Het weblogboek

van Dick Offringa


   
2-1-2015 Afgelopen jaar heb ik veel van vorige jaren geciteerd. Dat zal ik dit jaar niet meer doen. Ik zal nu weer proberen dagelijks verslag te doen van de wereld om me heen. Dit jaar krijg ik (eindelijk) een glasvezelaansluiting. Ook daar zal ik verslag van doen. En verder natuurlijk ook over de laatste ontwikkelingen betreffende De Deel. Het was een soap en het blijft een soap!

   
4-1-2015 Gisteravond weer naar het Nieuwjaarsfestival in 't Voorhuys geweest. Voor het eerst zag ik Erik en Joke Hellendoorn niet meer in de zaak. Er is een nieuwe huisstijl van 't Voorhuys. Wat me opviel was dat het wel druk was maar niet zo druk als voorafgaande jaren. Zowel in het restaurant als in de voormalige beurszaal speelde een goede band. Weinig bekenden tegen gekomen.

   
5-1-2015 Gisteravond ben ik tussen 17.00 en 19.30 uur naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente geweest. Hoewel het niet zo in de publiciteit was bleek de kantine toch overvol te lopen. Tussen vijf glazen rode wijn en diverse hapjes door luisterden we ondermeer naar de toespraak van de burgemeester. Verder hield ik hele gesprekken met leden van de fractie van de ChristenUnie. Na afloop toch rechtop op de fiets naar huis.

   
7-1-2015 Gisteren bij twee TV's (Met CI+) plus twee decoders de nieuwe frequentie (474.000) en het nieuwe netwerk ID (5555) van Ziggo ingevuld. Deze nieuwe instellingen werken al wel maar er is nog niet geharmoniseerd met UPC. Daarnaast heb ik weer een Basis HD abonnement bij Canal Digitaal; toegepast op twee DreamBoxen. .

   
7-1-2015 Gisteravond met Teun, Theo en Annelies fractievergadering van de Vrije Poldermensen gehad in de leeskamer van het gemeentehuis. Daarna nog een gezellig samenzijn in 't Voorhuys.

   
8-1-2015 Gistermorgen heb ik op het gemeentehuis mijn rijbewijs verlengd. De ambtenares keek verbaasd omdat mijn oude rijbewijs nog twee jaar geldig was. Maar ik wilde het nu geldig hebben tot mijn 75 ste levensjaar. Hierna leverden Theo en ik bij de griffier onze gemeentelijke iPads in. De ICT moet er naar kijken want ze maken geen verbinding meer met de gemeente server waardoor we geen stukken meer ontvangen.

   
10-1-2015 Gisteravond naar de nieuwjaarsreceptie van buurthuis Espelervaart geweest. Vanmiddag was het weer ouderwets druk en gezellig bij de computerclub Noordoostpolder.

   
14-1-2015 Gistermiddag/avond met (burger) raadsleden naar woningbouwvereniging Mercatus geweest om via kraaltjes mee te denken over het te voeren beleid.

   
16-1-2015 Vandaag mijn nieuwe rijbewijs opgehaald. Ziet er al weer anders uit dan de vorige. Het is nu geldig tot mijn 75 ste. Tot 22-01-22 dus. En dan zien we wel weer verder...

   
20-1-2015 Gisteren is Reggefiber in Emmeloord Centrum begonnen met het aanleggen van het glasvezelnetwerk. Langzaam maar zeker komen ze deze richting uit. Lang gewacht op een glasvezelaansluiting. Neem dan gelijk ook maar 500 Mbit/s up en down. Omdat het kan….

   
22-1-2015 Vandaag ben ik 68 jaar geworden. Daar ben ik erg dankbaar voor.

   
23-1-2015 Gisteren heeft Super Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank (de ECB dus) besloten gedurende 19 opeenvolgende maanden elke maand 60 miljard euro (60.000.000.000 euro!) over de eurolanden te laten dwarrelen. Want we hebben deflatie en dat is erg. En met 1.140.000.000.000 euro kan zo de deflatie omslaan naar inflatie. Begrijpt U wel? Vandaar dus de gelegaliseerde geldpers. Terwijl er zo weer inflatie is als de olieprijs weer wat gaan stijgen. Met stijgende verbazing heb ik op mijn 68 ste verjaardag de capriolen van deze bank gevolgd. Snappen doe ik het niet; en met mij velen. Eerst moet er tot op het bot bezuinigd worden zodat alle sociale verworvenheden grotendeels worden afgebroken. En nu worden de euro’s met miljarden en miljarden de rondte in gestrooid. De wereldklok staat niet voor niets op drie voor twaalf. En sinds ik Openbaring 13 volg weet ik dat economie mijlenver boven democratie staat. Wat staat ons nog allemaal nog meer te wachten? Totale (economische) controle? Wie oren heeft, die hore!

   
24-1-2015 Hedenmiddag de KPN stand op de Paardenmarkt bezocht. Hoewel de koffie en de hapjes lekker waren ga ik voor Radio en TV toch niet over op glasvezel.Want de enige glasvezelaanbieders, die nog een 'analoge' aansluiting boden (Telfort en Solcon), zijn daar op 1 januari mee gestopt. Dus voor Radio en TV blijf ik mooi bij Ziggo.Daar hangen nu twee digitale TV's, 1 analoge TV en 3 analoge tuners aan. Uiteraard wil ik wel internet en bellen (XS4ALL) via de glasvezel.

   
25-1-2015 Gisteren mijn verjaardag gevierd met Annelies, Paul, Esther, Willeke, Jan, Trudy, Ronald, Peter, Martha, Aline en Ad.

   
27-1-2015 Vandaag is het 70 jaar geleden dat vernietigingskamp Auschwitz/Birkenau door het Rode Leger bevrijd werd. Ik ben er sinds 1975 zo'n tien maal geweest; telkens met andere vrienden. In 1975 was het nog maar 30 jaar na de bevrijding. Een kamp van 60 vierkante meter. Onvoorstelbaar!

   
28-1-2015 Vanmorgen ben ik een uur in het POP-station (glasvezelwijkcentrale) van Reggefiber in de Zuidert geweest. Daar worden zo'n 2.500 huishoudens op aangesloten. Per 48 woningen loopt er een glasvezelkabel met 96 vezels naar het POP-station. Daar komen dus 48 kabels binnen. Deze worden allemaal op 48 patch panels aangesloten. De internetproviders hebben ook patch panels. Bij elke nieuwe abonnee wordt er een verbinding tussen een klant op een patch panel en een provider op een ander patch panel gemaakt.

   
2-2-2015 Radio Veronica is weer op de goede weg. Na het aanstellen van Erik de Zwart (Paul de Wit op Radio Caroline) als directeur is vandaag de nieuwe programmering begonnen. Oude rotten en oude programma's zijn terug zoals Bart van Leeuwen, Countdown Café en vroegere stationcalls. Ook Erik de Zwart heeft zelf weer een programma.

   
2-2-2015 1000 zonnepanelen leveren max. 200,000 kWh uur per jaar op. Dat zijn 57 huishoudens. Dat schiet lekker op! Besparing van € 40.000. Kosten?

   
3-2-2015 Vanmiddag nog even het POP-station ( glasvezelwijkcentrale) bezocht. Ik trof een Poolse monteur die bezig was de binnenkomende glasvezels aan de glasvezels van de patch panels te lassen.

   
4-2-2015 Gistermiddag kwam eindelijk het verlossende woord. Het College van B & W van Noordoostpolder heeft besloten het contract betreffende bouwen op de Deel met projectontwikkelaar Provast te verbreken. Jaren en jarenlang heb ik tegen deze bouwplannen geageerd. Dit weblog staat er voo mee. En nu, vele ingezonden brieven en twee raadsperiodes voor mijn partij verder, is het bijna onmogelijke toch geschied. Eindelijk zijn deze vermaledijde plannen van de baan. De vlag kan weer in top!

   
5-2-2015 Gisteren heb ik de Chrome cast stick aangeschaft. Die steek je in een HDMI slot van je TV. Vervolgens kun je via je tablet deze stick verbinding met je draadloze net laten maken. Bij de Netflix app verschijnt een extra logo. Als je daarop klikt kun je kiezen tussen beeld via je tablet of via de TV. Op deze manier kun je op de TV de films van Nerflix bekijken. Omdat ik een iPad heb is het me niet gelukt een extra logo op de Chrome browser te krijgen. Maar onder Windows lukte dat wel. Nu kan ik ook alle Youtubefilmpjes via de TV bekijken. Al met al wordt de techniek steeds interessanter!

   
6-2-2015 Wonderbaarlijk te zien hoe partijen, die eerst uitgebreid en zeer overtuigd voor massale bouw op de Deel waren, nu ineens al met alternatieve plannen komen nu het contract met Provast eenzijdig door de gemeente is opgezegd. Eerst maar eens kijken hoe Provast reageert en met welke claims ze komen. Zelf vind ik dat de Deeltjes terug moeten komen met horeca en terrasjes ervoor, dat op de plaats van het Landbouwhuis en Sinke een park moet komen. En dat ook het oorlogsmonument op de oude plaats terug moet.

   
8-2-2015 Gisteren had ik precies drie jaar VDSL2. Waren de snelheden in het begin 32 MBit/s down, 3 MBit/s up; nu is dat via vectoring opgewaardeerd tot 110 MBit/s down en 22 MBit/s up. Zowaar nette snelheden voor een koperdraadje! Gisteren zag ik bij XS4ALL dat ik nu in de planning sta voor een glasvezelaansluiting. Medio juli 2015 zou het zo ver moeten zijn. Ik volg alle graafwerkzaamheden, voorlichting en technische aspecten in Emmeloord. En wil dan uiteraard ook de hoogst mogelijke snelheid!

   
9-2-2015 "Jesus, therefore, when he saw her weeping and the Jews that came with her weeping, groaned in the spirit and became troubled". "Jesus gave way to tears". Dit bewijst zeer duidelijk dat de dood niet van God komt.

   
9-2-2015 Gisteren begonnen: De hele week de jaren zestig op Radio 5. Voor de laatste keer op de middengolf? 402 m. / 747 kHz.

   
11-2-2015 Vanmorgen uitgebreid bij Smeden gekeken hoe Polen langs de straat een greppel groeven waar vervolgens vijf aparte glasvezelkabels in werden gelegd benevens twee dikkere kabels voor twee andere blokken van 48 woningen. Daarnaast zag ik hoe ze onder vijf tuinen een gat schoten waar een holle buis doorheen werd geschoven waar daarna devglasvezelkabel voor het huis doorheen werd geduwd. De kabel bij huis werd opgerold de grond in gelegd met een stukje kabel boven de grond uit waar een label aan zit. Ik maakte diverse foto's en filmpjes van dit gebeuren. Daarna was ik nog enige tijd in het POP-station in de Zuidert voor nadere uitleg. Want ik wil graag alles weten.....

   
12-2-2015 Als Griekenland uit de euro stapt is het mogelijk dat de europese economie in stort en het zo'n € 23 biljoen zal gaan kosten. Veel grote banken zullen omvallen. Het resultaat zal dramatisch zijn.

   
17-2-2015 Morgenochtend om tien uur is het uur U. Dan schakelt Ziggo in Regio Zwolle het eigen ontvangststation voor radio-en TV signalen uit en koppelt het netwerk aan het netwerk van UPC met ontvangststation in Amsterdam. Benieuwd voor hoeveel problemen dit gaat zorgen in Emmeloor!d! Ziggo schrijft in hun brieven en e mails dat ze het netwerk gaan verbeteren! Mis! Het wordt uitsluitend aan het netwerk van UPC gekoppeld omdat UPC Ziggo heeft overgenomen en ze op deze manier veel geld kunnen besparen. Ben zeer benieuwd of morgen de kwaliteit van de TV zenders net zo goed zal zijn als nu bij Ziggo. Na tienen, na herscannen op de toestellen, zal ik het weten.

