is goed voor 10 % van wereldwijde behoefte aan elektriciteit. iPhone neemt net zo veel stroom als de koelkast: 320 kWh per jaar. Met Annelies voor het eerst in de Hanzelijn voor een dagje Amsterdam. # OV Chipkaarten geactiveerd. Ja Ja. Wouter Bos vindt dat bankieren simpeler moet. Ik ga verder. Ik vind dat hele maatschappij simpeler moet. Voordat alles vastloopt en instort. Als het Midden-Oosten tot ontploffing komt zullen energieprijzen zo stijgen dat de huidige € 6 miljard bezuinigingen peanuts blijken te zijn. Syrie dreigt Israel te verwoesten zodra ze aangevallen wordt. Wat doen dan Israel haters in Nederland? Staan ze er bij en kijken ze er naar?

   
28-8-2013 Het lijkt misschien wel interessant dat Radio 10 op juridische gronden met het doorgeven op het (sub) DAB+ kanaal het Bulgaarse radiostation BG Radio aan de (media) wet voldoet maar ik blijf het een noodgreep noemen. Beter lijkt me een non-stop station te beginnen met alle nummers die ooit door Radio Veronica tussen april 1960 en augustus 1974 zijn uitgezonden. Geen reclame, geen nieuws en werkelijk alle nummers, ook smartlappen, Duitstalig, Franstalig, jazz. Gewoon de hele mikmak. Als daarbij dan ook de naam Radio 10 (oud?) wordt aangehouden telt het gewoon mee voor de totale luisterdichtheid. Het (sub) DAB+ kanaal is dan toch gevuld, met minimale kosten, en klinkt dan een stuk sympathieker dan die geluiden uit een ver land.

   
2-9-2013 Vanmorgen sprak ik iemand van de KPN bij de wijkkast. Voordat ik Pair Bonding (internet over 2 lijnen; tot 80 Mbit/s) kan krijgen moet eerst mijn oude ISDN lijn omgezet worden naar analoog. Dus ondanks het feit dat ik al jaren VDSL2 heb gaat het nog steeds over mijn aloude ISDN lijn. Dus eerst nu wat omschakelingen in de centrale.

   
3-9-2013 Sinds zondag 1 september zijn Radio 538, Efteling Radio, Q-music, Q-music non-stop, Sky Radio, Classic FM, Radio Veronica, Sky Lovesongs, BNR Nieuwsradio, Arrow Classic Rock, SLAM!FM, Juize, Sublime FM, Sublime Yoy, 100%NL, Radio Maria, Radio 10 en BG Radio via DAB+ te ontvangen.

   
4-9-2013 Als ik zo hoor welke drama's diverse winkeliers in de Lange Nering nog te wachten staat noem ik het misdadig nog op de Deel te gaan bouwen. Er zijn meer winkels in de Lange Nering, zoals ook de failliete Free Record Shop, die hun personeel al maanden niet meer betaald hebben.

   
7-9-2013 Vanmiddag is in buurthuis Espelervaart Computerclub Noordoostpolder opgericht. Vanaf zaterdag 28 september zijn er wekelijks clubmiddagen.

   
9-9-2013 Ik denk dat de gevolgen van een aanval op Syrie van een geheel andere orde zullen zijn dan de aanval op Irak. Komen autoloze zondagen terug?

   
10-9-2013 Zodra Drogisterij Meeuwsen in de Lange Nering het pand heeft verlaten zou de Luifel er weer in kunnen. Met een normaal terras; zoals het was. Als nieuwe Lidl open gaat, Albert Hein gaat stunten met prijzen en Jumbo op Europalaan komt gaat "mijn" COOP (Greidanis) t moeilijk krijgen.Landbouwgrond opofferen om auto's maar op palmolie te kunnen laten rijden? Geeft dat een Goed Groen Gevoel? Wereld wordt steeds gestoorder!.Op beladen datum 11 september doet RvS uitspraak over herzien bestemmingsplan Emmeloord Centrum. Er is door gem. NOP totale chaos geschapen. Soms denk ik dat gem Noordoostpolder bewust deze chaos heeft geschapen omdat ze diep in hun hart helemaal niet meer willen bouwen op de Deel.