   
18-2-2015 Vanmorgen succesvol twee CI+ TV's, een digitale videorecorder en een decoder naar de nieuwe digitale UPC zenders laten scannen. De decoder geeft nu zonder smartcard de SD zenders ongecodeerd door. De radiozenders zitten (nog) op dezelfde plek. Men wist niet in de Ziggo bus wanneer die geharmoniseerd worden. Eigenlijk wist men amper wat in die Ziggo bus.

   
19-2-2015 Vandaag de vierde Ziggo smartcard aangeschaft. Deze kon uitsluitend telefonisch geactiveerd worden. Die werkt nu ook goed. Nu kan ik tenminste door het hele huis NPO Politiek24 ontvangen.

   
20-2-2015 Tekst op website van Reggefiber eindelijkglasvezel.nl/emmeloord : "Het is zover. Binnenkort krijgt Revelsant 19 een glasvezelaansluiting". Binnenkort? Het zal wel pas medio augustus zijn.

   
24-2-2015 Het schijnt dat midden 2015 de KPN CI+ IPTV module op de markt komt. Dan heb je geen aparte decoder meer nodig voor IPTV. Als dat inderdaad zo is wil ik vanaf dat moment wel IPTV kijken via de glasvezel van XS4ALL.

   
26-2-2015 Volgens de planning van Reggefiber staan de werkzaamheden voor de glasvezenetwerkaanleg in mijn straat gepland tussen 4 mei en 8 mei.

   
26-2-2015 Gistermiddag zijn Annelies en ik naar de nieuw geopende Ikea in Zwolle geweest. Het is altijd weer fascinerend deze grote winkel te bezoeken. Overal was het druk; ook in het restaurant. We hebben alles uitgebreid bestudeerd; inclusief de bezoekers,

   
4-3-2015 Gisteren ontvangen en nu al uitgelezen: "Dit kan niet waar zijn / Onder Bankiers" van Joris Luyendijk. Toen ik hem afgelopen zondagavond in Tegenlicht zag besloot ik dit boek te kopen. Het gaat over de beurshandelaard in de City van Londen in de aanloop vaan de financiele crash van 2008. Een leerzaam en indrukwekkend boek.

   
6-3-2015 Elke week fiets ik Emmeloord rond om te kijken hoe het gaat met de glasvezelaanleg. Men is nu ondermeer bezig rond het gemeentehuis. Vanaf elk huis loopt een oranje glasvezelkabel naar een zogeheten distributiepunt (onder de grond) waar elke 48 kabels (met elk twee vezels) verbonden worden met een dikkere kabel met 96 vezels. Deze dikkere kabels gaan naar het POP-station waaronder eentje op de Paardenmarkt. Daar heb ik ook al naar binnen gekeken. Ook hier meer dan 50 patchpanels met eentje voor elke 48 huishoudens. Uiteindelijk graven ze ook hier in de straat. Begin mei.

   
10-3-2015 Gisteren is er voor € 60 miljard bijgedrukt door de ECB. Gevolg is dat de waarde van de euro ten op zichte van de dollar van 1,50 naar 1,07 is gedaald. Dit betekent dat alle ingevoerde artikelen, inclusief grondstoffen, een stuk duurder zijn geworden. En het eind is nog niet in zicht. Dit betekent dat de stijgende olieprijs nog meer gaat stijgen en dat daardoor licht, gas en benzine een stuk duurder zullen worden. Maar ook consupmtiegoederen zoals iPhones, iPads en alle verdere elektronica. Volgens mij komen we met deze enorme geldrukkerij van de regen in de drup.

   
14-3-2015 Vanmorgen bij het informatiepunt van Reggefiber aan de Europalaan geweest. Men vertelde mij dat een glasvezelaansluiting € 800 kost. Voor 12.500 woningen is dat dus een investering van € 10 miljoen. Men ontvangt maandelijks € 16 per aansluiting terug. Dat is dus een terugverdientijd van 50 maand. Maar omdat hooguit 40 procent een aansluiting neemt is de terugverdientijd 2,5 x 50 maand is 125 maand. Dat is dus ruim 10 jaar.

   
16-3-2015 Vanavond gaat de Partij van vrije Poldermensen in het Vragenuurtje van de gemeente Noordoostpolder vragen stellen over snel draadloos internet in de buitengebieden van Noordoostpolder. Het gaat om vergunningverlening voor zendmasten met een zendbereik van 5 km. Via een richtantenne kunnen bewonrs binnen deze straal van 5 km internet downloadsnelheden bereiken tot 30 Mbit/s. Nu kan het bereik op buitenwegen teruglopen via de ADSL verbinding tot amper 1 Mbit/s.

   
17-3-2015 Na het aanleggen van de glasvezelkabel tot aan de voordeur is Reggefiber nu in de Zuidert begonnen met de huisaansluitingen. Morgen maar even kijken hoe dat gaat. Dan eerst stemmen voor Provinciale Staten. Waterschap doe ik niet aan mee.

   
18-3-2015 Vanmorgen in de Zuidert bekeken hoe de huisaansluiting voor het glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Eerst werd de glasvezelkabel vanuit de tuin via de kruipruimte de meterkast ingevoerd. Daar werd de kabel ingekort en een stuk van de mantel ontdaan. Vervolgens werd de vezel aan een andere vezel gelast. Deze laatste vezel was verbonden met een connector voor de glasvezel NT kast. Hierna werd via het POP-station gecontroleerd of de vezel licht doorgaf. Toen dat goed was werd de glasvezelkast aan de muur bevestigd. Na stroomaansluiting brandde er een groen lampje voor de stroom en een groen lampje voor een goede verbinding via glas. Zodra KPN signaal op deze glasvezel zet gaat ook het derde (netwerk) lampje branden. Een leerzame ochtend!

   
19-3-2015 KPN Telecom is hier lang naast ons blok bezig geweest met het verhelpen van een storing. Ik woon hier nu 40 jaar en heb altijd gedacht dat de KPN kabel van huis direct naar de KPN kast opzij liep. Maar dat is niet zo. De kabel loopt vanuit huis naar een verder gelegen knooppunt; en vandaar terug naar de KPN kast. Men heeft nu halverwege twee kabels onderbroken en halverwege de heen kabel aan de retour kabel geknoopt. Tientallen blauwe, rode, witte en oranje draadjes aan elkaar gezet. Mijn download snelheid is nu opgelopen tot 111,1 MBit/s.

   
20-3-2015 1 van de eersten, die in Emmeloord op het glasvezelnet is aangesloten, meldt een snelheid van 95 MBit/s down en 110 MBit/s up.

   
21-3-2015 Vanmorgen het POP-station van Reggefiber op de Paardenmarkt bezocht. Daar zitten ruim 2.500 glasvezelaansluitingen op. De gehele Paardenmarkt was ingericht met stands van de Tank S Rally.

   
22-3-2015 Vanmiddag zijn mijn zus Stijnie met haar man Aalt op visite geweest. Het was erg gezellig en voor herhaling vatbaar.

   
24-3-2015 Sinds vandaag heb ik mijn derde TV met CI+ 1.3 module en bijbehorende Ziggo smartcard. Dat betekent dat alledrie TV's nu met één afstandsbediening gestuurd kunnen worden. Er is voor digitale TV geen aparte decoder meer nodig. Op dit punt heeft Ziggo dus een duidelijke voorsprong op TV via de glasvezel omdat daar nog wel steeds een aparte decoder nodig is; en dus meerdere afstandsbedieningen.

   
25-3-2015 De gisteren aangeschafte Philips TV (22PFK4209) heeft naast de kabeldecoder ook een ingebouwde satelliet decoder. Toen ik, na aansluiting op de schotelantenne, satellietkanalen ging scannen werden ze netjes in de Canal Digitaal volgorde ingelezen. Met die smartcard waren alle satellietkanalen te zien. Tenslotte kan ik vermelden dat deze TV ook op 12 volt draait. Dus een perfect toestel voor de vakantie!

   
26-3-2015 Zojuist is iemand van Reggefiber langs geweest om te kijken waar de glasvezelkabel het huis binnen moet komen. Ik koos voor de meterkast. Hij maakte een foto van de plek in de meterkast en buiten. Toen ik vroeg waarom ze geen grens van 30 % meer hebben zei hij dat de gemeente de verplichte 30 % heeft afgekocht met Zuiderzeegelden.

   
27-3-2015 Vanmorgen bij Reggefiber in buurthuis de Brulboei in de Zuidert geweest. Toen ik vroeg of al geregistreerd is dat er iemand van hen bij me is geweest lieten ze de foto's zien. Ik sta met mijn benen op de buitenfoto waarop te zien is waar de glasvezelkabel heen "geschoten" dient te worden.

   
30-3-2015 Vanmiddag in Smeden waargenomen hoe Reggefiber alle (48 x 2) glasvezels naar de huizen toe in het midden van de straat aan een glasvezelkabel met 96 vezels aan het lassen was. Deze kabel gaat naar het POP-station op de Paardenmarkt. Volgens de monteur is er 0,2 DB demping per las en 0,5 DB demping per aansluiting (thuis en in POP-station). De totale demping mag niet meer dan 2 DB bedragen. Ook de afstand van de glasvezelkabel kan nog voor demping zorgen.

   
3-4-2015 In september 2013 zijn de antennes richting Engeland op de 1440 kHz van Radio Luxembourg al voorgoed uitgeschakeld. De antennes, die op Duitsland gericht zijn, en nu grotendeels Radio China uitzenden, zullen eind dit jaar ook gesloten worden. Dan is het einde van het zenderpaerk in zicht dat op de 208 m. middengolf zoveel prachtige programma's (Engels, Nederlands en Duits) over geheel Europa uitstrooide. Een einde van een tijdperk.

   
4-4-2015 Vanmiddag de Multytenne weer achter het huis aan de muur gehangen. Deze schotel heeft ondermeer otvangst van de Hotbird 13 graden. Daarop ook Poolse en Israelische TV. Maar hoofdzakelijk gebruik ik hem voor twee radiostations: BBC2 en RTL Radio. De overige vier aansluitingen aan de bovenste schotel gaan naar drie satellietontvangers en een TV met ingebouwde satellietontvanger.

   
5-4-2015 Vanuit de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld kwam Jezus (gedurende ruim dertig aardse jaren) in de tijdelijke kortstondige driedimensionale zondige wereld met de kluistering en beperking van een aardmens (vanuit het stof der aarde) om na zijn overwinning op de dood weer terug te keren naar de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld

   
7-4-2015 Zojuist "ontdekt" waar het POP-station is gevestigd waar ik binnenkort op aangesloten wordt: naast een elektriciteitshuisje voor een school aan de Skagerak. In de week van 4 mei tot 8 mei wordt de glasvezelkabel hier aangelegd. Ik ga dan uiteraard volgen hoe ze de diverse glasvezelkabels aan elkaar "knopen" (lassen dus) vanaf mijn huis naar het POP-station aan de Skagerak.

   
8-4-2015 Er zijn domeinnamen met een nieuwe extensie: FRL wat staat voor Friesland. Vandaag is offringa.frl actief geworden.