   
12-9-2013 Vandaag is mijn dochter Anna 33 jaar geworden.

   
12-9-2013 De uitspraak van de Raad van State bestuderend kan ik helaas niets anders concluderen dat dat de bouwplannen op de Deel toch mogen doorgaan. 11 september 2001: Een zware slag voor Amerika. 11 september 2013: Een zware slag voor Noordoostpolder. Dat spijt me; voor Noordoostpolder. Gemeentebestuur heeft politieke overwinning behaald v.w.b. bouwen op de Deel. Maar vragen ze zich ook af of inwoners er wel iets aan hebben?

   
14-9-2013 Vanaf 12 uur is het urenlang mooi weer geweest. Daarom werd het centrum van Emmeloord goed bezocht tijdens het Pieperfestival.#gratis patat. Doe gelijk maar voorspelling: Dit was laatste keer dat tent van Pieperfestival op de Deel staat. Juist ooit aangelegd voor gemeenschapszin.

   
15-9-2013 “Het is me wat. Woon je hier al vanaf 1950; en blijf je hier wonen omdat het hier zo aardig wonen is. Maar dan blijkt dat er nieuwe tijden zijn. Er komt met veel poeha een woonwijk Emmelhage; maar de verkoop van woningen loopt tot nog toe erg slecht. De Lange Nering wordt gerenoveerd en lijkt nu nog meer op de gemiddelde winkelstraat in Nederland. Het openbaar vervoer rijdt niet meer in het weekend; en ook niet meer des avonds na zeven uur. De lang verwachte, en uitdrukkelijk beloofde, Zuiderzeelijn gaat uiteindelijk toch niet door; en we worden met een fooi als compensatie afgescheept. Ons mooie plein (waar andere plaatsen jaloers op zijn) wordt verkwanseld aan een projectontwikkelaar die er 200 appartementen plus winkels op gaat bouwen. Ons mooie uitzicht aan de dijk wordt binnenkort volledig verpest door de komst van honderden windmolens van bijna 200 meter hoog. De watertoren wordt zowel van buiten als van binnen danig aangetast omdat er een restaurant voor de upper ten in komt. En als klap op de vuurpijl worden er in het (grotendeels uitgeklede) dokter Jansen ziekenhuis tot nader order geen operaties meer verricht. Verder dreigt de aanleg van een Sportboulevard waardoor een groot deel van het Emmelerbos verloren zal gaan. Zijn dit de nieuwe tijden waar we met zijn allen op zitten te wachten? Ik dacht het toch van niet! Daarom verbaast het me ook in het geheel niet dat het aantal inwoners van de polder zo drastisch daalt”. Uit mijn weblog van 18 september 2008.

   
15-9-2013 'Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf; het is een gave van God; niet uit werken, opdat niemand roeme'.' (Efeziërs 2:8-9)

   
17-9-2013 “De Amerikaanse regering gaat de komende twee jaar maar liefst 700 miljard (700.000.000.000) dollar in de kredietcrisis pompen om zo de ergste nood te lenigen en verschillende banken overeind te houden. Dit onder het mom van: bij een ineenstorting van de banken kost het de mensen nog meer geld. Met dit bedrag erbij is de Amerikaanse staatsschuld tot 1.300.000.000.000 dollar gestegen. Leuk; maar waar komt dit geld vandaan? Het meeste komt uit China en de Arabische landen. Zij hebben nog steeds vertrouwen in het Amerikaanse geldsysteem. Verder wil de regering Bush ook geld gaan bijdrukken. Deze twee, geld lenen en geld bijdrukken, zullen volgens mij tot de ineenstorting van het Amerikaanse geldstelsel leiden. Want dit geld kan amper nog door de belastingbetalers worden opgebracht; en de inflatie zal zo enorm toenemen. En dan is het nog maar de vraag of de 700.000.000.000 dollar wel voldoende zal zijn; niet weg gegooid geld zal blijken te zijn. Want wie zegt dat deze reddingsoperatie werkelijk zal lukken? Linksom of rechtsom; Amerika staat op het punt de macht, en ook de economische macht, over de wereld te verliezen. De economische wereldmacht zal verplaatst worden naar het herrezen Babylon. Dat is duizenden jaren geleden al voorspeld. En alle mensen op deze aarde zullen onderworpen worden aan dit financiële systeem. Wie dit niet gelooft raad ik aan de komende jaren het (economische) nieuws zeer nadrukkelijk te volgen!”. Uit mijn weblog van 21 september 2008.