   
16-4-2015 Vanmorgen op de markt lang met een Solcon medewerker uit Dronten gesproken. Ze zijn de enigen die bij een glasvezelabonnement nog een analoog signaal aanbieden voor analoge TV's plus analoge tuners. Maar omdat ze het signaal via Reggefiber verspreiden is de kans groot dat ze het analoge signaal per 1 juli moeten uitschakelen. Klanten zijn dan verplicht bij elk TV toestel een decoder te gebruiken. En radio te luisteren via dezelfde decoder; of via de TV. Solcon is de enige aanbieder die zelf apparatuur plaatst en onderhoudt in de KPN POP-stations.

   
16-4-2015 Gisteren is Reggefiber begonnen met de aanleg van het glasvezelnet aan de Muiderzand. Vandaag zijn daar de glasvezelkabels naar de huizen aangelegd plus drie dikke holle buizen met daarin elk zeven holle buizen. In elke buis komt een glasvezelkabel met 48 x 2 glasvezels voor 48 woningen. Inmiddels is men bezig naast Breezand en achter de flat Nijenbeek. Een planner zei tegen me dat bij mij de glasvezelkabel eerder naar het huis wordt aangelegd dan in de week van 4 tot 8 mei. We wachten het af!

   
21-4-2015 Vanmorgen half acht stond ik al buiten te kijken hoe de voorbereidingen van de aanleg van het glasvezelnet rondom mijn blok zouden gaan plaatsgrijpen. Vanaf Breezand werd er in het trottoir een geul gegraven die ook langs mijn huis zou lopen. Vervolgens werden daar de diverse glasvezelkabels naar de 14 huizen aangelegd; met dien verstande dat de POP aansluitingen verderop bij de garages komen. Het net loopt als het ware helemaal rondom het blok. Tevens werden drie holle buizen met elk zeven holle buizen in de geul gelegd. Er werd ondermeer bij mijn huis onder de tuin door een gat geschoten waarnaar er een holle buis door hen ging. Vervolgens werd daar doorheen de glasvezel naar mijn huis aangelegd. De glasvezelkabel is nu dus de voordeur genaderd. Binnen een paar maand gaat de binnenhuisaansluiting in de meterkast plaats vinden. Daarna moet XS4ALL een glasvezelkabelabonnement gaan leveren. En dan, na het omzetten van VVDSL2 naar glas, gaan testen hoe de verbinding en de snelheid zullen zijn. Nog steeds erg spannend!

   
22-4-2015 Inmiddels ben ik er achter hoe de 2-vezelige glasvezelkabels lopen. Onze buurt met 14 woningen zitten (onder de straat Revelsant door) op een DP (distributie punt) box ondergronds. In dit geval box nummer DB071 (voor de Focusflat). Vanaf die flat komen er ook 32 glasvezelkabels op. Zodat het totaal in dit geval op 46 aansluitingen komt. In de DP box worden de glasvezels aan een nieuwe 96v glasvezelkabel gekoppeld. Deze 96v glasvezelkabels (totaal zeven stuks) gaan via een buis van 7 x14 mm terug onder de straat door naar een Ap/Cp (POP) POP locatie. Mijn aansluiting is DP071 KA38. Zal binnenkort in het POP station aan de Skagerak die aansluitingen eens op het patchpanel opzoeken.

   
23-4-2015 Vandaag in een zonnige tuin weer geluisterd naar Radio 10 Gold via DAB+. Dit radiostation zendt uitsluitend via DAB+ (opvolger van FM) uit. Er wordt uitsluitend muziek uit de jaren zestig en zeventig gedraaid. En dat non stop en reclamevrij. Wel nieuws op het hele uur. Vijftig jaar na aankoop van mijn eerste transistorradio beluister ik weer de muziek die ik toen ook op mijn aloude transistor beluisterde.

   
26-4-2015 Het wordt steeds ingewikkelder. Sinds Ziggo en UPC zijn gefuseerd zijn alle abonnementen veranderd. Het basis pakket van Ziggo is nu 24 euro in plaats van 18 euro en je krijgt er dan een Horizon box bij. Ben benieuwd hoe lang ze nog die CI+ modules handhaven! En dan KPN. Als je daar uitsluitend internet plus bellen via de glasvezel wilt (dus zonder TV) krijg je maar een downloadsnelheid van 10 Mbit/s. Door de felle concurrentie heeft de klant zelf steeds minder keuze. Zelf wil ik Radio en TV van Ziggo houden (voor 18,25 per maand) en internet plus bellen via de glasvezel van XS4ALL.

   
28-4-2015 De vlag kan uit want:Gemeente en Provast beëindigen samenwerking voor ontwikkeling Emmeloord Centrum met gesloten beurzen. Dit geldt ook voor de Poldertoren. Negen jaar ellende eindelijk achter de rug!

   
4-5-2015 Afgelopen donderdagmiddag heb ik een aangetekende brief via Post.nl verstuurd. Via track and trace zag ik later dat de brief 1 mei, de volgende dag dus, bezorgd zou worden. Op zaterdag zag ik op dezelfde track and trace de mededeling staan: "Datum niet bekend. Tijdvak niet bekend". Toen ik daarna naar Post.nl belde, na minstens twintig minuten in de wachtstand te hebben gestaan, zei men dat een brief binnen vijf werkdagen wordt bezorgd. Als er over een week nog niets gebeurd is moet ik nog maar eens bellen. En ik me maar afvragen waarom het zo slecht met Post.nl gaat!

   
10-5-2015 Mijn dochter Esther is vandaag 29 jaar geworden.

   
11-5-2015 Vanmiddag geconstateerd dat het huis van Leen nu helemaal leeg gehaald is. Een vreemde aanblik. Leen kwam in augustus 2007 in Emmeloord wonen. Daarna ben ik vaak bij hem op visite geweest. Een leeg gevoel.

   
16-5-2015 Het verhaal gaat dat ZONL de Golfslag verkocht heeft aan Level One om er een Polen hotel van te maken. De buurt is daar fel op tegen.

   
20-5-2015 En er zullen tekenen zijn in de zon, en maan, en sterren, en op de aarde benauwdheid der volken met twijfelmoedigheid, als de zee en watergolven groot geluid zullen geven; En den mensen het hart zal bezwijken van vrees en verwachting der dingen, die het aardrijk zullen overkomen; want de krachten der hemelen zullen bewogen worden.

   
26-5-2015 Niets nieuws onder de zon. Ook in het paradijs werd de mens niet ouder door het eten van de vrucht van de boom des levens. De mens werd later uit het paradijs gezet. “Nu dan, dat hij zijn hand niet uitsteke, en neme ook van den boom des levens, en ete, en leve in eeuwigheid”. Genesis 3:22. Mijns inziens zorgde deze vrucht er voor dat de mens niet ouder werd.

   
31-5-2015 Bij de nieuwe proefnemingen in LHC van CERN zou men de meerdimensionale wereld kunnen zien. Gevallen engelen? De onzienlijke wereld? Kunnen de proefnemingen in LHC van BERN (over bouwstenen van de schepping) leiden tot een wereldwijde catastrofe die zijn weerga niet kent?

   
3-6-2015 Vandaag zijn diverse glasvezelkabels geblazen vanaf het midden van de afstand tussen het POP station in de Espelervaart en de Distributie Punten (DP) hier in de buurt. Dat betekent dat de verbindingen tussen de Distributie Punten nu klaar zijn. Wat rest zijn glasvezel lassen in het POP station, glasvezel lassen in de Distributie Punten en glasvezel lassen in de meterkasten.

   
8-6-2015 47 jaar geleden nam ik 't Haasje in Bant over.

   
9-6-2015 Een Dual DAB 4 DAB+ Radio bij Conrad.nl gekocht.

   
26-6-2015 Zojuist zag ik op Funda dat het huis van Leen (Pallasstraat 122) Te Koop is gezet voor € 119.000. Dat vind ik erg weinig voor een hoekhuis met garage waar door Leen veel onderhoud aan gepleegd is. Maar ik denk dat zijn kinderen, waar hij al tientallen jaren nooit meer iets van vernomen heeft, nu graag snel willen cashen met een afbetaald huis en daarom een zeer scherpe prijs hebben neergezet. Wederom een bewijs dat de wereld compleet gestoord in elkaar zit.

   
1-7-2015 Gaat Griekenland nu dezelfde kant uit als Argentinie in 2002? Toen werden banken en pinautomaten een jaar gesloten. Dus kwam er ruilhandel. Als Griekenland over een uur failliet gaat is dat het grootste faillissement ooit met ook de grootste schulden.Meer dan Argentinie in 2002.

   
8-7-2015 Enkele weken geleden is het huis van Leen ontruimd. Alle spullen boven werden zo uit het raam gekieperd. Werkelijk alles is de afval container in gegaan. Alle zorgvuldig door Leen verzamelde en gekochte zaken bleken voor anderen van nul en generlei waarde te zijn.

   
13-7-2015 Het lijkt wel of het bedrag, dat Griekenland vraagt, met het uur stijgt. Nu is het al € 93 miljard. Denkt men dat er ergens een geldboom staat?

   
20-7-2015 Inmiddels zijn in distributie (DP) punt 071 de individuele glasvezels naar de huizen aan de voedingskabel (met 96 glasvezels) gelast. Ik wacht nu op de huisaansluiting. In verband met de bouwvak vakantie zal dit pas op vrijdag 21 augustus geschieden.

   
21-7-2015 Met via VDSL2 een download snelheid van 79,95 Mbps en een upload van 20,28 Mbps vraag ik me af waarom ik nog een glasvezel aansluiting nodig heb.

   
24-7-2015 Gisteren de Suzuki Alto 2003 (103.000 km.) gekocht.

   
30-7-2015 Succesvol Windows 10 op een Windows 7 PC geïnstalleerd.

   
30-7-2015 De glasvezelmonteur plant binnenkort een afspraak in voor het installeren van uw glasvezelaansluitpunt.

   
5-8-2015 Vanmorgen naar XS4ALL gebeld. Zodra de glasvezel huisaansluiting klaar is (op 25 augustus) zal men mijn abonnement overzetten van VDSL2 naar glasvezel. Eerst wordt er een pakket met glasvezelmodem en FritzBox 7490 opgestuurd. Daarna komt een (gratis) monteur langs. Het is dan precies een jaar geleden (25 augustus 2014) dat wethouder Poppe op vragen over glasvezel van de PvvP antwoordde dat we op onze wenken worden bediend.

   
5-8-2015 Op 25 augustus wordt mijn binnenhuisaansluiting voor glasvezel gerealiseerd.

   
14-8-2015 Inmiddels is me duidelijk geworden dat het glasvezelmodem (NTU) en de Fritz.Box 7490 pas NA oplevering van de huisaansluiting van Reggefiber verzonden worden. Ook de activatiemoet dan pas plaatsvinden. Dat zou kunnen inhouden dat mijn glasvezelaansluiting pas weken na 25 augustus echt werkend zal zijn. Nou ja; een jaar gewacht. Kan dus ook nog wel een maand bij.

   
17-8-2015 Aan het uitzoeken hoe het komende Genexis glasvezelmodem een IP adres van 10.0.0.10 kan krijgen. Want alle apparatuur in mijn netwerk heeft een vast Ip adres; beginnend met 10.0.0.x. Zodra het glasvezelmodem opgestuurd is ga ik direct in het configuratiescherm kijken. Want het schijnt mogelijk te zijn. Daarna kijken of alle poorten open staan omdat k dat in de FritzBox 7490 wil regelen.