   
24-9-2013 Eens kijken of politici eindelijk wakker worden over problematiek OV Chipkaart als het begin 2014 ook verplicht in trein wordt.#oplaadpunten. # Ik voorzie enorme chaos op de treinstations als op 1 januari 2014 OV Chipkaart ook voor trein verplicht wordt. Half Nederland snapt het niet. # De Partij van vrije Poldermensen doet mee met de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 en zal daarvoor een kandidatenlijst inleveren. # Helga Wiedijk, thans raadslid voor Vrije Poldermensen, zal niet voor gemeenteraadsverkiezing 2014 op kandidatenlijst voor de SP gaan staan. # Tabaksaccijns gaat niet omhoog vanwege grenseffecten. En ik maar denken dat het was om het roken te Ontmoedigen. Heb ik me al weer vergist. # Hoe lang blijven elektriciteitscentrales hier nog draaien bij goedkope wind- en zonne energie uit Duitsland. Alleen stroom bij zon en wind? # IOs 7 op iPad. Updates voor iPhone, QNap, Windows 7, Joomla, phpMyAdmin, Twitter, Facebook, enz. De updates vliegen je werkelijk om de oren. # Het wordt met de dag gekker. Ik kan de App Shazam naar een nummer laten luisteren en hij vertelt dan welk nummer het is....# Fantastisch! College van B en W kiest voor aansluiting Overijssel. Dat had Vrije Poldermensen 4 jaar geleden al in verkiezingsprogramma staan. # Het komt er op neer dat €10.500 gemeenschapsgeld voor realiteitscursus (explosie van effectiviteit) volgens onze burgervader goed besteed is. # Als OZB waarde van huizen in buurt van windmolenpark daalt wie betaalt dan het verschil? Inwoners? Of investeerders van dat windmolenpark? # Bij de laatste bijeenkomst van de Bilderberggroep zou invoering van een wereldwijde ID-kaart, op basis van een handscan, zijn besproken.

   
26-9-2013 Nadat ik, als half Fries, Jouster Markt heb bezocht, kijk ik nu al weer naar Algemene Beschouwingen. Welk onheil hangt ons boven het hoofd?

   
30-9-2013 EMMELOORD – De pas gestarte Computerclub Noordoostpolder hield zaterdagmiddag open dag in buurthuis Espelervaart en kon meten zes nieuwe leden inschrijven. ‘En we verwachten komende week nog meer aanmeldingen’, meldt bestuurslid Dick Offringa met stelligheid. Het bestuur is dan ook dik tevreden. ‘Er kwamen ongeveer 30 belangstellenden langs. Men had interesse in de nieuwe club, kwam al met een computerprobleem of maakte gewoon een praatje. De sfeer was ontspannen en men vond het leerzaam.’ Vanaf volgende week zaterdag beginnen de reguliere clubmiddagen. Meer info: www.ccnop.nl -. Bron: De Noordoostpolder.

   
1-10-2013 'En de tweede engel blies de bazuin, en er werd iets als een grote berg, brandend van vuur, in de zee geworpen, en het derde deel van de zee werd bloed, en het derde deel van de schepselen in de zee, die leven hadden, stierf, en het derde deel van de schepen verging.' (Opb.8:8). 'En de derde engel blies de bazuin, en er viel een grote ster, brandend als een fakkel, uit de hemel, en zij viel op het derde deel der rivieren en op de bronnen der wateren. En de naam der ster wordt genoemd Alsem. En het derde deel der wateren werd alsem en vele van de mensen stierven van het water, omdat het bitter geworden was.' (vers 10).

   
5-10-2013 Hoeveel windmolens hebben we nodig om geheel Nederland van stroom te voorzien? Heel Nederland vol en schatkist leeg? #kolencentralessluiten?# Het Verhaal Gaat... dat Helga Wiedijk (raadslid Vrije Poldermensen) gevraagd is lijstaanvoerder te worden van de Partij van de Arbeid.@GR14# De Zuiderzeelijn is ons door de neus geboord terwijl er wel € 7 miljard is uitgegeven aan een totaal nutteloze Hoge Snelheid Lijn.#drijfzand# Op de Open Dag van Computerclub Noordoostpolder waren meer dan 25 belangstellenden aanwezig. Er werden computerproblemen opgelost. 6 nieuwe leden# Twee publieke TV netten waarbij eentje (het info kanaal) zonder reclame. Dan wordt het info kanaal niet onder druk gezet van de kijkcijfers.# In de Oudestraat in Kampen telde ik zojuist 15 lege winkelpanden. Wat gaat er met de Lange Nering gebeuren? Toch nog bouwen op de Deel.# Mijn getal is Acht; volheid; altijd maar bezig. Daarom zou ik blij zijn als Vrije Poldermensen Lijst Acht zou krijgen. 2 nullen bij elkaar.# VVD/PvdA Kabinet springt van de ene ijsschots naar de andere. Het Kabinet zakt steeds verder weg in Haags drijfzand. Wordt buigen of barsten# Dus 65 % van gedwongen huis verkopen komt door echtscheidingen. Geen economische maar morele crisis. Geen goed zicht op het werkelijke leven.# Doordat D-Reizen 81 van 140 winkels van Globe overneemt komt er weer een lege winkel in De Lange Nering. D-Reizen neemt de naam Globe over.# Duurzaam winkelen. Houdt dat ook in dat men seizoen producten koopt? Geen producten meer uit verre landen? Duurzaam geeft goed gevoel.......# Dus Den Haag denkt iets aan de 700.000 mensen zonder werk te doen? Nou, met deze absurde maatregelen komen er zomaar nog eens 100.000 bij.# Al die duurzaamheidspredikers:gebruiken die geen Pampers;hebben die geen vriezer, droger,afwasmachine;vliegen die niet overal heen#hypocriet.# Eigenlijk wel goed dat van Te Koop staande huizen 65 % door duurzame ontwrichting van huwelijk komt. Zijn we in ieder geval duurzaam bezig.

   
9-10-2013 Van het hoogste belastingtarief van 52 % (boven € 56.491) betaalt 95 % die 52 % niet vanwege alle aftrekposten (zoals hypotheekrenteaftrek). #Het was vanmiddag prachtig weer in de Lemmer. We zagen vele Lemster schuitjes door de sluis komen. Het leek wel het zomerse hoogseizoen. #Ik opteer voor Zwolle als onze nieuwe provincie hoofdstad. Enige overeenkomst Flevolanders is dat ze drie meter beneden zeespiegel wonen. #Net XS4ALL opdracht gegeven mijn Bellen Onbeperkt om te zetten naar Bellen Onbeperkt Benelux. Nu gratis bellen (vast en mobiel) in Benelux. #Voel me sterk verwant met personen in "Aan de zelfkant van het leven" van Hannah Green. Net als met mensen in film Berlin Alexander Platz. #Toen Poetin begin 2000 aan de macht kwam werd ik al door insiders getipt dat het een gevaarlijke man is; deze ex- KGB'er. Dat vind ik nog. #Groen Links wil vliegbelasting. Logisch als je zoveel vliegkilometers maakt en je toch wilt profileren. Ik noem het gewoon aflaten. @Luther. #Wanneer komt dat Amerikaanse schuldenplafond eens naar beneden? Want die $ 17.663.000.000.000 moet toch eens terug betaald worden. Niet dan?