   
20-8-2015 Zojuist maar weer eens met XS4ALL gebeld. Volgens de medewerker wordt ik inderdaad volgende week dinsdagmorgen binnenshuis op het netwerk van Reggefiber aangesloten. Maar omdat er nog werkzaamheden te verrichten zijn is er pas een werkende aansluiting op 25 september. Daarom stuurt XS4ALL nog geen pakket met Fritz.Box 7490 en NTU op. Dat gebeurt pas veertien dagen voor 25 september. Dan zal ook een monteur me bellen voor de verdere binnenhuis aansluitingen. Dus al jaren gewacht; dan kan dit er ook nog wel bij.

   
21-8-2015 Ik ben het systeem van VLAN aan het bestuderen. Om via twee managed switches zowel internet als IPTV signaal vanaf Fritz.Box 7490 via één Cat6 kabel naar de eerste verdieping te brengen. Dat valt nog niet mee!

   
25-8-2015 Vanmorgen tussen half negen en negen hebben twee mensen van Reggefiber de glasvezel huisaansluiting gemaakt. Onder het huis door werd naar buiten een gat geboord waardoor de buiten liggende kabel naar binnen werd getrokken. Vervolgens kwam die in de meterkast uit. Een collega laste de binnenkomende glasvezels aan de glasvezels van de montageplaat. Vervolgens werd die in de meterkast aan de wand geschroefd. Hierna vonden er op beide vezels testen plaats naar het popstation. Dat was goed. Er kwamen twee afdekplaatjes op. Binnenkort verstuurt XS4ALL een glasvezelmodem en een Fritz.Box 7490. Op zaterdag 26 september komt een monteur dat aansluiten. Precies een jaar nadat mijn partij vragen over een glasvezelnetwerk stelde in de Raad ben ik nu dus ook eindelijk zelf aangesloten.

   
26-8-2015 Vanmorgen heeft TNT het XS4ALL glasvezel pakket bezorgd. Inhoudende het glasvezelmodem NTU en de Fritz.Box 7490. Morgen komt er een monteur om het NTU glasvezelmodem op de Reggefiber FTU bodemplaat te zetten.

   
27-8-2015 Dit is de eerste posting in deze weblog via de glasvezel, Vanmorgen heeft de Guidon monteur van XS4ALL het NT kastje op de FTU bodemplaat van Reggefiber gezet. Verder nog iets aan de FritzBox 7490 geregeld. Het meeste had ik zelf al ingevuld. Nu down 95 MB/s en up 105 MB/s. Eindelijk glasvezel! Jammer dat Leen dit niet meer mocht meemaken!

   
28-8-2015 Bij de glasvezelaansluiting heb ik van XS4ALL een nieuw IPv4 en IPv6 adres gekregen. Ik moest dat bij veel apparaten aanpassen. Dat is allemaal gebeurd. Na tien jaar heb ik het gateway adres 10.0.0.138 verlaten. Ik heb nu het gateway adres 10.0.0.10. Sta nog steeds te kijken dat zowel bedraad als draadloos hoge snelheden worden gehaald.

   
31-8-2015 Afgelopen zaterdag geprobeerd een plug aan een Cat6 netwerkkabel te zetten. Dat was voor mij de eerste keer en het lukte niet erg goed. Na wat vergeefse pogingen had ik toch een verbinding. Maar ik ga het deze week veranderen door aan beide einden van deze 25 meter kabel een netwerkstopcontact te plaatsen. Dan kan ik daarna de kabel netjes vastzetten aan de muur.

   
2-9-2015 Een nieuwe CAT6 kabel van beneden naar boven, alles netjes in kabelgootjes weg gewerkt en aan beide einden een netwerk wandcontactdoos. Beneden er een 8-poorts giga swich aan gehangen en boven een 16-poorts giga switch. En overal een download snelheid van rond de 95 MBit/s.

   
15-9-2015 Omdat de Apple TV in de huiskamer prima werkt voor NexFlix heb ik nu ook een Apple TV in de slaapkamer. Naast drie reeds bestaande DAB+ radio's heb ik nu ook een zakradio DAB+ Sangean DPR-36 gekocht. Prima ontvangst! Speciaal voor 6B Oost dat met 20 KW vanuit Lelystad uitzendt (regionaal publiek en commercieel). De DAB+ ontvangst 11C vanuit Hoogersmilde (landelijk commercieel) en 12C vanuit Lelystad (landelijk publiek) is wat minder.

   
17-9-2015 Eerst op een PC en twee laptops Windows 10 gezet. Gisteravond op een iPhone en drie iPads iOS9 gezet. Nu alles weer up to date.

   
26-9-2015 Het lijkt wel of alles op instorten staat: Dixons, VW, Prorail, Politie, UWV, Zorg, Fifa, Polen-Rusland, vluchtelingen, Abn/Amro, Er breken barre tijden aan.

   
2-10-2015 Op het Pieperfestival kocht ik voor € 2 een lot. 's Avonds hoorde ik dat ik een ballonvaart had gewonnen. Omdat het weer niet meezat was het verplaatst naar afgelopen woensdagavond. Maar niet boven de polder maar boven Zwolle. We gingen met een busje (vier vrouwen en ik) naar Zwolle Achter het Provinciehuis werd de ballon opgeblazen. Ik zag dat het maar een klein mandje was. We gingen met vijf personen er in; evenals de "bediener". Met veel schommelingen gingen we de lucht in. Ik had geen last van hoogtevrees. Zowel met de iPhone5S als met mijn fototoestel maakte ik foto's en filmpjes die ik ook op Twitter en Facebook zette. Na een uur landden we in een weiland achter Elburg. Het was een harde landing waarbij de mand omviel., de vier vrouwen over me heen tuimelden en ik met mijn tanden tegen de mand sloeg. We kropen de mand uit. Daarna kregen we nog champagne. Met het busje, dat ons na was gereden, gingen we terug naar Emmeloord. Het was weer een bijzondere gebeurtenis!

   
10-10-2015 Vandaag op de iMac succesvol twee nieuwe besturingsprogramma's gezet: Le Capitan iOS X 10.11 en Windows 10 Pro.

   
22-10-2015 Dinsdag de Samsung Smart TV UE40H6500 gekocht. Geschikt voor kabel en satelliet ontvangst. Ziggo on demand (via Common Interface + module 1.3) . Smart TV met ondermeer Netflix, films bekijken via NAS.

   
26-10-2015 De Smart TV UE40H6500 werkt uitstekend; zelfs met ontvangst van drie Astra satellieten (19,2, 23,5, 28,2 graden). De bijgekochte Samsung Bluray speler DB H6500 geeft met deze combinatie een perfect plaatje.

   
27-10-2015 Mijn nieuwe TV heeft negen signaal bronnen: intern kabel, satelliet, Ziggo uitzending gemist en Netflix. Extern bluray, dvd, Dreambox, kabeldecoder en NAS.

   
2-11-2015 At the top of the Roman Catholic hierarchy is the Pope, said to be the successor of the Apostle Peter. The entire framework of Roman Catholicism is based on the claim that Peter was Rome’s first bishop. Scriptures show an equality among members of the Church. Christ, not the Pope, “is the head of the Church,” Ephesians 5:23. Religious hierarchies are not godly, and condemned by Christ, Mark 10:35-43. We are not to use the flattering title “father” (the word Pope means father), Rabbi, or Master, because we are all brethren, Matthew 23:4-10. The scripture says that Christ, not Peter, is the Rock upon which the Church is to be built, Matthew 16:18. Peter himself declared that Christ was the foundation rock, I Peter 2:4-8. The Church was built on Christ, Acts 4:11-12; I Corinthians 3:11. Not until the time of Calixtus, who was Bishop of Rome from A.D. 218-223, was Matthew 16:18 used in an attempt to prove the Church was built upon Peter. Peter was not a Pope! He was married, Matthew 8:14; I Corinthians 9:5. (04/04/05).

   
3-11-2015 Deze week heb ik het boek “En God beschikte een worm”, samen gesteld door Cees Dekker, uitgelezen. In dit boek komen natuurwetenschappers van naam en faam hun meningen vertellen over de evolutie theorie; en de achtergronden die geleid hebben tot deze theorie. Het is wonderbaarlijk te ontdekken dat in de begintijd van publicatie door Darwin de meeste theologen het met hem eens waren; en de meeste wetenschappers niet. Verder wordt het duidelijk dat Darwin jaren lang heeft gewacht op de publicatie. Darwin verklaart dat uitstel door erop te wijzen dat de theorie niet 'af' is. Dat hij ze tenslotte toch publiceert is het gevolg van het feit dat zijn collega Alfred Russel Wallace tot dezelfde bevindingen is gekomen. Darwin leidde uit zijn onderzoeken af dat soorten veranderlijk zijn. Hij vormde de hypothese dat alle levende organismen zich hebben ontwikkeld uit één oervorm. De natuurwetenschappers die in het boek van Cees Dekker aan het woord komen zetten grote vraagtekens bij deze theorie. Volgens hen hebben de laatste onderzoekingen op hun gebied inmiddels aangetoond dat veel zaken van de evolutie theorie gewoon niet kloppen. En dat is toch de taak van de wetenschap; het blijven zoeken naar de waarheid. (22/03/06)

   
4-11-2015 Luxemburg heeft de sluiting van radiostations die zich in de gemeente Marnach bevestigd. De uitschakeling is gepland voor 31 december. Deze sluiting is een reactie op klachten van bewoners die bezorgd waren voor de jaren van mogelijke overlast door magnetische golven.

   
4-11-2015 Het is altijd weer wonderbaarlijk te lezen hoe mensen kunnen reageren op de scheppingsdagen. Die zouden in Genesis staan. Maar dat staat er helemaal niet! En ik geloof uitsluitend wat er werkelijk staat. Er staat “In den beginne schiep God de hemelen en de aarde". Punt. Daarna wordt er niets meer geschapen. Vervolgens: "En de aarde werd woestheid en ledigheid; en duisternis wegens het verschijnen van de afgrond/wateren". Dit lijkt op een vernietiging van de bestaande aarde; (waarna uitsluitend fossiele resten overbleven ). Op de zes veel genoemde dagen (het was avond geweest; het was morgen geweest; dus duidelijk 24 uur per dag) werden alle dingen GEMAAKT ("herschepping"). Zelfs Adam werd gemaakt / geformeerd ; uit het stof der aarde. Die zes dagen kunnen trouwens miljoenen jaren na de ("eerste") schepping van de aarde liggen. Dus al degenen die de scheppingsdagen aanvallen hebben gelijk; er zijn GEEN scheppingsdagen! (27/03/06).

   
5-11-2015 Zojuist op National Geographic Channel naar een twee uur durende documentaire over “Het evangelie van Judas” gekeken. Naast dat er vele, volgens mij niet ter zake doende, onderwerpen werden genoemd kwam ook de leer der gnostiek ter sprake. Deze leer verwerp ik uitdrukkelijk; de mens is niet goddelijk; nog niet voor 1 procent! Al zouden we dat blijkbaar wel graag willen. Wat ik wel boeiend vond was de rol van Judas. Al tientallen jaren denk ik na over de leer der predestinatie (de goddelijke voorbeschikking van de mens). Staat alles al vast? Moest Judas doen wat hij moest doen? Moest hij Jezus verraden met een kus? En zo ja; mag men hem dat dan kwalijk nemen? Als alles van te voren al vaststond; dan moest het gebeuren! En dat brengt me bij de vragen: Hoeveel ruimte heeft de mens eigenlijk? Hoeveel vrije wil heeft hij? Als alles van te voren al vaststaat, inclusief zijn dood, wat kan een mens er zelf dan nog aan doen? Welke keuzes heeft hij dan nog in het leven? (10/04/06).