   
15-10-2013 Wanneer komt dat Amerikaanse schuldenplafond eens naar beneden? Want die $ 17.663.000.000.000 moet toch eens terug betaald worden. Niet dan? #Vanmiddag in 't Voorhuys naar een perfecte presentatie van astronaut André Kuipers gekeken. Met prachtige foto's en video's vanuit de ruimte #Mensen die uit nood naar kringloopwinkel gaan, naar voedselbank moeten, zuinig zijn met energie, geen auto rijden;die zijn pas echt duurzaam #Mooie verhalen tijdens Lente-en Woon Akkoord. Niets van terecht gekomen. Nu weer mooie woorden tijdens Begrotingsakkoord. #weergebakkenlucht #Men was anderhalf jaar geleden erg enthousiast over het Lente Akkoord; totdat men in de gaten kreeg wat de consequenties waren. #ondergang #1 op 5 huishoudens vreest komende maanden energierekening niet meer te kunnen betalen. Bezuinigen op andere uitgaven om rekening te betalen. #Bijna de helft van alle winkeliers draait momenteel met verlies. Over zeven jaar zal nog eens 20 tot 30 % zijn deuren hebben moeten sluiten. #Dus Opzij houdt zich in deze crisistijd bezig met verkiezing van machtigste vrouw van Nederland? Hiermee heeft Opzij haar masker afgegooid. #Jammer dat er reizigers zijn.Anders konden de treinen wel op tijd rijden en hoefden ze geen stations voorbij te rijden.#steedsabsurderwereld. #Dus Amerika MAG NIET FAILLIET GAAN? Donderdag zou wel eens begin van crisis kunnen zijn waarbij huidige crisis peanuts zal blijken te zijn. #Volgens CNN zijn we minder dan 33 uur verwijderd van de grote financiële ontploffing. Het lijkt dat de ondergang van de dollar aanstaande is.

   
23-10-2013 1. 1 op 5 huishoudens vreest komende maanden energierekening niet meer te kunnen betalen. Bezuinigen op andere uitgaven om rekening te betalen. #Bijna de helft van alle winkeliers draait momenteel met verlies. Over zeven jaar zal nog eens 20 tot 30 % zijn deuren hebben moeten sluiten. #En naar deze lokale omroep gaat dus zo'n € 20.000 subsidie per jaar. :"RadioNOP maakt genomineerden voor Slappelul-Award bekend" #bedroevend. #Als nog niet bebouwen van de Deel € 35.000 renteverlies per maand oplevert dan kost € 5 miljoen voor de Poldertoren € 17,500 per maand. #In de Huishoudtoeslag worden huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, ouderentoeslag en KOB verrekend. Moet € 1,2 miljard besparen. # Zaterdagmiddag hebben 20 personen bij Computerclub NOP demonstratie over Raspberry Pi bijgewoond. Interessant apparaat; voor sommigen te complex. #Vanavond in gemeentehuis bij diverse politieke partijen gepleit voor het in stand houden van de buurthuizen in de wijken van Emmeloord. #De lokale SP partij zet boerendochters, boerenzonen en boeren boven aan de verkiezingslijst. En ik maar denken dat SP een arbeiderspartij is. Het valt me altijd weer op hoe klakkeloos men alle opgeblazen verhalen over zonnepanelen voor waar aanneemt. Noem het groene nieuwe religie. #Essent betaalt bij terug levering alleen betaalde energiebelasting; NIET NIET-betaalde belasting. Pas boven 2.750 kWh wordt 23 cent betaald. #iPads onder erbarmelijke omstandigheden in China produceren, winstmaximalisatie via Nederlandse belastingconstructie. Zowaar duurzame Apple.

   
30-10-2013 Banken moeten kredieten, waar al negentig dagen geen rente en aflossing is betaald, als verloren beschouwen. Aldus de stress test van de ECB. #Ik hoop dat alle raadsleden, die betreffende de Poldertoren, kilo's boter op hun hoofd hebben, komende raadsperiode niet terug zullen keren. #Zojuist heeft TNT bestelde QNap TS-121 gebracht. Dat is webserver, mediaserver, FTP server, back-up server, printerserver en download server. #Zodra al 't bijgedrukte geld in Europa en Amerika in echte economie wordt gepompt zal hyperinflatie een alles verwoestende uitwerking hebben. #De belasting op leidingwater wordt met € 17 per jaar verhoogd. Volgens de PvdA zijn dat slechts drie pakjes sigaretten per jaar. #mafkezen. #Dus Provast komt pas in januari met Bouwplan voor de Deel? Benieuwd of het ze nu weer lukt (tweede maal) er wijzigingen in aan te brengen. #Rommelt het binnen plaatselijke SP? Omdat men Theo Elschot (meest actieve SP lid) op 18 de plaats had gedacht heeft hij bedankt voor de eer. #Doordat Rabobank een torenhoge boete moet betalen loopt de Staat, dankzij de winstdaling, zo'n € 193 miljoen belastinginkomsten mis. #absurd.