   
6-11-2015 Vandaag is het de veertiende Nisan; het Joodse Pascha. Al eeuwenlang wordt door de kerk geleerd dat Jezus op vrijdagmiddag werd gekruisigd en op zondagmorgen opstond. Maar dat is in strijd met de tekst: “Want gelijk Jonas drie dagen en drie nachten was in de buik van het zeemonster, alzo zal de Zoon des mensen drie dagen en drie nachten wezen in het hart der aarde”. (Matth. 12: 39-40). Nergens staat echter dat Jezus op zondagmorgen opstond. Wat klopt er niet? De Joden hielden in sommige weken twee maal de sabbat. In de Griekse tekst staat dan ook duidelijk: “Na de sabatten” (Mattheus 28:1). De veertiende Nisan was dat jaar waarschijnlijk op een woensdag (net zoals nu). Des avonds begon de (grote) sabbat; de (wekelijkse) sabbat begon op vrijdagavond. Jezus is volgens mij op woensdagmiddag (het negende uur) gestorven; tegen zonsondergang in het graf gelegd; en op zaterdagavond tegen zonsondergang opgestaan. Dat zijn drie dagen en drie nachten. Het was een opstanding op de sabbat! Zondagmorgen was het graf al leeg. (12/04/06).

   
7-11-2015 Wederom een boek van Cees Dekker cs uitgelezen: “Schitterend ongeluk of sporen van ontwerp”. Ik vond het een pittig en indrukwekkend boek waarbij ik vaak elk hoofdstuk goed op me in moest laten werken. En kan me daarom volledig vinden in de omschrijving door Wim Kayzer, programmamaker van de VPRO: “Elke rechtgeaarde Darwinist zou dit boek moeten lezen. Hij zal bij de ene bijdrage geërgerd vloeken om zich, bij een volgende bijdrage, drie maal achter zijn oren krabben. Dit boek nodigt voortdurend uit tot tegenspraak. Het irriteert en fascineert. De fascinatie wint het intussen gemakkelijk van de irritatie. En de vragen winnen het van de antwoorden. Wie zijn (voor) oordelen wil testen, over de mens zowel als het heelal, over God zowel als het toeval, hij leze dit boek”. Hier heb ik niets aan toe te voegen.(20/04/06).

   
9-11-2015 Na de herschepping van de aarde (genesis 1: 2: “En de aarde werd woestheid en ledigheid”) bleef de aarde zondig. Adam is geformeerd (gemaakt) uit het stof der aarde en was dus vanaf zijn eerste dag al zondig; en dus ook sterfelijk. Eva is gemaakt uit Adam; en was dus ook sterfelijk. Zij konden onsterfelijk worden door te blijven eten van de boom des levens. Nadat ze hadden gegeten van de boom des kennis van goed en kwaad werd hen de toegang tot de boom des levens ontzegd. Daardoor werden ze weer sterfelijk. En ook daardoor moesten ze nakomelingen krijgen; anders zou het mensenras uitsterven. De zonde (de dood) gaat via Adam naar alle mensen. Deze stof (de dood) zit in het bloed en het lichaam van de man. Daarom zijn ook alle pasgeboren baby’s zondig (sterfelijk). Jezus was niet zondig (en dus niet sterfelijk) omdat God zijn Vader was. En hij was tegelijkertijd honderd procent Joods vanwege zijn Joodse moeder. (01/05/06).

   
10-11-2015 De Duitse paus Benedictus de zestiende heeft vandaag de vernietigingskampen Auschwitz en Birkenau (in Polen) bezocht. Het is me een raadsel wat hij daar moest. Paus Pius de twaalfde heeft, als "plaatsbekleder van Christus op aarde", niets voor de Joden gedaan. Hij had zelfs een verdrag met Hitler gesloten. En na de Tweede wereldoorlog heeft het Vaticaan altijd geweigerd de staat Israël te erkennen. (28/05/06)

   
11-11-2015 Deze tekst heb ik afgelopen week in het gastenboek van de EO gezet: “Ooit (in 1970?) werden mijn ouders lid van de EO. Ik moest er toen niets van hebben. Maar vanaf 1978 ging ik zelf kijken en werd toen lid. Waarom? Om de goede berichtgeving (zoals Tijdsein), om de goede documentaires (Hoe zouden wij dan leven?), om de goede Bijbelstudies (Henk Binnendijk), enz. Tegenwoordig zie ik daar amper nog iets van terug. Daarom beperk ik me tot twee programma's: Nederland zingt en Het elfde uur. Maar ook bij deze programma's heb ik mijn bedenkingen. Ik zie niets in het geflirt van Andries Knevel met de Katholieke kerk; en Arie van der Veer is volgens mij teveel bezig met aanschouwelijk onderwijs”. (28/05/06).

   
12-11-2015 Zoals het er nu voorstaat staan begin 2016 in de Lange Nering minstens 13 winkels leeg.

   
12-11-2015 Als men tegen mij zegt dat geloof iets heel anders is dan wetenschap, dat geloven eigenlijk niet wetenschappelijk is, moet ik altijd aan de volgende tekst denken: “Het geloof nu is een vaste grond der dingen, die men hoopt, en een bewijs der zaken, die men niet ziet”. Hebreën 11:1. (29/05/06).

   
13-11-2015 06-06-06: "En het Beest maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken van het Beest, of het getal van zijn naam heeft. Wie verstand heeft, berekene het getal van het Beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is 666". (Openbaring 13: 16-17) (06/06/06).

   
16-11-2015 De docu “Loose Change 2 nd Edition » bekeken. Is het waar ? Is het niet waar? In ieder geval is de werkelijkheid absurder dan de fantasie. En rond 1776 werd dit al geschreven: “Te allen tijde zijn wij in de positie om zonder meer nieuwe onlusten te stichten of de oude orde te herstellen. Onverzoenlijk zullen we de relaties tussen alle landen vergiftigen. Door afgunst en haat, oorlog en strijd, zelfs door honger, gebrek en epidemieën, zullen wij zo alle volkeren op de knieën dwingen, dat hun enige uitweg volledige onderwerping aan onze heerschappij is. Wij zullen niet halt maken voor omkoperij, verraad en bedrog wanneer die moeten dienen om onze plannen te verwezenlijken.” (06/07/06).

   
17-11-2015 “En Sara zag den zoon van Hagar, de Egyptische, dien zij Abraham gebaard had, spottende. En zij zeide tot Abraham: Drijf deze dienstmaagd en haar zoon uit; want de zoon dezer dienstmaagd zal met mijn zoon, met Izak, niet erven. En dit woord was zeer kwaad in Abrahams ogen, ter oorzake van zijn zoon. Maar God zeide tot Abraham: Laat het niet kwaad zijn in uw ogen, over den jongen, en over uw dienstmaagd; al wat Sara tot u zal zeggen, hoor naar haar stem; want in Izak zal uw zaad genoemd worden. Doch Ik zal ook den zoon dezer dienstmaagd tot een volk stellen, omdat hij uw zaad is.Toen stond Abraham des morgens vroeg op, en nam brood, en een fles water, en gaf ze aan Hagar, die leggende op haar schouder; ook gaf hij haar het kind, en zond haar weg. En zij ging voort, en dwaalde in de woestijn Ber-seba”. Bron: Genesis. Zie hier de oorzaak van de verbittering tussen de Joden en de Arabieren. Het zijn half-broers. Ze hebben beiden Abraham als aartsvader. (17/07/06).

   
18-11-2015 Gij nu, mensenkind! neem u een hout, en schrijf daarop: Voor Juda, en voor de kinderen Israëls, zijn metgezellen; en neem een ander hout, en schrijf daarop: Voor Jozef, het hout van Efraïm, en van het ganse huis Israëls, zijn metgezellen. Doe gij ze dan naderen, het een tot het ander tot een enig hout; en zij zullen tot een worden in uw hand. Bron: Ezechiël. (19/07/06).

   
19-11-2015 “In het negende jaar van Hosea, nam de koning van Assyrië Samaria in, en voerde Israël weg in Assyrië, en deed ze wonen in Halah, en in Habor, aan de rivier Gozan, en in de steden der Meden….Alzo werd Israël weggevoerd uit zijn land naar Assyrië, tot op dezen dag…Er bleef niets over, behalve de stam van Juda alleen”. Bron: 2 Koningen 17. (721 v. Chr.). (20/07/06).

   
20-11-2015 “In die dagen zal het huis van Juda (de twee stammen: de Joden) naar het huis van Israël (de verloren tien stammen: de Europese volkeren aan de verre kustlanden) gaan en zij zullen tesamen uit het Noorderland (Europa) komen naar het land dat Ik aan uw vaderen ten erfdeel gegeven heb”. Bron: Jeremia 3:18. (21/07/06).

   
22-11-2015 "Zie, Ik haal de Israëlieten weg uit de volken naar wier gebied zij gegaan zijn; Ik zal hen van alle kanten bijeenverzamelen en hen naar hun land brengen. En Ik zal hen tot één volk maken in het land op de bergen Israëls en één koning zal over hen allen koning zijn; niet langer zullen zij twee volken zijn en niet langer verdeeld in twee koninkrijken". Bron: Ezechiël 37:21. (22/07/06).

   
23-11-2015 “Maar ook zij, indien zij in het ongeloof niet blijven, zullen ingeënt worden; want God is machtig om dezelve weder in te enten. Want indien gij afgehouwen zijt uit den olijfboom, die van nature wild was, en tegen nature in den goeden olijfboom ingeënt; hoeveel te meer zullen deze, die natuurlijke takken zijn, in hun eigen olijfboom geënt worden? Want ik wil niet, broeders, dat u deze verborgenheid onbekend zij (opdat gij niet wijs zijt, bij uzelven), dat de verharding voor een deel over Israël gekomen is, totdat de volheid der heidenen zal ingegaan zijn. En alzo zal geheel Israël zalig worden”. Bron: Brief van Paulus aan de Romeinen (11). (23/07/06).

   
24-11-2015 Uit mijn weblog van 29 maart jl.: De verkiezingen in Israël zijn weer achter de rug. De nieuwe partij Voorwaarts (Ehud Olmert) heeft 28 zetels behaald. Eigenlijk is het heel vreemd. In de staat Israël wonen uitsluitend Joden die afstammelingen van Juda en Benjamin zijn. Maar dat was vroeger nu juist geen Israël. Dat was de staat met de afstammelingen van de overige tien zonen van Jacob. En dat zijn nu juist geen Joden. Later werden ze de verloren stammen van Israël genoemd. En ze zouden vertrekken naar de verre kustlanden. Hierbij kunnen we ondermeer denken aan Denemarken (Dan) en Nederland (Zebulon). Deze lijn doortrekkende kunnen we tot de conclusie komen dat de nakomelingen van Juda (Jood) in het Midden Oosten wonen; en de afstammelingen van het oorspronkelijke Israël in de kustlanden van Europa. (24/07/06).

   
25-11-2015 Vandaag heb ik drie maand een glasvezelaansluiting. Jarenlang heb ik er op gehoopt. Afgelopen jaar heb ik alle werkzaamheden gevolgd. En nu vind ik het al weer heel normaal.

   
25-11-2015 Je hoort overal dat de kerken leeglopen. Maar is dat ook werkelijk zo? Heeft men dat inderdaad zelf geconstateerd of praat men anderen klakkeloos na? Wat zijn de feiten? De kerken waar geheel zuiver uit de Schrift wordt gepredikt zitten elke zondag stampvol. Als Annelies en ik hier in Emmeloord naar de Geref. kerk vrijgemaakt, de Ned. Geref. kerk of de Chr. Geref. kerk gaan zit het altijd stampvol. Niets te zien van leegloop van de kerken; ook niet in goede economische tijden. Het zou goed zijn dat de kritiekloze napraters eens zelf deze diensten gaan bezoeken; dan krijgen ze vanzelf meer inzicht in zichzelf. (06/09/06).

   
26-11-2015 Kerken moeten helemaal niet met hun tijd mee gaan. Kerken moeten het Woord verkondigen. Aan de vrucht herkent men de boom. “Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing”. Dit is van alle tijden. Hier is geen moderne kerk voor nodig. Hier is trouwens helemaal geen kerkgebouw voor nodig. Het gaat om zelfkennis. “Wie zichzelf kent oordeelt niemand”. (07/09/06)

   
27-11-2015 Matteüs gaat zelfs nog verder: “ Want Ik ben gekomen om tweedracht te brengen tussen een man en zijn vader en tussen een dochter en haar moeder en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder; en iemands huisgenoten zullen zijn vijanden zijn. Wie vader of moeder liefheeft boven Mij, is Mij niet waardig; en wie zijn kruis niet opneemt en achter Mij gaat, is Mij niet waardig. Wie zijn leven vindt, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest om Mijnentwil, zal het vinden”. (19/09/06).

   
28-11-2015 Uit “Het domein van de slang” van Willem Ouweneel: “We kunnen rustig stellen dat alle methoden waardoor mensen in extase, d.i. in de volle zin buiten zichzelf gebracht worden, waardoor zij in deze staat geen controle meer over zichzelf kunnen uitoefenen, uit den boze zijn”. (03/10/06).

   
29-11-2015 Sinds vele jaren ben ik een bewonderaar van de schrijver C.S. Lewis. Ik kende zijn vroegere werk “Brieven uit de hel” maar heb daarna ook de boeken “Verdriet, dood en geloof”, “Met reden geloven”, “Het probleem van het lijden” en “C.S. Lewis is honderd jaar” gekocht. Ik bewonder deze man net zoals ik ds. Richard Wurmbrand zeer bewonder. Deze, reeds overleden, personen hebben me beiden erg geboeid en me sterk aan het denken gezet over wat geloven nu werkelijk inhoudt.. (03/10/06).

   
29-11-2015 Mijn lieve vrouw Annelies is vandaag 62 jaar geworden.

   
30-11-2015 “Maar thans zijn wij van de wet ontslagen, dood voor haar, die ons gevangen hield, zodat wij dienen in de nieuwe staat des Geestes en niet in de oude staat der letter”. (Romeinen 7:6). (09/10/06)

   
1-12-2015 “Wij kunnen in de werkelijkheid steeds meer waarnemen, maar begrijpen er steeds minder van. Toch kunnen vakwetenschappers zo gebiologeerd zijn door hun eigen discipline dat ze veel, zo niet alles daartoe willen herleiden, geen rekening houdend met de grenzen van de eigen of een andere discipline”. Prof. Dr. Ir. J.H. van Bemmel; hoogleraar aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. (11/10/06).

   
2-12-2015 Zes jaar geleden plaatste “De Noordoostpolder” de volgende ingezonden brief van me: Als men toch met bijbelteksten gaat rondstrooien betreffende het prostitutiebeleid in Noordoostpolder dan weet ik er ook nog wel eentje: “Voorwaar, Ik zeg U, de tollenaars en de hoeren gaan U voor in het Koninkrijk Gods”. Matteüs 21: 31B. (04/11/06).

   
3-12-2015 Veel gelovigen zijn van mening dat God over de dood beschikt. Zij gebruiken dan ook bij het overlijden of een dodelijk ongeval de woorden: “Het was de wil van God. Zijn wegen zijn ondoorgrondelijk”. Dit nu is een hele grote vergissing. God, die zuiver liefde is, kan de dood niet willen. En al helemaal niet de zes miljoen doden in Auschwitz. Het staat dan ook niet in de Bijbel. Er staat eigenlijk niets over de wil van God; laat staan dat de dood de wil van God is. Er staat uitsluitend dat Hij er weet van heeft; dat Hij weet dat het gaat gebeuren (Job. 14:5). Maar Hij heeft er niet de hand in; dat heeft de (zondige) mens zelf. (11/02/07).

   
4-12-2015 Bij veel christenen heb ik wel eens het gevoel: “Als het nu allemaal eens niet waar blijkt te zijn, verandert dat dan iets aan jullie leven?”. Of draait hun wereld dan gewoon door? Net zoals in de Domineesdochter van George Orwell. Veel christenen hebben het gevoel dat ze altijd maar bezig moeten zijn voor de Heer. Allerlei zaken worden erbij gehaald, en men is daar druk, druk, druk mee. Allemaal voor de Heer. Zegt men. Als je er echter wat vraagtekens bij zet blijkt men vaak erg geïrriteerd. Kritiek op het werk voor de Heer? Maar dat is helemaal niet zo! Veel van het werk, dat men zegt voor de Heer te doen, is uitsluitend voor eigen persoonlijke bevrediging. Kijk ons eens goed bezig zijn! Het is te wensen dat men veel van deze acties vermindert, of zelfs stopt, en dat men de Bijbel beter gaat bestuderen. (03/04/07).

   
4-12-2015 Vandaag woon ik al 41 jaar in mijn eerste (starters) koopwoning. Als dat niet duurzaam en generatiebestendig is weet ik het ook niet meer.

   
5-12-2015 “Want gelijk Jona drie dagen en drie nachten in de buik van een grote vis was, zo zal de Zoon des mensen in het hart der aarde zijn; drie dagen en drie nachten” Mattheüs 12: 40. Drie maal 24 uur is volgens mij 72 uur. Dus wat klopt er niet? In ieder geval was de opstanding niet op zondag (morgen). Na veel bestudering van alle Bijbel teksten hierover kan ik dat nog steeds niet vinden. ((07/04/07).

   
6-12-2015 “God in Nederland”; een nieuw boek. Het kon beter heten: “De kerk in Nederland”. Alsof God zich moet bewijzen in Nederland. In “Kruispunt” werd er gedebatteerd over dit boek. Het ging daarbij over woorden als “spiritualiteit”, “scharnierpunten”, “mystieke ervaringen”, “normen en waarden”. Alsof dat iets met geloven te maken zou hebben. Wij zijn allen zondaars die gered moeten worden. Daar gaat het om; de rest is bijzaak. (16/04/07)

   
7-12-2015 Dat was dan weer een boeiende Tegenlicht uitzending; nu geheel over Iran. Het is fascinerend te zien dat volgens hen Amerika, Engeland en Israël de vijanden van Iran zijn. En deze vijanden zijn toevallig wel de twaalf stammen van Israël; de twaalf zonen van Jacob. Het is de aloude (half) broeder strijd tussen de nakomelingen van Abraham en Hagar (Ismaël) ; en de nakomelingen van Abraham en Sarah (Izak). (16/04/07).

   
8-12-2015 Er worden veel zaken als vanzelfsprekend aangenomen terwijl ze helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. We denken dat we recht hebben op een goed gevulde boodschappenkar terwijl er maandelijks 30.000 kinderen sterven van de honger. We denken dat we recht hebben op energie terwijl de fossiele brandstoffen alarmerend snel op raken. We denken dat we recht hebben op democratie terwijl de meeste landen in de wereld geen democratie kennen. We denken dat we recht hebben op communicatie (telefoon/internet) terwijl de helft van de wereld geeneens telefoon heeft. We denken dat we recht hebben op goedkope kleren terwijl die aan de andere kant van de wereld in mensonterende omstandigheden worden gemaakt. “En de eerste engel goot zijn fiool uit op de aarde; en er werd een kwaad en boos gezwel aan de mensen, die het merkteken van het beest hadden, en die zijn beeld aanbaden. En de tweede engel goot zijn fiool uit in de zee, en zij werd bloed als van een dode; en alle levende ziel is gestorven in de zee. En de derde engel goot zijn fiool uit in de rivieren en in de fonteinen der wateren; en de wateren werden bloed. En de vierde engel goot zijn fiool uit op de zon; en haar is macht gegeven de mensen te verhitten door vuur. En de vijfde engel goot zijn fiool uit op den troon van het beest; en zijn rijk is verduisterd geworden; en zij kauwden hun tongen van pijn. En de zesde engel goot zijn fiool uit op de grote rivier, den Eufraat; en zijn water is uitgedroogd, opdat bereid zou worden de weg der koningen, die van den opgang der zon komen zullen. En de zevende engel goot zijn fiool uit in de lucht; en er kwam een grote stem uit de tempel des hemels, van den troon, zeggende: Het is geschied! En er geschiedden stemmen, en donderslagen, en bliksemen; en er geschiedde een grote aardbeving, hoedanige niet is geschied van dat de mensen op de aarde geweest zijn, namelijk een zodanige aardbeving en zo groot”. Openbaring 16. NB: Fiool = flesje. (20/04/07).

   
9-12-2015 Deze maand bestaat de EO 40 jaar. Henk Binnendijk, die vroeger op de EO goede Bijbelstudies gaf, zegt nu daarover: “God heeft de EO bedacht”. Nou nou, Henk; nu kan ie wel weer. De EO is opgericht door twee personen (o.a. J. Kits) die vonden dat de NCRV steeds minder verkondigende programma’s had. En in die tijd heb ik zulke uitspraken absoluut niet gehoord. Ze kunnen dan ook niet; ze tonen een hoogmoed die niet bij de EO zou moeten passen. De EO is blijkbaar blij dat ze nu een zeer gewaardeerde omroep is geworden. Maar dat is nooit de opzet geweest! Vroeger waren ze een steen des aanstoots voor veel kijkers. Omdat ze programma’s met Bijbelse inhoud brachten. Dan kun je oppositie verwachten. Het is een teken aan de wand dat ze nu blijkbaar voor iedereen acceptabel zijn geworden. Ik ben blij dat ik geen lid meer ben! (22/04/07).

   
10-12-2015 “De huidige mens is zo’n zesduizend jaar oud. Hij is gemaakt vanuit het stof (klei) der aarde. Voordat de huidige mens op deze aarde verscheen waren er al andere, grotere, mensen geweest. Het was ook de tijd van de mammoeten en de dinosaurussen. Zo’n tienduizend jaar geleden werden de piramides gebouwd. Niet door de farao’s en ze dienden ook niet als graftombes. Nee; ze werden gebouwd om het sterrenbeeld weer te geven. Na de vernietiging van de toenmalige aarde (“werd woest en ledig”) verschenen er nieuwe (huidige) mensen. De gematerialiseerde gevallen engelen hadden toen gemeenschap met de dochters van de nieuwe mensheid. Daaruit ontstonden de reuzen”. Genesis 6:4. Aldus Annelies en Dick. (23/04/07).