   
1-11-2013 Vandaag kennen Annelies en ik elkaar precies tien jaar.

   
6-11-2013 Ben trots op Annelies dat ze elke donderdagmorgen met haar evangelisatiestand op de markt van Emmeloord staat. Zonder politieke trucjes. #Ik vind dat politiek hoger moet staan dan de economie. Principes zijn heel belangrijk en hoeven helemaal niet tot hogere lasten te leiden. #Ik draaide iets om en zag toen de onderkant van de arbeidsmarkt en de onderkant van de samenleving. "Die mensen". Heb het weer rechtop gezet. #Als staatssecretaris beweert dat waterbelasting uitsluitend dient om gebruik te verminderen, waarom is meeropbrengst dan al wel ingeboekt? #4 oktober 2007 is Raad unaniem akkoord gegaan met krediet € 2,6 miljoen ten bate van verbouwing Poldertoren. En nu bezuinigen op buurthuizen? #Nog even en dan gaan Annelies en ik weer overwinteren op Gran Canaria. We zullen dan op afstand de politieke perikelen in de polder volgen. #Zijn komende kandidaten van de PvdA lijst zich wel bewust van het feit dat PvdA unaniem voor bouw op de Deel is? Inclusief PvdA wethouder? #Grafiek van Laffer is hoogst actueel. Belastingverhogingen brengen niet meer belasting op maar juist minder. Nieuwe bezuinigingen dreigen.

   
12-11-2013 Gisteravond is PvdA wethouder Wouter Ruifrok afgetreden. Vanaf half acht volgde ik op de publieke tribune dit drama; na de val van wethouder Willem Keur in oktober 2007. Maar liefst zes partijen steunden de motie van wantrouwen: ONS, PU, VVD, ChristenUnie/SGP en CDA. 23 stemmen voor; 4 stemmen tegen. Het betrof de Raad onjuist informeren aangaande de (verdwenen) inventaris van restaurant Sonoy in de Poldertoren.

   
13-11-2013 1. Las dat bestuurslid PvvP, namens inwoners, een goed betoog heeft gehouden tijdens voorlichtingsavond in Bant over sloop seniorenwoningen. #Met diverse raadsleden, wethouder en horecamensen Bottom, La Plaza en Le Mirage bezocht om meer te horen over de horecawensen voor gemeente. #In analogie met geplande sloop seniorenwoningen Bant zou je kunnen stellen dat Lange Nering gesloopt wordt als bouw op de Deel klaar is. #Als we Provast nu flink zitten te jennen, met proces over kosten Poldertoren, misschien zien ze dan vanzelf wel af van bouwen op de Deel. #In het kader van "De Dag van de Dialoog" ben ik vanmorgen aanwezig geweest bij een goed gesprek met een groep in buurthuis Espelervaart. #Raadsvoorstel om zowel Radio NOP als RTV NOP representatief te verklaren staat helemaal los van de vraag of de gemeente nog moet financieren. #Toen ik 15 jaar geleden offringa.nl kreeg kon ik niet bevroeden dat er zoveel domeinnamen zouden komen. Zelfs marktplaats.nl was er nog niet. #Ik mag het dan wel niet hardop zeggen van de ambtenaren op de publieke tribune; daarom hier: Ik ben blij dat wethouder Ruifrok is afgetreden. #Politiek moet zn best doen voor burgers. Niet door wegsturen wethouders of azen op wethoudersposten. Niet eigen positie maar algemeen belang. #Omdat ik sinds 2006 intensief commissie-en raadsvergaderingen volg weet ik precies welke partijen al dat geld in Poldertoren hebben gestoken. #Waarom gemeente Lemsterland nu ineens Friese Meren moet gaan heten is een volslagen raadsel. Als oud-inwoner en frequent bezoeker van Lemmer.