   
11-12-2015 Veel mensen denken dat vanaf november 1947 de nakomelingen van Jacob (Israël) weer allemaal in de staat Israël zijn gaan wonen. Maar dat is niet zo. Niet alleen dat de meeste Joden nog steeds in Amerika wonen; de Joden zijn ook slechts maar een gedeelte van het oorspronkelijke Israël. Alleen de nakomelingen van Juda ( met Benjamin en Levi) zijn Joden. Voor die tijd bestonden geen Joden. Mozes was geen Jood; hij was een Leviet. Abraham was geen Jood, Izak en Jacob niet, evenmin als Adam of Noach. De overige (verloren) Tien Stammen van Israël zijn ook geen Joden. Zij zijn in de jaren 721 – 718 v. Chr. uit eigen land verdreven en in ballingschap naar Assyrië gevoerd. Uit het zicht verdwenen? In ieder geval zijn de Tien Stammen (nog) niet naar Israël terug gekeerd. (26/04/07).

   
12-12-2015 Lucifer had als intelligentste en schoonste engel de heerschappij over de aarde. Na zijn opstand tegen God (met een derde deel der engelen) werd hij Satan (tegenstrever) genoemd. “Onberispelijk waart gij in uw wandel. Vanaf de dag dat gij geschapen werd, totdat er onrecht in u werd gevonden “. Ezechiël :28:15. Daarna werd de aarde door water compleet verwoest; woestheid en ledigheid. Een herschepping volgde. Toen Eva, en daarna ook Adam, toch van de vrucht van de boom der kennis van goed en kwaad at trad de dood in. “Want ten dage, als gij daarvan eet, zult gij den dood sterven”. Daarvoor was er geen dood; niet voor de mens; niet voor het dier. Vanaf dat punt in de tijd heeft het vierduizend jaar geduurd voordat Jezus op aarde verscheen. Hij openbaarde ons de werkelijke bedoeling van het mens zijn. Dat is een terugkeer van de situatie van voor de zondeval; Wandelen met God. In ons geloof zijn we dan ook een nieuwe schepping; dat is de oorspronkelijke situatie. Daarom sterft de oude mens en krijgt direct al een nieuw leven. Maar hij verblijft nog steeds op aarde; eigendom van Satan en zijn volgelingen. De aarde is nog steeds bezet gebied. Dat heeft zelfs Jezus niet betwist. Maar het is wel een beperkte tijd! (07/05/07)

   
13-12-2015 Door het vertrek van de VN uit de Sinaï en door de troepensamentrekkingen langs de grenzen met Syrië, Jordanië en Libanon voelt Israël zich zeer bedreigd. Daarom besluit het in de vroege ochtend van 5 juni 1967 de aanval te openen op zijn buurlanden; de zogeheten Zesdaagse Oorlog. Op de historische dag 7 juni 1967 krijgen de Joden Oost-Jeruzalem weer in bezit; inclusief de resten van de Tweede Tempel en de Klaagmuur. Dat is geen bezetting; nee, dat komt hen rechtens toe; het is hen in 70 door Titus afgepakt en verwoest; zo'n 1900 jaar daarvoor. Op 7 juni 2007 is het precies veertig jaar geleden; een generatie. Ik geloof dat er rond deze datum veel bijzondere dingen gaan gebeuren. Misschien wordt nu de Omar Moskee wel verwoest. Om de Joodse Tempel te herbouwen. Het begin van Armageddon? (10/05/07).

   
14-12-2015 Vaak wordt gedacht dat Noach maar een bootje bouwde. Een bootje? De afmetingen van de ark waren: 180 meter lang, 30 meter breed en 18 meter hoog. Er waren drie verdiepingen. De verhouding tussen de afmetingen maakte de zaak erg stabiel; dat wordt nog steeds bij grote zeeschepen toegepast. De ark moest ook wel zo groot zijn want van alle dieren moest er een paar in plaatsnemen; van het reine vee en de vogels zelfs zeven mannetjes en zeven vrouwtjes. De met goferhout gebouwde ark, met pek ingesmeerd, moest heel stevig zijn want gedurende 40 dagen en 40 nachten zouden de fonteinen van de afgrond en de sluizen des hemels worden geopend. Het water zou zeven meter boven de hoogste berg komen te staan; gedurende 150 dagen. Hierna is het water gaan zakken. Maar het is nooit helemaal verdwenen. Tweederde van de wereld bestaat nog steeds uit water. En als alle bergen in zee zouden verdwijnen zou de aarde opnieuw geheel met water worden bedekt. (12/05/07).

   
15-12-2015 In de Bijbel wordt vaker over meerdere dimensies gesproken dan veel mensen weten. Bij de opstanding van Jezus denkt men dat een engel eerst de zware ronde steen moest verplaatsen. Maar dat is niet zo: Jezus was al opgestaan. Vanwege een hogere dimensie was Hij niet gebonden aan tijd en ruimte. Daarom ook kon Hij ineens in de zaal met discipelen verschijnen terwijl de deuren waren gesloten. Daarom ook kon Hij ineens verdwijnen bij de Emmaüs gangers. Het opstandingslichaam van Jezus is niet te vergelijken met ons huidige lichaam. Want de mensen herkenden Hem niet aan Zijn uiterlijk; ze herkenden Hem uitsluitend door Zijn manier van handelen. Zo zal later ons lichaam er ook uit komen te zien. “Geworteld en gegrond in de liefde zult gij dan, samen met alle heiligen, in staat zijn te vatten, hoe groot de breedte en lengte en hoogte en diepte is”, Efeziërs 3:18. (14/05/07).

   
16-12-2015 Op Pinksteren werd de Heilige Geest uitgestort. Daardoor konden 120 mensen dusdanige talen spreken dat iedereen het kon verstaan. Vele eeuwen heeft de kerk de leer van de drie-éénheid geleerd. De Vader, de Zoon en de Heilige Geest zijn één . Maar dat is niet Bijbels. Johannes 17:21 “Opdat zij allen één zijn, gelijkerwijs Gij, Vader, in Mij, en Ik in U, dat ook zij in Ons één zijn; opdat de wereld gelove, dat Gij Mij gezonden hebt”. De Heilige Geest kon pas op aarde komen nadat Jezus ten hemel was gevaren (Joh. 7:39). En bij de wederkomst van Jezus (op dezelfde manier) zal de Heilige Geest eerst weer verdwenen moeten zijn van de aarde. Jezus en de Heilige Geest zijn namelijk dezelfde persoon. Ze kunnen niet beiden tegelijk aanwezig zijn. De Heilige Geest verwekte Jezus bij de draagmoeder Maria zodat Hij als mens geboren kon worden. De Heilige Geest wekte Jezus op na Zijn dood zodat Hij (als Christus) een verheerlijkt lichaam kreeg. Dat was in een andere gedaante. Pas na Zijn hemelvaart kon Hij terugkomen als Trooster. (27/05/07).

   
17-12-2015 De mis komt uit Babel. Rechtvaardiging uit werken komt uit BabeL Kastijding, de feesten, het heilig oliesel, het vagevuur, de aflaat, kleding, leer en discipline, processies met beelden, reliekaanbidding, kronen, stralenkrans, fakkels, wierook en kaarsen, de rozenkrans, het heilig hart, het celibaat, absolutie, heilig water, beelden en afgodendienst, de moedermaagd met het kind, enz. Dit alles komt voort uit de Babylonische afgodendienst! (03/06/07).

   
18-12-2015 “En ik zag, toen Het het zesde zegel geopend had, en ziet, er werd een grote aardbeving; en de zon werd zwart als een haren zak, en de maan werd als bloed. En de sterren des hemels vielen op de aarde, gelijk een vijgeboom zijn onrijpe vijgen afwerpt, als hij van een groten wind geschud wordt. En de hemel is weggeweken, als een boek, dat toegerold wordt; en alle bergen en eilanden zijn bewogen uit hun plaatsen. En de koningen der aarde, en de groten, en de rijken, en de oversten over duizend, en de machtigen, en alle dienstknechten, en alle vrijen, verborgen zichzelven in de spelonken, en in de steenrotsen der bergen”. Openbaring 6: 12-15. (06/07/07).

   
19-12-2015 “Zie, ik deel u een geheimenis mede. Allen zullen wij niet ontslapen, maar allen zullen wij veranderd worden, in een ondeelbaar ogenblik, bij de laatste bazuin, want de bazuin zal klinken en de doden zullen onvergankelijk opgewekt worden en wij zullen veranderd worden. Want dit vergankelijke moet onvergankelijkheid aandoen en dit sterfelijke moet onsterfelijkheid aandoen. En zodra dit vergankelijke onvergankelijkheid heeft aangedaan heeft, en dit sterfelijke onsterfelijkheid aangedaan heeft, zal het woord werkelijkheid worden, dat geschreven is: De dood is verzwolgen in de overwinning”. 1 Corinthiërs 15:51-54. (17/07/07).

   
20-12-2015 Hedenmorgen hebben we mijn broer Jelle begraven. Naast vijf zeer persoonlijke toespraken konden de meer dan 130 aanwezigen ook luisteren naar muziek; waaronder het door mij uitgekozen “Erbarme Dich” uit de Mattheüs Passion. De grafrede werd besloten met: “ Want nu zien wij nog door een spiegel, in raadselen, doch straks van aangezicht tot aangezicht. Nu ken ik onvolkomen, maar dan zal ik ten volle kennen, zoals ik ook zelf gekend ben". (18/07/07).

   
21-12-2015 Veel mensen denken dat het niets uit maakt wat je gelooft. De ene gelooft dit; de ander gelooft dat. Het is maar net waar je opgevoed bent. En waar je een prettig gevoel van krijgt. Verder moet het geloof natuurlijk wel beperkt blijven tot de directe omgeving; een ander heeft daar niets mee te maken. Waarom zou je een ander lastig vallen met jouw typische kijk op het leven? Dit nu is een grote vergissing. Het is beslist niet zo dat het je toevallig goed uit komt wat je gelooft. Nee, de Bijbel is de geopenbaarde kennis van God. Of je het nu gelooft of niet. Ook de ongelovige mens is afkomstig van Adam en Eva. Ook de ongelovige mens heeft elke dag met de schepping van God te maken. Of hij dat nu beseft of niet. Het verschil met een gelovige is misschien alleen maar dat die zich daar iets meer van bewust is. De Bijbel is niet zomaar wat toevallig aan elkaar geknoopte teksten. En je doet er maar mee wat je het beste uitkomt. Nee; de Bijbel is het Plan van God met de mensheid. En is nog uiterst actueel. (23/07/07).

   
22-12-2015 Veel mensen denken dat engelen vleugels hebben. Waarschijnlijk denken ze dat door tekeningen in kinderbijbels; zoals die van Anne de Vries. Maar dat is niet juist. Gematerialiseerde engelen zien er uit als mooie, jonge mannen. Dit komt heel sterk tot uitdrukking in Sodom en Gomorra. Daar verschijnen twee engelen bij Lot. Veel mannen willen gemeenschap met die engelen. Lot biedt daarop zijn beide dochters aan. “Waar zijn de mannen, die vannacht bij u gekomen zijn? Breng hen naar buiten, opdat wij met hen gemeenschap hebben. Toen ging Lot met hen naar buiten, maar de deur sloot hij achter zich toe. En hij zeide: Mijn broeders, doe toch geen kwaad. Zie toch, ik heb twee dochters, die met geen man gemeenschap hebben gehad, laat mij die tot u naar buiten brengen en doet met haar, zoals goed is in uw ogen”. Genesis 19: 5-8. (26/07/07).

   
23-12-2015 Scheiding tussen kerk en staat schijnt te bestaan; scheiding tussen geloof (religie) en staat niet. Natuurlijk moet er dan beschreven worden wat een kerk precies is. Is het de kerk (gemeente) na het begin van onze jaartelling? Is het de kerk na Constantijn de Grote? Is het de kerk na de Verlichting? En welke kerk dan? Er zijn nu in Nederland meer dan 200 geloofsgemeenschappen. Zelf kom ik uit een vrijgemaakt nest; vroeger de Enig Ware Kerk genoemd. Voor minder deden we het niet. Vaak heb ik toen de vraag gesteld of Adam en Eva ook vrijgemaakt waren. Daaraan gekoppeld was het GPV. Daarvan mocht je uitsluitend lid worden als je belijdend lid van de vrijgemaakte kerk was. Heel wat anders dan de ChristenUnie nu. Ik was daar lid van maar zegde op toen ze Kars Veling afserveerden. Een jaar later belde iemand van de ChristenUnie of ik weer lid wilde worden; wat ik deed. Terwijl ik niet vrijgemaakt meer ben; ook niet Ned. Gereformeerd. Sterker nog, ik ben van geen enkele kerk meer lid. En dat terwijl ik de Bijbel nog steeds van kaft tot kaft geloof. Maar ik geloof niet meer in kerkstructuren. En kerkelijke regels. Regels die zogenaamd Bijbels zijn maar meestal grotendeels uit traditie voorkomen. En juist vanuit die traditie worden die regels overgeheveld naar “christelijke” partijen. Daar worden dan prachtige volzinnen gebruikt om aan te tonen hoe "christelijk” men wel is. Meestal is het grotendeels humanistisch gepraat. “Omzien naar elkaar” en dat soort holle frasen. “Vrede en Gerechtigheid” klinkt ook wel indrukwekkend. En het zijn natuurlijk allemaal keurige mensen. Erg beschaafd ook. Zij gaan door middel van regels en wetten onze maatschappij weer op het rechte pad brengen. Dat zijn hun goede werken. Eigenlijk het Koninkrijk van God alvast wat op deze aarde brengen. Aan hen zal het niet liggen! Maar dat heeft niets met geloof te maken! De Bijbel zegt dat we het evangelie moeten verkondigen. Punt! Dat is alles. En we kunnen al helemaal niet iemand anders bekeren. Dat komt alleen God toe: het is een gave van God. We kunnen alleen maar dankbaar zijn voor deze genade. Daarom heb ik vaak bezwaren tegen christelijke partijen. Daarom heb ik soms verweer. Daar kijkt men dan van op. Dan reageert men soms als door een adder gebeten. Dat komt omdat men zich amper de moeite neemt zich te verdiepen in mijn drijfveren. Eigenlijk heb ik alleen maar respect voor iemand als Richard Wurmbrand, de voormalige Roemeense dominee die vanwege zijn geloof achttien jaar in eenzame opsluiting zat. Hebben wij dat ook voor ons geloof over? Of koesteren we ons in ons eigen fijne geloof in onze eigen fijne gemeenschap? (26/11/07).

   
24-12-2015 Annelies citeert hierop Jeremia 11: 15-17: “Wat heeft Mijn beminde in Mijn huis te doen, dewijl zij die schandelijke daad met velen doet, en het heilige vlees van u geweken zij? Wanneer gij kwaad doet, dan springt gij op van vreugde. Want de HEERE der heirscharen, Die u heeft geplant, heeft een kwaad over u uitgesproken; om der boosheid wil van het huis van Israëls en van het land Juda, die zij onder zich bedrijven, om Mij te vertoornen, rokende den Baäl”. (21/12/07).

   
25-12-2015 Vanuit de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld kwam Jezus (gedurende ruim dertig aardse jaren) in de tijdelijke kortstondige driedimensionale zondige wereld met de kluistering en beperking van een aardmens (vanuit het stof der aarde) om na zijn overwinning op de dood weer terug te keren naar de tijdloze eeuwige meerdimensionale heilige wereld.

   
26-12-2015 En het maakt, dat het aan allen, kleinen en groten, en rijken en armen, en vrijen en dienstknechten, een chip (als een “rijstkorrel”) geve aan hun rechterhand of aan hun voorhoofden; En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat Europese nummer heeft, of den naam van het beest, of het getal zijns naams. Hier is de wijsheid: die het verstand heeft, rekene het getal van het beest; want het is een getal eens mensen, en zijn getal is zeshonderd zes en zestig; dat is drie maal zes; het nieuwe Europese IBAN banknummer.. (28/01/08).

   
27-12-2015 Vele tientallen jarenlang heb ik niet op een christelijke partij gestemd. Ik vond dat een partij niet christelijk kon zijn; alleen mensen kunnen Christenen zijn. Tegelijkertijd volgde ik toch uitgebreid de politieke getuigenis partij het GPV; later ook de RPF. Ik vond dat ze goed werk deden; als getuigenispartij. Tot mijn verjaardag op 22 januari 2000. Toen ontstond de ChristenUnie; uit de partijen GPV en RPF. En ik had mezelf beloofd lid te worden als dat zou gebeuren. Uit de kerk van mijn ouders, de Vrijgemaakte kerk, is het GPV ontstaan. Toen in 1968 vele kerkleden deze kerk verlieten (vanwege toch ontstane dogmatische trekjes) werden deze “afvallige” leden uit het GPV gegooid. Over christelijke naastenliefde gesproken! Ze werden buiten verbanders genoemd; buiten het Vrijgemaakte kerkverband. Ik zei altijd: Buiten het verband maar binnen het Verbond. Men werd lid van het NEV; en bleef daarmee het GPV steunen; waar men geen lid meer van mocht worden. Later noemde men zich de Ned. Geref. Kerk en begon met het RPF. De buiten verbanders en de binnen verbanders waren water en vuur. En dan toch samen in de ChristenUnie. Een zeer emotioneel moment. Ik had het nooit verwacht. Daarom werd ik lid. Nog steeds deze partij als getuigenispartij ziende. Maar wat is er nu gebeurd? Zowel landelijk als provinciaal als lokaal kreeg de ChristenUnie regeringsverantwoordelijkheid. En toen begonnen de problemen. Want vanuit een liberale of een socialistische gedachtegang kun je proberen de wereld te veranderen. Dat kan via democratische principes met meerderheden. Maar een christelijke partij kan dat niet. De Bijbel verbiedt dat. Er staat duidelijk dat het geloof een persoonlijke zaak is; die nooit een ander opgelegd kan worden. Dus kan men ook niet via wetgeving andersdenkenden wetten opleggen die op het geloof gebaseerd zijn. Het is een stelling waar men het nu misschien niet mee eens is maar ik zie het toch echt zo. Ik ga zelfs verder. Er staat geschreven: “Niemand is rechtvaardig; ook niet één”. Hoe haalt men het dan in zijn hoofd om zo af te geven op homo’s en lesbo’s! Wie denkt men eigenlijk wel wie men is? Weet men dan niet meer dan het uitsluitend genade is dat men behouden is? “Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt; want met het oordeel, waarmede gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden, en met de maat, waarmede gij meet, zal u gemeten worden. Wat ziet gij de splinter in het oog van uw broeder, maar de balk in uw eigen oog bemerkt gij niet? Hoe zult gij dan tot uw broeder zeggen: Laat mij de splinter uit uw oog wegdoen, terwijl, zie, de balk in uw oog is? Huichelaar, doe eerst de balk uit uw oog weg, dan zult gij scherp kunnen zien om de splinter uit het oog van uw broeder weg te doen“. Ik heb de afgelopen weken in deze weblog regelmatig afgegeven op de ChristenUnie. Dat zal ik niet meer doen. Ik heb zojuist mijn lidmaatschap van de ChristenUnie opgezegd. (04/06/08).

   
28-12-2015 Na de herschepping van de aarde (genesis 1: 2: “En de aarde werd woestheid en ledigheid”) bleef de aarde zondig. Adam is geformeerd (gemaakt) uit het stof der aarde en was dus vanaf zijn eerste dag al zondig; en dus ook sterfelijk. Eva is gemaakt uit Adam; en was dus ook sterfelijk. Zij konden onsterfelijk worden door te blijven eten van de boom des levens. Nadat ze hadden gegeten van de boom der kennis van goed en kwaad werd hen de toegang tot de boom des levens ontzegd. Daardoor werden ze weer sterfelijk. En ook daardoor moesten ze nakomelingen krijgen; anders zou het mensenras uitsterven. De zonde (de dood) gaat via Adam naar alle mensen. Deze stof (de dood) zit in het bloed en het lichaam van de man. Daarom zijn ook alle pasgeboren baby’s zondig (sterfelijk). Jezus was niet zondig (en dus niet sterfelijk) omdat God zijn Vader was. En Hij was tegelijkertijd honderd procent Joods vanwege zijn Joodse moeder. Hij kon (moest) later toch sterven vanwege “Hem, die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt“. (2 Korinthe 5:21). (15/06/08).

   
29-12-2015 Een jaar geleden overleed mijn broer Jelle (65). Deze droevige gebeurtenis liet me weer eens duidelijk de vergankelijkheid van het leven zien; zoals uitstekend is verwoord door koning David in Psalm 39 (vers 6 en 7) : “Laat mij, Here, mijn einde kennen, en welke de maat van mijn dagen is; laat mij weten, hoe vergankelijk ik ben. Zie, Gij hebt mijn dagen als enige handbreedten gesteld, mijn levensduur is als niets voor U; ja, ieder mens staat daar, enkel een ademtocht. Ja, de mens gaat daarheen als een schaduw, ja, als een ademtocht suizen zij weg, zij garen bijeen en weten niet, wie het tot zich nemen zal”. (12/07/08)

   
30-12-2015 Het is niet mijn gewoonte om Geenstijl te citeren in mijn weblog. Maar nu moest het even. Want waarom, vraag ik me mijn hele leven al af, moet men helemaal naar de andere kant van de wereld om daar goede werken te gaan doen? Staat dat interessanter in je CV dan bij het nabijgelegen bejaarden- of verzorgingshuis je diensten als vrijwilliger aan te bieden? En als dat inderdaad zo is, dan is het dus zonder inhoud. Dan is het slechts om er een goed gevoel van te krijgen. Dat grijpt steeds meer om zich heen; vooral in Evangelische bewegingen. Wat krijgen we toch een goed gevoel van elkaar; wat zijn we toch goed bezig! En dan vervolgens de prangende vraag: “Waarom laat God dit toe?”. Hoe komt het dat deze vraag wordt gesteld? Het antwoord staat namelijk duidelijk in de Bijbel. Wordt die niet meer gelezen? Er staat nergens dat alles de wil van God is. Er staat zelfs niet eens dat Hij de aarde bestuurt. Nee; de aarde is in bezit van de duisternis dezer eeuw, de geestelijke boosheden in de lucht. Of denken wij dat wij met onze goede werken zelf het Koninkrijk Gods op aarde kunnen brengen? Wat een groot misverstand! Dit is nog steeds een gebroken wereld; het kwaad is nog steeds aanwezig. “Want wij hebben den strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de geweldhebbers der wereld, der duisternis dezer eeuw, tegen de geestelijke boosheden in de lucht”. (Efeziërs 6:12) (29/07/08)

   
31-12-2015 Is er een reden voor, dat sommige mensen (soms zeer ijverige, keurige en ernstige mensen) niet zalig worden en andere (soms zo buitengewoon slechte) mensen wel? De Bijbel geeft daarop een antwoord dat voor ons, hoogmoedige mensen-vol-zelfverbeelding, onaanvaardbaar is: God kiest uit wie Hij wil (Romeinen 9 vers 18). Dit houdt in, dat er geen waardigheid of verdienste van mij in rekening wordt gebracht en anderzijds, dat geen onwaardigheid van mij me buiten sluit uit de genadige verkiezing. (28/07/08).