   
20-11-2013 1. Vanaf 8 december Lijn 141 alleen Emmeloord Kampen vv. In Kampen overstappen op trein (Hanzelijn?). OV NOP wordt compleet afgebroken zo. #Nu ook oorlog tussen projectontwikkelaar Provast en gemeente Noordoostpolder? Hier worden heel wat veldslagen geleverd. Wie zijn verliezers? #Dus Kinder Opvang Toeslag blijft 100 % in stand door flink te bezuinigen op Huishoud Toeslag (Huurtoeslag, Zorgtoeslag, Kindgebonden budget). # In buurthuis Espelervaart (onder genot van hapjes en drankjes) vernomen dat buurthuizen in Emmeloord nog minstens 3 jaar open mogen blijven. #Binnenkort krijgt iemand, die in de bijstand komt, de eerste maand geen uitkering. Hoopvol uitzicht voor alle 700.000 mensen zonder baan! #Wekelijks, op zaterdag tussen 12 en 13 uur, had Radio NOP goed beluisterd politiek programma. Nu is daar ineens Pools programma. #opdoeken! #Steeds meer bekruipt me het gevoel dat de bouwplannen voor de Deel afgeblazen dreigen te worden. Willen 28 pensioenfondsen geen risico lopen? #Alex Jacobs, voorzitter wijkvereniging Revelsant, is de lijsttrekker voor Partij van vrije Poldermensen voor de gemeenteraadsverkiezing 2014. #Groei 0,1 %. Iedereen in Halleluja stemming. Terwijl het gewoon doorgevoerde (import) export is. 46.000 banen weg; grootste banenverlies ooit. #Toen in okt 2007 Keur moest opstappen zei hij dat hij als democraat besluit Raad zal respecteren. Maar Ruifrok gaat wild om zich heen slaan.

   
22-11-2013 Ingezonden brief De Noordoostpolder: “Radio Polen Jarenlang had Radio Noordoostpolder op zaterdag tussen 12 en 13 uur een goed beluisterd politiek programma. De inwoners konden zo op een goede manier kennis nemen van politieke overwegingen. Maar zo’n jaar geleden was dit programma ineens verdwenen. En nu is er sinds gisteren (zaterdag 16 november) ineens een Pools programma op deze Prime Time. Dat er zo’n programma is voor de Poolse werknemers is uitstekend, maar absoluut niet op dit tijdstip! Je jaagt daarmee de nog (weinig) overgebleven luisteraars nu helemaal weg. En inhoudelijk stelt het ook niets voor. Informatie van de Poolse radio in plaats van nuttige gemeentelijke informatie in het Pools. Het lijkt er sterk op dat de programmamakers van Radio Noordoostpolder er absoluut geen idee van hebben hoe ze goede, lokale, informatieve programma’s op de juiste tijdstippen moeten maken en alleen maar bezig zijn met hun eigen hobby. De vraag komt dan op of ze zo nog wel genoeg representatief zijn voor de bevolking en de jaarlijkse 20.000 euro subsidie nog wel waard zijn. Dick Offringa, Emmeloord”

   
27-11-2013 Ongelooflijk hoeveel stukken lokale omroepen naar gemeente en Commissariaat voor de Media hebben gestuurd. Kennis van de Mediawet had veel rompslomp bespaard. #Wethouder en raadsleden willen dat Radio NOP en RTV NOP gesprek met elkaar aangaan. Men is het gedonder zat. Vrees voor opheffing vergunning. #Bij lokale omroepen geldt, net als bij lokale partijen: niet wie heeft beste verleden, maar wie biedt beste toekomst. Start is weer met nul. #Volgens mij hebben commissieleden niet goed begrepen waarom het conservatieve Radio NOP en het progressieve RTV NOP niet kunnen samenwerken. #Ik vind luisteraars bij lokale radio belangrijker dan het be-oefenen van je hobby. Anders kun je net zo goed niet gaan uitzenden. #durehobby. #Nou vooruit; nog één keer. Opening van etheruitzendingen Radio NOP door wethouder de Wit op zaterdag 5 maart 1988.. http://offringa.nl/radionop/sound/dewit.mp3 … # Twee jaar geleden gestopt als burgerraadslid omdat dit wettelijk niet te combineren viel met lidmaatschap PBO lokale omroep. Daarna er uit gezet. #Wethouder De Wit noemde @offringa iemand van 1e uur. Huidige portefeuillehouder Paul Vermeulen is óók van 1e uur. Nu toekomst! #lokaleomroep. #Bas Stuy en ik wilden Radio NOP 2 maand sluiten, bestuur en medewerkers weg en opnieuw beginnen. Maar heeft achter mijn rug een vies spelletje gespeeld.

   
29-11-2013 Vandaag is mijn lieve vrouw Annelies 60 jaar geworden.

   
11-12-2013 Nederlandse regering moet eigenlijk blij zijn met Duitse tolheffing want zo worden daar minder benzine, alcohol en boodschappen gekocht. #Vrede zij u! Het is op straat tot een treffen gekomen tussen 2 SP leden waarna er eentje is opgepakt. Mijn sympathie ligt bij de opgepakte. #De VPRO gaat nu samen verder met het Humanistisch Verbond. Ik ga nu niet meer samen verder met de VPRO (Vrijzinnig Protestante Radio Omroep). #Annelies en ik hebben zojuist heel hard gelachen om de term "Maatschappelijk Duurzaam Ondernemen". Hahaha! Subsidie Subsidie Subsidie. #In een overvolle, rijdende bus jongleren met 2 kaarten (PIN pas en OV Chipkaart) eist een ijzersterke gesteldheid en een stabiel evenwicht. #Vandaag woon ik precies 39 jaar in mijn huidige (starters) koopwoning. Je zou dit generatiebestendig kunnen noemen. En nog steeds tevreden (4 dec). #Het lijkt me niet verstandig dat Noordoostpolder een leengemeente wordt. Want bij zo'n € 60 miljoen lenen komt vervolgens rente en aflossing, #Hierbij feliciteer ik Berthoo en Gaston van harte voor het feit dat het ze gelukt is Radio Noordoostpolder en RTV NOP samen te voegen. #Sublieme tekst van prof. Dr. B. Smalhout (op het scherpst van de snede) in Telegraaf over "Godslastering en vrije meningsuiting". Mee eens!! #Vandaag wordt Lijn 141 Emmeloord-Zwolle vv. ingekort tot Emmeloord-Kampen vv. Hoe kunnen GS Overijssel/Flevoland zo'n enorme blunder begaan? #Raad steunt unaniem positief advies voor comm vd Media aangaande representativiteit Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder. #In het kader van "De burger staat centraal" (was dat eerder nooit zo dan?) zijn bij het gemeentehuis nu alle fietsenrekken weg gehaald. #Parkeren blijft gratis laat gemeente weten. Geldt dat alleen voor auto's of ook voor fietsers? Ook bij dure fietsgarage? Moet het nog zien.

   
18-12-2013 Lijst Vrije Poldermensen 1.Teun Nijdam; 2.Alex Jacobs; 3.Theo Elschot; 4. Dick Offringa; 5.Jannes Punter;6.Jan Brands http://pvvp.nl

   
22-12-2013 Na vijftien jaar, een half jaar, een kwartaal en zes dagen heb ik mijn lelijke eend, de 2CV6, weer verkocht.

   
25-12-2013 Vanuit de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld kwam Jezus (gedurende ruim dertig aardse jaren) in de tijdelijke kortstondige driedimensionale zondige wereld met de kluistering en beperking van een aardmens (vanuit het stof der aarde) om na zijn overwinning op de dood weer terug te keren naar de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld.

   
28-12-2013 Vandaag zijn Annelies en ik zes jaar getrouwd.

   
29-12-2013 Dit is alweer de vierde dag dat we naar de Top 2000 luisteren en naar de beelden van Cultura 24 kijken.